Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 07:40   #2041
201708250935
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Znaczy no mi po 8-10 kroplach już lubił się przyliz robić Ale jak Ci służy taka ilość, to super

Lidlowy jest super co
ano, bezbledny
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Suszyłaś dyfuzorem ? I moim zdaniem nie jest tak źle znowu :P
tak- nowym, premiere mial swoja, ale d**a wolowa jstem, bo nie dosuszylam, wilgotne byly no i nie skrecily sie jak powinny, nastepnym razem ebdzie lepiej
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 08:08   #2042
JudytaKas
Zakorzenienie

nagomiko bardzo ładnie
Cytat:
Użyłam już kilka razy tej odżywki afrykańskiej z arganem --> http://www.bioarp.pl/pl/p/Planeta-Or...a-oliwnego/813
Cudowna! Dla suchych i puszących, dociąża jak mało co, ja muszę dawać odrobinkę i na maks. 20 minut, inaczej jest za dużo dobrego
Mówisz dociąża - toż ja ją muszę mieć a z tej firmy już miałam balsam i go lubiłam tylko mamie się spodobał i mi z łazienki zabrała
Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
Hejostatnio nie mam czasu tu zaglądać ale chciałam się podzielić moim małym odkryciem-balsam Aleppo!!
Włosy są błyszczące i super miękkie,skręt taki se bo staram się nie używać suszarki i same schną przez noc.
Ostatnio na rekomendacjach ktoś polecił strone izuzu.pl z ponoć świetnymi kosmetykami do loków,ale ta strona strasznie zawiesza mi cały komputer,oglądałyście?

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:42   #2043
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
aczkolwiek dzisiaj sa takie... meh. lekkie fale i troche przesuszone od zelu, wracam z podkulonym ogonem do lidlowego
Ładne sa
Myślałas kiedys nad lekkim cieniowaniem?

Cytat:

Mam odlewkę musztardy, muszę zacząć używać w końcu, ja nie znoszę olejować skóry głowy
To tylko do skalpu?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 09:47   #2044
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ładne sa
Myślałas kiedys nad lekkim cieniowaniem?

To tylko do skalpu?
mialam cieniowane podcinala mi mama jakis miesiac temu, "wyrownywala konce" co jest okresleniem bardzo delikatnym co do tego co zrobila, wiec aktualnie do fryzjera jeszcze isc nie musze
Stary 2014-02-21, 10:00   #2045
dirtimeri
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zabójstwem dla włosów? O matko, brzmi strasznie.
A któż Ci tak powiedział? Owszem, może wysuszyć, ale nie musi. Wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji.
Używam od 3,5 roku i włosy mam w bardzo dobrym stanie.
Nie tylko ja. Więc może to nie takie zabójstwo.
Spokojnie, nie daj się wkręcić.
Cytat:
Nie przesadzajmy Może, ale nie musi wysuszyć, ja joanny lnianej używam już od kilku lat

Działa często jeszcze lepiej

Przepiękne

Chyba popadam ze skrajności w skrajność jak przedtem katowałam swoje włosy prostownicą, tak teraz chciałąbym wszystko robić co w żaden sposób nie zaszkodzi moim włosom. Kupię w takim razie Joannę Natura i zobaczymy jak włosy będą się prezentować.
dirtimeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:18   #2046
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
Hejostatnio nie mam czasu tu zaglądać ale chciałam się podzielić moim małym odkryciem-balsam Aleppo!!
Włosy są błyszczące i super miękkie,skręt taki se bo staram się nie używać suszarki i same schną przez noc.
Ostatnio na rekomendacjach ktoś polecił strone izuzu.pl z ponoć świetnymi kosmetykami do loków,ale ta strona strasznie zawiesza mi cały komputer,oglądałyście?
kolejne piękne włoski!

Nagomiko,pięknie.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:23   #2047
dirtimeri
Przyczajenie

A może znacie odżywki bez spłukiwania bez alkoholu zgodne z cg? Jakoś jestem sceptycznie nastawiona do tych z alk. izopropylowym.
dirtimeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:38   #2048
201708250935
Konto usunięte

zrobilam sobie reanimacje. bo mialam czas a co! kto bogatemu zabroni?
aczkolwiek reanimacja dala mi puch, skret, puch, objetosc, puch, czy wspomnialam ze spowodowala puch? nie? no to puch wlasnie tez zrobila
Stary 2014-02-21, 10:42   #2049
xal
Zakorzenienie

Przeczytałam znowu kawałek o kręconych włoskach i dotarło do mnie, że jeszcze żadnych protein nie stosowałam. Polecałyście serię artiste, a co konkretnie warto nabyć d/s czy b/s czy wszystko na raz i czy jakieś konkretne czy mają po jednej z danej wersji? Odżywka, lotion czy co?

Zrobiłam dzisiaj reanimację rano i postanowiłam spróbować nową odżywkę Isana niebieska. Kupowałam szybko, bo mi mignęła w rosie a pamiętałam że była polecana. No i co? Dałam odrobinę z wodą i dopiero później doczytałam, że to jest d/s a nie b/s No i co z tym fantem zrobić? Żeby było ciekawie, to mi się po niej jako b/s fajne dwa loczki zrobiły no i tak się zastanawiam, co decyduje że odżywka jest b/s czy d/s no i czy sobie zaszkodzę jak jej nie będę spłukiwać, bo efekt mam fajny, ale jeszcze nie roztrzepałam ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 10:59   #2050
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przeczytałam znowu kawałek o kręconych włoskach i dotarło do mnie, że jeszcze żadnych protein nie stosowałam. Polecałyście serię artiste, a co konkretnie warto nabyć d/s czy b/s czy wszystko na raz i czy jakieś konkretne czy mają po jednej z danej wersji? Odżywka, lotion czy co?

Zrobiłam dzisiaj reanimację rano i postanowiłam spróbować nową odżywkę Isana niebieska. Kupowałam szybko, bo mi mignęła w rosie a pamiętałam że była polecana. No i co? Dałam odrobinę z wodą i dopiero później doczytałam, że to jest d/s a nie b/s No i co z tym fantem zrobić? Żeby było ciekawie, to mi się po niej jako b/s fajne dwa loczki zrobiły no i tak się zastanawiam, co decyduje że odżywka jest b/s czy d/s no i czy sobie zaszkodzę jak jej nie będę spłukiwać, bo efekt mam fajny, ale jeszcze nie roztrzepałam ...
Jesli ci odpowiada jako bs to spokojnie mozesz ja tak stosowac ja jako bs czasami nawet garniera aik stosuje. Nie wiem jak z jej skladem co prawda, ale isana chyba powinna miec dobry sklad.
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:11   #2051
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Jesli ci odpowiada jako bs to spokojnie mozesz ja tak stosowac ja jako bs czasami nawet garniera aik stosuje. Nie wiem jak z jej skladem co prawda, ale isana chyba powinna miec dobry sklad.
To spróbuję następnym razem po myciu na całości.
A czy to przypadkiem nie oznacza, że muszę dociążyć włosy? Nie znam się jeszcze na oznakach niedociążenia itp bo się wtajemniczam dopiero 2 miesiące

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:28   #2052
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
A czy to przypadkiem nie oznacza, że muszę dociążyć włosy? Nie znam się jeszcze na oznakach niedociążenia itp bo się wtajemniczam dopiero 2 miesiące
Niektore wlosy po prostu sa w stanie przyjac ciezka odzywke jako bs i ich to nie obciazy, tylko ladnie zbije w loki czy fale i nada miesistosci a inne beda zaraz przyklapniete i beda wygladaly nieswiezo, to chyba zalezy od porowatosci wlosow o ile sie nie myle.
Ale to ze twoje wlosy sie nie obciazyly od tej odzywki nie znaczy, ze potrzebuja kohiecznie jakiegos mocnego dociazenia, nie wiem co to za,odzywka, moze ona jest lekka i dlatego ci nie obciazyla a z kolei juz garier moze by ci zrobil przyklap. Ja to nie znam zasad tak do konca, nie znam sie tez na skladach, po prostu probuje co jak na mnie dziala
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:40   #2053
Aziddee
Zadomowienie

Witajcie, wracam po tygodniu przerwy Przedwczoraj moja kumpela-fryzjerka podcięła mi końcówki 4-5 cm poszło, ale moje włosy tego potrzebowały

Coś ktoś pytał o moją walkę o kudełki - dopiero będę zaczynać, opracowuję kurację, dawki supli i blokerów i wcierek. Tylko jestem w strasznym miesiącu bez kasy, więc nie wiem jak to wykombinuję

Zaraz mycie, olejowanie migdałkiem i dopieszczanie
Stary 2014-02-21, 12:49   #2054
martaakow
Zakorzenienie

Chyba kupię ten lidlowski żel. Co prawda jestem zadowolona z Joaśki mrożącej, ale bardzo kusicie.

Cytat:

Ja z proteinami polecam Scandica bananowego oczywiście. A z rzeczy dostępnych stacjonarnie to kurację ekspresową (czy jakąś tam) Garnier Goodbye Damage.
A jeśli odżywka d/s pasuje Ci do stosowania jako b/s, to śmiało tak rób. Ja sama jako b/s używam odżywki d/s, w dodatku z silikonem, więc mogłoby się wydawać, że obciąży, a zbija mi w fale znacznie lepiej niż wszystkie odżywki b/s, jakie testowałam, i na dodatek bardzo dobrze wygładza.

Cytat:
Jest to możliwe, ale musisz obserwować, bo możliwe, że przy innej (bardziej treściwej) odżywce d/s Isana jako b/s już się nie sprawdzi. A może sprawdzać się zawsze, to już jest bardzo indywidualne.
Nie wiem, jakie odżywki b/s wcześniej stosowałaś, ale zauważyłam, że one często tylko lekko niwelują puch, przynajmniej u mnie. Może to o to chodzi, niekoniecznie o dociążenie.
Zresztą co za różnica, jak to nazwać, ważne żeby było dobrze.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

W ogóle... moja mama na ślepo kupiła takie cuś https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ki-wlosow.html i używałam już kilka razy i bardzo fajne serum, podoba mi się. Tylko raczej na mokre włosy niż wilgotne/suche, chociaż zdarzało mi się na wilgotne nałożyć i krzywdy nie zrobiło, ale suche strąkuje lekko.
Raz, jak miałam mega wielki paskudny puch, to wymieszałam jedwab z Green Pharmacy z odrobiną tego serum Joanny, przejechałam trochę po włosach i naprawdę fajnie wygładziło, bez strączków, mimo że na suche włosy.
Ach, może dodam, bo składu na KWC nie ma, że to serum to silikon na silikonie plus ten olej arganowy, nawet nie na końcu składu.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-02-21 o 12:52
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:28   #2055
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
To tylko do skalpu?
Na długość też można Sporo dziewczyny chwaliło, że ładnie wygładzał. Ja mam niedużą odlewkę, spróbuję na długość z 2 razy, a potem najwyżej na skalp sam pójdzie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

Mówisz dociąża - toż ja ją muszę mieć a z tej firmy już miałam balsam i go lubiłam tylko mamie się spodobał i mi z łazienki zabrała
Cudownie dociąża i ładnie pachnie

Cytat:
Napisane przez dirtimeri Pokaż wiadomość
Chyba popadam ze skrajności w skrajność jak przedtem katowałam swoje włosy prostownicą, tak teraz chciałąbym wszystko robić co w żaden sposób nie zaszkodzi moim włosom. Kupię w takim razie Joannę Natura i zobaczymy jak włosy będą się prezentować.
Rozumiem co masz na myśli, sama kiedyś miałam podobnie Ale faktycznie nie ma co popadać w skrajności, mi np. świetnie służą odżywki alterry, a są na alkoholu i mają go sporo. Jednak same w sobie są emolientowe, nie wysuszają, a wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez dirtimeri Pokaż wiadomość
A może znacie odżywki bez spłukiwania bez alkoholu zgodne z cg? Jakoś jestem sceptycznie nastawiona do tych z alk. izopropylowym.
Ja używam teraz balsamu green pharmacy z olejem arganowym i ekstraktem z granatu, tylko zgodny stricte z cg to on nie jest, bo ma tam 2 lżejsze silikony dalej w składzie. Ale ogólnie odrobinkę jako bs bardzo polecam - jest cięższy niż joanna lniana, ale lżejszy niż garnier z karite

Cytat:
zrobilam sobie reanimacje. bo mialam czas a co! kto bogatemu zabroni?
aczkolwiek reanimacja dala mi puch, skret, puch, objetosc, puch, czy wspomnialam ze spowodowalach? nie? no to puch wlasnie tez zrobila
A jak zrobiłaś reanimację? Bo ja kiedyś też przy reanimowaniu miewałam puch, teraz moczę bawełniany podkoszulek, ugniatam nim włosy, żeby były wilgotne i nakładam odrobinkę słabego żelu do włosów (np. fioletowy artiste czy taki różowy z rossmanna). I puchu nie ma

Cytat:

Oo, nie próbowałam tej isany bs, a mogłaby być fajna Można sobie używać czego chcemy bs, przeważnie odżywki bs są lżejsze, ale niektóre z nas potrzebują większego dociążenia i używają właśnie odżywek do spłukiwania jako bez spłukiwania Na pewno nie zaszkodzisz sobie, jeśli użyjesz odżywki ds jako bs, zwłaszcza tej isany, ona ma nawet ładny skład z tego co pamiętam. Najwyżej możesz obciążyć włosy, no ale z tym można sobie poradzić.

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Witajcie, wracam po tygodniu przerwy Przedwczoraj moja kumpela-fryzjerka podcięła mi końcówki 4-5 cm poszło, ale moje włosy tego potrzebowały

Coś ktoś pytał o moją walkę o kudełki - dopiero będę zaczynać, opracowuję kurację, dawki supli i blokerów i wcierek. Tylko jestem w strasznym miesiącu bez kasy, więc nie wiem jak to wykombinuję

Zaraz mycie, olejowanie migdałkiem i dopieszczanie
Witam Kochana
Jak migdałek się u Ciebie spisuje? Ja uwielbiam

Użyłam wczoraj 1 raz odżywki planeta organica z rokitnikiem - chyba zapowiada się kolejne cudownie dociążające cudo
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:34   #2056
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

A jak zrobiłaś reanimację? Bo ja kiedyś też przy reanimowaniu miewałam puch, teraz moczę bawełniany podkoszulek, ugniatam nim włosy, żeby były wilgotne i nakładam odrobinkę słabego żelu do włosów (np. fioletowy artiste czy taki różowy z rossmanna). I puchu nie ma
spryskalam wlosy woda, wgniotlam b/s troche a potem zel i wysuszylam, nie chcialy sie ogdniesc w sumie nadal nie chca
Stary 2014-02-21, 14:45   #2057
Joanku
Zadomowienie

Dziś moje włosy doprowadziły mnie do płaczu.
Dziewczyny, ja naprawdę potrzebuje rady/pomysłu. Rzadko ktoś odpowiada na moje pytania a ja już nie wiem co robić.
To super, że Wam się kręci, fajnie że się możemy pozachwycać ale nikomu nie życzę żeby przechodził przez taką włosowa paranoję i był w tym kompletnie niezauwazony. Poddaję sięm obcinam toto na chłopaka, golę na łyso mam dość!
Oglądam te wasze wlosiory i wyć mi sie chce.
Gdzie do jasnej anielki podzialy się moje grube loczydłaa!!!!!!!
Czegokolwiek uzywam pomaga na chwilę, jantar [dostałam łupiezu] miekka woda deszczowa[żadna różnica po 3 myciu] olej migdalowy [super nawilzenie kompletne wyprost ;<] roztrzepanie wlosow w rekach po myciu = wyprost, pomaranczowa isana nic nie stylizuje, nivea flexible curls skleja, tarmosi wyrywa, laminowanie siemieniem lnianym dawalo efekty przez 1 trzy razy, konczy mi sie garnier aik nie moge na wyspach tego kompketnie znalezc...;< mam dziwne wrazenie przerzedzenia na glowie, przedzialki są grubsze... Czytam o niedoborze protein i mi sie zgadza, czytam o niedoborze emolientow i tez opis sie zgadza nosz do jasnej...... a kosmetyki podobno dobralam dobre.
Najlepiej, żebym polala po myciu glutem odcisnela i polozyla sie na 10 godzin nieruchomo niech schna same bo im dluzsze tym tez prostsze, mokre cięzkie = wyprost
zby cokolwiek sie kręciło siedze w plunkingu po 2/3 h, suszenie rozprostowywuje, zeby je zdyfuzorowac musze brac pasma po 100 wlosow zeby dalo efekt inaczej sie strakują... "A ile z kolei mozna na nie dmuchać i wysuszać?;/
Cg efektow raczej nie przynosi, wygladaja tak samo jak przed a wręcz bardziej się kruszą i fruwają we wszystkie strony.
To co się dzieje; jedna strona vs druga

Poddaje sie u mnie jest 13.45 a ja siedze z grzanym winem i szarlotką.
wyglądam du.powato
Błagam. Pomocy.
Może ktoś przechodził przez podobną frustrację? ;<

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-02-21 o 14:48
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 14:54   #2058
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Dziś moje włosy doprowadziły mnie do płaczu.
Dziewczyny, ja naprawdę potrzebuje rady/pomysłu. Rzadko ktoś odpowiada na moje pytania a ja już nie wiem co robić.
To super, że Wam się kręci, fajnie że się możemy pozachwycać ale nikomu nie życzę żeby przechodził przez taką włosowa paranoję i był w tym kompletnie niezauwazony. Poddaję sięm obcinam toto na chłopaka, golę na łyso mam dość!
Oglądam te wasze wlosiory i wyć mi sie chce.
Gdzie do jasnej anielki podzialy się moje grube loczydłaa!!!!!!!
Czegokolwiek uzywam pomaga na chwilę, jantar [dostałam łupiezu] miekka woda deszczowa[żadna różnica po 3 myciu] olej migdalowy [super nawilzenie kompletne wyprost ;<] roztrzepanie wlosow w rekach po myciu = wyprost, pomaranczowa isana nic nie stylizuje, nivea flexible curls skleja, tarmosi wyrywa, laminowanie siemieniem lnianym dawalo efekty przez 1 trzy razy, konczy mi sie garnier aik nie moge na wyspach tego kompketnie znalezc...;< mam dziwne wrazenie przerzedzenia na glowie, przedzialki są grubsze... Czytam o niedoborze protein i mi sie zgadza, czytam o niedoborze emolientow i tez opis sie zgadza nosz do jasnej...... a kosmetyki podobno dobralam dobre.
Najlepiej, żebym polala po myciu glutem odcisnela i polozyla sie na 10 godzin nieruchomo niech schna same bo im dluzsze tym tez prostsze, mokre cięzkie = wyprost
zby cokolwiek sie kręciło siedze w plunkingu po 2/3 h, suszenie rozprostowywuje, zeby je zdyfuzorowac musze brac pasma po 100 wlosow zeby dalo efekt inaczej sie strakują... "A ile z kolei mozna na nie dmuchać i wysuszać?;/
Cg efektow raczej nie przynosi, wygladaja tak samo jak przed a wręcz bardziej się kruszą i fruwają we wszystkie strony.
To co się dzieje; jedna strona vs druga

Poddaje sie u mnie jest 13.45 a ja siedze z grzanym winem i szarlotką.
wyglądam du.powato
Błagam. Pomocy.
Może ktoś przechodził przez podobną frustrację? ;<
Napij się winka i napisz po kolei, co robisz, czego dokładnie używasz, czym myjesz, co potem, suszenie - wszystko, a spróbujemy pomóc
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 15:22   #2059
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napij się winka i napisz po kolei, co robisz, czego dokładnie używasz, czym myjesz, co potem, suszenie - wszystko, a spróbujemy pomóc
To samo miałam na myśli

Zauwazyłam dziś, że zacytowałam tylko Twoja wypowiedź a jej nie skomentowałam...Przeskaku je mi czasem. Dzięki za miły komentarz

Cytat:
spryskalam wlosy woda, wgniotlam b/s troche a potem zel i wysuszylam, nie chcialy sie ogdniesc w sumie nadal nie chca
Zamiast wody użyj swojej ulubionej odżywki b/s i żelu. Wymieszaj w rękach i nałóż.

Za pierwszym razem u mnie suszenie dyfuzorem skonczyło się puchem i wyprostem ..Tż się śmiał, bo to pierwsza próba przy nim była. Kilka razy i były inne, ale mimo to wolę by samoistnie schły.
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 15:43   #2060
Curly81
Wtajemniczenie

Tak sobie Was czytam i czytam...ale weny do pisania nie mam.mój tato miał teraz operację,usuwali mu zmiany na płucach-rak.Jak się wybudzi i będzie wszystko ok to odżyję.

Joanku,nie miałaś problemów zdrowotnych?Nie brałaś hormonów?Nie byłaś na diecie?Nie mam pojęcia do Ci doradzić....Napisz wszystko jak Ci napisała koleżanka i zastanowimy się co tu zrobić.Pomyślę i ja ale jutro bo dzisiaj mam w głowie tylko jedno.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 15:43   #2061
Joanku
Zadomowienie

Ja juz to wszystko opisałam. ;<
Hormonów nie biorę od ponad pol roku bo to wszystko zaczelo sie od bomby progesteronowej zaaplikowanej przez superświetnych angilskich lekarzy ;/
No to tak jak pisałam już wczesniej.
Olej z pestek wingoron na całą noc przed porannym myciem.
Na głowę facelle [choc dostałam łupiezu] biwax med [to samo dziś] jantar też, a od placenty swędzi mnie skóra głowy.
Na resztę długości alterra [ale mam tylko alterre granat albo morele bo jak bylam w PL t byl kryzys jojobowy]
Śpię w ananasie a i tak górn wartswa nie kręci się w ogóle ,tylko ledwo sie wywija, szorstka sucha plącząca]
potem splukuje nakladam garniera aik na jakies 15 minut, [alterra kładziona serią mnie przenwilża] potem plukanka z deszczowki z kropelka octu jabłkowego, bo wode mam twarda jak tralala. [Raz na tydzien/dwa maska z siemienia lnianego połączona z alterrą z granatem i raz na miesiąc, półtora henna]
W ramach reanimacji glut czasem spryskuje włosię aloesem + glut.
pięknie skręca je angielska wilgoć.
Dodatkowo od dawna włosy sa przyklapem na górze i sianem na końcach mimo zabezpiaczania albo nakladania np aik na konce jako b/s więc mam 'cudną piramidkę' [a i tak sa wycieniowane, z tym ze górna warstwa się nie kręci]
Potem zwykle zalewam glutem i odciskam nad wanną, łapię bawełniana koszulkę i odciskan nadmiar wody [jesli od razu ich nie splunkinguje będzie wyprost, nie ma mowy o przeczesaniu włosów palcami - będzie wyprost] jak przyjda z wanny musi plunk być praktycznie od razu, potem jak odsączą się w tej koszulce to ugniatam delikatnie i znów plunk bo od wody są cięzkie i wysychają takie 'do dołu rozprostowane, potem susze głową w dół ale tylko górę żeby je odbić a reszte dyfuzorem, tak ak mowilam jesi nie bede suszyc kazdego pasma [musza byc tak cienkie ze wychodzi ich okolo 25 na mojej glowie] osobno i po 3/4 minuty to będzie to proste bleh, ktore zaprezentwałam powyżej. A ten ok jst własnie efektem takiego suszenia'

Proszę oto słodki efekt dziś.

Odpadam.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-02-21 o 15:45
Stary 2014-02-21, 16:03   #2062
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz to wszystko opisałam. ;<
Hormonów nie biorę od ponad pol roku bo to wszystko zaczelo sie od bomby progesteronowej zaaplikowanej przez superświetnych angilskich lekarzy ;/
No to tak jak pisałam już wczesniej.
Olej z pestek wingoron na całą noc przed porannym myciem.
Na głowę facelle [choc dostałam łupiezu] biwax med [to samo dziś] jantar też, a od placenty swędzi mnie skóra głowy.
Na resztę długości alterra [ale mam tylko alterre granat albo morele bo jak bylam w PL t byl kryzys jojobowy]
Śpię w ananasie a i tak górn wartswa nie kręci się w ogóle ,tylko ledwo sie wywija, szorstka sucha plącząca]
potem splukuje nakladam garniera aik na jakies 15 minut, [alterra kładziona serią mnie przenwilża] potem plukanka z deszczowki z kropelka octu jabłkowego, bo wode mam twarda jak tralala. [Raz na tydzien/dwa maska z siemienia lnianego połączona z alterrą z granatem i raz na miesiąc, półtora henna]
W ramach reanimacji glut czasem spryskuje włosię aloesem + glut.
pięknie skręca je angielska wilgoć.
Dodatkowo od dawna włosy sa przyklapem na górze i sianem na końcach mimo zabezpiaczania albo nakladania np aik na konce jako b/s więc mam 'cudną piramidkę' [a i tak sa wycieniowane, z tym ze górna warstwa się nie kręci]
Potem zwykle zalewam glutem i odciskam nad wanną, łapię bawełniana koszulkę i odciskan nadmiar wody [jesli od razu ich nie splunkinguje będzie wyprost, nie ma mowy o przeczesaniu włosów palcami - będzie wyprost] jak przyjda z wanny musi plunk być praktycznie od razu, potem jak odsączą się w tej koszulce to ugniatam delikatnie i znów plunk bo od wody są cięzkie i wysychają takie 'do dołu rozprostowane, potem susze głową w dół ale tylko górę żeby je odbić a reszte dyfuzorem, tak ak mowilam jesi nie bede suszyc kazdego pasma [musza byc tak cienkie ze wychodzi ich okolo 25 na mojej glowie] osobno i po 3/4 minuty to będzie to proste bleh, ktore zaprezentwałam powyżej. A ten ok jst własnie efektem takiego suszenia'

Proszę oto słodki efekt dziś.

Odpadam.
Spróbuj przede wszystkim odstawić Garnier AiK miałam po nim podobnie tylko, że tłuściejsze...

Za często to nie rób płukanki octowej. Raz na jakiś czas.
Przypominam sobie, że kiedyś z wodą przegotowaną z dodatkiem kilku kropel aloesu płukałam. Może też spróbuj ?

Siemię lniane może tez po długim czasie powodować wyprost.

Masz problem z łupieżem...
Może tak jak nasza myszka spróbuj mycie odżywka ? Albo OMO jak ja ?
Zmień szampon.

Do reanimacji możesz zmieszać swoją ulubioną odżywkę b/s z żelem lnianym. Albo lniany z wodą.

Wiadomo, ze zbyt drastycznie nie powinnaś wprowadzać zmian, ale powolutku po jednym eliminować i zapisywać co się z nimi dzieje. Na dobry początek spróbowałabym odżywkę AiK usunąć. Nie każdej kręconowłosej ona odpowiada.
Stary 2014-02-21, 16:13   #2063
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuj przede wszystkim odstawić Garnier AiK miałam po nim podobnie tylko, że tłuściejsze...

Za często to nie rób płukanki octowej. Raz na jakiś czas.
Przypominam sobie, że kiedyś z wodą przegotowaną z dodatkiem kilku kropel aloesu płukałam. Może też spróbuj ?

Siemię lniane może tez po długim czasie powodować wyprost.

Masz problem z łupieżem...
Może tak jak nasza myszka spróbuj mycie odżywka ? Albo OMO jak ja ?
Zmień szampon.

Do reanimacji możesz zmieszać swoją ulubioną odżywkę b/s z żelem lnianym. Albo lniany z wodą.

Wiadomo, ze zbyt drastycznie nie powinnaś wprowadzać zmian, ale powolutku po jednym eliminować i zapisywać co się z nimi dzieje. Na dobry początek spróbowałabym odżywkę AiK usunąć. Nie każdej kręconowłosej ona odpowiada.
Ale jak ją usunę, to nie mam nic w sumie proteinowego, a po serii tylko alterrowej mam gumę i przenawilżone strąki.
Aik było super na początku. Jak kurde wszystko cokolwiek mi odpowiada to po 3 /4 razie zaczyna sie pierdzielic... ;/
Do reanimacji używam soku z aloesu + glut razem w psikaczu, co prawda leci strumieniem ale jakos ujdzie wgniecie się i jest lepiej. Loki są kompletnie niezdefiniowane, frywaja półptoste półskrecone. W zaleznosci jak im sie chce.
Nigdy nie uzywałam b/s, może czas w cos zainwestować.. Ale jak mówie na angielskich półkach tylko loreale, garniery i inne drogie marki.
Ok, moze też bym odstwila na jakiś czas CG i zobaczyła co się dzieje?

Włosy myję OMO, tylko że moim pierwszym O jest własnie olej.
Stary 2014-02-21, 16:23   #2064
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jak ją usunę, to nie mam nic w sumie proteinowego, a po serii tylko alterrowej mam gumę i przenawilżone strąki.
Aik było super na początku. Jak kurde wszystko cokolwiek mi odpowiada to po 3 /4 razie zaczyna sie pierdzielic... ;/
Do reanimacji używam soku z aloesu + glut razem w psikaczu, co prawda leci strumieniem ale jakos ujdzie wgniecie się i jest lepiej. Loki są kompletnie niezdefiniowane, frywaja półptoste półskrecone. W zaleznosci jak im sie chce.
Nigdy nie uzywałam b/s, może czas w cos zainwestować.. Ale jak mówie na angielskich półkach tylko loreale, garniery i inne drogie marki.

Pierwszym O bynajmniej z tego jak ja rozumiem to powinna być kładziona jakaś odżywka myjąca, bądź balsam do włosów, który ma najprostszy skład na samą długość. M - myjesz sam skalp delikatnym szamponem, później starasz się z samego skalpu spłukać nastepnie odżywkę, którą kładłaś na długość i nakładasz drugie O to np w Twoim przypadku ta Alterra z Granatem. Spłukujesz i nakładasz coś b/s. Lista małgosi, gdzieś była w pigułce o i zapraszam na blog Ajrisz tam są podane nazwy kosmetyków zgodne z CG. Tak samo możesz przestudiować liste zaanalizowanych kosmetyków.

A skąd wiesz czy przyczyną nie jest właśnie zbyt duża ilośc protein ?

Kosmetyki z czasem też powinnaś zmieniać. Wiadomo, ze nie gwałtownie...
Stary 2014-02-21, 16:38   #2065
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Garnier AiK nie ma żadnych protein, to odżywka emolientowa, podobnie jak Alterra granat i aloes.
A co do włosów - mnie one wyglądają na przeproteinowane. Ja miałam identyczne przed olejowaniem i później zabawą z cg (w załączniku), a w zasadzie gorsze, nie będę ubliżać Twoim.
A może sok z aloesu Cię puszy? Psikanie na co dzień humektantem, zwłaszcza przy takiej wilgoci, jaka jest na wyspach, nie jest chyba dobrym pomysłem. Ciężko mi doradzić Ci pod względem kosmetyków, ale niejednokrotnie widuję tu posty dziewczyn mieszkających w Anglii, jak doradzają sobie, gdzie można coś ciekawego dostać. Czytaj uważnie, może coś Ci pomogą.
Olej może być pierwszym O. Możesz spróbować nakładać olej wymieszany z odżywką (jakąś tanią najlepiej, żeby było jej dużo za małą cenę, żeby szkoda nie było), zmywa się o niebo lepiej.

Cytat:
Pierwszym O bynajmniej z tego jak ja rozumiem to powinna być kładziona jakaś odżywka myjąca, bądź balsam do włosów, który ma najprostszy skład na samą długość. M - myjesz sam skalp delikatnym szamponem, później starasz się z samego skalpu spłukać nastepnie odżywkę, którą kładłaś na długość i nakładasz drugie O to np w Twoim przypadku ta Alterra z Granatem. Spłukujesz i nakładasz coś b/s. Lista małgosi, gdzieś była w pigułce o i zapraszam na blog Ajrisz tam są podane nazwy kosmetyków zgodne z CG. Tak samo możesz przestudiować liste zaanalizowanych kosmetyków.

A skąd wiesz czy przyczyną nie jest właśnie zbyt duża ilośc protein ?

Kosmetyki z czasem też powinnaś zmieniać. Wiadomo, ze nie gwałtownie...
Pierwszym O nie musi być lekka odżywka.
Ja zawsze dawałam olej, olej z odżywką, różne domowe maski (np. olej, inny olej, odżywka, pantenol i co tam mi przyszło do głowy) jako pierwsze O.
Mycie nie musi być samej skóry głowy szamponem. Z powodzeniem można myć całe włosy, nie rozumiem czemu nie.
Drugie O to już oczywiście docelowa odżywka d/s, później odżywka b/s i ewentualna stylizacja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.11.12.jpg (85,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-02-21, 16:42   #2066
wicherek1989
Zakorzenienie

Witajcie, ogarnęłam się sama dziś po fryzjerze i się pokazuję, przy robieniu zdjęcia pierwszy raz spojrzałam w lustro i zobaczyłam się od tyłu po cięciu, kurczę pozytywnie się zmieniło moim zdaniem

Dziś zestawik szybki czyli szampon z GP bez SLS i kallos jaśmin który zawsze robi mi dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG133.jpg (91,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG134.jpg (86,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG135.jpg (76,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-02-21, 16:45   #2067
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Witajcie, ogarnęłam się sama dziś po fryzjerze i się pokazuję, przy robieniu zdjęcia pierwszy raz spojrzałam w lustro i zobaczyłam się od tyłu po cięciu, kurczę pozytywnie się zmieniło moim zdaniem

Dziś zestawik szybki czyli szampon z GP bez SLS i kallos jaśmin który zawsze robi mi dobrze
Zgadzam się, jest znacznie lepiej. Nie ma ogonków, włosy wyglądają na dużo bardziej gęste i bardziej regularnie się kręcą.
Zazdroszczę takich fal bez stylizacji.
Stary 2014-02-21, 16:45   #2068
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

Jest zmiana cudowne są!

Dziewczyny... znalazłam miąższ z aloesu taki do spożycia, w sumie niewiele tam jest oprócz niego. Nikt tego nie pije. Tak sobie pomyślałam, że... rzucę to na włosy
Ale jeszcze się zastanawiam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 16:46   #2069
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

wiesz co... pokaze Ci co ja mialam jak uzywalam gluta to stylizacji, probowalas zmienic stylizator? moze glut jest za slaby
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.01 (1).jpg (98,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-02-21, 16:48   #2070
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

boskie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości