|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII
Cytat:
Czytam regularnie, ale zazwyczaj robię to przed snem i nie mam siły na pisanie, więc heatuje w duchu
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
|
|
|
#722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam ze słyszenia przypadek kilkulatka, którego boi się własna babcia. Cóż.
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam swoje skojarzenia
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze mnie zastanawia co siedzi w takich ludziach że mają nieodpartą chęć pokazanie się światu, przekazanie swoich jakże cennych rad i uwag. Czy taka dziewczyna nie zdaje sobie sprawy że jest cholernie kiepska w tym co pokazuje :/ Tu nie chodzi o jej wygląd ale o odrobinę samokrytycyzmu.Ten zegar, sapanie ... masakra. Edytowane przez patycek Czas edycji: 2014-02-22 o 14:49 |
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do dzieci to widze po prostu, ze rodzice daja sobie maluchom wejsc na glowe. Panuje jakby coraz wiekszy kult dziecka, ktory jest pepkiem swiata. Widze to u swoich znajomych. Tragedia, dziecko moze wszystko, a do tego jest chowane pod kloszem. Mam nadzieje, ze ja nigdy nie dostane takiego malpiego rozumu;/ Wasy na rurce? Wow, oleska miazdzy!!! Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
|
#729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Rozeznanie
|
Ewa ma trudną urodę, bo mało kontrastową i takie osoby zawsze będę inaczej wyglądać bez makijażu, szczególnie jak nie podkreślą brwi czy rzęs.
Ma też problem taki jak ja, czyli z zaczerwienioną strefą T. :-((((( W moim przypadku wystarczy nałożyć odrobinę podkładu na ten obszar i od razu twarz wygląda lepiej. Cytat:
Co do nielubienia dzieci, to chciałabym wytłumaczyć moją postawę, może i wy macie podobnie. Jak myślę, że nie lubię dzieci, to nie chodzi mi o to, że mam im coś za złe i jestem "przeciwko". Nic podobnego. Ja po prostu źle czuję się w towarzystwie dzieci, nie wiem jak się zachować, co i jak mówić. Są ludzie, którzy świetnie sobie radzą z dziećmi, potrafią się z nimi bawić itp. Ja wręcz przeciwnie. Może jestem za poważna :-( Dlatego unikam towarzystwa dzieci, nawet dzieci koleżanek nie budzą we mnie jakiś szczególnych emocji. Chcą usiąść mi na kolanach, no to ok, niech siadają, ale nie zabiegam o to. Obce dzieci wrzeszczące denerwują mnie tak samo jak wrzeszczący ludzie. Nie dlatego, że dzieci, ale dlatego że irytuje mnie hałas i niekontrolowany ruch. Wiem, że to ja mam z tym problem, więc to ja unikam takich sytuacji, nie wymagam od rodziców z dziećmi, żeby mnie mijali czy trzymali swoje pociechy w zamknięciu. ![]() Ze swoimi dziećmi jest trochę inaczej, bo ma się z nimi kontakt od samego początku, a zawsze w takich sytuacjach jednostki ludzkie się docierają Jeszcze inna kwestia: czasem gdy ktoś mnie pyta kiedy dzieci i dlaczego jeszcze nie mam, to odpowiadam, że na razie nie chcę. Nie jest to prawda, bo chciałbym mieć dziecko, ale odpowiadam na odczep się, bo nie zamierzam nikogo zaznajamiać z moimi problemami. Staram się odpowiedzieć tak, żeby nie wyjść na chamską. Powiedzenie "na razie nie planujemy" jest neutralne, choć wzbudza w niektórych chęć dyskusji. Dużo ludzi nie widzi nic niestosownego w wypytywaniu mnie o macierzyństwo, ale jakbym ja odpowiedziała im , tak jak na to zasługują, to by było że jestem chamska. |
|
|
|
|
#732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tzn. mam więcej zrozumienia dla ich zachowań i empatii w stosunku do rodziców, czasem zwyczajnie nie radzących sobie w miejscach publicznych, ale to nie jest tak, że do ogółu dzieci pałam miłością. Niektórzy tak mają i tyle
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę odkopuje, trudno ![]() Mam ten podkład, ale w odcieniu nie tym pierwszym, który wydał mi się przerażająco biały, ale zaraz w następnym. I na mnie fotoszopu nie ma Jest niestety za ciemny, chociaż nie pomarańczowy. Dość szybko się świece po nim.Miałam też tusz do rzęs z tej firmy i szminkę, które absolutnie sobie chwalę ale podkład zdecydowanie nie dla mnie
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Kociara
|
Chyba tak z 15 kg wcześniej
Cytat:
Ja myślę, że widzimy właśnie zmiany w modelu wychowania. Dzisiejsi rodzice w dużej mierze nie radzą sobie z wychowaniem, z wprowadzaniem i utrzymaniem zasad wobec dzeecka, więc prowadzą tzw. "bezstresowe wychowanie" (albo bo myślą że takie jest najlepsze w XXI wieku, albo też zwyczajnie dlatego, że nie potrafią inaczej a akurat bezstresowe wychowanie jest najprostsze i najmniej angażuje wysiłku i uwagi rodzica). Kiedyś dzieci wychowywało się w jakiejś dyscyplinie, mnie również pouczano (pouczano! nie bito, nie krzyczano, nie znęcano się tylko pouczano ) jak się należy zachowywać, co wolno, a co nie w danym miejscu albo względem np. starszych osób.
|
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo oryginalny i ładnie brzmiący nick ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
trafne Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-02-22 o 15:58 |
||
|
|
|
#739 | |
|
-ist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=dvo6Q...re=c4-overview
Madzikowa torebka
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wkurzają równo obie strony, zarówno rodzice niewychowanych i agresywnych dzieci jak i co co nienawidzą dzieci i na ich widok dostają dzikiej agresji. |
|
|
|
|
#743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
mnie urzekły smieciuchy po bułkach
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rozumiem co jest zabawnego w tym tagu - pod koniec proponuje, aby inni robili go, bo jest taaaki śmieszny nie bardzo też rozumiem jak można nakładać na usta szminkę za 1 zł, przecież to kosmetyk, który mimo woli, w jakiejś tam części, zjadamy
Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-02-22 o 18:01 |
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- i okulary za trzy zeta - to nic ze w pełnym słońcu zmasakruje sobie wzrok tą chińszczyzną ważne że tanioszka
|
|
#750 |
|
Konto usunięte
|
Chytry dwa razy traci.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Czytam regularnie, ale zazwyczaj robię to przed snem i nie mam siły na pisanie, więc heatuje w duchu

zawsze mnie zastanawia co siedzi w takich ludziach że mają nieodpartą chęć pokazanie się światu, przekazanie swoich jakże cennych rad i uwag. Czy taka dziewczyna nie zdaje sobie sprawy że jest cholernie kiepska w tym co pokazuje :/ Tu nie chodzi o jej wygląd ale o odrobinę samokrytycyzmu.
Nie zapominaj też, że konkretny wygląd to konkretna rasa, która posiada takie a nie inne cechy charakteru czy uzdolnień - jak dużo biegasz to sobie weźmiesz raczej Alaskana a nie pudla, prawda? Do kundelków nic nie mam, uważam że są kochane i inteligentne ale też nie wszystkie psy ze schroniska nadają się do normalnego życia w domu gdzie np. są dzieci. Mój ojciec wziął kiedyś psa w typie owczarka, który musiał mieć jakieś przejścia z właścicielem i jak się okazało, był agresywny - raz rzucił się na listonosza. Najzwyczajniej w świecie się go bałam. Psy po przejściach nie zawsze są odpowiednim wyborem.

Jest niestety za ciemny, chociaż nie pomarańczowy. Dość szybko się świece po nim.
<heater mode off>