|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Zapisała się dzisiaj na kurs Bezpieczny Maluch http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty słyszałyście o tym ? mam dzisiaj tak wysokie tętno prawie 120 że ciężko mi się oddycha .
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie wymiotuje cały dzień 😭😭
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś na obiad u nas krem z pieczarek ![]() Jeśli chodzi o wizyty na nfz to ja mam za każdym razem robione usg. A już myślałam, że mam jakieś ciążowe omamy ![]() A jak często są te USG? Co 2 tygodnie? Widać nie ma reguły, ale z tym NFZ jestem zaskoczona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaczarowanadlaniego biedna ty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś to trzeci dzień mojego bólu i nie wzięłam apapu. Zmierzyłam ciśnienie kilkakrotnie i różnie ten mój ciśnieniomierz pokazuje.. najniższe teraz i w południe to było -> 100/60. Czyli niskie, ale raczej dobre. Myślałam też, że może mam za niską temp. ciała, ale się okazała być OK. Zastanawiam się czy nie zadzwonić do mojego lekarza, bo trochę chce mi się wymiotować z bólu ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia życzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj. Mam taki sam termin ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to boli mnie dziś brzuch, tak jakby prawy jajnik? - nie wiem. Ale to moze dlatego, ze dziś cały dzień spędziłam intensywnie bo od 8 do 14 na nogach- miałam dzień wolny i musiałam sobie kilka rzeczy pozałatwiać. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zadomowienie
|
Współczuje wam takiego ostrego bólu głowy.
Mąż zabiera mnie po pracy na spacerki bo sama boję się gdzieś ruszyć po tym zasłabnięciu. Śmiac mi sie chce z moich ostatnich "zyciowych osiagniec" Wydarzenie dnia - dałam rade nastawic pralke z recznikami ![]() Apetyt mnie opuścił zupełnie. Jem tylko dlatego,że jest czas na sniadanie/obiad/kolacje i musze cos wciasnac w siebie. Ostatnie juz lekko za ciasne spodnie mi zeczely spadac z pupy Też macie takie mega wzdęcia wieczorem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedactwo ![]() Podczas jednej z wielu dyskusji z moim doktorem padło stwierdzenie, że on się nie bawi w zgadywanki i powie mi płeć dopiero, kiedy będzie na 100% pewien. A zatem. MAM SYNA ![]() ![]() ![]() Wszystko idzie w dobrym kierunku, młody ma 10 cm. Na początku kwietnia robimy połówkowe, pod koniec marca kolejna kontrolna, mam do zrobienia tylko mocz i morfologię. Jak doktor pokazał nam jajka na ekranie mój TŻ zaczął skakać z radości ![]() Dostałam też wolną rękę, żeby zacząć kupować ciuszki. Doktor po badaniu ręcznym stwierdził, że nic się nie dzieje i plamienia są efektem zbyt długich spacerów i zmęczenia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie dzisiaj ladnie podzlo bez zatwardzonka ;-) Cytat:
ja za wizyte i usg place 200 stowki. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
U mnie na 90% dziewczynka, ma prawie 10 cm
![]()
#3104 |
Wtajemniczenie
|
Tez bym chciała dziewczynke ;-) ale jeszcze musze poczekać do 10.03 .
#3105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Wtajemniczenie
|
Pentuarka a chodzisz prywatnie ?
Musisz byc pod stalab opieka ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Umieram z ciekawości przed jutrzejszą wizytą, mam nadzieję że już się dowiem co siedzi w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Gratuluję! Naprawdę Wam zadroszczę że już wiecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Rozeznanie
|
Chodze prywatnie, ale opieke mam w abonamencie. Tak mi lekarz wyznacza te wizyty. Dlatego bylam zdziwiona, ze dziewczyny maja na kazdej wizycie usg. Nastepne Usg mam ok 20 marca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Rozeznanie
|
U mnie jest z tym dziwnie:
całe życie marzyłam o córeczce której będę czesac śliczne warkoczyki.. ale od początku mam jakieś dziwnie przeczucie że to chłopiec. Jeśli śni mi się dziecko (moje) to zawsze jest to dziewczynka, a sny to niby odwrotnośc rzeczywistości.. strasznie mnie ciekawi czy mam dobre przeczucie ![]() Źle zacytowałam, moja odpowiedź miała byc do tego co napisała papryczka160 Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-02-20 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie czujesz się pewnie bezpiecznie. Szkoda ze ja nie mam takiego abonamentu.
#3111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A ja nie mam zadnych przeczuc. Mam juz coreczke, wiec fajnie byloby do pary, ale mam tez poczucie ze nie od nas to zalezy, ze to wyzsza sprawa, przeznaczenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Wtajemniczenie
|
A przypomnij te wymiotne przesady ;-)
#3113 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Wtajemniczenie
|
To jak nic u mnie będzie dziewczynka haa haa
#3115 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Przyczajenie
|
Ja mam juz 9-cio miesięczną dziewczynkę, oficjalnie chciałabym chłopca ale w głębi duszy wolałabym drugą Miśkę zeby moja malutka miała siostrzyczkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Raczkowanie
|
Witam.
Jestem strasznym nerwusem i zawsze miałam tendencję do gwałtownych wybuchów. Taki temperament. Do tego teraz stałam się płaczliwa. Siedzenie w domu nasila nerwy. Ciotki itp. mówią "jak będziesz taka nerwowa to dziecko też takie będziesz miała..." nie chcę tego ale jak zmienić temperament na łagodniejszy skoro jestem taka od zawsze!? Oczywiście nie jestem znerwicowana ale do ostoi spokoju to mi bardzo daleko. Podziwiam te kobiety z łagodnym usposobieniem i radością życia. Tyle, że moja praca, życie pod jednym dachem w domu z rodzicami, praca Tż to mieszanka wybuchowa, która tylko napędza całe koło zdarzeń-od którego narazie nie ma raczej długo nie będzie odwrotu. ILE WY PŁACICIE ZA WIZYTY ?!!!!!! Kurka wodna! Jak chodzę prywatnie płacę 90 zł za wizytę. USG za każdym razem i badanie ginekologiczne też. W CENIE! On przyjmuje też w przychodni miejskiej, gdzie niestety nie ma w gabinecie USG ale chodzę tam tylko i wyłącznie po skierowania na badania, L4 i recepty (refundowane leki). Mój gin ma też etat w szpitalu, gdzie będę rodzić i tam w RAZIE CZEGO zawsze mogę podjechać na szybkie USG. Jestem zaskoczona takimi cenami wizyt i osobnego płacenia jeszcze za USG ! Dziewczyny współczuję. ZACZAROWANA współczuję ! Już chyba zaczęłaś II .... i dalej cie męczy....eh te nasze organizmy coraz słabsze. AAAA co miałam napisać. WSTRĘT do jedzenia chyba mi minął...nie jem na siłę żeby żyć jak wcześniej. Owoce zjadała bym tonami POMARAŃCZE królują na przemian z KIWI ![]() ![]() ![]() W niedzielę mam 25 urodzinki i tż na sobotę przygotował PLAN URODZINOWY. Zaplanował z naszymi najbliższymi znajomymi wyjście na kręgle(ja będę kibicować i popijać pyszne koktajle bezalkoholowe) i do mojej ulubionej restauracji NARESZCIE WYJDĘ DO LUDZI! Lekarz zezwolił Nam na wyjście ale żeby uważać i nie przesadzić z chodzeniem. Oglądacie Kuchenne Rewolucje czasem? ? ? ?
![]() |
#3118 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;-)
A kuchenne rewolucje właśnie ogladam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3119 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Ja też oglądam rewolucje ![]() ![]() I też Wam zazdroszczę, że już wiecie co tam siedzi u Was w brzuchach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wymiotowałam i chyba nigdy nie było mi niedobrze, słodyczy też nie muszę jeśc wcale, gdzie przed ciążą był to mój nałóg ![]() Wiele osób przepowiada mi chłopca bo podobno promienieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.