|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Eeee, nikt w nocy nie karmił? My własnie wstalismy na karmienie. Czyli przespały mi od 1:30 do 6:40
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Kociak mi świetnie działa na laktację Lactosan fix -kupuję w aptece, mleczko potem napływa w ilościach hurtowych
dobra jest też ( i pyszniutka) melisa z gruszką z vitaxu my nie śpimy od 4.00, coś się dziecku poprzestawiało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka Anulka ślicznie wygląda!!! Jeszcze wszystko zdąży nadrobić Dzisiaj jadę do pepco może będą jakieś kurtki... Jak nie będzie to do Świnoujścia będę musiała jechać a tak mi się nie chce.... Cytat:
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miesiac szybko nadrobi. Wazne ze zdrowa i przybiera. Kociak dobra na laktacje jest tez herbatka HIPP Domii- tak późno kolki? hmm.. ja słszałam o ulgix baby. A spróbuj jak tak płacze z daleka suszarką na brzuszek "wiać" . Wiem ze moja siostrzenica takie miała straszne kolki, dostawala mnóstwo róznych kropelek i nie pomagały, za to suszarka ją i uspokajała i łagodziła trche ból [ bo i tak moja sioostra ciągle z gorącą pieluchą chodziła. Z tym że jej kolki trwały od 2 do 4 miesiaca, a nie w 6.. Witam sie z rana. Ale koszmar o 4;30wstal Kacper z takim plAczem ze nie wiedzialam co robic. myslalam ze sie czegos przestraszyl, ale nie. plakal tak ze az ja sie poplakalam. zrobilam mleko, herbatke, wode, nagrzalam tetre, msowalam brzuszek, przytulalam, bujalam po 20 minutach przyszedł mąż i to samo. po 45minutach malysie uspokoił wypil 30ml rumianku. 15 minut poźniej wypil 100 mleczka, sytuacja opanowana. a bylo juz po 5 grubo. o 6 znow, ale placz mniejszy, prężenie... kupy nadal nie ma. Wlasnie wypil 50 rumianku i czekam a kupe bo brzuszek bardzo twardy. nawet jak go dotykam to poplakuje. ;(i ja już nie wiem. Przed wczoraj było podobnie ale bez takiego płaczu. Nie podałam wczoraj kleiku, bo chciałam sprawdzic od czego to. zjadł jabłko i było ok. Nie pręzył sie ani nic. A w nocy takie jazdy. Beatko- dalej mam podawac dzisiaj jabłko? mimo ze nie chce zrobić kupki? czy dac gruszkę? a mogę dawać małemu do picia np. codziennie po 2-3 łyżki soku gruszkowego i wtedy moze te kupska zacznie walic jak normalne dziecko? Z pozytywnych rzeczy wczoraj dostaliśmy paczkę z niemiec i były tak 3x śpiochy i spodnie dresowe choć w śpiochach za bardzo nie chodzimy to zaczynam sie do nich przekonywać. Spiochy ubierałam jak miałam już wszystkie gacie brudne albo mokre
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za te herbatki. Ale powiem Wam że teraz posprawdzałam składy i te wszystkie herbatki to mają to samo
tylko ten femaltiker skład ma odmienny. Obiecałam sobie że będę się pilnować żeby dużo wody pić no i zakupię którąś z herbatek na razieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2014-02-22 o 08:02 |
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
JePoszłą wreszcie kupa.chociaż dość małą ale jednak
już raz po jabłku była zielona......
|
#367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Cytat:
brawo za ćwiczenia też jem tyle co mąż ale co zrobić uwielbiam![]() Cytat:
My się karmiliśmy ale jednym okiem dawałam cyca a drugim drzemałam ![]() Nemosek- ale jaja . Pewnie siostrzenica w szoku![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, my się karmimy jak zwykle rano.
Nocka ok bo tylko pobudka o 4:30 Ja już zrobiłam rano brzuszki, potem wieczorem jeszcze jedna seria Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Nemosek chyba siostra się zdziwila. A miała już zakupy dla dziewczynki? Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- aaa i dzis spalam cala noc ;-) karmilam o 22 a potem o 7. cycki mi tylko eksplodowaly bo bylam zalana po pas ehe Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek- własnie pochwal sie
mao- brawa za brzuszki! Ola- aaaaaaa też chce pospać
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dołączam się do chcących spać
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
mam takie pytanie,w książeczce zdrowia jest taka tabela z rozwojem malucha, to powinien uzupełniać lekarz czy ja sobie tam mogę zaznaczać?
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#374 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale dzięki Cytat:
Cytat:
Kyte ślicznota mała i też się nabrałam na cytowanie tylko deko szybciej skapowałam co i jak ![]() Beatka dobrze że Liwka już zdrowiutka Mao Beatka ma rację z tym ślubnym kontraktem ostatnio widziałam faceta w koszuklce "nie potrzebuję Google moja żona wie wszystko" ![]() czytam dalej Aga śliczna ta Twoja kruszyna i wszystko dzielnie nadrobi Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2014-02-22 o 10:40 |
||||
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalam Zuzi kaszkę, ogólnie jadła chętnie ale nie zjadła dużo,o 30 ml. Ale w sumie jadła wcześniej dwie godziny 120 ml więc jakoś bardzo głodna nie była ale chciałam jej dać spróbować. Bo znowu jakby była bardzo głodna to by krzyczała i też by nic z tego nie wyszło. Zobaczymy jak będzie jutro
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze wylewam, ale zastanawiałam sie jak to jest.
|
||
|
|
|
#377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i fajnię że macie już te ciuszki do chrztu ![]() Cytat:
Ja mam Ar, wiec jest gęste i tak wiec dodaję góra 2 miarki( te z mleka co są) A co do częstotliwości podawaj w pierwszy dzień ze 2 razy jak się boisz i patrz jak reaguje, a na 2 dzień już w 3 karmienaich. Jak po tygodniu, 10 dniach wszystko bedzie w porządku to juz mozesz dodawać do każdego karmienia, potem możesz wprowadzić tą kaszkę mleczko-ryżową oczywiście kupki będą oznaką dobrego przyjęcia
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak czytam co piszecie o rozszerzaniu diety i uswiadamiam sobie jaka zielona jestem w tym temacie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#379 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
soczek jaki masz taki kupiony ?---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
za kaszkę
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
Jeny wkońcu nadrobiłam
ale żeście naskrobały! No to i ja się witam w nowym wątku z spiacym mi na ręku Bartkiem, przez tą szynę to nie odstepowalby mnie na krok, a no wlaśnie mamy szynę od poniedziałku do 19 maja non stop Musimy przeżyć chociaż nie powiem łatwo nie jest, już nie jedna chwila załamania była bo Bartus bardzo się denerwuje że ją ma a wieczory są najgorsze, strasznie płacze, po zdjęciu na pielegnacje całkiem inne dziecko, normalnie szczęście widać w oczach a później horror bo znów trzeba to założyć i ryk przy ubieraniu jest straszny a mamy buciki skórzane robione pod wymiar nóżki, wiązane i długo zajmuje ubranie ich ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Beatko jesteś naszym specem
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Beatka a Ty jak zaczelas rozszerzac? Co podalas najpierw ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Majka się żali w łóżeczku i nie chce przysnąć Nockę ładnie przespała, budząc się o 5 na szamkę Cytat:
Tak podaję zwykłe Bebiko i wcina teraz po 150 ml Ryba - ale nocka Przysypia niuńka to zmykam się ogarnąć
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Zaktualizowalam wizaz i jakos nie moge sie przyzwyczaic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia -
na pewno z czasem Bartuś przywyknie do szyny |
|
|
|
#385 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zrobiłaś też i za mnie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
mao- chyba lekarz to wypisuje
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Beatko- mam sok kupiony z gruszek. Narazie dzisiaj już nie podam tej gruszki, dam dzisiaj cos innego. no i dam kleik do mleka, dynia sprawdzona, nic sie po niej złego nie dzieje Wysłałąm męza po mleko i rumianek do herbatki i babka mu rumianku nie sprzedała bo jest od 1 r.z. Sylwia- to przecież dla dobra Bartusia! bedzie dobrze!!
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż się serce kraja i ja płaczę razem z nim Ale u nas dziś okropny dzień Bartek od 8 rano placze, śpi tylko u mnie na ręku, odłożyć go nie mogę bo od razu ryk, polezal tylko w lezaczku 15min żebym mogła się umyć i ubrać, mało dziś zjadł, nie wiem co się dzieje, czy to przez ta szynę czy co? zamiast z dnia na dzień być lepiej to byłoby gorzej? Brzuszek napewno go nie boli bo były dziś dwie ładne kupki i pierdziochy też są, eh ![]() A i niedługo przyjdzie teściowa z szwagierka
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tesciowa niech Ci pomoze troche Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#390 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Olenka_24;45276214]
Beatka a Ty jak zaczelas rozszerzac? Co podalas najpierw ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A i jeśli myślisz że kleik zatwardza( bo ten ryżowy może) to przerzuć się na kukurydziany. Tak myślę że dzieci które mają tendencje do zaparć niech zaczynają od kleiku kukurydzianego Sylwia może mały potrzebuje czasu na przyzwyczajenie się do tej szyny? wiem ze taki płacz jest straszny i serce się kraje i nie raz płaczesz razem z nim ale pomyśl o tym że jako 4 latek będzie biegał ze zdrową nóżką, właśnie dzięki tej szynie Pewnie sama wolałabyś nosić tą szynę ale tak się nie da
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-22 o 13:46 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

dobra jest też ( i pyszniutka) melisa z gruszką z vitaxu 

. Pewnie siostrzenica w szoku

Musimy przeżyć chociaż nie powiem łatwo nie jest, już nie jedna chwila załamania była bo Bartus bardzo się denerwuje że ją ma a wieczory są najgorsze, strasznie płacze, po zdjęciu na pielegnacje całkiem inne dziecko, normalnie szczęście widać w oczach a później horror bo znów trzeba to założyć i ryk przy ubieraniu jest straszny
na pewno z czasem Bartuś przywyknie do szyny