|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
z jednej strony stale pory sa super, ale ja np. nie umiem nie byc elastyczna i by mnie szlag trafil jakbym tak calkiem.nauczyla dziecko i potem.jak o 13nie polozysz to ryk i wycie nie wiem, nie znam.sie ja mam napewno rowno od 19-10a rszta to spontan Cytat:
tyle ze jak juz stargalam wozek na dol to sie kapnelam ze kawy zapomnialam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- w dodatku nadal mam rwe i chodze jak pokraka zycie jest niesprawiedliwe Maciek za mna teskni chyba podobno caly dzien marudzi, caly cas chce byc przytulany, co chwile u kogos szuka cycka ehhhh w dodatku moja mama dala mu jesc dwa razy nadprogramowo zjadl po 60ml i juz wiecej nie chcial. no coz, wybacze jej bo szukanie cycka moglo ja zmylic mysle ze jeden dzien nie rozwali zywienia w dodatku w nocy ja nie spalam i maciek tez taki byl, ze sie budzil wiec karmilam go dwa razy wiec w.dzisiejszej dobie Maciej jadl 10 razy shit! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Tasia będzie dobrze
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
1 banan
Pół szklanki sypkich (otręby, płatki owsiane, zmielone orzechy) Suszone owoce (kilka) Banana zgnieść, zmierzać z sypkimi, dodać owoce. Uformowac w ciasteczka na papierze do pieczenia, piec 15 minut w 175 stopniach. Myślę, że 2 porcje można spokojnie zjeść ![]() Tassia, następnym razem. Ja też padlam na kanapie u rodziców i 2h właśnie spalam ![]() Maharet kombi albo van (typu naszej zafiry, jeszcze trochę większy niż kombi) Więcej nie pamiętam Elena śpi od 17, ja jestem jeszcze u rodziców. Muszę zaraz wracać, jak młoda wstanie i zje, a tak mi się nie chce wychodzić ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- A wiem, Tassia, z tym spaniem bym nic nie zmieniała, ale ona zaczęła wyć wieczorami i budzić się w nocy, wiec jej chyba taki tryb zmienny nie odpowiada. Boję się tylko, co będzie na wyjazdach, jak ona będzie ustawiona jak w zegarku... A tu tak: w marcu chce do Poznania, w kwietniu do Rzeszowa, w maju do Wrocławia, w czerwcu w góry, potem wakacje...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2014-02-22 o 19:12 |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie też
Dostałam jeszcze różową łyżeczkę
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
chyba samobojca na torach. opoznienie pociagu zaplanowane na 2-3godziny
co za kuchwa peeechhhh ale jeszcze sprawdzaja czy to napewno czlowiek moze zwierze mile zakonczenie wycieczki do wawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- kaska ja juz wracam bo jutro wagaruje ![]() matal z tymi wyjazdami tez.bym miala obawy ale z drugiej strony nie zaszkodzi sprobowac bo wyjazd to pare dni, a jednak tygodniami sie meczyc to bez sensu jak ten pociag tak.bedzie opozniony to mi cycki eksploduja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2856 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tzn. u nas kąpiel ok 21-21:30, butla i spanie (nie zawsze tak od razu zasypia, ale się staramy, max do 22h już śpi) i budzi się między 7-8, aczkolwiek najczęściej jest pobudka na jedzenie. ostatnio między 4-5h nie do końca rozumiem takie parcie na idealny harmonogram, ale może ja jakaś dziwna jestem. wiadomo, że obiad dam w porze obiadowej, a nie podwieczorku. ale kurcze, to dziecko, a nie robot. tak jakby miała stać się tragedia jak podam obiad o 13:15 a nie o 14:15, jak akurat dziecko głodne jest tą godzinę wcześniej? dziś Misio zjadł słoik brokułów i po godzinie już ryczał na jedzenie, i co mam nie dać, bo niezgodnie z harmonogramem jedzeń? nie wiem, może dziwna jestem, ale te godziny zawsze będą umowne. a co jak dziecko dłużej pośpi, albo obudzi się wcześniej, albo ktoś/coś je wybudzi? albo zwyczajnie ma większy/mniejszy apetyt? wiadomo, że nie daje częściej niż 5/6 razy na dobę. co jeśli chcę wyjść gdzieś z nim? logiczne, że będę chciała żeby wyjść po jedzeniu, bo póki co nie mam opcji nakarmienia podwieczorkiem na mieście? no ale może się mylę, zawsze można mnie wyprowadzić z błędu. ![]() swoją drogą, a propos wyjść z maluchami na zakupy. boście niedawno rozprawiały o tym. wczoraj byliśmy w dużym tesco i Miłosz zniósł to o niebo lepiej niż ja. za to ja wkurzałam, bo nic nie mogłam znaleźć i 3/4 czasu to szukanie niezbędnych produktów. także zdecydowanie wolę zakupy w biedrze czy lidlu. nie tracę czasu na spacery między regałami tylko sprawnie biorę czego potrzebuję
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-22 o 19:42 |
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z imienin mamy, zaraz znajomi mają przyjść
Cytat:
![]() Cytat:
dzielna jesteś
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no stres nadrobimy ![]() Cytat:
a kaszka manna nestle czy bobovita? Cytat:
ja nie raz o tym.myslalam ale to bez sensu bo nawet jak usune konto to i tak bede was czytac po co sie oszukiwac? a co do grupy to zglaszam sie na terapeute podobno w kwestii izaleznien najlepiej jak terapeuta tez jest uzalezniony (choc lepiej zeby byl abstynenten ehh)Cytat:
pozycz taras ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek właśnie na necie jej nie ma- zobaczę na tym dziale dla większych dzieci
![]() czy któraś wie gdzie teraz są promocje i można dorwać fajny dresik? ostatnio Endżi Julek miał super na zdjęciu z fb
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
o matko, ale miałam dziś męczący dzień
![]() a zaraz się biorę za ćw z mel b czarna jak tam? ty już pewnie po..
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
samobojca okazal sie dzikiem. jedziemy dalej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- aaa wlasnie zajadam sie ciasteczkami ktore zrobilam i powiem ze sa pyszne MATAL MOZE COS DLA CIEBIE owsiane z bananami ale dodalam troche tartych migdalow a drugie platki owsiane, jajko, kapka oleju, wiorki kokosowe i suszone owoce, jedna mala lyzeczka miodu wiecnie wiem czy na sb wolno niestey zrobilam na oko i nie zanotowalam ilosci wiec juz drugi raz znajac zycie sie nie uda;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
A ja 2 h szukam sal weselnych :P Zna ktoś coś w klimacie góralskiej chaty z noclegami? Coś godnego polecenia? Co prawda to narazie plany, bo kasy na wesele mamy 0 zł ale skoro chcemy wziąć go kiedyś to warto się orientować jako tako.
|
#2863 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zdjecie beedzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewnio skorzystam z twoich rad ![]() Cytat:
Ale mialam dzis pracowity dzien. dopiero usiadlam od rana :/ ale chociaz wysprzatalam i zrobilam przemeblowanie pokoju, bo poki co mamy domek - kawalerke i musialam Kubusiowi wygospodarowac troche miejsca na puzzle piankowe, zeby nie lezal po srodku pokoju, bo ruszyc sie nie moglam ![]() zaraz kapanie i spac
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
A jutro o 9 wyjazd do Stalowej Woli
Wrócimy pewnie o 2-3 w nocy
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopiero teraz nadrabiam u nas kupa podobna kolezanka co ma syna dwa miesiace starszego powiedziala ze u niej tez tak to wyglada wiec spokojna nie rozkminiam.dalej tego tematu Cytat:
cukier brzozowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mąż był dziś w domu i cały dzień miałam zalatany, przed południem byliśmy w galerii, po południu pranie i sprzątanie. Teraz położyłam Miłka spać i myślę czy by jeszcze rogalików nie zrobić. Byłam w zarze i nie było tej kurtki, którą gorgulek wstawiała. W ogóle obeszłam wszystkie sklepy i nie było fajnych kurtek, w ogóle nie było takich pośrednich Albo wyprzedaż zimowych albo cienkie wiatrówki.Kaśka jaką kupiłaś w h&m? Jutro chyba znów się wybiorę na zakupy, ale sama i na szybko między karmieniami, bo jak jesteśmy z chłopakami to już za swoimi rzeczami nie chodzę, a chciałabym kurtkę i coś na imprezę za tydzień. Gratulacje dla Jasia, Zuzi, Hani, Stasia, Filipa, Bartka i Hani za skończone miesiące ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nam też przyszła różowa
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-22 o 20:25 |
||
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladan znam mase takich miejsc ale to jedna z najdrozszych opcji raczej takie klimaty sie cenia ktora czrsc kraju cie interesuje? widzialam ze mialas zdjecia w ciazy chyba z olsztyna pod czestochowa.? tam.jest taka fajna knajpa w tym stylu i w okolicy masa noclegow, w rezerwacji pomoze obsluga tej knajpy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2868 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
jak zwykle weekendowe pustki
![]() u nas przygotowania do chrzcin. Niestety 1/3 gości złapałą wirusa i się pochorowała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() banan, szklanka ekspandowanego amarantusa, garść słonecznika i łyżka oleju. pycha ciasteczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oo kasiunia mi przypomniała. udało mi się upolowac kurteczkę dla Jaśka. wyhaczyłam dziś używaną Pumy na alegro. mam nadzieję że rozmiar będzie dobry!
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2014-02-22 o 20:30 |
||||||||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co z tym cennikiem niekoniecznie, z tego co widzę to można z noclegiem wyjść taniej niż tu za samą salę. Interesuje mnie Szczyrk, Wisła, Ustroń i okolice. Ale nie upieram się.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn w yyyy nie pamietam ale podejde w poniedzialek to zbiore namiary bo objechali tam.wszystkie miejscowki bo.pochodza stamtad wiec sie wywiem i napisze ci pwjakbym.zapomniala to mozesz mnie przywolac do.porzadku rusalka pustki weekendowe dlatego niemalze pisze sama do siebie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kaśka ja nosze okulary i od niedawna moja malutka ładnie wyciąga rączki do przedmiotów wiec polubiła i moje okulary i włoys ;p
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
Rusałko ja też od poniedziałku odpalam allegro i szukam, bo stacjonarnie to chyba nie kupię tej kurtki.
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w Olsztynie k/Częstochowy też super tylko nie mają cennika na stronie i nie mają oferty z noclegiem, więc boję się, że faktycznie drożej. Myślałam jeszcze nad okolicami Tarnowa ale tu tez noclegi wchodzą w grę choć w mniejszej ilości. Nie wiem, po prostu rozważam wszystkie opcje. btw. Muszę zaciągnąć wiosną (może w rocznice zaręczyn) Dawida do Olsztyna, bo wspomnienia z zaręczyn wróciły
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2014-02-22 o 20:38 |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas jak co wieczór awantura i problem z samodzielnym zasypiem. Raz się pochwaliłam i od tamtej pory znów to samo czyli bujanie w czym? W foteliku!
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobilam te ciasteczka platki owsiane miod i banan
strasnzie mi nie smakowaly kocham banany i miod i teraz nie wiem czy to banan zepsul smak czy polaczenie miodu z bananem...
|
#2877 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
brawo dla Hani Cytat:
bardzo fajnie ze strony rodziców ![]() Cytat:
oj, ale miło z jego strony. Brawo dla D. Cytat:
20 minut snu? To może ja już nie będę narzekać na moje 4 Cytat:
Dobrze, że to był tylko zwierz... Nie raz już zdarzyło mi się zalegać w takim pociągu opóźnionym przez samobójcę :/ masakra.... Jak sobie pomyśle, że za kilka miesięcy znów będę zmuszona dwa razy dziennie jeździc pkp, to mi niedobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc, spadam do tz
![]() teraz może mnie być mniej aż do 12.03
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla widzisz u nas wszystko - chęci, nawet z organizacją nie byłoby problemów, moglibyśmy się szybko zebrać i dogadać ale tego małego szczegółu - kasy niet ani trochę
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Dżizas, zaraz oszaleje
Szymek coś słabo śpi, co chwilę się kręci i podskakuje na każdy krzyk/śpiew sąsiadów :/ A tak w ogóle to chciałam napisać, że zrobiłam dziś nalot na pepco, obkupiłam Szymcia i stwierdziłam, że gdybym miała córkę, to bym zbankrutowała Tyyyyyyle fajnych rzeczy dla dziewczynek było, a dla chłopców jakoś tak średnio, no ale coś tam wybrałam![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

wymyśliłam sobie ze nie wypiłam w domu to wezmę do kubka termicznego i wypije na spacerze
przy okazji przetarlam trochę wózek bo był upaskudzony od błota. Szkoda tylko że słońce zaszło i juz mi zimno w dłonie 

[/RIGHT]

Chyba nie muszę pisać jaką miałam minę,kiedy mi o tym powiedzieli?