Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 19:00   #331
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Poszłam na godzinę do wanny i od razu wyszłam z innym humorem, ale żeby nie było pięknie posprzeczalam się z mężem.

Basta od jutra koniec słodkiego, wielkiego żarcia, zaczynam robić brzuszki a jak trochę się ogarne to A6W. W czerwcu idziemy na wesele, chce być 6 kg lżejsza conajmniej i wyglądać lepiej. I nie ma że boli!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluje samozaparcia i obys wytrwala w uporze:thumbup:
A maz to niech sie z zona nie sprzecza bo zona ma zawsze racje bo tak jest napisane w niepisanym kontrakcie slubnym

Stary 2014-02-21, 19:16   #332
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Nastawiałam się na ryk nie z tej ziemii a moja dzielna myszka tylko trochę zapłakała przy pierwszym wkłuciu a przy drugim już tylko jęknęła Nawet mąż czekając w poczekalnie nasłuchiwał kiedy dostanie drugą a my wyszłyśmy z uśmiechem na buźce Dałam jej porcję calpolu jak zaleciła pielęgniarka i teraz śpi sobie w wózku. Ja zdąrzyłam pościerać kurze, poodkurzać i umyć podłogi i siedzę sobie z kawusią

Mamy butelkowe! Cały czas karmicie maluchy na rękach?? Tzn. na przedramieniu i kolanach??

Brawo

dzięki za wytłumaczenie, pewnie wszystko jest napisane na opakowaniu a ja głupio pytam

Super, że Liwcia zdrowiutka

Powiększa się rodzinka

Nic się nie stanie, tym bardziej że nie planujesz przytulanek
Gratulacje dla dzielnej pacjentki
My się karmimy na rękach

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dla Majeczki za dzielność
tak właśnie na kolanach cały zcas sie karmimy, hcyba że w nocy na śpiącego to wtedy wiadomo jak.

Tak, na opakowaniach to piszę, ale jak nie miałaś w ręce to skąd masz wiedzieć. Po to masz nas

Ogólnie skoro chcesz zacząć rozszerzać dietę to proponuję żebyś zakupiła jeśli nie masz, jakieś pojemniki na sypkie rzeczy. Chyb że wykorzystasz stare pojemniki po mleku. Wygodniej będzie wyciągać, kleik czy kaszkę

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

a co po marchewce sie dzieje?

Brzuch boli I kupy twarde

Cytat:
Jesli myslisz ze kleik powoduje zaparcia, to sprubuj kukurydziany,z niego raczej nie rezygnuj,dodatkowo zagesci mleko i mniej ulewan bedzie.
Co do kaszki to proponuje zebys podawala codziennie np na sniadanie ,150 ml kaszki i to bedzie osobny posilek,zamiast mleka z kleikiem.
Owoce podawaj tez codziennie np Przez 3 dni marchewke potem jablko,dynie i reszte.I obserwuj kacpra,
Przypomnij mi ile dni podajesz mu kleik do mleka zamiast nutrionu?

A Ty też zageszczasz mleko mlekiem?? Podajesz dalej Ar czy zwykle? No i pierwszego dnia ile podałaś kaszki?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Wiecie co mnie najbardziej wkurza że ja w ciągu dnia jem w pośpiechu, czasem jedną ręką a on na wszystko ma czas, wszystko robi tak wolno a ja nie mogę w spokoju iść się załatwić

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:23   #333
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Szacun dla męża a długo już tak ciągnie z tą pracą siedem dni w tygodniu?

Pomyślimy
Fajnie że tak dużo piszesz o tym dożywianiu bo można się w teorii wyszkolić
Czy w 8 miesiącu to ja będę miała jeszcze jakieś włosy

Ale czemu niestety?

No więc kurier sam przyszedł i przyniósł mój nowy skarb . Tak więc nie miałam dylematu i poszłyśmy na spacerek, to nic, że jak wychodziłyśmy to świeciło piękne słońce a po 15 minutach zaczęło lać jak z cebra, nic mi dziś humoru nie popsuje
Mąż już rok, a ja od roku się wkurzam. Bo wiecznie sama i to nie to że nie daje rady czy coś, ale dzieci bedą mówić do niego wujku. Był tylko raz ze mną na spacerze z małymi a nigdy sam, bo jak wraca to ciemno, poźno. Smutno mi poprostu. Byłam u koleżanki, jej mąż wrócił z pracy o 11 przed południem i ich maly aż piszczał na widok taty, aż się popłakałam. Bo mohe to bedą płakać że ktoś obcy.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No to łączę się z Wami w bólu. Mój od 8 do 19-20 w robocie... i weekendy czasem też ale krócej...

No pozazdrościć takego awansu chory kraj

Dzięki za odpowiedź. Kazali Ci go odstawić od cyca??? Dlatego, że wysypkę miał??? Dziwne to dla mnie. Ja bym spróbowała nakarmić jednak i obserwować skoro tak.

będzie dobrze, myśl pozytywnie kochana! Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki najmnocniej jak się da!

Śliczności!

Super cena! Jak bym za tyle znalazła też bym robiła w knajpie...

Oj, oj.... może jutro się odmieni na lepsze....

Nie mam z tym problemu :P W ciąży też łykałam i było dobrze
Ma prawdopodobnie skazę białkową, miałam wyeliminować wszystko tzn cały nabiał, ale dalej miał plamy. Możliwe że coś jeszcze powoduje, że ma te plamy. Teraz czysty. Do tego dochodzi AZS. Niestety, karmię tylko małą, a mleka mam w trzy i trochę, cyce wiecznie przepełnione, wiecznie bolą. Już mi się nie chce ściągać i mrozić, bo po co, jak mała ma aż za dużo.

Piatek wieczór, każde z nas przy swoim kompie i żadne się nie odezwie. Tym razem ja nie popuszcze.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:25   #334
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
goscie poszli to bd nadrabiac ;P po jabłku nie ma dzisiaj sensacji:P

to ide
to super

Cytat:
Tydzien na kleiku,nastepnie kaszka i dopiero warzywka

Aha
Ale chyba nie ma jakiejś konkretnej kolejności, w której trzeba zacząć rozszerzanie diety?

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz witam sie w nowej czesci
Na telefonie mam 33 strony do nadrobienia - albo mam jakies zwidy
Jas od kilku dni wieczorami okropnie nam placze, bylismy dzis u lekarza, pani doktor powiedziala ze to sa kolki jak tylko moje dziecko placze ja siadam i placze razem z nim... tak bardzo chcialabym mu pomoc, tak bardzo chcialabym zeby to mnie bolalo a nie Jasienka

Bidulek
kolki tak późno?

Cytat:
Poszłam na godzinę do wanny i od razu wyszłam z innym humorem, ale żeby nie było pięknie posprzeczalam się z mężem.

Basta od jutra koniec słodkiego, wielkiego żarcia, zaczynam robić brzuszki a jak trochę się ogarne to A6W. W czerwcu idziemy na wesele, chce być 6 kg lżejsza conajmniej i wyglądać lepiej. I nie ma że boli!!!!

Ja w niedziele wlazłam do wanny chyba po 3 latach i było mega relaksujaco Teraz postanowiłam raz w tygodniu się tak relaksować

Uuu...szalejesz trzymam kciuki zatem za wytrwałość

Majcia zjadła ładnie a teraz się buja i bawi z tatusiem
Stary 2014-02-21, 19:27   #335
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Brzuch boli I kupy twarde

A Ty też zageszczasz mleko mlekiem?? Podajesz dalej Ar czy zwykle? No i pierwszego dnia ile podałaś kaszki?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Wiecie co mnie najbardziej wkurza że ja w ciągu dnia jem w pośpiechu, czasem jedną ręką a on na wszystko ma czas, wszystko robi tak wolno a ja nie mogę w spokoju iść się załatwić

Wiec odstaw marchewke i za jakis czas do niej wroc.
Ja daje Ar dalej ale kleik nie ma w sobie mm,wiec nie zageszczam mleka mlekiem,na 150 ml mleka daje 1-1,5 miarki kleiku i ladnie je.
Co do kaszki mleczno ryzowej podalam w 1 dniu podalam150 ml, wciagnela jak odkurzacz

Stary 2014-02-21, 19:27   #336
ryba91
Zakorzenienie

od przedwczoraj. Ale dzisiaj nie dawałam z racji tych pręzen wczorajszych. Dzis same jabłko dałam. I było ok.
Stary 2014-02-21, 19:37   #337
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
to super

Aha
Ale chyba nie ma jakiejś konkretnej kolejności, w której trzeba zacząć rozszerzanie diety?

Ja w niedziele wlazłam do wanny chyba po 3 latach i było mega relaksujaco Teraz postanowiłam raz w tygodniu się tak relaksować

Majcia zjadła ładnie a teraz się buja i bawi z tatusiem
Raczej nie,ale wszystko powoli,ale tak sobie mysle ze nawet dzieci karmione piersia zanim zaczna jesc warzywa dostaja kaszke manne,wiec moze nasze tez powinny miec rozszezona diete mleczna a dopiero puzniej owocowo warzywna,skomplikowane to

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
od przedwczoraj. Ale dzisiaj nie dawałam z racji tych pręzen wczorajszych. Dzis same jabłko dałam. I było ok.
To jutRO tez jablko podaj a potem inny smak,ale sprobowalabym podac choc do jednego mleka troche kleiku ale rano nie wieczorem i patrzec jak przyjol

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 19:43   #338
ryba91
Zakorzenienie

Mao- mnie tez towkurza... wczoraj tak przegiął ze dzisiaj nadrabia- tym razem nie popuszcze. niech wie jak sie poczułam.

Beatko- ok, to jutro jeszcze jabłko, rano dam kleik w takim razie. a jak kleik bede podawac to kaszke tez ? czy albo albo?
Stary 2014-02-21, 19:43   #339
lusesita23
Zakorzenienie

Jestem padnieta!
z mala w terenie od 12 do 19:p
ale kolejne sprawy zw.z chrztem zalatwione
teraz M. usypia mala,bo dzien pelen wrazen miala i zasnac nie moze

Stary 2014-02-21, 19:51   #340
ryba91
Zakorzenienie

dostałam takie broszury z NESTLE i to co tam pisze to ja
ze dzieci po 4 miesiacu mają już pierwsze zęby
Stary 2014-02-21, 20:01   #341
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mao- mnie tez towkurza... wczoraj tak przegiął ze dzisiaj nadrabia- tym razem nie popuszcze. niech wie jak sie poczułam.

Beatko- ok, to jutro jeszcze jabłko, rano dam kleik w takim razie. a jak kleik bede podawac to kaszke tez ? czy albo albo?
z kaszką wstrzymaj się z tydzień, niech mu się organizm poprzestawia, dawaj kleik i owoce czy warzywa, na tydzien to i tak duża zmiana diety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 20:10   #342
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Ogólnie skoro chcesz zacząć rozszerzać dietę to proponuję żebyś zakupiła jeśli nie masz, jakieś pojemniki na sypkie rzeczy. Chyb że wykorzystasz stare pojemniki po mleku. Wygodniej będzie wyciągać, kleik czy kaszkę
dobrze że o tym wspomniałaś, bo ja bym nie pomyślała
Cytat:

uuuu brawa za postanowienie a co z tłustym czwartkiem?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:11   #343
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
z kaszką wstrzymaj się z tydzień, niech mu się organizm poprzestawia, dawaj kleik i owoce czy warzywa, na tydzien to i tak duża zmiana diety
nie nie nie, narazie nie chce dawać mu kaszki, pytałam na zapas.
Stary 2014-02-21, 20:16   #344
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

o kurcze ja tu wchodze i patrze i robie wielkie oczy i widze jest nastepny watek dziewczyny, ale jestescie gaduły bylam u specjalistow i kurcze , mala jest opozniona w rozwoju jeden miesiac do tylu. ale to nadrobi ponoc, bo ma jakby jeden miesiac wyjety z zycia bo lezala na ojomie uspiona wiekszosc czasu i dlatego. czeka nas rehabilitacja co dwa tyg, i mała znow przytyla wazy teraz 3600
Stary 2014-02-21, 20:19   #345
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Zdjęcie-0699.jpg moja ania jest strasznie za tata, jak g widzi od razu sie smieje
Stary 2014-02-21, 20:20   #346
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

pomyślałabyś jakbys juz kupiła kaszkę czy kleik i wqrzałoby cie wyciąganie w opakowania
Cytat:
nie nie nie, narazie nie chce dawać mu kaszki, pytałam na zapas.
niech je i rośnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
o kurcze ja tu wchodze i patrze i robie wielkie oczy i widze jest nastepny watek dziewczyny, ale jestescie gaduły bylam u specjalistow i kurcze , mala jest opozniona w rozwoju jeden miesiac do tylu. ale to nadrobi ponoc, bo ma jakby jeden miesiac wyjety z zycia bo lezala na ojomie uspiona wiekszosc czasu i dlatego. czeka nas rehabilitacja co dwa tyg, i mała znow przytyla wazy teraz 3600
Aga , Ania szybko nadrobi, to się tak wydaje ze to dużo, ona jest takim jakby wcześniakiem, z dnia an dzień bedzie coraz lepiej
Stary 2014-02-21, 20:21   #347
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Niestety, karmię tylko małą, a mleka mam w trzy i trochę, cyce wiecznie przepełnione, wiecznie bolą. Już mi się nie chce ściągać i mrozić, bo po co, jak mała ma aż za dużo.
Podziel się
Ja wczoraj chciałam coś ściągnąć to masakra jakaś - ściągnęłam jakieś 10 ml z obu piersi Chyba zapomniały cycki że jak ciągnę laktatorem to też trzeba produkować... Tak w ciągu dnia nie mam kiedy ściągać bo mała mi zjada. A chciałabym jakieś zapasy porobić, bo mam w zamrażarce dosłownie dwa pojemniczki po 100 ml.
Muszę coś wykombinować na zwiększenie laktacji, ale nie laktatorem. Chyba poszukam tej herbatki Bocianek. Gdzie ją można kupić, pamiętacie?
Stary 2014-02-21, 20:22   #348
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne sie uśmiecha, szczęśliwe dziecko
Stary 2014-02-21, 20:33   #349
maomami
Wtajemniczenie

Ja narazie odstawie marchewkę i ziemniaka i podam jej kaszkę, jeżeli bd po niej ok to jakoś w połowie tyg podam jabłko. A pod koniec przyszłego tyg mamy trzecie szczepienie więc zapytam lekarki o kleik, ale ostatnio mi mówiła żeby do 6 msc dawać AR a potem najwyżej pomyśleć o zageszczaniu kleikiem. Wgl byłam wczoraj na szybko w sklepie i nie znalazłam ani dyni w słoiczku ani gruszki. Był kalafior, coś tam ze schabem, marchewka, morele, śliwka ale nic co chciałam

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

No trudno, ten tłusty czwartek będzie bez pączków.
Jakoś to przeżyje. Naprawdę, właśnie się Zważyłam I niestety waga pokazała dla mnie za dużo, nie zaakceptuje takiej wagi na stałe,W ciąży spoko ale teraz minimum 7 kg W dół, miało być 6 ale po Zwazeniu stwierdzam że minimum 7

Cytat:
Anulka napewno szybko nadrobi i jak pięknie przybiera
Zdjęcia niestety na tel nie widzę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 20:40   #350
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Podziel się
Ja wczoraj chciałam coś ściągnąć to masakra jakaś - ściągnęłam jakieś 10 ml z obu piersi Chyba zapomniały cycki że jak ciągnę laktatorem to też trzeba produkować... Tak w ciągu dnia nie mam kiedy ściągać bo mała mi zjada. A chciałabym jakieś zapasy porobić, bo mam w zamrażarce dosłownie dwa pojemniczki po 100 ml.
Muszę coś wykombinować na zwiększenie laktacji, ale nie laktatorem. Chyba poszukam tej herbatki Bocianek. Gdzie ją można kupić, pamiętacie?
Daj adres, wyślę Ci, w zamrazalniku mam 4,75 litra i to od zeszłej środy, tydzien temu wprowadziłam małemu ten nutramigen i musiałam sciagac, zeby w razie czego jak wróci do cycusia to nie zabrakło, no ale niestety. Jak sie zmniejsza laktacje?

Agnieszka- ale malutka ma słodki uśmiech, będzie córunia tatunia
Stary 2014-02-21, 21:05   #351
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, wiecie, najbardziej w tym wizazu na telefonie denerwuje mnie to, że zdjęć nie widzę. Bo nie zawsze mam czas później się cofać i szukać co wrzucałyście :/
Dokładnie, mam to samo

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
nieziemsko, doczytałam książkę do końca. Pierwsza od nie pamiętam kiedy
Jaką?
Ja coś nie mogę doczytać swojej

Cytat:
Co do pracy. moj dostal awans i nie dosc ze pracuje dluzej, czasem dopiero o 20 wraca albo i poźniej to jeszcze mniej zarabia
Znam skądś takie "awanse"

Cytat:
Pamiętacie jak zepsuła mi sie pralka i żelazko? no pralkę po jakimś czasie naprawiliśmy, ale żelazko musiałam kupic nowe. No nie stać mnie było wtedy na jakieś drogie super. Kupiłam za 100 w promocji z philipsa. Już słabo sie nagrzewa, i nie prasuje trudniejszych materiałów ekstra. kolejnyy wydatek na kolejny miesiac
Reklamuj!
Co to za żelazko, co nie prasuje

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dziki brokuł
A powiedz że nie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Wgl to dzisiaj przyszly zabawki Ulki - słoń z lamaze i łuk z Tiny love. Ulka zachwycona, właśnie rozmawia ze sloniem ...
Super!

Cytat:
Liwka zasmakowałą w marchewce, wczoraj i dziła bardzo ładnie zjadła 5 łyżeczek połykając i nie plując

Cytat:
Jas od kilku dni wieczorami okropnie nam placze, bylismy dzis u lekarza, pani doktor powiedziala ze to sa kolki jak tylko moje dziecko placze ja siadam i placze razem z nim... tak bardzo chcialabym mu pomoc, tak bardzo chcialabym zeby to mnie bolalo a nie Jasienka
Coś mi późno jak na kolki

Cytat:
Dołączam się!
Dziś zrobiłam abs. To było moje najdłuższe w życiu 9 minut
Od jutra mam zamiar nie jeść słodyczy (a przynajmniej meeeeegaaaa ograniczyć) i zmniejszyć porcje - bo obiadu czy kolacji to jem wnet tyle co mąż

Cytat:
Kochana, miesiąc opóźnienia to nic patrząc na to, co Anulka przeszła! I tak jest największym fighterem!
I jest cudna! Będzie córeczka tatusia

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Tak czytam co piszecie o wypadaniu włosów... Też zawsze słyszałam, że najgorzej jest po 3 m-cu od porodu... A czy możliwe, że to największe wypadanie jest wcześniej?
Mi leciały jak głupie koło 4-5 tygodnia po porodzie. Trwało to około m-ca. Włosy były WSZĘDZIE! Ale odpukać skończyło się... I tak się zastanawiam czy mam się jeszcze spodziewać wypadania czy już będzie spokój...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:28   #352
De28
Wtajemniczenie

Basiaaaa- nie daj sie,ustaw go bo bedzie gorzej. Ja mam wrazenie, ze wspolczesny swiat komorek, laptopow juz niejedno malzenstwo rozwalil. Kiedys sie gadalo ze soba, a teraz nawet przy obiedzie przy jednym stole, a kazdy ze swoja komorka. My dlatego tego jednego przestrzegamy-jak jemy to razem,telewizor wylaczony, komorki odlozony, laptop wylaczony.Choc ta chwila jest tylko dla nas i na rozmowe.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:31   #353
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Podziel się

Spróbuj kupić sobie Femaltiker, na mnie działa, nie we wszystkich aptekach jest, ale na allegro znajdziesz no i w internetowych. Ja jeszcze pije tą herbatkę babydream z Rossmanna.
Mam tak samo z laktatorem....

http://mlekomamyrzadzi.pl/

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Załącznik 5591311 moja ania jest strasznie za tata, jak g widzi od razu sie smieje
ślicznotka nasza dzielna

Cytat:
Daj adres, wyślę Ci, w zamrazalniku mam 4,75 litra i to od zeszłej środy, tydzien temu wprowadziłam małemu ten nutramigen i musiałam sciagac, zeby w razie czego jak wróci do cycusia to nie zabrakło, no ale niestety. Jak sie zmniejsza laktacje?

Agnieszka- ale malutka ma słodki uśmiech, będzie córunia tatunia
No to faktycznie masz dużo pokarmu.
Kacper : 26.11.2013 g:13:20

Kciuki za Anię
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 21:41   #354
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja narazie odstawie marchewkę i ziemniaka i podam jej kaszkę, jeżeli bd po niej ok to jakoś w połowie tyg podam jabłko. A pod koniec przyszłego tyg mamy trzecie szczepienie więc zapytam lekarki o kleik, ale ostatnio mi mówiła żeby do 6 msc dawać AR a potem najwyżej pomyśleć o zageszczaniu kleikiem. Wgl byłam wczoraj na szybko w sklepie i nie znalazłam ani dyni w słoiczku ani gruszki. Był kalafior, coś tam ze schabem, marchewka, morele, śliwka ale nic co chciałam

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

No trudno, ten tłusty czwartek będzie bez pączków.
Jakoś to przeżyje. Naprawdę, właśnie się Zważyłam I niestety waga pokazała dla mnie za dużo, nie zaakceptuje takiej wagi na stałe,W ciąży spoko ale teraz minimum 7 kg W dół, miało być 6 ale po Zwazeniu stwierdzam że minimum 7

Anulka napewno szybko nadrobi i jak pięknie przybiera
Zdjęcia niestety na tel nie widzę
gruszkę znajdziesz w rossmanie

Niunia_20 cały czas zaciśniete

Agnieszka super, że Ania przybiera. jak fajnie się uśmiecha

dziewczyny, są też kaszki ryżowe, które się do mleka dodaje

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:31   #355
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny wspolczuje problemow z kupkami. U na nie ma problemu bo maly strzela kilka dziennie.

Ryba to Ci awans

jestem padnieta. wrocilismy z przyjecia a starszak byl tak padnietyz histeryzowal ze zmeczenia

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:51   #356
kyte
Wtajemniczenie

Beatko super że Liwcia już zdrowa
Gratki dla kuzynki , no to teraz będziecie miały sporo wspólnych tematów Mnie posiadanie dziecka bardzo zbliżyło z bratową.

Paulina brawa dla dzielnej Majeczki!

Cytat:
Jesli myslisz ze kleik powoduje zaparcia, to sprubuj kukurydziany,z niego raczej nie rezygnuj,dodatkowo zagesci mleko i mniej ulewan bedzie.
Co do kaszki to proponuje zebys podawala codziennie np na sniadanie ,150 ml kaszki i to bedzie osobny posilek,zamiast mleka z kleikiem.
Owoce podawaj tez codziennie np Przez 3 dni marchewke potem jablko,dynie i reszte.I obserwuj kacpra,
Przypomnij mi ile dni podajesz mu kleik do mleka zamiast nutrionu?

Ale jesteś obcykana

Cytat:

W takim razie trzymam kciuki i masz w nas silną grupę wsparcia

Cytat:
Mąż już rok, a ja od roku się wkurzam. Bo wiecznie sama i to nie to że nie daje rady czy coś, ale dzieci bedą mówić do niego wujku. Był tylko raz ze mną na spacerze z małymi a nigdy sam, bo jak wraca to ciemno, poźno. Smutno mi poprostu. Byłam u koleżanki, jej mąż wrócił z pracy o 11 przed południem i ich maly aż piszczał na widok taty, aż się popłakałam. Bo mohe to bedą płakać że ktoś obcy.

Ma prawdopodobnie skazę białkową, miałam wyeliminować wszystko tzn cały nabiał, ale dalej miał plamy. Możliwe że coś jeszcze powoduje, że ma te plamy. Teraz czysty. Do tego dochodzi AZS. Niestety, karmię tylko małą, a mleka mam w trzy i trochę, cyce wiecznie przepełnione, wiecznie bolą. Już mi się nie chce ściągać i mrozić, bo po co, jak mała ma aż za dużo.

Piatek wieczór, każde z nas przy swoim kompie i żadne się nie odezwie. Tym razem ja nie popuszcze.

Kochana wiem jak to jest.Też cierpię na chroniczny brak męża w domu.Ale cóż poradzić...

Jutro przede mną pracowity dzień.Przyjeżdża mój brat z rodzinką i zostaną do niedzieli.A ja mam taki syf.Nie chciało mi się dziś sprzątać to będę musiała to zrobić jutro.

Dobranoc mamusie

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Agnieszka Anulka nadrobi w try miga!!

Stary 2014-02-21, 23:16   #357
nemosek
Zakorzenienie

Kupilismy dzisiaj małemu spodenki w H&m na chrzest.Strój juz prawie skompletowany.Przynajmnie j jedno z glowy.

I dzisiaj siostra mnie uświadomiła że mojej przyszłej siostrzenicy urosło cosik między nóżkami w 28 tyg ciąży na na na Niespodzianka.W szoku byłam o takim Będzie chłopak

Cytat:
ja mam z bobivity. Kleik czy to ryżowy czy kukurydziany dodaje się do mleka. A kaszkę mleczno-ryżową rozrabia się z wodą bo ona w sobie ma już mm.I tak jest różnica jeśli chodzi o kleiki i kaszki.

Liwka zasmakowałą w marchewce, wczoraj i dziła bardzo ładnie zjadła 5 łyżeczek połykając i nie plując
byliśmy u lekarza i już wszystko w porządku. Dziś ostatni raz podaje antybiotyk, osłuchowo jest czysta

I mam newsa rodzinnego będziemy mieli kolejnego dzidziusia w rodzinie u mojej kuzynki, termin na 26.09 czyli możliwe że urodzi w październiku jak ja. Lekarza zmieniła na mojego Po cichu jej zazdroszczę ale po przeanalizowaniu uczuć to chyba trochę zazdrosna jestem o to że moja Liwka króciótko będzie najmłodsza ale to tylko z tego powodu Teraz martwić się nie musze komu przyda się laktator, mata, przewijak i reszta rzeczy która leżałaby długo, długo na strychu czekając na swoja kolejnę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

ja dostałam tą kaszkę to wykorzystałam, widzę ze jej smakuje wiec zmienaić nie będę.

Jutro pozajemy kolejny smak- marchew-ziemniak

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A tak wogole to zapomnialam wziasc pierwszy raz tabletki anty,zawsze biore ja o 20,a wzielam o 6 rano jak sobie przypomnialam:banghead: i zaczelam plamic tak okresowo ale slabiutko,mam jeszcze wziasc 5 tabletek do konca opakowania, sexu nie planuje bo libido zerowe wiec chyba nic sie nie stanie.w piatek do gina i tak ide

Super że Liwka juz zdrowa! i za marcheweczkę należą sie klaski
Cytat:
Nastawiałam się na ryk nie z tej ziemii a moja dzielna myszka tylko trochę zapłakała przy pierwszym wkłuciu a przy drugim już tylko jęknęła Nawet mąż czekając w poczekalnie nasłuchiwał kiedy dostanie drugą a my wyszłyśmy z uśmiechem na buźce Dałam jej porcję calpolu jak zaleciła pielęgniarka i teraz śpi sobie w wózku. Ja zdąrzyłam pościerać kurze, poodkurzać i umyć podłogi i siedzę sobie z kawusią

Mamy butelkowe! Cały czas karmicie maluchy na rękach?? Tzn. na przedramieniu i kolanach??

Brawo

dzięki za wytłumaczenie, pewnie wszystko jest napisane na opakowaniu a ja głupio pytam

Super, że Liwcia zdrowiutka

Powiększa się rodzinka

Nic się nie stanie, tym bardziej że nie planujesz przytulanek
Grzeczna dziewczynka Naklejka dzielny pacjent nalezy się
Cytat:
A bo ja tak skrótowo napisałam
Dokarmiam - w sensie mam jej dodatkowo w nocy raz dawać pierś. Bo ona do tej pory zasypiała po 20 i pierwsze i ostatnie nocne karmienie było ok.3. Więc pediatra kazała dawać jedno karmienie nocne więcej, bo w nocy tłuste mleko.

nemosek, za kupę to pewnie była mega radość jak się kupa pojawiła?

Igula ostatnio popołudniami straszny ma problem ze spaniem. Jest zmęczona i chce spać a nie może zasnąć. Jak po walce uda jej się zasnąć to później śpi i śpi. Teraz już śpi 1,5 godziny, a za chwilę ma mieć kąpiel jeść i dalej spanie. No i chyba trzeba ją będzie jakoś delikatnie przebudzić.
Oj był banan na mej twarzy

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No to łączę się z Wami w bólu. Mój od 8 do 19-20 w robocie... i weekendy czasem też ale krócej...

No pozazdrościć takego awansu chory kraj

Dzięki za odpowiedź. Kazali Ci go odstawić od cyca??? Dlatego, że wysypkę miał??? Dziwne to dla mnie. Ja bym spróbowała nakarmić jednak i obserwować skoro tak.

będzie dobrze, myśl pozytywnie kochana! Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki najmnocniej jak się da!

Śliczności!

Super cena! Jak bym za tyle znalazła też bym robiła w knajpie...

Oj, oj.... może jutro się odmieni na lepsze....

Nie mam z tym problemu :P W ciąży też łykałam i było dobrze
W ciąży tez wziełam jedno opakowanie, ale potem zmieniłam bo nieraz mi w gardle stanęła
Tyś odporna sztuka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:21   #358
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero teraz witam sie w nowej czesci
Na telefonie mam 33 strony do nadrobienia - albo mam jakies zwidy

Kolki ?Ale tak późno?
EEE tylko 33 strony.Co to dla Ciebie

Cytat:

A w czym pierzesz ciuszki?Płuczesz w płynie?
Ale masz zapasy mleczka,u mnie 2x mniej w zamrażarce

Cytat:
Córunia tatunia
Nadrobi
No i waga rosnie
Cytat:
Podziel się
U mnie w aptekach jej nie ma,kupowałam na allegro.Często też mozna ja spotkać w sklepach dzieciowych.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dokładnie, mam to samo

Jaką?
Ja coś nie mogę doczytać swojej

Znam skądś takie "awanse"

Reklamuj!
Co to za żelazko, co nie prasuje

A powiedz że nie

Super!

Coś mi późno jak na kolki

Dołączam się!
Dziś zrobiłam abs. To było moje najdłuższe w życiu 9 minut
Od jutra mam zamiar nie jeść słodyczy (a przynajmniej meeeeegaaaa ograniczyć) i zmniejszyć porcje - bo obiadu czy kolacji to jem wnet tyle co mąż

Kochana, miesiąc opóźnienia to nic patrząc na to, co Anulka przeszła! I tak jest największym fighterem!
I jest cudna! Będzie córeczka tatusia

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Tak czytam co piszecie o wypadaniu włosów... Też zawsze słyszałam, że najgorzej jest po 3 m-cu od porodu... A czy możliwe, że to największe wypadanie jest wcześniej?
Mi leciały jak głupie koło 4-5 tygodnia po porodzie. Trwało to około m-ca. Włosy były WSZĘDZIE! Ale odpukać skończyło się... I tak się zastanawiam czy mam się jeszcze spodziewać wypadania czy już będzie spokój...
Chyba najgorsze za Tobą

MaomamiTrzymamy za słowo z ćwiczeniami

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Spróbuj kupić sobie Femaltiker, na mnie działa, nie we wszystkich aptekach jest, ale na allegro znajdziesz no i w internetowych. Ja jeszcze pije tą herbatkę babydream z Rossmanna.
Mam tak samo z laktatorem....

http://mlekomamyrzadzi.pl/

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

ślicznotka nasza dzielna

No to faktycznie masz dużo pokarmu.
Nawet nie wiedziałam że jest cos takiego.Tylko że trochę drogo wychodzi.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 23:42   #359
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie,ale wszystko powoli,ale tak sobie mysle ze nawet dzieci karmione piersia zanim zaczna jesc warzywa dostaja kaszke manne,wiec moze nasze tez powinny miec rozszezona diete mleczna a dopiero puzniej owocowo warzywna,skomplikowane to

Przekonałaś mnie
W niedzielę kupię i podam Raz dziennie na początek dodać do mleczka?

Cytat:
Załącznik 5591311 moja ania jest strasznie za tata, jak g widzi od razu sie smieje
Ale ślicznotka
Ładnie rośnie niuńka i nadrobi wszystko teraz jak już jest w domku

Majka jakaś taka nieswoja po tym szczepieniu...niby nie płacze i wszystko ok z nią ale jakaś taka spokojna była wieczorem. Przy karmieniu się prężyła i płakała ale to chyba gazy, bo już do południa tak było...od jutra podam bobotic chyba
Stary 2014-02-22, 00:29   #360
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Basiaaaa- nie daj sie,ustaw go bo bedzie gorzej. Ja mam wrazenie, ze wspolczesny swiat komorek, laptopow juz niejedno malzenstwo rozwalil. Kiedys sie gadalo ze soba, a teraz nawet przy obiedzie przy jednym stole, a kazdy ze swoja komorka. My dlatego tego jednego przestrzegamy-jak jemy to razem,telewizor wylaczony, komorki odlozony, laptop wylaczony.Choc ta chwila jest tylko dla nas i na rozmowe.
My nawet nie jemy razem, bo kiedy najgorzej, ze nawet sie nie poczuwa do winy.... wyglada to tak jakbym ja zle zrobiła

Mały nakarmiony, malą karmie od 20 pierwsza pobudka.

Dla mam rozszerzających diete, moze cos pomoże https://www.bob,ovita.pl/home/5-6-mi...y-do-pobrania/

nawet fajnie napisane, ale ja i tak tego nie czaję

Wiecie co u mnie podzialalo na laktacje? łuska kakaowa-polecam

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 00:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości