Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 12:56   #691
Munkaa
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Ewa bez makijażu...

w tym filmiku Ewa znowu robi tysiące sztucznych min, pojawia się znana nam modulacja głosu, sapanie, jakby wymuszony śmiech...

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 13:18
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:16   #692
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
ja tam lubię takie sklejki
brwi specyficzne - to fakt, ale kompletnie mi to u niej nie wadzi
Też lubię, miałam na myśli że tak właściwie to jeden z lepszych no-makeupów, zazwyczaj użyją tony bronzera albo różowej szminki

Cytat:
Napisane przez stokrotkowa92 Pokaż wiadomość
Mnie Carli przypomina trochę Katosu
O nigdy w życiu
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:18   #693
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewa bez makijażu...
Panna Joanna to wygląda normalnie, ale Ewa... zupełnie inna osoba.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:18   #694
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość

A co wy na to…:

http://www.youtube.com/watch?v=A5gM61OwzSA
http://www.youtube.com/watch?v=28uxz_Gazqs
http://www.youtube.com/watch?v=l26v8dKcpRw

Bo ja myślałam, że to troll jaki… A to chyba tak na poważnie.
Nie każdy powinien kręcić...
Ten filmik z pomadką to dla mnie masakra- strasznie to nieestetycznie wygląda

Dziewczyna faktycznie ma trudną urodę, ale to nie o to chodzi- przecież są vlogerki które nie są piekościami ale kręcą bardzo ciekawe i rzeczowe filmiki, potrafią też wyczarować wspaniałe makijaże.

Cytat:
Napisane przez orzech_w_karmelu Pokaż wiadomość
I tu byś się zdziwiła! A gdybyś wiedziała jakie orły pracują w Agorze, to by ci szczęka opadła. Ale przemilczę, żeby po łapach nie dostać :-(
Niestety to prawda że w ogólnopolskich, szanowanych tytułach czasami pracują jacyś pseudodziennikarze. Przerabiałam to na własnej skórze w mojej firmie- parę tytułów zgodziło się napisać o nas, ale nie wyrazili zgody na przesłanie im naszych własnych tekstów. Mieli napisać je sami na podstawie dostarczonych przez nas materiałów. To co dostaliśmy do akceptacji to była jakaś tragedia- błedy interpunkcyjne, składniowe, merytoryczne, literówki oraz byki gramatyczne. No wszystko co jest możliwe to w tych tekstach można było odnaleźć. Jednym słowem DRAMAT. Nie chce wymieniać tytułów ale to na prawdę szanowane gazety...

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wDi2sVIPKvY 'no makeup, makeup' u Carli - no cóż mogę powiedzieć, dla mnie pięknie!
Na niej wszystko pięknie wygląda

Cytat:
Napisane przez ewelinka1808 Pokaż wiadomość
Chętnie bym obejrzała jej inne filmiki, ale za bardzo przypomina mi Natalię Siwiec z wyglądu i nie dam rady...
Mi ona w ogóle nie kojarzy się z Natalią Siwiec- Carli ma całkowicie naturalną urodę, piękne semickie rysy. Natalia to też piękna kobieta, ale jednak troszkę stuningowana co czasami dość mocno widać.

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Dziwne brwi. I nie wygląda to na "no makeup" I o co chodzi w 5:28?
Brwi ma charakterystyczne. Ja bym je troszkę wyskubała pośrodku bo są nieco za blisko siebie moim zdaniem, ale już się u niej do nich przyzwyczaiłam i mi nie przeszkadzają.
Co do samego makijażu to myślę że na żywo nie będzie to taki efekt no make up jak na filmiku, bo ten korektor Laura Mercierktóry nakłada prawie na pół twarzy jest raczej ciężki i może być dość widoczny na skórze. Miałam go kiedyś

w 5:28 chodzi o to że niedawno poparzyła się w tym miejscu lokówka i chyba chciała pokazać że jeszcze się nie zagoiło.

Co do Ewy to mi się wydaje że ona te miny robi po to żeby odciągnąć uwagę od swojej nieumalowanej twarzy
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:28   #695
Munkaa
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater widzę serek pleśniowy, widzę kurczaka - połączenie idealne
Stary 2014-02-22, 13:28   #696
stokrotkowa92
Przyczajenie

https://www.youtube.com/watch?v=KZlwej5TWLo Nissiax i porównanie oliwek do mycia ciała
stokrotkowa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:35   #697
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xoxo_gg Pokaż wiadomość
Ja nie lubie dzieci. Drazni mnie ich pisk,krzyk,placz ect. Nie cierpie ich w sklepach i uwazam,ze skoro rodzic nie umie nad nimi zapanowac to powinien zostawic dzieci w domu pod czyjas opieka. Najbardziej doprowadza mnie do szalu jak mamusia oglada na polce 100 rodzajow czegos tam i dokonuje wyborow a dzieciak a) krzyczy w niebo głosy b) placze c) biega. Jak biega to wpada na ludzi,ktorzy robia zakupy, ja na przykład lubie robic zakupy i wcale mnie sie nie usmiecha slalomy z dzieciakami. A zeby tego bylo malo wpadnie taki dzieciak na ciebie a matka w yym momencie obroci sie laskawie od polki i sprzeda ci spojrzenie z cyklu -jakim prawem stoisz na drodze jej "uroczego" rozszalalego biegajacego dziecka??? Albo jeszcze te dzieci ktore wymuszaja placzem i klada sie w sklepie na podlodze, placza i machaja konczynami????? Serio???
Jak dla mnie DZIECIOM MOWIE NIE
Mam tak samo. Nie twierdzę, że nigdy nie zdecyduję się na własne, ale te hordy rozwydrzonych dzieciaków wszędzie.... Z drugiej strony nie ma co winić dziecka. Za taki stan rzeczy odpowiadają rodzice. A właściwie nie odpowiadają. Mają w nosie innych i nawet nie zwrócą dzieciakowi uwagi. Nigdy tego nie zrozumiem, po co je ze sobą wszędzie ciągnąć? Dziecko się nudzi i stąd ta sytuacja. Męczy siebie, rodzica i wszystkich wokół. Masakra.
Stary 2014-02-22, 13:50   #698
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. Nie twierdzę, że nigdy nie zdecyduję się na własne, ale te hordy rozwydrzonych dzieciaków wszędzie.... Z drugiej strony nie ma co winić dziecka. Za taki stan rzeczy odpowiadają rodzice. A właściwie nie odpowiadają. Mają w nosie innych i nawet nie zwrócą dzieciakowi uwagi. Nigdy tego nie zrozumiem, po co je ze sobą wszędzie ciągnąć? Dziecko się nudzi i stąd ta sytuacja. Męczy siebie, rodzica i wszystkich wokół. Masakra.

poważnie?
nie wszyscy biorą dzieciaki ze sobą, bo CHCĄ
czasami nie ma innego wyjścia, żadna mama nie zostawi dziecka z kimś przypadkowym, a wiadomo że nie zawsze znajdzie się odpowiedzialny człowiek, który ma czas i chęci opieki nad czyimś dzieckiem

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 13:52
Stary 2014-02-22, 13:51   #699
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nigdy tego nie zrozumiem, po co je ze sobą wszędzie ciągnąć? Dziecko się nudzi i stąd ta sytuacja. Męczy siebie, rodzica i wszystkich wokół. Masakra.
Nie wszyscy mają ten luksus, żeby podrzucić dzieciaka babci lub opiekunce. Poza tym ciężko kupić dziecku ciuchy czy buty "na oko". No i młode, które nie wychodzi do ludzi tylko siedzi w domu, wyrośnie po prostu na dzikusa. Niektórym to się chyba wydaje, że dziecko to taka zabawka z opcją 'on' i 'off', którą można odłożyć na półkę gdy chce się zrobić zakupy by broń buk nie przeszkodziło swoim płaczem innym ludziom
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:59   #700
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=A5gM61OwzSA
http://www.youtube.com/watch?v=28uxz_Gazqs
http://www.youtube.com/watch?v=l26v8dKcpRw

Bo ja myślałam, że to troll jaki… A to chyba tak na poważnie.
Nie każdy powinien kręcić...
..to z tą szminką ostro creepy D:

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=glkznsxy0QQ 'zapalamy światełko, ubieramy paputki, szlafroczek...' szkoda, że zamiast: 'i idziemy na dół', nie powiedziała: 'i idziemy na dołek'
http://www.youtube.com/watch?v=kajBzGlIz-c
jest tak przesłodzona że aż mnie mdli
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:02   #701
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nie wszyscy mają ten luksus, żeby podrzucić dzieciaka babci lub opiekunce. Poza tym ciężko kupić dziecku ciuchy czy buty "na oko". No i młode, które nie wychodzi do ludzi tylko siedzi w domu, wyrośnie po prostu na dzikusa. Niektórym to się chyba wydaje, że dziecko to taka zabawka z opcją 'on' i 'off', którą można odłożyć na półkę gdy chce się zrobić zakupy by broń buk nie przeszkodziło swoim płaczem innym ludziom

Oczywiście, rozumiem to, ale to jest to o czym rozmawiamy. Jeśli już się je ze sobą zabiera, to wypadało by ich pilnować i zwracać uwagę, jeśli zachowują się tak, a nie inaczej. A mam wrażenie, że większość (nie mówię, że każdy) rodziców puszcza je samopas, tak jakby każdy sklep, miejsce publiczne było jednym wielkim placem zabaw. Chodzi o jakiś rozsądek.

Edytowane przez diorentynka
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:03 Powód: literówka
diorentynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:04   #702
m000
Wtajemniczenie

Co sądzicie o tych makijażach?
http://www.youtube.com/user/nataliebeautyyy
m000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:07   #703
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, rozumiem to, ale to jest to o czym rozmawiamy. Jeśli już się je ze sobą zabiera, to wypadało by ich pilnować i zwracać uwagę, jeśli zachowują się tak, a nie inaczej. A mam wrażenie, że większość (nie mówię, że każdy) rodziców puszcza je samopas, tak jakby każdy sklep, miejsce publiczne było jednym wielkim placem zabaw. Chodzi o jakiś rozsądek.
Oczywiście, że tak. Odpowiadałam na fragment, który dotyczył braku zrozumienia czemu to nie można dziecka w domu zostawić. No często się po prostu nie da. I nawet najgrzeczniejsze dziecko ma czasem gorszy dzień, choćby ze zmęczenia od natłoku wrażeń, zaczyna płakać/nie chcieć stać czy siedzieć spokojnie. To jest normalne bo to tylko małe dziecko a nie dorosły potrafiący w pełni dostosować się do wymogów otoczenia.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:08   #704
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:10   #705
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
poważnie?
nie wszyscy biorą dzieciaki ze sobą, bo CHCĄ
czasami nie ma innego wyjścia, żadna mama nie zostawi dziecka z kimś przypadkowym, a wiadomo że nie zawsze znajdzie się odpowiedzialny człowiek, który ma czas i chęci opieki nad czyimś dzieckiem
Zgodzę się z Tobą w tej kwestii, ale na to, że rodzice nie reagują, kiedy maluchy broją, już nie. Jeśli tak, jak mówisz, nie ma ich z kim zostawić, można chyba przynajmniej ich pilnować.
Stary 2014-02-22, 14:11   #706
201703241651
Konto usunięte

http://www.youtube.com/watch?v=7U818Iic7f8
Behind the scenes - LGS

Dziewczyny, na tle reszty góró na tej sesji(?), prezentują się ekstra, moim zdaniem.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:16   #707
201605301111
Konto usunięte

http://www.youtube.com/watch?v=lk45-rH2cVo

....
serio?
tutorial "DIY" "wytnijcie wąsy z filcu i przyklejcie na słomkę"
boże, faktycznie bez filmiku bym tego nie zrobiła
Stary 2014-02-22, 14:19   #708
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgodzę się z Tobą w tej kwestii, ale na to, że rodzice nie reagują, kiedy maluchy broją, już nie. Jeśli tak, jak mówisz, nie ma ich z kim zostawić, można chyba przynajmniej ich pilnować.

jasne, ale ja odpowiadałam na Twoje zdanie na temat 'ciągania ze sobą wszędzie dzieci' i komentowałam, a raczej dziwiłam się temu, że 'nigdy tego ciągania nie zrozumiesz'

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=lk45-rH2cVo

....
serio?
tutorial "DIY" "wytnijcie wąsy z filcu i przyklejcie na słomkę"
boże, faktycznie bez filmiku bym tego nie zrobiła
ten kanał jest tak bardzo 'na siłę'
Stary 2014-02-22, 14:20   #709
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, że tak. Odpowiadałam na fragment, który dotyczył braku zrozumienia czemu to nie można dziecka w domu zostawić. No często się po prostu nie da. I nawet najgrzeczniejsze dziecko ma czasem gorszy dzień, choćby ze zmęczenia od natłoku wrażeń, zaczyna płakać/nie chcieć stać czy siedzieć spokojnie. To jest normalne bo to tylko małe dziecko a nie dorosły potrafiący w pełni dostosować się do wymogów otoczenia.

Ja nie jestem po żadnej ze stron. Ale zdarzyło mi się, że np. stałam w tramwaju, obok siedziała bokiem pięciolatka, kopała mi płaszcz i spodnie, był tłok, nie bardzo miałam jak się odsunąć, nachyliłam się, otrzepałam rękawiczką błoto i powiedziałam delikatnie "Skarbie, zobacz, brudzisz mnie." Matka zmierzyła mnie wzrokiem chcącym zabić, mruknęła coś, że "To tylko dziecko przecież." No jasne, ale można by było mu wytłumaczyć, powiedzieć jak należy się zachować, uśmiechnąć się i przeprosić, wziąć małą na kolana i pilnować. Widziałam też kiedyś wątek na wizażu autorstwa oburzonej matki. Pisała, że jej maluch chyba kogoś przez przypadek tez uderzył, kopnął czy coś, tamta osoba coś odpowiedziała, ze wypadałoby przeprosić, na co matka, że ona nie będzie przecież przepraszać, bo dziecko nie zrobiło tego specjalnie i jacy to ludzie są bezczelni! :/ No jak się kogoś przypadkiem trąci ramieniem, czy puknie ręką to chyba też się odruchowo mówi "Przepraszam". Chyba, że nie wszyscy... I tylko ja taka dziwna jestem. Każdy niestety spotyka się z takimi sytuacjami. Myślę, że wszystkim tutaj chodzi o takich rodziców, a nie o to, że dziecko czasem zapłacze, ucieknie, przewróci coś, wpadnie na nas. Wiem, że są dzieci bardziej i mniej żywiołowe, ja podobno byłam grzeczna. Ale mama mi nawet teraz opowiada, że zawsze wiedziałam "gdzie jest moje miejsce" jak okropnie by to nie brzmiało. :P Zawsze ktoś mnie złapał za rękę, powiedział "Cicho, teraz nie wolno krzyczeć", "Uspokój się, jesteśmy w kościele", "Czekamy do lekarza, pan doktor nie może dobrze zbadać innego dziecka jak rozrabiasz" itd, itd, itd. A jak stoję w kolejce, a za mną dziecko śpiewa na cały głos jakąś swoją piosenkę, drze się tak, że je słychać piętro wyżej no to nie wiem o co chodzi.. .Dlaczego matka to ignoruje? Mi by na pewno ktoś powiedział "Kochanie, ciszej. Tutaj nie można tak krzyczeć. Możesz śpiewać sobie cicho.". Nie mam dzieci to może się nie znam. Chodzi o to, że póki nic nie tłucze i nie niszczy w sklepie to jest ok? Darcie buziaka i bieganie jest ok, bo to "dziecko tylko przecież"?

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:32
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:21   #710
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
j

ja byłam dobrej myśli, bo olga (reszty nie oglądam, bo ani nie ćwiczę ani nie podoba mi się marzenkowe urządzanie domu) zaczynala calkiem nieźle - kartka-zdrapka była całkiem spoko pomysłem. Ale to... jak ten program ma taką tendencję spadkową, to chyba następny film to będzie "jak złożyć serwetkę na pół DIY"
Stary 2014-02-22, 14:28   #711
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne, ale ja odpowiadałam na Twoje zdanie na temat 'ciągania ze sobą wszędzie dzieci' i komentowałam, a raczej dziwiłam się temu, że 'nigdy tego ciągania nie zrozumiesz'

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Jak dla mnie to ludzie mogą brać nawet całe przedszkole dzieci do sklepu, mogą brać nawet psa byleby tylko to nie przeszkadzało innym ludziom. Tu nie chodzi o dzieci, bo równie dobrze nastolatek może być upierdliwy w sklepie, chodzi o szacunek do innych ludzi, którzy przyszli tylko do sklepu a nie do przedszkola. Jak będę chciała posłuchać wrzasków, krzyków, gdy będę chciała, żeby mi się masa dzieci kręciła pod nogami to zostanę przedszkolanką. I jak już wcześniej to zostało wspomniane- to nie jest wina dzieci, to wina rodziców, którzy nie potrafią ich wychować.
Stary 2014-02-22, 14:29   #712
fokensik
Raczkowanie

Cytat:
Ewa bez makijażu...
<heater mode on> wygląda jak Blobfish <heater mode off>
Stary 2014-02-22, 14:30   #713
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie jestem po żadnej ze stron. Ale zdarzyło mi się, że np. stałam w tramwaju, obok siedziała bokiem pięciolatka, kopała mi płaszcz i spodnie, był tłok, nie bardzo miałam jak się odsunąć, nachyliłam się, otrzepałam rękawiczką błoto i powiedziałam delikatnie "Skarbie, zobacz, brudzisz mnie." Matka zmierzyła mnie wzrokiem chcącym zabić, mruknęła coś, że "To tylko dziecko przecież." No jasne, ale można by było mu wytłumaczyć, powiedzieć jak należy się zachować, uśmiechnąć się i przeprosić, wziąć małą na kolana i pilnować. Widziałam też kiedyś wątek na wizażu autorstwa oburzonej matki. Pisała, że jej maluch chyba kogoś przez przypadek tez uderzył, kopnął czy coś, tamta osoba coś odpowiedziała, ze wypadałoby przeprosić, na co matka, że ona nie będzie przecież przepraszać, bo dziecko nie zrobiło tego specjalnie i jacy to ludzie są bezczelni! :/ No jak się kogoś przypadkiem trąci ramieniem, czy puknie ręką to chyba też się odruchowo mówi "Przepraszam". Chyba, że nie wszyscy... Każdy niestety spotyka się z takimi sytuacjami. Myślę, że wszystkim chodzi o takich rodziców, a nie o to, że dziecko czasem zapłacze, ucieknie, przewróci coś, wpadnie na nas. Wiem, że są dzieci bardziej i mniej żywiołowe, ja podobno byłam grzeczna. Ale mama mi nawet teraz opowiada, że zawsze wiedziałam "gdzie jest moje miejsce" jak okropnie by to nie brzmiało. :P Zawsze ktoś mnie złapał za rękę, powiedział "Cicho, teraz nie wolno krzyczeć", "Uspokój się, jesteśmy w kościele", "Czekamy do lekarza, pan doktor nie może dobrze zbadać innego dziecka jak rozrabiasz" itd, itd, itd. A jak stoję w kolejce, a za mną dziecko śpiewa na cały głos jakąś swoją piosenkę, drze się tak, że je słychać piętro wyżej no to nie wiem o co chodzi.. .Dlaczego matka to ignoruje? Mi by na pewno ktoś powiedział "Kochanie, ciszej. Tutaj nie można tak krzyczeć. Możesz śpiewać sobie cicho.". Nie mam dzieci to może się nie znam.
Dokładnie. Dzieciak wyleje na ciebie przypadkiem sok i nawet nie usłyszysz przepraszam, bo przecież to tylko dziecko. Mnie mama chyba inaczej wychowywała
Stary 2014-02-22, 14:34   #714
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fokensik Pokaż wiadomość
<heater mode on> wygląda jak Blobfish <heater mode off>
Jak pisałyście o Blobfishu, myslałam że chodzi o inną Youtuberkę
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:35   #715
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Jak pisałyście o Blobfishu, myslałam że chodzi o inną Youtuberkę
mi oobiście chodziło o inną
Stary 2014-02-22, 14:37   #716
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
mi oobiście chodziło o inną
O jeny
Stary 2014-02-22, 14:38   #717
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie jestem po żadnej ze stron. Ale zdarzyło mi się, że np. stałam w tramwaju, obok siedziała bokiem pięciolatka, kopała mi płaszcz i spodnie, był tłok, nie bardzo miałam jak się odsunąć, nachyliłam się, otrzepałam rękawiczką błoto i powiedziałam delikatnie "Skarbie, zobacz, brudzisz mnie." Matka zmierzyła mnie wzrokiem chcącym zabić, mruknęła coś, że "To tylko dziecko przecież." No jasne, ale można by było mu wytłumaczyć, powiedzieć jak należy się zachować, uśmiechnąć się i przeprosić, wziąć małą na kolana i pilnować. Widziałam też kiedyś wątek na wizażu autorstwa oburzonej matki. Pisała, że jej maluch chyba kogoś przez przypadek tez uderzył, kopnął czy coś, tamta osoba coś odpowiedziała, ze wypadałoby przeprosić, na co matka, że ona nie będzie przecież przepraszać, bo dziecko nie zrobiło tego specjalnie i jacy to ludzie są bezczelni! :/ No jak się kogoś przypadkiem trąci ramieniem, czy puknie ręką to chyba też się odruchowo mówi "Przepraszam". Chyba, że nie wszyscy... I tylko ja taka dziwna jestem. Każdy niestety spotyka się z takimi sytuacjami. Myślę, że wszystkim tutaj chodzi o takich rodziców, a nie o to, że dziecko czasem zapłacze, ucieknie, przewróci coś, wpadnie na nas. Wiem, że są dzieci bardziej i mniej żywiołowe, ja podobno byłam grzeczna. Ale mama mi nawet teraz opowiada, że zawsze wiedziałam "gdzie jest moje miejsce" jak okropnie by to nie brzmiało. :P Zawsze ktoś mnie złapał za rękę, powiedział "Cicho, teraz nie wolno krzyczeć", "Uspokój się, jesteśmy w kościele", "Czekamy do lekarza, pan doktor nie może dobrze zbadać innego dziecka jak rozrabiasz" itd, itd, itd. A jak stoję w kolejce, a za mną dziecko śpiewa na cały głos jakąś swoją piosenkę, drze się tak, że je słychać piętro wyżej no to nie wiem o co chodzi.. .Dlaczego matka to ignoruje? Mi by na pewno ktoś powiedział "Kochanie, ciszej. Tutaj nie można tak krzyczeć. Możesz śpiewać sobie cicho.". Nie mam dzieci to może się nie znam. Chodzi o to, że póki nic nie tłucze i nie niszczy w sklepie to jest ok? Darcie buziaka i bieganie jest ok, bo to "dziecko tylko przecież"?
Ja jestem nauczycielką w przedszkolu, więc dzieci uwielbiam, ale też mnie wkurzają niewychowane dzieci w miejscach publicznych. A raczej wkurzają mnie ich rodzice.
Nie rozumiem ludzi, którzy nie upominają dzieci kiedy robią coś nieodpowiedniego do sytuacji. Tak, to tylko dziecko, ale to dziecko będzie kiedyś nastolatkiem, dorosłym i skąd będzie wiedzieć jak się zachowywać skoro nikt mu tego nie powie?!
Większość dzieci np nie kopałoby obcej Pani gdyby rodzic za każdym razem zwracał mu uwagę. Wiem z doświadczenia, że w miesiąc, max dwa jest się w stanie wyeliminować pewne zachowania dzieci konsekwentnym upominaniem i tłumaczeniem dlaczego tak nie należy robić. Niestety widząc rodziców którzy pozwalają im na wszystko na nowo dostają małpiego rozumku.
Dochodzi do tego, że rodzice proszą by nagrywać filmiki bo nie wierzą, że np ich dziecko potrafi zjeść ładnie cały obiad bez odchodzenia od stołu i bez wygłupów Kiedy pytam co taki rodzic robi w domu gdy dziecko odchodzi to uwaga... biega za nim z talerzem i widelcem i karmi go w biegu podczas zabawy. Logiczne
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:40   #718
201607131106
Konto usunięte

Dawno Cię nie było, Dziadu.
Ale fajnie, ze chociaż nas nadal czytasz.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:41   #719
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to ludzie mogą brać nawet całe przedszkole dzieci do sklepu, mogą brać nawet psa byleby tylko to nie przeszkadzało innym ludziom. Tu nie chodzi o dzieci, bo równie dobrze nastolatek może być upierdliwy w sklepie, chodzi o szacunek do innych ludzi, którzy przyszli tylko do sklepu a nie do przedszkola. Jak będę chciała posłuchać wrzasków, krzyków, gdy będę chciała, żeby mi się masa dzieci kręciła pod nogami to zostanę przedszkolanką. I jak już wcześniej to zostało wspomniane- to nie jest wina dzieci, to wina rodziców, którzy nie potrafią ich wychować.
Nawet w przedszkolu nie ma takich sytuacji (może podczas września z nową grupą). Tam dzieci są grzeczniejsze niż przy rodzicach, bo w przedszkolu dziecko ma jasno określone zasady
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:41   #720
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość

rozumiem, ale nie wiem czemu mnie cytujesz
ja nie wypowiadałam się na temat zachowania dzieci w miejscach publicznych, ani na temat reakcji rodziców, tylko skomentowałam, że nie zawsze jest opcja, aby dziecko zostawić w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości