Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 14:43   #721
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Dawno Cię nie było, Dziadu.
Ale fajnie, ze chociaż nas nadal czytasz.
A mi fajnie, że o mnie tu ktoś pamięta Czytam regularnie, ale zazwyczaj robię to przed snem i nie mam siły na pisanie, więc heatuje w duchu Ale w temacie dzieci musiałam sie wypowiedzieć
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:44   #722
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość

Nie rozumiem ludzi, którzy nie upominają dzieci kiedy robią coś nieodpowiedniego do sytuacji. Tak, to tylko dziecko, ale to dziecko będzie kiedyś nastolatkiem, dorosłym i skąd będzie wiedzieć jak się zachowywać skoro nikt mu tego nie powie?!
Większość dzieci np nie kopałoby obcej Pani gdyby rodzic za każdym razem zwracał mu uwagę. Wiem z doświadczenia, że w miesiąc, max dwa jest się w stanie wyeliminować pewne zachowania dzieci konsekwentnym upominaniem i tłumaczeniem dlaczego tak nie należy robić.
Oczywiście, zgadzam się Znam ze słyszenia przypadek kilkulatka, którego boi się własna babcia. Cóż.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:44   #723
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Jak pisałyście o Blobfishu, myslałam że chodzi o inną Youtuberkę

Ja też mam swoje skojarzenia
Stary 2014-02-22, 14:48   #724
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diorentynka Pokaż wiadomość

http://www.youtube.com/watch?v=A5gM61OwzSA
http://www.youtube.com/watch?v=28uxz_Gazqs
http://www.youtube.com/watch?v=l26v8dKcpRw

Bo ja myślałam, że to troll jaki… A to chyba tak na poważnie.
Nie każdy powinien kręcić...
Kto to jest zawsze mnie zastanawia co siedzi w takich ludziach że mają nieodpartą chęć pokazanie się światu, przekazanie swoich jakże cennych rad i uwag. Czy taka dziewczyna nie zdaje sobie sprawy że jest cholernie kiepska w tym co pokazuje :/ Tu nie chodzi o jej wygląd ale o odrobinę samokrytycyzmu.
Ten zegar, sapanie ... masakra.

Edytowane przez patycek
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:49
patycek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:50   #725
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
rozumiem, ale nie wiem czemu mnie cytujesz
ja nie wypowiadałam się na temat zachowania dzieci w miejscach publicznych, ani na temat reakcji rodziców, tylko skomentowałam, że nie zawsze jest opcja, aby dziecko zostawić w domu
Chciałam zacytować osobę, którą ty cytowałaś, źle kliknęłam
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:59   #726
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Chciałam zacytować osobę, którą ty cytowałaś, źle kliknęłam

aaaaa to luzik, zdziwiłam się właśnie
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:02   #727
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nie wiem, może jestem pusta i płytka, ale ja TEŻ dobieram zwierzęta ze względu na wygląd. Mają mi się podobać, budzić pozytywne odczucia. Nie chciałabym mieć np. łysego psa meksykańskiego Nie zapominaj też, że konkretny wygląd to konkretna rasa, która posiada takie a nie inne cechy charakteru czy uzdolnień - jak dużo biegasz to sobie weźmiesz raczej Alaskana a nie pudla, prawda? Do kundelków nic nie mam, uważam że są kochane i inteligentne ale też nie wszystkie psy ze schroniska nadają się do normalnego życia w domu gdzie np. są dzieci. Mój ojciec wziął kiedyś psa w typie owczarka, który musiał mieć jakieś przejścia z właścicielem i jak się okazało, był agresywny - raz rzucił się na listonosza. Najzwyczajniej w świecie się go bałam. Psy po przejściach nie zawsze są odpowiednim wyborem.
Zgadzam sie. Uwielbiam zwierzaku, ale no coz to dalej zwierzeta. Dla przykladu moj kundelek ze schroniska jest strasznie niereformowalny i nieposluszny;/

Co do dzieci to widze po prostu, ze rodzice daja sobie maluchom wejsc na glowe. Panuje jakby coraz wiekszy kult dziecka, ktory jest pepkiem swiata. Widze to u swoich znajomych. Tragedia, dziecko moze wszystko, a do tego jest chowane pod kloszem. Mam nadzieje, ze ja nigdy nie dostane takiego malpiego rozumu;/

Wasy na rurce? Wow, oleska miazdzy!!!

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:03   #728
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam swoje skojarzenia
Ciekawe czy takie same jak moje
Stary 2014-02-22, 15:10   #729
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie rozumiem ludzi, którzy nie upominają dzieci kiedy robią coś nieodpowiedniego do sytuacji. Tak, to tylko dziecko, ale to dziecko będzie kiedyś nastolatkiem, dorosłym i skąd będzie wiedzieć jak się zachowywać skoro nikt mu tego nie powie?!
Otóż to! Zgadzam się z powyższym w 100%

Cytat:
Ale mama mi nawet teraz opowiada, że zawsze wiedziałam "gdzie jest moje miejsce" jak okropnie by to nie brzmiało. :P Zawsze ktoś mnie złapał za rękę, powiedział "Cicho, teraz nie wolno krzyczeć", "Uspokój się, jesteśmy w kościele", "Czekamy do lekarza, pan doktor nie może dobrze zbadać innego dziecka jak rozrabiasz" itd, itd, itd. A jak stoję w kolejce, a za mną dziecko śpiewa na cały głos jakąś swoją piosenkę, drze się tak, że je słychać piętro wyżej no to nie wiem o co chodzi.. .Dlaczego matka to ignoruje? Mi by na pewno ktoś powiedział "Kochanie, ciszej. Tutaj nie można tak krzyczeć. Możesz śpiewać sobie cicho.". Nie mam dzieci to może się nie znam. Chodzi o to, że póki nic nie tłucze i nie niszczy w sklepie to jest ok? Darcie buziaka i bieganie jest ok, bo to "dziecko tylko przecież"?
No właśnie, warto dziecko uczyć jak się zachowywać w miejscach publicznych, a nie pozwalać na wszystko, bo "to tylko dziecko". Ja byłam nauczona że w sklepie, kościele, w gościach nie robi się burdelu i nie krzyczy. Są miejsca, gdzie można się wybiegać i powydzierać - np. podwórko.

Cytat:
A co wy na to…:

http://www.youtube.com/watch?v=A5gM61OwzSA
http://www.youtube.com/watch?v=28uxz_Gazqs
http://www.youtube.com/watch?v=l26v8dKcpRw

Bo ja myślałam, że to troll jaki… A to chyba tak na poważnie.
Nie każdy powinien kręcić...
Ten filmik z ustami... Nie wierzę. Dwie minuty maziania pomadką, po cóż?!
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:21   #730
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie jestem po żadnej ze stron. Ale zdarzyło mi się, że np. stałam w tramwaju, obok siedziała bokiem pięciolatka, kopała mi płaszcz i spodnie, był tłok, nie bardzo miałam jak się odsunąć, nachyliłam się, otrzepałam rękawiczką błoto i powiedziałam delikatnie "Skarbie, zobacz, brudzisz mnie." Matka zmierzyła mnie wzrokiem chcącym zabić, mruknęła coś, że "To tylko dziecko przecież." No jasne, ale można by było mu wytłumaczyć, powiedzieć jak należy się zachować, uśmiechnąć się i przeprosić, wziąć małą na kolana i pilnować. Widziałam też kiedyś wątek na wizażu autorstwa oburzonej matki. Pisała, że jej maluch chyba kogoś przez przypadek tez uderzył, kopnął czy coś, tamta osoba coś odpowiedziała, ze wypadałoby przeprosić, na co matka, że ona nie będzie przecież przepraszać, bo dziecko nie zrobiło tego specjalnie i jacy to ludzie są bezczelni! :/ No jak się kogoś przypadkiem trąci ramieniem, czy puknie ręką to chyba też się odruchowo mówi "Przepraszam". Chyba, że nie wszyscy... I tylko ja taka dziwna jestem. Każdy niestety spotyka się z takimi sytuacjami. Myślę, że wszystkim tutaj chodzi o takich rodziców, a nie o to, że dziecko czasem zapłacze, ucieknie, przewróci coś, wpadnie na nas. Wiem, że są dzieci bardziej i mniej żywiołowe, ja podobno byłam grzeczna. Ale mama mi nawet teraz opowiada, że zawsze wiedziałam "gdzie jest moje miejsce" jak okropnie by to nie brzmiało. :P Zawsze ktoś mnie złapał za rękę, powiedział "Cicho, teraz nie wolno krzyczeć", "Uspokój się, jesteśmy w kościele", "Czekamy do lekarza, pan doktor nie może dobrze zbadać innego dziecka jak rozrabiasz" itd, itd, itd. A jak stoję w kolejce, a za mną dziecko śpiewa na cały głos jakąś swoją piosenkę, drze się tak, że je słychać piętro wyżej no to nie wiem o co chodzi.. .Dlaczego matka to ignoruje? Mi by na pewno ktoś powiedział "Kochanie, ciszej. Tutaj nie można tak krzyczeć. Możesz śpiewać sobie cicho.". Nie mam dzieci to może się nie znam. Chodzi o to, że póki nic nie tłucze i nie niszczy w sklepie to jest ok? Darcie buziaka i bieganie jest ok, bo to "dziecko tylko przecież"?
100% racji. W dzisiejszych czasach po prostu ludziom mylą się pojęcia i sami jiz nie wiedzą co to znaczy bezstresowe wychowanie, nie dziwmy się później, że młodzież pluje w twarz nauczycielom czy zakłada śmietnik na głowę koleżance z klasy.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:26   #731
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Panna Joanna to wygląda normalnie, ale Ewa... zupełnie inna osoba.
Ewa ma trudną urodę, bo mało kontrastową i takie osoby zawsze będę inaczej wyglądać bez makijażu, szczególnie jak nie podkreślą brwi czy rzęs.
Ma też problem taki jak ja, czyli z zaczerwienioną strefą T. :-((((( W moim przypadku wystarczy nałożyć odrobinę podkładu na ten obszar i od razu twarz wygląda lepiej.

Cytat:
Oczywiście, rozumiem to, ale to jest to o czym rozmawiamy. Jeśli już się je ze sobą zabiera, to wypadało by ich pilnować i zwracać uwagę, jeśli zachowują się tak, a nie inaczej. A mam wrażenie, że większość (nie mówię, że każdy) rodziców puszcza je samopas, tak jakby każdy sklep, miejsce publiczne było jednym wielkim placem zabaw. Chodzi o jakiś rozsądek.
To mnie najbardziej dziwi, bo ja bym się bała dziecko tak puszczać, żeby ktoś nie porwał albo żeby się nie zgubiło. U mnie w kościele raz nawet ksiądz musiał zwracać rodzicom uwagę, bo nie interesowali się dzieckiem, a ono właziło nawet za ołtarz Ja stałam zamurowana, w głowie mi się nie mieściło coś takiego. Jak rodzic nie potrafi poradzić sobie z małym dzieckiem, to co będzie jak malec podrośnie?

Co do nielubienia dzieci, to chciałabym wytłumaczyć moją postawę, może i wy macie podobnie. Jak myślę, że nie lubię dzieci, to nie chodzi mi o to, że mam im coś za złe i jestem "przeciwko". Nic podobnego. Ja po prostu źle czuję się w towarzystwie dzieci, nie wiem jak się zachować, co i jak mówić. Są ludzie, którzy świetnie sobie radzą z dziećmi, potrafią się z nimi bawić itp. Ja wręcz przeciwnie. Może jestem za poważna :-( Dlatego unikam towarzystwa dzieci, nawet dzieci koleżanek nie budzą we mnie jakiś szczególnych emocji. Chcą usiąść mi na kolanach, no to ok, niech siadają, ale nie zabiegam o to. Obce dzieci wrzeszczące denerwują mnie tak samo jak wrzeszczący ludzie. Nie dlatego, że dzieci, ale dlatego że irytuje mnie hałas i niekontrolowany ruch. Wiem, że to ja mam z tym problem, więc to ja unikam takich sytuacji, nie wymagam od rodziców z dziećmi, żeby mnie mijali czy trzymali swoje pociechy w zamknięciu.

Ze swoimi dziećmi jest trochę inaczej, bo ma się z nimi kontakt od samego początku, a zawsze w takich sytuacjach jednostki ludzkie się docierają

Jeszcze inna kwestia: czasem gdy ktoś mnie pyta kiedy dzieci i dlaczego jeszcze nie mam, to odpowiadam, że na razie nie chcę. Nie jest to prawda, bo chciałbym mieć dziecko, ale odpowiadam na odczep się, bo nie zamierzam nikogo zaznajamiać z moimi problemami. Staram się odpowiedzieć tak, żeby nie wyjść na chamską. Powiedzenie "na razie nie planujemy" jest neutralne, choć wzbudza w niektórych chęć dyskusji. Dużo ludzi nie widzi nic niestosownego w wypytywaniu mnie o macierzyństwo, ale jakbym ja odpowiedziała im , tak jak na to zasługują, to by było że jestem chamska.
orzech_w_karmelu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:32   #732
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez orzech_w_karmelu Pokaż wiadomość
Ja po prostu źle czuję się w towarzystwie dzieci, nie wiem jak się zachować, co i jak mówić. Są ludzie, którzy świetnie sobie radzą z dziećmi, potrafią się z nimi bawić itp. Ja wręcz przeciwnie. Może jestem za poważna :-( Dlatego unikam towarzystwa dzieci, nawet dzieci koleżanek nie budzą we mnie jakiś szczególnych emocji. Chcą usiąść mi na kolanach, no to ok, niech siadają, ale nie zabiegam o to.
Ja to doskonale rozumiem bo sama tak miałam i uwaga - nadal mam w stosunku do obcych dzieci, mimo posiadania własnego Tzn. mam więcej zrozumienia dla ich zachowań i empatii w stosunku do rodziców, czasem zwyczajnie nie radzących sobie w miejscach publicznych, ale to nie jest tak, że do ogółu dzieci pałam miłością. Niektórzy tak mają i tyle
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:37   #733
witkiewiczowamalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Nie mam problemów z cerą ani nic z tych rzeczy ale każdego dnia robią sobie metamorfozę podkładem firmy Prestige.
Jeżeli kogoś to zainteresuje to znajde zdjęcia bez make-upu i z make-upem i naprawdę to nie jest drogi podkład a robi akurat mi photoshop na twarzy.

Trochę odkopuje, trudno

Mam ten podkład, ale w odcieniu nie tym pierwszym, który wydał mi się przerażająco biały, ale zaraz w następnym. I na mnie fotoszopu nie ma Jest niestety za ciemny, chociaż nie pomarańczowy. Dość szybko się świece po nim.

Miałam też tusz do rzęs z tej firmy i szminkę, które absolutnie sobie chwalę ale podkład zdecydowanie nie dla mnie
Stary 2014-02-22, 15:40   #734
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Co do nielubienia dzieci, to chciałabym wytłumaczyć moją postawę, może i wy macie podobnie. Jak myślę, że nie lubię dzieci, to nie chodzi mi o to, że mam im coś za złe i jestem "przeciwko". Nic podobnego. Ja po prostu źle czuję się w towarzystwie dzieci, nie wiem jak się zachować, co i jak mówić. Są ludzie, którzy świetnie sobie radzą z dziećmi, potrafią się z nimi bawić itp. Ja wręcz przeciwnie. Może jestem za poważna :-( Dlatego unikam towarzystwa dzieci, nawet dzieci koleżanek nie budzą we mnie jakiś szczególnych emocji. Chcą usiąść mi na kolanach, no to ok, niech siadają, ale nie zabiegam o to. Obce dzieci wrzeszczące denerwują mnie tak samo jak wrzeszczący ludzie. Nie dlatego, że dzieci, ale dlatego że irytuje mnie hałas i niekontrolowany ruch. Wiem, że to ja mam z tym problem, więc to ja unikam takich sytuacji, nie wymagam od rodziców z dziećmi, żeby mnie mijali czy trzymali swoje pociechy w zamknięciu.
Mam tak samo
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:44   #735
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez stokrotkowa92 Pokaż wiadomość
Mnie Carli przypomina trochę Katosu
Chyba tak z 15 kg wcześniej

Cytat:
Chodzi o to, że póki nic nie tłucze i nie niszczy w sklepie to jest ok? Darcie buziaka i bieganie jest ok, bo to "dziecko tylko przecież"?

Ja myślę, że widzimy właśnie zmiany w modelu wychowania. Dzisiejsi rodzice w dużej mierze nie radzą sobie z wychowaniem, z wprowadzaniem i utrzymaniem zasad wobec dzeecka, więc prowadzą tzw. "bezstresowe wychowanie" (albo bo myślą że takie jest najlepsze w XXI wieku, albo też zwyczajnie dlatego, że nie potrafią inaczej a akurat bezstresowe wychowanie jest najprostsze i najmniej angażuje wysiłku i uwagi rodzica). Kiedyś dzieci wychowywało się w jakiejś dyscyplinie, mnie również pouczano (pouczano! nie bito, nie krzyczano, nie znęcano się tylko pouczano ) jak się należy zachowywać, co wolno, a co nie w danym miejscu albo względem np. starszych osób.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:50   #736
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy takie same jak moje
Bogusia?
anja415 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:52   #737
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fokensik Pokaż wiadomość
<heater mode on> wygląda jak Blobfish <heater mode off>
mój ci on
Stary 2014-02-22, 15:56   #738
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witkiewiczowamalina Pokaż wiadomość
Trochę odkopuje, trudno

Mam ten podkład, ale w odcieniu nie tym pierwszym, który wydał mi się przerażająco biały, ale zaraz w następnym. I na mnie fotoszopu nie ma Jest niestety za ciemny, chociaż nie pomarańczowy. Dość szybko się świece po nim.

Miałam też tusz do rzęs z tej firmy i szminkę, które absolutnie sobie chwalę ale podkład zdecydowanie nie dla mnie

bardzo oryginalny i ładnie brzmiący nick

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Dużo ludzi nie widzi nic niestosownego w wypytywaniu mnie o macierzyństwo, ale jakbym ja odpowiedziała im , tak jak na to zasługują, to by było że jestem chamska.

trafne

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 15:58
Stary 2014-02-22, 15:56   #739
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że widzimy właśnie zmiany w modelu wychowania. Dzisiejsi rodzice w dużej mierze nie radzą sobie z wychowaniem, z wprowadzaniem i utrzymaniem zasad wobec dzeecka, więc prowadzą tzw. "bezstresowe wychowanie" (albo bo myślą że takie jest najlepsze w XXI wieku, albo też zwyczajnie dlatego, że nie potrafią inaczej a akurat bezstresowe wychowanie jest najprostsze i najmniej angażuje wysiłku i uwagi rodzica). Kiedyś dzieci wychowywało się w jakiejś dyscyplinie, mnie również pouczano (pouczano! nie bito, nie krzyczano, nie znęcano się tylko pouczano ) jak się należy zachowywać, co wolno, a co nie w danym miejscu albo względem np. starszych osób.
Oczywiście, że bezstresowe wychowanie JEST najlepsze, i oczywiście, że NIE JEST najprostsze i najmniej angażujące. Najprościej jest albo dać dziecku klapsa/nakrzyczeć - co jest stresem i nie jest bynajmniej wychowywaniem, a tresowaniem - albo olać kwestię - czego również wychowywaniem nie można nazwać. Sama semantyka - "bezstresowe wychowanie" - wychowanie, ale bez stresu, tak jak mówisz - pouczać, ale traktując małego człowieka z szacunkiem, zwracać uwagę po sto razy, tłumaczyć pewne sprawy po sto tysięcy razy.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:06   #740
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Chyba tak z 15 kg wcześniej

Bezstresowe wychowanie to brak przemocy , także słownej, spokojne tłumaczenie, konsekwencja. Nie mam pojęcia skąd się wzięło u ludzi przeświadczenie, że pod tym terminem kryje się puszczanie dzieci samopas i broń boże nie zwracanie im nigdy uwagi.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:35   #741
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

http://www.youtube.com/watch?v=dvo6Q...re=c4-overview

Madzikowa torebka

NeedToFeelLoved jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:41   #742
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem nauczycielką w przedszkolu, więc dzieci uwielbiam, ale też mnie wkurzają niewychowane dzieci w miejscach publicznych. A raczej wkurzają mnie ich rodzice.
Większość dzieci np nie kopałoby obcej Pani gdyby rodzic za każdym razem zwracał mu uwagę. Wiem z doświadczenia, że w miesiąc, max dwa jest się w stanie wyeliminować pewne zachowania dzieci konsekwentnym upominaniem i tłumaczeniem dlaczego tak nie należy robić. Niestety widząc rodziców którzy pozwalają im na wszystko na nowo dostają małpiego rozumku.
Dochodzi do tego, że rodzice proszą by nagrywać filmiki bo nie wierzą, że np ich dziecko potrafi zjeść ładnie cały obiad bez odchodzenia od stołu i bez wygłupów Kiedy pytam co taki rodzic robi w domu gdy dziecko odchodzi to uwaga... biega za nim z talerzem i widelcem i karmi go w biegu podczas zabawy. Logiczne
Dokładnie.
Mnie wkurzają równo obie strony, zarówno rodzice niewychowanych i agresywnych dzieci jak i co co nienawidzą dzieci i na ich widok dostają dzikiej agresji.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:44   #743
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Bezstresowe wychowanie to brak przemocy , także słownej, spokojne tłumaczenie, konsekwencja. Nie mam pojęcia skąd się wzięło u ludzi przeświadczenie, że pod tym terminem kryje się puszczanie dzieci samopas i broń boże nie zwracanie im nigdy uwagi.
Bezstresowe wychowanie to teraz taki zwrot wytrych, tak samo jak konstruktywna krytyka. Obie strony dyskusji używają zwrotu, a mało kto zastanawia się nad jego znaczeniem.
Stary 2014-02-22, 16:47   #744
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Ze mną jest dokładnie tak samo. Też nie wiem jak się zachować w stosunku do dziecka, nie mam odpowiedniego podejścia. Kiedy podchodzi do mnie pięciolatka, potrafię się tylko głupio uśmiechać, a jednocześnie myślę "IDŹ SOBIE DZIWNA ISTOTO NIE WIEM O CO CI CHODZI". Grzeczne dzieci lubię, a rozkapryszone i wrzeszczące mam ochotę udusić, bo wszelkie zamieszanie i hałasy mnie denerwują. Generalnie toleruję te dzieci które nie zwracają na siebie uwagi
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:01   #745
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NeedToFeelLoved Pokaż wiadomość
po jej wyjaśnieniach nadal nie rozumiem czemu nosi ze sobą trzy telefony
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:16   #746
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Fascynujące było, jak pokazywała co ma w portfelu
Stary 2014-02-22, 17:20   #747
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Fascynujące było, jak pokazywała co ma w portfelu
mnie urzekły smieciuchy po bułkach

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:25   #748
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie rozumiem co jest zabawnego w tym tagu - pod koniec proponuje, aby inni robili go, bo jest taaaki śmieszny

nie bardzo też rozumiem jak można nakładać na usta szminkę za 1 zł, przecież to kosmetyk, który mimo woli, w jakiejś tam części, zjadamy

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-02-22 o 18:01
Stary 2014-02-22, 17:36   #749
NeedToFeelLoved
Raczkowanie

Cytat:
O ile dwa pierwsze jestem jeszcze w stanie zrozumieć to ten ostatni chyba z sentymentu

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
ja nie rozumiem co jest zabawnego w tym tagu - pod koniec proponuje, aby inni robili go, bo jest taaaki śmieszny

nie bardzo też rozumiem jak można nakładać na usta szminkę za 1 zł, przecież to kosmetyk, który mimo woli, w jakiejś tam części zjadamy
i okulary za trzy zeta - to nic ze w pełnym słońcu zmasakruje sobie wzrok tą chińszczyzną ważne że tanioszka

NeedToFeelLoved jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:43   #750
201607131106
Konto usunięte

Chytry dwa razy traci.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości