Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 11:04   #2971
olakola
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

chwalę się
1. mój brzuch w 32 tygodniu - wielki co

2. łóżeczko z pościelą, chwilowo bez prześcieradła, a materac jest niebieski; prześcieradło zamówiłam białe i różowe, po Kubie mam żółte i niebieskie i totalnie nie pasują ; no i ten rogal do karmienia ... myślałam, że będzie większy ...
Czekamy na komodę, powinna być do dzisiaj, ciekawe ile się opóźni...

3. kran taki off topic
mój TŻ walczył z podłączeniem przez tydzień, ciągle coś nie pasowało, ciekło itd. - o co chodzi - kupiliśmy filtr mega super extra, filtruje 2l wody na godzinę i z kranika leci woda do picia - z jednego coś jak "żywiec" a z drugiego mocno mineralizowana. no a duży kran do mycia naczyń
u nas szło bardzo dużo wody, 2 zgrzewki na tydzień zimą, a latem to nawet nie chcę myśleć ile. więc ten filtr nam się zwraca w 2-3 miesiące no i nie trzeba tachać tych butli, nie ma tyle śmieci w koszu i nie ma sytuacji, że brakło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140221_114327 small.jpg (57,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140221_114248 small.jpg (101,6 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140221_114059 small.jpg (40,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140221_113951 small.jpg (63,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140221_114041 small.jpg (63,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140221_113851 small.jpg (61,8 KB, 82 załadowań)
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:06   #2972
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wiecie że na styczniówkach już wszystkie właściwie "przeterminowane" ? Także pewnie kilka dni i już się przeniosą na odchowalnię
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
I to jedna jest z 11.02 - ja bym już ześwirowała będąc tyle po terminie
Kurde a ja myślałam, że już wszystkie urodziły, bo pod listą urodzonych jakiś "normalny" post od kilku dni ciągle się zastanawiam czemu jeszcze na odchowalnie się nie przenoszą, a dopiero teraz patrze że w 3 poście są jeszcze mamusie które nie urodziły a to nasza cayene sie tam wtranżoliła

teQiba masz rację 10 dni po terminie to masakra, a z drugiej strony co robić jak lekarze trzymają
Stary 2014-02-21, 11:09   #2973
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
3. kran taki off topic
mój TŻ walczył z podłączeniem przez tydzień, ciągle coś nie pasowało, ciekło itd. - o co chodzi - kupiliśmy filtr mega super extra, filtruje 2l wody na godzinę i z kranika leci woda do picia - z jednego coś jak "żywiec" a z drugiego mocno mineralizowana. no a duży kran do mycia naczyń
u nas szło bardzo dużo wody, 2 zgrzewki na tydzień zimą, a latem to nawet nie chcę myśleć ile. więc ten filtr nam się zwraca w 2-3 miesiące no i nie trzeba tachać tych butli, nie ma tyle śmieci w koszu i nie ma sytuacji, że brakło
Ooo pochwal się co to za filtr, bo też jestem na etapie szukania takiego filtra
Stary 2014-02-21, 11:12   #2974
asialll
Raczkowanie

olakola no brzusio sporawy ale za to jak masz ładnie w łazience

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:25   #2975
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę: Hania 38t 6d waży już 3236g za to moja waga stanęła i od poprzedniej wizyty nic nie przytyłam Oznak porodu brak, ale parametry i przepływy w normie. Wyniki krwi i moczu książkowe, robala brak, położna i lekarz mówią, że mogę już rodzić
Mimo to ja mentalnie nastawiłam się na marzec i niech tak zostanie
za wagę dla Małej i Ciebie

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam się w 32tc

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł
ło jezusie, nie chciałabym

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Jak sie nastawisz na meega bol, a bedzie mniejszy to bedziesz zadowolona :P Ja kiedys poszlam do dentysty,tak sie balam, nastawilam sie na straszny, okropny bol a wcale az tak bardzo nie bolalo lepiej sie wlasnie nastawaic na gorsze i milo rozczarowac
jestem tego samego zdania
chociaż na razie nie nastawiam się na nic

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja czekam az jelita mi zaczna pracowac i lece po moja coreczke
ja pitole! Mam dziecko
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?

strach pomieszany z ekscytacją
tak Ci zazdroszczę, że już masz Oleńkę
wymęcz dzisiaj cyce i Małą, żeby laktacja się utrzymała

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna a co w przypadku gdy nie żyje się z ojcem dziecka?
wtedy zaznaczasz opcję, że jesteś samotną matką i jeśli Twoje dochody nie przekroczą jakiejś kwoty to dostajesz 2000zł becikowego, a nie 1000, no i masz szansę na uzyskanie zasiłku rodzinnego, miesięcznie jakieś 70 zł. Chyba

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

olakola sówki

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

elunka88, baja_86, magduś2
za 40 tc!
swoja drogą co Wy tu jeszcze robicie?
na porodówkę marsz!

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

witam się w kolejnym dniu bólu żeber i pleców na tej wysokości
byle do 03.03, będę donoszona i zrobię wszystko, żeby dzieć nie chciał siedzieć w moim brzuchu
wczoraj szczerze pogadałam z tż o moich uczuciach odnośnie porodu, kp i macierzyństwa i pomogło dzisiaj o wiele lepiej się czuję
zabieram się za drugą (i ostatnią) serię prasowania ubranek
dobrze, że jest tego mniej niż ostatnio

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:26   #2976
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
maggie - całkiem się z Tobą zgadzam. Poród naturalny w dzisiejszych czasach często ma niewiele wspólnego z naturą, bo rodzenie w pozycji leżącej na plecach, z lekko uniesioną szyjką macicy to mało naturalna pozycja do leżenia. Jeśli komuś zależy na naturalnym porodzie to fajnie gdyby szpitale oferowały odpowiednie ku temu warunki, pozycje itp. Fajnie temat ten był poruszony w jednym z odcinków "O matko" Kasi Bosackiej.
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
poród siłami natury to nie to samo co naturalny w naszych szpitalach to raczej ten pierwszy
Cytat:
A to jeszcze w jakimś szpitalu tak robią? Bo wydawało mi się że już wszędzie kładą nacisk na ruch, piłki itp?
Cytat:
Nie oczekiwałabym wiele po biedniejszych szpitalach w małych miejscowościach Ale chodziło mi też o sam etap "wyparcia" dziecka.

Tak samo jak wg prawa kobieta ma prawo do bezpłatnego znieczulenia zzo.
to ja mam chyba dziwny szpital bo u nas nawet w niektórych salach nie ma łózka tylko i wyłącznie worki sako, drabinki, stołek porodowy, lina itd bo kobieta ma rodzić aktywnie a w Warszawie nie mieszkam i szpital ma 20 lat! I zzo też jest za darmo

Aga9 myślę że sedno dyskusji toczy się wokół nie tego który poród jest wg których mam lepszy, bo zawsze będą kobiety które wolą jedno i takie które wolą drugie, ale wokół tego że piszesz że płacisz dużo pieniędzy za taki poród jaki twoim zdaniem jest lepszy i jednocześnie piszesz że się go tak boisz...tego nie rozumiem...to po co iść pod nóż choć pewnie odpowiedź znam, bo napiszesz że tamtego boisz się jeszcze bardziej...ale wiesz że każdy poród ma swoje wady i zalety i nigdy nie wiadomo który się czym skończy więc może czasem lepiej popracować nad lękiem przed nieznanym...i nie odbierz tego jako uszczypliwość, bo ja np panicznie się boję dentysty i żaden ginekolog mi nie straszny tak jak dentysta, no ale co zrobić, zęby trzeba leczyć...sorry takie mamy życie
Stary 2014-02-21, 11:27   #2977
vivien39
Rozeznanie

u mnie dziś równo 36 tydzień

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 11:32   #2978
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
teQiba masz rację 10 dni po terminie to masakra, a z drugiej strony co robić jak lekarze trzymają
Straszne jest to trzymanie na sile.
Ja bym chyba wymyslila cokolwiek zeby mnie w szpitalu trzymali bo w domu bym oszalala czekajac.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
wtedy zaznaczasz opcję, że jesteś samotną matką i jeśli Twoje dochody nie przekroczą jakiejś kwoty to dostajesz 2000zł becikowego, a nie 1000, no i masz szansę na uzyskanie zasiłku rodzinnego, miesięcznie jakieś 70 zł. Chyba
No cos Ty? O ile prawdziwym samotnym matkom jak najbardziej sie nalezy nawet jeszcze wiecej, tak podejrzewam ze wiekszoc ludzi oszukuje jak w zlobkach i przedszkolach zeby troche wiecej grosza zlapac
Stary 2014-02-21, 11:33   #2979
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzien doberek!
Dzisiaj 39t1d- zaczynamy 40 tydzien
Nie wierzę że to "mowie"

Na 13.30 mam wizytę! Nie moge sie doczekac! Choć pewnie dowiem się, ze Młody przybral na wadze ale tyle że nadal nie wiadomo czy sn czy cc :

Sent from my HTC Desire 200 using Wizaz Forum mobile app
no i za wizyte

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja też dziś zaczynam 40tc powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Elunka gratulacje to taki powazny tydzien juz.
za wizyte

Ja czekam az jelita mi zaczna pracowac i lece po moja coreczke
ja pitole! Mam dziecko
Czy wiecie,ze lada chwila Wy wszystkie bedziecie mialy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jejciu, to już TAK niedługo chociaż i tak nie znamy dnia ani godziny (oprócz ;zaplanowanych' dziewczyn)

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam się w 9. miesiącu
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

super !

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was cierpi na ból piersi?? Mnie bolały na początku ciąży i teraz znowu zaczęły. Jak to jest u was?
ja jak jest zimno to aż mi normalne skręca sutki, jakby je ktoś ściskał podobno to normalne, piersi są wrażliwsze itd.. poza tym cieknie mi tylko z lewego cyca, boje sie że z drugim w takim razie coś jest nie tak ma tak któraś może?

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
No a ja słyszałam że w 9 miesiacu mozna niezle przytyc. Mi waga stala na + 9 przez dobre dwa miesiace a teraz w 9 miesiacu mi skoczylo juz kolejne 2 kg. Jestem 11kg do przodu.

też miałam +9kg a przez ostatnie dwa tygodnie przytyłam 2kg czyli juz +11kg.. a byłam tak dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
j

ej ja też zapinałam stanik na brzuchu przed ciążą
ja tak samo, nie wiedziałam że to coś dziwnego teraz to różnie, ale denerwuje sie jak zapinam na plecach bo nie moge w hawtki nigdy trafic

Cytat:
chwalę się

2. łóżeczko z pościelą, chwilowo bez prześcieradła, a materac jest niebieski; prześcieradło zamówiłam białe i różowe, po Kubie mam żółte i niebieskie i totalnie nie pasują ; no i ten rogal do karmienia ... myślałam, że będzie większy ...

3. kran taki off topic
ja mam chyba podobny brzuch, tak czy inaczej przepiekny super sprawa z tym filtrem, wcześniej nie słyszałam o czymś takim, ale dobrze wiedziec

u nas dziś śliczna pogoda, może sie gdzieś wybiore - aż szkoda siedzieć w domu poza tym zaczynam wojne z gołębiami na balkonie.. Ma ktoś może jakieś sposoby sprawdzone żeby sie tego pozbyć? Nawet prania na balkon wynieść nie moge, już nie mówiąc żeby tam posiedzieć jak już sie na prawde ciepło zrobi
Stary 2014-02-21, 11:33   #2980
maggie123
Zakorzenienie

Pocytowalam i mi zjadła posty..
Elunka, Baja oklaski za już 40tydzień. Teqiba dla Ciebie za 38

Mariola to widzę że bardziej zaangażowane położne z powołania pojechały w sina dał. W szpitalu gdzie rodziłam tego dnia od rana byłam sama na porodówce. Dopiero wieczorem przyjechała dziewczyna w zaawansowanej fazie. I mimo to położne sie mną niespecjalnie interesowały przez cały dzień.
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja 11 marca mam rozmowę kwalifikacyjną z lekarzem z prywatnej kliniki. Jeśli ją przejdę tzn.badania będą im odpowiadały itd. To mogę rodzić prywatnie ale jednak nfz za to zapłaci Rozmawiałam z wieloma dziewczynami które rodziły tam były mega zadowolone i w zasadzie tylko one dobrze wspominają poród.

Współczuje, musisz jakoś wytrzymać

Gratulacje za 49 tydzień powodzenia na usg, ja też dzisiaj mam i zastanawiam się jak młody leży i ile urósł

Już doczekać się nie mogę. Tak Ci zazdroszcze
Ucałuj maleńką

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app

jak to możliwe że za prywatną klinikę płaci nfz?

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Gdyby mnie było stać to też bym sobie cc załatwiła. Choć liczę i nastawiam się na to, że drugi poród będzie lżejszy od pierwszego. Bo jak przypomnę sobie tamten ból to

Łubinowa? Jeśli tak to nie musisz iść do nich na wizytę do szpitala. Wystarczy wizyta u któregoś z lekarzy tam pracujących. Ja płaciłam 100zł za wizytę (4lata temu).

Witam się w 32tc

Gratuluję rozpoczętych tygodni
Brawa za 8miesiąc!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:36   #2981
teQiba
Moderator

Side - to Ty bierz moj porod a ja wezme Twoje zeby, bo ja akurat dentysty sie w ogole nie boje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 11:37   #2982
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dziewczynki- za zaczęte 40. tygodnie. Ja stawiam Picollo jutro- niby czas szybko leci, ale ta końcówka jakoś tak, przynajmniej mi, się ciągnie. Może to przez dolegliwości, których przedtem nie było.
To balujemy dziś i jutro

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
baja_86 agunia4ever

Cytat:
elunka, baja dla was coś ekstra

Cytat:
chwalę się

3. kran taki off topic
bardzo ładne łóżeczko i brzuszek też ładny

Cytat:
elunka88, baja_86, magduś2
za 40 tc!
swoja drogą co Wy tu jeszcze robicie?
na porodówkę marsz!
jak to co?! czekamy na skurcze

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja jak jest zimno to aż mi normalne skręca sutki, jakby je ktoś ściskał podobno to normalne, piersi są wrażliwsze itd.. poza tym cieknie mi tylko z lewego cyca, boje sie że z drugim w takim razie coś jest nie tak ma tak któraś może?
mi od początku przez bardzo długi czas leciało z jednej piersi, potem druga też zaczęła, obecnie raz z jednej, raz z drugiej, albo obu naraz także się nie martw to raczej normalne

maggie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 11:39   #2983
teQiba
Moderator

Cytat:
u nas dziś śliczna pogoda, może sie gdzieś wybiore - aż szkoda siedzieć w domu poza tym zaczynam wojne z gołębiami na balkonie.. Ma ktoś może jakieś sposoby sprawdzone żeby sie tego pozbyć? Nawet prania na balkon wynieść nie moge, już nie mówiąc żeby tam posiedzieć jak już sie na prawde ciepło zrobi
Probowalas foliowki zawiesic?
Stary 2014-02-21, 11:46   #2984
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Mnie też nic nie leci a nastawiam sie na karmienie.
Moj gin mnie pociesza:zobaczysz bedziesz karmic az bedzie furczalo.
Ja sie nastawilam mocno na kp takze ze względów finansowych i bardzo mi na tym zalezy.
tak, tylko pamiętaj, że matka karmiąca musi bardzo dbać o dietę i zalecane jest dalsze przyjmowanie zestawów witami np. feminatalu, więc to KP nie jest takie "za darmo"

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja od poczatku jak zaszlam w ciaze, Ba nawet wczesniej.mowilam ze nie ma innej opcji TYLKO I WYLACZNIE CC, miny rodziny ze strony meza-bezcenne bo co to za fanaberie kazda kobieta rodzi sn, to i ty urodzisz. w zasadzie nawet moja mama i ciocia, najblizszemi kobiety, mowily, ze one lekkie porody mialy, zebym nie wymyslala.
ja popieram w 100%
u mnie też nie ma innej opcji, tylko CC, rodziłam SN i wiem, że ja nie jestem do tego stworzona ... delikatnie mówiąc

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Mara wlasnie też znalazłam szpital prywatny wszystkie kobiety go polecają i nfz placi i tak sie ciężko zastanawiam nad tym hmm... Tylko wizyta kosztuje 200zl .
ja bym się nie zastanawiała, 200zł płacisz i potem traktują cię normalnie, masz opiekę na najwyższym poziomie

koziemleko mnie cycki nie bolą

Smarrita o becikowe możesz złożyć w przeciągu roku od narodzin.
jeśli złożysz do października (albo do listopada, nie pamiętam) to przedstawiasz dochody za 2012, a jak złożysz później to dochody za 2013

ja bym się musiała z moim TŻtem rozstać, żeby dostać becikowe ...
takie prorodzinne państwo mamy ...
cholerne limity wprowadzili od 2013, kiedyś było dla wszystkich

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Ooo pochwal się co to za filtr, bo też jestem na etapie szukania takiego filtra
o taki LINK DO FILTRA

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
możliwe, klinka ma podpisaną umowę z nfztem i tyle
u nas np. prywatna klinka ma podpisaną umowę z nfztem i do specjalistów można chodzić do nich "za darmo", tylko niestety nie mają ginów i porodówki
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:10   #2985
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Co do podkreślonego to też tak mam.

Cytat:

Dokładnie tak jak pisze olakola - klinika jest prywatna, ma podpisany kontrakt z nfz. Z tym, że wspomniany prywatny Medeor w Łodzi przyjmuje na nfz tylko wcześniej umówione porody prowadzone siłami natury. Musisz mieć przy tym wykupioną położną. Oczywiście jeśli w trakcie okazuje się że trzeba ciąć no to nie musisz za to płacić.
Prywatnie ten szpital też świadczy usługi porodowe, cesarka chyba coś ponad 8 tys.

Cytat:
Super, dzięki! Czy dobrze rozumiem, że montuje się w zlewie dodatkowy kranik, tak?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Side - oczywiście że się boję zabiegu, byłabym hipokrytką gdybym powiedziała że się nie boję

Dyskusja właściwie się wywiązała z tego, że kobiety obwiniają się o to że nie udało im się urodzić sn i są przez to "gorsze" - a nie dotyczy tego który poród jest lepszy a który gorszy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 12:11   #2986
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
chwalę się
Dzieć ma przynajmniej w czym pływać
Fajna łazienka-zazdroszczę
A co to tam na dole w rogu w ścianie obok łóżeczka?, jakaś lampa?

Cytat:
Smarrita o becikowe możesz złożyć w przeciągu roku od narodzin.
jeśli złożysz do października (albo do listopada, nie pamiętam) to przedstawiasz dochody za 2012, a jak złożysz później to dochody za 2013
Dzięki, to chyba lepiej poczekać na koniec roku, przypływ gotówki na święta byłby a i łatwiej z dokumentami
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:12   #2987
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
I to jedna jest z 11.02 - ja bym już ześwirowała będąc tyle po terminie

olakola ładniutki brzuszek i łóżeczko w sóóóówki oczywiście filtr super sprawa, my mamy jakiś taki extra też osobny kranik jest ale dla mnie w smaku ta woda jest paskudna, smakuje ziemią jak się człowiek przyzwyczai to nie czuć ale jak teraz nie mieszkam w domu i sporadycznie się jej napije (u mnie i tak się kupuje wodę) to jest dla mnie karą a kupe kasy kosztował i chyba co pół roku filtry trzeba zmieniać.
Widzę że wizualnie filtry takie same. Jak bedę w domu to aż sprawdzę czy ma jakąś nazwę na butli

Cytat:
wczoraj szczerze pogadałam z tż o moich uczuciach odnośnie porodu, kp i macierzyństwa i pomogło dzisiaj o wiele lepiej się czuję
zabieram się za drugą (i ostatnią) serię prasowania ubranek
dobrze, że jest tego mniej niż ostatnio
to teraz byle do 3

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to ja mam chyba dziwny szpital bo u nas nawet w niektórych salach nie ma łózka tylko i wyłącznie worki sako, drabinki, stołek porodowy, lina itd bo kobieta ma rodzić aktywnie a w Warszawie nie mieszkam i szpital ma 20 lat! I zzo też jest za darmo
a u mnie jest łóżko jest piłka/worek jest kanapa i tyle

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

Cytat:
bo chcecie dać relacje na żywo
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:21   #2988
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

No cos Ty? O ile prawdziwym samotnym matkom jak najbardziej sie nalezy nawet jeszcze wiecej, tak podejrzewam ze wiekszoc ludzi oszukuje jak w zlobkach i przedszkolach zeby troche wiecej grosza zlapac
no to na pewno, sama znam dziewczynę, która mieszka z ojcem dziecka, ale nie są małżeństwem i wpisuje się wszędzie jako 'samotna matka', torując innym samotnym przywileje

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
masz dziwny szpital
ja bym chciała rodzić 'na klęczkach' niech zadziała siła grawitacji, a nie wiem czy w moim szpitalu w ogóle można a wanna do porodu wygląda jak zwykła jednoosobowa, nie wiem jak kobietom ma tam być wygodnie gadam sobie, bo zdjęcia widziałam, już niedługo pójdę na pierwsze ktg, zobaczę na żywo, to może zmienię zdanie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

nie zazdroszczę tych gołębi, moja mama kupując mieszkanie rok temu miała pół metrową warstwę kup na balkonie teraz zamontowała siatkę i ma spokój

Bąbelek
Stary 2014-02-21, 12:21   #2989
maggie123
Zakorzenienie

Jakoś trudno mi pojąć dlaczego do becikowego liczy sie dochód za 2012 skoro cały 2013już za nami?
Cytat:
Hej!
Witam się w 9. miesiącu
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Gratulacje

Cytat:
Aha
A co w sytuacji gdy jeden z rodziców ma swoją działalność założoną w 2013? Wtedy też bierze się zaświadczenie z urzędu skarbowego czy od księgowego??

Dziewczyny, czy któraś z was cierpi na ból piersi?? Mnie bolały na początku ciąży i teraz znowu zaczęły. Jak to jest u was?

mi nie dokucza. Może bolą bo rosną? Nic innego mi do głowy nie przychodzi

Cytat:

Może ci się woda zatrzymuje w ogranizmie? nie puchniesz? Ja tez już prawie do 15 kg dobiłam przez te opuchnięcia

przy dotyku owszem

robi się gorąco to bawmy się póki czas

ty na swoją chociaż trafisz ja na swoja na pewno nie, bo nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Moja ostatnia wizyta we wtorek-ale mi będzie szkoda

Dziewczyny się muszę pochwalić, że zgagi od wczoraj nie mam! Szok w trampkach bo mimo, że mi się już brzuch trochę obniżył to dalej mnie męczyła. Mijająca zgaga to ponoć jeden w wielu objawów, że poród blisko.
Do tego tak mnie krzyż boli, że szok
Lał! Zazdroszczę! Tzn że u mnie na szybki poród sie nie zanosi coś czuję

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 12:23   #2990
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
tak, tylko pamiętaj, że matka karmiąca musi bardzo dbać o dietę i zalecane jest dalsze przyjmowanie zestawów witami np. feminatalu, więc to KP nie jest takie "za darmo"
coś już było o tym, że dieta matki karmiącej to tylko w Polsce

Bąbelek
Stary 2014-02-21, 12:23   #2991
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Side - to Ty bierz moj porod a ja wezme Twoje zeby, bo ja akurat dentysty sie w ogole nie boje
zgoda, ale to dobry deal dla ciebie pójdziesz z nimi tyle razy do dentysty co ja za ciebie rodzić, bo ja mam zęby jak koń po tacie, 73 lata i wymienił pierwszego zęba w życiu

elunka88, baja_86, magduś2 chyba za was wypiję....
Mirindę

Castia bardzo mi przykro że miałaś taki przykry dzień Na szczęście karta zawsze się odkrywa i niestety tylko w sercu pozostają pewne blizny...

to po 200zł na stół i robię zapisy na porody na przyszły tydzień
Stary 2014-02-21, 12:26   #2992
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
w takim razie i mocne na rozkręcenie

Bąbelek
Stary 2014-02-21, 12:26   #2993
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
i tu się zaczynają schody, bo w 2012 ,miałam rentę rodzinna którą później musiałam zwrócic, Tż miał fajną pracę i fajne zarobki które też stracił, w 2013 długo nie miał żadnej umowy o pracę. Więc nie wiem jak to wszystko ogarnę Bez sensu w ogóle że chcą zarobki z takiego okresu, przecież sytuacje się zmieniają. Ale to polska więc co się dziwic. Powinni wziąśc aktualne dochody i juz.
No i właśnie w takich przypadkach brane (gdy są zmiany) pod uwagę bierze się aktualne dochody) Musisz zapytać tylko jak je udokumentowac u siebie )
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 12:31   #2994
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
bo chcecie dać relacje na żywo
zastanawiamy się nawet nad dołączeniem filmiku, ale nie wiemy czy chciałybyście to oglądać

Cytat:
Lał! Zazdroszczę! Tzn że u mnie na szybki poród sie nie zanosi coś czuję
ja już na siłę wyszukuję czegoś co mnie do porodu zbliży

Cytat:
z
elunka88, baja_86, magduś2 chyba za was wypiję....
Mirindę
na zdrowie

Cytat:
w takim razie i mocne na rozkręcenie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:31   #2995
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
to po 200zł na stół i robię zapisy na porody na przyszły tydzień
Ja zamawiam wtorek popołudniu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:32   #2996
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Wow kontroluj te ciśnienie. Chociaż mi pielęgniarka w tamtym tygodniu mówiła, że to normalne, że w końcówce ciąży ciśnienie wzrasta Ale na pewno są jakieś normy

Tak jest!!! Dziś już z 5 razy mierzylam. Mam nadzieje że to wczoraj jednorazowa akcja. Teraz 119/70.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:39   #2997
monkaa321
Zakorzenienie

wewillrockyou u mnie do 2 fazy porodu jest tylko fotel ale też się zastanawiam czy to jest dobra pozycja (bezpieczna dla krocza) bo te podkładki na nogi są wyżej, czyli podciąga nogi do góry -> krocze idzie do góry, bo umówmy się, rzadko która będzie siedziała prosto na krześle tylko je odchyli do tyłu. Ja się nie znam i gdybam ale nie mam wyboru i będę na fotelu rodzić

Cytat:
Jakoś trudno mi pojąć dlaczego do becikowego liczy sie dochód za 2012 skoro cały 2013już za nami?
a może to dlatego, że jeszcze się nie skończył rok podatkowy?

Cytat:
coś już było o tym, że dieta matki karmiącej to tylko w Polsce
tu bardziej chodzi o suplementacje wit podczas karmienia. Ja tak zrozumiałam

Cytat:
zastanawiamy się nawet nad dołączeniem filmiku, ale nie wiemy czy chciałybyście to oglądać
a może videoblog?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Tak jest!!! Dziś już z 5 razy mierzylam. Mam nadzieje że to wczoraj jednorazowa akcja. Teraz 119/70.
to może faktycznie tylko jednorazowo... Oby
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:45   #2998
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny w moim bloku jest 6 albo nawet 7 ciężarnych! na 39mieszkań!;P padłam jak się dowiedziałam o kolejnej najśmieszniejsze, że ja i jeszcze 2 sąsiadki mamy termin w jednym tygodniu

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
chwalę się

3. kran taki off topic

mamy taki sam przewijak

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Edytowane przez magduś2
Czas edycji: 2014-02-21 o 12:44
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:46   #2999
Ela87
Zakorzenienie

melduje tylko,ze mam twarde brodawki i Ola ich nie chce, bo nie umie chwycic porzdanie. tz ma mi dzisiaj przywiezc kapturek i pozniej polozne dalej beda mi pomagac :-(

w ostatecznosci zostaje laktator i butla. za dlugo mi ja przytrzymali po porodzie :

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 12:50   #3000
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny w moim bloku jest 6 albo nawet 7 ciężarnych! na 39mieszkań!;P padłam jak się dowiedziałam o kolejnej najśmieszniejsze, że ja i jeszcze 2 sąsiadki mamy termin w jednym tygodniu

Będziesz miała z kim na spacery wychodzić
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości