|
|
#2221 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Miminek- wyprowadzamy się za jakieś półtora tygodnia
na następny weekend TŻ będzie miał więcej wolnego i jedziemy do PL po resztę naszych rzeczy i już nas tutaj nie ma ![]() No muszę przyznać, że ona jest straszna... jesteśmy razem już 9 lat ale na szczęście wcześniej miałam z nią mniejszą styczność bo różnica km jest dość spora (700) a teraz jak jestem w ciąży to jesteśmy ciągle razem i opuściliśmy mieszkanie w PL i czekamy na koniec remontu tego tutaj u nich i niestety muszę być cierpliwa... a ona ma jakieś rozdwojenie jaźni chyba... do mnie marudzi na TŻ a do niego na mnie |
|
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Miminek a proszę bardzo
aisa84jak tak patrze na wasze posty ze juz mebelki,ze wyprawka itd to do mnie chyba jednak nie dociera ze jestem w ciąży ![]() ja tego wszystkiego nie ogarnę aaaaaaaaaaaa
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
MIMINEK
![]() |
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem taka spiaca, ze nie wyrabiam. Wlasnie wjechalismy z moim S i z tesciem na kasprowy wierzch, oni poszli jezdzic na nartach, a ja pije herbate i zasypiam. Srednie warunki do spania...
Co do tesciow to mam ten komfort, ze mieszkaja w Kanadzie i tylko tesc czasami przyjezdza. Nie beda mi sie wtracac mam nadzieje.... Wczoraj mnie milo zaskoczyli, bo dostalam od nich prezent urodzinowy, mam je dop 1 marca, ale tesc wczoraj dal mi perfumy. Troche mnie zamurowalo, bo lazilam za nimi kilka miesiecy, ale szkoda mi bylo kasy. No i je dostalam nie moge na nich za bardzi narzekac, moze wlasnie dlategk, ze mieszkaja w cholere daleko no i wczoraj podobno tesciu specjalnie dla mnie lecial po ogorki kiszone hahahhaMamuski kto mial zrobic ta liste plci? Zrobmy ja jako zabawe, ciekawa jestem czy przeczucia mam sie sprawdzaja. To chyba musi zrobic osoba, ktora zakladala watek? |
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nikt nie chce i nie macie nic przeciwko to ja zrobię i dam potem do szooonka ?? Tak... piszcie mi na prywatne wiadomości nik i jakie przeczucie a potem skorygujemy jak będziemy wiedzieć
w sensie dopiszemy jak wyszło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
Ok, git pomysl, wyslalam wiadomosc
|
|
|
|
#2228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, nie, nie ja tylko sobie podczytuję o wyprawkach a przy okazji meblowania mieszkania rzuciłam okiem na mebelki ![]() ja też bardziej zafascynowana byłam malutkimi ciuszkami jak dopiero się staraliśmy o dzidzię teraz to moja mama mi opowiada o maleńkich pięknościach na dzieciaczka a mnie teraz jakoś nie ciągnie ![]() ale może dlatego, że nie jesteśmy jeszcze na swoim i nie chcę do teściów znosić rzeczy ![]() chyba też dopóki mnie dzieciaczek nie kopnie to nie dotrze do mnie, że tam jest
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciliśmy ze spacerku. .. ehhh kocham moje rejony same zobaczcie....
Mam nadzieję że widzicie te piękne góry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,haa ja też dalej bez objawów
Czasem coś zakłuje a po za tym jest miło No może oprócz zmęczenia,senności i humorów. Aż się zastanawiam czy to normalne czuć się jak bym nie była w ciąży Ale może najgorsze przed nami ![]() poppy,no papierosy rzuciłam bez gadania,teraz tylko liczyć na to,że po ciąży nie wrócę do tego ![]() Natkaandbenefits,haha padłam jak przeczytałam historię z teściową W sumie ja bym się wkurzyła,że ktoś zagraca mi dom,gdzie ja jeszcze tego nawet nie planuje i zabiera mi przyjemność kupowania ![]() Niestabilna,jezuuniu,kocham takie widoki ! Słanialam się na nogach ze zmęczenia cały dzień I w końcu miałam chwilę na sen popołudniowy i teraz jestem rozbita. Za to znalazłam siłę,żeby jechać do Netto i nie zapomnieć kupić musu owocowego o którym ostatnio któraś mamuśka pisała i narobiła mi tym smaku na 2 tygodnie
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2231 |
|
Przyczajenie
|
właśnie!! przed wyjściem do ginekologa ,zajrzałam do Was na chwilę i eureka !!!!
Myślałam i myślałam,gdzie mam kupić ten mus o którym ktoś niedawno pisał... przeglądałam posty ,ale nie mogłam znaleźć. Jadę!!! Trzymajcie kciuki i za mnie u lekarza i za to,że znajdę ten mus!!! )))))))))))
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widzę że piszecie o teściowych. . . Ja o absurdalnych poglądach mojej mogłabym książkę napisać. Na szczęście odkąd wie o ciąży nie czepia się- być może dlatego że cały czas (już 8 lat jesteśmy parą, dwa lata małżeństwem) twierdziła że ja mojego rzucę, zostawię, że on jest mniej wykształcony niż ja i tylko tak to się może skończyć bo "magister powinien być z magistrem" i tego typu brednie ale że będziemy mieć dzidzie to może w końcu widzi ze jesteśmy na poważnie i da mi spokój!Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
NIestabilna cudny widok!
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2014-02-20 o 20:10 |
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- I jak tam ?? U gin wszystko ok ? I najwazniejsze pytanie znalazlas mus ?? Hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie uwierzycie,ale jestem taka bystra ze szok
wyszlam dzis pochodzic po miescie i nagle mnie olsnilo ze jak piszecie ze "wg OM to np 10 tydzien" to OM znaczy Ostatnia Miesiączka![]() Co tam u was?ja się obżeram i układam 1000 puzli z TŻtem myśle ze w tydzień może ułożymy
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się obżeram tylko mlekiem, twarogiem, chleb tylko z serem żółtym,kakao, wypiłam też litr maślanki😋
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głodna cały dzień i śpiąca.... Rano to jest dla mnie katorga,kiedy muszę wstać. Ale wtrąbiłam 2 musy owocowe na raz i jest ok
Potem jeszcze doszedł hamburger,ale jak zawsze pomylili się i dali mi z ketchupem więc zjadłam tylko to,co nie było polane tym ohydnym pomidorem w płynie. W międzyczasie naszła ochota na czekoladę,pomarańcze,bana ny i czuję się pełna,ale jednak trochę jeszcze głodna A tak po za tym: Wczoraj zaczął się wg om 9 tydzień i czemu mnie boli pod żebrami? Nie znam się na anatomii,więc co może być pod prawym żebrem? Jak oddycham to może nie boli jakoś mocno,no ale jednak boli i niefajnie mi z tym.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Sesja nareszcie zakończona !!!! Odliczam dni do poniedziałkowej wizyty super pomysł z ta lista przeczuć. W przyszłym tygodniu wprowadzamy się do naszego m
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zjadlam miske rosolku i sporo zelek haribo. Pyszne byly, za to teraz wszystkie oddalam
blee..Widze ze wam dziewuszki dopisuje apetycik :brawo: oby tak dalej. W ogole nie wiedzialam ze jest tutaj pare dziewczyn co nie beda chrzcic dziecka. My z mezem tez nie jestesmy religijni i nie bedziemy robic chrztu tylko dlatego ze rodzinka tak sobie chce. Slyszalam opinie moich kolezanek ze jak to bez chrztu, a jak dziecko umrze to potem wyrzuty sumienia, i kto je pochowa.. dla mnie osoba ktora daje dziecko do chrztu a nie wierzy w swoja religie, robi to tylko dlatego ze wypada bo powem w razie W jest czysta to dla mnie hipokryta. I tak jak ktoras dziewczyna napisala, nie dajcie soba rzadzic. To wasze dziecko, wasze zycie i wasze decyzje. Nie zaleznie czy temat dotyczy mebelkow dla dziecka, chrztu czy glupiego wyjscia na spacer.
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Powiem Wam,ze bardzo sznuje ludzi,którzy nie biorą ślubu,nie chrzcza dziecka na pokaz... Znam takich multum, w kościele ich nie widać,a ślub kościelny biorą, potem są na chrzcie,potem komunii,ewentualnie bierzmowaniu i na kolejnym ślubie ... Masakra! Cyrk! Robią tak,bo tak wypada,albo taki ślub bardziej uroczysty... |
||
|
|
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania i ja to szanuje
kazdy ma prawo robic i wierzyc w to co uwaza za sluszne. Nie lubie tylko jak ktos robi cos na pokaz albo ''bo tak wypada''.Podpisuje sie pod tym co powiedziala Anesh
|
#2244 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
tym razem nieco krótszy, chyba
edit: no niekoniecznie krótszy Cytat:
![]() jak już przyjdą to daj znać i pomierz je dla mnie proszę, ciekawi mnie to-na ile się rozciągają w pasie. no bo 33cm to daje 66 obwodu, a spodni się chyba nie nosi w talii, tylko nieco niżej. wiadomo, że są też szczuplutkie kobietki, ale mimo wszystko dla mnie jak jest coś uniwersalne, to powinno pasować na 3 rozmiary obok siebie, a na dwa już na pewno. chyba że w tym wypadku to są rozmiary xxxs/xxs/xs ![]() Cytat:
![]() niestety to historia z zeszłego tygodnia, a więc bardzo świeża. i nie wiem czego się spodziewać. też trochę boję się dopytać czy doszło może jednak, ech. Cytat:
fajnie się czyta o takich szczęśliwych tżtach któraś o tamponach z probiotykiem pisała: są, dostałam jeden jako próbkę zamówioną kiedyś do domu, ale jakoś tak nie wiem, nie użyłam go jeszcze. wygląda jak normalny tampon. w cenach się nie orientowałam. Cytat:
czekamy na relację!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nic mi się nie śni, przeczuć nie mam, w mojej rodzinie prawie same dziewczynki, u tżta prawie sami chłopcy, więc to naprawdę pół na pół. śniło mi się tylko badanie prenatalne, ale to było na pograniczu koszmaru, więc się nie liczy i na pewno tak wyglądać nie będzie Cytat:
Cytat:
tylko u niego były teksty do tżta, że ja za młoda, nie wyszalałam się, zostawię go, odejdę, zranię itp. oj biedny się nasłuchał od niego, zresztą nadal słucha różnych głupot. niestety odgrodzić się od nich nie da, mają synka, to teściowie się muszą widywać z wnukiem, mieszkają niedaleko, a teraz ona też w ciąży, więc pewnie będą wspólne "tematy". już się boję Cytat:
a najlepiej taki słony serek, a kakao to żeby coś słodkiego też dać organizmowi, bo jak go faszerowałam słodyczami a nagle nic, to żeby mi jakiegoś figla nie spłatał dziś już wchodzi słodkie do menu.za to mnie od 4 dni hmm doskwiera coś jakby zgaga, ale tylko w żołądku czuję na dole, do przełyku się raczej nie cofa. dziwnie, niezbyt przyjemnie. na razie z tym nie walczę, spróbuję poobserwować po czym to, może wystarczy coś odsunąć z jadłospisu.i tak się zastanawiam, osobiste przemyślenia, czy ja poczuję ruchy dziecka, tzn kiedy się kapnę, że to to. bo mam dziwny układ trawienny, mianowicie bardzo głośno mi trawi, słychać jak wszelkie burki przesuwają się po jelitach, czuję jak się powietrze przesuwa(nie wiem czy tylko wiatry czy razem z treścią pokarmową) i wręcz czasem mi "targa" brzuchem, znaczy rusza się lekko. jak tż trzymał kiedyś dłoń na brzuchu, to się śmiał, że coś mam w środku i się rusza. no i na ten przykład wczoraj już miałam coś jak ruchy dziecka niby tak miałam od zawsze, czasem mi to sprawiało dyskomfort, zwłaszcza jak następowała chwila ciszy w kościele, a u mnie burki , w przełyku też mi tak burczy-nie jest to beknięcie, tylko takie jakby uwalnianie się powietrza, nie panuję nad tym w ogóle. jakoś nie myślałam żeby iść z tym do lekarza, ale zaraziłam chyba tymi moimi dziwnymi bakteriami tżta, bo jemu od ok 2 lat też zaczyna tak poburkiwać. ma tak może któraś? teraz to się boję, że mi dziecko ogłuchnie przez to. siedzę, piszę i też burczy zwłaszcza jak "skurczę" żołądek, znaczy np dłużej siedzę zgarbiona, to się tak dzieje. ale normalnie czasem też.
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-02-21 o 03:33 |
||||||||||
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym nie wierzyła to też bym nie chrzciła swojego dziecka,bo mama,bo teściowa. One jak dla mnie mają g... do gadania i dobrze o tym wiedzą,że nami sterować nie mogą
Moja mama zawsze akceptowała moje decyzje i wiem,że może by coś powiedziała,że nie chcę chrzcić,ale na pewno by mnie nie zmuszała. To jedyne jest dobre. Ja jestem wierząca a Tż to nie wiem co on jest,bo on się nie określa wcale,ale jeżeli ja chcę to ten chrzest będzie. Ale już co do ślubu kościelnego to nie dla mnie nie jara mnie przysięganie sobie miłości przed księdzem a w okół cała familia. Wolę kameralnie i w usc,po cichu Zresztą jak dla mnie to żaden ślub nic nie zmieni i dlatego tak się nie spieszę A w Boga wierzę,ale do kościoła chodzę raz na rok,bo modlę się w zaciszu domowym i to mi wystarcza. Nie toleruję tylko księży i dlatego odechciewa mi się chodzić do kościoła,bo co tydzień na ogłoszeniach parafialnych jest gadka o tym,na co potrzebują kasę. A ksiądz jeździ błyszczącą Audi,to jak kościół taki biedny to niech sprzeda auto,przesiądzie się do małego Fiata i nie będzie problemu ;] bezaczek7,ja mam takie uwalnianie się powietrza od początku i drażni mnie to,ale się przyzwyczajam
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Metamfetaminax - a co to za mus?? Nigdy go w netto nie widziałam
Swoją drogą niezły masz apetycik Ja aż tak to nie. Tzn. największy apetyt mam wieczorem, ale staram się nie jeść za dużo bo później przypłacam to w najlepszym przypadku zgagą i mdłościami a w najgorszym bełtem.małaPaulina - hahaha lepiej późno niż wcale Ja w pierwszej ciąży o wszystko pytałam bo nie rozumiałam tych skrótów ania - ja mam nadzieję, że w niedzielę też będę mogła napisać "sesja zakończona" Misstic - HARRIBO!!! a od dłuższego czasu w żadnym sklepie nie mogę ich znaleźć... ;(bezaczek - nie ma się co babą martwić Boooziu Ty jesteś taka chudziutka? Ja taka nawet w przedszkolu nie byłam Zazdroszczę Co do ruchów dziecka - nie pomylisz tego z niczym innym, tym bardziej, że jesteś szczupła. A jeżeli będziesz miała łożysko na przedniej ścianie macicy to już w ogóle. Może te pierwsze "muśnięcia" faktycznie będą u Ciebie nie zauważone, ale kopniaki już na pewno zauważysz. Mój synek pierwszy raz mnie kopnął w 20tc na wykładzie o nanotechnologii ![]() Tekst o ogłuchnięciu dziecka - ![]() Was też tak swędzą sutki? Ja chyba oszaleję I chciałabym podziękować za wszystkie mentalno-mobilizujące kopniaki
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że nie jestem sama, moja kierowniczka to potwór, nie ma chyba w ogóle serca. Wczoraj dowiedziałam się od koleżanki że rozpowiada po zakładzie że załatwiłam sobie zwolnienie u lekarza. Bo to podejrzane że pierwsze zwolnienie było wystawione przez innego lekarza, a drugie przez innego. Eh pierwsze zwolnienie wystawiał mi ordynator po wyjściu ze szpitala, drugie już lekarz prowadzący ciąże. Widząc mój wypis ze szpitala mogłaby nie gadać takich głupot bo aż w wątrobie się przewraca. Wiem że nie powinnam ale jak słyszę takie rzeczy to mam nadzieję że zło które wyrządza kiedyś do niej wróci.
|
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax nie lubisz keczupu?heh ja uwielbiam
Właśnie mnie wczoraj zakuło tak od pępka po prawej stronie brzucha po seksie z TŻtem,taki kujący ból,potem jakby skurcz i minęło...ale dziwne nie znam sie na anatomii rowniezMissticWczoraj powtorka rozrywki,TŻ mial awanture z tesciowa o ten chrzest i slub,powiedziala ze spac nie moze od kilku dni,uwaza ze to jej na zlosc w ogole robimy(a nie ze po prostu mamy inne przekonania czy wiare ech) i powiedziala ze to wina znajomych hahahaha bo nam znajomi mowia zebysmy nie chrzcili dziecka??ja jej nie ogarniam Jak nasze dziecko będzie się chcialo ochrzcic to zrobi to gdy do tego dojrzeje jak w innych religiach.Ja po prostu nie chce zeby rodzina mi mowila co mam robic,nie wierze w swięte sakramenty i bardzo mi przykro że rodzina tego nie szanuje. Teściowa raz palnela ze odwroci się od dziecka jak go nie ochszczimy a to juz naprawde zabolalo jakby bylo gorsze...i to dorosla kobieta tak mowi Z teściową mialam bardzo dobre stosunki az do teraz...Moi rodzice tez tego nie rozumieja,zamiast sie cieszyc że będzie pierwszy/a wnuczek/ka w rodzinie to takie są awantury... bezaczek7 haha ja z trawieniem mam to samo,ja mam od dawna problemy z pracą jelit i też mi coś zawsze sie w brzuchu wierci także doskonale cie rozumiem i tez o tym myslalam hehe ![]() HARIBOuwielbiam
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-21 o 10:27 |
|
|
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Co do bakterii w moczu to ja zawsze pobierałam z pierwszego strumienia. W poprzedniej ciaży wyszły mi bakterie w moczu - dostałam leki na zapalenie pęcherza moczowego, antybiotyk. Jak sie dziecko urodzilo to pierwsze badanie jakie miało zrobione to właśnie na to czy też nie ma zapalenia pęcherza, widocznie może to wpłynąć. Teraz juz pobieram z środkowego pecherza, ale kiedyś jak pobierałąm z pierwszego strumienia to tez wychodzily wynki ok. No ale eraz pamietam o tym żeby sie podmyć i nie wycierać sie ręcznikiem ( tak mi radziłą połozna), no i są w sprzedaży różne pojemniczki - lepiej wybierać te zafoliowane, farmaceutka tak mi radziłą. Twierdzilą równiez że jak nie jest zafoliowany to trzeba taki wyparzyć. Mdłosci mi przeszły Huraaa..... Dzisiaj rano zrobiłam sledzia w smietanie, czeka na obiad Bóle brzucha tez są znacznie mniejsze, ale mamciagłe parcie na pecherz. Też tak macie? Milego dnia dziewczyny
Nadzieja uczy czekać pomaleńku... Czekamy: 24.09.2014 Edytowane przez katiusza1985 Czas edycji: 2014-02-21 o 10:35 |
|
|
|
#2250 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.My mamy już 13 cm,przeziernosc karkowa 1,7mm
Wszystko u nas dobrze :P Co do Waszego odczuwania ruchów,pytałam lekarza czy to możliwe.. Na co on stwierdził' być może i proszę potrzymać rękę na kaloryferze przez chwilkę' coś Pani pokaże ![]() Ciepłą rękę kazał położyc na dole macicy i robił USG. A nasz dzidziuś w ciągu minutki już był pod moją ręką!!! Wszystko to przez to,że nasze maluchy to ciepłoluby i teraz szukają najcieplejszego miejsca na całą ciąże!!! ![]() zabawny widok dziewczyny USG 4D, co chwilę był w innej pozycji pływak ![]() Musu nie znalazłam ((((( dzisiaj ruszam do trzech pozostałych netto poszukać,ale i tak apetytu rano brak :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

na następny weekend TŻ będzie miał więcej wolnego i jedziemy do PL po resztę naszych rzeczy i już nas tutaj nie ma 

myśle ze w tydzień może ułożymy

a od dłuższego czasu w żadnym sklepie nie mogę ich znaleźć... ;(