Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 21:46   #4681
MaJulMi
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Witam wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

WITAM NOWA MAMĘ Jaka dzielnica?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

hope, ja bym mu nie dała ruszyć ani złotówki z pieniędzy Dawida!

Hej Mokotów, granica z Ursynowem. A ty też z Warszawy? Jeśli tak to jakie okolice?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
U nas pobudka o 4.... i noszenie bo sama nie zasnie. Wstałysmy 6.30. Sniadania nie tknie bo nie.
Raaany jak ja bym chciala takiego lakomczucha, nic mnie bardziej nie dobija niz niejadki.....

Majulmi-kanary..... no podpadasz kobieto!!! :P

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

No wlasnie Black, gdzie ta vipere mozna dostac????

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Zrobilam fotki kiecy.
Jak widac kolor dosc problemowy, bo bialy (ja zawsze w czerniach, wiec chcialam cos nowego).
Nigdy nie bylam fanka ubierania ciemnych rajstop do bialej gory, ale powiedzcie mi - jak to wyglada? Bo TZ twierdzi, ze ok.

Aha, ta ciemna narzutka, ktora mam na sobie oczywiscie nie bedzie ze mna wystepowac na chrzcinach. Wzielam ja na szybko do zdjecia, zeby pokazac jak ta kieca wyglada z czyms czarnym.
Super sukienka Jak dla mnie ładniej w neutralnych rajstopach ale jeśli będzie zimno jak będziesz zakładać i góra też będzie cieplejsza to czarne też ok, tzn. ja bym tak założyła

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj
zaglądam do Was czasem i podczytuję bezwstydnie, mam nadzieję, że się nie obrażacie.
Mam w domu mały sajgon - Maja ma katar, Karinka zapalenie ucha więc mam w domu dwa wyjce wyjcowate .

Zdrówka dla córeczek

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
MaJulMi ale zazdroszcze tych wakacji! A powiedz mi, jestes w stanie wypoczac przy Malutkiej?

Dziewczyny, moje dziecko pobilo dzis swoj rekord. Obudzila sie o 24 na uu i zasnela... o 6 Nie spalismy z Tztem cala noc a on biedny na 6 do pracy musial pojechac, na 12 godzin

Byl okropny placz, byly tance przy kaczuszkach, istna tugeza. Mam wrazenie, ze bolalo ja uszko, ale obym sie mylila
Teraz odsypia malenstwo moje biedne Ja tez sie przespalam - zawrotne dwie godziny
Współczuję

Co do pogrubionego - zdecydowanie tak! Zresztą jak tu nie wypocząć Mamy all inclusive więc nie muszę się zajmować jedzeniem, do tego odchodzi pranie, sprzątanie (choć w domu w większości i tak to mąż sprząta ). Jesteśmy cały czas we trójkę więc nawet zajmowanie się Julką jest bardziej rozłożone między mnie i męża, który na codzień pracuje.
Wiadomo, że nie wypoczywam tak jak na wyjazdach zanim Julka się urodziła, w sensie że nie leżę bezczynnie na leżaku czy plaży; jest to inny rodzaj wypoczynku. Ale sama zmiana klimatu, otoczenia daje mi bardzo dużo, spacery zamiast po osiedlu mam brzegiem morza... No i mogę pobyć z mężem więcej, ponieważ Julka ma problemy z zasypianiem to drzemki robiliśmy jej tu zawsze w Tuli na spacerze więc mogliśmy wtedy pogadać spacerując po plaży - tylko z brzdącem na brzuchu jednego z nas Czasami nawet mąż proponował żebym sobie poszła na basen albo poleżała na leżaku jak on bierze Mała na drzemkę ale zawsze mi było wtedy szkoda że nie spędzę tego czasu z nim więc nawet nie chciałam.
Tak więc zdecydowanie wypoczęłam a dodam, że moja Mała jest bardzo aktywna i np prawie wszystkie posiłki jemy z mężem na zmianę bo Mała wysiedzi w krzesełku tyle ile sama je. A widzę jak innych dzieci są spokojniejsze i np. siedzą sobie spokojnie a rodzice jedzą kolację sącząc winko, no to już w ogóle pełen relaks
Podsumowując tą przydługą wypowiedź, jakbyś się zastanawiała nad takimi wakacjami to na pewno warto

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Witam nową mamę
Dziękuję za powitanie i powodzenia w szukaniu pracy !

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc
u Oli lepiej, gorączki nie ma i kupki od paru godz też nie Ale (bo oczywiście, jest ale ) dostałam @ ... jestem zupełnie absolutnie nie gotowa na powrót tej potworzycy.....było tak fajnie bez niej Może ze stresu jest? Nie było zadnych oznak przepowiadających , że sie zbliża heh...nie mam pojęcia jakie przeciwbóle przy kp można brać??
jak nie urok to s.cz.a Ide ponadrabiać troszkę przy obiadku...
Czy mogłabyś mi napisać jak często jeszcze karmisz? Ja jeszcze nie dostałam @ od porodu ale w sumie to trochę bym już chciała żeby wrócił mi normalny cykl bo chcielibyśmy z mężem rozpocząc starania o kolejnego bobasa Na razie Julka je dość często z piersi i chciałabym eliminować powoli karmienia w ciągu dnia ale nie wiem czy to wystarczy żeby wrócił cykl.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

MaJulMi zazdroszczę wakacji Ja na razie nigdzie nie byłam poza granicami Polski, a co dopiero Kanary

Dzięki Aczkolwiek powiem tak, jest tu super ale moim zdaniem Kanary są dość przereklamowane... Może dlatego że jest to jeden z nielicznych kierunków gdzie można lecieć w zimie i jest ciepło więc się kojarzą z luksusem ale na letni wyjazd gdzie jest więcej dostępnych kierunków mi się dużo bardziej podobają takie miejsca jak Grecja, Cypr, Włochy. Jest co zwiedzać, kuchnia jest super a tu tak naprawdę cała wyspa wysuszona, zabytków brak, kuchnia też bez szału. No tylko tu gdzie jestesmy plaża przepiękna, to trzeba przyznać. Żeby nie było, nie narzekam oczywiście bo jest fantastycznie

Zdrówka dla córeczki!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Ja już po dwóch @, a też nikt jej nie zapraszał

Jeśli mogę spytać, to też byłabym ciekawa ile jeszcze karmisz piersią i czy przyjście @ było związane ze zmniejszeniem ilości karmień.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
---------------

Nie pisałam Wam: Amelcia miała wypadek
Biedna Amelka Dobrze że nic się nie stało
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:47   #4682
nancykenator
Zakorzenienie

w k. mój stojący Ślimaczek
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 21:59   #4683
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu z mamami niejadkow. Odkad mloda zachorowala i dostala od tza pierwszy kawaleczek kabanosa to jej dieta wyglada tak- kabanosy zawsze!- mleko, czasami zupka, chrupek kuku i biszkopcik ale ostatnim wzgardzila dzisiaj przy foszku... Pierwszy raz

Dziewczyny w Tesco sa fajne promocje! Kupilam malej pare rzeczy w F&F : bluze, sweterek, zestaw bluzka + spodnie, sukienka i 2 pack krotkich szortow na lato. Wydawalam na to jakies 80 zl mysle, ze to dobry deal jak na jakosc F&F i nowe ciuszki.
Super zakupy za tą cenę! Nie za bardzo mam Tesco pod ręką alę może bym się jakoś wybrała... A wiadomo do kiedy te promocje?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękuję w imieniu Kubusia za brawa
ciekawa jestem, kiedy się puści i zrobi pierwszy samodzielny kroczek bez żadnej podpórki

ehhh.... i Ciebie też to dziadostwo nie ominęło :/
chociaż w sumie u mnie po porodzie @ to luz, nawet nie boli, ale jak już boli to biorę Apap i przechodzi

Debrah oby ominęły Was skutki uboczne żelaza... a jak długo macie je brać?
biedna Amelcia wiecie, ja bardzo lubię zwierzęta, psy w szczególności ale jak widzę, że idzie taka pańcia, w jednej ręce telefon, w drugiej psiur wielki, bez kagańca to mam ochotę jej przywalić :/ zero odpowiedzialności i logicznego myślenia co by było gdyby taki pies pogryzł jakieś dziecko?? :/ co by wtedy zrobiła :/

tż dziś zapunktował, zrobił na jutro obiad (schabik z pieczarkami i cebulką), ugotował rosołek i zrobił kurczaka w piekarniku .
No i muszę się Wam pochwalić - dostałam telefon jest cudny
Widzę że jest Was więcej mam które jeszcze karmią a już dostały @. Ciekawe kiedy mi wróci, możesz napisać jak często jeszcze karmisz?
Co do psów, mam tak samo, jak widzę jakiegoś większego bez kagańca to się trochę boję przechodzić sama, a co dopiero z Małą. Czasem się mąż ze mnie śmieje bo ja w takich sytuacjach jestem nawet w stanie zmienić kierunek spaceru żeby się bezpośrednio nie mijać z takim psem.
No i brawa dla tż!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To jest cudowne, prawda?

Jak pojechałam z siostrą do miasta ostatnio, nie było mnie równo 3h, to po powrocie Oliwka wręcz rzuciła mi się na szyję - mówię jej, że tęskniłam, że ją bardzo, bardzo kocham, na co ona do mnie (pewnie większość z Was widziała na face):
- Koosieeee, mama, kosieee (kosie to kocham Cię).
I się we mnie mocno, mocno wtuliła. I tak sobie siedziałyśmy przez kilka minut.
Wow! Moja z bardziej konkretntch słow mówi daj / dej jak czegoś chce i nie / najn jak nie chce a tak to baba dada itd.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:02   #4684
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A może Ona wydaje kase na tych swoich facetów???

A może po to, żeby Mu głupio było i poleciał do Niej jak na skrzydłach z kasą??
na pewno nie na facetów, tu mam pewność.
a co do drugiego - całkiem możliwe

Cytat:
Dziewczyny, wstawiłam do klubu fotę mojej księżniczki w nowym wózku - jakby któraś z Was się zastanawiała nad zakupem czy coś. Widać jego wielkość. Oliwka nie jest najmniejsza, a ma dużo miejsca w środku i ogólnie jest zachwycona tym wózkiem, nie mam pojęcia, dlaczego... Za każdym razem, jak ją wsadzam do środka, to jest szał...
widziałam, bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu jupi
Dostaliśmy warunek zjemy obiad nie będzie kurczyć w płucach to idziemy a Julus nie furczal i zjadł cały talerz zupy z 300 ml pierwszy raz nigdy tak się nie zdarzyło possłuchał pana dr
Dziękujemy za wasze kciuki
świetna wiadomość!

Cytat:

Nie pisałam Wam: Amelcia miała wypadek Tzn z t. na spacerze w piątek była, ja przed wyjściem na uczelnię i patrzę..wracają dość szybko. Okazało się, że t. prowadziła Amelkę i nagle babce zerwał się pies! I leciał do nich, na nich! Chyba nie z zębami, tylko ot biegł na oślep - więc t. szybko psa jedną ręką odciąga, drugą próbuje dziecko utrzymać, za płaszczyk ją łapie z tyłu, ale zdążył ją przewrócić nieco, t. ją łapała, ale ma otarty nosek i pod noskiem ;( Szkoda mi jej tak było jak wróciły, że szok. T. roztrzęsiona, zrąbała właścicielkę psa (chociaż sama ma goldena i lubi psy, ale ich trzeba umieć pilnować!! ), a Amelka ponąć nawet nie płakała.. tylko łezki jej się pokazały i jeszcze się wychylała do pieska ze swoim "hał hał.."

------------------------
Z weselszych rzeczy to 3ci dzień już tak robi i wiem że to nie przypadek : jak zmęczona na noc to mnie prowadzi do sypialni za rękę.

Jak powiem "chodź, idziemy spać" to tez mnie chwyta cała zadowolona i idzie dziarsko do sypialni.
Notorycznie próbuje się też sama ubierać, krzyczy jak chcę pomóc
biedna
i dla właścicielki psa!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jak wracalismy od drugiego Kuby to wstapilsmy do sklepu po zakupy na jutrzejsza "imprezke" no i spotkalam swoja uczennice (2 klasa) z babcia.
dziewcze takie fajne, wygadane - a co tam u pani, jak ferie, o a jak Kuba podrosl itd...
i nagle - a ja to juz sie boje co bedziemy robic na ang...
- na pewno cos fajnego! () a czego tu sie bac, ja taka straszna jestem?
-NO!

leżę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

A ja zapomniałam Wam jeszcze napisac: dzis na sprzątanie koscioła pojechałam (z kolejki jest, po 10 numerów) i nie było mnie niecałą godzine, wróciłam, zaparkowałam auto, wchodze do domu a mały tak rozdzierająco płacze jakby sie dobrze o cos uderzył,to ja w drzwiach sie chciałam zabic zeby do niego czym prędzej i co sie okazało?
Akurat stali z mamą moją w oknie, liczyli kury sąsiada, ja podjechałam, jak zobaczyl auto i mnie otwierajacą brame to sie tak rozpłakał...... Jak pozniej do mnie przywarł to tak jakby mnie z tydzien nie było..... Mój kochany synunio .......

Mamusie chłopczykowe, to znalazłam na tablicy bo sie własnie przez nia przekopuje
http://tablica.pl/oferta/zestaw-bluz...tml#ea56e13f9f
ja juz nie kupie, bo mam kilka wiosennych sweterków,ale moze któras z Was sie skusi
kochany

ja się szykuje na poszukiwania letniej paczki

Cytat:
To jest cudowne, prawda?

Jak pojechałam z siostrą do miasta ostatnio, nie było mnie równo 3h, to po powrocie Oliwka wręcz rzuciła mi się na szyję - mówię jej, że tęskniłam, że ją bardzo, bardzo kocham, na co ona do mnie (pewnie większość z Was widziała na face):

jutro chyba jadę z Młodym na basen na Słowację

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:14   #4685
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Super kiecka. jak dla mnie ok te czarne rajstopy

pyt - chce kupic mlodemu sztucce - lyzeczke i widelczyk.
jedne sa proste, normalne a niektore jakies takie powydziwiane, pokrzywione jakby je prad kopnal
ktore brac?
My mamy munchkins. Kupiliśmy tam gdzie ty gwiazdkę u HubiWorld. Zresztą gwiazdę też mamy, mała zachwycona.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:14   #4686
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Super zakupy za tą cenę! Nie za bardzo mam Tesco pod ręką alę może bym się jakoś wybrała... A wiadomo do kiedy te promocje?

Widzę że jest Was więcej mam które jeszcze karmią a już dostały @. Ciekawe kiedy mi wróci, możesz napisać jak często jeszcze karmisz?
Co do psów, mam tak samo, jak widzę jakiegoś większego bez kagańca to się trochę boję przechodzić sama, a co dopiero z Małą. Czasem się mąż ze mnie śmieje bo ja w takich sytuacjach jestem nawet w stanie zmienić kierunek spaceru żeby się bezpośrednio nie mijać z takim psem.
No i brawa dla tż!!

Wow! Moja z bardziej konkretntch słow mówi daj / dej jak czegoś chce i nie / najn jak nie chce a tak to baba dada itd.
jak często karmię... hmmm.... jakieś 632563o razy w nocy i jakieś 435463 razy w dzień
a poważnie w nocy Mały cyckuje 3-8 razy ale nie zawsze je, czasem tylko ciumka (chyba, że trafi się noc taka jak dzisiaj, że między północą a 3 cycusiował jakieś 8 razy). W dzień różnie, dzisiaj chyba 5 razy plus do uśpienia na noc, bo Kuba usypia tylko przy piersi. A @ wróciła w listopadzie, jak tylko Kuba zaczął ładniej jeść stałe pokarmy a mniej piersi.
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko wyrównało i żebyś sie nam pochwaliła, że będzie kolejny bobasek
Stary 2014-02-22, 22:16   #4687
hope01
Zakorzenienie

kojarzycie ten demot?

no to mój TŻ zrobił dzisiaj dokładnie to samo jak ubierał Dawida na spacer

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 22:53   #4688
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah oby ominęły Was skutki uboczne żelaza... a jak długo macie je brać?
biedna Amelcia wiecie, ja bardzo lubię zwierzęta, psy w szczególności ale jak widzę, że idzie taka pańcia, w jednej ręce telefon, w drugiej psiur wielki, bez kagańca to mam ochotę jej przywalić :/ zero odpowiedzialności i logicznego myślenia co by było gdyby taki pies pogryzł jakieś dziecko?? :/ co by wtedy zrobiła :/

tż dziś zapunktował, zrobił na jutro obiad (schabik z pieczarkami i cebulką), ugotował rosołek i zrobił kurczaka w piekarniku .
brawa dla tż - jak chce to potrafi

A co do psa: laska wypaliła "przepraszam" do t. na co ona do dziewczyny " ale co mi po pani przepraszam, jakby dziecku się coś stało?" - no więc właśnie, nic! Dobrze, że przytomnie zareagowała i złapała psiura za obrożę - wtedy ten zęby pokazał ;/

Cytat:
To jest cudowne, prawda?

filmiku jeszcze nie widziałam ale : love: ja się popłaczę na bank jak usłyszę "kosiam" - już jak woła "mama" jak jest w potrzebie, jak się tuli, wycałowuje mnie - ahhh

Cytat:
w k. mój stojący Ślimaczek
biegnę obczajać!

Cytat:
jak często karmię... hmmm.... jakieś 632563o razy w nocy i jakieś 435463 razy w dzień
a poważnie w nocy Mały cyckuje 3-8 razy ale nie zawsze je, czasem tylko ciumka (chyba, że trafi się noc taka jak dzisiaj, że między północą a 3 cycusiował jakieś 8 razy). W dzień różnie, dzisiaj chyba 5 razy plus do uśpienia na noc, bo Kuba usypia tylko przy piersi. A @ wróciła w listopadzie, jak tylko Kuba zaczął ładniej jeść stałe pokarmy a mniej piersi.
Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko wyrównało i żebyś sie nam pochwaliła, że będzie kolejny bobasek
pogrubione - o , to tak jak my :brzyda l:
Dzisiaj myślałam, że na uczelni pęknę od 8 do 18 bez dziecka przy uu a jeszcze laktator zgubiłam.
Dzieć zjadł kawałek chleba, mały deserek, parę łyżek kaszki i biszkopta w tym czasie... obiadu niet.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:58   #4689
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah trzeba było zadzwonić, laktator bym Ci pożyczyła
a jak Amelka tak mało je, jak Cię nie ma to jak usypia? Bo u nas, jak Kuba nie zje (jak mnie nie ma) to jest istna gehenna, płacz i zanoszenie się :/
Stary 2014-02-22, 23:07   #4690
Debrah
Zakorzenienie

Noszona. Ona jest dzieckiem mało płaczącym - zwykle jest marud ale nie histeria. Histerii nie ma nigdy, chyba, że coś boli.

Ona umie też - jak jej powiem/ktoś powie "Amelciu, połóż się" - to się kładzie na brzuszku jak do spania, nikt jej tego nie uczył. Ale na razie jest nadruchliwa, żeby tak zostać i zasnąć. Więc noszona - lub druga babcia, a moja mama - bo ma problemy z plecami - w wozku.
Nie wtrącam się w to, bo nie mam nic do noszenia/bujania - rozumiem dziecięcą potrzebę i to, że babcię mogą boleć plecy. Więc nie wtajemniczam się w ich sposoby - byleby działały szybko - bo tak dobrze i dla babci i dziecka.

Ze mną zasypia przy piersi, ssąc. Rano dziś jak się przebudziła to nie na uu - wlazła na mnie i się przytuliła, jak do piersi, ale nie piła, tylko od razu zamknęła oczka - widać taki mamy sposób, bliskie przytulanie.
A babcie - jak się uda.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 23:49   #4691
hje
Zakorzenienie

Hej pisze do w=Was pisaja Hje, wajramos kompanieros itrdzeba iść spać, wirzycie w duchy??? Tz mnie namówił na wyjście, wiec za to ma wstac do Poli rano, ale juz to widze, jak nabrdzyngolony jak szpok i lewdie wszedł do pokoju i już spał, mimo ze na łóżu jeszcze nie leżal Alkohol to zuuuo! Dobramoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 00:49   #4692
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
[B]pstryczku[B] my mamy sztucce z linku i ten komplet drewniany ze zdjecia
http://www.nonoji.jp/KIDS/nonoji_cutSpoon_kids.htm
ImageUploadedByWizaz Forum1393116489.598655.jpgImageUploadedByWizaz Forum1393116514.530177.jpg
I tak jak na rysunku: prosta raczka i pod katem lyzka lub zakrzywiona raczka; wowczas chyba latwiej jesc bedzie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 00:56   #4693
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
O boziu, Pstryczkowa zaczyna rozkminkę Meneq, nie wiesz, na jaki grunt grząski własnie weszłas wyłamując sie z szeregu
Tez o tym pomyslalam, ale dla dobra Kubulencjusza wszystko ;-)

---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

Cytat:
Witam wieczorkiem

Hej Mokotów, granica z Ursynowem. A ty też z Warszawy? Jeśli tak to jakie okolice?

Współczuję nocki

Super sukienka Jak dla mnie ładniej w neutralnych rajstopach ale jeśli będzie zimno jak będziesz zakładać i góra też będzie cieplejsza to czarne też ok, tzn. ja bym tak założyła

Zdrówka dla córeczek

Współczuję

Co do pogrubionego - zdecydowanie tak! Zresztą jak tu nie wypocząć Mamy all inclusive więc nie muszę się zajmować jedzeniem, do tego odchodzi pranie, sprzątanie (choć w domu w większości i tak to mąż sprząta ). Jesteśmy cały czas we trójkę więc nawet zajmowanie się Julką jest bardziej rozłożone między mnie i męża, który na codzień pracuje.
Wiadomo, że nie wypoczywam tak jak na wyjazdach zanim Julka się urodziła, w sensie że nie leżę bezczynnie na leżaku czy plaży; jest to inny rodzaj wypoczynku. Ale sama zmiana klimatu, otoczenia daje mi bardzo dużo, spacery zamiast po osiedlu mam brzegiem morza... No i mogę pobyć z mężem więcej, ponieważ Julka ma problemy z zasypianiem to drzemki robiliśmy jej tu zawsze w Tuli na spacerze więc mogliśmy wtedy pogadać spacerując po plaży - tylko z brzdącem na brzuchu jednego z nas Czasami nawet mąż proponował żebym sobie poszła na basen albo poleżała na leżaku jak on bierze Mała na drzemkę ale zawsze mi było wtedy szkoda że nie spędzę tego czasu z nim więc nawet nie chciałam.
Tak więc zdecydowanie wypoczęłam a dodam, że moja Mała jest bardzo aktywna i np prawie wszystkie posiłki jemy z mężem na zmianę bo Mała wysiedzi w krzesełku tyle ile sama je. A widzę jak innych dzieci są spokojniejsze i np. siedzą sobie spokojnie a rodzice jedzą kolację sącząc winko, no to już w ogóle pełen relaks
Podsumowując tą przydługą wypowiedź, jakbyś się zastanawiała nad takimi wakacjami to na pewno warto

Dziękuję za powitanie i powodzenia w szukaniu pracy !

Czy mogłabyś mi napisać jak często jeszcze karmisz? Ja jeszcze nie dostałam @ od porodu ale w sumie to trochę bym już chciała żeby wrócił mi normalny cykl bo chcielibyśmy z mężem rozpocząc starania o kolejnego bobasa Na razie Julka je dość często z piersi i chciałabym eliminować powoli karmienia w ciągu dnia ale nie wiem czy to wystarczy żeby wrócił cykl.

Dzięki Aczkolwiek powiem tak, jest tu super ale moim zdaniem Kanary są dość przereklamowane... Może dlatego że jest to jeden z nielicznych kierunków gdzie można lecieć w zimie i jest ciepło więc się kojarzą z luksusem ale na letni wyjazd gdzie jest więcej dostępnych kierunków mi się dużo bardziej podobają takie miejsca jak Grecja, Cypr, Włochy. Jest co zwiedzać, kuchnia jest super a tu tak naprawdę cała wyspa wysuszona, zabytków brak, kuchnia też bez szału. No tylko tu gdzie jestesmy plaża przepiękna, to trzeba przyznać. Żeby nie było, nie narzekam oczywiście bo jest fantastycznie

Zdrówka dla córeczki!

Jeśli mogę spytać, to też byłabym ciekawa ile jeszcze karmisz piersią i czy przyjście @ było związane ze zmniejszeniem ilości karmień.

Biedna Amelka Dobrze że nic się nie stało
All inclusive czyli dla Julki posilki rowniez?
U mnie trzy dni bez dziennych karmien i okres wrocil. Jesli wydluza Ci sie przerwy miedzy karmieniami, to znow miec bedziesz @.
Stary 2014-02-23, 01:04   #4694
meneq
Zakorzenienie

ultra to Twoja Julka warzyw jesc nie chce?
A gdybys jej zapiekala w ciescie? Np. tak jak na zdjeciu. Z Yae nie ma problemu, ale dzis jej zrobilam buleczke z brokulem i nie zdazylam dobrze na talerz na nalozyc a juz zniknelaImageUploadedByWizaz Forum1393117440.747062.jpg
Stary 2014-02-23, 06:54   #4695
insolito
Zadomowienie

Hejo

Gotuje już mi się zupka dla Piotrusia, dziś szpinakowa (Silver)

Cytat:
Jesteśmy w domu jupi
Dostaliśmy warunek zjemy obiad nie będzie kurczyć w płucach to idziemy a Julus nie furczal i zjadł cały talerz zupy z 300 ml pierwszy raz nigdy tak się nie zdarzyło possłuchał pana dr
Super , bardzo się cieszę

Cytat:

[/COLOR]jak wracalismy od drugiego Kuby to wstapilsmy do sklepu po zakupy na jutrzejsza "imprezke" no i spotkalam swoja uczennice (2 klasa) z babcia.
dziewcze takie fajne, wygadane - a co tam u pani, jak ferie, o a jak Kuba podrosl itd...
-NO!
To się dowiedziałaś

Cytat:
To jest cudowne, prawda?

Cytat:

W dzień 2 razy do uśnięcia, ale czasem jest to tylko chwilka w nocy minimum 2, ale zdarza się też 15 I tak @ jak Piotrek zaczął lepiej jeść stałe pokarmy

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 07:49   #4696
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

wczoraj byli znowu znajomi. Hania ładnie zasnęła po 7 ale o 23 była godzinna tugeza;p Wychodzi Jej kolejna 4 i to chyba przez to:/
a mnie rozkłada jakieś choróbsko obym tylko Hanulki nie zaraziła

nawijko super kiecka! i z rajstopami czarnymi mi się bardzo podoba

evel gratulacje dla koleżanki! i zdrówka dla Dziewczynek

ania współczuję nocki, mam nadzieje, że dzisiaj już lepiej

meneq zdrówka dla Yae

Lenova kciuki za poszukiwanie pracy! ja chyba też muszę zacząć..

nancy brawa dla Kubulka

tress cieszę się, że z Olą już lepiej

Black fajnie się ten wózek prezentuje

mika cieszę się, że już w domu

Debrah najważniejsze, że nic się poważnego nie stało a tą babę z psem bym chyba zatłukła

little chyba się do techo muszę wybrać

MaJulMi ale zazdroszczę tego wypoczynku

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 09:26   #4697
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane dziekuje Wam z calego serca za zyczenia lepszej nocki - byla duuzo lepsza

Debrah okropna sytuacja. Mielismy podobna w tamtym roku jak w parku pies do Gabi skoczyl, na szczescie Tz w pore zareagowal. Wysciskaj Amelke od cioci

pstryczku a taka fajna babke udajesz

hope ale suuper! Bawcie sie dobrze!

MaJulMi dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz. Myslimy intensywnie, tylko widzisz, u nas do kompletu dochodzi jeszcze 3letnia dziewczynka, ktora swoja energia moglaby spokojnie obdarowac troje innych dzieci Przy niej zamiast spacerow brzegiem trzeba sie raczej na jogging nastawic

Zdrowo zaczelam dzien - zjadlam wlasnie wielka bule ze smazona kielbaska
A meneq robilam wczoraj na kolacje to curry - pyyycha

misiael zdrowka!

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-02-23 o 09:27
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 09:44   #4698
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzień dobry

wczoraj byli znowu znajomi. Hania ładnie zasnęła po 7 ale o 23 była godzinna tugeza;p Wychodzi Jej kolejna 4 i to chyba przez to:/
a mnie rozkłada jakieś choróbsko obym tylko Hanulki nie zaraziła
zdrowka!!!!
wez jakas podwojna extra dawke czegos, moze przejdzie bokiem

Cytat:
O boziu, Pstryczkowa zaczyna rozkminkę Meneq, nie wiesz, na jaki grunt grząski własnie weszłas wyłamując sie z szeregu

a myslalam ze nikt tego nie zauwazy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My mamy munchkins. Kupiliśmy tam gdzie ty gwiazdkę u HubiWorld. Zresztą gwiazdę też mamy, mała zachwycona.
czyli w miare proste, zwykle te lyzeczki? takie bynajmniej z tej firmy znalazlam. noo, gwiazdka jest extrasna

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
kojarzycie ten demot?
o kutfa! je.butłam z samego ranca!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hej pisze do w=Was pisaja Hje, wajramos kompanieros itrdzeba iść spać, wirzycie w duchy??? Tz mnie namówił na wyjście, wiec za to ma wstac do Poli rano, ale juz to widze, jak nabrdzyngolony jak szpok i lewdie wszedł do pokoju i już spał, mimo ze na łóżu jeszcze nie leżal Alkohol to zuuuo! Dobramoc
czytajac wpis (a raczej probujac go przeczytac i zrozumiec ) wnioskuje ze imprezka chyba sie udala

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
[B]pstryczku[B] my mamy sztucce z linku i ten komplet drewniany ze zdjecia
http://www.nonoji.jp/KIDS/nonoji_cutSpoon_kids.htm
Załącznik 5592577Załącznik 5592578
I tak jak na rysunku: prosta raczka i pod katem lyzka lub zakrzywiona raczka; wowczas chyba latwiej jesc bedzie.
dzia!!!
łeee, to u Was to sa w miare normalne. zobacz to np.
http://allegro.pl/nuby-zestaw-malusz...940219062.html

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ultra to Twoja Julka warzyw jesc nie chce?
A gdybys jej zapiekala w ciescie? Np. tak jak na zdjeciu. Z Yae nie ma problemu, ale dzis jej zrobilam buleczke z brokulem i nie zdazylam dobrze na talerz na nalozyc a juz zniknelaZałącznik 5592579
super to wyglada. zapodaj przepis

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

pstryczku a taka fajna babke udajesz
bo dobry kamuflaz to podstawa
Pstryczkowa - postrach szkoły

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 09:49   #4699
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hehehe wnioskuję ze wyjście udane

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 10:01   #4700
nancykenator
Zakorzenienie

Stary 2014-02-23, 10:05   #4701
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

meneq dolaczam do prosby o przepis na buleczke

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 11:19   #4702
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Też chcę przepis na bułeczkę Meneq, jakkolwiek to brzmi

A propos, kiedyś znajoma podrzuciła mojej mamie kotkę, maleńką, jakieś 2 mce. Gadam z kumplem (żonatym!), który uwielbia koty i całkowicie spontanicznie wypaliłam: chcesz zobaczyć moją kotkę?

Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć.

Hje wymiatasz poimprezowo

MaJulMi, niezły opis w takich wyspach to tylko to ciepło i piękna plaża mnie kusi, ale pewnie by nudno było...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 11:52   #4703
mala_19kw
Zakorzenienie

kuwa trzeci raz pisać nie będę
Nadrobiłam w każdym razie.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 12:13   #4704
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Buleczki meneq ;-)
40g maki, pol lyzeczki proszku do pieczenia, 50ml mleka (moze byc tez woda, zupa jarzynowa, sok, mm) oraz ugotowane na miekko warzywa (fajna jest tez opcja z bananem) wlozyc do miseczki i wymieszac. W 600W mkrofalowce podgrzewac przez ok. 2.30-3min. lub wlozyc do garnuszka zalac do 1/3 wysokosci miseczki goraca woda, przykryc pokrywka i na malym ogniu podgrzewac ok. 10min.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

aniu ciesze sie, ze curry smakowalo. U nas tez bylo wczoraj i dzis.
Stary 2014-02-23, 12:19   #4705
bokeh
Zakorzenienie

Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie fotke moze jakas wrzuce. Tylko oczywiście nie mamy razem fajnej no bo wiecie fotograf to jak szewc dziś jeszcze poprawiny i wieczorem późnym do domu !

Hania z dziadkami grzeczna tylko w nocy płakała na ząbki moja mamą dała jej ibum i spała już ładnie

Tęskni mi sie za nią

Buziaki

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-23, 14:14   #4706
s i l v e r
Zakorzenienie

Wróciłam ze spacerku. Piękna pogoda

Cytat:

Nie pisałam Wam: Amelcia miała wypadek Tzn z t. na spacerze w piątek była, ja przed wyjściem na uczelnię i patrzę..wracają dość szybko. Okazało się, że t. prowadziła Amelkę i nagle babce zerwał się pies! I leciał do nich, na nich! Chyba nie z zębami, tylko ot biegł na oślep - więc t. szybko psa jedną ręką odciąga, drugą próbuje dziecko utrzymać, za płaszczyk ją łapie z tyłu, ale zdążył ją przewrócić nieco, t. ją łapała, ale ma otarty nosek i pod noskiem ;( Szkoda mi jej tak było jak wróciły, że szok. T. roztrzęsiona, zrąbała właścicielkę psa (chociaż sama ma goldena i lubi psy, ale ich trzeba umieć pilnować!! ), a Amelka ponąć nawet nie płakała.. tylko łezki jej się pokazały i jeszcze się wychylała do pieska ze swoim "hał hał.."

------------------------
Z weselszych rzeczy to 3ci dzień już tak robi i wiem że to nie przypadek : jak zmęczona na noc to mnie prowadzi do sypialni za rękę.

Jak powiem "chodź, idziemy spać" to tez mnie chwyta cała zadowolona i idzie dziarsko do sypialni.
Notorycznie próbuje się też sama ubierać, krzyczy jak chcę pomóc
Dobrze że nic złego się nie stało odważna Amelka
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny w Tesco sa fajne promocje! Kupilam malej pare rzeczy w F&F : bluze, sweterek, zestaw bluzka + spodnie, sukienka i 2 pack krotkich szortow na lato. Wydawalam na to jakies 80 zl mysle, ze to dobry deal jak na jakosc F&F i nowe ciuszki.
Też byłam w tesco. Kupiłam Darii 3 bluzeczki - zestaw za 31 zł i skarpetki 6 par za 15 zł.
Cytat:
jak wracalismy od drugiego Kuby to wstapilsmy do sklepu po zakupy na jutrzejsza "imprezke" no i spotkalam swoja uczennice (2 klasa) z babcia.
-NO!

Cytat:

A jaki telefon?
Cytat:
cudnie
Stary 2014-02-23, 14:46   #4707
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

ech nawet mi łezka poleciała

Cytat:
Dziewczyny, wstawiłam do klubu fotę mojej księżniczki w nowym wózku - jakby któraś z Was się zastanawiała nad zakupem czy coś. Widać jego wielkość. Oliwka nie jest najmniejsza, a ma dużo miejsca w środku i ogólnie jest zachwycona tym wózkiem, nie mam pojęcia, dlaczego... Za każdym razem, jak ją wsadzam do środka, to jest szał...
Widziałam na fb. Fajny ten wózeczek.

Ja za niedługo od siostry wezmę spacerówkę. Juz mnie denerwuje ten mój wielki, ciężki wózek. Na razie go mam bo myślałam że zima to i śnieg będzie ( a ten mój ma fajne duże koła na zaspy ). A jak na razie śniegu wogóle nie było i wydaje mi się że już nie będzie.
Cytat:
Jesteśmy w domu jupi
super!!
Cytat:

Zazdroszczę odpoczynku
A pogrubione, SUPER!!
Cytat:

jutro chyba jadę z Młodym na basen na Słowację
ALE FAJNIE!! Napisz czy byliście.
Cytat:
kojarzycie ten demot?

no to mój TŻ zrobił dzisiaj dokładnie to samo jak ubierał Dawida na spacer
Mój też tak pare razy ubrał faceci.......
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Gotuje już mi się zupka dla Piotrusia, dziś szpinakowa (Silver)

smakowała Piotrusiowi??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]
Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć.
[/QUOTE]
Zdrówka dla Dorki!
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie fotke moze jakas wrzuce. Tylko oczywiście nie mamy razem fajnej no bo wiecie fotograf to jak szewc dziś jeszcze poprawiny i wieczorem późnym do domu !

Hania z dziadkami grzeczna tylko w nocy płakała na ząbki moja mamą dała jej ibum i spała już ładnie

Tęskni mi sie za nią

Buziaki

fajnie że się wybawiliście

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 14:49   #4708
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane dziekuje Wam z calego serca za zyczenia lepszej nocki - byla duuzo lepsza
Super że nocka lepsza
Widzisz, nasze życzenia mają super moc
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
kuwa trzeci raz pisać nie będę
Nadrobiłam w każdym razie.

Stary 2014-02-23, 15:01   #4709
s i l v e r
Zakorzenienie

Takie bluzeczki kupiłam Darii w tesco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140223_155301.jpg (115,1 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-02-23, 17:24   #4710
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]
[/QUOTE]

o kurcze, zdrowka duuuzo!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Tęskni mi sie za nią

Buziaki

super ze wesele idane i brawa dla Hanusi!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Takie bluzeczki kupiłam Darii w tesco
bardzo ladne

my juz po spotkaniu rodzinnym. Kubulencjusz grzeczniutki, nic sie nie bal. dostal mega gruba ksizke o zwierzatkach (strzal w dziesiatke) i samochodzik z pileczkami (identyko dostal kiedys od tesciow )

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

54 ludziow nas podglada!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości