|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Witam wieczorkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - zdecydowanie tak! Zresztą jak tu nie wypocząć ![]() ![]() Wiadomo, że nie wypoczywam tak jak na wyjazdach zanim Julka się urodziła, w sensie że nie leżę bezczynnie na leżaku czy plaży; jest to inny rodzaj wypoczynku. Ale sama zmiana klimatu, otoczenia daje mi bardzo dużo, spacery zamiast po osiedlu mam brzegiem morza... No i mogę pobyć z mężem więcej, ponieważ Julka ma problemy z zasypianiem to drzemki robiliśmy jej tu zawsze w Tuli na spacerze więc mogliśmy wtedy pogadać spacerując po plaży - tylko z brzdącem na brzuchu jednego z nas ![]() Tak więc zdecydowanie wypoczęłam a dodam, że moja Mała jest bardzo aktywna i np prawie wszystkie posiłki jemy z mężem na zmianę bo Mała wysiedzi w krzesełku tyle ile sama je. A widzę jak innych dzieci są spokojniejsze i np. siedzą sobie spokojnie a rodzice jedzą kolację sącząc winko, no to już w ogóle pełen relaks ![]() Podsumowując tą przydługą wypowiedź, jakbyś się zastanawiała nad takimi wakacjami to na pewno warto ![]() Dziękuję za powitanie i powodzenia w szukaniu pracy ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla córeczki! Jeśli mogę spytać, to też byłabym ciekawa ile jeszcze karmisz piersią i czy przyjście @ było związane ze zmniejszeniem ilości karmień. Biedna Amelka ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
w k. mój stojący Ślimaczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do psów, mam tak samo, jak widzę jakiegoś większego bez kagańca to się trochę boję przechodzić sama, a co dopiero z Małą. Czasem się mąż ze mnie śmieje bo ja w takich sytuacjach jestem nawet w stanie zmienić kierunek spaceru żeby się bezpośrednio nie mijać z takim psem. No i brawa dla tż!! Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do drugiego - całkiem możliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się szykuje na poszukiwania letniej paczki ![]() Cytat:
![]() jutro chyba jadę z Młodym na basen na Słowację ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
My mamy munchkins. Kupiliśmy tam gdzie ty gwiazdkę u HubiWorld. Zresztą gwiazdę też mamy, mała zachwycona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a poważnie w nocy Mały cyckuje 3-8 razy ale nie zawsze je, czasem tylko ciumka (chyba, że trafi się noc taka jak dzisiaj, że między północą a 3 cycusiował jakieś 8 razy). W dzień różnie, dzisiaj chyba 5 razy plus do uśpienia na noc, bo Kuba usypia tylko przy piersi. A @ wróciła w listopadzie, jak tylko Kuba zaczął ładniej jeść stałe pokarmy a mniej piersi. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko wyrównało i żebyś sie nam pochwaliła, że będzie kolejny bobasek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
kojarzycie ten demot?
![]() no to mój TŻ zrobił dzisiaj dokładnie to samo jak ubierał Dawida na spacer ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do psa: laska wypaliła "przepraszam" do t. na co ona do dziewczyny " ale co mi po pani przepraszam, jakby dziecku się coś stało?" - no więc właśnie, nic! Dobrze, że przytomnie zareagowała i złapała psiura za obrożę - wtedy ten zęby pokazał ;/ Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biegnę obczajać! Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj myślałam, że na uczelni pęknę od 8 do 18 bez dziecka przy uu a jeszcze laktator zgubiłam. Dzieć zjadł kawałek chleba, mały deserek, parę łyżek kaszki i biszkopta w tym czasie... obiadu niet. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Debrah trzeba było zadzwonić, laktator bym Ci pożyczyła
![]() a jak Amelka tak mało je, jak Cię nie ma to jak usypia? Bo u nas, jak Kuba nie zje (jak mnie nie ma) to jest istna gehenna, płacz i zanoszenie się :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Noszona. Ona jest dzieckiem mało płaczącym - zwykle jest marud ale nie histeria. Histerii nie ma nigdy, chyba, że coś boli.
Ona umie też - jak jej powiem/ktoś powie "Amelciu, połóż się" - to się kładzie na brzuszku jak do spania, nikt jej tego nie uczył. Ale na razie jest nadruchliwa, żeby tak zostać i zasnąć. Więc noszona - lub druga babcia, a moja mama - bo ma problemy z plecami - w wozku. Nie wtrącam się w to, bo nie mam nic do noszenia/bujania - rozumiem dziecięcą potrzebę i to, że babcię mogą boleć plecy. Więc nie wtajemniczam się w ich sposoby - byleby działały szybko - bo tak dobrze i dla babci i dziecka. Ze mną zasypia przy piersi, ssąc. Rano dziś jak się przebudziła to nie na uu - wlazła na mnie i się przytuliła, jak do piersi, ale nie piła, tylko od razu zamknęła oczka - widać taki mamy sposób, bliskie przytulanie. A babcie - jak się uda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Hej pisze do w=Was pisaja Hje, wajramos kompanieros itrdzeba iść spać, wirzycie w duchy??? Tz mnie namówił na wyjście, wiec za to ma wstac do Poli rano, ale juz to widze, jak nabrdzyngolony jak szpok i lewdie wszedł do pokoju i już spał, mimo ze na łóżu jeszcze nie leżal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
[B]pstryczku[B] my mamy sztucce z linku i ten komplet drewniany ze zdjecia http://www.nonoji.jp/KIDS/nonoji_cutSpoon_kids.htm ImageUploadedByWizaz Forum1393116489.598655.jpgImageUploadedByWizaz Forum1393116514.530177.jpg I tak jak na rysunku: prosta raczka i pod katem lyzka lub zakrzywiona raczka; wowczas chyba latwiej jesc bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
U mnie trzy dni bez dziennych karmien i okres wrocil. Jesli wydluza Ci sie przerwy miedzy karmieniami, to znow miec bedziesz @. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
ultra to Twoja Julka warzyw jesc nie chce?
A gdybys jej zapiekala w ciescie? Np. tak jak na zdjeciu. Z Yae nie ma problemu, ale dzis jej zrobilam buleczke z brokulem i nie zdazylam dobrze na talerz na nalozyc a juz zniknelaImageUploadedByWizaz Forum1393117440.747062.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||||
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Gotuje już mi się zupka dla Piotrusia, dziś szpinakowa (Silver ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() wczoraj byli znowu znajomi. Hania ładnie zasnęła po 7 ale o 23 była godzinna tugeza;p Wychodzi Jej kolejna 4 i to chyba przez to:/ a mnie rozkłada jakieś choróbsko ![]() ![]() nawijko super kiecka! i z rajstopami czarnymi mi się bardzo podoba ![]() evel gratulacje dla koleżanki! i zdrówka dla Dziewczynek ![]() ania współczuję nocki, mam nadzieje, że dzisiaj już lepiej ![]() meneq zdrówka dla Yae Lenova kciuki za poszukiwanie pracy! ja chyba też muszę zacząć.. nancy brawa dla Kubulka ![]() tress cieszę się, że z Olą już lepiej ![]() Black fajnie się ten wózek prezentuje ![]() mika cieszę się, że już w domu ![]() Debrah najważniejsze, że nic się poważnego nie stało ![]() ![]() little chyba się do techo muszę wybrać ![]() MaJulMi ale zazdroszczę tego wypoczynku ![]()
#4697 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() ![]() ![]() Debrah okropna sytuacja. Mielismy podobna w tamtym roku jak w parku pies do Gabi skoczyl, na szczescie Tz w pore zareagowal. Wysciskaj Amelke od cioci ![]() pstryczku a taka fajna babke udajesz ![]() ![]() hope ale suuper! Bawcie sie dobrze! ![]() MaJulMi dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz. Myslimy intensywnie, tylko widzisz, u nas do kompletu dochodzi jeszcze 3letnia dziewczynka, ktora swoja energia moglaby spokojnie obdarowac troje innych dzieci ![]() ![]() Zdrowo zaczelam dzien - zjadlam wlasnie wielka bule ze smazona kielbaska ![]() ![]() A meneq robilam wczoraj na kolacje to curry - pyyycha ![]() misiael zdrowka! ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-23 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
wez jakas podwojna extra dawke czegos, moze przejdzie bokiem ![]() Cytat:
![]() a myslalam ze nikt tego nie zauwazy ![]() Cytat:
![]() o kutfa! je.butłam z samego ranca!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
łeee, to u Was to sa w miare normalne. zobacz to np. http://allegro.pl/nuby-zestaw-malusz...940219062.html ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- bo dobry kamuflaz to podstawa ![]() Pstryczkowa - postrach szkoły ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zadomowienie
|
#4702 |
Konto usunięte
|
Też chcę przepis na bułeczkę Meneq, jakkolwiek to brzmi
![]() A propos, kiedyś znajoma podrzuciła mojej mamie kotkę, maleńką, jakieś 2 mce. Gadam z kumplem (żonatym!), który uwielbia koty i całkowicie spontanicznie wypaliłam: chcesz zobaczyć moją kotkę? ![]() Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. Hje ![]() ![]() MaJulMi, niezły opis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nadrobiłam w każdym razie.
#4704 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Buleczki meneq ;-)
40g maki, pol lyzeczki proszku do pieczenia, 50ml mleka (moze byc tez woda, zupa jarzynowa, sok, mm) oraz ugotowane na miekko warzywa (fajna jest tez opcja z bananem) wlozyc do miseczki i wymieszac. W 600W mkrofalowce podgrzewac przez ok. 2.30-3min. lub wlozyc do garnuszka zalac do 1/3 wysokosci miseczki goraca woda, przykryc pokrywka i na malym ogniu podgrzewac ok. 10min. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- aniu ciesze sie, ze curry smakowalo. U nas tez bylo wczoraj i dzis. |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie
![]() ![]() ![]() Hania z dziadkami grzeczna tylko w nocy płakała na ząbki ![]() ![]() Tęskni mi sie za nią ![]() Buziaki ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
#4706 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Wróciłam ze spacerku. Piękna pogoda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jaki telefon? Cytat:
![]()
![]() |
#4707 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja za niedługo od siostry wezmę spacerówkę. Juz mnie denerwuje ten mój wielki, ciężki wózek. Na razie go mam bo myślałam że zima to i śnieg będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A pogrubione, SUPER!! ![]() ALE FAJNIE!! ![]() Cytat:
![]() ![]() smakowała Piotrusiowi?? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788] Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. [/QUOTE] Zdrówka dla Dorki! ![]() Cytat:
![]() fajnie że się wybawiliście ![]()
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, nasze życzenia mają super moc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Takie bluzeczki kupiłam Darii w tesco
#4710 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]
Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. [/QUOTE] o kurcze, zdrowka duuuzo! Cytat:
bardzo ladne ![]() my juz po spotkaniu rodzinnym. Kubulencjusz grzeczniutki, nic sie nie bal. dostal mega gruba ksizke o zwierzatkach (strzal w dziesiatke) i samochodzik z pileczkami (identyko dostal kiedys od tesciow ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- 54 ludziow nas podglada! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.