|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Oto moja larwa
Jaszczurka, powinni Ci chyba cc zrobić przy takim.ciśnieniu.. Trzymam kciuki za szybkie wyjaśnienie sytuacji i żebys miała już swoją dzidzie.przy.sobie ![]() U nas noc fajniutka, karmienie o 3 i 6.20. Teraz Smerf się kręci.bo kupa idzie. ![]() Wczoraj wykorzystalam patent z masazem (od Lejdi Agi) z fb - Smerf po kąpieli.wymasowany, zadowolony i spokojniejszy był. Padł mi normalnie, koło 23 ale co innego jak dzieć leży grzecznie i ogląda świat a co innego jak wyje co chwilę. Banan dla potrzebujących ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że trochę to szalone spore by musiało by być stężenie tych składników aby dostały się do maluszka no chyba , że w ciąży albo jak smaruję bezpośrednio piersi. Ja smaruję uda, pupę i przy pępku od tygodnia na pewno jak zaczniesz stosować będziesz zadowolona u mnie zaczyna znikać.
Czytam codziennie i chciałam trochę się udzielić ale nie mogę znaleźć postów na które chciałam odpisać zacznę zapamiętywać strony ![]() Któraś pisała o Zusie że czeka na wypłatę , można założyć sobie konto na stronie zusu i mieć podgląd wszystkiego ile szef placi składek kiedy i w jakiej kwocie zostanie wypłacone świadczenie ![]() Ja jestem o 2 stycznia na l4 i od 16 stycznia na macierzyńskim liczą 30 dni od dostarczenia wszystkich dokumentów w tym wpłaty za ubezpieczenie za dany miesiąc ja za styczeń zapłaciłam 31.stycznia , im wcześniej się opłaci tym szybciej oni zapłacą (termin był do 10 lutego) i na dzisiaj mam przewidziany przelew więc bardzo szybko się ze mną uwinęli chociaż ja do nich często dzwoniłam i się dopytywałam ![]() Dzisiaj nasza noc była okropna Inga zasnęła po 23 obudziła się po 24 i tak do 2:30 nie spała płakała. Przy cycku była spokojna przez minutę, próbowałam różnych sposobów i nic w końcu postanowiłam ją odłożyć do łóżeczka i zobaczyć ile będzie płakać dawałam jej 10 minut jak nie to dalej bym ją tuliła ale Tż się zbudził po 3 minutach wziął ją i zasnęła u niego na rękach jak ją odłożył znowu stęki ponosił drugi raz minutę i zasnęła. Później były pobudki na karmienie ale już beż płaczu Tż był bardzo szczęśliwy że tak działa na córeczkę, mimo że go obudziła a dzisiaj pierwszy dzień do pracy na 7
|
|
|
|
#1924 | |||
|
Gang Iren
|
Cześć.
Muminku,Roane,Jaszczurka Cytat:
Trzymam kciuki,żeby udało sie wyjść! Cytat:
Super! To na pewno będzie wielka radość ![]() Cytat:
Jak zdejmuję pieluszkę to dmucham na siusiaka. Jak poczuje podmuch powietrza,to zaraz sika ![]() Jak fajnie wygląda!
|
|
#1925 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, powodzenia i Witam sie przedpoludniowo. U nas noc w miare, w sumie byla jedna pobudka o 4 i potem po 6, ale to wlasciwie juz rano, ale i tak jestem srednio wyspana i chyba niepredko sie to zmieni. Wczoraj moj maz sie kladl pozninej niz ja i mnie obudzil, a ja taka zawieszona pytam go czy karmilam Alka i w ogole gdzie on jest, bo jakos przez to zaspanie nie moglam ogarnac gdzie ja sie znajduje masakra. Kurcze taka mam ochote na kawe, a nie moge sie napic, bo Alek potem jest mega pobudzony i rozdrazniony ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ![]() ![]() swietnie wyglada
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-21 o 10:03 |
||
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mozna bylo linka podeslac ??
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mój syn jest dzisiaj marudny!
I to od 3 nad ranem Wsadzilam go do chusty i przynajmniej nie ryczy, ale zbyt szczęśliwy i tak nie jest.
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyim nadrobie szybkie pytanie. Skad wiecie, ze macie wystarczajaco pokarmu?? Mi na poczatku piersi chcialo rozerwac, a teraz po 2 tygodniach jakos lagodniej....Ja po orajszej nocy zastanawiam sie, czy Leonowi moj pokarm wystarcza...Budzi sie co 2 h, ryczy jak oszalaly. Nie mam pojecia co mu sie dzieje, bo jest przwiniety, teoretycznie nakarmiony, odbity, na kolke nie wyglada, a wyciszyc sie go nie da...kazda noc jest gorsza od poprzedniej
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ze piersi mniej bolą jest absolutnie normalne. Ja z flaczków jestem w stanie odciągnąć i 180 ml.
|
|
#1930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wczoraj od 16 do 22 mała dała czadu ....... cyc, ryk, ulewanie, cyc, ryk, ulewanie....mała drzemka przy cycu i znowu cyc,ryk, ulewanie....kupa ![]() Jak zasnęła o 22 to spała do 4 i musiałam ją wybudzić na karmienie, bo się martwiłam że coś jest nie tak, ale zjadła i znowu spanie ![]() Z rana trochę też dała czadu teraz powoli się już wybudza, nakarmię ją i wyjdę trochę na powietrzę ![]() A wasze dzieciaczki śliczne
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny.
Spałam w sumie 6 godzin - nie sądziłam, że przyjdą czasy, gdy będę zadowolona z takiego efektu W dodatku Zuzi w nocy udało się podłączyć do piersi. Co prawda dopiero po karmieniu butelką, w ramach uspokajacza bardziej, ale pociągnęła trochę, a mój nastrój od razu skoczył w górę...Moja Mała majta tymi swoimi rączkami na wszystkie strony. Nie opatulałam jej jeszcze, ale fajnie, że podałyście linka, spróbuję. Myślę że i moje karmienie może zacznie lepiej wyglądać, bo teraz często jest tak, że okłada cycka pięściami i nawet jak go złapie, to wypada. Dziś przychodzi położna zważyć Małą. Mam nadzieję, że są postępy ![]() A wiesz, że właśnie to określenie też mi przychodzi do głowy jak na nią patrzę ![]() Cytat:
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Emil zasnął przy piersi, uff.
Chyba nie ruszę sie z kanapy póki sie nie obudzi i będę kontemplować ciszę
|
#1935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze chwila i jej nie będzie.Madzik14 śliczna czarnulka! Cytat:
jaki groszek fajniutki ![]() Jaszczurka 3maj się! Co do spotkania forumowego- jestem obiema rękami za, wpycham wózek i cycki w pociąg i jestem może Wawa? u nas nocka spokojna od 23-4 sen i od 5-8:30 ![]() chustowanie wymiata- jak to mój mąż mówi, kawał obrusa a tyle spokoju. jeszcze tylko pracujemy nad zmęczeniem chusty, bo na razie jest sztywna, jak wiadomo co polecicie jakiś szampon na ciemieniuchę? bo od alergii robi się nam brzydka skorupa na głowie i oliwką kiepsko nam idzie zwalczenie jej. ja polecam mleko owsiane z wanilią- bardzo tanie, niealergizujące i nadaje się do naleśników
|
|
#1936 |
|
Gang Iren
|
U mnie Kacper też śpi właśnie.
Za to Eryk drze się na cały regulator. Tak po prostu sobie krzyczy,żeby krzyczeć
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1938 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://health-zoom.worldwideshopping...uk/D050505.jpg
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
lidkaa82- mam nadzieję,że ten ból piersi szybko ci minie.
A na miejscu małego za takie ojcowskie teksty,też bym go obsikiwała za każdym przewinięciem ![]() kefii- cały czas trzymamy z mężem za małego. jaszczurka- kurcze namęczysz się biedna. Mam nadzieję,że szybko coś zrobią. Niebawem będziesz mieć swoją kruszynkę w ramionach. sadlaczyca- larwa superaśna Cytat:
Ale cieszę się ,że ty jesteś zadowolona z efektów senira666- zmieniłaś avatarka Witam się po ktg. Oczywiście każdy zdziwiony pyta się czy aż tak bardzo chce chodzić z brzuchem,że mnie jeszcze widzą. No cóż ja może już nie koniecznie,ale skoro mojemu księciu jest w nim dobrze .Oczywiście żadne skurcze się nie piszą, no bo po co , więc nie wiadomo kiedy urodzę. Puki co lekarz zameldował mnie w szpitalu na ktg w niedziele.
|
|
#1940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żebys jak najszybciej mogła przytulić swoje maleństwo.Boska "larwa" ... dla Muminka, Roane, Jaszczurki, Niebieskiej, Celin i wszytkich jeszcze w 2 paku Trzeba jakoś zmobilizować Wasze dzieci
|
|
#1942 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może śpiewakiem operowym zostanie ![]() kurde Adaś ma jakieś 6-7 krostek na pupie i udach, to chyba potówki są- co z tym robić? Wczoraj było wietrzenie pupy a dziś posmarowałam mu kremem na odparzenia NIVEA.
|
|
|
#1944 |
|
Gang Iren
|
O właśnie miałam pisać,że Kacper w pryszczach. Wyszło mu sporo na buzi i kilka na szyjce. Wygląda to na trądzik niemowlęcy. Miał któryś dzieciaczek? Robiłyście coś z tym? Po jakim czasie zeszło?
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia- a jak Adas reaguje na to wietrzenie?? Ja chetnie bym tak Leona potrzymala, zeby nie kisil sie 24 h w pieluchach, ale moj syn chyba nie lubi swiecic klejnotami...Ryk po sekundzie!! Ile stopni masz w domu? My ok 19-20 wiec moze mu zimno?
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Alkowi na rozne odparzenia i podraznienia swietnie dziala Bepanthen masc, moze u Was tez pomoze
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest OK- myślałam, że będzie gorzej. My robimy tak:kładziemy na łózko taki podkład do przewijania nieprzemakalny (ja mam bella happy), kładziemy małego na brzegu podkładu i przykrywamy go flanelką. Jak jest przykryty to jest OK a do tego ogląda sobie pokój i okno więc ma zajęcie. Jak się zsika to podkład nie przemięka i w razie czego pieluszka złapie, jak się okupci to też podkład przyjmuje Jak się zsika to zawijam część podkładu a małego przenoszę tam gdzie jest sucho- mam te duże podkłady.W domu to ja mam tropiki i wietrzenie i zakręcone kalafiory nie pomagają. W sypialni gdzie urzędujemy jest 24 stopnie i 44% wilgotności (w tym momencie). Ogólnie my mamy bardzo ciepłe mieszkanie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia mój kacper też coś takiego ma . Po porodzie miał trądzik ale zniknął . A teraz mu sie na buzi takie krosteczki pojawiły Tylko ,że u mnie obstawiam raczej to na potówki . w środę jadziemy na szczepienie to się zapytam . Bo położnej coś nie widać a powinna jeszcze raz się zjawić
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jest trądzik, który w sumie znika i sie pojawia. I jeden i drugi pediatra powiedzieli, że to normalne u zimowych dzieci i w sumie to oni kazali mi natłuszczać, broń boże wysuszać sudocremem (robiłam tak wczesniej). Kąpię go w Oliatum i smaruję Oliatum i oliwką zwykłą. Pomaga. Aha i cienko ubieram wtedy tak nie wyłazi. Bo ponoć trądzik jak i potówki nasilają się przy cieple. |
||
|
|
|
#1950 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O właśnie widziałam na zdjęciu u Marcelka i Kacper ma takie same. Dobrze,że piszesz,bo ja myślałam właśnie o sudocremie. A ten krem Oilatum jak wygląda,żebym złego nie kupiła?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

16.06.2012
ona tez nie może sie doczekac wnusi
, powodzenia i
i chyba niepredko sie to zmieni.
masakra. 
I to od 3 nad ranem 

jeszcze chwila i jej nie będzie.
, więc nie wiadomo kiedy urodzę. Puki co lekarz zameldował mnie w szpitalu na ktg w niedziele.