|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
chwalę się
![]() 1. mój brzuch w 32 tygodniu - wielki co ![]() 2. łóżeczko z pościelą, chwilowo bez prześcieradła, a materac jest niebieski; prześcieradło zamówiłam białe i różowe, po Kubie mam żółte i niebieskie i totalnie nie pasują ; no i ten rogal do karmienia ... myślałam, że będzie większy ... Czekamy na komodę, powinna być do dzisiaj, ciekawe ile się opóźni... 3. kran ![]() ![]() mój TŻ walczył z podłączeniem przez tydzień, ciągle coś nie pasowało, ciekło itd. - o co chodzi - kupiliśmy filtr mega super extra, filtruje 2l wody na godzinę i z kranika leci woda do picia - z jednego coś jak "żywiec" a z drugiego mocno mineralizowana. no a duży kran do mycia naczyń ![]() u nas szło bardzo dużo wody, 2 zgrzewki na tydzień zimą, a latem to nawet nie chcę myśleć ile. więc ten filtr nam się zwraca w 2-3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() teQiba masz rację 10 dni po terminie to masakra, a z drugiej strony co robić jak lekarze trzymają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
olakola no brzusio sporawy ale za to jak masz ładnie w łazience
![]() ![]()
#2975 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() chociaż na razie nie nastawiam się na nic ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() strach pomieszany z ekscytacją ![]() tak Ci zazdroszczę, że już masz Oleńkę ![]() wymęcz dzisiaj cyce i Małą, żeby laktacja się utrzymała ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- wtedy zaznaczasz opcję, że jesteś samotną matką i jeśli Twoje dochody nie przekroczą jakiejś kwoty to dostajesz 2000zł becikowego, a nie 1000, no i masz szansę na uzyskanie zasiłku rodzinnego, miesięcznie jakieś 70 zł. Chyba ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- olakola sówki ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- elunka88, baja_86, magduś2 za 40 tc! ![]() swoja drogą co Wy tu jeszcze robicie? ![]() na porodówkę marsz! ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- witam się w kolejnym dniu bólu żeber i pleców na tej wysokości ![]() byle do 03.03, będę donoszona i zrobię wszystko, żeby dzieć nie chciał siedzieć w moim brzuchu ![]() wczoraj szczerze pogadałam z tż o moich uczuciach odnośnie porodu, kp i macierzyństwa i pomogło ![]() ![]() ![]() zabieram się za drugą (i ostatnią) serię prasowania ubranek ![]() dobrze, że jest tego mniej niż ostatnio ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aga9 myślę że sedno dyskusji toczy się wokół nie tego który poród jest wg których mam lepszy, bo zawsze będą kobiety które wolą jedno i takie które wolą drugie, ale wokół tego że piszesz że płacisz dużo pieniędzy za taki poród jaki twoim zdaniem jest lepszy i jednocześnie piszesz że się go tak boisz...tego nie rozumiem...to po co iść pod nóż ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś równo 36 tydzień
![]()
#2978 | ||
Moderator
|
Cytat:
Ja bym chyba wymyslila cokolwiek zeby mnie w szpitalu trzymali bo w domu bym oszalala czekajac. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tak samo, nie wiedziałam że to coś dziwnego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas dziś śliczna pogoda, może sie gdzieś wybiore - aż szkoda siedzieć w domu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Pocytowalam i mi zjadła posty..
Elunka, Baja oklaski za już 40tydzień. Teqiba dla Ciebie za 38 ![]() Mariola to widzę że bardziej zaangażowane położne z powołania pojechały w sina dał. W szpitalu gdzie rodziłam tego dnia od rana byłam sama na porodówce. Dopiero wieczorem przyjechała dziewczyna w zaawansowanej fazie. I mimo to położne sie mną niespecjalnie interesowały przez cały dzień. Cytat:
jak to możliwe że za prywatną klinikę płaci nfz? Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2981 |
Moderator
|
Side - to Ty bierz moj porod a ja wezme Twoje zeby, bo ja akurat dentysty sie w ogole nie boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() maggie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też nie ma innej opcji, tylko CC, rodziłam SN i wiem, że ja nie jestem do tego stworzona ... delikatnie mówiąc Cytat:
koziemleko mnie cycki nie bolą Smarrita o becikowe możesz złożyć w przeciągu roku od narodzin. jeśli złożysz do października (albo do listopada, nie pamiętam) to przedstawiasz dochody za 2012, a jak złożysz później to dochody za 2013 ja bym się musiała z moim TŻtem rozstać, żeby dostać becikowe ... takie prorodzinne państwo mamy ... cholerne limity wprowadzili od 2013, kiedyś było dla wszystkich ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
możliwe, klinka ma podpisaną umowę z nfztem i tyle ![]() u nas np. prywatna klinka ma podpisaną umowę z nfztem i do specjalistów można chodzić do nich "za darmo", tylko niestety nie mają ginów i porodówki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak jak pisze olakola - klinika jest prywatna, ma podpisany kontrakt z nfz. Z tym, że wspomniany prywatny Medeor w Łodzi przyjmuje na nfz tylko wcześniej umówione porody prowadzone siłami natury. Musisz mieć przy tym wykupioną położną. Oczywiście jeśli w trakcie okazuje się że trzeba ciąć no to nie musisz za to płacić. Prywatnie ten szpital też świadczy usługi porodowe, cesarka chyba coś ponad 8 tys. Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Side - oczywiście że się boję zabiegu, byłabym hipokrytką gdybym powiedziała że się nie boję ![]() Dyskusja właściwie się wywiązała z tego, że kobiety obwiniają się o to że nie udało im się urodzić sn i są przez to "gorsze" - a nie dotyczy tego który poród jest lepszy a który gorszy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieć ma przynajmniej w czym pływać
![]() Fajna łazienka-zazdroszczę ![]() A co to tam na dole w rogu w ścianie obok łóżeczka?, jakaś lampa? ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olakola ładniutki brzuszek i łóżeczko w sóóóówki oczywiście ![]() ![]() ![]() Widzę że wizualnie filtry takie same. Jak bedę w domu to aż sprawdzę czy ma jakąś nazwę na butli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bo chcecie dać relacje na żywo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ja bym chciała rodzić 'na klęczkach' niech zadziała siła grawitacji, a nie wiem czy w moim szpitalu w ogóle można ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |||
Zakorzenienie
|
Jakoś trudno mi pojąć dlaczego do becikowego liczy sie dochód za 2012 skoro cały 2013już za nami?
Cytat:
Cytat:
mi nie dokucza. Może bolą bo rosną? Nic innego mi do głowy nie przychodzi Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() elunka88, baja_86, magduś2 ![]() Mirindę ![]() Castia bardzo mi przykro że miałaś taki przykry dzień ![]() to po 200zł na stół i robię zapisy na porody na przyszły tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
zastanawiamy się nawet nad dołączeniem filmiku, ale nie wiemy czy chciałybyście to oglądać
![]() Cytat:
na zdrowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiam wtorek popołudniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |||
Zakorzenienie
|
wewillrockyou u mnie do 2 fazy porodu jest tylko fotel ale też się zastanawiam czy to jest dobra pozycja (bezpieczna dla krocza) bo te podkładki na nogi są wyżej, czyli podciąga nogi do góry -> krocze idzie do góry, bo umówmy się, rzadko która będzie siedziała prosto na krześle tylko je odchyli do tyłu. Ja się nie znam i gdybam ale nie mam wyboru i będę na fotelu rodzić
![]() Cytat:
tu bardziej chodzi o suplementacje wit podczas karmienia. Ja tak zrozumiałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w moim bloku jest 6 albo nawet 7 ciężarnych!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
mamy taki sam przewijak ![]()
21.04.2012 ![]() ![]() 18.03.2014 Agatka ![]() Edytowane przez magduś2 Czas edycji: 2014-02-21 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
melduje tylko,ze mam twarde brodawki i Ola ich nie chce, bo nie umie chwycic porzdanie. tz ma mi dzisiaj przywiezc kapturek i pozniej polozne dalej beda mi pomagac :-(
w ostatecznosci zostaje laktator i butla. za dlugo mi ja przytrzymali po porodzie : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3000 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.