Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 20:16   #3061
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Wewillrockyou eee tam te 2 dni to nie robi różnicy

Gianna umarłabym ze strachu gdybym tak sama w domu była dobrze że nic ci sie nie stalo! za twoje plany na dzisiaj :-*

Agayka

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:21   #3062
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

wszystko zorganizowane i pod kontrolą
No pewnie! Ktoś tu musi miec jaja
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dzis sie strachu najadlam Sprzatalam i zrobilo mi sie slabo, zakrecilo mi sie w glowie a nagle obraz sie zaczal rozmazywac doszlam do lozka polozylam sie zadzw.do tz'ta i tak na sluchawce siedzielismy a mi pikawa nawala jak szalona.Probuje zmierzyc cis a tam jak nie eee to rrr mysle no to zaje.biscie podnioslo mi to dodatkowo cis i zatkalo mi uszy

Teraz czuje lekkie cmienie dolem plus boli kregoslup jak cholera
Mam nadzieje ze dzis sie ruszy mam w planach jeszcze dzis wyjazd na porodowke
Współczuję tego bólu w kręgosłupie... mnie boli nocy może 10 min i mnie szlag trafia, to co Ty musisz przechodzić
No i strachu też się najadłaś niezłego, dobrze że przeszło.
Jeżeli chcesz już rodzić to

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No z tym sprzetem to jaja niezle.. Ale syt sie klaruje już. Cos tam wiesz A zapalenia wspolczuje
A do syt w aptece, brak słów. Podłość ludzka nie zna granic

My z tż poleżelismy w wannie chyba z godz. Zrobil cudowna kapiel z masa piany i sok w wielkich kieliszkach Nie powiem romantico bylo
I przemawiał dziecięciu że wszystko czeka na nią i żeby już wychodziła bo chcialby się z nią poznać osobiscie iże mamie ciezko już A mala fikała jak złoto Ale chyba nie zrozumiała o co kaman
Zapalenia to ja nawet nie czuję, że mam moze miałam czerwone po depilacji kremem, ale już nie chciałam jej mówić. Bardziej szkoda 40 zł a i tak nie zdążę wybrać tych tabletek.

A dla Twojego TŻ miło się czyta, musiało być jeszcze milej

Jeszcze jedno: moja Pani Doktor na koniec powiedziała, że jakby do poniedziałku coś się działo to dzwonić albo pisać sms jak będę jechac na porodówkę. Wnioskuję z tego, że może się coś dziać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:24   #3063
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dobra dopiero doczytalam ze chodi o twarde sutki, nie piersi ELI))
tak to jest jak sie czyta z doskoku
j mailam kapturki z medeli, ale maly nei umial z nich ciagnac i ja sie wkurzalam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:28   #3064
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Wewillrockyou eee tam te 2 dni to nie robi różnicy
to jak to jest możliwe, że masz termin na 01.04? ja mam na 16.03 z usg i 23 z om

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:30   #3065
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zapalenia to ja nawet nie czuję, że mam moze miałam czerwone po depilacji kremem, ale już nie chciałam jej mówić. Bardziej szkoda 40 zł a i tak nie zdążę wybrać tych tabletek.
Bo zamiast zbadac co to, to oni tak sobie od czapy te leki przepisuja
Ja nic nie czulam i dopiero jak ten lekarz mi wcisnal leki to sie cos porobilo i teraz sobie z tym poradzic nie moge
Stary 2014-02-21, 20:33   #3066
cambria04
Rozeznanie

Witajcie wieczorkiem Jestem na bieżąco, ale nie bardzo mam wenę do pisania... Częściej czytam z tel, ale jeszcze nie próbowałam odpisywać z niego U mnie już 38 tydzień - 14 dni do godziny zero
Zdążyliśmy przemalować salon , a ja spakować torbę i właściwie teraz tylko dzidziusia mi brakuje Dopadło mnie dziś przeziębienie - mam nadzieję, że szybko się wykuruję, bo nie chce rodzić chora

Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię... Jakie imię proponujecie dla braciszka Aleksandra/Olka/Olusia ?

marima Gratuluję synusia! Świetnie, że wszystko w porządku po pierwszej wizycie Już się trochę poznaliście

Enia Serdeczne gratulacje!

Kate Gratulacje z powodu narodzin córeczki! Współczuję ciężkich przeżyć Najważniejsze, że obie jesteś zdrowe, a poród już za wami.

Ela87 Serdecznie gratuluję [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]córeczki! [/COLOR]Dobrze, że wszystko w porządku. Jak dojdziesz do siebie i wrócicie do domu to od razu samopoczucie Ci się poprawi Póki nie jesteś w pełni sił, spokojnie oddaj małą na noc, na pewno dobrze się nią zajmują, chociaż wiadomo, że się myśli co się tam dzieje. Trzymam kciuk za KP! Na pocieszenie dodam, że moja szwagierka chociaż rodziła SN to przez pierwszy miesiąc odciągała mleko i dokarmiała z butli zanim mały załapał, a teraz karmi już 2,5 roku

teQiba Gratuluję udanej wizyty, w końcu gin się rozgadał.Fajnie, że już wiesz kiedy spodziewać się dzieciaczka

amelka2006 Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i jak najdłużej byłyście w dwupaku. Szkoda starszej córci, na dodatek jeszcze choroba się przyplątała, ale na pewno będze dobrze.

frogutka Dobrze, że wszystko ok i dzidzia gotowa Ciekawe czy wytrzymacie do marca

elunka88, baja_86 Gratulucje 40 tygodnia

olakola Super łóżeczko Taka biała stylizacja zawsze mi się podobała

Gianna M Trzymam kciuki za dzisiejsza wycieczkę na porodówkę po odbiór dzidziusia

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2014-02-21 o 20:37
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:38   #3067
ag9
Zadomowienie

Gianna - no to prawie zemdlałaś... Ostatnio w DDTVN jakiś kardiolog mówił że jak czujemy że odlatujemy to należy napić się wody i zjeść coś słonego. Zimna woda i sól rozszerzają naczynia krwionośne i krew zaczyna lepiej krążyć.
Ale wiem że w takich sytuacjach nie myśli się trzeźwo.

Dobrze że tu dziś dużo nie naprodukowałyście to nie miałam dużo do czytania a padnięta jestem jak nigdy. Od rana na pobraniu krwi, a popołudniu wizyta teściowej. Padam, mimo że moja gościnność skończyła się na zakupie gotowego ciasta w cukierni.
Stary 2014-02-21, 20:44   #3068
maggie123
Zakorzenienie

Dziśzupełnie nie mam czasu na wizaz:/ cały dzień mnóstwo spraw z mężem załatwialismy
My dziś z Zu nocujemy u rodziców Bo m. Kończy kuchnię. Ciekawe jak wyjdzie. Jeszcze tylko półki w dużym pokoju na książki i zmienić tapicerke na kanapie i fotelach. Chyba że za dużo mam wycenia to trzeba bedzie wziąć jakiś komplet ładny na raty i bedzie wszystko
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A to jeszcze w jakimś szpitalu tak robią? Bo wydawało mi się że już wszędzie kładą nacisk na ruch, piłki itp?

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie oczekiwałabym wiele po biedniejszych szpitalach w małych miejscowościach Ale chodziło mi też o sam etap "wyparcia" dziecka.

Tak samo jak wg prawa kobieta ma prawo do bezpłatnego znieczulenia zzo.

dziewczyny u mnie w wojewódzkim mieście na wschodzie tylko w jednym szpitalu jest dostępne zzo (2lata temu nie bylo) i możliwość porodu w dowolnej pozycji. Tam gdzie rodziłam do pewnego momentu można np poruszać sie na piłce a później leżysz..

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
u mnie dziś równo 36 tydzień
Brawa!

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:49   #3069
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
zazdroszczę. Ja miałam trochę przerwę zgagową, ale od przedwczoraj zgaga mnie budzi w nocy... musze wstawać i pić ten środek, dobrze, że chociaż skuteczny
chyba za szybko pochwaliłam, bo po zjedzeniu pomarańczy znów mnie pali, choć słabiej niż zwykle

Cytat:
Po wizycie zero informacji - sprzęt się popsuł, miała jakiś stary, waga Klocka nieznana. Szyjka skrócona, zamknięta, ilość wód płodowych w dolnych granicach normy. Widzimy sie w pon na ktg w szpitalu, zrobi mi usg i zdecydujemy co dalej i czy będę musiała zostać.
Pocieszyło mnie to, ze połozna mówiła, że w przyszłym tyg pracuje, co druga nockę, to jakbym na nią trafiło to zawsze pewniej bym się czuła.
Na sam koniec wyhodowałam jakieś zapalenie i znowu 40 zł zostawiłam w aptece.

A propo apteki - podeszłam do okienka z pierwszeństwem i pytam jakiejś baby czy teraz ona. A ta, że tak. To pytam czy ona też w stanie uprzywilejowanym oblukała mnie od góry do dołu, mówi: "Nie, ale teraz chyba to nie obowiązuje" na co ja "obowiązuje, obowiązuje"
Pani, która akurat kupowała już kończyła, widzę, że ta, co z nią odbyłam pogawędkę już wrzuca bieg, żeby się wbić.... a tu farmaceutka otworzyła okienko obok i mnie poprosiła
Ale miałam ubaw, serio!
szkoda, że nie zrobila usg, ale do poniedziałku niedaleko. Ale załatwiłaś tę babę w aptece

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
elunka88, baja_86 Gratulucje 40 tygodnia

Giana ciekawe skąd taki spadek ciśnienia
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:57   #3070
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

dziewczyny u mnie w wojewódzkim mieście na wschodzie tylko w jednym szpitalu jest dostępne zzo (2lata temu nie bylo) i możliwość porodu w dowolnej pozycji. Tam gdzie rodziłam do pewnego momentu można np poruszać sie na piłce a później leżysz..

czyli w którym jest dostępne zzo i poród w dowolnej pozycji?;> mogłabys mi powiedzieć coś więcej? Widzę, że jesteś z Lublina też planuje tam rodzić więc każda informacja jest dla mnie cenna i gdzie rodziłaś Zu jeśli mogę spytać?
Stary 2014-02-21, 21:00   #3071
BeautifulLie
Zadomowienie

Wewillrockyou no tego to ja nie wiem i nie rozumiem :/ ja mam z om na 18.03 i w sumie ja sie trzymam tego terminu. Lekarz mi w karcie ciąży wpisuje zawsze tydzień w tył tzn. Jak teraz mam 35tc to on wpisalby 34tc masakra.

Cambria i żebyś szybko się wykurowała

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-02-21, 21:01   #3072
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
tak, tylko pamiętaj, że matka karmiąca musi bardzo dbać o dietę i zalecane jest dalsze przyjmowanie zestawów witami np. feminatalu, więc to KP nie jest takie "za darmo"

ja popieram w 100%
u mnie też nie ma innej opcji, tylko CC, rodziłam SN i wiem, że ja nie jestem do tego stworzona ... delikatnie mówiąc

ja bym się nie zastanawiała, 200zł płacisz i potem traktują cię normalnie, masz opiekę na najwyższym poziomie

koziemleko mnie cycki nie bolą

Smarrita o becikowe możesz złożyć w przeciągu roku od narodzin.
jeśli złożysz do października (albo do listopada, nie pamiętam) to przedstawiasz dochody za 2012, a jak złożysz później to dochody za 2013

ja bym się musiała z moim TŻtem rozstać, żeby dostać becikowe ...
takie prorodzinne państwo mamy ...
cholerne limity wprowadzili od 2013, kiedyś było dla wszystkich

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

o taki LINK DO FILTRA

możliwe, klinka ma podpisaną umowę z nfztem i tyle
u nas np. prywatna klinka ma podpisaną umowę z nfztem i do specjalistów można chodzić do nich "za darmo", tylko niestety nie mają ginów i porodówki
To ja chcę tam rodzić!

Cytat:
ostatnio gdzieś słyszałam, że ta pozycja leżąca jest do bo naciskasz coś tam koło lędźwi, co ma się odgiąć przy porodzie, a w tej pozycji nie ma szans, albo jest mocno utrudnione i przez to poród trwa dłużej, tylko co to było..
Pozycja leżąca jest do dupy!
Nie dość że musisz leżeć to jeszcze nogi przyciągnąć do brzucha i przez to dziecko musisz wypchnąć pod górkę.

Zapraszam
Stary 2014-02-21, 21:29   #3073
teQiba
Moderator

Cytat:
Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię... Jakie imię proponujecie dla braciszka Aleksandra/Olka/Olusia ?
A chcesz zeby imiona do siebie pasowaly? Mnie by sie podobalo do Aleksandra - Maksymilian

Cytat:
Wewillrockyou no tego to ja nie wiem i nie rozumiem :/ ja mam z om na 18.03 i w sumie ja sie trzymam tego terminu. Lekarz mi w karcie ciąży wpisuje zawsze tydzień w tył tzn. Jak teraz mam 35tc to on wpisalby 34tc masakra.
Z tymi terminami sie nie trafi ja tez nie wiem ktory w koncu jest prawidlowy - ja licze sobie z OM
Stary 2014-02-21, 21:33   #3074
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

A dla Twojego TŻ miło się czyta, musiało być jeszcze milej

Jeszcze jedno: moja Pani Doktor na koniec powiedziała, że jakby do poniedziałku coś się działo to dzwonić albo pisać sms jak będę jechac na porodówkę. Wnioskuję z tego, że może się coś dziać
Materialistka, haha.. Trzeba było powiedziec o depilacji 40zeta na kocyk by zostało

Ojjj...milusio było.. az zasnął i chrapie z wrazenia chyba

No to moze na weekendzie... bedzie bedzie sie działo.....!!!!!
Cytat:
U mnie też zawsze tydzien w tył. Ale z tego co tłumaczył oni pisza skonczone tyg, weic nawet jak jestes np 37t6d czyli wg wszelkich kalkulatorów ost dzien 38 tygodnia to gin i tak by mi wpisal 37t.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:34   #3075
ag9
Zadomowienie

Cytat:

Z tymi terminami sie nie trafi ja tez nie wiem ktory w koncu jest prawidlowy - ja licze sobie z OM

Mój lekarz też patrzy tylko na termin z OM, jakoś chyba nie wierzy w bardzo szczegółową dokładność pomiarów z usg. I lekarz od USG też mówił że bierze się pod wagę termin z OM.
Stary 2014-02-21, 21:34   #3076
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Dopadło mnie dziś przeziębienie - mam nadzieję, że szybko się wykuruję, bo nie chce rodzić chora
Ale pomyśl: jakbyś tak kichnęła porządniej dzieć wyskakuje i po sprawie
Co do imienia nie mam pojecia! Przeczytałam Twoje pytanie i mam totalną pustkę w głowie
Cytat:
a popołudniu wizyta teściowej. Padam, mimo że moja gościnność skończyła się na zakupie gotowego ciasta w cukierni.
Jak na teściową to styknie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:35   #3077
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, wody to nie problem.
jeśli na KTG coś wyjdzie to wtedy
Po prostu jej zapytałam czy brać torbę czy niekoniecznie i mówi, że moge mieć w samochodzie.
No zo miałas niemiłą niespodziankę. Przykro mi.. Trzymam kciuki za poniedziałkowe ktg. A kobieta w aptece-niech ja szczury zjedzą

Cytat:
Kurcze - szkoda... Ale poniedzialek juz niedlugo, to sie cos dowiesz
A co ta pani w aptece miala na mysli ze juz nie obowiazuje? Okienko z pierszenstwem to okienko z pierszenstwem
Ludzie to na prawde wstydu nie maja.

Wiadomo ze skoro panstwo pozwala to wszyscy korzystaja, ale to nie jest uczciwe bo krzywdzeni sa ludzie tylko dlatego ze zdecydowali sie wziac slub
Nie rozumiem dlaczego ja musze miec problem np. ze zlobkiem tylko dlatego ze jestem po slubie, a pani ktora udaje samotna matke ma pierszenstwo - no chyba nie tak powinna wygladac polityka prorodzinna, bo z racji slubu dodatkowych dochodow tez nie mam...

zgadzam sie z Tobą. Nasze państwo nie jest prorodzinne ale wyłudzanie świadczeń i przywilejów mnie irytuje niesamowicie! I już mniejsza o dodatkowe świadczenie. Ale pierwszeństwo do żłobków przedszkoli itd. No sorry ale dlaczego?

Cytat:
Dziewczyny ale dzis sie strachu najadlam Sprzatalam i zrobilo mi sie slabo, zakrecilo mi sie w glowie a nagle obraz sie zaczal rozmazywac doszlam do lozka polozylam sie zadzw.do tz'ta i tak na sluchawce siedzielismy a mi pikawa nawala jak szalona.Probuje zmierzyc cis a tam jak nie eee to rrr mysle no to zaje.biscie podnioslo mi to dodatkowo cis i zatkalo mi uszy Na szczescie sis juz wracala z pracy wiec leze i czekam na nia.Napilam sie, zjadlam czekolady wstalam mierze cis a tam 89/59 puls 102 a zimno mi bylo jak cholera! wypilam kawke i cis po kawie juz 120/75 p.76 uff ulzylo mi i nawet lepiej sie zaczelam czuc.
Tz wrocil i poszlam na spacer bo jakos tlenu mi sie chcialo,niestety moj kregoslup juz coraz bardziej odmawia posluszenstwa a jak wrocilam do domu to jak betka po prostu padlam i lezalam z godzinke.

o kurcze to sie najadłaś strachu.. A w takich sytuacjach człowiek jeszcze bardziej sie nakręca. Oby to sie więcej nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Gianna kciuki za akcje!!
U mnie 38 tydzien.... postanowilam wysprzatac cale mieszkanie majac w glowie rozkrecenie akcji a tu o dziwo wszystkie objawy jakby reka odjol mam taki power ze hej haha

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

brawa!

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
czyli w którym jest dostępne zzo i poród w dowolnej pozycji?;> mogłabys mi powiedzieć coś więcej? Widzę, że jesteś z Lublina też planuje tam rodzić więc każda informacja jest dla mnie cenna i gdzie rodziłaś Zu jeśli mogę spytać?
Zuzie rodziłam na jaczewskiego. Sam poród źle wspominam ale nie ma co ukrywać że najlepszy oddział dla noworodków jakby coś bylo nie tak. Do odejścia wód mozesz chodzić lub jeśli jest wolną piłka to mozesz na niej sie pokołysać. Po odejściu wód podłączaja pod ktg i leżysz już do końca.
Przynajmniej tak bylo półtora roku temu
Zzo jest dostępne na staszica i tam też można rodzic w dowolnej pozycji tyle że oddział mały i mogą odesłać. Z zuzia miałam skierowanie do szpitala i mimo to mnie nie przyjęli i na jaczewskiego pojechałam.
Podobno też na kraśnickich też można w dowolnej pozycji rodzic ale zzo już nie ma.

Zapraszam
Stary 2014-02-21, 21:36   #3078
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez I mój gin też tylko na tym z Om bazuje.. Maszyna to zawsze jakies granice bledu itp.. A z om przy w miare regularnej miesiaczce najpewnieszy(rozbiezność max tydz)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:36   #3079
maggie123
Zakorzenienie

Ela i jak Wam dziś z Oleńka idzie? Trzymam mocno kciuki za powodzenie!

Zapraszam
Stary 2014-02-21, 21:40   #3080
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Mój gin też patrzy tylko na termin z OM, czyli 27.03 a USG ostatnio pokazało 4.03 bo mała jest spora od początku...aż 3 tygodnie różnicy... mam nadzieję, ze się wyposrodkuje i Agatka wyskoczy w połowie marca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:50   #3081
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
A chcesz zeby imiona do siebie pasowaly? Mnie by sie podobalo do Aleksandra - Maksymilian
dokładnie tak jak teQiba też pomyślałam o Maksymilianie
Stary 2014-02-21, 21:53   #3082
Lewek
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki, no i znowu mam do tyłu kilka ładnych stron, więc nadrabiam partiami.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
ja dziś tylko na momencik bo też jakaś zmęczona i rozlazła jestem

Ela jesteś bardzo dzielna! odpoczywaj i zbieraj siły, już niedługo będziesz się sprawnie i samodzielnie zajmować Olą

Dziś miałam wizytę: Hania 38t 6d waży już 3236g za to moja waga stanęła i od poprzedniej wizyty nic nie przytyłam Oznak porodu brak, ale parametry i przepływy w normie. Wyniki krwi i moczu książkowe, robala brak, położna i lekarz mówią, że mogę już rodzić
Mimo to ja mentalnie nastawiłam się na marzec i niech tak zostanie
Brawa dla malutkiej no i dla Ciebie za wagę!

Cytat:
Nie wiem dziewczyny skąd niektórych te kompleksy z powodu cc A jak chodzicie do dentysty to też macie wyrzuty sumienia że bierzecie znieczulenie?
Ja to dopiero muszę być wyrodna, skoro sama z siebie wybrałam cesarkę na życzenie
Mój TZ ma chyba też jakiś "kompleks" bo wstydzi się w pracy powiedzieć że idziemy do prywatnej kliniki rodzić i nawet wymyślił sobie jakiś szpital. Większość moich koleżanek także uważa to za fanaberię, szkoda tylko że większość z nich bezdzietna jeszcze. Ja tam nikomu między nogi nie zaglądam i niech sobie każdy rodzi jak chce.
Ja tam też nie czuję się gorsza, że nie rodziłam i nie będę (mam nadzieję) rodzić sn. Gdzieś może w głębi mnie siedzi taka ciekawość i chęć sprawdzenia się, ale nie jest to na tyle silne uczucie żeby wzięło górę Miałam cc i byłam zadowolona, teraz też chcę, co więcej mój gin nie widzi w tym nic złego, a wręcz twierdzi, że jest to mniej ryzykowne dla dziecka. No ale każdy ma prawo do innych poglądów. Wiem, że inni krzywo na to patrzą, ale ja się z tego śmieję i mówię, że poród sn to nie jest moja bajka.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tequillla,chyba uchwyciłaś sedno. Patrzcie, coraz więcej kobiet ma problemy z poczuciem, coraz więcej z donoszeniem ciąży. Sn wcale nie jest takie naturalne dla organizmu matki choć teraz jest taki nacisk na ten typ porodu. A dlaczego? Przecież nie ludzmy sie że chodzi o dobro matki czy dziecka o teoretycznie bardziej naturalne przejście. Chodzi o pieniądze. W końcu nfz za sn i cc płaci tyle samo więc po co angażować anestezjologa,zespół operacyjny,salę, jak wystarczy dac łóżko i polożna która zajrzy raz na godzinę i lekarza ktory przyjdzie pozszywać nacięte krocze..
Kp też nie jest takie łatwe i intencyjne. I tak jak wszystkiego trzeba sie go nauczyć. Fajnie jest trafić w szpitalu na dobra polożna albo później szukać pomocy u doradcy laktacyjnego. Ciekawa jestem za ile lat zmieni sie podejście i kp przestanie być tak promowane jak teraz. Ba.. Teraz przecież jak są promocję na mm nigdy nie obejmują mleka początkowego tak jakby na siłę zmusić chciano kobiety do kp i jakby to byl tylko ich wybór.
Jeszcze jakieś miałam 'górnolotne' myśli ale mi uciekły..

Maggie masz w zupełności rację..

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Olakoka, a ta Twoja rodzinka z synkiem chorym na ospę do tak świadomie z tą ospą do Ciebie przyjechała??? Boziu, jak mnie wkurzają ludzie którzy przychodzą do mnie chorzy No i takie wizyty zaraz po porodzie to jakiś masakryczny pomysł... Jestem na nie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:09   #3083
BeautifulLie
Zadomowienie

Teqiba no ja z om to juz bym miala 37 tc także wg porażka i nie wiem już sama jak to liczyć :/

Czbasia no to chociaż teraz to dla mnie jasne bo lekarz mi tego nie umiał wyjaśnić

Maggie i teqiba moim zdaniem z tym pierwszeństwem to dlatego że żłobek bądź przedszkole umożliwiają samotnej matce powrót do pracy. Napisałam samotnej ale z naciskiem na to że rzeczywiście jest samotna.

No to ja nie rozumiem mojego gina ze opiera sie tylko na tp z usg :/

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-02-21, 22:25   #3084
monkaa321
Zakorzenienie

elunka88 szkoda ze sprzętu nie miała bo byłam ciekawa jak to będzie u Ciebie no ale do poniedziałku wytrzymam na info, chyba że faktycznie wystartujesz w weekend?

akcja w aptece bezcenna

Cytat:
z własnej woli? mi to wygląda na łazienkę
ale w sumie jeśli trafisz na fajny personel, to otoczenie nie będzie miało znaczenia
mnie to miejsce przeraża, a sala przedporodowe też piękne nie są ale już pal licho ważne żeby był ze mną mąż i poród przebiegał bez komplikacji

Cytat:
Monkaa nie zapomniałaś bo ja sama nie wiem :/ ale wizytę mam 4marca wiec to będzie 37tc to już powiem sama żeby wyciągnął irytuje mnie już powoli jego obecność.
a to widzisz, wydawało mi się że pisałaś. To niech Ci wyciągnie i przynajmniej jak będzie się coś działo to może się na tyle rozkręci że urodzisz

Cytat:
Powiem Wam, że dobrze że castorama czynna od 8 to przed KTG pojedziemy po panele do kuchni bo jakby mnie zostawili to kto zadecyduje jakie
oczywiście, mężom nie można ufać w tych sprawach

Gianna M aż się sama zestresowałam jak to czytałam wspolczuję i kciuki za plany

agayka111 za 38 tydz

Cytat:

My z tż poleżelismy w wannie chyba z godz. Zrobil cudowna kapiel z masa piany i sok w wielkich kieliszkach Nie powiem romantico bylo
I przemawiał dziecięciu że wszystko czeka na nią i żeby już wychodziła bo chcialby się z nią poznać osobiscie iże mamie ciezko już A mala fikała jak złoto Ale chyba nie zrozumiała o co kaman
jak CI zazdroszczę, ja wanny nie mam a pod prysznicem się nie zmieścimy z brzuszkiem chyba że tylkko stać będziemy

Cytat:
U mnie już 38 tydzień - 14 dni do godziny zero
Zdążyliśmy przemalować salon , a ja spakować torbę i właściwie teraz tylko dzidziusia mi brakuje Dopadło mnie dziś przeziębienie - mam nadzieję, że szybko się wykuruję, bo nie chce rodzić chora

to mmoże jakieś tabl na przeziębienie? Też bym nie chciała rodzić z cieknącym nosem czy bolącym gardłem...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-02-21 o 22:36
monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:27   #3085
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
dokładnie tak jak teQiba też pomyślałam o Maksymilianie
To piateczka

Cytat:
Maggie i teqiba moim zdaniem z tym pierwszeństwem to dlatego że żłobek bądź przedszkole umożliwiają samotnej matce powrót do pracy. Napisałam samotnej ale z naciskiem na to że rzeczywiście jest samotna.
Prawdziwie samotnej sie jak najbardziej nalezy pierszenstwo

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-02-21 o 22:29
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:28   #3086
ag9
Zadomowienie

No tak, ale jak matka nie-samotna ma wrócić do pracy skoro nie dostanie się do żłobka? W dzisiejszych czasach życie z jednej pensji też jest z reguły nierealne...

Ja znam przypadek, gdzie ludzie żyją ze sobą, mają dziecko, pracują na czarno, ciągną z opieki społecznej zasiłki (na dziecko czy jakiś rodzinny, dopłata do przedszkola, dopłata do czynszu za mieszkanie i inne) i jeszcze się chwalą że miesięcznie wyciągają od państwa 1,5 tysiaka. No to się nazywa sprawiedliwość. Uważam, że takie sytuacje powinny być rozpatrywane bardziej indywidualnie.
Stary 2014-02-21, 22:28   #3087
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

agayka111 za 58 tydz
to jakieś słoniowe ciąże?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:31   #3088
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja znam przypadek, gdzie ludzie żyją ze sobą, mają dziecko, pracują na czarno, ciągną z opieki społecznej zasiłki (na dziecko czy jakiś rodzinny, dopłata do przedszkola, dopłata do czynszu za mieszkanie i inne) i jeszcze się chwalą że miesięcznie wyciągają od państwa 1,5 tysiaka. No to się nazywa sprawiedliwość. Uważam, że takie sytuacje powinny być rozpatrywane bardziej indywidualnie.
Stary 2014-02-21, 22:36   #3089
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też zawsze tydzien w tył. Ale z tego co tłumaczył oni pisza skonczone tyg, weic nawet jak jestes np 37t6d czyli wg wszelkich kalkulatorów ost dzien 38 tygodnia to gin i tak by mi wpisal 37t.
każdy lekarz operuje skończonymi tygodniami i w Twojej sytuacji, jeśli ktoś mnie zapyta w jakim tyg jestem to powiem że w 37

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
to jakieś słoniowe ciąże?
pisałam, po ciemku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:58   #3090
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale dzis sie strachu najadlam Sprzatalam i zrobilo mi sie slabo, zakrecilo mi sie w glowie a nagle obraz sie zaczal rozmazywac doszlam do lozka polozylam sie zadzw.do tz'ta i tak na sluchawce siedzielismy a mi pikawa nawala jak szalona.Probuje zmierzyc cis a tam jak nie eee to rrr mysle no to zaje.biscie podnioslo mi to dodatkowo cis i zatkalo mi uszy Na szczescie sis juz wracala z pracy wiec leze i czekam na nia.Napilam sie, zjadlam czekolady wstalam mierze cis a tam 89/59 puls 102 a zimno mi bylo jak cholera! wypilam kawke i cis po kawie juz 120/75 p.76 uff ulzylo mi i nawet lepiej sie zaczelam czuc.
Tz wrocil i poszlam na spacer bo jakos tlenu mi sie chcialo,niestety moj kregoslup juz coraz bardziej odmawia posluszenstwa a jak wrocilam do domu to jak betka po prostu padlam i lezalam z godzinke.

ja dzis podobna sytuacja ale tylko zrobiło mi sie b gorąco i czułam te napływajace gorace powietrze we mnie usiadłam szybko i mokrym zimnym recznikiem sobie twarz i szyje przemyłam ... pogoda do kitu cisnienie małe a ja małocisnieniowiec nawiecej to w ciazy miałam 110/70

dobrze ze wszystko u ciebie do normy wróciło , oby porodówka dzis była twoja

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Nie zamierzam dziecku zabierać Ojca ani Tżtowi zabraniać dać dziecku nazwisko bo dla mnie pieniądze też nie są na pierwszym miejscu, poprostu jak się uda to coś dostane jak nie to nie, nie zamierzam robić jakiś chorych akcji z alimentami czy nie wiadomo czym żeby tylko dostać 100zł bez przesady

poza tym wydaje mi sie, że lepiej jak takie 'dodatki' dostają normalni ludzie a nie patologia która za dodatek na dziecko idzie kupić sobie flaszke zamiast dziecku mleko, ale to sa indywidualne przypadki i nie mi nikogo oceniać.

Poza tym jestem akurat z tych 'dziewczyn' które nie naciskają na ślub czy na pierścionek skoro Tż nie ma w planach żyć ze mną 'jak Bóg przykazał' to nie mam z tego powodu jakiegoś ciśnienia ważniejsze teraz dla nas niż wyprawianie wesela jest zakup własnego mieszkania a nie chce mieć ślubu juz teraz 'bo tak wypada'.

.

kochana alkoholizm to choroba i sie należy , a to ze ty biedna chcesz na mleko co to kogo /.... u mnie naokoło pełno takich rodziców dzieci w połbutach w zimie lataja bo starzy kase na buty przechlali i nic z tym nie robią , a obok zyje rodzina z 3 dzieci bida az piszczy to ich strasza ze im dzieciaki odbiora bo warunków nie ma

ludzie sa rózni jedni kombinuja jak sie i dostaja z kazdej strony , inni sie staraja a i tak wszio o tyłek roztrzasc bo chcac być szczerym i prawdziwym tylko na tym traca , niestety taka nasza polska

do slubu tez cie nikt nie zmusi ale pamietaj tylko o jedym mozecie wziaśc cichy cywilny wszystkie rzeczy jakby cos sie komuś stało z was sa łatwiejsze do załatwienia chociaż głupi pogrzeb badz jakiekolwiek sprawy bankowe ... to sa tylko info i to moje słowa ty masz tylko przeczytać i nic wiecej niczego nie narzucam chociaz pobawiłabym sie na jakims weselisku :P

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

dodam ze strasznie mnie dzis boli lewa strona na dole koło jajnika masakra poł uda chyba zle spałam ... dodatkowo dzis brzuch mi sie stawiał i chyba mała znów niżej lezy bo normalnie boli mnie podwozie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości