Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 09:00   #2491
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

ja dziękuje!!

dodinha-musisz wziąsc pod uwage ze kazde dziecko przechodzi innaczej skoki tak więc jesli u Nas jest np tragicznie i moim zdaniem jeden z gorszych to u Ciebie wcale tak nie musi byc głowa do górya nocek wspołczuje.naprawde wiem co przechodzisz..ale musimy byc silne
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:04   #2492
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ja dziękuje!!

dodinha-musisz wziąsc pod uwage ze kazde dziecko przechodzi innaczej skoki tak więc jesli u Nas jest np tragicznie i moim zdaniem jeden z gorszych to u Ciebie wcale tak nie musi byc głowa do górya nocek wspołczuje.naprawde wiem co przechodzisz..ale musimy byc silne

Tez tak myśle - ja sie nastawiałam ze ten skok 19tyg będzie najgorszy bo relacjach a jest serio ok, w przeciwieństwie do 12 tyg gdzie miało być lekko i szybko a to były najbardziej hardcorowe 4 dni życia Poli także to bardzo indywidualna kwestia te skoki

Dobra idę spac. Damn! Znów po północy sie kładę..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:06   #2493
karolson
Zakorzenienie

Dodinha Filip jutro konczy 6 mcy i chyba go ten skok 25-27 tydzien ominal. No chyba ze dwie noce budzil sie po 3 razy to byl skok? Dzis spal pd 21 do 6.30. Bardziej czasami sie zlosci na zeby bo wszystko by rozszarpal i mieli jezykiem jakby zul gume ;(
Stary 2014-02-21, 09:10   #2494
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hejka
Wstałam dziś z bólem głowy, młody dał nam w nocy popalić. Ja już nie wiem o co chodzi, czy go coś boli czy jak Wydaje się śpiący, a uspokaja się jak się zaczyna do niego gadać i zabawiać. Ale nam się nie chce go zabawiać o 2 w nocy

Weszłam dziś rano na wagę i zobaczyłam wreszcie upragnioną 5 z przodu
A potem się poryczałam jak głupia. Mojego męża klient ożenił się z dziewczyną z naszego bloku, w ubiegły czwartek urodziło im się dziecko. Dziś rano robię sobie śniadanie, wyglądam przez okno a on biegnie do klatki z paczką pieluch i wodą mineralną. Wiecie jak mnie to wzruszyło? I zrobiło mi się przykro, że moje dzieci już takie duże, że już ledwo pamiętam ten pierwszy okres w domu. I więcej już nie będę tego przeżywać

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...
ja myślę, że dziewczyny mają rację, Zuzia dużo przeszła ostatnio i może potrzebuje tej bliskości i poczucia bezpieczeństwa, które ty jej dajesz, dlatego chce być tylko przy piersi rozszerzaniem diety się nie martw, jest czas i nie trzeba się spieszyć, tylko po troszku próbować
mam koleżankę, która też ma Zuzię i też z nią leżała kilka razy w szpitalu, mała ma teraz prawie 16 miesięcy i nigdy butelki nie chciała, po tych pobytach w szpitalu non stop wisiała na cycu, koleżanka nie mogła jej z rąk odłożyć, z rozszerzaniem diety też była masakra, bo mała nic nie chciała próbować i do roku to praktycznie nic poza piersią nie jadła, ale potem nagle się jej odmieniło, z tego co mi teraz opowiadała to je chętnie i więcej chyba niż mój Dawid, lubi wszystkie nowe rzeczy tylko z lekami jest ciągle problem, koleżanka zawsze prosi o zastrzyki bo mała wszystko podane doustnie zwymiotuje, a podanie jej czegokolwiek to męka

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
byłam z Antkiem raz w galerii i była masakra, jak tylko się obudził to był w szoku i zaczął się zanosić.. dobrze, że w smyku jest pokoik dla mamy z dzieckiem , tam dopiero go uspokoiłam.
do marketów nie jeżdżę, jedynie do biedry
my byliśmy chyba 3 razy w biedrze, więc szybko i wtedy Miłek się rozglądał, ale byliśmy też 3 albo 4 razy w galerii i cały czas spał, przesypiał nawet porę karmienia

Cytat:
Kjujik brzydal

Specjalnie taki asymetryczny i w ogóle... czerwone elementy szeleszczą, a w środku jest grzechotka.

Musze mu poprawić oczy, bo tak przerażają...
ale słodziak

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
zamówiłam dziś na all http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-po...987641232.html

kupiła któraś taki ? [COLOR="Silver"]
a mój starszy tego nie lubił

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

a tesciowa kupiła Maciusiowi piękna kurteczke w zarze
fajna muszę się do zary przejść, może jutro

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam nawet nie próbuje nadrabiac bo padam a nóżki mi do doopki właża fryzjer zaliczony troszke tylko podciełam i pasemka a;le się wysiedziałam ponad 4 godziny
potem z buta do domu w 15 min obiad robiłam i tak nie wyrobiłam i tż wócił z pracy to naleśniki smażył a ja pojechałam po dzieci do przedszkola...wróciłam zjadłam 2 naleśniki.....zostawiłam bajzel ubrałam dzieci i poszłam do sąsiadki robiącej renament w szafie i pare ciuszków przywłaszczyłam powrót do domu usypianie seby.....szybkie sprzatanko ...i tu z nieba spadła mi teściowa bo miałam sebe budzic i brać na próbe do przedszkola jakichs śpiewów na niedzielną msze dzisiaj się dowiedziałam że jest wróciłam wiec kąpanie ,karmienei usypianie itp....teraz czekam aż mi się drugie pranie skończy zeby powiesić ....normalnie nie wiem w co rece wsadzić tyle mam zaległości i jutro tez beznadziejny dzięń bo adriana mam wybrać wcześniej z przedszkoal i potem zonu przyjecac na 16 na lekcje pokazową z j.ang. i sebe muszę ciągnąć z nami a takmi się nei chce i tak mi się dzień skończył a na dodatek myślałam że dzisiaj środa
ja się zmęczyłam od samego czytania jak ty to wszystko ogarniasz? ja po 20 to już nic w domu nie robię, bo ma takiego lenia, że szok

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:11   #2495
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ale jesli to wina tego drugiego to dostaniecie przeciez odszkodowanie z jego OC
To nie jest wina tego drugiego.
Stary 2014-02-21, 09:11   #2496
karolson
Zakorzenienie

Ewacia - dobrze Ci w prostych wlosach

Spadam po wczorajszych nocnych rozmowkach z TZ nawet Filip dal sie wyspac jestem juz wykapna, uczesana, po sniadaniu Filip spi na 1 drzemce a tu dopiero 9 .. lece do kolezanek ze starej pracy i do cerfa albo reala po pampy moze pod pretekstem pampow
Stary 2014-02-21, 09:12   #2497
agusiowata
Zakorzenienie

Mąż jest zdołowany, że spowodował stłuczkę. Jechał po nocce na przegląd.
Stary 2014-02-21, 09:19   #2498
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie śmiać sie
pięnie wyglądasz

Cytat:
Dzien dobry!

u mnie standardowo tragiczna nocka.Lilka się non stop wierci..te wiercenie budzi ją..probowałam nagrac filmik ale zaczęła płakac ..
wogole to obudziłam się z katarem i swędzącym gardłem
nie cierpie byc przeziębiona!obym Lilki nie zaraziła..

eh u nas to samo, ale to wiercenie się ona ma od zawsze i stąd też pobudki ..
zdrówka
Stary 2014-02-21, 09:25   #2499
tassia
Zakorzenienie

jejku jeszcze mialam pocwiczyc i odciagacmleko
nie ogarniam

strzelil mi kregoslup. mam rwe kulszowa znow
zaraz sie porycze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:31   #2500
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Nadrabiam

A Tuśka właśnie wpierdziela swoją czarno-białą książeczkę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to moje dziecko będzie się woziło Boeingiem TZ załatwił od przyjaciela tą taśmę odblaskową, która jest na samolotach
naklei po pasku z każdej strony co by nas było lepiej widać
heheh fajnie my mamy takie odblaski wiszące,mąż się na takie uparł bo twierdzi,że one się obracają to lepiej widać z kilku stron. ale faktycznie na wieczornw spacery przydatna rzecz

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
tak zrobiłam

co? serio już trzeba pastę?
w sumie u nas najpierw trzeba mieć zęby, potem pastę

Kasiu, podejrzewam, że ta cena nie dotyczy rozmiaru maxi
TŻ dziś kupił w carrefourze i za 134 szt. 4 zapłacił 84 zł.

Jejku, nie doradzę
Powiem, że u nas na szczęście butla idzie i łyżeczka też, bo od małego jakieś krople dostawał na łyżeczce I teraz jak zobaczy to tak śmiesznie otwiera buzię

Ja też mam odmienne wrażenie Mój Julek do tej pory śpi w pajacach - uwaga! - 62 i nie są za małe

Masakra z tym
ja jeszcze tych zębów nie zauważam, ale robię zamówienie w gemini większe i już zamówię na potem

Cytat:
nie... ja w sumie licze ze drugi bedzie chłopiec, ale tz liczy na dziewczynke

a nie mzoesz na basenie pojedynczych wejsc wykupic???
moze to nie ma zwiazku, ale tez lipa zeby tyle kapusty wtopic
nawte jak sie nie da to powiedz ze chcesz za jeszcze ejdne zaplacic zeby sie upewnic ze to nie uczulenie

dawno cie nie widzialam
hello

już dziś kupiłam tą pakę
ale tam sa mega drogie sloiczki

a tesciowa kupiła Maciusiowi piękna kurteczke w zarze
Śliczna kurtała!

Zadzwoniłam na basen i powiedziałam,że w tę niedzielę jednak wejdziemy na wejście jednorazowe (jednak 38 zł, 29 zł tylko na pierwsze zajęcia) i potem zdecydujemy.
Ale dzisiaj już nie ma tego, o czym wczoraj pisałam to ja nie wiem co to było

Cytat:
odnosi się, ta gwiazda doczytczy ceny za sztukę 0,54gr rozmiaru 3

kurde! jakiś czas temu był pierwszy odcinek serialu The Following i od tamtej pory cisza wtf?!
nie będzie dalej? to było z jakieś 2 miechy temu...

super, TZ miał mieć od jutra wolne, ale w sobotę musi leźć do pracy na dodatek ma dzisiaj z kierownikiem a ja fochersa przez telefon zapodałam i nie wiem czy nie słyszał

no własnie, też go oglądałam a potem zapomniałam o nim. Za późna pora dla mnie,łeeeeeee

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Uff
TŻ mnie dziś rozwala. Wrócił szybko z pracy i pytam czym wracał on mówi z Agnieszka ja na to ok. Później mówi jutro rano jadę z Agnieszka do pracy. Ja że w porządku. Później mówi że ta Agnieszka coś tam i coś tam. Zero reakcji a mi się już śmiać chce. TŻ myśli myśli i mówi "nie zapytasz mnie co to za Agnieszka?" Ja mówię że nie a on "czy tobie wogóle na mnie zależy?"
no i super, niech nie myśli,że jest najważniejszy

Cytat:
no ja dzisiaj u rodziców w gazetce wyszpiegowałam te pampy w realu, wcześniej też chciała w carrefourze chapnąć
a to dziad! mój zawsze dzwoni ale nie ma tego złego- termin ważności długo to zużyjesz

czy tylko ja piorę dziecięce ubranka w normalnym proszku i lenorze/? nic mojemu nie jest to się bawić nie muszę w milion proszków
ja piorę w Jelpie żelu, bo są po nim takie faaaaaaaajne i pachnące dzidziusiowo
wczoraj wyczaiłam,że w aptece gemini ma całkiem fajną cenę

Cytat:
moja babcia zmiażdżyła system byliśmy u niej, a ona mieszka z moją kuzynką i ta kuzynka mówi, że niby dzieci nie można do lustra bo coś tam, a na to babcia "a jakieś durne zabobony"
hahaha dobra
A moja uwielbia lustro, zawsze wyciąga łapki jak się widzi i "buziaczki "daje

Cytat:
nie śmiać sie
eeej łądnie Ci w prostych!! tak inaczej

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:32   #2501
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
nie śmiać sie
ewacia lepiej Ci w prostych włosach

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
zanim nadrobię to kilka słów ode mnie

wizyta u orto pozytywnie, wszystko jest super
skonsultowaliśmy się przy okazji z naszą pediatrą (tą priv) i przepisała Szymkowi bebilon pepti, bo wyniki z krwi i ulewania wskazują na alergię na mleko. mam go obserwować, jak będzie reagował na pepti.

szokującą wiadomością jest to, że byłam na basenie i przepłynęłam 20 długości (oczekuję oklasków )

a teraz
super, że wizyta udana
a co do basenu to podziwiam, ja nawet nie umiem pływać

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
ja też

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a ja od rana mam ochotę powiedzieć kur** kur** kur**! sra gdzie popadnie i jeszcze ma pretensje że brudno. co ja mam zrobić zeby uchronić dzieciaki przed naszymi scysjami? jak odetchnąć jak człowiekowi noz sie otwiera w kieszeni?
mam to samo w domu

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No to idę w kime. Proszę o kciuki bo jutro TZ ma operacje. Mam nadzieje ze będzie krótka i mało inwazyjna..

Dziewczyny, które szczepienie ma być po skończonych 6 miesiącach??
My idziemy za dwa tygodnie na 3 dawkę 6w1 i młody będzie miał ledwo 5 miesięcy skończone. Czy to o to szczepienie chodzi??

Miłek od rana fika mi z brzucha na plecy. Widzę, że robi to celowo, ale tak jakby odpycha się zgiętą nogą i zarzuca głowę, żeby go pociągnęła. Czyli robi to jeszcze nieprawidłowo??

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-21 o 09:43
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:45   #2502
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam.U nas noc jak zwykle,czyli pobudki co dwie godziny,nawet po mm,mimo,że na początku budziła się po prawie pieciu.Więc wracamy do starych przyzwyczajeń.Masakra,to się nigdy nie zmieni a ja przez najbliższe lata nie przespie nocy:banghead: Dziewczyny jak wygląda ten skok 5/6miesiąca?Da się przeżyć?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
no widzisz dlatego nie podaję mm. U mnie 4 karmienia i niezliczona ilość biegania do smoczka, ale idziemy na spacerek, więc zmęczenie minęło, wróci po obiedzie
Stary 2014-02-21, 09:47   #2503
Madzia000
Zadomowienie

Dziewczyny, nie ogarniam troche tej ekspozycji na gluten. Na opakowaniu kaszy manny pisze zeby ugotowac ja tak: na 0.5l wody 3 lyzki. Wiec ja ugotowalam na 0.25l 1.5 lyzki i teraz pytania:

1. Czy ta ekspozycja ma zawierac pol lyzeczki glutenu czyli no tej kaszy manny SUCHEJ czy JUZ UGOTOWANEJ?
2. Ile czasu taka kasza moze siedziec w lodowce, zeby jej codziennie nie gotowac?
3. Daje sie pol lyzeczki przez pierwszy miesiac. Pozniej cala lyzeczke przez drugi miesiac tak ? No ok, ale podobno w nieograniczonych ilosciach gluten mozna dawac dopiero od 9 mca, wiec w 7 i 8 miesiacu dalej maksymalnie daje sie ta jedna lyzeczke? Bo wychodzi na to ze ekspozycja konczy sie w 7 mcu...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:02   #2504
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie pierzesz nowych ubranek malego?

ie:
Piore.Chodzilo mi o to, ze bede miala duzo i moge rzadziej prac

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Czarna zalezy co chcesz robic na tej maszynie. Jak jakies rzeczy typu skracanie spodni to sie nauczysz, nie ma problemyu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
ja widze załacznik ale pewnie cos nie teges wiec
jeszcze raz
Załącznik 5590025
Tassia to teraz bedzie coreczka?

P.S tylko jak w to ubierzesz syna to nie rob mu zdjec, kiedys je zobacz i cie opierdzieli rowno.

A ja mam taki damski calkiem rampers na Janka, ale ubieram pod ubranie i nie widac

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Fajnie że tak w miarę normalnie te zębiska wychodzą bo czasem to się cuda-wianki dzieją. U nas nadal brak zębów ale ślini się bardzo. No nic, czekamy.

Jak przyjdzie paczka to napiszę czy warto w nie inwestować
U nas tez nie ma zebow
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:03   #2505
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
O kurde mam nadzieję, że już dawno spicie obie

Jakoś tak koło 2:30 usypiałyśmy, więc jest pewna szansa A o 7 pobudka

Liczyłam wczoraj, ile ta moja En je i tak:
2:00 - 180 ml
8:00 - 150 ml
12:00 - 200 ml
15:30 - obiadek (3/4) i 30 ml
18:30 - deserek (3/4)
20:30 - 150 ml

Więc wcale nie tak dużo Ja jej robię 180 albo 210 ml, ale jak widać, ona często niedojada...
Chociaż wczoraj to i tak bez sensu, bo w nocy jadła, a zazwyczaj nie je

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 10:09   #2506
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
czy tylko ja piorę dziecięce ubranka w normalnym proszku i lenorze/? nic mojemu nie jest to się bawić nie muszę w milion proszków
nie, ja tez
Stary 2014-02-21, 10:11   #2507
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
plan drzemek w ciagu dnia jak u nas
tyle ze na nasze szczescie dziec idzie spac o 20
i budzi sie max raz
chwilowo sie nie budzi, ale nie ciesze sie bo zapeszac nie chce

dzien dobry
dzis u mnie wariacki dzien
najchetniej oddalabym komus dziecko bo ciezko podolac bedzie i bez niego
w planie fryzjer, kosmetyczka, pakowanie sie do warszawy, gotowanie dwoch obiadow (na dzis i do wawy do pojemniczka), upiec ciasteczka, spakowac macka na basen, spakowac macka na noc do mojej mamy, popoludniu przewiezienie.tego do mamy, a wieczorem impreza u tesciow
oszaleje
przy czym moje dziecko chwilowo nie daje mi 3sekund wytchnienia

o rety to faktycznie. Normalnie zawsze lubiłam takie dni,ale z dzieciem to już nieosiągalne, chyba,że ktoś się nim zajmie. nie wiem jak ty się wyrobisz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
motyl mamy tą 68 i Kornel ma jeszcze za duża.

czarna trzymamy za słowo !

teacherka królik super !

kaska ja the following lece już drugi sezon. nie tlko Ty pierzesz w normalnym proszku, ja tez

ewacia
super

nena no własnie obmyslam plan zemsty, ale no chłodno
no właśnie, dzisiaj jadę ją wymienić na 68

Cytat:
Bajeczko masz kota wegetarianina?O kurcze,ewenement Ci się trafił

Papuzko-tak polewam wrzątkiem.

Ewcia-pięknie Ci w wyprostowanych!!!:l ove:

Dzien dobry!

u mnie standardowo tragiczna nocka.Lilka się non stop wierci..te wiercenie budzi ją..probowałam nagrac filmik ale zaczęła płakac ..
współczuję, ciekawe co też Lilce nie leży

Cytat:
No właśnie wy juz wstajecie a ja idę spac bo północ dochodzi

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Nie wiem ale mój to samo.. Szlag mnie trafia zawsze jak widzę ze pierdyknie wszystko byle gdzie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dużo Zdrowka

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

No to idę w kime. Proszę o kciuki bo jutro TZ ma operacje. Mam nadzieje ze będzie krótka i mało inwazyjna..

Będą kciuki za TZa. jutro czyli nasze dzisiaj?

Stary 2014-02-21, 10:11   #2508
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
nie śmiać sie
Super, co prawda wolalam krecone, le jak inaczej wygladasz
Stary 2014-02-21, 10:11   #2509
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ogarniam troche tej ekspozycji na gluten. Na opakowaniu kaszy manny pisze zeby ugotowac ja tak: na 0.5l wody 3 lyzki. Wiec ja ugotowalam na 0.25l 1.5 lyzki i teraz pytania:

1. Czy ta ekspozycja ma zawierac pol lyzeczki glutenu czyli no tej kaszy manny SUCHEJ czy JUZ UGOTOWANEJ?
2. Ile czasu taka kasza moze siedziec w lodowce, zeby jej codziennie nie gotowac?
3. Daje sie pol lyzeczki przez pierwszy miesiac. Pozniej cala lyzeczke przez drugi miesiac tak ? No ok, ale podobno w nieograniczonych ilosciach gluten mozna dawac dopiero od 9 mca, wiec w 7 i 8 miesiacu dalej maksymalnie daje sie ta jedna lyzeczke? Bo wychodzi na to ze ekspozycja konczy sie w 7 mcu...

nie wiem, może zapytaj Wikipedii?:/

Stary 2014-02-21, 10:15   #2510
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajeczko masz kota wegetarianina?O kurcze,ewenement Ci się trafił

Papuzko-tak polewam wrzątkiem.

Ewcia-pięknie Ci w wyprostowanych!!!:l ove:

Dzien dobry!

moj kot nigdy nie zjadl kawalka miesa ani kielbaski ani wedlinki no nic je tylko suche zarcie, bo mokrego nie tknie, wylizuje sosik tylko jest uzalezniona od kocik kabanoskow i nic wiecej m nooo czasem muche zezre, to troche zywego miesa wpada

zdrowka, obys sie nie rozchorowala!

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a ja od rana mam ochotę powiedzieć kur** kur** kur**! sra gdzie popadnie i jeszcze ma pretensje że brudno. co ja mam zrobić zeby uchronić dzieciaki przed naszymi scysjami? jak odetchnąć jak człowiekowi noz sie otwiera w kieszeni?
co zrobic? nie odzywac sie my jak sie klocimy to na szybko wieczorem i sie nie odzywamy do siebie, wtedy jest oddech

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Weszłam dziś rano na wagę i zobaczyłam wreszcie upragnioną 5 z przodu
A potem się poryczałam jak głupia. Mojego męża klient ożenił się z dziewczyną z naszego bloku, w ubiegły czwartek urodziło im się dziecko. Dziś rano robię sobie śniadanie, wyglądam przez okno a on biegnie do klatki z paczką pieluch i wodą mineralną. Wiecie jak mnie to wzruszyło? I zrobiło mi się przykro, że moje dzieci już takie duże, że już ledwo pamiętam ten pierwszy okres w domu. I więcej już nie będę tego przeżywać
gratulacje

tez mi czasem smutno z tego powodu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Liczyłam wczoraj, ile ta moja En je i tak:
2:00 - 180 ml
8:00 - 150 ml
12:00 - 200 ml
15:30 - obiadek (3/4) i 30 ml
18:30 - deserek (3/4)
20:30 - 150 ml

Więc wcale nie tak dużo Ja jej robię 180 albo 210 ml, ale jak widać, ona często niedojada...
Chociaż wczoraj to i tak bez sensu, bo w nocy jadła, a zazwyczaj nie je
w porownaniu z Elenka Amelka je tyle co kot naplakal...
jak sie budzi w nocy to kolo 5 i wtedy jest 60-70 ml
8:00-9:00 60-120 ml zaleznie od checi
11:00-12:00 kaszka ze 100 ml i czesto nie zjada wszystkiego
14:00-15:00 obiadek maly sloiczek, czesto zostawia 1/3, mlekiem nie chce dopic, zazwyczaj po nim wypija 60 ml wody
17:00 owoce maly sloiczek, czesto zostawia i mlekiem dopic nie chce
19:00 90-120 ml

wiec jest jedzeniowa masakra jak na 6 miesiecy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:37   #2511
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy ogromny problem z Zuzią... Ona nie chce nic poza piersią... nooo, ewentualnie chrupka kukurydzianego poliże Żadne łyżeczki, strzykawki, smoczki, butelki, kubeczki... nic nie chce! Podanie jej lekarstwa to mordęga. Nie mam opcji isć kurs na prawo jazdy, bo jej nie zostawię - nikt jej nie nakarmi poza mną... Nie wiem jak ogarniemy rozszerzanie diety, jak ona nic nie przyjmuje, nie połyka żadnych płynów poza mlekiem prosto z piersi...
czemu sie tego boisz? poczekaj miesiac, dwa. dziecko dorosnie do tego. a z butli pic nie musi (kinia moja nigdy nie pila, od razu ze slomki lub niekapka). a kurs to godzina - dziecka nie zaglodzisz rpzeciez przez tak krotki czas. poczekaj, badz cierpliwa. zacznie chcieć.
ps. moje tez tylko piersiowe

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Krzywulec taki.
Szyję ręcznie, nie mam maszyny i nigdy nie próbowałam szyć na maszynie... mama ma dwie (jedna od babci, która już nie używa), jedna jest do naprawy, mówi, że mi da. Ale ja nie mam miejsca

a fochatka znasz http://www.fochatek.pl ?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:41   #2512
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
nie, ja tez
Ja właśnie wykończyłam ostatnie Bobini i robię próbę generalną z normalnym proszkiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:49   #2513
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! Moi mężczyźni śpią, a za godzinkę wybywamy na USG. Zanim nadrobię, to napiszę Wam, że chwilę temu dzwoniła do mnie koleżanka z prośbą, czy dołączę do zbiórki rzeczy dla małego dzieciątka. Ciocia tej mojej koleżanki jest położną i prosi o pomoc dla dziewczyny, która 3 tygodnie temu urodziła. Jej rodzice zmarli rok temu, do tej pory żyli z pensji faceta, no ale chłop ją zostawił samą z dzieckiem. Wiadomo państwo, alimenty itp, ale za nim to nastąpi to trochę czasu pewnie minie. Dziewczyna podobno bardzo skromna, bez nałogów, w domu czyściutko. Z powodu braku pieniędzy na cokolwiek, ostatnio wygotowała prześcieradło, pocięła je na kawałki i ubrała małego, no bo na pampersy i pieluchy ją nie stać. Straszne są takie historie aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda Ehhh smutne to...
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:51   #2514
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Stuka, puka- mamy pierwszy dolny ząbek

Cytat:
nie śmiać sie
Super wyglądasz
Wstaw zdjęcie jak Ci się skręcą.
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no mogły zadzwonić................ eh
ale przynajmniej pocieszające jest to że obeznane, bo na wichurze tż to by zaszczepiły Ole jakbyśmy przyszli....... :/ ale narazie tam się nie wybieram
Mnie mówiły teraz żebyśmy przyszli jak Filip będzie miał 6 i pół miesiąca. A można nawet później bo się nie śpieszy.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:52   #2515
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które szczepienie ma być po skończonych 6 miesiącach??
My idziemy za dwa tygodnie na 3 dawkę 6w1 i młody będzie miał ledwo 5 miesięcy skończone. Czy to o to szczepienie chodzi??

Miłek od rana fika mi z brzucha na plecy. Widzę, że robi to celowo, ale tak jakby odpycha się zgiętą nogą i zarzuca głowę, żeby go pociągnęła. Czyli robi to jeszcze nieprawidłowo??
Ja byłam tydzień temu na 6w1 i Kuba miał jeszcze 4 dni do skończenia 5 m-cy, a następne szczepienie dopiero 12/13 miesiąc, więc to szczepienie po 6 -stym to chyba w innym trybie (5w1)

co do drugiego nie pomogę bo mój na razie tylko z pleców na brzuch potrafi

Ewacia - super fryzurka

Dziś piękna pogoda i od rana telefony i casting kto wyjdzie z dzieckiem na spacer
A tymczasem idę ja bo się z psiapsiółą umówiłam i wykorzystamy trochę słoneczka
Stary 2014-02-21, 10:53   #2516
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no widzisz dlatego nie podaję mm. U mnie 4 karmienia i niezliczona ilość biegania do smoczka, ale idziemy na spacerek, więc zmęczenie minęło, wróci po obiedzie
Trzy chyba przestanę,spróbowałam,trz y noce spała dłużej,a teraz znowu to samo,więc nie ma sensu

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-21, 10:54   #2517
83monia
Zakorzenienie

kaska - ja w sumie ciagle piore w plynie do prania (obecnie z biedronki ) bo ladnie pierze, pachnie, nie uczula i sie dobrze wypłukuje. ale daje malo bo mam jeszcze takie woreczki do prania z jakimis kulkami w srodku co niby piora (chociaz wg mnie kiepsko piora). nie pralam w typowo dzieciowym. tylko pierwsze rpanie zanim sie urodzila bylo w dzieciowym. no i piore wszystkie ciuchy razem, bez sortu na natalkowe i reszty

ale nocka... po 2 pobudce (o 23!!!) na jedzenie przenioslam sie do spania z nią w pokoju... jestem polamana, naweet nie wiem ile bylo pobudek w tym dwie (2!!!) na zabawe i gaworzenie ze mna o 3 i o 5 rano... a o 7 wstala na dobre. teraz odsypia... taa, a ja nie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:54   #2518
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Moi mężczyźni śpią, a za godzinkę wybywamy na USG. Zanim nadrobię, to napiszę Wam, że chwilę temu dzwoniła do mnie koleżanka z prośbą, czy dołączę do zbiórki rzeczy dla małego dzieciątka. Ciocia tej mojej koleżanki jest położną i prosi o pomoc dla dziewczyny, która 3 tygodnie temu urodziła. Jej rodzice zmarli rok temu, do tej pory żyli z pensji faceta, no ale chłop ją zostawił samą z dzieckiem. Wiadomo państwo, alimenty itp, ale za nim to nastąpi to trochę czasu pewnie minie. Dziewczyna podobno bardzo skromna, bez nałogów, w domu czyściutko. Z powodu braku pieniędzy na cokolwiek, ostatnio wygotowała prześcieradło, pocięła je na kawałki i ubrała małego, no bo na pampersy i pieluchy ją nie stać. Straszne są takie historie aż łzy w oczach miałam jak ta koleżanka mi opowiadała więcej szczegółów w tej sprawie. Mam trochę za małych już na Szymka pampersów, trochę kosmetyków, jakiś proszek do prania, jakieś ciuszki, więc popakuję i oddam. Na pewno się im przyda Ehhh smutne to...
Nie do pomyslenia jak musi byc jej teraz ciezko

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:55   #2519
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mąż jest zdołowany, że spowodował stłuczkę. Jechał po nocce na przegląd.
no wcale się nie dziwię, ale takie rzeczy niestety się zdarzają. Auto poszkodowanego zostanie naprawione z Waszego OC, więc Wy zapewne kosztów w tej kwestii nie poniesiecie. A Wasze autko hmm... macie Autocasco?

Cytat:
nie śmiać sie
ślicznie!!!!! uwielbiam proste włosy!!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
no to nie najgorzej

Cytat:
No właśnie wy juz wstajecie a ja idę spac bo północ dochodzi

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Nie wiem ale mój to samo.. Szlag mnie trafia zawsze jak widzę ze pierdyknie wszystko byle gdzie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dużo Zdrowka

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Oby operacja poszła raz dwa i bez żadnych komplikacji

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

boja gratuluję ząbka
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:56   #2520
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej
Stuka, puka- mamy pierwszy dolny ząbek

my nadal czekamy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości