|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII
Cytat:
), że w takiej sytuacji powinno się do dziecka podejść, próbować coś wytłumaczyć, a nie krzyczeć zza stołu.Obejrzałam wczoraj filmik nieesi o szamponach. Wydaje mi się, że soda oczyszczona stosowana do codziennego mycia wyrządzi więcej szkód, niż SLS. |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czytałam w kilku miejscach, że dziewczyny używają sody do okazjonalnego oczyszczania, takiego "drastycznego". Ale nie zamiast szamponu . Założę się, że wiele wiernych fanek spróbuje się przestawić na taki sposób oczyszczania.Cytat:
|
||
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzik nowe intro zmajstrowała- filmiki pełna profeska;P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od początku coś czułam że to jakiś szatański pomysł. Abstrahując zawsze gdy usłysze o kolejnym innowacyjnym sposobie typu mycie włosów płynem do higieny intymnej, moja intuicja mówi stanowcze NIE, a poźniejsze doświadczenia tylko z pokorą przyznają jej racje, po czasie niestety.. Czasem mam wrażenie że jedna osoba coś wymyśli wrzuci do internetu i dopiero wtedy rozpoczyna się masowy eksperyment na ludziach .. z różnym skutkiem niestety
|
|
#758 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem 1,5 roku po ślubie, a mniej więcej 3 miesiące po weselu zaczęliśmy słyszeć pierwsze pytania i uwagi: to co, teraz pewnie pracujecie nad dzieckiem? to kiedy potomek? i to w 99% od osób, które widujemy z mężem ze 2 razy do roku, ew. od dalszych znajomych. I zawsze mnie śmieszy jak obrączka zmienia perspektywę - ślub braliśmy w wieku 22 lat, gdybyśmy nie podjęli decyzji o małżeństwie, a ja bym zaszła w ciąże to w rodzinie męża byłaby niemal tragedia; że tacy młodzi, że dziecko i co to będzie, olaboga. A odkąd wzięliśmy ślub pytania o dziecko są na porządku dziennym... Już czasami bezczelnie odpowiadam, że nie planujemy, ale jeśli cokolwiek się zmieni to z pewnością osobę pytającą poinformujemy w pierwszym rzędzie o postępach prac ![]() Co do dzieci... Sama za nimi nie przepadam, ze 3 lata temu miałam wyrzut hormonów chyba i jakiś instynkt się we mnie obudził, chciałam mieć koniecznie dziecko, ale na szczęście mi przeszło Nie przeszkadzają mi dzieci, jestem cierpliwa pod tym względem, ale tak jak wiele z Was nie jestem w stanie zrozumieć puszczania dziecka samopas. Rodzina to dla mnie pewien rodzaj stada, gdzie każdy ma określoną rolę - młode musi się tej roli dopiero nauczyć i powinno mieć określone jasne zasady. A tak rosną takie małe dzikusy, które wchodzą dorosłym na głowę, bo nikt im nie powiedział, że tak nie można...
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#761 | |
|
Raczkowanie
|
Pewnie jakiś długowłosy szatan
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
#762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#765 |
|
Konto usunięte
|
Ja się spotkałam z pomysłem aby myć włosy płynem do higieny intymniej, gdy szukałam w necie sposobów na przetłuszczające się włosy - raz umyłam, ale miałam oklapłe strąki i zrezygnowałam :P
|
|
|
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie wszystkie, część jest poroniona Dlatego ja próbuję na sobie dopiero po przeczytaniu większej ilości recenzji
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.(Przed chwilą zamówiłam clarisonic, a w Twoim podpisie widzę, że też ją masz. Jesteś zadowolona? )
|
|
|
|
|
#768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 |
|
Konto usunięte
|
Ja nasłuchałam się że SLS są złe dla włosów, że nie powinno się takimi szamponami myć włosów. Miałam 2 podejścia z Baby dream i z Elfa GP, oba te podejścia skończyły się wypadaniem włosów.
|
|
|
|
#770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://blogblondbunny.blogspot.com/
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
ja po baby dream miałam na głowie taki kołtun, że wyglądało to jak kula kłaków wypluta przez kota, bałam się, że w życiu tego nie rozczeszę ;-;
|
|
|
|
#772 |
|
Tinka Martinka
|
Jeśli chodzi o mycie sodą, ja robie tak raz na miesiąc. Mieszam trochę szamponu z łyżeczką sody i heja
Fajnie oczyszcza, ale stosowane częściej może tylko zaszkodzić
|
|
|
|
#773 |
|
Konto usunięte
|
Ja nim umyłam włosy 2 razy. Pierwszy był z odżywką wiec nawet bylo ok, ale bez... Te 2 razy wystarczyły zeby mi się włosy wypadały jak szalone.
|
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dużo dziwnych rzeczy próbuję
Mycia płynem do higieny intymnej też próbowałam, ale zadowolona nie byłam. Na sodę się jednak nie zdecyduję. Byłam też jedną z pierwszych dziewczyn które kładły olej na włosy co też na początku wydawało się głupie i idiotyczne i co? Oleje nakładam do dziś. Bunny o której wspomniałyście z tego co kojarzę też to krytykuje. Trochę czytałam jej bloga i o ile dobrze pamiętam to gdy pada pytanie o źródła z których czerpie wiedzę- krytykującą włosomaniaczki odpowiada że nie poda bo zaraz każdy będzie z tych źródeł spisywał.. więc dla mnie najważniejsze jest to co się u mnie sprawdza. Oleje bardzo mi pomogły a podejrzewam, że większość fryzjerek puknęłaby się w głowę. Z moich obserwacji jednak wynika, że wiele fryzjerek ma chociażby włosy farbowane i często co gorsze rozjaśniane, co jak wiadomo masakrycznie niszczy włosy więc żadnym autorytetem pod względem ich pielęgnacji dla mnie nie są. Dziękuję za dobrnięcie do końca
|
#775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta fryzjerka na swoim blogu wypisuje takie herezje że strach się bać. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, naprawdę jest warta swojej ceny Moja cera bardzo się poprawiła dzięki niej |
|
|
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]
Jeśli chodzi konkretnie o mycie tym płynem do hig int tam coś nie gra z odczynem pH, czytałam kiedyś na blogu pewnej dziewczyny - fryzjerki z zawodu która krytykowała te blogowo-internetowe wymysły iż nie mogą mieć one racji bytu. Nie pamietam dokładnie ale chodziło chyba o to że szampon to zasadowy odczyn otwiera łuski włosa, odżywka zakwasza i na tym polega ten świat, płyn ma odczyn kwaśny i co najwyżej można nim sobie umyć muszelke [/QUOTE]Blond Bunny Czytałam, ale dziewczyna się myli pod pewnym względem. Nie chodzi o mycia obojętnie jakim płynem do higieny intymnej, ale tym konkretnym, bo ma bardzo dobry skład i ph neutralne, nie kwaśne. Nawet na opakowaniu jest napisane, że nadaje się do mycia całego ciała. Jest świetne w podróży, bo zabieramy ze sobą tylko jedną butelkę + odżywkę.
|
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, zapomniałam wspomnieć, że gdy wracałam do naturalnego koloru włosów po rozjaśnianiu to ciągle słyszałam pytania fryzjerek czy nie zamierzam już farbować i czemu....? Bo to niszczy włosy ![]()
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem, napisałam że kokardka mysi jest dobrą fryzjerką i pisze bloga mądrze., poleca nie to co jest modne ale ocenia według swojej obszernej wiedzy i komentuje rzeczowo.
|
|
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaglądam na jej blog, bo ogólnie interesuję się włosami i fachowymi opiniami na temat ich pielęgnacji. Ale...b.b. bardzo krytykuje włosomaniaczki i to w sposób bardzo niemiły, krytykuje osoby które mają od niej o 100 razy ładniejsze włosy. To co bunny ma na głowie to
Wolę już słuchać rad kogoś, kto nie jest fryzjerem, ale ma ładne włosy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Ale zdarzyło mi się, że np. stałam w tramwaju, obok siedziała bokiem pięciolatka, kopała mi płaszcz i spodnie, był tłok, nie bardzo miałam jak się odsunąć, nachyliłam się, otrzepałam rękawiczką błoto i powiedziałam delikatnie "Skarbie, zobacz, brudzisz mnie." Matka zmierzyła mnie wzrokiem chcącym zabić, mruknęła coś, że "To tylko dziecko przecież." No jasne, ale można by było mu wytłumaczyć, powiedzieć jak należy się zachować, uśmiechnąć się i przeprosić, wziąć małą na kolana i pilnować. Widziałam też kiedyś wątek na wizażu autorstwa oburzonej matki. Pisała, że jej maluch chyba kogoś przez przypadek tez uderzył, kopnął czy coś, tamta osoba coś odpowiedziała, ze wypadałoby przeprosić, na co matka, że ona nie będzie przecież przepraszać, bo dziecko nie zrobiło tego specjalnie i jacy to ludzie są bezczelni! :/ No jak się kogoś przypadkiem trąci ramieniem, czy puknie ręką to chyba też się odruchowo mówi "Przepraszam". Chyba, że nie wszyscy... I tylko ja taka dziwna jestem.
Każdy niestety spotyka się z takimi sytuacjami. Myślę, że wszystkim tutaj chodzi o takich rodziców, a nie o to, że dziecko czasem zapłacze, ucieknie, przewróci coś, wpadnie na nas.
Wiem, że są dzieci bardziej i mniej żywiołowe, ja podobno byłam grzeczna.
), że w takiej sytuacji powinno się do dziecka podejść, próbować coś wytłumaczyć, a nie krzyczeć zza stołu.
. Założę się, że wiele wiernych fanek spróbuje się przestawić na taki sposób oczyszczania.

Dlatego ja próbuję na sobie dopiero po przeczytaniu większej ilości recenzji