|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłysmy u lekarza....przyjeła Nas ta 'cudowna' ![]() ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-02-21 o 10:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dziś coś siły
![]() A dziś cały dzień sama z Zuzka jestem. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno Iwfka:
Szkoda mi Ciebie strasznie i przy tym rozumiem Cię i to co czujesz. Ja nie będę sie powtarzać jak jest u mnie. No prosić muszę żeby coś zrobił. Ale obowiazek stały ma, mechaniczny zresztą: tj. przygotowuje butelki na noc i robi w nocy mleko (pomijam że nie raz blat zasypany mlekiem ![]() ![]() ![]() Wracając do Ciebie Kochana. Ja mam wrażenie, że tutaj duży problem niestety siedzi w corce TŻta.. Widzę jak Ty ją odbierasz, jak na nią reagujesz i rozumiem, że ona chce Ci uprzykrzyć życie ze swoim ojcem? Poza tym mam wrażenie że nie wiesz, nie umiesz siąść z TZtem i porozmawiać. Myślę że to dobry pomysł wyjść gdzieś razem, na neutralny grunt bez Oliwcii i przede wszystkim bez MŁODEJ i jej pyskówek. Musisz umieć mu powiedzieć co czujesz z czym Ci źle. Jeżeli to do niego nie trafi... Widzisz ja chyba nie umiem wprost mu powiedzieć, bo od razu się denerwuje, ale to jego zasługa, bo on w żart chce obrócić.. Ewentualnie dobrze jest napisać list.. wtedy nic co chcesz powiedzieć nie umknie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
![]() to fotka z roczku ![]() ![]()
#4476 |
Zakorzenienie
|
no! masz szczescie bo juz chcialam K. przebierac w cos stosowniejszego n iz bluzka i rajstopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy Wam za troske
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy jak z drzemki sie obudzi, jesli ok. 12 to przekaska, jesli po 13.30 to obiad. 17 przekaska 18.30 kolacja 21 uu do spania. W nocy ciumka, ale raczej nie je. Poza tym moglabym ja nakarmic uu o 8.20 a 8.30 juz sie bedzie domagac normalnego posilku. W ciagu dnia nie ma kp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Silver widzialam juz to zdjecie kiedys na fejsie ale stwierdzam, ze jeszcze mi sie nie znudzilo ![]() ![]() ![]() Co do dziurek na bodziakach to my tak mamy w jednym czy dwoch z h&m, bo te guziczki sie czasem ciezko rozpinaja ![]()
![]() |
#4480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idziemy za tydzień na imprezę tańczącą, ale szczerze mówiąc to wogóle nie mam ochoty. Cytat:
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Meneq: czytam i całkiem sensowne przerwy między posiłkami, ja teraz staram się wyeliminować przekąski i podtykanie czegoś co chwilę, bo może ja jej nie daję szans zgłodnieć - konsultuję się z panią którą mi Neti ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok 12 Piotrek ląduje obok mnie Cytat:
A na tym filmie ten stolik nie stoi stopień niżej ![]()
![]() |
#4484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos niewielkiego ale widocznego i potem pochwalcie ja razem za to, moze jakas mala nagroda ![]() tu ewidentnie trzeba zmienic jej nastawienie do pomocy moim zdaniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4487 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak napisałam, 92 są jeszcze takie lekko przyduże, ale zaś 86 są za małe. Najlepsze są te rozmiary "86-92", albo 18-24 miesiące. Ale wiadomo, że z rozmiarami różnie bywa ![]() Cytat:
![]() Ostatnio była mierzona jakoś w grudniu, to miała 82 cm, teraz czekam do szczepienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Debrah, dziękuję za tego posta ![]() ![]() ![]() ---------------------------------- Młoda spała od 22.40 do 8 ![]() ![]() ![]() A wiecie, że mi w domu odpadła kolejna rzecz do roboty? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-21 o 11:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hanna uskutecznia drzemkę, ja zrobiłam cannelloni na wieczór, rozwiesiłam pranie, posprzątałam łazienkę a teraz wolne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi! Kochane jesteście ![]() Jak pisałam - pracujemy nad przekąskami. Jedyne co mnie martwi to to, ze nie chce tych warzyw jeść, a codziennie próbuję dać co innego. Marchwi nienawidzi. Kiedys jadła jajecznice na drugie sniadanie, teraz nie tknie. No cóż. Moze taki etap. Idziemy na spacerek, cudnie jest na dworze! Do potem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo piszesz ze ona sprzata tylko jak on widzi, zeby sie pokazac ![]() to niech sie "pokaze" pod jego nieobecnosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Silver: My mamy takie. Moja mama wybierała, ale całkiem fajne.
Na jaki rozmiar macie te zimowe? Hje: mam nadzieję, że nie poczułaś się "pouczana" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
cycki normalnie opadaja
![]() a jakby ona sobie robila pranie to zgarnelaby twoje/wasze rzeczy? czy tez za daleko juz puszczam wodze fantazji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- debrah i co ta pani Ci radzi? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Konto usunięte
|
Witojcie
![]() Pstryniu, cytuję cię "1-to "cos" ma zawierac w sobie wszystkie edukacje? lacznie z komputerami, jezykiem i religia???? 2- to "cos" bedzie czarno-biale? 3-to "cos" bedzie mialo przechodzic z rak do rak czy kazde dziecko bedzie mialo swoj wlasny podrecznik? 4-to "cos" bedzie tak skonstruowane zeby nie mozna bylo w tym pisac/laczyc/malowac itp???? 5-a co z druga i trzecia klasa? tam tez ten twor bedzue obowiazywal czy juz normalne ksiazki a to "cos" tylko w pierwszej klasie...." 1 - polski, matma, przyrodniczo-społeczne rzeczy - PODOBNO język osobno, cisza na temat informatyki, plastyki, muzyki, religii 2. Książka - kolorowa, ale wszelkie ćwiczenia drukowane lub xero - no to wiadomo, która szkoła ma xero kolorowe? albo ma kasę na to, by drukować tyle rzeczy kolorowych? 3. Z rąk do rąk - przez 3 lata. Podręcznik do pierwszej klasy we wrześniu 2014 dostanie pierwszy rocznik, wrzesień 2015 kolejna pierwsza klasa i 2016 trzecia pierwsza klasa, ostatnia. 4. Dokładnie tak. 5. Niestety na tej samej zasadzie. I jak ci się to podoba? ![]() Debrah, pewnie, przy dobrym już chodzeniu włożyłabym, nie na długo może, bo jednak wysokie buty zasłaniają nogę i nie do końca widzisz, jak dziecko ustawia stopę, ale włożyłabym. Resztę Was przeczytałam, ale nie mam jak cytować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem mamą Julci, która urodziła się 30 stycznia 2013. Jakiś czas temu natknęłam się na ten wątek i zaczęłam czytać. Od razu widziałam, że mam z Wami wiele wspólnych tematów i miałam zamiar się udzielać ale uznałam że zanim się coś wypowiem to nadrobię do bieżących postów, żeby nie powtarzać tematów, które już przedyskutowałyście. I to był błąd ![]() ![]() ![]() Zauważyłam że jesteście już mocno ze sobą zgrane i nie wiem czy uda mi się szybko być odbierana jako jedna z Was a nie jako gość ale mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie i będę mogła spróbować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45262650]Witojcie
![]() Pstryniu, cytuję cię "1-to "cos" ma zawierac w sobie wszystkie edukacje? lacznie z komputerami, jezykiem i religia???? 2- to "cos" bedzie czarno-biale? 3-to "cos" bedzie mialo przechodzic z rak do rak czy kazde dziecko bedzie mialo swoj wlasny podrecznik? 4-to "cos" bedzie tak skonstruowane zeby nie mozna bylo w tym pisac/laczyc/malowac itp???? 5-a co z druga i trzecia klasa? tam tez ten twor bedzue obowiazywal czy juz normalne ksiazki a to "cos" tylko w pierwszej klasie...." 1 - polski, matma, przyrodniczo-społeczne rzeczy - PODOBNO język osobno, cisza na temat informatyki, plastyki, muzyki, religii 2. Książka - kolorowa, ale wszelkie ćwiczenia drukowane lub xero - no to wiadomo, która szkoła ma xero kolorowe? albo ma kasę na to, by drukować tyle rzeczy kolorowych? 3. Z rąk do rąk - przez 3 lata. Podręcznik do pierwszej klasy we wrześniu 2014 dostanie pierwszy rocznik, wrzesień 2015 kolejna pierwsza klasa i 2016 trzecia pierwsza klasa, ostatnia. 4. Dokładnie tak. 5. Niestety na tej samej zasadzie. I jak ci się to podoba? ![]() [/QUOTE] ale czy to ten blizej nieokreslony twor bedzie musowo we wszystkich szkolach? czy decydowac beda o tym dyr/rodzice/OP/RP...? moim zdaniem pomysl kiepski. ja to mam wrazenie ze w ogole wiekszosc pomyslow dot edukacji jest wymyslana przez znakomitych teoretykow ktorzy nigdy w zyciu nie spotkali sie z praktyczna stona tego zawodu ![]() dla mnie pomysl robiony na chybcika, typowo pod publike tuz przed wyborami. we wrzesniu rodzice dostana darmowy podrecznik (za ktory mimo wszystko zaplacimy my wszyscy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() witamy witamy! CV + 3 zdjecia poprosimy ![]() a co do pogrubionego - to Kochana to juz zalezy wlacznie od Ciebie ![]() ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-21 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że bardzo chętnie Cię przyjmiemy! ![]() ![]() ![]() nie martw się że się nie wbijesz, popatrz na Ultrę jak szybko wlazła między wrony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.