Czy on mnie zdradził z prostytutką?! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 09:48   #361
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!

W każdym pokoleniu znajdują się malkontentki, które narzekają na kindersztubę rówieśników. Moja matka też twierdzi, że dżentelmeni wyginęli na wojnie, a władza ludowa potwornie schamiła społeczeństwo, w związku z czym ona dobrze wychowanych mężczyzn 45+ widuje niewielu. Podobnie zresztą jak kobiet z klasą i ogładą.
Zawsze jej mówiłam, że przesadza, i proszę - nawet na tym wątku okazało się, że zaledwie 36 letni młody mężczyna jest takim dżentelmenem, że laczki spadają

Tylko zupełnie nie rozumiem, co to ma wspólnego z tym, w czym w pełni przejawia się gorsza/niższa pozycja kobiet w patriarchalnej kulturze i w wynikającym z niej, dyskryminującym kobiety, systemie społecznym - a więc w wymiarze prawnym, ekonomicznym, medycznym czy obyczajowym Z tym np. że do niedawna gwałt w Polsce nie był ścigany z oskarżenia publicznego, że kobieta - ofiara przemocy domowej - musiała tułać się po schroniskach, podczas gdy oprawca zostawał w mieszkaniu i żył sobie po staremu (a skala tej przemocy wobec kobiet i dzieci jest cały czas znacząca), co to ma wspólnego z aprobatą dla niższych zarobków kobiet, w ogóle - z dyskryminowaniem ich na rynku pracy, co to ma wspólnego z uprzedmiotowniem kobiecego ciała, z handlem żywym towarem, ze zmuszaniem do rodzenia niechcianych dzieci (jednocześnie odmawiając rzetelnej edukacji na temat antykoncepcji i życia seksualnego w publicznych szkołach), z fatalną niemal totalitarną 'opieką' na ginekologicznych oddziałach szpitalnych itd. itp.

O czym ta mowa w ogóle ? Świat się kończy i feminizm to zło, bo 20 latek nie pocałował w rękę koleżanki i któraś lubi żeby za nią ponieść ciężką walizkę ? Nie wiem jak można - będąc na dodatek kobietą - skupiać się na czymś takim, a pomijać realne, głębokie problemy z jakimi zmaga się własna płeć. Ignorancja niektórych kobiet mnie poraża.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2014-02-20 o 14:46
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:30   #362
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez irkamirka Pokaż wiadomość
Ale czy Ty nie przesadzasz, Tyene? Dla mnie to logiczne, że wybierając partnera, kieruję się własną wygodą i szczęściem, a nie tym, jakie konsekwencje będzie miał mój wybór dla społeczeństwa. Bo ja nikomu życia w zgodzie z sobą nie odmawiam, nie rozumiem też napadów na panią Grodzką, bo to mądra kobieta i lubię jej słuchać, co rzadko mi się zdarza w przypadku przedstawicieli Twojego Ruchu, ale czy Ty w swoim wywodzie nie poszłaś za daleko? Bo wygląda to mniej więcej tak, że mój wybór życia w związku, w którym dominuje facet, wpływa na pognębienie kobiet w Polsce i na świecie, i generalnie głosi patriarchalizm jako zbawienie dla ludzkości. A ja uważam, że moja rodzina to moja sprawa, a w społeczeństwie powinna panować równość, żeby właśnie kobiety i mężczyźni mogli decydować, jaki model rodziny i czy w ogóle posiadanie rodziny im odpowiada, żeby nie dyskryminowano żadnej płci. Rozumiem jednak, że w imię równouprawnienia mam poświęcić swoją własną wizję mojej własnej rodziny.
Zgadzam się z tą wypowiedzią i dorzucę od siebie jeszcze, że przecież dominacja mężczyzny w związku nie musi oznaczać braku partnerstwa i podziału obowiązków. Niemniej akurat w kwestii reklam ukazujących kobiety jako przedmiot całkowicie się zgadzam z Tyene i innymi dziewczynami, ani to estetyczne, ani to sympatyczne, reklama kafelków na podłogę, albo dachówki, a rozebrana baba musi być, taka próba trafienia w najbardziej prymitywne instynkty, słabe to i obleśne. Applekiss no przesadziłaś znacząco w swoich wypowiedziach, na początku się zgadzałam, ale to, co później pisałaś to jakieś kompletne "kfiatki" były z kosmosu, że Ci PRZESZKADZAJĄ (co, robiły Ci jakąś krzywdę?) dziewczyny, które mają krótkie włosy, ubierają się bardziej po męsku itd. Tak jeszcze na marginesie, gdyby mi jakiś kolega powiedział, że mam ładne piersi, zwłaszcza wiedząc, że mam TŻ, to by chyba dostał w czapę ode mnie, też jestem kobieca, lubię się podobać i seksownie ubrać, natomiast obśliniające się dziady i goście (obojętnie czy koledzy, czy nie) rzucający jakieś dwuznaczne hasełka, w tym na temat moich piersi, mnie obrzydzają, są okropnie niekomfortowe i mam ochotę od razu uciekać. Co innego jakieś hasło w stylu "Ładnie wyglądasz", ale komentowanie piersi, czy tyłka przez jakiegoś tam zwykłego kolegę, szczególnie, gdy się jest w związku? No fuj Wiesz co Applekiss, ja też jestem raczej konserwatystką, ale jakoś potrafię z siebie wykrzesać trochę więcej zrozumienia dla innych i ich wyborów, święta nie jestem, ale mimo wszystko to, co tu pokazałaś, to był kompletny brak kultury.

Rembertowa, strasznie współczuję, to okropne tracić zwierzaka Ja mam trzy koty, bardzo je kocham i nie wyobrażam sobie, żeby któregokolwiek z nich żegnać.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-02-20 o 11:17
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:49   #363
madana
Zakorzenienie

Rembertowa, bardzo współczuję tego, co przeżywasz, tracąc ukochane zwierzę; sama jestem do swojego psa bardzo przywiązana.

I podoba mi się to, co pisze forumka Macintosh.

I nie kupuję tego: "mężczyzna to ma się opiekować, bo ja słaba i mała kobietka". Pielęgnowanie takiej postawy to dla mnie życiowy strzał w kolano: do dziś pamiętam bezradność mojej mamy, która wdową została w wieku 40 lat- zawsze wszystko załatwiał ojciec: dokumenty, urzędy,rachunki, kasa itp. Po jego śmierci była jak pijane dziecko we mgle- może stąd , z domu rodzinnego, tak mi zostało na całe życie, że NIGDY sama w taki układ nie weszłam.
No tak, ale mając 20+ lat, rzadko kto zakłada, ze i jego w życiu może spotkać śmierć, choroba itp. -wiele osób pielęgnuje w sobie kult tęczy i jednorożców jako sytuacji constans.

I żeby było jasne: sama nie dźwigam żadnych ciężarów: z racji chociażby chorego kręgosłupa oraz teraz- bycia osobą po operacji, gdzie przez 6 miesięcy mogę nosić do 1 kg- stąd oczywiste jest, ze bliscy będą odwalać wszystko, co wymaga noszenia/taszczenia/podnoszenia.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2014-02-20 o 11:06
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:18   #364
applekiss
BAN stały

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45240308]Zgadzam się z tą wypowiedzią i dorzucę od siebie jeszcze, że przecież dominacja mężczyzny w związku nie musi oznaczać braku partnerstwa i podziału obowiązków. Niemniej akurat w kwestii reklam ukazujących kobiety jako przedmiot całkowicie się zgadzam z Tyene i innymi dziewczynami, ani to estetyczne, ani to sympatyczne, reklama kafelków na podłogę, albo dachówki, a rozebrana baba musi być, taka próba trafienia w najbardziej prymitywne instynkty, słabe to i obleśne. Applekiss no przesadziłaś znacząco w swoich wypowiedziach, na początku się zgadzałam, ale to, co później pisałaś to jakieś kompletne "kfiatki" były z kosmosu, że Ci PRZESZKADZAJĄ (co, robiły Ci jakąś krzywdę?) dziewczyny, które mają krótkie włosy, ubierają się bardziej po męsku itd. Tak jeszcze na marginesie, gdyby mi jakiś kolega powiedział, że mam ładne piersi, zwłaszcza wiedząc, że mam TŻ, to by chyba dostał w czapę ode mnie, też jestem kobieca, lubię się podobać i seksownie ubrać, natomiast obśliniające się dziady i goście (obojętnie czy koledzy, czy nie) rzucający jakieś dwuznaczne hasełka, w tym na temat moich piersi, mnie obrzydzają, są okropnie niekomfortowe i mam ochotę od razu uciekać. Co innego jakieś hasło w stylu "Ładnie wyglądasz", ale komentowanie piersi, czy tyłka przez jakiegoś tam zwykłego kolegę, szczególnie, gdy się jest w związku? No fuj Wiesz co Applekiss, ja też jestem raczej konserwatystką, ale jakoś potrafię z siebie wykrzesać trochę więcej zrozumienia dla innych i ich wyborów, święta nie jestem, ale mimo wszystko to, co tu pokazałaś, to był kompletny brak kultury.

Rembertowa, strasznie współczuję, to okropne tracić zwierzaka Ja mam trzy koty, bardzo je kocham i nie wyobrażam sobie, żeby któregokolwiek z nich żegnać.[/QUOTE]

Wtracil sie kumpel w nasze zarty i dyskusje na temat biustow w gronie kolezanek. Tak, tez obgadujemy inne kobiety i to jak wygladaja. WSZEDZIE tak jest. Wlasciwie w kazdym biurze.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Hmmm, może dlatego że w pracy się pracuje a nie wgapia się piersi/penisy kolegów czy koleżanek?

Plus to że spora część takich tekstów ma niewiele wspólnego z komplementami, prędzej pasują poziomem do budki z piwem.
A jezeli w pracy panuje luzna atmosfera? Nikt sie nie rozbiera. Tak sobie obgadujemy tylko. A powiedzenie kolezance ze ma ladne nogi to obelga? No ja nie wiem ale pytalam dziewczyn i mowia ze komplement
applekiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:46   #365
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez applekiss Pokaż wiadomość
Wtracil sie kumpel w nasze zarty i dyskusje na temat biustow w gronie kolezanek. Tak, tez obgadujemy inne kobiety i to jak wygladaja. WSZEDZIE tak jest. Wlasciwie w kazdym biurze.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

A jezeli w pracy panuje luzna atmosfera? Nikt sie nie rozbiera. Tak sobie obgadujemy tylko. A powiedzenie kolezance ze ma ladne nogi to obelga? No ja nie wiem ale pytalam dziewczyn i mowia ze komplement
Myślę, że nie tylko w biurze, bo mi się też z koleżankami zdarza komentować/omawiać wygląd innych kobiet i zdaję sobie sprawę, że sama zapewne często jestem przez inne, obce kobiety oceniana. Natomiast komentarz o ładnych piersiach po prostu mi się wydaje nie na miejscu od tak naprawdę obcego człowieka, bo to nie jakiś przyjaciel, tylko zwykły kolega z pracy. Powiedzenie tak to nie obelga, ale zrozum, że nie każda kobieta w takiej sytuacji poczuje się komfortowo, ja bym się nie czuła, miło, że mnie otoczenie uznaje za atrakcyjną, ale jednak wolę, jak to zachowuje dla siebie, a nie że mnie przykładowo panowie w autobusie nie komplementują i na kawę zapraszają, bo się wtedy czuję osaczona. Ale każdy to odbiera w inny sposób
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:40   #366
_Mia
Zakorzenienie

Do wielu wątków tej dyskusji mogłabym się odnieść, ale dwie rzeczy mnie rozbawiły
1) rozpatrywanie przez niektórych patriarchatu na poziomie otwierania drzwi i podawania płaszcza z całkowitym pominięciem szerszego kontekstu społecznego, ekonomicznego, prawnego...
Jeśli lubicie swój podział obowiązków w związku i dominację faceta, to okej- lubicie dominacje faceta, a nie patriarchat. Stwierdzenie, że patriarchat jest spoko to grzech ignorancji zarówno w ustach kobiety, jak i faceta według mnie.

2) Siła psychiczna to nie jest cecha sprzężona z płcią
Ile to widziałam rodzin, gdzie w razie problemów facet ucieka w świat piwa z kumplami, a kobieta zostaje na pokładzie i wszystko ogarnia do kupy.
Generalnie ja nie lubię słabości, u żadnej płci.
Nie mówię: wrażliwości, czułości, bo to zupełnie co innego i widać niektórym się chyba myli.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:04   #367
201702060922
Konto usunięte

Cytat:
nie jestesmy chlopkami ktore zyja w gospodarstwie rolnym i musza harowac.
Żebyś się nie zdziwiła. Ja osobiście pochodzę z przysłowiowej wsi zabitej dechami, gdzie prawie wszyscy utrzymują się wyłącznie z różnych upraw. Może teraz faktycznie ta harówka jest mniejsza, bo mechanizacja, ale jeszcze kilkadziesiąt lat temu to moja babcia bynajmniej nie siedziała pachnąca i nie czekała, aż się dziadek sam zajmie polem i gospodarstwem. Zresztą moja mama to samo, bo dzieci też taryfy ulgowej nie miały. Teraz też w sumie to lekka praca nie jest, chociaż pojawiły się różne maszyny. No, ale facet to sobie przynajmniej po skończonej robocie pójdzie na piwko, a kobieta ma jeszcze obiad ugotować i dom ogarnąć, bo tradycyjny podział obowiązków mimo wszystko ma się tu wyśmienicie.
No, to mnie ubodło szczególnie, to musiałam sprostować . Chociaż nie powiem, dowiedziałam się też wielu nowych rzeczy - głównie tego, jakie te feministki okropne, bo według nich umalowana kobieta jest be.

Edytowane przez 201702060922
Czas edycji: 2014-02-20 o 15:21
201702060922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:08   #368
tyene
Zakorzenienie

Rembertowa - Przykro mi z powodu kota. Sama mam dwa psy, które są dla mnie rodziną i nie wyobrażam sobie cierpienia związanego z ich utratą.
Stary 2014-02-20, 15:39   #369
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PolythenePam Pokaż wiadomość
No, ale facet to sobie przynajmniej po skończonej robocie pójdzie na piwko, a kobieta ma jeszcze obiad ugotować i dom ogarnąć, bo tradycyjny podział obowiązków mimo wszystko ma się tu wyśmienicie.
O to, to Wspaniałe oblicze patriarchatu w pełnej krasie, dające kobietom tyyyyle korzyści

Teraz w wielu domach w mieście 'tradycyjny podział' wygląda podobnie: "No jasne, niech baba idzie do pracy, toć sam jej nie utrzymam. Ale ze zrobienia obiadu, zajęcia się dzieckiem i ogarnięcia mieszkania jej to nie zwalnia".
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:45   #370
Laura_W
Raczkowanie

Cytat:
Tak, jestem ignorantka jak wg SLD wszyscy z centrum i centroprawicy skoro jest kobieta to jest zdolna do rozmnazania (teraz)? Po co jej byl syn z kobieta? Zeby krzywdzic dziecko i kobiete? To tak jakby moj TZ dzisiaj mi powiedzial ze czuje sie baba... dobre sobie. Zwyzywalabym od zboczencow i wywalila na zbity pysk.
Płci nie określają tylko genitalia. Nie jest to takie proste jak chciałabyś, aby było. Polecam się doszkolić.
Laura_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 16:48   #371
201702060922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
O to, to Wspaniałe oblicze patriarchatu w pełnej krasie, dające kobietom tyyyyle korzyści
No nie? A jaka wygoda.
201702060922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 17:07   #372
Bananalama
jestę wieszczę

No to koleżanka Wam zaraz powie, że ona tylko w niektórych kwestiach jest za patriarchatem, tak jak w niektórych jest feministką a w jeszcze innych konserwatystką

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:03   #373
marianziom
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
A po cichu myślałem, że jesteś ładna.

Od feministek można się nauczyć walki o uprzywilejowaną pozycję w społeczeństwie. Parytety w parlamentach, parytety w zarządach, a w niektórych państwach zmusza się do tego nawet prywatne firmy.
Przeciez ma zdjecia na swoim blogu. Dla mnie 5/10, ale o gustach sie nie dyskutuje.

Co do tematu to najsmieszniejsze jest, ze zawsze z tym patriarchatem najwiekszy problem maja kobiety, ktora zyja "nowoczesnie". Dla mnie to ewidentny efekt skrzywdzenia przez mezczyzne albo zwykla zazdrosc. Trudno sobie wyobrazic, ze mezczyzna moze po pracy nie lezec na kanapie i nie pic piwa, a jednoczesnie zyc konserwatywnie? Czy tak trudno zrozumiec, ze wiekszosc kobiet jest za patriarchatem i 0,5 % feministek w spolczenstwie tego nie zmieni? Zyjcie sobie "nowoczesnie", ale po co z butami wchodzicie w czyjes zycie? Kobiety to naprawde takie ograniczone istoty, ze trzeba im pokazywac "oswiecona" droge? Mowie tu o kobiecie w Polsce czy Europie, bo zaraz mi zarzudzicie, ze w plemionach X w czarnej afryce dziewczynki sa obrzezane... Szkoda, ze na tym polu tak malo dzialacie. Jakos konserewatystki nie narzucaja feministkom, zeby obieraly tradycyjny model rodziny, co najwyzej sie z nich smieja, ze maja mniej wygodne zycie.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Laura_W Pokaż wiadomość
Płci nie określają tylko genitalia. Nie jest to takie proste jak chciałabyś, aby było. Polecam się doszkolić.
Dobrze, z kobieta potrafi zaplodnic kobiete (pani Grodzkie), ah ta szalona biologia, a mnie niestety jakies dewotki w szkole na biologii uczyly, ze jest wrecz przeciwnie.

Edytowane przez marianziom
Czas edycji: 2014-02-20 o 18:07
marianziom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:06   #374
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marianziom Pokaż wiadomość
. Czy tak trudno zrozumiec, ze wiekszosc kobiet jest za patriarchatem i 0,5 % feministek w spolczenstwie tego nie zmieni?
Hmmm, skąd te dane? Ja nie znam ani jednej kobiety będącej za patriarchatem... Może ich pan i władca z domu nie wypuszcza?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:10   #375
marianziom
BAN stały

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;45248440]Hmmm, skąd te dane? Ja nie znam ani jednej kobiety będącej za patriarchatem... Może ich pan i władca z domu nie wypuszcza?[/QUOTE]
No widzisz, kolejny raz pokazujesz ignorancje i probujesz osmieszyc pewien model zwiazku. Wyszlo ci to niestety bardzo nieudolnie, a moze naprawde kiepsko z twoja wyobraznia. Mozna sie rozwijac, miec pasje, "lezec i pachniec", wychowywac dzieci, a jednoczesnie miec meza, ktory nie ingeruje w to kiedy zona chce wyjsc z domu.
Stary 2014-02-20, 18:15   #376
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tematu to najsmieszniejsze jest, ze zawsze z tym patriarchatem najwiekszy problem maja kobiety, ktora zyja "nowoczesnie". Dla mnie to ewidentny efekt skrzywdzenia przez mezczyzne albo zwykla zazdrosc. Trudno sobie wyobrazic, ze mezczyzna moze po pracy nie lezec na kanapie i nie pic piwa, a jednoczesnie zyc konserwatywnie? Czy tak trudno zrozumiec, ze wiekszosc kobiet jest za patriarchatem i 0,5 % feministek w spolczenstwie tego nie zmieni? Zyjcie sobie "nowoczesnie", ale po co z butami wchodzicie w czyjes zycie? Kobiety to naprawde takie ograniczone istoty, ze trzeba im pokazywac "oswiecona" droge? Mowie tu o kobiecie w Polsce czy Europie, bo zaraz mi zarzudzicie, ze w plemionach X w czarnej afryce dziewczynki sa obrzezane... Szkoda, ze na tym polu tak malo dzialacie. Jakos konserewatystki nie narzucaja feministkom, zeby obieraly tradycyjny model rodziny, co najwyzej sie z nich smieja, ze maja mniej wygodne zycie.

Znam kilka rodzin w których córka praktycznie prowadzi gospodarstwo domowe, a mówię o dziewczynkach w wieku 12-13 lat, piorą, sprzątają, zajmują się młodszym rodzeństwem, gotują. Ze szkołą jest kiepsko, bo rodzice nie pilnują nauki, często opuszczają dni szkolne i mają spore braki. Serio, nie sądzę by miały duże możliwości by zdobyć wykształcenie czy konkretny zawód. A im dalej od większych miast, tym trudniej, jest mniej form pomocy takim dziewczynom.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:18   #377
marianziom
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Znam kilka rodzin w których córka praktycznie prowadzi gospodarstwo domowe, a mówię o dziewczynkach w wieku 12-13 lat, piorą, sprzątają, zajmują się młodszym rodzeństwem, gotują. Ze szkołą jest kiepsko, bo rodzice nie pilnują nauki, często opuszczają dni szkolne i mają spore braki. Serio, nie sądzę by miały duże możliwości by zdobyć wykształcenie czy konkretny zawód. A im dalej od większych miast, tym trudniej, jest mniej form pomocy takim dziewczynom.
Ja z kolei znam rodziny, gdzie chlopaki musieli zostac na gospodarce, a corki pojechaly do miast zdobywac wyksztalcenie. Ach ta niesprawiedliwosc spoleczna.
Stary 2014-02-20, 18:35   #378
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
No widzisz, kolejny raz pokazujesz ignorancje i probujesz osmieszyc pewien model zwiazku. Wyszlo ci to niestety bardzo nieudolnie, a moze naprawde kiepsko z twoja wyobraznia. Mozna sie rozwijac, miec pasje, "lezec i pachniec", wychowywac dzieci, a jednoczesnie miec meza, ktory nie ingeruje w to kiedy zona chce wyjsc z domu.
Nie wiem skąd to "kolejny raz", ale ok Widzę, że na pytanie nie potrafisz powiedzieć, dobrze że chociaż umiesz być złośliwy
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:44   #379
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Przeciez ma zdjecia na swoim blogu. Dla mnie 5/10, ale o gustach sie nie dyskutuje.
Pomijając, że nie mam zdjęć na blogu, to bardzo dziękuję za tak wysoką ocenę eosiu.
Cytat:
Dane wzięte z Twojej wyobraźni, a o patriarchacie niewiele chyba wiesz

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-02-20, 18:54   #380
kennedy
Zakorzenienie

Uwaga uwaga marian twierdzi ze wiekszosci kobiet patriarchat odpowiada:d

Chlopie jest cos z toba nie tak skoro wysnuwasz takie wnioski.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 19:17   #381
applekiss
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Dobrze, z kobieta potrafi zaplodnic kobiete (pani Grodzkie), ah ta szalona biologia, a mnie niestety jakies dewotki w szkole na biologii uczyly, ze jest wrecz przeciwnie.
Stary 2014-02-20, 19:23   #382
Bananalama
jestę wieszczę

Bądźcie sobie konserwatywni, ale nie bądźcie ignorantami, plisss.

Stary 2014-02-20, 19:24   #383
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Jesteś gender i tyle

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:02   #384
michal321
Raczkowanie

Cytat:
Tyle, że wszyscy wiedzą że pani Grodzka nie jest kobietą.
Może być kobietą psychicznie ale współczesna medycyna nie pozwala na zmianę płci.
Nie mam nic przeciwko transseksualistą, uważam że jeśli ktoś chce zmienić płeć to nikt nie powinien mu tego zabraniać.
Jednak póki nie nastąpi odpowiedni postęp w medycynie pozostaną okaleczonymi mężczyznami ze sztucznymi piersiami.

Edytowane przez michal321
Czas edycji: 2014-02-20 o 20:09
michal321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:12   #385
Imperialista
BAN stały

Problem jest taki, że większość kobiet lubi słyszeć komplementy o swojej urodzie i tokiem rozumowania feministek mają syndrom sztokholmski, bo lubią być molestowane "werbalnie".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:18   #386
Laura_W
Raczkowanie

Cytat:
O to to!

Ludzie, płeć genitalna nie przesądza wcale o tym, że się jest kobietą albo mężczyzną! Oprócz tego są jeszcze inne (w sumie dziesięć) kryteria definiowana płci u ludzi, w tym płeć psychiczna i społeczna.

Anna Grodzka może sobie zapłodnić ile chce kobiet, ale to nie znaczy, że jest mężczyzną. Zasłaniają się co poniektórzy biologią, a guzik o tym wszystkim wiedzą. W naturze nie takie dziwy znajdziecie, bez względu na to czy myślicie w prawo czy w lewo.
Laura_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:20   #387
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z kolei znam rodziny, gdzie chlopaki musieli zostac na gospodarce, a corki pojechaly do miast zdobywac wyksztalcenie. Ach ta niesprawiedliwosc spoleczna.

Tyle że zostanie na gospodarce to często ta lepsza opcja. Ja piszę o tym że te dziewczyny pewnie nawet gimnazjum nie skończą, wpadną w wieku lat nastu i tyle będą miały z życia samodzielnego. Za to ich bracia są wychowywani na agresywnych królewiczów, bez żadnych obowiązków.

I jakoś bardziej mi żal kogoś kto odwala obowiązki za rodziców i niż tego kto dostanie ojcowiznę. Bo mimo tego że w obu przypadkach ciężko pracują, to większe szanse na normalne życie ma facet zostający na gospodarce niż dziewczyna bez szkoły zajmująca się domem i wpychana jak najszybciej do faceta.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:36   #388
applekiss
BAN stały

Cytat:
Problem jest taki, że większość kobiet lubi słyszeć komplementy o swojej urodzie i tokiem rozumowania feministek mają syndrom sztokholmski, bo lubią być molestowane "werbalnie".
A ja myślałam że molestowanie jest wtedy kiedy kobieta się nie zgadza, a tu takie feministyczne kwiatki
Stary 2014-02-20, 20:50   #389
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A odróżniasz powiedzenie "ma pani piękny uśmiech" od "wow, niezła dupa!" ?

Stary 2014-02-20, 21:11   #390
applekiss
BAN stały

Cytat:
A odróżniasz powiedzenie "ma pani piękny uśmiech" od "wow, niezła dupa!" ?
Oczywiście że jest różnica.
Ale pokazywane tu były takie absurdy jak nawet przedstawianie zapytania o ulubionego projektanta jako obrazę.
"Wow, niezła dupa" - owszem, można sie burzyć, chociaż faceci między sobą mówią różne rzeczy i niech tam sobie mówią. Ale "masz ładne nogi" to nie obraza, zwłaszcza kiedy ludzie się znają albo kiedy ktoś jest osobą publiczną.
I tutaj wcale nie chciałabym być w pracy traktowana tak samo jak mężczyzna. Mężczyźnie nikt nie mówi "ładnie wyglądasz, ładna fryzura, pokaż paznokcie, fajna bluzka" a takie rzeczy miło się słyszy. Także z ust koleżanek, nie tylko kolegów. Bo kobiet i mężczyzn nie traktuje się tak samo - nawet między samymi kobietami. I to nie jest złe. To jest normalne. Normalne jest to że my same większą wagę przykładamy do swojego wyglądu i że inni również oceniają nas po wyglądzie. I nie tylko mężczyźni. Także - a właściwie w znacznej większości - także kobiety.

Edytowane przez applekiss
Czas edycji: 2014-02-20 o 21:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości