|
|
#151 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dot.: Scent Bar LII
fajnie, dzięki za komentarz
![]() Cytat:
u moich znajomych nie podziałało, jeden kot ma po prostu taki charakter, że zrzuca rzeczy żeby zwrócić na siebie uwagę a jak jest za drzwi wystawiony to miauczy i wyje. Cytat:
![]() ten czytnik co wkleiłaś nie ma podświetlenia? więc jak nie jest bardzo widno czytanie nie jest chyba komfortowe? Cytat:
--- jutro jestem u znajomych, chyba obadam ich tablet pod kątem czytania
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#152 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
wiem po sobie, bo tez się nabawiłam. Teraz się odczulam i chyba jest niezły efekt, bo nie mam już kataru do kolan za każdym razem, jak kot na mnie spojrzy Astmy już niestety nie pożegnam, ale da się z tym zyć. Joga naturalnie pomaga ![]() Mój małżon przez pierwsze miesiące bawił się z Arturem, a potem, jak kotu się zdarzyło nabroić, chciał go oddawać. Fakt, że Artur potrafił dać w kość, lejąc na kołdrę na przykład... Ale odbyliśmy szczerą rozmowę -z kothem naturalnie i przestał. A po pół roku małżon sam wspomniał, że by się drugi przydał... Można bez końca patrzeć, jak zastawiają na siebie pułapki i ganiają się po mieszkaniu Naturalnie mówimy już tylko o kothach, nie o małżonie
|
|
#153 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
tia, bardzo boską
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#154 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Jak kot zaczął się interesować moimi saggatami to kupiłam stosowne pudełko i jest spokój. A tu codziennie gorzkie żale, że kot znowu coś zrobił ![]() Jak broi to go wyrzucam, ale trochę sie z tym źle czuję, w dzień siedzi sam prawie 9 godzin codziennie Z drugiej strony w nocy z naszego towarzystwa nie ma jakiejs specjalnej pociechy chyba ![]() Fakt, nie musiał... Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
|
|
#155 | |
|
|
Cytat:
Co do czytania PDF-ów, tu nie ma znaczenia rodzaj urządzenia, to jest po prostu tak zapisany plik, zeby nie można było na min poprawek nanosić. Takie było założenie -że masz mieć możliwość przeczytania, ale nie kombinowania przy tekście, stąd cały ambaras ![]() Powiem tak -jeśli chcesz tylko czytać -czytnik bije tablet na łeb, na szyję, natomiast, jeśli potrzebujesz też czegoś bardziej wielofunkcyjnego -internet, edycja tekstów itp. -zdecydowanie tablet. Mamy doświadczenie z 3 tabletami różnych marek (Motoraola, Nexus i nie pamiętam, co jeszcze) i czytnikiem. Komfort jest nieporównywalny. Natomiast, jeśli zakładasz czytanie wyłącznie PDFów -to 10 calowy tablet będzie OK.
|
|
#156 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego to był mój pierwszy wybór, potem dopiero okazało się że z pdf-ami kiepsko będzie.... Cytat:
hmmm, a może zamiast czytnika/tabletu powinnam sobie sprawić wygodny fotel do kompa
|
|||
|
|
|
#157 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A chłopin w glanach idzie i kucyku czy loki sobie ufryzuje? ![]() Cytat:
Na tyłek zapodaj długą bluzę z taaaakim kapturem http://lookbook.nu/look/5465022-Puma...s-Street-RogueEDIT: w końcu zapomniałam napisać skąd narzutka. Pojedyncza sztuka od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20778433 Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-02-22 o 11:08 |
||
|
|
|
#158 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
ja bym do tego założyła jakieś bardzo kolorowe kryjące rajstopy/pączochy, ale to ja, nie lubię kolan na wierzchu
![]() ale ogólnie fajnie co do tej różnicy cm talia cyc, to chciałam wcześniej napisać, ale coś mi nie wyszło, kwestia nie w samych cm a w kształcie i rozbudowaniu biustu, u mnie i przy większej różnicy cm nie będzie tego problemu co u Ciebie
|
|
|
|
#159 | |
|
|
Cytat:
Małżon mój poleca 10, nie 8 do pdfów, bo właśnie możesz lupy potrzebować na ósemce A on czyta takie małe literki, że nie potrafię z jego kompa korzystać, tak go ustawił ![]() A nie męczą Ci się oczy przy kompie?? Ja tak naprawdę zauważyłam to dopiero przy soczewkach. Z tym mruganiem. Soczewki wysychają przy kompie 2x szybciej, nić w dni, kiedy z kompa nie korzystam. Choć takich dni nie ma zbyt wiele ![]() Wiem, co mnie w czytniku irytuje moim -nie ma dotykowego ekranu, a jednak jestem tak przyzwyczajona to tego wynalazku, że mi go brakuje... No a fotel do kompa zawsze warto kupić...Mamy prezesowskie fotele w chacie, czuję różnicę w porównaniu z krzesłem na kółkach, jakie mam w robo. Też mi oczywiście było wszystko jedno do czasu, az kręgosłup poległ i zaczął odczuwać takie drobnostki ![]() Zbieram się powoli do ruskiego sklepu...
|
|
#160 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
co do 10 cali podziękowania dla Twego mauża za podpowiedź Cytat:
wiem że mam suche oko ale kropli 10 razy dziennie nijak nie pamiętam żeby stosować.bardzo być może że główną przyczyną jest komputer, choć zauważyłam to dopiero w zeszłym roku latem po tym jak coś mnie podkusiło, żeby zostać po jodze na medytacji.... chyba sobie wtedy porządnie wysuszyłam oczy
|
|||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
w garniaku i kucyku Ty się nie śmiej, on ma loki ze dwa razy gęstsze niż ja o długich gęstych i wywiniętych rzęsach nie wspomnę - i gdzie tu sprawiedliwość? To ja mam być ta ładniejsza płeć! ![]() ![]() Cytat:
no fakt, mój górny materiał jest niestety plastyczny i podatny na spłaszczanie
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-22 o 11:33 |
|
|
|
|
#162 | |
|
|
Cytat:
Swoją drogą, niesamowicie szybko to wszystko idzie do przodu... A i tak masa matołków czytać nie chce ![]() Z tymi oczami też tak mam. Mam suche z natury (jak wszystko, poza sylwetką, że przypomnę), pewnie po Ojcu. A jemu musieli przez to robić operację. No dobra, to był strzał laserem, niemniej przez suchość oka, coś tam mu się zaczęło kurczyć w oku, jak rodzyna i ciągnąć siatkówkę za sobą... Ile razy sobie o tym przypomnę, pamiętam ze 2 dni o kroplach ![]() No dobra -ruski sklep i węgierskie śniadanie czeka
|
|
#163 | ||
|
Mother of Cats
|
Macham znad drugiej kawy
Cytat:
![]() A propos kotów - minęły już prawie 2 m-ce od przywiezienia kotek odziedziczonych po mamie M., a one wciąż nie mogą się dogadać z Milą (czyli naszą kotką stacjonarną). Nie ma dnia bez fuczenia albo skakania na siebie z pazurami czy przeganiania z kąta w kąt Jest na to jakaś rada? Kilka lat temu, kiedy Milka została na 2 tygodnie u mamy M., już po kilku dniach dogadywały się z Miśką - bawiły się razem, spały na jednym łóżku itp. Zastanawiamy się, czy teraz nie chodzi o to, że Miśka nie potrzebuje dodatkowego towarzystwa, bo już ma swoją towarzyszkę, słabszą, którą wychowała niemal jak własne kocię i której trzeba bronić przed tym strasznym krakowskim kotem (tj. Milą) ![]() Cytat:
![]() Przy czym wersja bez żakietu IMO lepsza
|
||
|
|
|
#164 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
u Ciebie jest tak: D a u mnie tak: > ![]() nie chcą to nie, ich wybór ![]() Cytat:
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-02-22 o 11:52 |
||
|
|
|
#165 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też muszę się w końcu wybrać do kosmetyczki, coś z pazurami zrobić i z brwiami też... Cytat:
Cytat:
oczywisćie bez żakietu lepiej ale wiadomo że żakiet się przyda W ogóle to kiedy to wesele że już masz cały outfit wymyślony? ![]() Bo ja idę na wesele w kwietniu (czyli za 2 miesiące, dziś już na panieński przed tymże weselem idę) i nie mam ani pół rzeczy kupionej/obmyślonej ![]() Cytat:
ja kupiłam Kindla po tym jak właśnie u koleżanki zobaczyłam, zakochałam się od pierwszego wejrzenia Cytat:
tylko fotel słabo mieści sie do torebki Ja się zgadzam z Mursz w 100% nie kupiłabym tabletu żeby z niego czytać, bo to bez sensu, jeśli masz komputer to równie dobrze na kompie możesz czytać i komfort, a raczej jego brak będzie porównywalny (no poza tym ze tablet możesz wziąć do torebki, podobnie jak czytnik, więc tutaj taki plus dla tabletu w porównaniu do laptopa) Jeśli nie zamierzasz czytać dużo i chcesz mieć urządzenie wielofunkcyjne to bierz tablet, ale jeśli zamierzesz godzinami ślęczeć to koniecznie czytnik, nawet kosztem tego przewijania pdf'ów Jeszcze w temacie podświetlania to kindle w podświetleniem jest super Bosz już 13 a ja mam bałagan i nic nie gotowe na dzisiejszą imprezę nie ma to jak dobra organizacja
|
||||||
|
|
|
#166 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
no właśnie nie mam
![]() Cytat:
ale nadal nic nie wiem.... to jest tak, że przy kompie najzwyczajniej w świecie siedzi i czyta mi się mało wygodnie, plus niekoniecznie mi to dobrze działa na kręgosłup (postawy prawidłowej to ja raczej nie mam ), chciałabym więc coś, z czym się mogę wygodnie ułożyć na kanapie, więc tu się nie zgodzę że komfort komp a tablet jest porównywalny.do torebki na codzień i tak bym nie zabierała, ewentualnie na podróż autokarem itp. więc tu źródło światła akurat ma znaczenie, w autokarach jest zazwyczaj takie super oświetlenie, że muszę trzymać książkę 20 cm od twarzy co mnie wkurza
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja to jestem taka, że jak już podejmę decyzję, to niezwłocznie zabieram się do działania
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Przy okazji upolowanej nimfeo mio . Moja kociambra się pochorowała. Jutro jedziemy do lekarza, obawiam się najgorszego
|
|
|
|
#169 | |
|
|
Cytat:
Może będzie dobrze...
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Na Gagarina nie pojedziemy bo tam wykończyli nam Nesusia pierwszego towarzysza naszej Kotki. Na Zwierzynieckiej ma swojego weterynarza który będzie jutro w pracy i nas przyjmie. Jakby trzeba było pilnie to kazałby pojechać na Pragę. Prawdopodobnie dostała kolejnego wylewu.No niestety jest wiekowa Negatyw powiedział że ma 20 lat a nie 19 jak mi się wydawało.
|
|
|
|
#171 |
|
Nindżopesz
|
Macham znad Neski
![]() Nesko, a co się kocięciu dzieje, ile ma w ogóle lat? EDIT: acha, już doczytałam ![]() Z nudów cyknęłam zbiorczo fotki: kiecka z H&M + nowe sandały i kilka żul wdzianek (trzecie z tą komino-peleryną). Czyli jak się oszpecić na własne życzenie
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-02-22 o 16:42 |
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy swojego nie puścić w świat ![]() 2. dziś w nocy odszedł mój króliś ![]() prawie 10 lat przeżyła.... ad sinupret, to nie łoś a Jelonek , padłam ja wyszedł na scenę w tych bombkach i światełkach
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Neska
Cytat:
![]() baardzo gothnindżopszowo ![]() co za wisior?
|
|
#174 |
|
Nindżopesz
|
Wisior to moje hand made, ocynowany kryształ górski Chciałabym jeszcze czarny turmalin (ale same małe i drogie znajduję), kryształ dymny, piryt i hematyt (ale te z Allegro mają kiepskie kształty).
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam parę takich wdzianek, ale są jeszcze bardziej żulerskie, bo szare albo w kolorze wysłużonego mopa i 3 rozmiary za duże
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/czarny-turmalin-su...995765630.html albo ten http://allegro.pl/turmalin-zawieszka...984013172.html
|
|
#177 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Moje też niemałe, to do łydek to rozmiar 46. Ale jakiś oszukany. No dobra, ten pierwszy nie jest za mały |
|
|
|
|
#178 |
|
|
Iiiiiiiha!!! Mąż zasypia, nie wie, na co się zgodził, ale idzie ze mną -kupiłam bilety na Jelonka
|
#179 |
|
Nindżopesz
|
Mursz, kiedy, gdzie, za ile?
EDIT: Stodoła w kwietniu? W ogóle fajne są Jelonki live, warto iść? Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-02-22 o 17:28 |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam koszulkę z ostatniego koncertu. chuop wyszedł na chwilę i wcisnął mi coś w rękę po powrocie. patrzę a tam rozmiar xxl ![]() i zdziwiony że dla mnie to koszula nocna. poleciał po drugą
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Nie dość, że jest ciągle na lekach, bo okazało się, że towarzystwo kota robi mu astmę to ogólnie mam wrażenie, ze ledwo trawi kocie towarzystwo, no i oczywiście uważa, że jak kot coś zepsuje to specjalnie, żeby mu zrobić na złość
wiem po sobie, bo tez się nabawiłam. Teraz się odczulam i chyba jest niezły efekt, bo nie mam już kataru do kolan za każdym razem, jak kot na mnie spojrzy 
Naturalnie mówimy już tylko o kothach, nie o małżonie
Jak kot zaczął się interesować moimi saggatami to kupiłam stosowne pudełko i jest spokój. A tu codziennie gorzkie żale, że kot znowu coś zrobił 

). Wieczorem go wybiegiwujemy do padnięcia, ale dłużej niż do 5.30 mu się nie udaje spać, a ja jednak chciałabym troche dłużej