|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Potrzebuję też wersję manualną, bo będę musiała po 12 h siedzieć na uczelni więc cycki mogą mi pęknąć :P A tak to skoczę do kibelka/samochodu i odciągnę trochę - wersja elektryczna chyba w tym wypadku byłaby za głośna :P
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Roane, co do zelu to ja nie mialam ale jak lezalam w szpitalu to widziałam laski po nim. Jedna po dwóch dawkach miała cc a druga urodziła sn ale po kroplowce z oxy bo żel nie dał rady. I nie wiem jak jest u Ciebie w szpitalu bo w mojej pipidowce każą te 6 h leżeć plackiem. Zapytaj koniecznie bo leżeć plackiem ze skurczami porodowymi to nie za fajnie jest.. Z kolei położne mówiły że kobietki dobrze reagują zazwyczaj na ten żel. Ja osobiście wolałabym kroplówkę bo mogłabym chodzić. Ale zaznaczam że takie praktyki to u nas na podlasiu są może w wielkim świecie jest inaczej
![]() Co do diety, kupy Smerfa coraz zielensze moim zdaniem :/ za to wysypka z buzki prawie zeszła ![]() ![]() A tak w ogóle to mój larwulec-groszek dziekuje za komplementy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2133 |
Zadomowienie
|
Vacuity mój słynna buzi nadaljest zoltawy buzi a ma 6 tyg i od czasu do czasu dokarmiam go modyfikowanym i tonie nie daje. A bardzo jest twoj żółty?
Mi polozna mówiła że wyplukuje się do 2mcy zoltaczka . Le la a co podjadlas ? Pisalas kiedyś jablkach ja tejże odstawilam i pierdkow nie ma. Martwi mnie że mały robi już 3 dzień zieloną kupkę, może to po rumianku , ale 3 dni temu ostatni raz mu podałam??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze musisz troszkę wiecej leżeć... W pozycji leżącej produkuje sie wiecej mleka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Kielbache wiejska ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Hej,gratuluję Wam wszystkim, coś nadrabiamn, ale te dni lecą jak szalone, nie miałam czasu nawet poczty sprawdzić
![]() ![]() ![]() No, a u nas wojna, remont mieszkania już trwa, za 3 tygodnie będzie już łazienka z kuchnią, wyburzyliśmy ścianki dwie i mamy przestrzeń;l) wzieliśmy kredyt i się robi. Meble kupione, panelke też, kafle do łazienki to na chybił-trafił, mam wyrzuty sumienia, że tak z tym dzieckim jezdzimy, staramy się wszystko szybko i sprawnie załatwiać, a na otarcie łez fundujemy Małej spacery, które uwielbia...a wojna to się dot. teściów...od wtorku jest podjazdówka, mąż nie wytrzymał stanął w mojej obronie i powiedział, że nie życzy sobie, żeby mnie obrazala(opowiadała, że jestem złą matka, głodzę dziecko, źle ja wychowuję i w ogóle jestem dziwakiem że nie jem nabiału, a o moim mężu - swoim synu, że jest popieprzony, że jak śmiał im nie zamontować pieca 3dni po moim powrocie ze szpitala, że jest darmozjadem, itd, itd....i trzy razy zaprosiła nam gości bez naszej wiedzy, widziałybyście moją minę na widok wszystkich kuzynek Tż naraz, a ja w starych ukochanych ciązowych gaciach z tłustymi włosami i bez cycnika:P..)...więc się nie odzywamy, wysprzątałam mieszkanie mojej babci, na wszelki wypadek 2 dni temu, żeby mieć gdzie uciekać (jest bardzo zapuszczone i brudne, ale jeden pokój łązienkę i kuchnię doprowadziłam do stanu używalności w miarę...masakra, w połogu z dzieckiem na ręku...zasnęłam po tych wyczynach na siedząco karmiąc...)....także nie nudzimy się... ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze kilka innych zgryzot dot. mojego ojca(olał mnie zupełnie), a także stanu zdrowia mojego Tż, bo pracuje własnie 13 nockę z rzędu dojeżdzając 40km do pracy w jedną stronę....mam dość dziewczyny...serio.... Dziękuję Bogu, że mam takie spokojne dzieciątko, że mam możliwość jakoś egzystować, boję się tylko pakowania manatków...ale to też da się zrobić, zacznę od poniedziałku....
#2138 |
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś na spacerze we trójkę i jak poszłam na szybkie zakupy- wróciłam z HM z dwoma portkami i dwoma półśpiochami dla małego...
jakoś tak mi szybko ten dzień zlecniał. Adaś napasiony, okokoniony i w łóżeczku leży a małż go usypia ![]() zaliczyłam dziś centralnego sika- dzielnie przyjęłam całą zawartość na klatę, no może nie całą bo narzuta na łózku też trochę zebrała ![]()
#2139 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A ty z butli też dajesz mleko? myślę,że dasz radę bez mm,na pewno dziecko się nie zagłodzi.tym bardziej,że zawsze miałaś dużo mleka. Eryk gdy przestał być na cycku pił aptamil,porównując składy wydał mi się najlepszy: http://www.weldricks.co.uk/images/ge...ge/3105889.jpg Iwantyou poleca z Hipp,z tym mlekiem nie porównywałam,wiec musisz sobie sprawdzić,co będzie ci bardziej odpowiadało.
![]() |
#2140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy najbliższej okazji spróbuję i tej metody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Shiloh moze jakis kryzys? Pamietaj ze laktacja zaczyna sie w glowie, mialabym mm zeby czuc sie pewniej, ale proboj nie dawac. Glodzilla wyssie wiecej niz ci sie wydaje, poza tym bedzie pobudzac laktacje. Zbaczysz, ze wssystko wroci do normy.
Magnusia ale sie usmialam, ty laska walisz tesktami hahaha. U nas dzis ciezki dzien.... meczacy, sprzatanie dlugi spacer goscie. Padam na pysk. Dzis tz zostaje z mlodym na moc a ja ide spie sama... nie wiem czego ale sie boje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2143 | |||||
Zadomowienie
|
Uff jakoś udało mi się nadrobić, mam nadzieję że teraz będzie mi łatwiej byc na bierząco. Dziekuję wszystkim za komplementy w imieniu Mai
![]() Właśnie czekam, aż moje dziecko się obudzi bo zaraz mi chyba piersi eksplodują, no i mam nadzieję, że w nocy będzie też tak ładnie spała jak to robi rano i wieczorem... Bo niestety ale ostatnia noc do ciekawych nie należała. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do zasysania, to można sobie regulować, ja jadę na najmniejszych obrotach a i tak nieżle ściąga ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My jakiś czas temu wróciliśmy z urodzin. Bylismy całe trzy klatki dalej, dlatego zabraliśmy Małą. Miało być pół h, a przerodziło się w dwie i pół - takie moje dziecko było grzeczne. Porozglądała się, zjadła i poszła spać a my spokojnie mogliśmy pogadać ![]() Teraz moja głodomorra się obudziła i mam nadzieje, że po jedzeniu pójdzie grzecznie spać ![]() no i dziś mijają 4 tygodnie od naszegi pierwszego spotkania ![]()
![]() |
#2145 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Rozeznanie
|
Roane muminek tak mi na mysl teraz przyszło,pijecie herbatkę z liści malin??? z tego co pamiętam to niektóre dziewczyny z forum piły na przyspieszenie ale u nas to już chyba po ptokach?? bo ją sie pije jakieś 2-3 tyg przd TP,tak?
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
Celine- Ja herbatke z liści malin pije juz kilka tygodni . Do tego więcej sie ruszam, częstsze spacery,ogarnianie mieszkania, sex a mały i tak nie chce wyjść ;-)
#2148 | |
Gang Iren
|
Shiloh to może kup 1 czy 2 jednorazówki mleka,żeby mieć w razie czego. Takie coś:
http://images-its.chemistdirect.co.u...i3RA2cj&V=psrY Cytat:
Ja zaczęłam już w 33 tyg pić,ale możesz teraz,na pewno nie zaszkodzi.
![]() |
#2149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ona nie ma za zadanie przyspieszyć porodu, tylko usprawnić pracę mięśni potrzebnych przy porodzie. Dzisiaj z TŻem postanowiliśmy zabrać się za wywołanie porodu metodą nautralną, jeśli wiecie co mam na myśli ![]() ![]()
![]() |
#2151 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() jaszczurka GRATULACJE!!!! ![]() ![]() ![]() Shiloh a może laktator Ci siada? u mnie było podobnie (słabsze ciągnięcie, mało mleka) około 2 tyg temu i okazało się, że menbranka jest już wyeksploatowana ![]() na szczęście miałam zapasową i gdy zmieniłam znowu zassało w taki sposób, że mleko szybko popłynęło. Teraz też muszę zamówić nowe, bo znowu nawala. w dodatku przerywa mi kabel od ciągłego użytkowania (a dokładnie od niewłaściwego) Cytat:
a zdjęcie Kacperka ![]() Muminek dzięki za odp odnoście maści. W środę u pediatry dokładnie dopytam, bo przyznam że mocznik to jeden z moich ulubionych składników i jak żaden inny działa dobroczynnie na moją skórę. Roane ![]() ![]() a w ogóle dziewczyny które mają kartę rossnę są super promocje w rosmannie na nią! m.in pampersy 20% taniej ![]() kupiłam dzisiaj "dwójki" dużą paczkę (94 sztuki) za 37zł z groszami. oraz małą "jednynki" 43 sztuki za 17zł z groszami. chyba jeszcze kupię te białe jedynki. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-22 o 23:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do bardzo udanych. Mała po wczorajszym wyeksploatowaniu siebie i mnie spała do 11.00. Wybudzalam ja tylko do karmienia - tzn. Ona się przebudziła, ale nie darla, wiec zabieralam ja z łóżeczka prewijalam i karmiłam. W dzień tez pięknie posypała. Ciekawe o której pójdzie spać teraz - jeśli ok 1 w ńocy to będzie super, gorsza opcja to 3 w ńocy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam taki http://www.helfy.pl/twarz/oleje/olej-kokosowy-500-ml Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U nas tez już była strzelajaca kupa - na szczęście TZ wykazał się refleksem i szybko złapał pieluchę, inaczej cały pokój byłby w kupie. A tak to tylko trochę rzeczy dookoła ![]() Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-02-23 o 00:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny, ładnie się przedstawię - mamusia lipcowa 2014 z Wrocławia. Czekałam na Wasze opisy bo doczytałam, ze jesteście z Wro. Napiszcie mi proszę (może być PW) w jakich szpitalach rodziłyście bo ta decyzja wciąż przede mną a na właściwy temu tematowi wątek nikt nie zagląda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Rozeznanie
|
milka miałam ten olej który qrzuciłaś i to kilka razy. jest naprawdę super ale faktycznie nie pachnie. ten który mam teraz kupiłam tylko ze względu na promocje, ale mam wrażenie że nawilża słabiej niż poprzedni, natomiast pachnie wspaniale kokosem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Witam w porze karmienia. Wczorajszy dzien moje dziecie przespalo i to doslownie. Budzila sie tylko na jedzenie... Wyprawa na zakupy udana ![]() a to teraz mala spi po 1,5-2h zamiast swoich 6 jednym ciagiem i jestem przez to ledwo przytomna... Send from my IPhone ![]()
#2156 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mała zasnęła po 22 obudziła się o 3 na jedzonko i teraz jeszcze śpi, choć już widzę jak nóżki w łóżeczku do góry się podnoszą....zaraz będzie krzyk typy yyyyyyyyyy ![]() Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi odnośnie sernika, zjem dziś kawałek i zobaczymy, ja z tych co się boją kolek i płaczu ![]() A muszę Wam napisać że w dwa tygodnie w domku zleciało mi 7kg, w szpitalu 4kg zleciały czyli u mnie już - 11 kg od porodu ![]() Mam nadzieję że powoli,do końca marca wrócę do swojej wagi zwłaszcza że zaczynamy ze spacerami ![]() Kp naprawdę pomaga w stracie kg nic tylko karmić i karmić ![]() A mam pytanie: co kupujecie maluszkom na wiosnę do ubrania? Kurteczkę\lżejszy pajacyk? Ja myślę o kurteczce takiej ortalionowej na polarku ale sama nie wiem, mam dwa lżejsze pajacyki a kurteczka by się przydała ![]()
#2157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj udana nocjedno karmienie 0 23, jedno o 3 i teraz kolejne o 7. /i znowu zasnęła więc ideę się jeszcze zdrzemnąc ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję- skoro ona jest dodatkowo lekarzem to wydaje się być bardzo kompetentna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Ratunku, u nas od wczoraj ryk
![]() Dziecko obudziło sie w złym humorze o 16h i tak już zostało ![]() Udało się go położyć spać o 22h (choc z trudem), potem nie najgorzej, bo pobudki o 1h i 4h, niestety o 5h stwierdził, ze już dzien. Jakos po 6h udało mi sie go jeszcze uśpić na sobie i z godzinę się przespaliśmy. Za to za chwilę go odwożę do moich rodziców i zostanie tak z 6 godzin ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
Perfuzja to współczucia z powodu rynku.
Wykorzystać dobrze ten czas bez dziecka ![]() Moje dziecko dziś w nocy glosno się zaśmiało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.