|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Wewillrockyou
eee tam te 2 dni to nie robi różnicy ![]() Gianna umarłabym ze strachu gdybym tak sama w domu była dobrze że nic ci sie nie stalo! Agayka Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
No pewnie! Ktoś tu musi miec jaja
![]() Cytat:
No i strachu też się najadłaś niezłego, dobrze że przeszło. Jeżeli chcesz już rodzić to ![]() Cytat:
moze miałam czerwone po depilacji kremem, ale już nie chciałam jej mówić. Bardziej szkoda 40 zł a i tak nie zdążę wybrać tych tabletek.A dla Twojego TŻ miło się czyta, musiało być jeszcze milej ![]() Jeszcze jedno: moja Pani Doktor na koniec powiedziała, że jakby do poniedziałku coś się działo to dzwonić albo pisać sms jak będę jechac na porodówkę. Wnioskuję z tego, że może się coś dziać
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dopiero doczytalam ze chodi o twarde sutki, nie piersi ELI
))![]() tak to jest jak sie czyta z doskoku j mailam kapturki z medeli, ale maly nei umial z nich ciagnac i ja sie wkurzalam |
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
to jak to jest możliwe, że masz termin na 01.04?
ja mam na 16.03 z usg i 23 z om
|
|
|
|
#3065 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja nic nie czulam i dopiero jak ten lekarz mi wcisnal leki to sie cos porobilo i teraz sobie z tym poradzic nie moge
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie wieczorkiem
Częściej czytam z tel, ale jeszcze nie próbowałam odpisywać z niego U mnie już 38 tydzień - 14 dni do godziny zeroZdążyliśmy przemalować salon , a ja spakować torbę i właściwie teraz tylko dzidziusia mi brakuje Dopadło mnie dziś przeziębienie - mam nadzieję, że szybko się wykuruję, bo nie chce rodzić choraJeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię... Jakie imię proponujecie dla braciszka Aleksandra/Olka/Olusia ? marima Gratuluję synusia! Świetnie, że wszystko w porządku po pierwszej wizycie Już się trochę poznaliście Enia Serdeczne gratulacje! Kate Gratulacje z powodu narodzin córeczki! Współczuję ciężkich przeżyć Najważniejsze, że obie jesteś zdrowe, a poród już za wami. Ela87 Serdecznie gratuluję [COLOR="rgb(255, 0, 255)"]córeczki! [/COLOR]Dobrze, że wszystko w porządku. Jak dojdziesz do siebie i wrócicie do domu to od razu samopoczucie Ci się poprawi Póki nie jesteś w pełni sił, spokojnie oddaj małą na noc, na pewno dobrze się nią zajmują, chociaż wiadomo, że się myśli co się tam dzieje. Trzymam kciuk za KP! Na pocieszenie dodam, że moja szwagierka chociaż rodziła SN to przez pierwszy miesiąc odciągała mleko i dokarmiała z butli zanim mały załapał, a teraz karmi już 2,5 roku![]() teQiba Gratuluję udanej wizyty, w końcu gin się rozgadał.Fajnie, że już wiesz kiedy spodziewać się dzieciaczka ![]() amelka2006 Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i jak najdłużej byłyście w dwupaku. Szkoda starszej córci, na dodatek jeszcze choroba się przyplątała, ale na pewno będze dobrze. frogutka Dobrze, że wszystko ok i dzidzia gotowa Ciekawe czy wytrzymacie do marca![]() elunka88, baja_86 Gratulucje 40 tygodnia ![]() olakola Super łóżeczko Taka biała stylizacja zawsze mi się podobałaGianna M Trzymam kciuki za dzisiejsza wycieczkę na porodówkę po odbiór dzidziusia
Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2014-02-21 o 20:37 |
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Gianna - no to prawie zemdlałaś... Ostatnio w DDTVN jakiś kardiolog mówił że jak czujemy że odlatujemy to należy napić się wody i zjeść coś słonego. Zimna woda i sól rozszerzają naczynia krwionośne i krew zaczyna lepiej krążyć.
Ale wiem że w takich sytuacjach nie myśli się trzeźwo. Dobrze że tu dziś dużo nie naprodukowałyście to nie miałam dużo do czytania a padnięta jestem jak nigdy. Od rana na pobraniu krwi, a popołudniu wizyta teściowej. Padam, mimo że moja gościnność skończyła się na zakupie gotowego ciasta w cukierni.
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziśzupełnie nie mam czasu na wizaz:/ cały dzień mnóstwo spraw z mężem załatwialismy
My dziś z Zu nocujemy u rodziców Bo m. Kończy kuchnię. Ciekawe jak wyjdzie. Jeszcze tylko półki w dużym pokoju na książki i zmienić tapicerke na kanapie i fotelach. Chyba że za dużo mam wycenia to trzeba bedzie wziąć jakiś komplet ładny na raty i bedzie wszystko Cytat:
Cytat:
dziewczyny u mnie w wojewódzkim mieście na wschodzie tylko w jednym szpitalu jest dostępne zzo (2lata temu nie bylo) i możliwość porodu w dowolnej pozycji. Tam gdzie rodziłam do pewnego momentu można np poruszać sie na piłce a później leżysz.. Brawa! Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Giana ciekawe skąd taki spadek ciśnienia |
||
|
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i gdzie rodziłaś Zu jeśli mogę spytać?
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Wewillrockyou no tego to ja nie wiem i nie rozumiem :/ ja mam z om na 18.03 i w sumie ja sie trzymam tego terminu. Lekarz mi w karcie ciąży wpisuje zawsze tydzień w tył tzn. Jak teraz mam 35tc to on wpisalby 34tc masakra.
Cambria i żebyś szybko się wykurowała ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dość że musisz leżeć to jeszcze nogi przyciągnąć do brzucha i przez to dziecko musisz wypchnąć pod górkę. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3073 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Z tymi terminami sie nie trafi ja tez nie wiem ktory w koncu jest prawidlowy - ja licze sobie z OM |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj...milusio było.. az zasnął i chrapie z wrazenia chyba ![]() No to moze na weekendzie... bedzie bedzie sie działo.....!!!!! U mnie też zawsze tydzien w tył. Ale z tego co tłumaczył oni pisza skonczone tyg, weic nawet jak jestes np 37t6d czyli wg wszelkich kalkulatorów ost dzien 38 tygodnia to gin i tak by mi wpisal 37t. |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój lekarz też patrzy tylko na termin z OM, jakoś chyba nie wierzy w bardzo szczegółową dokładność pomiarów z usg. I lekarz od USG też mówił że bierze się pod wagę termin z OM.
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do imienia nie mam pojecia! Przeczytałam Twoje pytanie i mam totalną pustkę w głowie ![]() Cytat:
|
|
#3077 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam sie z Tobą. Nasze państwo nie jest prorodzinne ale wyłudzanie świadczeń i przywilejów mnie irytuje niesamowicie! I już mniejsza o dodatkowe świadczenie. Ale pierwszeństwo do żłobków przedszkoli itd. No sorry ale dlaczego? Cytat:
o kurcze to sie najadłaś strachu.. A w takich sytuacjach człowiek jeszcze bardziej sie nakręca. Oby to sie więcej nie powtórzyło ![]() Cytat:
brawa! Cytat:
Przynajmniej tak bylo półtora roku temu Zzo jest dostępne na staszica i tam też można rodzic w dowolnej pozycji tyle że oddział mały i mogą odesłać. Z zuzia miałam skierowanie do szpitala i mimo to mnie nie przyjęli i na jaczewskiego pojechałam. Podobno też na kraśnickich też można w dowolnej pozycji rodzic ale zzo już nie ma. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ela i jak Wam dziś z Oleńka idzie? Trzymam mocno kciuki za powodzenie!
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój gin też patrzy tylko na termin z OM, czyli 27.03 a USG ostatnio pokazało 4.03 bo mała jest spora od początku...aż 3 tygodnie różnicy... mam nadzieję, ze się wyposrodkuje i Agatka wyskoczy w połowie marca
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, no i znowu mam do tyłu kilka ładnych stron, więc nadrabiam partiami.
Cytat:
Cytat:
Miałam cc i byłam zadowolona, teraz też chcę, co więcej mój gin nie widzi w tym nic złego, a wręcz twierdzi, że jest to mniej ryzykowne dla dziecka. No ale każdy ma prawo do innych poglądów. Wiem, że inni krzywo na to patrzą, ale ja się z tego śmieję i mówię, że poród sn to nie jest moja bajka.Cytat:
Maggie masz w zupełności rację.. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Olakoka, a ta Twoja rodzinka z synkiem chorym na ospę do tak świadomie z tą ospą do Ciebie przyjechała??? Boziu, jak mnie wkurzają ludzie którzy przychodzą do mnie chorzy No i takie wizyty zaraz po porodzie to jakiś masakryczny pomysł... Jestem na nie.
|
|||
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Teqiba no ja z om to juz bym miala 37 tc także wg porażka i nie wiem już sama jak to liczyć :/
Czbasia no to chociaż teraz to dla mnie jasne bo lekarz mi tego nie umiał wyjaśnić ![]() Maggie i teqiba moim zdaniem z tym pierwszeństwem to dlatego że żłobek bądź przedszkole umożliwiają samotnej matce powrót do pracy. Napisałam samotnej ale z naciskiem na to że rzeczywiście jest samotna. No to ja nie rozumiem mojego gina ze opiera sie tylko na tp z usg :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
elunka88 szkoda ze sprzętu nie miała bo byłam ciekawa jak to będzie u Ciebie
no ale do poniedziałku wytrzymam na info, chyba że faktycznie wystartujesz w weekend? ![]() akcja w aptece bezcenna Cytat:
mnie to miejsce przeraża, a sala przedporodowe też piękne nie są ale już pal licho ważne żeby był ze mną mąż i poród przebiegał bez komplikacji ![]() Cytat:
Cytat:
Gianna M aż się sama zestresowałam jak to czytałam wspolczuję i kciuki za planyagayka111 za 38 tydz ![]() Cytat:
chyba że tylkko stać będziemy Cytat:
![]() ![]() to mmoże jakieś tabl na przeziębienie? Też bym nie chciała rodzić z cieknącym nosem czy bolącym gardłem...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-02-21 o 22:36 |
|||||
|
|
|
#3085 | |
|
Moderator
|
To piateczka
![]() Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-21 o 22:29 |
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
No tak, ale jak matka nie-samotna ma wrócić do pracy skoro nie dostanie się do żłobka? W dzisiejszych czasach życie z jednej pensji też jest z reguły nierealne...
Ja znam przypadek, gdzie ludzie żyją ze sobą, mają dziecko, pracują na czarno, ciągną z opieki społecznej zasiłki (na dziecko czy jakiś rodzinny, dopłata do przedszkola, dopłata do czynszu za mieszkanie i inne) i jeszcze się chwalą że miesięcznie wyciągają od państwa 1,5 tysiaka. No to się nazywa sprawiedliwość. Uważam, że takie sytuacje powinny być rozpatrywane bardziej indywidualnie.
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- pisałam, po ciemku
|
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis podobna sytuacja ale tylko zrobiło mi sie b gorąco i czułam te napływajace gorace powietrze we mnie usiadłam szybko i mokrym zimnym recznikiem sobie twarz i szyje przemyłam ... pogoda do kitu cisnienie małe a ja małocisnieniowiec nawiecej to w ciazy miałam 110/70 dobrze ze wszystko u ciebie do normy wróciło , oby porodówka dzis była twoja ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
kochana alkoholizm to choroba i sie należy , a to ze ty biedna chcesz na mleko co to kogo /.... u mnie naokoło pełno takich rodziców dzieci w połbutach w zimie lataja bo starzy kase na buty przechlali i nic z tym nie robią , a obok zyje rodzina z 3 dzieci bida az piszczy to ich strasza ze im dzieciaki odbiora bo warunków nie ma ludzie sa rózni jedni kombinuja jak sie i dostaja z kazdej strony , inni sie staraja a i tak wszio o tyłek roztrzasc bo chcac być szczerym i prawdziwym tylko na tym traca , niestety taka nasza polska do slubu tez cie nikt nie zmusi ale pamietaj tylko o jedym mozecie wziaśc cichy cywilny wszystkie rzeczy jakby cos sie komuś stało z was sa łatwiejsze do załatwienia chociaż głupi pogrzeb badz jakiekolwiek sprawy bankowe ... to sa tylko info i to moje słowa ty masz tylko przeczytać i nic wiecej niczego nie narzucam chociaz pobawiłabym sie na jakims weselisku :P---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- dodam ze strasznie mnie dzis boli lewa strona na dole koło jajnika masakra poł uda chyba zle spałam ... dodatkowo dzis brzuch mi sie stawiał i chyba mała znów niżej lezy bo normalnie boli mnie podwozie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

eee tam te 2 dni to nie robi różnicy

mysle no to zaje.biscie podnioslo mi to dodatkowo cis i zatkalo mi uszy
A zapalenia wspolczuje
Nie powiem romantico bylo

i gdzie rodziłaś Zu jeśli mogę spytać? 

mnie to miejsce przeraża, a sala przedporodowe też piękne nie są ale już pal licho