|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Ja ogólnie na co dzień to nic nie stosuję, jak są lekkie zaczerwienia to właśnie linomag, jak coś poważniejszego to sudocrem i naprawdę nie ma co przesadzać z tym smarowaniem. Położna mi mówiła, żeby profilaktycznie smarować raz dziennie linomagiem np. po kąpieli. Nie robić tego przy kazdym przewijaniu, bo skóra robi się bardziej skłonna do odparzeń. Na począku tak robiłam, a od dłuższego czasu to tylko jak jest jakieś zaczerwienienie. To najpierw linomag, a ja coś bardziej konkretnego to sudocrem. Teraz częściej pojawi się jakieś zaczerwienienie, bo już dieta jest inna, ale na początku praktycznie nic się nie działo. A jak się działo to była to nie zmyta warstwa z tych chusteczek. Próbowałam chusteczek o lepszych składach, ale jednoczesnie te które miałam kiepsko sobie radziły z myciem pupci i musiałam trzeć co również skutkowało zaczerwienienim. Także uzywam tych co szybko i ładnie myją, a na koniec to zmywam wodą. Oczywiście to w domu, na wyjścia to już tak się nie bawię, bo zwykle nie ma warunków i są tylko chusteczki. Cytat:
Chociaż ja właśnie tylko na ekstremalne przypadki ![]() Cytat:
. Ogólnie teraz nie polecają mycia zdrowej skóry w emolientach. Pisałam nawet kiedyś o koleżance której dziecko miało problemy skórne i okazalo się że ich przyczyną były emolienty. Problem zniknął ja je odstawiła.Moja w ogóle bezsmoczkowa ![]() Cytat:
U mnie co prawda była taka sytuacja, że jak rodziłam to zapowiadali koniec świata na grudzień, ale chyba w czerwcu nie ma takich przepowiedni![]() Zresztą ja chyba nawet w szpitalu dostałam jakieś próbki emolientów - takie paczki dawali. Ja niczym nie smaruję i nie ma suchej, tylko płyn powienien być delikatny - to naprawdę indywidualna kwestia. A tak to mam mleczko Hippa Ale wiesz jak wybierzesz emolienty -to Twoja decyzja, ja tylko piszę co ja wiem i co się u mnie sprawdzalo
|
||||
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
założył mi plombę i tyle, nie mówił nic, że może być już za późno. Wczoraj uznał, że jak boli to będziemy leczyć kanałowo; założył trutkę i następna wizyta za 10dni. Miało boleć kilka godzin a tu dupa jak do jutra nie przejdzie to pojadę na pogotowie stomatologiczne ![]() Siedzę z zamrożonym mięsem przy policzku
|
|
|
|
|
#633 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo, ledwo Was nadrobiłam a już muszę się zbierać oddać tapety które zostały i na zakupy
![]() Cytat:
Ale ja nie powiedziałam, że sama wszystko posprzątałam tylko, że juz mam gotowe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje chłopca ![]() wizyty mam równo co 4 tygodnie rozmawiałyście o balsamach i chusteczkach, ja do siebie używam obojętnie jakich, najtańszych jakie są i różne są moje spostrzeżenia, mimo, że bardzo lubię kosmetyki z rosmana z BD to te chusteczki tak średnio mi podpasowały, natomiast emulsja mimo, że ciężko się rozsmarowuje to ją uwielbiam ale kiedyś czytałam, że warto zmieniać balsamy aby skóra się nie przyzwyczaiła, więc mam jakieś 3-4 i stosuje na zmianę
|
|||||
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje, ból zęba najgorszy na świecie![]() Dziewczyny jak jak z zasypkami???planujecie kupic? słyszałam, że mąka ziemniaczana jest polecana... Anteria-ja robiłam kiedyś cos takiego: http://www.znajdzprzepisy.pl/click/i...arnyprzepis.pl a z ryżem my lubimy jesc warzywa na patelnie, razem podsmażane i z przyprawami
|
|
#635 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuje Narobiłaś mi smaka na kawkę ![]() Cytat:
![]() Podpinam się do prośby Ja tez używam oliwki z BD ale już mnie wkurza zapach :/ mam jeszcze próbkę z ziaja więc jak mi bardziej podpasuję to sobie zamienię na nią ![]() Ja mam co 4 tygodnie. Gratuluję chłopca Cytat:
mój brat tak leczył 3 zęby, że co chwilę coś mu poprawiali w sumie 3 zęby leczył 2 lata i po kolejnych 3 latach ząb mu wypadł ![]() Cytat:
Ja dziś będę robić sałatkę z brokułów: 3 brokuły, słonecznik, boczek, majonez |
|||||
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za ten elaborat ja to własnie taka jestem, że wolę miec u siebie w razie czego, bo mieszkam w dziurze, gdzie nie ma w aptece dosłownie nic ![]() ale wydac 70 zł na marne to tez mija się z celem... masz rację, kupię sobie ten płyn do kąpieli i mleczko Hippa ![]() no i linomag z cynkiem, a sudocrem na pewno dostaniemy w szpitalu, także super, bo zaoszczędzę na razie na tym Oilatum ponad 50 zł ![]() czyli mniej więcej mam skompletowaną listę kosmetyków dla dziecka czy jeszcze o czyms powinnam pamiętac przy zakupach?? ![]() Cytat:
jak boli to kanałowo... mnie żeby było śmiesznie po plombie bolało bardziej niż przed, dopiero rozwiercenie zęba przyniosło ulgę
|
||
|
|
|
#637 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dziś urodziny mamy
Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam) Cytat:
![]() Cytat:
Co do emolientów, to mojemu Adasiowi pomagało tylko i wyłącznie Oilatum na początku, więc teraz też kupuję. Ile kosztuje ten Palmers?? W kwestii chusteczek mi najbardziej odpowiadają zielone Pampersa, a wypróbowywałam naprawdę różne. Cytat:
Cytat:
też o tym słyszałam Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]
Ile kosztuje ten Palmers?? W kwestii chusteczek mi najbardziej odpowiadają zielone Pampersa, a wypróbowywałam naprawdę różne. Tormentiolu nie polecam przez to co dziewczyny pisały, a sąsiadka mnie na niego namawiała bo niby tańszy.. Polecam Sudocrem na odparzenia, a na suchą skórę do całego ciała Bepanthen [/QUOTE] Palmers kosztuje niecałe 30 zł za 250 ml ![]() tez najbardziej lubię własnie zielone chusteczki Pampersa acha czyli na ciałko coś z Bepanthena, a co to by biało byc, bo chyba nie krem, jakaś emulsja/mleczko ? |
|
|
|
#639 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się sobotnio
i w 26 tc odpoczęłam po wczorajszym intensywnym dniu, naprawde tak się wczoraj wymęczyłam, że hej! Zrobiłam sobie obchód po osiedlu, a raczej po całej dzielnicy na 18 byłam na fitnessie, później jeszcze na zakupach więc dobrze usiadłam na tyłku może koło 21. W sumie dobrze mi było, że tak aktywnie spędziłam dzień, ale jak już się położyłam to ani ręką ani nogą nie mogłam ruszyć... Jeszcze jak byłam na tych ćwiczeniach to instruktorka mówi do mnie "jejku, ja nie wiedziałam, że ten brzuszek już taki duży " - więc chyba naprawde jest duuuży Prezentuje ciuchlandowe łupy, celowałam w pajace, ale nie do końca mi się to udało kupiłam jeszcze w Realu 2 bodziaki, jeden taki przesłodki z dalmatyńczykiem i ręcznik duży dla dzidziusia z tygryskiem Cytat:
moi rodzice jak próbują położyć mi rękę na brzuchu żeby kopnęła to też przestaje więc chyba mam takie wstydliwe i grzeczne dziecko po prostu Co do kosmetyków to ja kupiłam Hipp do kąpieli z pompką w Lidlu jak była promocja. Miałam jeszcze kupić mleczko pielęgnacyjne, ale z moim ciążowym budyniem w głowie wzięłam drugie coś do kąpieli, ale bez pompki więc mam zapas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zubi89 jaki mały brzuszek __Sylwia__88 gratuluje chłopczyka ja mam wizyty u gina dokładnie co 4 tyg, co do zdjęć to i na moich nic nie widzę, jakbym widziała od razu, że takie ujęcia porobił to bym poprosiła chociaż żeby mi powiedział co to za części ciała... NecroKitty współczuje dentysty i bólu Cytat:
ale osobiście nie mam na nią ochoty ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]Dziś urodziny mamy Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam) [/QUOTE] Wszystkiego najlepszego dla mamy
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jakoś za tuńczykiem nie przepadam ostatnio...
Ogarnęłam kuchnię i łazienkę i taki mnie teraz ból złapał w plecach, taki jak zawsze mam przy @ dzieć kopie więc chyba nic się nie dzieję, ale trochę się przestraszyłam bo to taki tępy ból, strasznie go nie lubie ![]() A i zapomniałam dodać że kończymy dzisiaj 23 tydz czyli zaczynamy 24
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Hippa - wpiszę go w takim razie na moją listę ![]() a łowy super ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- gratulacje !! ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Acha jeszcze mi sie przypomniało - omawiana była wczoraj w SR "torba" do szpitala i ostatecznie zrobię tak - na przyjście wezmę 1 torbę, starczyć powinna, bo mamy dużo nie brac, nic do pielęgnacji niemowlaka, dostaniemy coś tam w szpitalu, a poza tym to pielęgniarki myją dzieci tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżajace i to wszystko reszta ma byc dla mnie, czyli podkłady, majtki siateczkowe, szlafrok, piżama, kapcie +laczki pod prysznic, laktator jak ktoś ma, talerz +sztućce, swoją herbatkę +wodę mineralną niegazowaną i to wszystko, wiec spokojnie w ta moją małą się spakuję ![]() a na wyjscie zostawię w domu druga małą torbę, tam z ubrankami dla dziecka i dla mnie cos włożę
|
|
|
|
|
#642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niebieskie gratulacje Ja mam wizyty tak co 3-4 tyg. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do mąki ziemniaczanej też słyszałam, najstarszy sposób, sprawdzony, myślę, że się sprawdza
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuje się trochę lepiej
mam nadzieję, że jutro już będę funkcjonować.Byłam u ginki po jakiś specyfik na tego grzybka. Dostałam jakieś globulki i ma przejść całe szczęście
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Brzuchatki!
Gratuluję zbiorczo nowych tygodni, pieknych brzuszkow i lowow ciuszkowych! Zeby za Wami nadazyc to trzeba miec naprawde duuzo wolnego czasu eh! Co do kosmetykow to ja bede sie trzymac tych samych co przy pierwszym dziecku. Czyli do kapieli Oilatum, po kapieli mleczko Klorane. Jak bedzie juz cos wiecej na glowie to szampon tez Klorane ![]() Do pupci miałam bephanten i Linomag, ale nigdy nie byla odparzona. No i poniewaz rodzimy w lecie, jesli beda piekne dni ze caly dzien na dworze to oczywiscie kremy z filtrem, i tutaj tez ja sie trzymam Klorane. Ktos sie mnie pytal jaki wózek w koncu wybralismy. A wiec decyzja juz podjeta Hartan Topline S http://www.hartan.de/de/kinderwagen....dell=topline-s Obejrzany wymacany , po weekendzie zamawiamy
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam w tesco i dostałam próbkę nowym tescowych pieluch. Mają wskaźnik wilgotności w postaci pojawiąjących się seduszek na pieluszce, im bardziej zmoczona ![]() I była promocja na te chusteczki: http://www.srokao.pl/2013/11/testuje...husteczki.html Kosztowały 3,09zł. Kupiłam jedną paczkę ale chyba dokupie więcej. Mają w składzie ponad 98% wody Podobno to rzadko spotykane.
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam na spacerze i wlazłam do centrum handlowego na chwilkę i przyuważyłam takie oto biustonosze do karmienia jakby ktoś był zainteresowany bo sa nawet w przystępnej cenie:
http://www.kappahl.pl/article/stanik_do_karmienia_ http://www.kappahl.pl/article/miekki_stanik_392480 Te pierwsze fajnie zabudowane jak top ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Eweden- za tydzień![]() To wczoraj faktycznie miałaś aktywny dzień łupy super
|
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a wózek nawet ciekawy |
||
|
|
|
#650 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby szybko odpuściłCytat:
Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj dzisiaj bo wczoraj miałaś bardzo aktywny dzień. Mój jeszcze jakiś czas temu zamierał nawet pod moją ręką ale teraz już kopie jak popadnie więc może i u ciebie to kwestia czasuA w temacie kosmetyków myślałyście czym będziecie chronić maluchy przed słońcem? większość kremów jest dopiero od 6mc i tak się właśnie zastanawiam... Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-22 o 16:51 |
|||||||||
|
|
|
#651 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() W weekend jakoś się słabo rozpisujecie, więc bez problemu nadrobiłam Za godzinkę idziemy odbierać mieszkanko i jutro rano ruszamy z remontem Farby już zakupione, tylko przez mojego męża wybrałam nie taką jak chciałam do kuchni pospieszał mnie cały czas, a w sklepie tyle kolorów było,że nie mogłam się zdecydować Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję Cytat:
![]() Body w kropeczki z sukieneczką Mój mąż już doświadczył parunastu kopniaków, w ogóle po tym usg 4d to jest tak zakochany w Emilce, że nareszcie czuję, że się z tej ciąży na prawdę cieszy
|
||||
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to co?? Poród przy tym to mam nadzieję, że pikuś |
|
|
|
|
#653 | ||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam po Adachu TT nówki sztuki, bo był bez smoczkowy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
https://www.google.pl/search?q=linom...ml%3B400%3B400 Maja ma śliczny domek ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
klaski :Cytat:
Mnie niestety też dopadł ząb, ale 8 która się wyrzyna i boli Cytat:
ryż+czosnek+ananas+rodzyn ki+majonez+kukurydza=:sli na: moja ulubiona na słodko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]Dziś urodziny mamy Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam) [/QUOTE] Miłej imprezki ![]() Cytat:
i super zakupyGratulacje ![]() Cytat:
![]() Nie zacytowało mi, ale gratki za prawie gotową wyprawkę no i super, że ruszycie wcześniej z remontem Jeśli chodzi o nawilżanie skórki, to 4 lata temu oliwkowałam Adaśka, teraz chyba nie będę tego robiła (sama nie używam oliwki w lato) jakby co kupiłam mleczko hippa w lidlu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Cytat:
my się jeszcze nie możemy zdecydować![]() ---------------------------- Witam wieczorowo w 23tc, czyli rozpoczynam 6 miesiąc ![]() ![]() Cały dzień próbuję posprzątać naszą szafę i powyrzucać co nieco, ale ciężko mi to idzie. Miłego wieczorku kobitki Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-22 o 18:28 |
||||||||||||||||
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -------------- W ramach odstresowania zabłądziłam do pepco i rossmanna; kupiłam małej półśpiochy w różyczki i sobie oliwkę. Tak na marginesie znowu podrożała, w listopadzie kupowałam za 10.99, w styczniu widziałam po 11.99 a dzisiaj już 12.99
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to będę lookac za promocją na HIPPa
|
|
|
|
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
hej witam sie wieczornie
![]() Gratuluje poznanych płci!! wspólczuję bólu zęba to musi być okropne, i gratki za nowe tygodnie.Ledwo Was nadrobiłam, od piątku jestem na szkoleniu po 8 h dziennie więc jak wracam to poprostu padam, całe szczęście że w poniedziałek ostatni dzień. Podziwiam Laski które pracują nadal - mega hardcor jak dla mnie. U mnie ze zmian to tylko to że zapisani jesteśmy do szkoły rodzenia, przy szpitalu w którym będę rodzić (jaczewskiego), ponoć bardzo fajnie prowadzą i można się zapoznać z położnymi które potem są na oddziale a to było osobiście dla mnie ważne w szkole rodzenia. Koleżanki które chodziły były zadowolone W każdym bądz razie zaczynamy od kwietnia bo na późniejszym bym nie zdąrzyła dokończyć. Cieszę się że wreszcie coś się rusza i idzie do przodu..Tak bym chciała żeby już było po 30 tygodniu.. Czy Wy też tak macie jak by brzuch dusił wasze płuca i oddech był płytszy? Ja to nie mogę się że tak powiem zaciągnąć powietrzem, jak bym miała zbyt duży ucisk. Ciężkie to i tak się zastanawiam czy normalne
|
#657 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Super brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
A łupy świetne ![]() Cytat:
a z tym bólem uważaj, to napewno nic groźnego i z przemęczenia, zginania się itd, ale po odpoczywaj profilaktycznie, a do roboty zagoń męża Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja upiekłam dziś karpatkę, właśnie pochłonęłam kawałek znalazłam bilety za pół ceny na Sweetdealu, więc trzeba było skorzystać, sztuka bardzo fajna Tylko chciałam się jakoś w miarę ubrać i był problem, no w nic się nie mieszczę |
||||||
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
A ja upiekłam dziś karpatkę, właśnie pochłonęłam kawałek
znalazłam bilety za pół ceny na Sweetdealu, więc trzeba było skorzystać, sztuka bardzo fajna się jakoś w miarę ubrać i był problem, no w nic się nie mieszczę To jesteśmy jednomyślne bo ją też karpatkę dziś zrobiłam. A ciuchami to sie nie łam, wiosna idzie , co raz mniej się bedzie zakładalo a przynajmniej okazję do wyjścia na zakupy masz. Ja też coraz mniejsze pole do popisu mam z ciuchami, 6 kg na plusie ale zawsze na ciucholandach sobie coś znajdę.
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ucisku to fakt, też tak czasem mam, ale rzadko, przeważnie jak leżę na plecach. Peewnie, co to dla Ciebie po takich przeżyciach
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś byłam na spacerze i obczaiłam niedaleko taki duży lumpeks, na pewno w poniedziałek pójdę sprawdzić czy mają coś fajnego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

Chociaż ja właśnie tylko na ekstremalne przypadki 

jak do jutra nie przejdzie to pojadę na pogotowie stomatologiczne 

a nie tyle sprzatac
tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha
idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
współczuje, ból zęba najgorszy na świecie
za przyśpieszony remont

oby szybko odpuścił
klaski :