|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę jest bardzo ważny mecz ręcznej i MUSZĘ obejrzeć a w szpitalu pewnie nie ma Polsat Sport ![]() 2. Dokładnie - lepszy poród bez komplikacji, a niech se wygląda ta sala jak chce 3. Absolutnie nie ufać ![]() Cytat:
![]() albo przedsiębiorcy, którzy mają firmę i otwierają np. sklepy, sale weselne etc żeby wykazać koszty Dzisiaj chyba tak ![]()
![]() |
#3093 |
Zadomowienie
|
#3094 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
łóżeczko stoi obok komina, pod sypialnia mamy na dole kominek i to okragłe to taki wylot ciepełka dziecko wysysa z mamy nie tylko tłuszcz ![]() więc, żeby mamie wszystkie zęby nie powypadały i nie wpadła w anemię musi się dobrze odżywiać, no i wspomagać preparatami dla matek karmiacych - więc karmienie nie jest 'za darmo' Cytat:
Cytat:
![]() pudełka do mocowania na łóżeczku z ikea po 19,99 za 2, polecam; już było o nich w poprzedniej części ale to chyba zdjęcie PO i PRZED, bo na drugim nie ma tych rozstępów na brzuszku... a dziary koszmarne, blee Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-21 o 22:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
Czuję kości młodego ocierające się o moje biodro od środka... aaaaa jak to cholera boli
![]()
#3096 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i powinno być miejsc w przedszkolach dla wszystkich dzieci, ale nasi politycy wola wydawać kasę na inne cele... Cytat:
No ja też jestem na nie jeśli chodzi o majowy weekend. najgorsze, że mogę się spodziewać ich, teściów i brata TŻta z dziewczyna, razem 7 osób. A ja po CC w niewiadomym stanie... oni maja do nas 180km, więc zostaja na kilka dni ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- zgaga mnie pali, nie mogę spać ![]() a iść do kuchni po mleczko nie mam siły, masakra Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-21 o 23:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i nic nie kupiłam, bo renni to mogę łykać jak cukierki, pomaga na 10 minut, zgagę mam wybitnie od wysoko umieszczonego i skopanego żołądka, nieważne co zjem, jest non stop. A Mały dalej mnie obkłada raz po żebrach, raz po żołądku, a dziś chyba jeszcze nerki ![]() ![]() Co do rodziny - absolutnie bym się nie zgodziła na taki zjazd. Własnej Mamie powiedziałam, że zapraszam miesiąc po porodzie najwcześniej. A byłaby tylko z Tatą. Najazdu teściów z bratem męża wolę sobie nie wyobrażać, ale też mają powiedziane, że nie wpuszczamy do nas gości przez jakiś czas, póki się nie ogarniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- ja tam moge przyjmowac gości, jak tesciowa bedzie chciala to nawet w dzien wypisu niech przyjedzie ![]() Gorzej z bratem Tż i jego szanowną małżonką. Oni będą musieli poczekac jesli w ogole zechca przyjechac bo odwiedzaja nas raz do roku. W urodziny (robimy razem z Tż bo u nas roznica wynosi kilku dni). A sami nas tez nie zapraszaja, wiec kontakt jest raczej kiepski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam Was na biezaco, ale jak wszystko przeczytam, to nie mam czasu odpisac :-P nie chce byc do tylu wiec wybieram czytanie zamiast pisania.
Uczymy sie cyckac cyca z Ola. Slabo je to idzie, ale czasami.potrafi sie zaciągnąc. przez kapturek z lovi jaki kupil mi tz idzie jej latwiej, ale i tak staramy sie robic to bez. Zeby nie cofnac laktacji stymuluje laktatorem cyce i nawet teraz odciagnelam 15 ml siareczki, takze jest szansa,ze nie strace pokarmu ![]() Racze sie jeszcze herbatka na laktacje z Hippa podobno dziala cuda. Ja tam nie wiem, ale pije, bo nawet dobra :-P Dzisiaj pierwsza noc mialam ole przy sobie. Ale przynaje sie bez bicia,ze i tak ja dokarmiam. w nocy dalam jej 15 ml MM, i troche siary ktora wczesniej odciagnelam. Moze i.zle.robie, ale licze na szybkie wyjscie ze szpitala, w domu juz bedzie tylko.cyc, ewentualnie odciaganie mleka. Najwazniejsze teraz dla mnie.to rozkrecic ta laktacje. No i sie pochwale poziom glukozy we krwi Oli sie unormowal ![]() ![]() Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Aaaa i jeszcze mialam napisac. Przywiezli mi ja po badaniach wieczorem i chyba im sie spiochy skonczyly, bo.nogi miala owiniete tetrowa pielucha ![]() ![]() No i husteczki nawilzane z huggies ktore poleca sroka sa mocno nawilzane wiec w sumie dobrze, ale maja bardzo.intensywny zapach. Jak otworzylam pierwszy raz paczke, to az mnie zatkalo, nie wiem czy teraz sie przyzwyczailam, czy wywietrzaly, ale juz mi.zapach nie przeszkadza. Sent from my U8815 using Wizaz Forum mobile app
#3100 |
Zakorzenienie
|
Gianna M ależ ty masz przeboje...
![]() ![]() czbasia ojjjjj wspólna kąpiel w wannie też mi sie marzy, teraz nietety mamy mniejszą, ale u moich rodziców jest taka olbrzymia że spokojnie wchodzimy tam obydwoje i wylegujemy się więc jak raz w roku jada na wakacje to sie do niej dobieramy ![]() maggie123 ja już chcę zobaczyć gotową kuchnię ![]() ![]() elunka88 w mojej wizji masz łatwy i szybki poród bez żadnych wcześniejszych objawów ![]() ![]() olakola piekny kącik dla maleństwa powstaje i kraniki też mi sie bardzo podobają. Myślałam że ten mały kranik jest na mydło i płyn bo mam takie cudo zamontowane w zlewie i pozazdrościłam ci że masz jeszcze na drugi płyn bo ja mam na jeden a chciałabym mieć na mleczko ale podobno takie sie zatykają. Zresztą i tak właściwie nie myjemy naczyń bo wszystko wrzuca się do zmywary ![]() Ela87: fajnie że laktacja się rozkręca, jak będziesz o nią walczyła na pewno się uda! Już za chwilę zostaniecie razem w domu! czujesz ten dreszczyk emocji? ![]() cambria04 gratuluję! ostatnie 14 dni to tak jak od dziśu mnie! Wytrzymałyśmy tyle to i wytrzymamy ostatki ![]() vivien39 za 36 tydzień ![]() aga9 czytając posty dziewczyn jestem w szoku że mój szpital zwykły miejski wcale nie najnowocześniejszy jest aż tak przystosowany do aktywnego porodu...nawet na ostatniej szkole rodzenia położna opowiadała nam że jakąkolwiek pozycję sobie przyjmiemy to mamy się nie przejmować, bo ona często kładzie się prawie na podłodze żeby odebrać ten poród i możemy sobie klęczeć, kucać czy jak tylko będziemy chciały. Jest długi korytarz na porodówce gdzie można sobie wyjśc ze swojej "sali" i pochodzić poskakać...no i co mnie dziwi to nie ma takiej sytuacji że jest jeden pokój rodzinny i albo się załapiesz albo nie. Każdy kto chce rodzić z osobą towarzyszącą może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłoby dwóch Maksiów ![]() Cytat:
No ja znowu nastawilam sie na sn bo szczerze mówiąc jako osoba z nadwaga wiem ze duzo gorzej goi sie rana po cc i w ogole takiej osobie jest ciezej. Wiec boje sie cc. No i podczas naturalnego porodu traci sie duza czesc kg na czym mi zalezy. No i szybciej sie smiga po sn. Takze moje powodu mogą kogos zadziwic. Dla mnie to indywidualny wybór. Ale juz wiem ze byc moze ze wzgledu na serce bede musiala miec cc. I przeciez pogodze sie z tym. Nie wazne ktoredy moj synek przyjdzie na swuat. Wazne zebysmy oboje przeszli przez to cali i zdrowi. Cytat:
Czesto przytaczam taka sytuacje ze swojej pracy. Jedna klientka ktora chciala uwiarygodnić swoja "biede" wyniosla plazme do sasiada a przyniosla zwykly TV na czas wizyty praciwnika socjalnego. Kasy jak lodu ale na czarno. A co tam, dodatek mieszkaniowy piechota nie chodzi. Bylam juz swiadkiem na 3 sprawach sądowych za wyłudzenie swiadczen z MOPS i oszustwo. I to na duze sumy. Sek w tym ze ciezko jest udowodnić ze ktos kłamie i fałszywie oswiadcza jesli z dokumentow jasno wynika klco innego. A ustawa nie daje duzego pola do popisu. Ale jak widac czasen sie udaje. Ja mam nosa do takich oszustow. Zawsze kogos zlapie ![]() Ale sa i kamikadze ci sie nie boja... Cytat:
Ja to samo. Kupują mi zgrzewki takiej malutkiej cisowianki 330 ml i co gdziesvide to woda. A czasem jak zapomne to i tak zaraz musze gdzies cow kuoic bo mnie suszy. Cytat:
Mojemu tez pewnie beda mierzyc po porodzie. A twoje cukry jak? Mierzyli ci? Bo jestem ciekawa czy po porodzie od razu puszcza cukrzyca? Mam pytanie. Przyszlo mi do glowy ze powinnam przygotowac chociaz jedno opakowanie MM zeby miec w domu. Jesli bede karmic piersia i mi pokarmu zabraknie i biedaczek bedzie sie darl to przeciez nie bede w srodku nicy lecieć do sklepu. Albo jak bede sama. No i teraz nie wiem co powinnam kupic? Jak sie wybiera mleko dka noworodka? W moim szpitalu daja enfamil wiec jak beda musieli mu dac to dadza to. Moze kuoic ten enfamil? Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-*
Monkaa właśnie do tego dążę ![]() ![]() Ag tacy ludzie naprawdę powinni się wstydzić :/ a państwo powinno w końcu wsiąść się za to. Edzia też od wczoraj obserwuję u siebie te same dolegliwości które opisujesz :/ Nadzwyczajna dobry temat poruszyłaś! Bo różnie może być po powrocie ze szpitala. Ale zastanawiam się czy przy wypisie u pediatry dziecka wlaśnie chyba informuje jakie mleko ew mozna podać tak u mnie jest w szpitalu z tego co pamiętam. Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrabiam Was z lozka, jedyny spokojny moment w ciagu dnia, w chacie opanowanej przez tesciow. Wczoraj nawet ucieklam z domu do pracy, fryzjera i przyjaciolki ![]() Ich wizyty zawsze sa dla mnie trauma, a teraz dodatkowo kila razy dziennie pada pytanie o imie dla wnuka, tesciowa robi podchody, zeby sie dowiedziec i nie wierzy, ze nie mamy zadnego. Ewcia nadal ma szmery na oskrzelach, kontynuujemy leczenie i w przyszlym tygodniu do kolejnej kontroli. Bylam pewna, ze ktos urodzil w miedzyczasie, tu cisz przed burza ![]() Gratuluje kolejnyh tygodni i donoszonych ciaz ![]() Elu - trzymam za Was mocno kciuki, zeby KP ruszylo na maxa ![]() I tyle ode mnie. Zagladam w wolnych chwilach, kradzionych wrecz, bo krzywo na mnie patrza, ze ciagle klikam.... Ps. Dzis chyba odbierzemy fotelik od znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3105 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kochana wanna to by priorytet jak kupowalismy rzeczy do lazienki. Tż mial tutaj wizję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do chusteczeczek nawilzanych to juz sama nie wiem jakie wziac. Na razie wizelam mala paczke tych komfortowych z bd. Te co sroka polecala albo ze przynajmniejok ocenila jakos u mnei niedostpne.. szukalam tych w kauflandzie soft wickies, pozniej biedronkowe fitty, to samo z plynami do kapieli bd.. U mnie w rossie tylko żel jest do mycia a plyny zadnego ![]() ![]() ![]() A huggisy to które polecane i gdzie dostepne?? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zadomowienie
|
Ela ale już coś pomalutku się ruszyło z KP to dobrze trzymam dalej
![]() Czbasia ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam was. Buziaki dla Oli od wizażowej ciotki ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Miesiące tez liczysz skończone. Jak skończysz 9 miesiąc to akurat stuknie ci 40 tydzień i tak masz wyliczony termin porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wlasnie po sn szybciej sie dochodzi do siebie, w sensie mozna zaczac szybciej cwiczyc. a ja tak bardzo chche juz odzyskac kontrole nad moim cialem... co do mleka, to tez myslalam zeby paczke kupic, ostanio gdzies czytalam, ze te mleka maja bardzo podobne sklady i jak cos to kupie bebiko. Dzisiaj czeka mnie spotkanie z przyjaciolka, konczy studia medyczne, wiec jej zapytam o to mleko. Poza tym kurde dziwie sie ze sie nadal przyjaznimy, mamy skrajnie rozne problemy. Ja maz i dzieci, ona kolejni faceci. Poza tym ostanie prasowanie, i pytanie roku. Gdzie ja to wszystko mam ulozyc, zeby bylo z sensem ![]()
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Lecę sprzątać ![]() Do wieczora ![]()
![]() |
#3110 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-22 o 10:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Rozeznanie
|
Wracając jeszcze do tematu mleka. Bede chciala wybrac cos taniego bo nie ukrywam ze jesli niestety nie bede mogla karmic piersia bedzie mi ciezko finansowo i musze brac to pod uwage w wyborze. Mysle ze nie jestem jedna jesli o to chodzi.
Nie orientuje sie nawet na ile wystarczy jedna paczka. Pewnie ze 3 dni. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ale co? Nie znalazłaś w kauflandzie ani w biedronce? U mnie zawsze są, bo tak lubie zachodzić na te działy dziecięce ![]() Ja kupiłam Tami cotton care. Ela, ważne że powoli coś zaczyna się rozkręcać - jesteś dzielna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
ja też kupiłam zielone huggisy są w superpharmie i te z netto. Zobaczymy ktore będą lepsze i kupimy zapas.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3114 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja w trakcie sprzątania, bo chcę Emi wykurzyć. Noc ze skurczami 1-3 i 4-5 ![]() Do wieczorka ![]() Ela- kciuki za KP. Siara to siara- nieważne, że odciągnięta ![]()
#3115 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze co do mm - ja napewno kupie, nauczona doswiadczeniem z Natalia ![]() I moj gin tez liczy skonczone tygodnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Raczkowanie
|
Nadzwyczajna ja tez jestem z nadwaga i mam nadzieje rodzic sn bo cc zwyczajnie sie boje mam nadzieje ze bede miala i tym razem pokarmu az nadmiar bo chcialabym pozbyc sie nadwagi takze z laktacja bede walczyc jak lwica. Co do mleczka modyfikowanego ja w poprzednich ciazach z przyczyn zdrowotnych musialam zrezygnowac z karmienia piersia i kupowalam mleko bebiko a paczka starczala w zaleznosci od tego ile dziec zjadal.
Tris trzymam kciuki za skurcze i za szybka akcje Mmhym zycze udanej zabawy Ela przystawiaj mala jak najwiecej a jesli malutka sie nie najada dokarmiaj z czystym sumieniem. Odciagaj pokarm ile sie da nie wazne czy 5 czy 30 ml zawsze piers stymulowana pobudza laktacje polecam tez do picia bawarke ale to zalezy jak kto lubi. Trzymam za was kciuki za szybkie wyjscie do domciu i twoj powrot do zdrowia oraz za ladne przbieranie Olenki na wadze Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam że MM to te kuleczki czekoladowe , dopoki nie doczytałam dalej postu ![]() Lecę się szykowac na zdjęcia ![]() Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-02-22 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli 35 skończony i w trakcie 36 tygodnia. Co do chusteczek z kauflandu to oni zmienili teraz opakowanie - było takie zielone, a teraz jest jakieś jasne - przynajmniej u mnie. Może dlatego nie mogłaś ich znaleźć. Nie wiem czy przy okazji tego nie zmienili składu, nie sprawdzałam.
![]() |
#3119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy to działa czy nie, ale napiszę Ci. Nam na SR ostatnio dali próbki Femaltiker i zachwalali je że pomagają w laktacji. Można je stosować od drugiej doby po porodzie. To są takie saszetki z jakimś proszkiem. Rozpuszcza się to w mleku albo wodzie i pije 1-2 razy dziennie, ale tak jak piszę jeśli chodzi o praktykę to nie wiem. Ja w każdym bądź razie spróbuję.
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czego będziecie używać na buzię maluchów na pierwsze spacerki? Kremy z filtrami mineralne czy może jakieś kremiki na zimę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.