|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Witam wieczorkiem
![]() Cytat:
Mokotów, granica z Ursynowem. A ty też z Warszawy? Jeśli tak to jakie okolice?Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie ładniej w neutralnych rajstopach ale jeśli będzie zimno jak będziesz zakładać i góra też będzie cieplejsza to czarne też ok, tzn. ja bym tak założyła ![]() Cytat:
Cytat:
Co do pogrubionego - zdecydowanie tak! Zresztą jak tu nie wypocząć Mamy all inclusive więc nie muszę się zajmować jedzeniem, do tego odchodzi pranie, sprzątanie (choć w domu w większości i tak to mąż sprząta ). Jesteśmy cały czas we trójkę więc nawet zajmowanie się Julką jest bardziej rozłożone między mnie i męża, który na codzień pracuje. Wiadomo, że nie wypoczywam tak jak na wyjazdach zanim Julka się urodziła, w sensie że nie leżę bezczynnie na leżaku czy plaży; jest to inny rodzaj wypoczynku. Ale sama zmiana klimatu, otoczenia daje mi bardzo dużo, spacery zamiast po osiedlu mam brzegiem morza... No i mogę pobyć z mężem więcej, ponieważ Julka ma problemy z zasypianiem to drzemki robiliśmy jej tu zawsze w Tuli na spacerze więc mogliśmy wtedy pogadać spacerując po plaży - tylko z brzdącem na brzuchu jednego z nas Czasami nawet mąż proponował żebym sobie poszła na basen albo poleżała na leżaku jak on bierze Mała na drzemkę ale zawsze mi było wtedy szkoda że nie spędzę tego czasu z nim więc nawet nie chciałam. Tak więc zdecydowanie wypoczęłam a dodam, że moja Mała jest bardzo aktywna i np prawie wszystkie posiłki jemy z mężem na zmianę bo Mała wysiedzi w krzesełku tyle ile sama je. A widzę jak innych dzieci są spokojniejsze i np. siedzą sobie spokojnie a rodzice jedzą kolację sącząc winko, no to już w ogóle pełen relaks ![]() Podsumowując tą przydługą wypowiedź, jakbyś się zastanawiała nad takimi wakacjami to na pewno warto ![]() Dziękuję za powitanie i powodzenia w szukaniu pracy ! Cytat:
Na razie Julka je dość często z piersi i chciałabym eliminować powoli karmienia w ciągu dnia ale nie wiem czy to wystarczy żeby wrócił cykl.Cytat:
Aczkolwiek powiem tak, jest tu super ale moim zdaniem Kanary są dość przereklamowane... Może dlatego że jest to jeden z nielicznych kierunków gdzie można lecieć w zimie i jest ciepło więc się kojarzą z luksusem ale na letni wyjazd gdzie jest więcej dostępnych kierunków mi się dużo bardziej podobają takie miejsca jak Grecja, Cypr, Włochy. Jest co zwiedzać, kuchnia jest super a tu tak naprawdę cała wyspa wysuszona, zabytków brak, kuchnia też bez szału. No tylko tu gdzie jestesmy plaża przepiękna, to trzeba przyznać. Żeby nie było, nie narzekam oczywiście bo jest fantastycznie ![]() Zdrówka dla córeczki! Jeśli mogę spytać, to też byłabym ciekawa ile jeszcze karmisz piersią i czy przyjście @ było związane ze zmniejszeniem ilości karmień. Biedna Amelka Dobrze że nic się nie stało |
|||||||
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
w k. mój stojący Ślimaczek
|
|
|
|
#4683 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do psów, mam tak samo, jak widzę jakiegoś większego bez kagańca to się trochę boję przechodzić sama, a co dopiero z Małą. Czasem się mąż ze mnie śmieje bo ja w takich sytuacjach jestem nawet w stanie zmienić kierunek spaceru żeby się bezpośrednio nie mijać z takim psem. No i brawa dla tż!! Cytat:
a tak to baba dada itd.
|
|||
|
|
|
#4684 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do drugiego - całkiem możliwe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i Cytat:
Cytat:
![]() ja się szykuje na poszukiwania letniej paczki ![]() Cytat:
![]() jutro chyba jadę z Młodym na basen na Słowację
|
|||||||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy munchkins. Kupiliśmy tam gdzie ty gwiazdkę u HubiWorld. Zresztą gwiazdę też mamy, mała zachwycona.
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakieś 435463 razy w dzień ![]() a poważnie w nocy Mały cyckuje 3-8 razy ale nie zawsze je, czasem tylko ciumka (chyba, że trafi się noc taka jak dzisiaj, że między północą a 3 cycusiował jakieś 8 razy). W dzień różnie, dzisiaj chyba 5 razy plus do uśpienia na noc, bo Kuba usypia tylko przy piersi. A @ wróciła w listopadzie, jak tylko Kuba zaczął ładniej jeść stałe pokarmy a mniej piersi. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się wszystko wyrównało i żebyś sie nam pochwaliła, że będzie kolejny bobasek
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
kojarzycie ten demot?
![]() no to mój TŻ zrobił dzisiaj dokładnie to samo jak ubierał Dawida na spacer
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do psa: laska wypaliła "przepraszam" do t. na co ona do dziewczyny " ale co mi po pani przepraszam, jakby dziecku się coś stało?" - no więc właśnie, nic! Dobrze, że przytomnie zareagowała i złapała psiura za obrożę - wtedy ten zęby pokazał ;/ Cytat:
biegnę obczajać! Cytat:
![]() :brzyda l:Dzisiaj myślałam, że na uczelni pęknę od 8 do 18 bez dziecka przy uu a jeszcze laktator zgubiłam. Dzieć zjadł kawałek chleba, mały deserek, parę łyżek kaszki i biszkopta w tym czasie... obiadu niet. |
|||
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah trzeba było zadzwonić, laktator bym Ci pożyczyła
![]() a jak Amelka tak mało je, jak Cię nie ma to jak usypia? Bo u nas, jak Kuba nie zje (jak mnie nie ma) to jest istna gehenna, płacz i zanoszenie się :/ |
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Noszona. Ona jest dzieckiem mało płaczącym - zwykle jest marud ale nie histeria. Histerii nie ma nigdy, chyba, że coś boli.
Ona umie też - jak jej powiem/ktoś powie "Amelciu, połóż się" - to się kładzie na brzuszku jak do spania, nikt jej tego nie uczył. Ale na razie jest nadruchliwa, żeby tak zostać i zasnąć. Więc noszona - lub druga babcia, a moja mama - bo ma problemy z plecami - w wozku. Nie wtrącam się w to, bo nie mam nic do noszenia/bujania - rozumiem dziecięcą potrzebę i to, że babcię mogą boleć plecy. Więc nie wtajemniczam się w ich sposoby - byleby działały szybko - bo tak dobrze i dla babci i dziecka. Ze mną zasypia przy piersi, ssąc. Rano dziś jak się przebudziła to nie na uu - wlazła na mnie i się przytuliła, jak do piersi, ale nie piła, tylko od razu zamknęła oczka - widać taki mamy sposób, bliskie przytulanie. A babcie - jak się uda. |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Hej pisze do w=Was pisaja Hje, wajramos kompanieros itrdzeba iść spać, wirzycie w duchy??? Tz mnie namówił na wyjście, wiec za to ma wstac do Poli rano, ale juz to widze, jak nabrdzyngolony jak szpok i lewdie wszedł do pokoju i już spał, mimo ze na łóżu jeszcze nie leżal
Alkohol to zuuuo! Dobramoc
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
[B]pstryczku[B] my mamy sztucce z linku i ten komplet drewniany ze zdjecia http://www.nonoji.jp/KIDS/nonoji_cutSpoon_kids.htm ImageUploadedByWizaz Forum1393116489.598655.jpgImageUploadedByWizaz Forum1393116514.530177.jpg I tak jak na rysunku: prosta raczka i pod katem lyzka lub zakrzywiona raczka; wowczas chyba latwiej jesc bedzie. |
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
U mnie trzy dni bez dziennych karmien i okres wrocil. Jesli wydluza Ci sie przerwy miedzy karmieniami, to znow miec bedziesz @. |
||
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
ultra to Twoja Julka warzyw jesc nie chce?
A gdybys jej zapiekala w ciescie? Np. tak jak na zdjeciu. Z Yae nie ma problemu, ale dzis jej zrobilam buleczke z brokulem i nie zdazylam dobrze na talerz na nalozyc a juz zniknelaImageUploadedByWizaz Forum1393117440.747062.jpg |
|
|
|
#4695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejo
Gotuje już mi się zupka dla Piotrusia, dziś szpinakowa (Silver Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak @ jak Piotrek zaczął lepiej jeść stałe pokarmy
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wczoraj byli znowu znajomi. Hania ładnie zasnęła po 7 ale o 23 była godzinna tugeza;p Wychodzi Jej kolejna 4 i to chyba przez to:/ a mnie rozkłada jakieś choróbsko obym tylko Hanulki nie zaraziła![]() nawijko super kiecka! i z rajstopami czarnymi mi się bardzo podoba evel gratulacje dla koleżanki! i zdrówka dla Dziewczynek ania współczuję nocki, mam nadzieje, że dzisiaj już lepiej meneq zdrówka dla Yae Lenova kciuki za poszukiwanie pracy! ja chyba też muszę zacząć.. nancy brawa dla Kubulka tress cieszę się, że z Olą już lepiej Black fajnie się ten wózek prezentuje mika cieszę się, że już w domu Debrah najważniejsze, że nic się poważnego nie stało ![]() little chyba się do techo muszę wybrać ![]() MaJulMi ale zazdroszczę tego wypoczynku
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Debrah okropna sytuacja. Mielismy podobna w tamtym roku jak w parku pies do Gabi skoczyl, na szczescie Tz w pore zareagowal. Wysciskaj Amelke od cioci pstryczku a taka fajna babke udajesz hope ale suuper! Bawcie sie dobrze! MaJulMi dziekuje Ci za wyczerpujaca odpowiedz. Myslimy intensywnie, tylko widzisz, u nas do kompletu dochodzi jeszcze 3letnia dziewczynka, ktora swoja energia moglaby spokojnie obdarowac troje innych dzieci Przy niej zamiast spacerow brzegiem trzeba sie raczej na jogging nastawic Zdrowo zaczelam dzien - zjadlam wlasnie wielka bule ze smazona kielbaska A meneq robilam wczoraj na kolacje to curry - pyyycha misiael zdrowka!
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-23 o 10:27 |
|
|
|
#4698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
wez jakas podwojna extra dawke czegos, moze przejdzie bokiem Cytat:
a myslalam ze nikt tego nie zauwazy ![]() Cytat:
![]() o kutfa! je.butłam z samego ranca!!!!!!!!!!! Cytat:
) wnioskuje ze imprezka chyba sie udala Cytat:
łeee, to u Was to sa w miare normalne. zobacz to np. http://allegro.pl/nuby-zestaw-malusz...940219062.html ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- bo dobry kamuflaz to podstawa Pstryczkowa - postrach szkoły |
||||||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
|
#4702 |
|
Konto usunięte
|
Też chcę przepis na bułeczkę Meneq, jakkolwiek to brzmi
A propos, kiedyś znajoma podrzuciła mojej mamie kotkę, maleńką, jakieś 2 mce. Gadam z kumplem (żonatym!), który uwielbia koty i całkowicie spontanicznie wypaliłam: chcesz zobaczyć moją kotkę? Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. Hje wymiatasz poimprezowo MaJulMi, niezły opis w takich wyspach to tylko to ciepło i piękna plaża mnie kusi, ale pewnie by nudno było...
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam w każdym razie.
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Buleczki meneq ;-)
40g maki, pol lyzeczki proszku do pieczenia, 50ml mleka (moze byc tez woda, zupa jarzynowa, sok, mm) oraz ugotowane na miekko warzywa (fajna jest tez opcja z bananem) wlozyc do miseczki i wymieszac. W 600W mkrofalowce podgrzewac przez ok. 2.30-3min. lub wlozyc do garnuszka zalac do 1/3 wysokosci miseczki goraca woda, przykryc pokrywka i na malym ogniu podgrzewac ok. 10min. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- aniu ciesze sie, ze curry smakowalo. U nas tez bylo wczoraj i dzis. |
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie
fotke moze jakas wrzuce. Tylko oczywiście nie mamy razem fajnej no bo wiecie fotograf to jak szewc dziś jeszcze poprawiny i wieczorem późnym do domu !Hania z dziadkami grzeczna tylko w nocy płakała na ząbki moja mamą dała jej ibum i spała już ładnie Tęskni mi sie za nią Buziaki ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
#4706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku. Piękna pogoda Cytat:
odważna Amelka Cytat:
Cytat:
![]() A jaki telefon? Cytat:
|
|
#4707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za niedługo od siostry wezmę spacerówkę. Juz mnie denerwuje ten mój wielki, ciężki wózek. Na razie go mam bo myślałam że zima to i śnieg będzie ( a ten mój ma fajne duże koła na zaspy ). A jak na razie śniegu wogóle nie było i wydaje mi się że już nie będzie.Cytat:
Cytat:
![]() A pogrubione, SUPER!! ![]() ALE FAJNIE!! Napisz czy byliście.Cytat:
![]() smakowała Piotrusiowi?? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788] Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. [/QUOTE] Zdrówka dla Dorki! Cytat:
fajnie że się wybawiliście
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, nasze życzenia mają super moc ![]() ![]()
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Takie bluzeczki kupiłam Darii w tesco
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]
Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. [/QUOTE] o kurcze, zdrowka duuuzo! Cytat:
bardzo ladne my juz po spotkaniu rodzinnym. Kubulencjusz grzeczniutki, nic sie nie bal. dostal mega gruba ksizke o zwierzatkach (strzal w dziesiatke) i samochodzik z pileczkami (identyko dostal kiedys od tesciow )---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- 54 ludziow nas podglada!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

.
Nie spalismy z Tztem cala noc a on biedny na 6 do pracy musial pojechac, na 12 godzin 

Mamy all inclusive więc nie muszę się zajmować jedzeniem, do tego odchodzi pranie, sprzątanie (choć w domu w większości i tak to mąż sprząta
Może ze stresu jest? Nie było zadnych oznak przepowiadających , że sie zbliża
heh...nie mam pojęcia jakie przeciwbóle przy kp można brać??

odważna Amelka