|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Elu
![]() Niech malutka ssa jak marzenie ![]() (a brodawki twarde czy może całe piersi? Może przed przystawieniem polej piersi ciepłą wodą żeby je zmiękczyć?) Cytat:
![]() http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,392...y_Ujastek.html Cytat:
![]() znamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dokłądnie, a ja się zastanawiam co jej tak dziwnie te majciory wyglądają ![]() BeautyfulLie tak mysle że nie powinnaś mieć problemu z porodem ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-21 o 15:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
może weź psa do wózka ![]() zazdroszczę. Ja miałam trochę przerwę zgagową, ale od przedwczoraj zgaga mnie budzi w nocy... musze wstawać i pić ten środek, dobrze, że chociaż skuteczny |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
dziewczyny widziałam, że niektóre z Was kupiły króliki z La Millou-fajne są? Zastanawiam się nad nim. Starszemu kiedyś kupiłam dwie apaszki i super są, teraz Malutkiemu też składam zamówienie i zastanawiam się czy królika dorzucić do koszyka
![]()
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki co zamówiłam królika i pasującą podusię angel wings...ale na pewno wybiorę jeszcze jakiś kocyk, z tym że od razu ten średniaka bo widzę że nie opłaca się inwestować w ten dla niemowlaka w relacji cena-wielkość. i pochwal sie co kupiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Wtajemniczenie
|
tralalala, przyszła mi wreszcie poducha ciążowa/do karmienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Rozeznanie
|
Nadzwyczajan za wizyte
![]() olakola mam podobne sowki, tylko mniej rozowe, bo dla chlopca ![]() Ela ![]() ![]() ![]()
#3037 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łóżeczko super! No i oczywiście jako posiadaczka poscieli w sówki stwierdzam, że bardzo ładnie ![]() Pij na zdrowie ![]() No niestety ![]() Cytat:
![]() A ja może przez 2 tyg non stop, ale potem znowu 'samotna matka" ![]() Cytat:
![]() No wiesz co, myślałam, że mnie wzięłaś pod uwagę skoro nam razem dziewczyny gratulowały ![]() ![]() Po wizycie zero informacji - sprzęt się popsuł, miała jakiś stary, waga Klocka nieznana. Szyjka skrócona, zamknięta, ilość wód płodowych w dolnych granicach normy. Widzimy sie w pon na ktg w szpitalu, zrobi mi usg i zdecydujemy co dalej i czy będę musiała zostać. Pocieszyło mnie to, ze połozna mówiła, że w przyszłym tyg pracuje, co druga nockę, to jakbym na nią trafiło to zawsze pewniej bym się czuła. Na sam koniec wyhodowałam jakieś zapalenie i znowu 40 zł zostawiłam w aptece. A propo apteki - podeszłam do okienka z pierwszeństwem i pytam jakiejś baby czy teraz ona. A ta, że tak. To pytam czy ona też w stanie uprzywilejowanym ![]() ![]() Pani, która akurat kupowała już kończyła, widzę, że ta, co z nią odbyłam pogawędkę już wrzuca bieg, żeby się wbić.... a tu farmaceutka otworzyła okienko obok i mnie poprosiła ![]() Ale miałam ubaw, serio! ![]() ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-02-21 o 16:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie nie chciałabym montować siatki chociaż to byłoby najlepsze rozwiązanie w ogole mi sie nie podoba. Próbuje właśnie z foliówkami ale zasrańce sie stawiają, wojna trwa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nałaziłam sie, teraz jestem sama na siebie zła bo nogi bolą strasznie i ogólnie jestem z☠☠☠**a jak koń po westernie ![]()
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W aptece ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli na KTG coś wyjdzie to wtedy ![]() Po prostu jej zapytałam czy brać torbę czy niekoniecznie i mówi, że moge mieć w samochodzie.
![]() |
#3043 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale w sumie jeśli trafisz na fajny personel, to otoczenie nie będzie miało znaczenia ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- martyna141 nikogo nie oceniam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-02-21 o 17:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet becikowego nie dostaniesz jesli bedziesz sie podawac za samotna a alimentow nie bedziesz miala. Znam wiele przypadkow ze dziecko ma ojciec nieznany a wychowuja razem latami. Ale uwazam ze dla marnych 170 zl to ja bym tego dziecku nie robila. Nie warto. Poza tym samotnej matce nic wiecej nie przysługuje, zadnej wiekszej kasy. Bylo tak kiedys jak zaczęłam prace, wystarczyl stan cywilny panna i kazda miala dodatek. Ale ktos poszedl po rozum do glowy. Zrobisz jak uwazasz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() A co ta pani w aptece miala na mysli ze juz nie obowiazuje? Okienko z pierszenstwem to okienko z pierszenstwem ![]() Ludzie to na prawde wstydu nie maja. Cytat:
![]() Nie rozumiem dlaczego ja musze miec problem np. ze zlobkiem tylko dlatego ze jestem po slubie, a pani ktora udaje samotna matke ma pierszenstwo - no chyba nie tak powinna wygladac polityka prorodzinna, bo z racji slubu dodatkowych dochodow tez nie mam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna
![]() ![]() Monkaa nie zapomniałaś bo ja sama nie wiem :/ ale wizytę mam 4marca wiec to będzie 37tc to już powiem sama żeby wyciągnął ![]() Elunka to miałaś pecha dzisiaj :/ hahaha ale chociaż wesoło w aptece ![]() Wewillrockyou ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mieszkam z TZ i nie jestesmy małżeństwem ale nie wyobrazam sobie zeby maly nie mial jego nazwiska dla jakichs narnych groszy. Jestesmy rodzina i bedziemy wychowywac dziecko razem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że dobrze że castorama czynna od 8 to przed KTG pojedziemy po panele do kuchni bo jakby mnie zostawili to kto zadecyduje jakie
![]() Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
#3049 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A juz szczytem jest ze mam takie klientki ktore zasadzaja alimenty, skladaja na fundusz a zyja z ojcem dziecka i jest to rozmyślnie dzialanie zeby miec dodatkowo 400 czy 500 zl. Nie zdaja sobie sprawy ze te pieniądze trzeba zwracac z odsetkami. Przyszla jedna z płaczem ze on nie moze isc do wiezienia i nie ma jak zwracac. Ale byla uprzedzana ze tak to sie skonczy i to wieloktotnie prosilysmy zeby przemyslala. Myslala ze mu sie uda ze nie bedzie trzeba zwracac. No i jaki to tok myślenia... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mam wrażenie, że te zdjęcia powinny być w odwrotnej kolejności ![]() Cytat:
![]() Co za wredna baba w tej aptece ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję wizyt ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale dzis sie strachu najadlam
![]() ![]() ![]() ![]() Tz wrocil i poszlam na spacer bo jakos tlenu mi sie chcialo,niestety moj kregoslup juz coraz bardziej odmawia posluszenstwa a jak wrocilam do domu to jak betka po prostu padlam i lezalam z godzinke. Teraz czuje lekkie cmienie dolem plus boli kregoslup jak cholera ![]() Mam nadzieje ze dzis sie ruszy mam w planach jeszcze dzis wyjazd na porodowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najadłaś się biedna strachu... trzymam kciuki żeby ruszyło!
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
Gianna kciuki za akcje!!
U mnie 38 tydzien.... postanowilam wysprzatac cale mieszkanie majac w glowie rozkrecenie akcji a tu o dziwo wszystkie objawy jakby reka odjol mam taki power ze hej haha Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A do syt w aptece, brak słów. Podłość ludzka nie zna granic ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- My z tż poleżelismy w wannie chyba z godz. Zrobil cudowna kapiel z masa piany i sok w wielkich kieliszkach ![]() ![]() I przemawiał dziecięciu że wszystko czeka na nią i żeby już wychodziła bo chcialby się z nią poznać osobiscie iże mamie ciezko już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słodko ![]()
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
Nie zamierzam dziecku zabierać Ojca ani Tżtowi zabraniać dać dziecku nazwisko bo dla mnie pieniądze też nie są na pierwszym miejscu, poprostu jak się uda to coś dostane jak nie to nie, nie zamierzam robić jakiś chorych akcji z alimentami czy nie wiadomo czym żeby tylko dostać 100zł bez przesady
![]() poza tym wydaje mi sie, że lepiej jak takie 'dodatki' dostają normalni ludzie a nie patologia która za dodatek na dziecko idzie kupić sobie flaszke zamiast dziecku mleko, ale to sa indywidualne przypadki i nie mi nikogo oceniać. Poza tym jestem akurat z tych 'dziewczyn' które nie naciskają na ślub czy na pierścionek skoro Tż nie ma w planach żyć ze mną 'jak Bóg przykazał' to nie mam z tego powodu jakiegoś ciśnienia ważniejsze teraz dla nas niż wyprawianie wesela jest zakup własnego mieszkania a nie chce mieć ślubu juz teraz 'bo tak wypada'. Także wydaje mi się troche nie fair ocenianie ludzi na podstawie tego czy mają ślub czy nie, ja prawa nie ustalam i tego nie wymyśliłam i szczerze nawet nie miałam pojęcia, że takie osoby mają pierwszeństwo. Nie chce tu nikogo obrażać, ale troche dziwnie to brzmi.
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ELA na twarde piersi to zmrożone i rozbite tluczkiem liscie kapusty, mąż mi je zamarazal tluczkiem robil i dawal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.