Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 20:42   #2371
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy na usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki We wtorek mamy wizytę u drugiego neurologa żeby skonsultować te informacje, o których mówiła ta baba z rehabilitacji. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w końcu się uspokoję.
będziemy trzymać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Moja pierwsza żaba
Wiem,że mała i w ogóle,ale dawno nie miałam igły ręku
jaka milusia

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Brawa za wagę
Co do rozszerzani diety to nam pediatra nic nie mówiła, i ja robię po swojemu.
O teorii nie słyszałam
ja poprzednio też robiłam po swojemu, teraz chciałam posłuchać kogoś mądrego to mam

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny!Malo mnie tutaj ostatnio,ale tak jakos nie moge sie ogarnac.Gratulacje dla wszystkich maluszkow konczacych dzis swoje miesiace,kciuki za wszystkie wizyty.Moja konczy dzis 20 tygodni,Bylysmy sie zwazyc,przez miesiac przybrala kilogram,wazy 6700.Chyba dobrze przybiera co?Pozdrawiam Was!
świetnie przybiera nam lekarz mówił, że od czwartego miesiąca 0,5kg na miesiąc jest ok

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja widze załacznik ale pewnie cos nie teges wiec
jeszcze raz
Załącznik 5590025
chcesz nam o czymś powiedzieć?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Idzie drugi ząbek na dole...a tz wczoraj poczuł pierwszego, jak go młody w nos "ugryzl"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorowa pora

jestem strasznie podjarana, bo moje dziecie wlasnie zawziecie trenuje przewrot z pleckow na brzuch i niemalze za kazdym razem mu sie to udaje a przy tym pluje, piszczy i krzyczy
mysle, ze tak wlasnie podzialala dzisiejsza wizyta u rehabilitantki, bo tam porzadnie sie wycwiczyl i sie rozruszal
poza tym nasza pani Kasia jest bardzo zadowolona z postepow malego, a dawno go nie widziala, bo chorowalismy a potem nie bylo miejsc.dziewczyny dzieciaczkow, ktore sie nie przekrecaja nie martwcie sie, bo na ten wiek powinny one jedynie przekrecac sie na boczki. na brzuszek-plecy jeszcze jest czas
pytalam sie jej na zwiazek szczepien i ewentualnych powiklan (Papuga glownie ze wzgledu na ciebie ) powiedziala, ze jest faktycznie wiecej powiklan, ale nie da sie nie szczepic i nie mamy wyjscia. wazne by pilnowac, by dziecko bylo kompletnie zdrowe.
jeszce sie pochwale, ze wczoraj przyszedl szczeniaczek uczniaczek i pilka oball i malemu sie bardzo podoba najfajniej wyglada jak lezy na brzuchu i bawi sie oballem, bo opiera brode na nim i mu latwiej albo wklada jezyk do srodka i probuje go zjesc
brawo za przewroty

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a tę pastę nenedent miałyście malinową czy bez fluoru?
bez fluoru

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:43   #2372
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

jestem, Antek padł ale odkąd wróciliśmy ze spaceru po 13 to marudził i nie spał ani minuty...

ugotowałam mu dziś obiadek z kaszą manną. narazie nic mu się nie dzieje ale i tak się lękam.

mamy skok na 100%, jadę na melisie bo już nie wyrabiam..

spaliłam dzisiaj mięso na obiad

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
T. mnie znowu wkurza.Bedac w pl pralam tak co drugi dziwen, wczoraj przyjechalam do domu i pranie wstawiam.a ona mi pierdzieli po co ja pranie robie, przeciez ona kupila dla malego 6 par spiochow.Tak w rozmiarze 86, a Janek nosi 68.Wg t. wystarczy ze sobie gumki powszywam w pasie i na nogawkach, a tam gdzie zakrywaja nozki to moga sobie wisiec.Czy ona naprawde nie widzi roznicy ponmiedzy 5-miesiecznym dzieckiem a rocznym.Poza tym pierdzielic sie z wszywaniem gumek to 1000 razy latwiej wyprac
ciężkie myślenie ma kobita

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:45   #2373
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy na usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki We wtorek mamy wizytę u drugiego neurologa żeby skonsultować te informacje, o których mówiła ta baba z rehabilitacji. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w końcu się uspokoję.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tez tak mysle
pytalam dzisiaj paszport 30 zł na 5 lat
Własnie sprawdziłam i zmienili przepisy. To jednak paszporty dzieciom wyrobię (Zuzia miała dowód tylko).

Cytat:

jestem strasznie podjarana, bo moje dziecie wlasnie zawziecie trenuje przewrot z pleckow na brzuch i niemalze za kazdym razem mu sie to udaje a przy tym pluje, piszczy i krzyczy
mysle, ze tak wlasnie podzialala dzisiejsza wizyta u rehabilitantki, bo tam porzadnie sie wycwiczyl i sie rozruszal
poza tym nasza pani Kasia jest bardzo zadowolona z postepow malego, a dawno go nie widziala, bo chorowalismy a potem nie bylo miejsc.dziewczyny dzieciaczkow, ktore sie nie przekrecaja nie martwcie sie, bo na ten wiek powinny one jedynie przekrecac sie na boczki. na brzuszek-plecy jeszcze jest czas

Cytat:
dziewczyny a tę pastę nenedent miałyście malinową czy bez fluoru?
Lepiej bez fluoru.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:46   #2374
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nadrobiłam Was już wczoraj, miałam pocytowane, przyszedł TZ z pracy, chciał coś tam zobaczyć i mi karty zamknął A teraz niewiem co komu miałam napisać

Zuzia skończyła wczoraj 5 miesięcy, Ale szybko minęło
Wszystkiego dobrego dla dzieci, które dzisiaj kończą 5 mies.

Zamówiłam buty na chrzciny, mam nadzieję że się nie zabiję
http://www.czasnabuty.pl/product-pol...KH-D2-L35.html

Fajne buty tam mają i za fajne ceny Jakby któraś chciała zamawiać to polecam, jakoś też w miarę fajna Tzn. jeszcze zadne buty z tamtąd mi się nie rozwaliły, najwyżej sama to zrobiłam, bo baleriny mam na 1 sezon bo przody psuję,

Pszczoua chyba chciała wiedzieć co logopeda mi powiedział, bo byłam wczoraj.
Odnośnie "mówienia" to miała podobne zdanie jak logoasia. Czyli powinna głużyć, zdarza jej się łączyć to w sylaby, ale nieświadomie.
Powiedziała mi, że najlepiej jak dziecko będzie piło z kubeczka, ew. z tego 360 stopni. I niewiem co lepsze, ten 360 czy z Doidy??
Karmienie łyżeczką powinno być płaską łyżeczką i mam jej dawać płasko łyżeczkę, na mniej więcej 1/3 języka i powinna sama zaczynać zbierać jedzenie, nie wycierać o wargę, tak jak pewnie większość robi
Uprzedziła że na początku to ciężko wychodzi i dziecko długo je.
Powiedziała mi też, że jak mam ochotę to możemy się umówić to mi pokaże jak karmić dziecko, także muszę wziąć Zuzi jakiś słoiczek i jak robić masaż buzi nakładką silikonową
I mamy jej robić buźką tak jakby "o" i "e, tzn tak lekko, mam nadzieję że wiecie o co chodzi bo niewiem jak wytłumaczyć to
Muszę kupić taką siateczkę na owoce, była kiedyś w biedronce i nie wzięłam Bo mi powiedziała jeszcze, że można jej dać do tego kawałek jabłka czy innego owocu/ warzywa i niech ciamda to, poćwiczy przy okazji.
Chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę

Przepraszam,

Ja taką robię Tylko ja ją dodaję do obiadków, które gotuję. Wczoraj zrobiłam na 6 słoiczków i dałam 1,5 łyżki tej kaszy
bardzo przydatne informacje
aż zamówiłam dziś ten gryzaczek z siateczką

Stary 2014-02-20, 20:46   #2375
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Pokazał tatusiowi, jak sie cieszy z ząbka

A jesteś pewna, ze to nie pozostałość maści/kremu ?

teacherka czekam na foto. A wiesz, ze robię teraz sowę, moze dziś skończę A Wiki juz sie do niej chichra, dowartościowuje mnie ten mój stworek
Faaaajnie moja Zuzka to już ma tyle sówek, że aż strach...

Ooooo nie, przyszła Susanna, to ja się chyba nie odważę pokazać mojego Brzydala...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki,sama byłąm w szoku,że tyle przybrała i to tylko na moim mleku,a od niecałego tygodnia daję jej mm raz,na noc,Super,gratulacje dla Zuzki za przewroty:jupi .Moja nadal sie do tego w ogóle nie garnie
Wkrótce Cię zaskoczy U mojej zaczęło się od regularnych przewrotek na boczek.

Cytat:
tak, jestem pewna

też ją mamy, różową. Jaki rozmiar kupiłaś?ja 74,ale moje dziecko nie ma za dużej głowy i nie wiem czy nie wymienić na 68
Mam wrażenie, że czapki w HMie są ogromne...

Cytat:

pytalam sie jej na zwiazek szczepien i ewentualnych powiklan (Papuga glownie ze wzgledu na ciebie ) powiedziala, ze jest faktycznie wiecej powiklan, ale nie da sie nie szczepic i nie mamy wyjscia. wazne by pilnowac, by dziecko bylo kompletnie zdrowe.
jeszce sie pochwale, ze wczoraj przyszedl szczeniaczek uczniaczek i pilka oball i malemu sie bardzo podoba najfajniej wyglada jak lezy na brzuchu i bawi sie oballem, bo opiera brode na nim i mu latwiej albo wklada jezyk do srodka i probuje go zjesc

a teraz nadrabiam

Sto lat dla wszystkich dzieciaczkow, ktore dzisiaj zaczely nowe miesiace

o matko, uwazaj na siebie

biedactwo, duzo zdrowka zyczymy

Na pewno przez wczesniactwo. nie przejmuj sie.
nam caly czas licza wiek korygowany, czyli odejmuja 4 tygodnie.

Brawoooo!

Cytat:
dodinhakupywałam na e-bayu, zaplaciłam 7 £ i jestem zadowolona. Czy są nietoksyczne to nie wiem
misiazrobie dla Twojego przystojniaczka sowę i Ci wyślę
Lolajeej, dziekuje za taki komplement
Wiem , ze zabka mala, ale na pierwszy raz nie chcialam robic niewiadomo czego zeby przypadkiem się nie zrqzić :P
teacherkato jest mulina
Dobry pomysł. Ja ostatnio wtopiłam bo jakiś kiepski filc kupiłam, tzn. baaardzo cienki i strasznie...filcujący się? Masakra, Zuza by miała co jeść.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:49   #2376
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Moja pierwsza żaba
Wiem,że mała i w ogóle,ale dawno nie miałam igły ręku
jest cudna! jakbyś nie powiedziała, że ją robiłaś to pomyślałabym, że kupiona w sklepie

Stary 2014-02-20, 20:49   #2377
kaska87
Zakorzenienie

potwierdzam czapki w h&m, w sumie ubranka też są większe niż w innych sklepach

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:51   #2378
teacherka
Zakorzenienie

Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...
Stary 2014-02-20, 20:52   #2379
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Fajnie że tak w miarę normalnie te zębiska wychodzą bo czasem to się cuda-wianki dzieją. U nas nadal brak zębów ale ślini się bardzo. No nic, czekamy.

Jak przyjdzie paczka to napiszę czy warto w nie inwestować
W sumie to te zęby na chusteczke mu potrzebne. I tak nic nie będzie nimi gryzl
Spokojnie moglyby wyjsc za pare miesiecy.

Stary 2014-02-20, 20:52   #2380
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
maharet no coz. tesciowe to chyba kara za nasze zle zachowanie wobec naszych mam

motyl co z basenem?
ja bym cyba szwagierce powiedziala ze oddasz jej ciuchu w next week jak wypierzesz i juz. bez zadnych tego typu akcji
masaaakra

madziuchna w sumie to jeszcze nigdy nie bylam z mackiem w hipermarkecie. tylko lidl pare razy
i w sumie dzis tez nie bylam bo okazalo sie ze mama ma wolne wiec zawiozlam jej dziecko i psa . dlateo tez odwiedzilam ciucholand
ale prawda jest taka ze juz sie nie lekam. odkad skonczyl 4miesiace nie widze sensu sie tak ogranicac
jak juz nie bede miala mojego piesa (czyli w przyszla niedziele) i jak bedzie brzydka pogoda to jade do galerii z mlodym.
w domu depresje lapie a takto rozpuszcze troche szmalu i zaraz mi bedzie lepiej

byłam z Antkiem raz w galerii i była masakra, jak tylko się obudził to był w szoku i zaczął się zanosić.. dobrze, że w smyku jest pokoik dla mamy z dzieckiem , tam dopiero go uspokoiłam.
do marketów nie jeżdżę, jedynie do biedry

Stary 2014-02-20, 20:52   #2381
teacherka
Zakorzenienie

Kaśka, a wiesz, ze ja jesli chodzi o inne ubranka mam inne zdanie? :P Nie wiem, wszyscy w koło mówią to co Ty... a ja mam wrażenie, ze Zuzka szybciej wyrosła z ubranek HMowych niż innch w tym samym rozmairze... :P
Stary 2014-02-20, 20:55   #2382
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
kasiunia
tak wozek mi sie wywrocil ale na szczescie pusty
bylam u tesciowej i zwozilam rzeczy do auta
normalnie biore wszystko na raz bo fotelik wsadzam.w wozek
ale tym.razem.na szczescie zrobilam to na dwa razy
jak.zjezdzlaalm po schodach to sie zablokowaly przednie kola i rzeczy w wozku przewazyly i wywrocil sie wozek, a ja chcialam go ratowac i tez sie wywrocilam a wozek obcharatal mi nogi

bylam przed chwila swiadkiem mega sytuacji
babka poszla do ciucholandu z dzieckiem
maaaax 2 miesiace
bardziej obstawiam 5tygodni
wygladala jak babcia dziecka
dziecka nie odpiela, tylko w spiworze w tym sklepie sie dusilo, zaczelo plakac to ta mu zaczela gadac: nie rob tego mamusi, nie placz, daj mamusi znalezc sobie bluzeczke
i tak przez pol godziny a dziecko wyje
hitem bylo: ooo cos masz w oczku. i wsadzila palucha do oka (nie musze mowic ze wyjala reke wprost z kosza z ciuchami)

nie ogarniam

ale kupilam jakies tam rzeczy
jak wam.pokaze co to stwierdzicie ze jestem po******

zwróciłabym jej uwagę, co za kobieta

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi się TŻ odwdzięczyła za wczorajszy psikus, mały spał w pokoju, a ja w kuchni sprzatałam, TŻ wszedł cicho do domu, i robił "ciiii" do niani, ja stoję i nasłuchuję co to, myślę, ja pierd... muszę tam iść, przecież moje dziecko tam leży.... Poszłam i widzę jakieś cienie bo zaluzja niedomknięta, posrana już w gaty wchodze, a TŻ przebiera sie z łachów roboczych i krztusi sie ze śmiechu.

Żeby nie było wszystko mówiłam na głos do siebie w domu.
hahaha nieżła zemsta

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...
nie chce innych smaków czy nie chce jeść z butelki , łyżeczki?

Stary 2014-02-20, 20:58   #2383
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
byłam z Antkiem raz w galerii i była masakra, jak tylko się obudził to był w szoku i zaczął się zanosić.. dobrze, że w smyku jest pokoik dla mamy z dzieckiem , tam dopiero go uspokoiłam.
do marketów nie jeżdżę, jedynie do biedry
Ja właśnie przymierzam sie do wyjazdu, bo mi trochę ludzi brakuje. Na spacerach prawie nikogo nie widuje, choc okolicę mam fajna na spacery - 10 min pieszo mam duzy las. Wzdłuż lasu ciągnie sie droga, po jednej stronie las, po drugiej domy - tam często chodzę, bo do lasu trochę się boję sama zapuszczac.
Raz bylismy juz w galerii-najpierw się rozgladal, a potem chyba się znudził, bo zasnął.

Stary 2014-02-20, 20:59   #2384
teacherka
Zakorzenienie

Kjujik brzydal

Specjalnie taki asymetryczny i w ogóle... czerwone elementy szeleszczą, a w środku jest grzechotka.

Musze mu poprawić oczy, bo tak przerażają...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9532.jpg (74,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9522.jpg (96,1 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-02-20, 21:01   #2385
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ej a mam pytanie do dziewczyn, które miały umowę w pracy tylko do końca ciąży. Jak to z macierzyńskim jest? Wypłaca ZUS? Bo koleżanka właśnie jest w takich sytuacji i chciałabym jej powiedzieć jak to wyglada

tak, ZUS wypłaca
Stary 2014-02-20, 21:01   #2386
teacherka
Zakorzenienie

Jak któras będzie miała koszmary to SORRY!

Papużko, mojego mleka też nie weźmie z żadnego innego źródła niż pierś... nooo, przy mega głodzie i przerażającym płaczu 10-20 ml, ale co to jest.... Więc i smak i źródło jej nie pasuje.;/
Stary 2014-02-20, 21:02   #2387
angelikada
Wtajemniczenie

hej

przepraszam, nie jestem na bieżąco ale staram sie nadrobić ...

moja mała ma jakieś złe dni nie wiem czy skok czy zęby czy brzuszek ? problem jest też z kupkami... zrobiła w tamten czwartek pózniej troszke w poniedziałek rano i we wtorek wieczorem dość duża i do teraz narazie cisza ale wiem że moze tak być i nie panikuje az tak ale wolałabym żeby je robiła częściej :/ dodam że my praktycznie tylko kp raz gora dwa razy dziennie mm ...

do tego jestesmy same dzis i jutro bo tż pojechał do niemiec i wroci w sobote rano..dobrze ze mieszkam z rodzicami to same w nocy przynajmniej nie bedziemy...

z dobrych wiadomości to moja kuzynka zaciążyła (druga ciąża) ale sie cieszymy dopiero co dzwoniła masakra długo sie starali dość i w koncu sie udało... i tak sobie pomyslalam że to fajny czas być w ciązy...

w ogóle jakigoś doła zaczynam chyba łapać nie wiadomo czemu...
Stary 2014-02-20, 21:05   #2388
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
dodinhakupywałam na e-bayu, zaplaciłam 7 £ i jestem zadowolona. Czy są nietoksyczne to nie wiem
misiazrobie dla Twojego przystojniaczka sowę i Ci wyślę
Lolajeej, dziekuje za taki komplement
Wiem , ze zabka mala, ale na pierwszy raz nie chcialam robic niewiadomo czego zeby przypadkiem się nie zrqzić :P
teacherkato jest mulina
A dałabys linka jakie kupiłaś?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-20, 21:05   #2389
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Kaśka, a wiesz, ze ja jesli chodzi o inne ubranka mam inne zdanie? :P Nie wiem, wszyscy w koło mówią to co Ty... a ja mam wrażenie, ze Zuzka szybciej wyrosła z ubranek HMowych niż innch w tym samym rozmairze... :P
Ja mam takie samo wrażenie. 68 z Hm już daaaaawno do kartona wrzuciłam, a inne 68 jeszcze kilka dni temu konczylismy

Co do problemów z jedzeniem, to niestety nie pomogę. Może malutka potrzebuje więcej czasu żeby załapać o co chodzi...

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:05   #2390
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
będziemy trzymać

jaka milusia

ja poprzednio też robiłam po swojemu, teraz chciałam posłuchać kogoś mądrego to mam

świetnie przybiera nam lekarz mówił, że od czwartego miesiąca 0,5kg na miesiąc jest ok

chcesz nam o czymś powiedzieć?

gratulacje

brawo za przewroty

bez fluoru
No to się cieszę,dzięki bardzo

Stary 2014-02-20, 21:05   #2391
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo nie, przyszła Susanna, to ja się chyba nie odważę pokazać mojego Brzydala...

Brawoooo!

Dobry pomysł. Ja ostatnio wtopiłam bo jakiś kiepski filc kupiłam, tzn. baaardzo cienki i strasznie...filcujący się? Masakra, Zuza by miała co jeść.
No właśnie ten zielony też taki jest i Julce już nie dam :/

Cytat:
jest cudna! jakbyś nie powiedziała, że ją robiłaś to pomyślałabym, że kupiona w sklepie
CZerwona się zrobiłam
Rili

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
potwierdzam czapki w h&m, w sumie ubranka też są większe niż w innych sklepach
Mają zawyżoną rozmiarówkę

Cytat:
Kjujik brzydal

Specjalnie taki asymetryczny i w ogóle... czerwone elementy szeleszczą, a w środku jest grzechotka.

Hehehe, fajny !

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:07   #2392
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawoooo!

Mówisz,że mnie zaskoczy?Oby,czekam na to z niecierpliwością

Stary 2014-02-20, 21:07   #2393
87czarna
Zakorzenienie

dodinha proszę http://www.ebay.co.uk/itm/1910361892...84.m1439.l2649

Stary 2014-02-20, 21:09   #2394
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
A może to nie chodzi o piers, tylko bardziej to, co się z nią wiaze-bliskość, utulenie etc. Zuzia dużo przeszła. Chyba nie pozostaje Ci nic innego, jak nadal próbować.

Stary 2014-02-20, 21:09   #2395
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kjujik brzydal

zazdroszczę Wam talentu
szyjesz je ręcznie czy na maszynie?

Stary 2014-02-20, 21:11   #2396
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki i jak?Nie śmierdzą i są w miarę grube?
Stary 2014-02-20, 21:13   #2397
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem, Antek padł ale odkąd wróciliśmy ze spaceru po 13 to marudził i nie spał ani minuty...

ugotowałam mu dziś obiadek z kaszą manną. narazie nic mu się nie dzieje ale i tak się lękam.

mamy skok na 100%, jadę na melisie bo już nie wyrabiam..

spaliłam dzisiaj mięso na obiad

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ciężkie myślenie ma kobita
Ja też gluten dzis podalam. W sumie zaczelam sie zastanawiać, co zlego mogłoby mu się stać (w sensie objawów alergii/celiakii) i po jakim czasie...i w sumie do końca to nie wiem.

Stary 2014-02-20, 21:14   #2398
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Jak któras będzie miała koszmary to SORRY!

Papużko, mojego mleka też nie weźmie z żadnego innego źródła niż pierś... nooo, przy mega głodzie i przerażającym płaczu 10-20 ml, ale co to jest.... Więc i smak i źródło jej nie pasuje.;/
mój Antek od zawsze aż po dziś dzień nie chwyci się butelki ani smoczka..
odpuściłam i nawet nie próbuję karmić go butelką. ostatnio dałam mu soczek z niekapka i normalnie z plastikowego kubka. Nie wie że smoczek trzeba ssać. Łyżeczkę opanował szybko.
Więc jeśli robi takie sceny to może po prostu nigdy nie chwycić butelki. Wprowadzasz jej jakieś nowe rzeczy? Jak tak to próbuj jakoś ją zainteresować jedzeniem, znajdź smak który jej w miarę odpowiada, po troszku dawaj jej na język tak żeby oswajała się ze smakiem.

Stary 2014-02-20, 21:15   #2399
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A może to nie chodzi o piers, tylko bardziej to, co się z nią wiaze-bliskość, utulenie etc. Zuzia dużo przeszła. Chyba nie pozostaje Ci nic innego, jak nadal próbować.

Też myślę, że to o to chodzi.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:17   #2400
87czarna
Zakorzenienie

dodinha po otworzeniu smierdziała,ale wywietrzała i teraz jest ok wiesz za taka cenę, to nie licz,że będzie niewiadomo jaka gruba... mam ją pierwszy raz,więc tak naprawdę nie wiem czy grubość jest wystarczająca?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości