Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 11:01   #631
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
hehe nie no pewnie, ze się nie obrażę, wtrącaj swoje grosze, gdzie tylko możesz, każda opinia jest na wagę złota
bo ja jeszcze na etapie szukania ideałów

mnie polecały dziewczyny, ale to faktycznie jak tak źle z tym tormentiolem, to wykreślę z listy
wiem, ze linomag/bepanthen to sa przeciw odparzeniom, tak profilaktycznie chyba, a co jak juz będa mega odparzenia?? Ten sudocrem wtedy??

śliczny brzuszek

zielony linomag to ten z tlenkiem cynku ?? Bo taki tez mi polecano
Ja mam bez tlenku cynku. Ja przy takich konkretniejszych przypadkach używałam sudocremu. Ale mogą to być kremy, które zawierają tlenek cynku i nazywają się przeciw odparzeniom. Większość firm je produkuje

Ja ogólnie na co dzień to nic nie stosuję, jak są lekkie zaczerwienia to właśnie linomag, jak coś poważniejszego to sudocrem i naprawdę nie ma co przesadzać z tym smarowaniem. Położna mi mówiła, żeby profilaktycznie smarować raz dziennie linomagiem np. po kąpieli. Nie robić tego przy kazdym przewijaniu, bo skóra robi się bardziej skłonna do odparzeń.
Na począku tak robiłam, a od dłuższego czasu to tylko jak jest jakieś zaczerwienienie. To najpierw linomag, a ja coś bardziej konkretnego to sudocrem. Teraz częściej pojawi się jakieś zaczerwienienie, bo już dieta jest inna, ale na początku praktycznie nic się nie działo. A jak się działo to była to nie zmyta warstwa z tych chusteczek.

Próbowałam chusteczek o lepszych składach, ale jednoczesnie te które miałam kiepsko sobie radziły z myciem pupci i musiałam trzeć co również skutkowało zaczerwienienim. Także uzywam tych co szybko i ładnie myją, a na koniec to zmywam wodą. Oczywiście to w domu, na wyjścia to już tak się nie bawię, bo zwykle nie ma warunków i są tylko chusteczki.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Co do Tormentiolu to rzeczywiście odpada przez kwas borowy...
A ten zachwalany od lat sudocream (sama zawsze mam go w domu) zawiera w składzie podobno jakiś steryd? Dlatego poleca się używać tylko w ekstremalnych sytuacjach
A nie wiedziałam o sterydzie - ktoś coś może wie więcej? Chociaż ja właśnie tylko na ekstremalne przypadki

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Co do kosmetyków jeszcze, to nie wiem ile w tym prawdy jest, ale słyszałam, że wszelkiego rodzaju emolienty powinno się używac w sytuacjach, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, albo jakąś bardzo wrazliwą/ skłonna do alergii

a co do smoczków to chyba dziecko samo zdecyduje, który mu kształt podpasuje moja znajoma kupiła ze 4-5 zanim mały polubił któryś
Ja też o tym słyszałam i pisałam kiedyś . Ogólnie teraz nie polecają mycia zdrowej skóry w emolientach. Pisałam nawet kiedyś o koleżance której dziecko miało problemy skórne i okazalo się że ich przyczyną były emolienty. Problem zniknął ja je odstawiła.

Moja w ogóle bezsmoczkowa

Cytat:
a co z kapielą?? To co, nie kupować emolientu od razu, tylko ten zwykły płyn do kapieli z HIPP np., a potem w razie czego dokupić??
A czym smarowac dziecko latem, zeby nie miało suchej skóry?
Oliwka, wazelina u mnie odpada
Co polecacie ??
Aptek nie zamkną po naszych porodach U mnie co prawda była taka sytuacja, że jak rodziłam to zapowiadali koniec świata na grudzień, ale chyba w czerwcu nie ma takich przepowiedni

Zresztą ja chyba nawet w szpitalu dostałam jakieś próbki emolientów - takie paczki dawali.
Ja niczym nie smaruję i nie ma suchej, tylko płyn powienien być delikatny - to naprawdę indywidualna kwestia. A tak to mam mleczko Hippa

Ale wiesz jak wybierzesz emolienty -to Twoja decyzja, ja tylko piszę co ja wiem i co się u mnie sprawdzalo
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:01   #632
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, może nic nie spierniczył, tylko on sie juz nadawał do kanałowego

tez tak miała z jednym zębem, za duza dziura była i zwykła plomba nic nie dała, jeszcze gorzej, bo dentysta zakleił dziurę, a tam w środku te gazy mi go rozsadzały, myślałam, ze umrę
a najlepsze to, że ona ślepa była, myślała, ze wydłubuje mi resztki pożywienia, a ona nerwa mi dłubała
myślałam, ze dosłownie zsikam się na tym fotelu, nosz kur... nerwa se wyciągała haczykiem na żywca, bez znieczulenia tak mi się gorąco zrobiło, a zaraz zimno, zlałam się potem i juz nie czułam nawet bólu, na haju byłam dosłownie
Zawsze chodziłam do jego żony ale teraz na macierzyńskim jest. Ona twierdziła, że w tym zębie jest malutki ubytek ale lepiej go zrobić. On za to stwierdził, że jest duży a miedzy tymi wizytami był tylko tydzień różnicy założył mi plombę i tyle, nie mówił nic, że może być już za późno. Wczoraj uznał, że jak boli to będziemy leczyć kanałowo; założył trutkę i następna wizyta za 10dni. Miało boleć kilka godzin a tu dupa jak do jutra nie przejdzie to pojadę na pogotowie stomatologiczne

Siedzę z zamrożonym mięsem przy policzku
Stary 2014-02-22, 11:06   #633
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie weekendowo, ledwo Was nadrobiłam a już muszę się zbierać oddać tapety które zostały i na zakupy

Cytat:
uuuu gdzie by nie przepuściła to i tak sukces a z tego co pamietam to miałas się oszczędzac a nie tyle sprzatac

Ale ja nie powiedziałam, że sama wszystko posprzątałam tylko, że juz mam gotowe

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest z Lublina a ja z woj. opolskiego i tu teraz mieszkamy

O kurcze to jeszcze raz wrzucam:

http://allegro.pl/xxl-koszula-nocna-...972293636.html

http://allegro.pl/xxl-xxxl-koszula-n...960227874.html

http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...997070878.html

a teraz?
fajne te koszule nocne

Cytat:
Zubi-bardzo fajne koszulki a gdzie będziesz rodziła???
ja chciałabym kupic sobie na ramiączka, ale coś kiepsko narazie z wyborem, więc czekam jeszcze może coś bliżej wiosny sie pokaże

Mi na razie spodobała mi się taka koszula:
http://taro.pl/product.php?lang=pl&id=67

i z tego katalogu na 16 stronie ta błekitna mi się podoba:
http://www.key.com.pl/downloads/catalog_pl.pdf
ta pierwsza jest śliczna

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Pisałyście o widocznych kopniakach. Ja nie rozróżniam części ciała ale wczoraj jak mąż wrócił z pracy i mały usłyszał głos taty to tak zaczął kopać ze Tż z przerażeniem zapytał czy on już planuje wyjść
A dziś pierwszy raz położyłam mojej mamy rękę na brzuchu i jak ja kopnął to mi się mama popłakała
Nie dziwie jej się, że się wzruszyła, w końcu wnuk ją kopnął

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Ja po wczorajszej wizycie- w zasadzie wszystko w porządku. Z USG znów jestem niezadowolona, żadnych konkretów, wymiarów tylko że wszystko w porządku itp a to było połówkowe. Nawet zdjęcia dziecka nie mam ładnego tylko zdjęcie płci na którym i tak praktycznie nic nie widać Badań nie mam zleconych żadnych.
TP wg USG wychodzi mi na 1 lipca czyli 3 dni różnicy.
No i najważniejsze raczej na 100% jest chłopczyk

I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza czyli następna 14 marca
(Berenika możesz dopisać mi płeć i następną wizytę.

gratuluje chłopca najważniejsze, że wszystko jest ok . Ja na połówkowym miałam dużo zdjęć nawet film mam ale młody tak się kręcił, że tez nie mam ładnego zdjecia

wizyty mam równo co 4 tygodnie

rozmawiałyście o balsamach i chusteczkach, ja do siebie używam obojętnie jakich, najtańszych jakie są i różne są moje spostrzeżenia, mimo, że bardzo lubię kosmetyki z rosmana z BD to te chusteczki tak średnio mi podpasowały, natomiast emulsja mimo, że ciężko się rozsmarowuje to ją uwielbiam ale kiedyś czytałam, że warto zmieniać balsamy aby skóra się nie przyzwyczaiła, więc mam jakieś 3-4 i stosuje na zmianę
Stary 2014-02-22, 11:07   #634
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe od wczoraj chodzę po ścianach z bólu. Podobno po zatruciu boli tylko kilka godzin a mi nadal nie przeszło, może znowu coś skopał tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
uuuu to się narobiło współczuje, ból zęba najgorszy na świecie

Dziewczyny jak jak z zasypkami???planujecie kupic? słyszałam, że mąka ziemniaczana jest polecana...

Anteria
-ja robiłam kiedyś cos takiego:
http://www.znajdzprzepisy.pl/click/i...arnyprzepis.pl

a z ryżem my lubimy jesc warzywa na patelnie, razem podsmażane i z przyprawami

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:07   #635
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
tylko wiesz, że masowanie to dopiero koło 36 tc? niech się tak mąż nie wyrywa teraz

a smoczki - ja kupię chyba NUKa albo coś podobnego, Lovi nie podchodzi mi kształtem, bo są okrągłe, JA wolę takie wyprofilowane ciekawe jak Junior, bo moja córa np TT nie zaakceptowała, za wielki ten plastik był dookoła smoczka i nie zasysała go, ale już NUKa polubiła
Ostatnio wam wklejałam 2 smoczki z NUka z Hello kity przed wczoraj je zamówiłam na all.

Cytat:
U mnie też nudy, ja już po kawce i zaraz zjem jakieś śnaidanko może przejdę się koło południa na jakiś spacer
za wyprawkę, no i za przyśpieszony remont my mieszkamy u siebie ze dwa lata dopiero to na szczęście nie musimy nic remontowac, chociaż już coś bym pozmieniała

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Zubi-dopiero mi się rzuciło w oczy Twoje zdjęcie nie wiem jak ja go wcześniej nie widziałam śliczny brzunio
Nic nie szkodzi dziękuje

Narobiłaś mi smaka na kawkę

Cytat:
Zubi piękny brzuszek

Fajnie że podzieliłaś się listą. Dziewczyny jak możecie wrzucajcie swoje listy konkretnych kosmetyków które wybieracie. Ułatwi to zakupy mniej doświadczonym

Ja miałam te chusteczki a Auchan. Dokładnie o te z załącznika chodzi i sama nie dałam rady ich używać. Próbowałam do przemywania twarzy np w podróży i nie dało rady. Strasznie piekła mnie twarz po nich, podrażniały, zapach bardzo drażniący i intensywny. Choć są dosyć mocno nasączone.

A olejku i balsamu z Babydream też używam i zadowlona jestem.

Też słyszałam o tych emolientach. Dlatego wrzucajcie listy swoich kosmetków na jakie stawiacie.

-------------------------------

Ja po wczorajszej wizycie- w zasadzie wszystko w porządku. Z USG znów jestem niezadowolona, żadnych konkretów, wymiarów tylko że wszystko w porządku itp a to było połówkowe. Nawet zdjęcia dziecka nie mam ładnego tylko zdjęcie płci na którym i tak praktycznie nic nie widać Badań nie mam zleconych żadnych.

I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza czyli następna 14 marca
Dziękuje
Podpinam się do prośby
Ja tez używam oliwki z BD ale już mnie wkurza zapach :/ mam jeszcze próbkę z ziaja więc jak mi bardziej podpasuję to sobie zamienię na nią

Ja mam co 4 tygodnie. Gratuluję chłopca Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza.

Cytat:
Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe od wczoraj chodzę po ścianach z bólu. Podobno po zatruciu boli tylko kilka godzin a mi nadal nie przeszło, może znowu coś skopał tyle lat miałam spokój z zębami a teraz kicha idę spać bo chyba kogoś skrzywdzę w desperacji
Aj współczuję :/ mój brat tak leczył 3 zęby, że co chwilę coś mu poprawiali w sumie 3 zęby leczył 2 lata i po kolejnych 3 latach ząb mu wypadł

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

A ja znowu szukam inspiracji kulinarnej, znacie jakieś fajne sałatki z dodatkiem ryżu? Mam go trochę na zbyciu i chyba spróbuję jakieś danie na wieczór z niego przygotować
Z ryżowej nasuwa mi się tylko: kukurydza, ryż, tuńczyk, pekińska, jajka

Ja dziś będę robić sałatkę z brokułów: 3 brokuły, słonecznik, boczek, majonez

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:13   #636
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie na co dzień to nic nie stosuję, jak są lekkie zaczerwienia to właśnie linomag, jak coś poważniejszego to sudocrem i naprawdę nie ma co przesadzać z tym smarowaniem. Położna mi mówiła, żeby profilaktycznie smarować raz dziennie linomagiem np. po kąpieli. Nie robić tego przy kazdym przewijaniu, bo skóra robi się bardziej skłonna do odparzeń.

Ale wiesz jak wybierzesz emolienty -to Twoja decyzja, ja tylko piszę co ja wiem i co się u mnie sprawdzalo
no własnie u nas połozna mówila to samo, ze smarowac pupcię tylko raz dziennie

dzięki za ten elaborat

ja to własnie taka jestem, że wolę miec u siebie w razie czego, bo mieszkam w dziurze, gdzie nie ma w aptece dosłownie nic
ale wydac 70 zł na marne to tez mija się z celem... masz rację, kupię sobie ten płyn do kąpieli i mleczko Hippa
no i linomag z cynkiem, a sudocrem na pewno dostaniemy w szpitalu, także super, bo zaoszczędzę na razie na tym Oilatum ponad 50 zł

czyli mniej więcej mam skompletowaną listę kosmetyków dla dziecka
czy jeszcze o czyms powinnam pamiętac przy zakupach??

Cytat:
Wczoraj uznał, że jak boli to będziemy leczyć kanałowo; założył trutkę i następna wizyta za 10dni. :
no niestety jak boli to kanałowo... mnie żeby było śmiesznie po plombie bolało bardziej niż przed, dopiero rozwiercenie zęba przyniosło ulgę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:21   #637
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dziś urodziny mamy Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam)

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Szkoda nerwów, ale swoją drogą mi by się po nocce nie chciało już nigdzie iść No a telefonu szkoda :/ może jeszcze jakoś go uratujecie?
na razie leży rozkręcony i się suszy

Cytat:
Ja biorę te analizy składów przez palce
Sroka bardzo neguje konserwanty, a one czasem są potrzebne
mnie osobiście produkty Babydream średnio podchodzą, a ona je bardzo zachwala, więc to zależy komu co podpasuje
ogólnie jest tez przeciwna emolientom - ja uważam natomiast je za lepsze rozwiązanie niż latem smarowanie dziecka oliwką no chyba że wziąc pod uwagę balsam po kąpieli np. z serii Oilatum baby, bo też go mam na swojej liście "do kupienia w razie czego"

Palmersa ja używam i jestem zadowolona
fajnie nawilża skórę, nie drapie się, jak moja koleżanka w ciąży, a jesteśmy na tym samym etapie ciąży... narzeka że ma strasznie suchą skórę, swędzi jak nie powiem co, a używa oliwki z Babydream i tej emulsji dla kobiet w ciąży

ja tam lubię chusteczki Pampersa, żadne inne nie podchodzą mi tak, a trochę nawycierałam się pupci mojej siostrzenicy i mam porównanie, bo siostra tez wielka testerka i musiała wszystkie przetestować
najlepsze były zielone Pampersa, potem pomarańczowe, potem chyba Dada, Gaga czy jakoś tak... reszty nie polubiłam
ja też raczej na to nie patrzę. Jak przeczytałam te analizy, to zaraz kupiłam sobie emulsję babydream. W poprzedniej ciąży używałam Pharmaceris i było ok, a teraz nie pomagała nic, miałam bardzo przesuszoną skórę po nim. Babydream na początku pomagał, a teraz po kąpieli jak się wycieram, to złazi mi skóra Co do emolientów, to mojemu Adasiowi pomagało tylko i wyłącznie Oilatum na początku, więc teraz też kupuję.
Ile kosztuje ten Palmers??
W kwestii chusteczek mi najbardziej odpowiadają zielone Pampersa, a wypróbowywałam naprawdę różne.

Cytat:
pożyczyłam zeszyt z moją listą wyprawkową, ale z tego co pamiętam mam na liscie tak:
- Oilatum emulsja do kąpieli
- Oilatum balsam po kąpieli
- Tormentiol/sudocrem na odparzenia
- Bepanthen/Linomag z cynkiem przeciw odparzeniom
- woda morska Disnemar
- sól fizjologiczna
- Infacol (w razie wypadku na kolki)
Tormentiolu nie polecam przez to co dziewczyny pisały, a sąsiadka mnie na niego namawiała bo niby tańszy.. Polecam Sudocrem na odparzenia, a na suchą skórę do całego ciała Bepanthen

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ramona - jesli moge wrzucic swoje piec groszy do listy - mam nadzieje ze sie nie obrazisz tormentiol zawiera kwas borowy ktory jest toksyczny dla dzieci. Kiedys sie go uzywalo, ale teraz sie odradza. Jest jakis odpowiednik bez tego kwasu ale nie pamietam jak sie nazywa. Zreszta cos mi chodzi po glowie ze nie mozna go uzywac na rany, a odparzenie to w sumie rana.
\

też o tym słyszałam

Cytat:
a smoczki - ja kupię chyba NUKa albo coś podobnego, Lovi nie podchodzi mi kształtem, bo są okrągłe, JA wolę takie wyprofilowane ciekawe jak Junior, bo moja córa np TT nie zaakceptowała, za wielki ten plastik był dookoła smoczka i nie zasysała go, ale już NUKa polubiła
ja jestem za to ciekawa, czy mój drugi synuś zaakceptuje jakikolwiek smoczek, bo mam kilka różnych.. Adaś nie chciał, uspokajał go tylko mój cycek, ale przy dwóch bąblach nie dam rady, by drugi też tak non stop wisiał...

Cytat:

najważniejsze, że wszystko jest ok i gratuluję synusia
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:45   #638
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]
Ile kosztuje ten Palmers??
W kwestii chusteczek mi najbardziej odpowiadają zielone Pampersa, a wypróbowywałam naprawdę różne.

Tormentiolu nie polecam przez to co dziewczyny pisały, a sąsiadka mnie na niego namawiała bo niby tańszy.. Polecam Sudocrem na odparzenia, a na suchą skórę do całego ciała Bepanthen
[/QUOTE]
Palmers kosztuje niecałe 30 zł za 250 ml
tez najbardziej lubię własnie zielone chusteczki Pampersa

acha czyli na ciałko coś z Bepanthena, a co to by biało byc, bo chyba nie krem, jakaś emulsja/mleczko ?
Stary 2014-02-22, 12:54   #639
eweden
Raczkowanie

Witam się sobotnio i w 26 tc
odpoczęłam po wczorajszym intensywnym dniu, naprawde tak się wczoraj wymęczyłam, że hej! Zrobiłam sobie obchód po osiedlu, a raczej po całej dzielnicy na 18 byłam na fitnessie, później jeszcze na zakupach więc dobrze usiadłam na tyłku może koło 21. W sumie dobrze mi było, że tak aktywnie spędziłam dzień, ale jak już się położyłam to ani ręką ani nogą nie mogłam ruszyć...
Jeszcze jak byłam na tych ćwiczeniach to instruktorka mówi do mnie "jejku, ja nie wiedziałam, że ten brzuszek już taki duży " - więc chyba naprawde jest duuuży
Prezentuje ciuchlandowe łupy, celowałam w pajace, ale nie do końca mi się to udało kupiłam jeszcze w Realu 2 bodziaki, jeden taki przesłodki z dalmatyńczykiem i ręcznik duży dla dzidziusia z tygryskiem

Cytat:
Pisałyście o widocznych kopniakach. Ja nie rozróżniam części ciała ale wczoraj jak mąż wrócił z pracy i mały usłyszał głos taty to tak zaczął kopać ze Tż z przerażeniem zapytał czy on już planuje wyjść
A dziś pierwszy raz położyłam mojej mamy rękę na brzuchu i jak ja kopnął to mi się mama popłakała
Moja jakoś nie chce kopać innych niż mnie... Mąż ostatnio ze 20 minut ją prosił, gadał do niej żeby kopnęła to sprawiła mu chyba z łaski jednego kopniaka moi rodzice jak próbują położyć mi rękę na brzuchu żeby kopnęła to też przestaje więc chyba mam takie wstydliwe i grzeczne dziecko po prostu

Co do kosmetyków to ja kupiłam Hipp do kąpieli z pompką w Lidlu jak była promocja. Miałam jeszcze kupić mleczko pielęgnacyjne, ale z moim ciążowym budyniem w głowie wzięłam drugie coś do kąpieli, ale bez pompki więc mam zapas

Cytat:
Mi na razie spodobała mi się taka koszula:
http://taro.pl/product.php?lang=pl&id=67
Fajna ta koszula, podoba mi się ciekawe ile kosztuje.

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Uciekam się uczyć, jutro mam zalkę, mimo, że mam łatwiej bo w ciąży to i tak muszę się wykazać wiedzą..
Powodzenia!!

zubi89 jaki mały brzuszek

__Sylwia__88 gratuluje chłopczyka ja mam wizyty u gina dokładnie co 4 tyg, co do zdjęć to i na moich nic nie widzę, jakbym widziała od razu, że takie ujęcia porobił to bym poprosiła chociaż żeby mi powiedział co to za części ciała...

NecroKitty współczuje dentysty i bólu może w ostateczności weź jakiś paracetamol...

Cytat:
A ja znowu szukam inspiracji kulinarnej, znacie jakieś fajne sałatki z dodatkiem ryżu? Mam go trochę na zbyciu i chyba spróbuję jakieś danie na wieczór z niego przygotować
Sałatka z tuńczykiem tylko przychodzi mi do głowy ale osobiście nie mam na nią ochoty

Cytat:
Dziewczyny jak jak z zasypkami???planujecie kupic? słyszałam, że mąka ziemniaczana jest polecana...
Ja mam na mojej liście mąkę ziemniaczaną

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]Dziś urodziny mamy Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam)
[/QUOTE]
Wszystkiego najlepszego dla mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1004973_814259185269468_943976285_n.jpg (55,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1655927_814259258602794_963108798_n.jpg (67,3 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-02-22, 13:03   #640
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja też jakoś za tuńczykiem nie przepadam ostatnio...

Ogarnęłam kuchnię i łazienkę i taki mnie teraz ból złapał w plecach, taki jak zawsze mam przy @ dzieć kopie więc chyba nic się nie dzieję, ale trochę się przestraszyłam bo to taki tępy ból, strasznie go nie lubie

A i zapomniałam dodać że kończymy dzisiaj 23 tydz czyli zaczynamy 24
Stary 2014-02-22, 14:07   #641
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość

Prezentuje ciuchlandowe łupy, celowałam w pajace, ale nie do końca mi się to udało kupiłam jeszcze w Realu 2 bodziaki, jeden taki przesłodki z dalmatyńczykiem i ręcznik duży dla dzidziusia z tygryskiem

Co do kosmetyków to ja kupiłam Hipp do kąpieli z pompką w Lidlu jak była promocja. Miałam jeszcze kupić mleczko pielęgnacyjne, ale z moim ciążowym budyniem w głowie wzięłam drugie coś do kąpieli, ale bez pompki więc mam zapas
gratulacje z okazji nowego tc

co do Hippa - wpiszę go w takim razie na moją listę

a łowy super

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:

gratulacje !!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Acha jeszcze mi sie przypomniało - omawiana była wczoraj w SR "torba" do szpitala i ostatecznie zrobię tak - na przyjście wezmę 1 torbę, starczyć powinna, bo mamy dużo nie brac, nic do pielęgnacji niemowlaka, dostaniemy coś tam w szpitalu, a poza tym to pielęgniarki myją dzieci tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżajace i to wszystko reszta ma byc dla mnie, czyli podkłady, majtki siateczkowe, szlafrok, piżama, kapcie +laczki pod prysznic, laktator jak ktoś ma, talerz +sztućce, swoją herbatkę +wodę mineralną niegazowaną i to wszystko, wiec spokojnie w ta moją małą się spakuję

a na wyjscie zostawię w domu druga małą torbę, tam z ubrankami dla dziecka i dla mnie cos włożę
Stary 2014-02-22, 14:09   #642
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kosmetyków jeszcze, to nie wiem ile w tym prawdy jest, ale słyszałam, że wszelkiego rodzaju emolienty powinno się używac w sytuacjach, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, albo jakąś bardzo wrazliwą/ skłonna do alergii
Przychylam się w całości

Cytat:
a co z kapielą?? To co, nie kupować emolientu od razu, tylko ten zwykły płyn do kapieli z HIPP np., a potem w razie czego dokupić??
A czym smarowac dziecko latem, zeby nie miało suchej skóry?
Oliwka, wazelina u mnie odpada
Co polecacie ??
Może jakiś lotion dla maluszka? Albo mleczko? Ja stawiam na oliwkę po kąpieli, ale widziałam np. z BD lotiony, nie wiem jak reszta firm bo się nie rozeznawałam

Cytat:

Najważniejsze, że maluszek zdrowy, no i znacie płeć! Niebieskie gratulacje
Ja mam wizyty tak co 3-4 tyg.

Cytat:
Dzień dobry,
Biedulka.... Przytulam w bólu

Cytat:
Też się zastanawiałam nad pudrem, ale właściwie z Filipem nie używałam i chyba teraz też nie zainwestuję co do mąki ziemniaczanej też słyszałam, najstarszy sposób, sprawdzony, myślę, że się sprawdza

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:23   #643
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Może jakiś lotion dla maluszka? Albo mleczko? Ja stawiam na oliwkę po kąpieli, ale widziałam np. z BD lotiony, nie wiem jak reszta firm bo się nie rozeznawałam :
Aga dzięki
juz znalazłam z serii HIPP własnie mleczko
myslę, ze nada się
Stary 2014-02-22, 14:26   #644
NecroKitty
Wtajemniczenie

Czuje się trochę lepiej mam nadzieję, że jutro już będę funkcjonować.
Byłam u ginki po jakiś specyfik na tego grzybka. Dostałam jakieś globulki i ma przejść całe szczęście
Stary 2014-02-22, 14:36   #645
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Aga dzięki
juz znalazłam z serii HIPP własnie mleczko
myslę, ze nada się
O właśnie, o Hippie naczytałam się sporo dobrego, aż sama się zastanawiałam czy nie brać

Cytat:
Byłam u ginki po jakiś specyfik na tego grzybka. Dostałam jakieś globulki i ma przejść całe szczęście
Wracaj do siebie jak najprędzej

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:39   #646
Monica80
Raczkowanie

Czesc Brzuchatki!

Gratuluję zbiorczo nowych tygodni, pieknych brzuszkow i lowow ciuszkowych!

Zeby za Wami nadazyc to trzeba miec naprawde duuzo wolnego czasu eh!

Co do kosmetykow to ja bede sie trzymac tych samych co przy pierwszym dziecku. Czyli do kapieli Oilatum, po kapieli mleczko Klorane. Jak bedzie juz cos wiecej na glowie to szampon tez Klorane

Do pupci miałam bephanten i Linomag, ale nigdy nie byla odparzona.

No i poniewaz rodzimy w lecie, jesli beda piekne dni ze caly dzien na dworze to oczywiscie kremy z filtrem, i tutaj tez ja sie trzymam Klorane.

Ktos sie mnie pytal jaki wózek w koncu wybralismy. A wiec decyzja juz podjeta Hartan Topline S http://www.hartan.de/de/kinderwagen....dell=topline-s
Obejrzany wymacany , po weekendzie zamawiamy

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 14:53   #647
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zamierzam zasypki kupować
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Co do kosmetykow to ja bede sie trzymac tych samych co przy pierwszym dziecku. Czyli do kapieli Oilatum, po kapieli mleczko Klorane. Jak bedzie juz cos wiecej na glowie to szampon tez Klorane

No i poniewaz rodzimy w lecie, jesli beda piekne dni ze caly dzien na dworze to oczywiscie kremy z filtrem, i tutaj tez ja sie trzymam Klorane.
O właśnie. Miałam kiedyś krem Klorane spf 50 dla dzieci i używałam go do swojej twarzy i był super. A dasz linka do mleczka i szamponu z Klorane?

Byłam w tesco i dostałam próbkę nowym tescowych pieluch. Mają wskaźnik wilgotności w postaci pojawiąjących się seduszek na pieluszce, im bardziej zmoczona

I była promocja na te chusteczki:
http://www.srokao.pl/2013/11/testuje...husteczki.html
Kosztowały 3,09zł. Kupiłam jedną paczkę ale chyba dokupie więcej. Mają w składzie ponad 98% wody Podobno to rzadko spotykane.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:13   #648
Izetka_
Zadomowienie

Byłam na spacerze i wlazłam do centrum handlowego na chwilkę i przyuważyłam takie oto biustonosze do karmienia jakby ktoś był zainteresowany bo sa nawet w przystępnej cenie:

http://www.kappahl.pl/article/stanik_do_karmienia_

http://www.kappahl.pl/article/miekki_stanik_392480

Te pierwsze fajnie zabudowane jak top drugie "szitowate"

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
to dobrze, że już lepiej

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Eweden- za tydzień
To wczoraj faktycznie miałaś aktywny dzieńłupy super

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:43   #649
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie, o Hippie naczytałam się sporo dobrego, aż sama się zastanawiałam czy nie brać
no ja juz mam zapisane, także Oilatum na razie będzie na liście rezerwowej
Cytat:

Ktos sie mnie pytal jaki wózek w koncu wybralismy. A wiec decyzja juz podjeta Hartan Topline S http://www.hartan.de/de/kinderwagen....dell=topline-s
dzieki za info o kosmetykach

a wózek nawet ciekawy
Stary 2014-02-22, 16:49   #650
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, ze linomag/bepanthen to sa przeciw odparzeniom, tak profilaktycznie chyba, a co jak juz będa mega odparzenia?? Ten sudocrem wtedy??
Nam położna i znajome na codzień polecały Alantan a na odparzenia Bepanthen. Położna mówiła że na wyjęcie ze szpitala dostaniemy Sudocrem ale ona go nie poleca
Cytat:
tylko wiesz, że masowanie to dopiero koło 36 tc? niech się tak mąż nie wyrywa teraz
wiem wiem choć to trochę późno się wydaje
Cytat:
Cześć Mamuśki
Ciężko Was czasem nadrobić Widzę, że aktualnie na tapecie temat kosmetyczno-wyprawkowy, za dużo się już nie wypowiem, bo już mam wybrane i zakupione wszystkie kosmetyki, więc po ptokach jestem W każdym bądź razie podczytuję sobie te tematy, bo macie sporo cennych uwag.
To napisz nam co wybrałaś
Cytat:
mąz pocieszył mnie, że jak dobrze pójdzie to zamkniemy się w marcu z wyprawka, to może i z remontem szybciej pójdzie, jeszcze przed porodem
Oby się Wam udało
Cytat:

Gratuluję synka i najważniejsze że wszystko ok a nie dostałaś opisu ze wszystkimi pomiarami?
Cytat:
Dzień dobry,
współczuję bólu oby szybko odpuścił
Cytat:
Ja kupiłam Alantan i mąkę ziemniaczaną ale tak się zastanawiam kiedy tego używać bo wszystkie znajome mamy smarują maściami przy zmianie pieluchy
Cytat:
Ja tez używam oliwki z BD ale już mnie wkurza zapach :/ mam jeszcze próbkę z ziaja więc jak mi bardziej podpasuję to sobie zamienię na nią
Mam mleczko BD i Ziaji dla ciężarówek i zapach Ziaji jest dla mnie trochę zbyt mocny
Cytat:
odpoczęłam po wczorajszym intensywnym dniu, naprawde tak się wczoraj wymęczyłam, że hej! Zrobiłam sobie obchód po osiedlu, a raczej po całej dzielnicy na 18 byłam na fitnessie, później jeszcze na zakupach więc dobrze usiadłam na tyłku może koło 21. W sumie dobrze mi było, że tak aktywnie spędziłam dzień, ale jak już się położyłam to ani ręką ani nogą nie mogłam ruszyć...
Jeszcze jak byłam na tych ćwiczeniach to instruktorka mówi do mnie "jejku, ja nie wiedziałam, że ten brzuszek już taki duży " - więc chyba naprawde jest duuuży

Moja jakoś nie chce kopać innych niż mnie... Mąż ostatnio ze 20 minut ją prosił, gadał do niej żeby kopnęła to sprawiła mu chyba z łaski jednego kopniaka moi rodzice jak próbują położyć mi rękę na brzuchu żeby kopnęła to też przestaje więc chyba mam takie wstydliwe i grzeczne dziecko po prostu
Gratuluję kolejnego tygodnia i ciuszków
Odpoczywaj dzisiaj bo wczoraj miałaś bardzo aktywny dzień.
Mój jeszcze jakiś czas temu zamierał nawet pod moją ręką ale teraz już kopie jak popadnie więc może i u ciebie to kwestia czasu

A w temacie kosmetyków myślałyście czym będziecie chronić maluchy przed słońcem? większość kremów jest dopiero od 6mc i tak się właśnie zastanawiam...

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-02-22 o 16:51
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:09   #651
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny
W weekend jakoś się słabo rozpisujecie, więc bez problemu nadrobiłam
Za godzinkę idziemy odbierać mieszkanko i jutro rano ruszamy z remontem To nic, że niedziela, ja chcę już do mieszkankaaa Farby już zakupione, tylko przez mojego męża wybrałam nie taką jak chciałam do kuchni pospieszał mnie cały czas, a w sklepie tyle kolorów było,że nie mogłam się zdecydować
Cytat:

Gratulacje !! Moje wizyty to tak różnie - czasami co 2 tyg, czasem co 3, teraz akurat 4 tyg. Też mi na tej wizycie nie zlecił żadnych badań, bo stwierdził, że wyniki są ok. Co do połówkowego to też konkretów mi nie podał, o zdjęciach nie wspomnę, fotograf jest z niego kiepski

Cytat:

tez tak miała z jednym zębem, za duza dziura była i zwykła plomba nic nie dała, jeszcze gorzej, bo dentysta zakleił dziurę, a tam w środku te gazy mi go rozsadzały, myślałam, ze umrę
a najlepsze to, że ona ślepa była, myślała, ze wydłubuje mi resztki pożywienia, a ona nerwa mi dłubała
myślałam, ze dosłownie zsikam się na tym fotelu, nosz kur... nerwa se wyciągała haczykiem na żywca, bez znieczulenia tak mi się gorąco zrobiło, a zaraz zimno, zlałam się potem i juz nie czułam nawet bólu, na haju byłam dosłownie
ledwo to przeczytałam, opisałaś to tak, że czułam swoje nerwy

Cytat:

Sałatka? Bardzo proszę - 1 torebka ryżu, 1 puszka kukurydzy, 1 papryka czerwona (w kostkę), 2-3 ogórki kiszone (w kostkę), ser żółty (w kostkę), szynka (w kostkę), majonez, sól, pieprz

Cytat:

Siedzę z zamrożonym mięsem przy policzku
współczuję
Cytat:

To ja nie wiedziałam, że jeszcze wczoraj fitness zaliczyłaś, matko, że też masz tyle energii
Body w kropeczki z sukieneczką
Mój mąż już doświadczył parunastu kopniaków, w ogóle po tym usg 4d to jest tak zakochany w Emilce, że nareszcie czuję, że się z tej ciąży na prawdę cieszy
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:32   #652
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nam położna i znajome na codzień polecały Alantan a na odparzenia Bepanthen. Położna mówiła że na wyjęcie ze szpitala dostaniemy Sudocrem ale ona go nie poleca

Oby się Wam udało

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość

ledwo to przeczytałam, opisałaś to tak, że czułam swoje nerwy

to co?? Poród przy tym to mam nadzieję, że pikuś
Stary 2014-02-22, 18:25   #653
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Te skurcze pojawiają się chyba już po 20tc, moja koleżanka ma dosyć często, ale z tego co opisujesz to najprawdopodobniej macica się rozciąga i lada moment możesz zobaczyć większy brzuchol
Oby to było to, to czekam na brzucha

Fajne

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Też sprawdzałam tę stronę, chusteczki chyba wygrywają te z NETTO, mi Baby Dream z rossmana pachnie nawet spoko, tzn nie przeszkadza mi, a dzidziusiowi chyba tym bardziej nie będzie
Ja nie mam netto niestety , a te Baby Dream z rossmana podobno sa suche, też trochę poczytałam i spróbuję huggies zielone i chusteczki hippa

Cytat:
Właśnie mamusie jakie smoczki kupujecie swoim maluchom?
Ja mam po Adachu TT nówki sztuki, bo był bez smoczkowy.

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was wieczornie, z weekendu studiowego.
Dziś było lekko, bo tylko 1h, jutro, Boziu trzymajcie mnie - 12h
Współczuję, nie wiem czy bym wysiedziała tyle

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
A ja tak na szybko dzis jeszcze pochwale sie posciela do lozeczka co wczoraj od jednej z kuzynek dostalam taka typowo dziewczeca jest
Pościel z księżniczkami dla księżniczki, super

Cytat:
Dziękuje ponoć ten zielony linomag jest dobry
Przy okazji wrzucam mój brzuszek
No właśnie my do tej pory kupujemy ten, a po urodzeniu przy każdej zmianie pieluszki profilaktycznie smarowaliśmy pupkę
https://www.google.pl/search?q=linom...ml%3B400%3B400

Maja ma śliczny domek

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:

I i powiedzcie mi co ile macie wizyty u gin? Bo mi co 3 tyg wyznacza
Niebieskie gratkisuperklaski : Ja chodzę co 4 tyg.

Cytat:
Dzień dobry,
Współczuję bólu
Mnie niestety też dopadł ząb, ale 8 która się wyrzyna i boli

Cytat:
Już pewnie po wszystkim, ale na przyszłość może Ci się przyda:
ryż+czosnek+ananas+rodzyn ki+majonez+kukurydza=:sli na: moja ulubiona na słodko

Cytat:
z Adasiem nie używałam.

Cytat:
Ja dziś będę robić sałatkę z brokułów: 3 brokuły, słonecznik, boczek, majonez
Ukochana sałatka mojego tż, tylko my dodajemy jeszcze jajo

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45276416]Dziś urodziny mamy Ode mnie i siostry dostanie tort i toster, bo chciała, a od taty będzie miała prześliczny łańcuszek serduszko (sama wybierałam)
[/QUOTE]
Miłej imprezki

Cytat:

Gratki za 26tc i super zakupy

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

Acha jeszcze mi sie przypomniało - omawiana była wczoraj w SR "torba" do szpitala i ostatecznie zrobię tak - na przyjście wezmę 1 torbę, starczyć powinna, bo mamy dużo nie brac, nic do pielęgnacji niemowlaka, dostaniemy coś tam w szpitalu, a poza tym to pielęgniarki myją dzieci tylko kilka sztuk pampersów i chusteczki nawilżajace i to wszystko reszta ma byc dla mnie, czyli podkłady, majtki siateczkowe, szlafrok, piżama, kapcie +laczki pod prysznic, laktator jak ktoś ma, talerz +sztućce, swoją herbatkę +wodę mineralną niegazowaną i to wszystko, wiec spokojnie w ta moją małą się spakuję
Fajnie masz, ja muszę brać wszystko ze sobą i wychodzą wtedy dwie duże torby
Nie zacytowało mi, ale gratki za prawie gotową wyprawkę no i super, że ruszycie wcześniej z remontem
Jeśli chodzi o nawilżanie skórki, to 4 lata temu oliwkowałam Adaśka, teraz chyba nie będę tego robiła (sama nie używam oliwki w lato) jakby co kupiłam mleczko hippa w lidlu

Cytat:
Fajnie, że już lepiej się czujesz i po globulkach na pewno przejdzie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Za godzinkę idziemy odbierać mieszkanko i jutro rano ruszamy z remontem To nic, że niedziela, ja chcę już do mieszkankaaa
Super

Cytat:
Fajny wózek my się jeszcze nie możemy zdecydować
----------------------------
Witam wieczorowo w 23tc, czyli rozpoczynam 6 miesiąc, zaraz lecę robić kolacyjkę zapiekanki i pyszną sałatkę: kurczak wędzony+brzoskwinie+śliwk i suszone+kukurydza+majonez
Cały dzień próbuję posprzątać naszą szafę i powyrzucać co nieco, ale ciężko mi to idzie.
Miłego wieczorku kobitki

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-02-22 o 18:28
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:03   #654
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo w 23tc, czyli rozpoczynam 6 miesiąc, zaraz lecę robić kolacyjkę zapiekanki i pyszną sałatkę: kurczak wędzony+brzoskwinie+śliwk i suszone+kukurydza+majonez
Cały dzień próbuję posprzątać naszą szafę i powyrzucać co nieco, ale ciężko mi to idzie.
Miłego wieczorku kobitki
Mi ostatnio wszystko ciężko idzie, cały czas jestem rozkojarzona. Dzisiaj weszłam do sklepu i nie wiedziałam co mam kupić
--------------
W ramach odstresowania zabłądziłam do pepco i rossmanna; kupiłam małej półśpiochy w różyczki i sobie oliwkę. Tak na marginesie znowu podrożała, w listopadzie kupowałam za 10.99, w styczniu widziałam po 11.99 a dzisiaj już 12.99
Stary 2014-02-22, 19:05   #655
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie masz, ja muszę brać wszystko ze sobą i wychodzą wtedy dwie duże torby
Nie zacytowało mi, ale gratki za prawie gotową wyprawkę no i super, że ruszycie wcześniej z remontem
Jeśli chodzi o nawilżanie skórki, to 4 lata temu oliwkowałam Adaśka, teraz chyba nie będę tego robiła (sama nie używam oliwki w lato) jakby co kupiłam mleczko hippa w lidlu
dziękuję
no to będę lookac za promocją na HIPPa
Stary 2014-02-22, 21:33   #656
morin
Raczkowanie

hej witam sie wieczornie

Gratuluje poznanych płci!! wspólczuję bólu zęba to musi być okropne, i gratki za nowe tygodnie.

Ledwo Was nadrobiłam, od piątku jestem na szkoleniu po 8 h dziennie więc jak wracam to poprostu padam, całe szczęście że w poniedziałek ostatni dzień. Podziwiam Laski które pracują nadal - mega hardcor jak dla mnie.
U mnie ze zmian to tylko to że zapisani jesteśmy do szkoły rodzenia, przy szpitalu w którym będę rodzić (jaczewskiego), ponoć bardzo fajnie prowadzą i można się zapoznać z położnymi które potem są na oddziale a to było osobiście dla mnie ważne w szkole rodzenia. Koleżanki które chodziły były zadowolone W każdym bądz razie zaczynamy od kwietnia bo na późniejszym bym nie zdąrzyła dokończyć. Cieszę się że wreszcie coś się rusza i idzie do przodu..
Tak bym chciała żeby już było po 30 tygodniu..
Czy Wy też tak macie jak by brzuch dusił wasze płuca i oddech był płytszy? Ja to nie mogę się że tak powiem zaciągnąć powietrzem, jak bym miała zbyt duży ucisk. Ciężkie to i tak się zastanawiam czy normalne
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:44   #657
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji wrzucam mój brzuszek
Super brzuszek

Cytat:
Dzień dobry,
ale wczoraj miałam koszmarny dzień, znowu wieczorem u dentysty wylądowałam, spierniczył mi tego ostatniego zęba i teraz już tylko kanałowe od wczoraj chodzę po ścianach z bólu.
I co z tym zębem? Mam nadzieje, że już lepiej...
Cytat:
odpoczęłam po wczorajszym intensywnym dniu, naprawde tak się wczoraj wymęczyłam, że hej!
Jeszcze jak byłam na tych ćwiczeniach to instruktorka mówi do mnie
Gratuluje kolejnego tygodnia Ależ masz dużo energii, podziwiam A łupy świetne

Cytat:
Ogarnęłam kuchnię i łazienkę i taki mnie teraz ból złapał w plecach, taki jak zawsze mam przy @ dzieć kopie więc chyba nic się nie dzieję, ale trochę się przestraszyłam bo to taki tępy ból, strasznie go nie lubie
Gratuluję kolejnego tygodnia a z tym bólem uważaj, to napewno nic groźnego i z przemęczenia, zginania się itd, ale po odpoczywaj profilaktycznie, a do roboty zagoń męża
Cytat:

Fajnie, że masz wszystko już rozpisane, ja nie mam pojęcia co u mnie będzie potrzebne, ale SR zaczynam od marca to jeszcze się pewnie dowiem
Cytat:
Mi się bardzo podoba, mam nadzieję, że będzie się super sprawował
Cytat:
Miłego wieczorku kobitki
Ależ przepis, w życiu takiej sałatki nie jadłam, ale chyba kiedyś się odważę i zrobię bo musi być ciekawa

A ja upiekłam dziś karpatkę, właśnie pochłonęłam kawałek poza tym się pochwalę, że mieliśmy kulturalny wieczór i byliśmy z mężem w teatrze znalazłam bilety za pół ceny na Sweetdealu, więc trzeba było skorzystać, sztuka bardzo fajna Tylko chciałam się jakoś w miarę ubrać i był problem, no w nic się nie mieszczę dosłownie masakra, załamałam się, gdzie tam do końca ciąży, a ja się już w nic nie mieszczę, co będzie dalej?
Stary 2014-02-22, 21:59   #658
__Sylwia__88
Zadomowienie

A ja upiekłam dziś karpatkę, właśnie pochłonęłam kawałek poza tym się pochwalę, że mieliśmy kulturalny wieczór i byliśmy z mężem w teatrze znalazłam bilety za pół ceny na Sweetdealu, więc trzeba było skorzystać, sztuka bardzo fajna się jakoś w miarę ubrać i był problem, no w nic się nie mieszczę dosłownie masakra, załamałam się, gdzie tam do końca ciąży, a ja się już w nic nie mieszczę, co będzie dalej?[/QUOTE]

To jesteśmy jednomyślne bo ją też karpatkę dziś zrobiłam.
A ciuchami to sie nie łam, wiosna idzie , co raz mniej się bedzie zakładalo a przynajmniej okazję do wyjścia na zakupy masz.
Ja też coraz mniejsze pole do popisu mam z ciuchami, 6 kg na plusie ale zawsze na ciucholandach sobie coś znajdę.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:16   #659
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
U mnie ze zmian to tylko to że zapisani jesteśmy do szkoły rodzenia, przy szpitalu w którym będę rodzić (jaczewskiego), ponoć bardzo fajnie prowadzą i można się zapoznać z położnymi które potem są na oddziale a to było osobiście dla mnie ważne w szkole rodzenia. Koleżanki które chodziły były zadowolone W każdym bądz razie zaczynamy od kwietnia bo na późniejszym bym nie zdąrzyła dokończyć. Cieszę się że wreszcie coś się rusza i idzie do przodu..
Tak bym chciała żeby już było po 30 tygodniu..
Czy Wy też tak macie jak by brzuch dusił wasze płuca i oddech był płytszy? Ja to nie mogę się że tak powiem zaciągnąć powietrzem, jak bym miała zbyt duży ucisk. Ciężkie to i tak się zastanawiam czy normalne
Może w takim razie spotkamy się na porodówce, bo ja też będę rodziła na Jaczewskiego Ale do szkoły rodzenia zapisałam się w WSSP, Aktywna Mama, czy jakoś tak, zaczynam od marca
Co do ucisku to fakt, też tak czasem mam, ale rzadko, przeważnie jak leżę na plecach.
Cytat:

to co?? Poród przy tym to mam nadzieję, że pikuś
Peewnie, co to dla Ciebie po takich przeżyciach
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:16   #660
pater86
Zadomowienie

Cytat:
To jesteśmy jednomyślne bo ją też karpatkę dziś zrobiłam.
A ciuchami to sie nie łam, wiosna idzie , co raz mniej się bedzie zakładalo a przynajmniej okazję do wyjścia na zakupy masz.
Ja też coraz mniejsze pole do popisu mam z ciuchami, 6 kg na plusie ale zawsze na ciucholandach sobie coś znajdę.
Ja uwielbiam karpatkę
Dziś byłam na spacerze i obczaiłam niedaleko taki duży lumpeks, na pewno w poniedziałek pójdę sprawdzić czy mają coś fajnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości