|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
BTW dlaczego herezją jest porównanie facellle do szamponu zakwaszającego?? A dla wielbicieli afer: komentarze do poczytania http://blogblondbunny.blogspot.com/2...a-na-olej.html moja prawda bo ja wiem lepiej http://blogblondbunny.blogspot.com/2...niaczkach.html i hit, jestem wredna i opowiem wam jakie te włosomaniaczki sa ópie http://blogblondbunny.blogspot.com/2...atyryczne.html i tak mam alergie na wszystkowiedzące, niszczące ludziom włosy fryzjerki takie jak króliczek. |
||||
|
|
|
#842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#843 |
|
Konto usunięte
|
Boże, po co ona pół filmu opowiada o historii KGHMu? Lubię Baśkę, ale mega nudny ten filmik. http://www.youtube.com/watch?v=qW6TL2Pc28I
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta od tego sa szampony, zeby myc nimi wlosy. Ja się sls'ow i silikonów nie boje, nie chce mi sie (przepraszam za wyrazenie :P) dymac 20 min drogi dalej do sklepu, zeby kupic szampon bez slsow |
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Po tym:
blond bunny30 stycznia 2014 15:22 Masz spore mniemanie o sobie, bez szalu niestety. Albo tak malo znalas fryzjerek. Proponuje odwiedzic drozsze renomowane salony. komentarzu bunny stwierdziłam, że jest chyba ofiarą salonowej pielęgnacji i wszystko inne to wymysł i zło (widziałam też opis używanych przez nią produktów). Z tym, że mogę sie mylić, bo nie widziałam zbyt wielu jej wpisów. Poza tym uważam, że tym jej wpisom brakuje klasy. |
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po szampon bez slsów i odżywkę bez silikonów byłabym iść i 2 godziny w jedna stronę, bo po prostu warto. |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=sffOEc5LwaM u Maxi aktualizacja pielęgnacji twarzy (ładna bluzka
|
|
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
|
#851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubię bunny, jest wyjątkowo bezkrytyczna wobec samej siebie, a kiedy pisze np. o Anwen frustracja i jad wręcz się z niej wylewają o.O Zwłaszcza że włosy B. zdecydowanie nie są w jakimś super stanie. |
|
|
|
|
#852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwisanie głową w dół O_o czego to nie wymyślą. |
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie nie masz potrzeby.
Gęste, kręcone włosy wymagają dużej opieki lub radykalnego ścięcia. Cudowanie klasyczne czyli fryzjer , szampon z sls, odżywka z silikonami, maska, pianka i zwykła szczotka zajmowały mi więcej czasu i nerwów niż moje obecne włosomaniactwo. Teraz moje włosy są w dużo lepszej kondycji.A nakład finansowy jest podobny, jak nie mniejszy .
Edytowane przez dacn Czas edycji: 2014-02-22 o 22:40 |
|
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
|
#857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#858 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do blond farbowanych, jedna z blogerek - mysia a może jakaś inna - też ma takie, a w super stanie. Moją skromną osobą nie powinnam się chwalić, ale tak się składa, że do niedawna miałam włosy po dekoloryzacji i ciągłym farbowaniu na blond. Gdybym myła byle czym, to faktycznie byłaby masakra. Ale kupiłam sobie taki profesjonalny szampon i odżywkę do niego, drogie jak nie wiem co. Włosy jak marzenie. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie jest. Wiele włosomaniaczek mówi o jakimś wielogodzinnym posiedzeniu z olejem na włosach, płukanki, wcierki, cuda na kiju. Ja sobie nie wyobrażam po prostu mojego dnia z olejem na głowie przez pare godzin. Olejuje włosy sporadycznie gdy mam dzień wolny, bo co z tego, że nałożę olej wieczorem na noc, skoro rano nie mam czasu umyć głowy? Po południu też, bo mam wiele obowiązków i muszę wyjść z domu, a z olejem na głowie mi się to nie widzi :P Nie wiem jak wy organizujecie czas, ale mi trochę szkoda poświęcać go tyle na swoje włosy. Moje włosy są teraz w świetnej kondycji, a nic z nimi nie robię i zauważyłam, że to klucz do sukcesu dla moich włosów :P A może i się znajdzie taka szczęściara, która ma zadbane farbowane blond włosy, ale sama przyznaj, że większość farbowanych blondyn wygląda jak wygląda i nie bez powodu ciągle słyszę o włosach przypadkowej dziewczyny (blondyny :P) "ale ona ma spalone włosy"
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Większość dziewczyn, które znam ma zniszczone włosy, nie tylko te farbowane na blond. To wina braku pielęgnacji. Jedna co ma straszny puch na głowie to używa tylko jakiegoś szamponu Pantene 2w1. Większość z nich w ogóle odżywki nie stosuje. |
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olej kładę na noc i myję włosy rano, a jak nie mam czasu to w weekend lub w popołudnie kiedy jestem w domu, podobnie maski pod ręcznik przecież z naolejowanymi włosami czy z maską nadal mogę bawić się z dziećmi, uczyć się lub robić coś w domu. Spanie w warkoczu czy kitce tez nie jest jakieś czasochłonne czy skomplikowane. Wcierek nie stosuje. Herbatę z pokrzywy piję dość często, ale to chyba szału czasowo-organizacyjnego nie robi. Mycie włosów, szampon, odżywka tak zwyczajnie. Oszczędzam czas na czesaniu- bo rozczesuje teraz raz na tydzień. Tracę za to na suszeniu, chłodny nawiew, niska moc. Zyskuje znów na stylizacji kilka sekund zamiast kilkunastu minut, jak kiedyś. Zakupy: tez bez szału wiem co ma silikony a co nie, podobnie z alkoholem i pegami, wiem które produkty lubię a które nie. I mam normalne włosy zamiast tłusto przesuszonych i spuszonych kłaczków. |
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O włosy dbam, używam maski, odżywki, szamponu, ale tak jak mówię: nie obchodzi mnie czy to ma silikon, czy sls. Co tydzień włosy oczyszczam drapakiem tzw i obserwuję w jakiej one są kondycji, a nie ukrywam, że włosomaniaczki czasami mnie śmieszą, bo przesadzają. Metoda inwersji to mój hit internetu
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
A ten kanał znacie https://www.youtube.com/user/BabskieTv?feature=watch?
|
|
|
|
#865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#866 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Teraz rzadko oglądam, bo Olga odeszła.
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja olej nakładam zazwyczaj wieczorem, związuję w koka/warkocz, zajmuję się swoimi sprawami i po paru godzinach zmywam podczas prysznica. i nie widzę w tym nic dziwnego bo i tak siedziałabym w domu z olejem czy bez.
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Ja się chce i potrzebuje (słowo klucz, gdyby moje włosy nie widziały różnicy przy olejowaniu/nieolejowaniu też dałabym im spokój) to czas się znajdzie - jestem typem sowy i dodatkowo co rano dojeżdżam - u mnie odpada mycie włosów rano. Olej nakładam ok godziny 19/20, idę uczyć się, sprzątać, trzymam tak do 23/24 i myję. Później schną przez godzinę, ale u mnie pójście spać o 24/1 w nocy to normalka
Samo nałożenie oleju to jakieś 3 minuty - wcieram w skórę głowy, reszta idzie na długość. |
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

Mycie nim włosów non stop to jest herezja, a porównywanie facelle do szamponu/płukanki zakwaszającej to jakiś absurd 

Zreszta od tego sa szampony, zeby myc nimi wlosy. Ja się sls'ow i silikonów nie boje, nie chce mi sie (przepraszam za wyrazenie :P) dymac 20 min drogi dalej do sklepu, zeby kupic szampon bez slsow