|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Cytat:
|
|
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3574 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koniecznie powiedz jak poszło.Cytat:
Jeśli będziesz robiła jakiś manifest, to ja się chętnie przyłączę. Jestem tolerancyjna, owszem. Ale jak słyszę, że te kurduple i jełopy polskie wpieprzają się w coś, co powinni szerokim łukiem omijać, to mnie aż trzęsie. Co ich to obchodzi, że obywatele nie będą mieli pracy, ważne, że w oczach innych krajów będziemy jako pomocne państwo. Ja rozumiem, pomoc pomocą, ale może niech najpierw ktoś nam pomoże ogarnąć ten wielki syf. Patologia..
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Witam w kolejnym super dniu!
Właśnie piszę do Was z mojego biura, jem drugie śniadanie i klikam. Dzisiaj mam wiele ciekawych rzeczy do zrobienia w pracy, a moje konto bankowe puchnie od hajsu!---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Dziewczyny, dzisiaj piątek!!! Piątek, piąteczek, piątuniooo!!!!!! Weekend przed nami. Ps. mam doła, nie wiem jaką stylizację do biura założyć w poniedziałek, skończyły mi się pomysły.
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, zaszalej i kup sobie zestawy na każdy dzień. A co, przecież w przyszłym miesiącu i tak dostaniesz wypłacinę :PA ja właśnie odprawiłam kolejną panią sprzątającą z kwitkiem. Mówiłam jej kilkanaście razy, że moje szpilki od Louboutin'a są dla mnie jak dzieci, a ona je w szafach poukładała.. O matko
|
|
#3578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do shoppingu, to właśnie rozważam zakup nowych zestawów. Jako, że jestem spłukana w tym miesiącu, to postawie na tańsze sieciówki- Mango, może nawet Zara...Wejdę na debet, a co tam! w Budżetówce 1 jest wypłata, więc już tylko trochę ponad tydzień. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Mam dość ludzi, banda nieokrzesanych chamów! Ja dzisiaj mam słabe ciśnienie, a oni przychodzą do mojego gabinetu! Mam tego dość, idę do koleżanki obok na poczęstunek i plotki. Drzwi zamykam i nic mnie nie obchodzi! Do potem! mam nadzieję, ze u Was w pracy jest lepiej, bo ja czuję się niedoceniania i zawalona obowiązkami. Muszę wyjechać na jakieś wakacje w ciepłe kraje, bo zwariuje. A dzisiaj tylko namiastka relaksu, po pracy idę do SPA. Jak widzicie z opisów, mam bardzo ciężką pracę w budżetówce, więc zasługuję na chwile spokoju... A jak Wam mija dzień? Pewnie też oczekujecie na weekend po cięzkim tygodniu pracy.
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Ale pamiętajcie, żeby zatrudniać na umowę zlecenie albo w ogóle bez niczego. Ja tak zatrudniłam swoją kuchtę na umowę o pracę i mi się panoszy teraz, a bo to minimalna podrosła a bo jej się to należy a tamto. A ostatnio to w ogóle sobie zażyczyła, że może by jej kartę multisportu załatwić, pfff. Zarabia 1200 i jeszcze jej mało.
No i nie zapominajcie, żeby kandydatkę zapytać, czy już menopauzę przeszła, nie można przecież narażać się na takie straty, że jakaś gówniara zechce sobie w ciążę zajść |
|
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
O, kochana, za☠☠☠ista posadka. Budżetówka. No ale o 7 rano każą Ci być już w pracy? Jak tak można? I może jeszcze 8 godzin? To już byłby szczyt. Dobrze zrobiłaś odłączając telefon. Bezczelny ten plebs.
Ileż ja już tych rekrutacji z tymi sprzątaczkami przeprowadziłam. Po prostu w dzisiejszych czasach ciężko o dobrą służbę. Ale ten pomysł z 4 etapową rekrutacją jest genialny!! Dziękuję za radę Unperfect, dzięki Ci za poprawienie mi humoru. Pierwszy raz się dziś śmiałam peggi sue tak sobie myślę, że niewdzięczna ta Twoja załoga. Taką wielkoduszną Panią domu powinni po stopach całować. A wiesz co? Dowal im obowiązków, pensji nie zmieniaj, może w końcu sami zrezygnują, a następnych dasz na zlecenie. U mnie cała załoga po menopauzie. Nawet szofer!!
Only You can make me happy.. Edytowane przez Kasiorek_L Czas edycji: 2014-02-21 o 11:19 |
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Unperfect, ja mam wolne, mam tyle zaległych dni, że w końcu postanowiłam je wykorzystać.
Przed urlopem dostałam niezłą podwyżkę, pieniądze na mieszkanie same się odkładają. Myślę, że jeszcze max. rok i będę na swoim! Nie wyjechałam za granicę na urlop, tylko dlatego, że mam sporo spotkań z agentami nieruchomości... Nie wiem, może lepiej jednak poczekać trochę dłużej i wybudować od razu dom? Te mieszkania to wszystkie jakieś takie... A to okna od zachodu, a to piąte piętro... ![]() A tak poważnie, to jestem póki co po internetowej rozmowie z tym sex shopem. Pytali mnie czy korzystam z zabawek i z jakich. Tak śmiesznej (luźnej) rozmowy jeszcze nie miałam. Póki co milczą, nie wiem czy będą się chcieli ze mną spotkać. Zobaczymy.
Edytowane przez Laura_W Czas edycji: 2014-02-21 o 11:24 |
|
|
|
#3582 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mój jest 3 lata starszy, no ale też już tego pokolenia, gdzie jedzenie to jedna wielka chemia.
![]() Cytat:
Cytat:
Mi się nawet podobało, były lepsze i gorsze dni. Wydaje się, że to lekka praca, bo co to jest siedzieć sobie cały dzień i przesuwać towar, no ale tak kolorowo to nie jest. To kasjerkom się obrywa za wszystko, a to, że złe ceny (na sklepie inna, na kasie inna), a to że coś jest tam gdzie nie powinno być itp. (no chyba, że jest to mały sklep, gdzie kasjerki też za to odpowiadają to co innego, ja pracowałam tam, gdzie kasjerki miały się tylko kasą interesować), ciągły stres czy komuś się za dużo nie wydało, czy za mało. Jak kładłam się spać po pracy i zamykałam oczy to się zastanawiałam czy wszystko wyłączyłam, czy wszystko podpisałam, czy wszystko dobrze zrobiłam i ten stres, że mi utną połowę wypłaty za braki. Ogólnie cały czas myślałam czy wszystko się z pieniędzmi zgadza, no bo to jednak przy dużym ruchu, po paru godzinach pracy to bardzo łatwo o pomyłkę.Cytat:
Mi to obojętne czy będę podawać za ladą bułki czy sztuczne przyrodzenia. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście genialne! Dawno się tak nie uśmiałam jak teraz czytając Wasze posty
Z boku, jakby na chwilę wyłączyć myślenie i to, co samemu obecnie się przeżywa, to faktycznie sytuacja na naszym rynku pracy nadawałaby się do jakiejś tragikomedii lub farsy. Dobrze zobaczyć z boku, jakich kretynów robią z siebie pracodawcy i za kogo się uważają. Albo osoby, które ciepłą posadkę już mają. Obiecuję sobie, że jeśli kiedykolwiek taką dostanę to nigdy taka nie będę. Chociaż prawdopodobieństwo dostania ponownie pracy w budżetówce jest dla mnie tak nieosiągalne jak wyprawa w kosmos chyba. Ale odczuwając taką sytuację samemu osobiście, to już tak do śmiechu nie jest wiedząc jak jesteśmy traktowani na rynku pracy przez naszych potencjalnych pracodawców. Szok! |
|
|
|
#3584 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
stwierdzam, że praca tam to ostateczność. Nie wysyłam, i proszą też żeby wysyłać CV z LM Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też zazdroszczę, my z Tż chcielibyśmy razem zamieszkać ale póki ja nie będę miała pracy to nie chcę bo właśnie nie chcę być na jego utrzymaniu. Ale i tak mamy do siebie 3km i widzimy się codziennie więc nie jest tak źle ale wiadomo, wspólne mieszkanie to co innego. W ogóle razem zamieszkamy pewnie krótko przed ślubem więc jeden czort
|
||
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc kontynuując ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie siedzę i robię projekt i rzygam i tak w kółko no cóż nikt nie powiedział że bierze się to co lubi tylko to co dają, mój kot usilnie mi przeszkadza bo zachciało się jej kizianek i w imię tego Pańcia musi rzucić wszystko i pogłaskać kota bo się naburmuszy
Gdyby nie ten kot to ja bym chyba w wariatkowie już była :P Pranie się robi, czeka mnie jeszcze sprzątanie, tak zawsze marzyłam by byc kurą domową ![]() Na dzisiejszy obiad przewidziano zupę z torebki.. |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tutaj sie przeglądam w lusterku i patrzę, ale jestem blada jakiś weekend na Ibizie by sie przydał. Nagle do mojego pokoju wchodzi jakaś smarkula i do mnie z tekstem czy może zostawić Cv bo szuka stażu w biurze. No jeszcze co bezczelna niech idzie sobie pracować na kase w markecie nic mnie to nie obchodzi, że ma 2 fakultety i zna biegle 3 języki nie ma nikogo wpływowego w rodzinie to co tu szuka. Co za ludzie brak no.
|
#3589 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale wesoło się zrobiło, śmiech przez łzy
Cytat:
Cytat:
No, niestety, mam na 7. I tak zazwyczaj jestem w pracy o 8, nikt tego nie sprawdza. Jestem zbulwersowana na te 8 h, ale poszłam do koleżanki, wypiłam kawę i już mi lepiej. Telefonu nadal nie włączam, w pokoju zamknęłam się od środka. Co Ci ludzie sobie myślą? Ja też mam prawo źle się czuć, od poniedziałku idę na L4, dość mam tego plebsu walącego drzwiami i oknami. Zaharowuję sie tutaj jak ostatni osioł, a premia w tym miesiącu tylko 500 zł, muszę szukać nowej pracy, bo tutaj nie wytrzymam. Wczoraj to już w ogóle masakra była, koleżanka z pokoju obok robiła mi manicure hybrydowy a tu telefon jeden za drugim, przez to nie mogła mi dokończyć manicure, żenada. Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- W ogóle mam bardzo ciężko w życiu. Inni sobie studiowali dziennie, a ja od razu PO MATURZE poszłam do pracy Na to stanowisko, na którym teraz pracuję. I zaczęli sugerować, że mam robić studia, więc poszłam na zaoczne. Jestem taka zmęczona, przepracowana, nie mam nic z życia. Tylko praca i nauka...Dlatego nie rozumiem skąd pretensje osób po studiach, które nie mają pracy. Ja bardzo ciężko pracowałam na swój sukces, od razu po maturze zostałam rzucona na głęboką wodę-praca w budżetówce. Wybrałam najtrudniejszą drogę jaka była możliwa-praca w budżetówce+studia zaoczne. Większość osób nie poszłaby do pracy po maturze, woleliby dalej bimbać na studiach i żyć na koszt rodziców. Jestem z siebie dumna, tak wiele osiągnęłam swoją ciężką i heroiczną pracą.
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
A mi dzisiaj w biurze wymieniali fotel, bo w poprzedni się już nie mieściłam, no ale wiecie za dużo pączków.
Ale co tu zrobić, tu koleżanka z pokoju obok wpadnie z pączuszkami, tu druga wpadnie z eklerkami, ploteczki i ploteczki, no to same wiecie, nie będę sobie odmawiać chwil przyjemności siedząc w tej ciasnocie 20metrowego biura.![]() W ogóle dzisiaj piąteczek, więc już od 10 rano jest weekend, wyłączyłam telefon, a komputer włączyłam tylko dla wizażu, żebyśmy razem mogły przetrwać te godziny do upragnionego weekendu. A dziś jakiś petent, puka do mnie do pokoju i pyta czy może złożyć wniosek o przyspieszenie procedury. Ja patrzę na niego z politowaniem i wypiłam łyk kawy, a on do mnie: Co jest! Jedzenie albo praca! No to wzięłam i zamknęłam drzwi na klucz. Jeszcze tego nie grali, piątek godzina 13 a ja mam petentów przyjmować. Pfff |
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Podczytuje Was i mam trochę żal....Wszystkie chciałybyście mieć orzeczenie, być niepełnosprawne tudzież odciąć sobie ręke. Ja mam orzeczenie i wózek po pupą. Nigdzie się nie ruszę bez opieki ojca. A jeśli chodzi o pracę też nie jest łatwo. Albo nie mam jak dojść (schody), pracodawcy sugerują wąskie wejscia progi itp, albo zwyczajnie nie chcą. O dofinansowania na pracownika od PFRONu cięzko i niezupełnie jak w reklamie
![]() Więc taka mała uwaga zanim powiecie ze orzeczenie to super praca zastanówcie się czy chciałybyście mieć tak a nie inaczej
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- O rety, już po 14! Wychodzę! Mam SPA umówione na 14:30! Do potem! Ps. muszę zadzwonić po taksówkę, bo jestem tak wycieńczona dzisiejszym dniem, że nie dojdę do tego SPA. Komunikacją miejską dla plebsu też się taszczyć nie będę. Czy któraś z Was pisała podanie o jakieś dodatkowe środki na taksówkę do pracy i z powrotem? Rozważam wniesienie takiego podania.
|
|
#3594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także trzeba mieć orzeczenie z jak najwyższym stopniem niepełnosprawności, ale jednocześnie być w pełni zdrowym, silnym i sprawnym. Kolejny pomysł państwa by pomóc, szkoda tylko, że państwo jak zwykle daje się "rolować" w tej kwestii cwaniakom i koniec końców ani naprawdę niepełnosprawne osoby pracy nie mają, ani pełnosprawne.
|
|
#3597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Tak, szukają studentów, a potem wielkie zdziwienie "Ale Pani nie jest w pełni dyspozycyjna!!!"
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać jak poszło.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

.
Dzwoniłam do niego, raz zajęte, raz mnie olał, potem oddzwonił zirytowany moim dopytywaniem się
I ciągle nie wiem na czym stoję. Jestem zdenerwowana i siedzę jak na szpilkach, przy tym telefonie jak Cerber. Żeby chociaż podał jakiś konkretny termin do kiedy mamy czas i kiedy mamy się zgłosić, to pojechałabym do rodziców, korzystając z tego, że może ostatnie 2,3 dni wolne pod rząd będę mieć. A tak nie wiem, czy się rozmyślił, czy tamta dziewczyna zrezygnowała i szukają innej czy co jest. 

Z boku, jakby na chwilę wyłączyć myślenie i to, co samemu obecnie się przeżywa, to faktycznie sytuacja na naszym rynku pracy nadawałaby się do jakiejś tragikomedii lub farsy. Dobrze zobaczyć z boku, jakich kretynów robią z siebie pracodawcy i za kogo się uważają. Albo osoby, które ciepłą posadkę już mają. Obiecuję sobie, że jeśli kiedykolwiek taką dostanę to nigdy taka nie będę. Chociaż prawdopodobieństwo dostania ponownie pracy w budżetówce jest dla mnie tak nieosiągalne jak wyprawa w kosmos chyba.
stwierdzam, że praca tam to ostateczność. Nie wysyłam, i proszą też żeby wysyłać CV z LM