Biedronka - produkty godne polecenia cz XXV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 19:21   #2971
Ms_E
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz XXV

Cytat:
Napisane przez SwietaKsiezniczka Pokaż wiadomość
A wiecie może czy u Was przecenili kulki rexona meskie??
bo u mnie n czytniku dalej po 11.99 ;//

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

A czy ten dzem jest równiez w wersji truskawkowej?
I jaka cena?

Bo 100% owoców kusi )
Jest truskawka, brzoskwinia, czarna porzeczka i wiśnia. Cena 4,49
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:22   #2972
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Jest truskawka. Jakoś 5zł z tego co pamiętam, ale te 100% to trochę ściema bo na 100g produktu użyto 100g owoców ale to i tak lepiej niż te inne biedronkowe dżemy gdzie używo 40gram :P No i ma lepszy skład od nich jakby nie patrzeć, jednak łowicz bardziej mi smakuje.
Łowicz miałam wiśniowy 100% i też był zrobiony ze 100g/100g W biedrze kupiłam czarną porzeczkę i jest dobra, chociaż wiśnia z łowicza była bardziej zwarta
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:52   #2973
marianna144
Wtajemniczenie

ja kupuje biedronkową konfiture truskawkową/jagodowa raz na jakis czas.własnie pognałam do lodówki co by was w bład nie wprowadzic i o zgrozo jaki skład niefajnyale jest dobra i duze truskawki w srodku.

natomiast zastanawiam sie o jakich wy dzemach piszecie..bo kiedys (nie tak dawno) kupiłam i nazywał sie tak" rapsodia 100%owoców i dalej nic zero nazwy dzem czy cos"i masakra to było dla mnie w ogole nie zjadliwe kwasne jakos takie...
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 19:57   #2974
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
ja kupuje biedronkową konfiture truskawkową/jagodowa raz na jakis czas.własnie pognałam do lodówki co by was w bład nie wprowadzic i o zgrozo jaki skład niefajnyale jest dobra i duze truskawki w srodku.

natomiast zastanawiam sie o jakich wy dzemach piszecie..bo kiedys (nie tak dawno) kupiłam i nazywał sie tak" rapsodia 100%owoców i dalej nic zero nazwy dzem czy cos"i masakra to było dla mnie w ogole nie zjadliwe kwasne jakos takie...
Te dżemy o których mówimy są słodzone zagęszczonym sokiem jabłkowym, także są słodkie oprócz soku jabłkowego i owoców zawierają jeszcze pektynę jako zagęstnik, także skład fajny
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:01   #2975
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
To jest straszne chamstwo... ja najczęściej w almie wpadam :/ Tylko nie sprawdzam wszystkiego na czytniku i ostatnio np chleb na półce 3,99 w domu na paragonie patrzę 5,99 innym razem pestki dyni na półce 4,99 a na rachunku 8,49 (!!!!) kilka razy już się wkopałam, nie jestem w stanie na bieżąco sprawdzać jak mam dużo rzeczy :/
no racja to jest chamstwo i jak dla mnie zwyczajne złodziejstwo. bo owszem moze zdarzyc sie jakies niedopatrzenie ale jezeli zwrócicie uwage i na drugi dzien dalej jest cena nie ujednolicona to własnie jest dla mnie złodziejstwo.(miałam tak w sklepie kosmetycznym a kapnełam sie tylko dlatego ze miałam tylko 2 rzeczy)
Stary 2014-02-21, 20:02   #2976
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez arbuziak Pokaż wiadomość
Te dżemy o których mówimy są słodzone zagęszczonym sokiem jabłkowym, także są słodkie oprócz soku jabłkowego i owoców zawierają jeszcze pektynę jako zagęstnik, także skład fajny
a w soku jabłkowym pewnie cukier albo syrop g-f

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:10   #2977
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arbuziak Pokaż wiadomość
to z ciekawosci o ile nie zapomnę zerkne na te dzemy jak bede w b.

ps. równiez dziekuje za gazetki ostatnie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
a znacie jakies soki takie do herbaty bez tego pierunstwa syropu gf?
bo ja ostatnio obleciałam multum sklepów i lipa-łowicze herbapole (tu sie zdziwiłam) wszystko ma ten syrop i to wysoko w składzie.znalazłam jedynie syrop z tenczynek bez tego ale trafił mi sie tylko wisniowy.
Stary 2014-02-21, 20:14   #2978
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie tak podejrzewam, bo niemożliwe żeby był tak słodki bez cukru
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 20:15   #2979
Przenajswietsza
Raczkowanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4525705 0]może kartki nikt nie zmienił, trzeba patrzeć pod czytnikiem.[/QUOTE]

Dziękuję za radę zapytam przy kasie, bo czytniki u mnie są 2 i nigdy nie działają
Stary 2014-02-21, 20:19   #2980
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Witajcie

ja mam pytanie o plstformę do ćwiczeń, jest teraz aktualnie w sklepach, czy ktoś może ma? moze się wypowiedzieć?
Fajna jest?
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:10   #2981
iwonia59
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to iwonia59

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Ja już też po zakupach herbacianych. U mnie wpadły głównie ziołowe, roiboosy, earl grey i piramidki Grenn Hillsa. Jak to dobrze że mąż w pracy, nie musiałam się martwić jak wnieść kolejny pierdylion herbat do domu
Narazie muszą pójść do szafki obfitości, bo szafka kuchenna wypchana po brzegi herbatami, ale ale, sie skonsumuje

Dobrałam też formę na tartę na wagę

Oglądałam te wyciskarki ze spryskiwaczem, ale jakies takie mi sie wydały, jak ze sklepu "Wszystko po 2zł" i uznałam, że pewnie bym to za pierwszym razem rozwaliła z moimi umiejętnościami
Skąd ja to znam? Też jestem maniaczką herbaty, ale nie mam problemu w tej kwestii z mężem. Sama już się zorientowałam, że mam ich całą szafeczkę i przestałam dokupować...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
to z ciekawosci o ile nie zapomnę zerkne na te dzemy jak bede w b.

ps. równiez dziekuje za gazetki ostatnie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

a znacie jakies soki takie do herbaty bez tego pierunstwa syropu gf?
bo ja ostatnio obleciałam multum sklepów i lipa-łowicze herbapole (tu sie zdziwiłam) wszystko ma ten syrop i to wysoko w składzie.znalazłam jedynie syrop z tenczynek bez tego ale trafił mi sie tylko wisniowy.
Nie chcę się wymądrzać, ale b.db jest pigwa do herbaty (dostępna późną jesienią-więc może jeszcze gdzieś rośnie), albo pocięta skórka z cytryny, zalana miodem i trzymana w lodówce. Odkąd wiem, że herbata z cytryną jest niewskazana, to piję z tą skórką...
iwonia59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:14   #2982
nadiaaa171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonia59 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam? Też jestem maniaczką herbaty, ale nie mam problemu w tej kwestii z mężem. Sama już się zorientowałam, że mam ich całą szafeczkę i przestałam dokupować...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Nie chcę się wymądrzać, ale b.db jest pigwa do herbaty (dostępna późną jesienią-więc może jeszcze gdzieś rośnie), albo pocięta skórka z cytryny, zalana miodem i trzymana w lodówce. Odkąd wiem, że herbata z cytryną jest niewskazana, to piję z tą skórką...
a dlaczego herbata z cytryną jest niewskazana ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.95..89..85..80....75 :... 73.. 71.:..69

.." i wyciągnęła do mnie malutka rączkę..i siłę mi dała niespotykaną, i miłość największą, bezinteresowną.."
nadiaaa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:17   #2983
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Przecież obowiązuje cena na półce. To, jaka cena im wyskoczy na kasie niezbyt mnie interesuje
Tak tylko że człowiek nie patrzy od razu czy wszystko jest ok, dopiero w domu wychodzi że jednak więcej zapłacił więc niewiele warta cena z półki Gdybym widziała od razu to bym zwróciła uwagę, bo dziwnym trafem cena nigdy nie jest niższa niż na półce.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:55   #2984
j_ka
Rozeznanie

Jakiś rok temu w Kauflandzie na wadze zamiast 6,99 zł nabiło mi 12,99 zł/kg za winogrona. Byłam wtedy strasznie zła na siebie, bo zobaczyłam to dopiero w domu. Potem znów coś było nie tak z ceną kawy, ale to już sprawdziłam, więc od razu pieniądze odzyskałam. Od tamtej pory zawsze sprawdzam ceny na paragonie zaraz po odejściu od kasy.[/COLOR]
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:12   #2985
nothing_personal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość

podobno jakieś szkodliwe związki powstają w połączeniu cytryny i czarnej herbaty, ale lapiej poszukać w necie

Mogę wam z całym sercem polecić pigwę do herbat, soków. Taki napój jest przepyszny, smak jest podobny do cytryny, ale to nie jest dokładnie taki sam. Moi rodzice specjalnie wsadzili pigwę, zresztą nie tylko do herbat dajemy
nothing_personal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:15   #2986
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadiaaa171 Pokaż wiadomość

Cytryna uwalnia glin zawarty w herbacie. Kumulacja glinu może spowodować zaburzenia w układzie nerwowym. Z tego co wiem, może nawet powodować chorobę Alzheimera.

(Jeżeli chodzi o skórkę z kupnych cytryn to uważajcie dziewczyny, bo cytryny mocno "pryskane" wszystkie pestycydy zatrzymują w skórce )
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:45   #2987
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
Cytryna uwalnia glin zawarty w herbacie. Kumulacja glinu może spowodować zaburzenia w układzie nerwowym. Z tego co wiem, może nawet powodować chorobę Alzheimera.

(Jeżeli chodzi o skórkę z kupnych cytryn to uważajcie dziewczyny, bo cytryny mocno "pryskane" wszystkie pestycydy zatrzymują w skórce )
Dlatego u mnie sparza się cytryne :p
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 22:45   #2988
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
do czego te piłeczki służa?
Może do ugniatania dla odstresowania albo po prostu dla dziecka do zabawy.

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
ja też
Widzę, że nie tylko mnie za nim tęskno
Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Dzięki za gazetki Kilka rzeczy wpadnie do koszyka, m.in. kuskus, kasza jaglana, plasterki jabłka z cynamonem. Kusi mnie też sok z brzozy

Zawsze były 3 koszyki w komodzie

Wczoraj wybrałam się do B. i kupiłam orzechy pecan, kropelki, posypkę i startą czekoladę do ciast (po 1,49 zł), owoce kandyzowane, pianki Marshmallows za 2,49 zł
Ach tak, czyli wbrew wszystkiemu komódki chyba zjechały z ceny

Cytat:
Używałam, zalewałam w nim herbatę juz 3 razy i w porządku.
Może zimny był ten Twój zaparzacz czy coś.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Dokładnie, 750ml to są 3 kubki normalnej wielkości, albo dwa większe. Naprawdę tak postawić na biurko do popijania starczy
Ja kuskus podobnie, daję jako dodatek do obiadu normalnie, albo do sałatek.

Nie kupie akurat w B. bo mam zapas kuskusu w domu (kupiony w Carrfourze za grosze kiedyś), ale skuszę się na jaglaną, cenę ma zbliżoną do innych sklepów, jakoś po tyle niedawno była w Lidlu, a może i tańsza z parenaście groszy.
Zakupię tez ocet jabłkowy i może jakiś makaron. To tyle.

Nie dajcie się oszukać, że jak gazetka ze zdrową żywnością to warto brać.
Np kefiry smakowe stoją i mają syrop w skłądzie. To samo te napoje Vita coś.
A jest w lidlu na stałe? Wczoraj kupiłam w carrefour, za 2,99 wiec ta biedronkowa jednak sporo tańsza będzie, szczególnie jak się chce kupić trochę zapasu
Cytat:
No wiesz, nie chciałam robić bałaganu w sklepie
Chociaż w sumie planowałam szybko wrócić, więc to nie wielkie bałaganienie
Skoro wróciłabyś zaraz to nie ma przecież mowy o bałaganieniu, jedynie o sprytnym przechytrzeniu konkurencji
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 00:00   #2989
melania97
Raczkowanie

Też dziękuję za gazetki , trochę jedzonka przygarnę jak się pojawi u mnie.

Ha kupiłam te 2 piłeczki minki, no nie mogłam się oprzeć
Stary 2014-02-22, 08:17   #2990
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Czy kupił ktoś ten dzbanek z zaparzaczem? Fajny jest?? Mam nadzieję, że jeszcze będą, bo ja się dopiero dziś na zakupy wybieram

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Dzięki za gazetki

Spodobały mi się ramki na zdjęcia - mam nadzieję, że jakoś będą wyglądały

No i zapas kasz na pewno zrobią, bo są bardzo tanie i całkiem fajny przepis na te kasze w gazetce jest

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 09:53   #2991
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś sos czosnkowy Madero w tubie ala keczup, za 3,69 zł. Nawet nie wiedziałam, że mają się pojawić, a był też do hamburgerów. Muszę przyznać, że smaczny, a próbwałam wielu i żaden mi nie smakował
Mówisz że jadalny? Też go właśnie parę dni temu kupiłam, ale jeszcze nie zaczęty.
Mężuś lubi sobie polać domowego kebaba, tak miałam nadzieję, że on do czegoś przydatny będzie

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez SwietaKsiezniczka Pokaż wiadomość
A wiecie może czy u Was przecenili kulki rexona meskie??
bo u mnie n czytniku dalej po 11.99 ;//

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

A czy ten dzem jest równiez w wersji truskawkowej?
I jaka cena?

Bo 100% owoców kusi )
Ale piszemy normalną czcionką. Nie ma powodów do wyróżniania się z tłumu

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Wiesz, mój mąż jak widzi kolejne zakupy herbaciane to już tylko puka mi się w czółko
Zazdraszczam Ci samokontroli, ja jej nie mam
Kiedyś wywaliłam wszystko z szafek do sprzątania do zabrakło mi blatu, żeby te herbaty położyć. Dawno temu wklejałam tu nawet fotę tego

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A jest w lidlu na stałe? Wczoraj kupiłam w carrefour, za 2,99 wiec ta biedronkowa jednak sporo tańsza będzie, szczególnie jak się chce kupić trochę zapasu
Raczej nie Była z okazji jakiejś gazetki. Ale może zerknij jeszcze.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
Czy kupił ktoś ten dzbanek z zaparzaczem? Fajny jest?? Mam nadzieję, że jeszcze będą, bo ja się dopiero dziś na zakupy wybieram
Tak i było tu o tym sporo pisane, 2-3 stronki wstecz
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:06   #2992
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nothing_personal Pokaż wiadomość
podobno jakieś szkodliwe związki powstają w połączeniu cytryny i czarnej herbaty, ale lapiej poszukać w necie

Mogę wam z całym sercem polecić pigwę do herbat, soków. Taki napój jest przepyszny, smak jest podobny do cytryny, ale to nie jest dokładnie taki sam. Moi rodzice specjalnie wsadzili pigwę, zresztą nie tylko do herbat dajemy
Cytat:

tez to słyszałam. Ale znam dużo ludzi którzy piją herbatkę z cytryną, niektórzy już w podeszłym wieku i zdrowi jak koń.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:17   #2993
patusia22
Zakorzenienie

kupiłam dziś będąc na zakupach jedwab do włosów za 3,29zł i gumy Mamba (opakowanie z 5sztukami) za 2,39zł

myślałam, że może trafię orzechy pekan ale nie było ....szkoda
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:36   #2994
Madzia9999
Zakorzenienie

Przed zjęciami w szkole zaszłam do Biedry a tu rajtki 60den za 3.89zł Miałam tylko 10zł w przy sobie więc wzięłam tylko dwie pary Opłacają się za tą cenę

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:45   #2995
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Lubię kuskusa i filet z kurczaka z przyprawami arabskimi Super połączenie
Jeszcze lepszy jest bulgur.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

Pigwa ma w ogóle obłędny smak.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:46   #2996
babeczki
Zakorzenienie

kupiłam wczoraj 2 opakowania pecanów w B. a było całe pudło :P

wzięłam na spróbowanie i są smaczne, ale bez przesady żeby robić wielkie zapasy przynajmniej mnie jakoś specjalnie nie urzekły:P

bardziej smakują mi zwykłe włoskie, ale przynajmniej w pecanach nie trafi się żaden gorzki, tylko wszystkie są tak samo smaczne

tak na spróbowanie warto było wziąć

dalej jestem zachwycona herbatami rooibos karmelowa i waniliowa cudne, od 4 dni nie piję żadnych innych tylko te 2 na zmiane
zaraziłam tymi herbatami moją siostrę, mamę, TŻ i jego mamę wszyscy się zachwycamy karmelową

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:51   #2997
klada
Zakorzenienie

Serio ta herbata karmelowa jest dobra? Czuć karmelem? I ile kosztuje (ile torebek)?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:15   #2998
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Serio ta herbata karmelowa jest dobra? Czuć karmelem? I ile kosztuje (ile torebek)?
2,99zł za 20 torebek
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:28   #2999
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
aktualnie od jakiś 2 tygodni moja ulubiona herbata

Butomaniaczka
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:19   #3000
Inna_Mi
Raczkowanie

Cytat:
Czytałam, że właśnie dlatego należy usuwać torebkę z fusami/fusy z herbaty przed dodaniem cytryny - wtedy można pić herbatę bez obaw.

I przyłączam się do zachwytów nad karmelową rooibos, mam już 3 opakowanie i znika nam w błyskawicznym tempie Waniliowa z miodem też dobra, ale karmelowa to mistrzostwo.
Inna_Mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości