Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 17:25   #4711
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu jupi
Dostaliśmy warunek zjemy obiad nie będzie kurczyć w płucach to idziemy a Julus nie furczal i zjadł cały talerz zupy z 300 ml pierwszy raz nigdy tak się nie zdarzyło possłuchał pana dr
Dziękujemy za wasze kciuki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
300 ml _???!!! Wooow
Super wiadomość !

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość

Hej Mokotów, granica z Ursynowem. A ty też z Warszawy? Jeśli tak to jakie okolice?
:
O to jakbym się nie przeprowadziła ostatnimi czasy to do Ciebie miałabym najbliżej z mam
W ktorym szpitalu rodziłaś ?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]
Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć.
.[/QUOTE]
Zdrówka !
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie fotke moze jakas wrzuce. Tylko oczywiście nie mamy razem fajnej no bo wiecie fotograf to jak szewc dziś jeszcze poprawiny i wieczorem późnym do domu !

Hania z dziadkami grzeczna tylko w nocy płakała na ząbki moja mamą dała jej ibum i spała już ładnie

Tęskni mi sie za nią

Buziaki

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Super że wesele udane i że Hania grzeczna to najważniejsze
Czekamy na fotencje

Hejka
Umieram, dziś jak co dzień od kilku dni boli mnie żołądek i mnie mdli, nie wiem co się dzieje ale po każdym posiłku tak się czuje, okropność, chyba czas do lekarza....
Wczoraj miałam piękne plany wieczorem posiedzieć przed kompem coś popisać, ale Blanka miała inne. Zasnęła w łóżeczku u siebie a potem budziła się po godzinie co chwila i tylko na rękach się uspokajała, więc wzięłam ją do naszego łóżka i tam poległyśmy obie, potem w nocy się obudziła z takim krzykiem że dopiero po jakimś czasie się uspokoiła, chyba ząb
W ogóle to muszę pochwalić moje dziewczę, wczoraj była bardzo pomocna . Odkurzała razem ze mną, jak ja odpoczywałam to brała odkurzacz i robiła "szuu, szuu", potem zobaczyła jak tż czyścił swoje buty więc poszła i przyniosła też swoje buciki wzięła szczoteczke i też szorowała no i namiętnie chodzi z moją mamą do kotłowni podkładać do pieca, podaje babci drewienka i pokazuję rączką gdzie ona ma wrzucać
Dzisiaj piękna pogoda była , byliśmy na długim spacerze , Blanka zachwycona
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 17:38   #4712
hje
Zakorzenienie

Hej

Za nocny wpis przepraszam Człowiek pijany, człowiek gÓpi

Poszalały, cała jedna strona przez dzień

Bokeh, czekamy na zdjęcia i super, że zabawa się udała

Silver, ładne Pewnie i jakość dobra?

Lenova, Pola też lubi podkładać do pieca, ale na razie tylko dogląda

Chyba się doczekałam początków mamizmu Na razie jest tak, że choćby Pola się super bawiła z kimkolwiek, to jak tylko chwilę jest "wolna" i mnie zobaczy, to od razu przylatuje z uśmiechem
Przy pisaniu tego posta już była u mnie z 6 razy, tż ją ciągle bierze, a ona mu ucieka

Acha, i jak mówię jej, żeby dała mi buzi, to ona tak się uśmiecha z otwartą buzią i przykłada mi do nosa A potem się przytula twarzą do twarzy

Spać
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 17:52   #4713
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczęta!

Tz ogarnął z rana mój i swój rower i pojeździłam dziś sobie. Ale było super Przy okazji zahaczyłam o cukiernię i kupiłam sobie trochę szczęścia za 3,70 Śmiesznie to musiało wyglądać - w jednej łapie torebka z ciastkami i tak cisnę na tym rowerze. W ogóle jak się zrobi cieplej, to chyba będę jeździć rowerem do pracy. Kiedyś tak jeździłam i było świetnie.
Dobrze mi zrobił ten wypad. Byłam już po treningu, więc fajnie się dziś dodatkowo zmachałam

Poza tym tz nauczył dziś Młodą pokazywać kwiatki i mówić "kwiatek" (w wykonaniu Mychy - "tatek").

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanus tez tak robi Tyle, że Ona nie-zabawki też wrzuca do wanny pełnej wody
U nas jest tak z koszem na śmieci. Zapewniam Cię, że śmieci to jedne z niewielu rzeczy, które tam trafiają

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
To jest cudowne, prawda?

Jak pojechałam z siostrą do miasta ostatnio, nie było mnie równo 3h, to po powrocie Oliwka wręcz rzuciła mi się na szyję - mówię jej, że tęskniłam, że ją bardzo, bardzo kocham, na co ona do mnie (pewnie większość z Was widziała na face):
- Koosieeee, mama, kosieee (kosie to kocham Cię).
I się we mnie mocno, mocno wtuliła. I tak sobie siedziałyśmy przez kilka minut.

Super, że Oliwka już tak ładnie mówi!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]Też chcę przepis na bułeczkę Meneq, jakkolwiek to brzmi

A propos, kiedyś znajoma podrzuciła mojej mamie kotkę, maleńką, jakieś 2 mce. Gadam z kumplem (żonatym!), który uwielbia koty i całkowicie spontanicznie wypaliłam: chcesz zobaczyć moją kotkę?

Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć.
[/QUOTE]

I co? Chciał zobaczyć kotkę?
Zdrówka dla Dorotki!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
W ogóle to muszę pochwalić moje dziewczę, wczoraj była bardzo pomocna . Odkurzała razem ze mną, jak ja odpoczywałam to brała odkurzacz i robiła "szuu, szuu", potem zobaczyła jak tż czyścił swoje buty więc poszła i przyniosła też swoje buciki wzięła szczoteczke i też szorowała no i namiętnie chodzi z moją mamą do kotłowni podkładać do pieca, podaje babci drewienka i pokazuję rączką gdzie ona ma wrzucać
Ale super pomocnica!
Mycha też dziś odkurzała z tatą

A, i jeszcze:

Fewciu - jak impreza? Zjedli wszystko czy można wpadać?

Mika - fajnie, że już w domku! Super!!!

Debrah - okropna sytuacja, dobrze, że nic się nie stało! A co do ubierania - samodzielna ta Twoja dziewczynka. Moja jak nie przeszkadza, to się cieszę choć nie powiem, ostatnio nawet współpracuje.

Pstryczku - niezły agent z tego Twojego Kubusia. Paluszki rządzą

Nancy - brawa dla tz za przygotowanie pyszności. Mój też właśnie gotuje, tzn. ma przerwę, bo polazł po masło, bo mu zabrakło. W sumie nawet nie wiem, co będzie, wiem tylko, że coś podobnego do tego, co jadł przedwczoraj w knajpce indyjskiej. No zobaczymy. Ufam mu (pod tym względem)

MaJulMi - fajnie Wam na tych Kanarach! A co do @ i karmień - ja karmię w dzień raz, czasem dwa, w nocy przeważnie dwa (lub milion, jeśli jest kiepska nocka, ale to rzadko) i nadal nie mam okresu.
A, no i kciuki za starania o następnego bobasa

Hope - zazdroszczę basenu. Często jeździcie?

Meneq - dobra kobieto, tak, to o nas chodziło z tymi warzywami. Dziękuję :dz iekuje: Na pewno spróbujemy. Doczytałam już, że wstawiłaś przepis Może Mycha schrupie. A jak nie, to ja na pewno zjem

Misiaeel - zdrówka!

Bokeh - fajnie, że wesele udane dla Was! Czekamy na fotki

Silver - świetne ciuchy! Ja mam Tesco pod nosem, ale dział z ciuchami jest jakoś mega okrojony. Muszę zajrzeć.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:28   #4714
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane!
za chiny ludowe nie nadrobię was można streszczenie jakieś???
Wybawiłam się i odchamiłam przez ten tydzień z kuzynką za wszelkie czasy, eh, już mi się tęskni

Dzisiaj Pietraszko nam stracha napędził niesamowitego, prawie 40st gorączki!!! daliśmy jedną dawkę ibum spadło, potem histeria była taka, że płakaliśmy razem z małym, daliśmy drugą dawkę ibum i już wrócił nasz chłopczyk, obstawiam ząbki, z tymże nigdy jeszcze aż taką gorączką nie reagował bidulinek ale serce miałam w gardle jak mierzyliśmy temp a to coraz wyżej i wyżej

Jeszcze dzisiaj tylko z małżem powylegujemy się przed BB (insolito ) i jutro do was wracam pełną parą Love You!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:51   #4715
hope01
Zakorzenienie

Cześć

No i byłam z Dadolinem i moimi rodzicami był to debiut basenowy Dadzia spał w aucie więc jak się obudził i wszedł między ludzi nagle to już w szatni histeria biedaczek, na basenie też na początku płakusiał, nie chciał ani do mojej mamy ani do taty tylko do mnie. Po 40 minutach zjadł, napił się i się rozbawił jak on się cieszył
Ultra, na słowację mam 15 minut z domu rodzinnego, to się często jeździło i teraz też planujemy częsciej
Meneq co do sztućców fajne owszem, ale ja mam wrażenie że one wymuszają trochę lateralizację u dziecka, dlatego ich nie wzięłam Mamy zwykły widelczyk z BabyOno. Planujemy zakup jakiegoś kompleciku ładnego
Bokeh, to jednak na dwa dni zostaliście?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:59   #4716
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

heja...jestem..TĘSKNICIE? ???
zdycham..chora jestem....

Mika świetne wieśći!!! zdrówka!

nowa mama??? MaJulMi??? i to ze stolicyyy, jak do niedawna ja

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:14   #4717
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A jaki telefon?
Samsung cośtam cośtam Trend
Cytat:
Takie bluzeczki kupiłam Darii w tesco
pięknie będzie w nich Darii
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć

No i byłam z Dadolinem i moimi rodzicami był to debiut basenowy Dadzia spał w aucie więc jak się obudził i wszedł między ludzi nagle to już w szatni histeria biedaczek, na basenie też na początku płakusiał, nie chciał ani do mojej mamy ani do taty tylko do mnie. Po 40 minutach zjadł, napił się i się rozbawił jak on się cieszył
Ultra, na słowację mam 15 minut z domu rodzinnego, to się często jeździło i teraz też planujemy częsciej
Meneq co do sztućców fajne owszem, ale ja mam wrażenie że one wymuszają trochę lateralizację u dziecka, dlatego ich nie wzięłam Mamy zwykły widelczyk z BabyOno. Planujemy zakup jakiegoś kompleciku ładnego
a foty są?
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

tęsknimy
zdrówka życzę

Kubulek śpi, mieliśmy dzis debiut prysznicowy (mamy wysoki brodzik) ale Kubie się nie podobało płakusiał tak bardzo, że musiałam wejść do niego i go przytulać.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 19:23   #4718
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Nancy..my już dawno pod prysznicem..czasem wkłądamy malutki basenik dmuchany..ale wiesz, my mamprysznic długi na 140x90 cm...wchodzimy czasem w trójkę ..może musisz wziąć mu dużo zabawek żeby zając???

Dziewczyny odnośnie spacerówek....PSTRYKU-wiem, że masz tez TUTKA GRANDERA...kupujecie/liście drugą spacerówkę??
Bo ja się zastanawiam czy nam potrzebna..czy nie?? mamy jakąś byle jaką parasolkę-ale to tylko gdzieś na miasto jak ruszymy..bo tu u nas i na wyjazdy to lepszy wózeczek z porządnymi kołami...ale pytanie czy wart rozejrzeć się za spacerówką lżejszą??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:37   #4719
insolito
Zadomowienie

Kupiłam młodemu buty z Elefanten. Urodą nie umywają się do tych z Emel , ale jak zobaczyła jak Piotrek w nich śmiga, skacze, biega jakby nic na nóżkach nie miał to się nie zastanawiałam, bo w sumie gwarancji nie miałam, że w tamtych czułby się równie swobodnie no i 90 zeta zaoszczędzone to mąż się cieszy

Szaja, zdrowia dla Dorotki

[QUOTE=pstryczek84;4528847 6

bo dobry kamuflaz to podstawa
Pstryczkowa - postrach szkoły :[/QUOTE]

Właśnie, bo ja to nic nie mówiłam, że też się Ciebie trochę boje

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Buleczki meneq ;-)
40g maki, pol lyzeczki proszku do pieczenia, 50ml mleka (moze byc tez woda, zupa jarzynowa, sok, mm) oraz ugotowane na miekko warzywa (fajna jest tez opcja z bananem) wlozyc do miseczki i wymieszac. W 600W mkrofalowce podgrzewac przez ok. 2.30-3min. lub wlozyc do garnuszka zalac do 1/3 wysokosci miseczki goraca woda, przykryc pokrywka i na malym ogniu podgrzewac ok. 10min.[COLOR="Silver"]
Fajnie brzmi może by tak do klubu wstawić, bo tu zaginie?

Cytat:
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie fotke moze jakas wrzuce. Tylko oczywiście nie mamy razem fajnej no bo wiecie fotograf to jak szewc dziś jeszcze poprawiny i wieczorem późnym do domu !
No i super, że impreza udana Hania duża dziewczynka świetnie sobie dała radę

Cytat:

smakowała Piotrusiowi??
i to jak Ale mu ostatnio wszystko smakuje Aż boje się do tego przyzwyczaić i trudno uwierzyć, że dwa miesiące temu wszystko było be

Cytat:

Śliczne

Cytat:

Hejka
Umieram, dziś jak co dzień od kilku dni boli mnie żołądek i mnie mdli, nie wiem co się dzieje ale po każdym posiłku tak się czuje, okropność, chyba czas do lekarza....
Wczoraj miałam piękne plany wieczorem posiedzieć przed kompem coś popisać, ale Blanka miała inne. Zasnęła w łóżeczku u siebie a potem budziła się po godzinie co chwila i tylko na rękach się uspokajała, więc wzięłam ją do naszego łóżka i tam poległyśmy obie, potem w nocy się obudziła z takim krzykiem że dopiero po jakimś czasie się uspokoiła, chyba ząb

Podejrzane te Twoje dolegliwości Tak serio to mam nadzieje, że to nic poważnego
Dla Twojej pomocnicy

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Za nocny wpis przepraszam : Człowiek pijany, człowiek gÓpi

Chyba się doczekałam początków mamizmu Na razie jest tak, że choćby Pola się super bawiła z kimkolwiek, to jak tylko chwilę jest "wolna" i mnie zobaczy, to od razu przylatuje z uśmiechem
Przy pisaniu tego posta już była u mnie z 6 razy, ją ciągle bierze, a ona mu ucieka

Acha, i jak mówię jej, żeby dała mi buzi, to ona tak się uśmiecha z otwartą buzią i przykłada mi do nosa A potem się przytula twarzą do twarzy
Dobra ipmra nie jest zła
Fajne takie całusy

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta!

Tz ogarnął z rana mój i swój rower i pojeździłam dziś sobie. Ale było super Przy okazji zahaczyłam o cukiernię i kupiłam sobie trochę szczęścia za 3,70 Śmiesznie to musiało wyglądać - w jednej łapie torebka z ciastkami i tak cisnę na tym rowerze. W ogóle jak się zrobi cieplej, to chyba będę jeździć rowerem do pracy. Kiedyś tak jeździłam i było świetnie.
Dobrze mi zrobił ten wypad. Byłam już po treningu, więc fajnie się dziś dodatkowo zmachałam

Poza tym tz nauczył dziś Młodą pokazywać kwiatki i mówić "kwiatek" (w wykonaniu Mychy - "tatek").

Z Julką na rowerach byliście?

za nowe słówko

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane!
Wybawiłam się i odchamiłam przez ten tydzień z kuzynką za wszelkie czasy, eh, już mi się tęskni

Dzisiaj Pietraszko nam stracha napędził niesamowitego, prawie 40st gorączki!!! daliśmy jedną dawkę ibum spadło, potem histeria była taka, że płakaliśmy razem z małym, daliśmy drugą dawkę ibum i już wrócił nasz chłopczyk, obstawiam ząbki, z tymże nigdy jeszcze aż taką gorączką nie reagował bidulinek ale serce miałam w gardle jak mierzyliśmy temp a to coraz wyżej i wyżej

Jeszcze dzisiaj tylko z małżem powylegujemy się przed BB (insolito ) i jutro do was wracam pełną parą Love You!

Zdrowia dla Piotrusia U nas też była tak gorączka jak mu ząbki szły

Coś się cackacie z tym serialem Ja w tydzień zrobiła całość i mam z głowy Który odcinek oglądacie ?

Cytat:

Ale mnie wkurza jak nie mogę wysłać wiadomości bo za dużo grafiki

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:45   #4720
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

I co? Chciał zobaczyć kotkę?
Zdrówka dla Dorotki!

Fewciu - jak impreza? Zjedli wszystko czy można wpadać?
no chciał i zobaczył bo odbierał ode mnie (a z mamą jeszcze mieszkałam wtedy) jakieś ksiązki dla żony (mojej dobrej koleżanki zresztą).

No właśnie, Fewciu, jakieś resztki nam, niegodnym, zostawiłaś?

Cytat:
hej kochane!

no to oby zęby!

Cytat:
Cześć

to tak jak Dorka ostatnio też najpierw buczenie a potem szał

Cytat:

sknicie, sknicie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Kubulek śpi, mieliśmy dzis debiut prysznicowy (mamy wysoki brodzik) ale Kubie się nie podobało płakusiał tak bardzo, że musiałam wejść do niego i go przytulać.
my też ten głęboki mamy, duuużo zabawek to jest to

Cytat:
Nancy..my już dawno pod prysznicem..czasem wkłądamy malutki basenik dmuchany..ale wiesz, my mamprysznic długi na 140x90 cm...wchodzimy czasem w trójkę ..może musisz wziąć mu dużo zabawek żeby zając???

Dziewczyny odnośnie spacerówek....PSTRYKU-wiem, że masz tez TUTKA GRANDERA...kupujecie/liście drugą spacerówkę??
Bo ja się zastanawiam czy nam potrzebna..czy nie?? mamy jakąś byle jaką parasolkę-ale to tylko gdzieś na miasto jak ruszymy..bo tu u nas i na wyjazdy to lepszy wózeczek z porządnymi kołami...ale pytanie czy wart rozejrzeć się za spacerówką lżejszą??

e nie, jeśli macie zwyklaka a na co dzień duże koła to ja bym przy tym została, też tak mam

---------------
A czy ja wam pisałam, że Dorka ma już 8 zębów? to co wyszło w tym tygodniu to wszystkie 2, tzn nie jestem pewna prawej górnej, ja ją widzę ale nie bardzo mam jak macać bo młoda gryzie! i wciąż łąpy w paszczy, ślinotok, raczej dalej coś lezie też.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:46   #4721
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie włożyłam dużo zabawek i to Jego ulubionych w ogóle się nimi nie interesował...
co do spacerówek my mamy Tako Laret i póki co nam wystarcza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 19:48   #4722
Ultra81
Rozeznanie

Hope - fajnie, że tak blisko na Słowację macie. Mam miłe wspomnienia z tego kraju (niejedne studenckie wakacje)

Cytat:

Zdrówka, Neti!

Cytat:

Może pierwsze koty za płoty? Może woda za zimna/ za ciepła?
Kciuki, by jutro było lepiej!

Insolito, nie, nie byliśmy z Julią. Najpierw tz był, potem ja. Młoda dziś tylko spacer zaliczyła. I bujanie na huśtawkach. Ze mną
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:50   #4723
nancykenator
Zakorzenienie

w ogóle to musicie mnie dziewczyny poratować
mamy niedługo roczek i wszyscy pytają, co kupić Kubie a my nie mamy pomysłu, dziadki dadzą kasę ale chrzestni to sa młode osoby i nie chcemy ich prosić o nie wiadomo jak drogi prezent... A chcielibyśmy coś fajnego, czym Kuba mógłby się trochę pobawić. Pomożecie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

szaja my też mamy 8 zębolów wszystkie jedynki i dwójki
Stary 2014-02-23, 19:58   #4724
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45296709]

A czy ja wam pisałam, że Dorka ma już 8 zębów? to co wyszło w tym tygodniu to wszystkie 2, tzn nie jestem pewna prawej górnej, ja ją widzę ale nie bardzo mam jak macać bo młoda gryzie! i wciąż łąpy w paszczy, ślinotok, raczej dalej coś lezie też.[/QUOTE]

U na s też 8
Jak Dorka w dzień?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
mamy niedługo roczek i wszyscy pytają, co kupić Kubie a my nie mamy pomysłu, dziadki dadzą kasę ale chrzestni to sa młode osoby i nie chcemy ich prosić o nie wiadomo jak drogi prezent... A chcielibyśmy coś fajnego, czym Kuba mógłby się trochę pobawić. Pomożecie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Też miałm taki problem Może klocki Clemmy? Albo książeczki jakieś ładne

Stary 2014-02-23, 20:07   #4725
hope01
Zakorzenienie

dołączamy do 8 zębowych, dolne dwójki wylazly obie

foty są ale marne, bo obiektyw parował momentalnie

Stary 2014-02-23, 20:09   #4726
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej

Z tego, co pamietam:

Zdrowka dlaDorki szajowej!

Neti, wracaj!

Nancy, dla Kuby, duzy chlopak z niego juz!!
I TZ tez naleza sie brawa, spisal sie na medal

Fewciu, jak impreza? Pewnie sie zaszylas i dojadasz resztki, co by dla nas nie wystarczylo

insolito, pokazuj butki

tress, pytalas o pociag - my jechalismy 2x kuszetka.
Nie bralismy wozka ze soba, nasza kolumbryna nie mialaby szans, zeby sie tam zmiescic (wtedy bagaze innych ludzi by sie nie zmiescily).
Ale Lady zdaje sie jechala z wozkiem (?).

Mika, super wiesci!!

hope, fajny wypad na pewno zaliczyliscie
Ultra, bylas na basenie z Julka w G.?

I wiecej nie pamietam, wybaczcie

Dziekuje za wszystkie odp odnosnie rajstop.
Widze, ze zdania sa podzielone z przewaga na czarne
Ja jeszcze sama nie wiem... Pewnie zdecyduje w poranek przed chrzcinami

Czy wyscie zwariowaly z komentarzami o mojej figurze?
Ogolem moze nie jest tak zle, ale brzuch wola o pomste do nieba
Dalej nie waze tyle co przed ciaza :/

Malo mnie ostatnio, bo Kuba doskonali chodzenie przy lozku/meblach
Obecnie jest szal na chodzenie wzdluz lozka, potem przechodzi do biurka, okrąża krzeslo i magicznym sposobem jest przy komputerze, a tam molestuje przyciski power i reset
Nauczyl sie schodzic ze stania do parteru i skonczyly się jęki, kiedy chce zejsc, a nie wie jak i mama musi wszystko rzucic, by go uratowac
A dzis nauczyl sie otwierac drzwiczki od pralki i sterczy przy niej non stop
I przeszedl dzis pol pokoju ze stolikiem (mamy taki leciutki z ikei) jako pchaczem (potem go dywan zatrzymal)
Wiem, Wasze dzieci robily to 3 lata temu :P

Musze sie pochwalic - Kuba zawsze je butle u nas na lozku.
Dzis wpadlam na pomysl (rychło w czas ), zeby dac mu butle w lozeczku.
I wyobrazcie sobie, ze Kubus wyduldał butle do dna, ja zamienilam ja szybko na smoczek, a moj kochany odwrocil sie na boczek, przytulil do maskotki i zasnal w 20 sekund moze
CZWARTY raz w zyciu zasnal sam na noc PIERWSZY raz w lozeczku.
Moj Kubus cyckoholik

Pewnie niemaly wplyw ma na to tylko jedna drzemka - od 12 do 13-30. Potem juz nie spal, bo kolezanka mnie odwiedzila, a Kuba bardzo towarzyski sie zrobil ostatnio.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-23 o 20:10
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:15   #4727
hope01
Zakorzenienie

macie basen ale bardzo niewyraźne zdjęcie niestety, jak reszta no i gratis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3283.jpg (125,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3264.jpg (80,0 KB, 28 załadowań)

Stary 2014-02-23, 20:16   #4728
nafiyqa
Zakorzenienie

nancy, u nas sie nikt nie pytal co kupic :/ Kuba dostal ubranka, poduszke (??), bączka, czekolade (:/), maskotki i pieniadze (od osob z mojej strony, nie mogli przyjechac).
Od chrzestnych stolik edukacyjny (tu akurat trafili).

Od tescia nic, bo wiecie, ze on nie uznaje zabawek dla takich MALYCH dzieci?
Powiedzial, ze on dopiero kupi jak Kuba bedzie wiekszy, jakas kolejke....

Wg niego bez sensu kupowac zabawki, skoro dziecko pobawi sie 5-10min i zmienia obiekt zainteresowan.

Tesciowa w sumie podobnie uwaza, dlatego kupila ciuszki.
(a na swieta Bozego Narodzenia rajstopki...)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:16   #4729
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej

Z tego, co pamietam:

Zdrowka dlaDorki szajowej!

Neti, wracaj!

Nancy, dla Kuby, duzy chlopak z niego juz!!
I TZ tez naleza sie brawa, spisal sie na medal

Fewciu, jak impreza? Pewnie sie zaszylas i dojadasz resztki, co by dla nas nie wystarczylo

insolito, pokazuj butki

tress, pytalas o pociag - my jechalismy 2x kuszetka.
Nie bralismy wozka ze soba, nasza kolumbryna nie mialaby szans, zeby sie tam zmiescic (wtedy bagaze innych ludzi by sie nie zmiescily).
Ale Lady zdaje sie jechala z wozkiem (?).

Mika, super wiesci!!

hope, fajny wypad na pewno zaliczyliscie
Ultra, bylas na basenie z Julka w G.?

Obecnie jest szal na chodzenie wzdluz lozka, potem przechodzi do biurka, okrąża krzeslo i magicznym sposobem jest przy komputerze, a tam molestuje przyciski power i reset
Nauczyl sie schodzic ze stania do parteru i skonczyly się jęki, kiedy chce zejsc, a nie wie jak i mama musi wszystko rzucic, by go uratowac
I przeszedl dzis pol pokoju ze stolikiem (mamy taki leciutki z ikei) jako pchaczem (potem go dywan zatrzymal)

I wyobrazcie sobie, ze Kubus wyduldał butle do dna, ja zamienilam ja szybko na smoczek, a moj kochany odwrocil sie na boczek, przytulil do maskotki i zasnal w 20 sekund moze
Moj Kubus cyckoholik

Pewnie niemaly wplyw ma na to tylko jedna drzemka - od 12 do 13-30. Potem juz nie spal, bo kolezanka mnie odwiedzila, a Kuba bardzo towarzyski sie zrobil ostatnio.
pewnie się domyślasz, że mój robi tak samo i jeszcze molestuje myszkę (mamy taką, że kabel się rozciąga i świeci) poza tym pstryka wszystkimi klawiszami i touch padem
a w ogóle to jak wystroisz Kubusia?

insolito książeczek ma sporo ale w sumie kolejna mogłaby być
klocki clemmy też zachwalałyście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 20:26   #4730
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

jak to zobaczylam to od razu pomyslalam o Tobie
http://demotywatory.pl/4293606/Niedziela-rano

Cytat:
zdrowka!
tesknimy

Cytat:

powiem tak
kupilam uzywke yyyyyyy, nie pamietam nazwy, cos w stylu tutka ale to tak tylko po podworku, u nas nie ma kostki, zwykle błoto po kolana wiec mi szkoda tutka tarmosic, jest jak nowy, bedzie dla kolejnego potomstwa
nowke kupimy tylko wlasnie zwykla parasoleczke, taka na miasto, szybkie zakupy i tyle...
drugiej spacerowy nie kupujemy, nie ma sensu, tutek jest ok, daje rade...
ps.jaki macie kolor? my czarno-czerwony

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45296709]
A czy ja wam pisałam, że Dorka ma już 8 zębów? to co wyszło w tym tygodniu to wszystkie 2, tzn nie jestem pewna prawej górnej, ja ją widzę ale nie bardzo mam jak macać bo młoda gryzie! i wciąż łąpy w paszczy, ślinotok, raczej dalej coś lezie też.[/QUOTE]

u nas dalej 6, tak wiec zebowa teoria meneq poszła w pisdu

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:

Moj Kubus cyckoholik
.

hope-ale fajnie....

nancy
- ja jakbym znala przyszlosc to na urodziny poprosilabym o pierdyliard ksiazeczek ze zwierzatkami dzis mlody zasnal mi na kolanach z ksiazka w reku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:28   #4731
hje
Zakorzenienie

Cytat:
dołączamy do 8 zębowych, dolne dwójki wylazly obie

foty są ale marne, bo obiektyw parował momentalnie
A my od sierpnia pozostajemy ciągle z 4 jedynkami...

Myślałam, że piszesz o zdjęciach zębów Dawida

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Luuuz, od 8 z Polą śmigałam, bo tż musiał odespać

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

A Pola padła w połowie butli, miała drzemkę 11-12, do 17 2 godz. na dworze i o 20.30 już spała
Stary 2014-02-23, 20:34   #4732
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ale się wystraszyłam, myślałam, że Dadol głaska szczura :/
Cytat:
nancy, u nas sie nikt nie pytal co kupic :/ Kuba dostal ubranka, poduszke (??), bączka, czekolade (:/), maskotki i pieniadze (od osob z mojej strony, nie mogli przyjechac).

Wg niego bez sensu kupowac zabawki, skoro dziecko pobawi sie 5-10min i zmienia obiekt zainteresowan.

ja z jednej strony nie lubię takich pytań, bo nie lubię być stawiana w sytuacji,żeby powiedzieć, kup to czy tamto, bo wiem,że nie każdego stać.
Ale z drugiej strony, kiedy były chrzciny Kuby to Jego prababcia (moja babcia) pytała mnie, co kupić Kubie, ja jej powiedziałam, że nieważne co, ważna jest jej obecność (babcia ma 80 lat i nie wiadomo, czy dożyje kolejnego prawnuka). Okazało się, że miała na ten cel odłożone pieniądze ale skoro ja powiedziałam, że nie trzeba nic to pieniądze dała wnusi swojej (Beatce - 31-letniej starej pannie, która od 12 lat STUDIUJE ale nie pracuje) a Kuba dostał od niej na pamiątkę świeczkę z tekturze :/
dziwne to podejście teściów co do prezentów, zarówno moi jak i tż rodzice mają fioła na punkcie zabawek dla Kuby (na święta od mojej mamy Kuba dostał garnuszek na klocuszek, magiczny pędzelek, biedronkę co chodzi, ciuchy, skarpetki, książeczki).
Stary 2014-02-23, 20:36   #4733
insolito
Zadomowienie

Coś Deli nam wcieło i Laurki też niema

Cytat:

insolito, pokazuj butki

Moj Kubus cyckoholik

Zaraz poszukam

za umiejętności i samodzielnie zaśniecie

Cytat:
Nie zlał tego królika ?

Cytat:

Piękny prezent na Boże Narodzenie Ehh..

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, te mrożą zupki przed podanie wystarczy je zagrzać czy trzeba zagotować?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 20:39   #4734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Dziewczyny, te mrożą zupki przed podanie wystarczy je zagrzać czy trzeba zagotować?
ja tylko podgrzewam

Cytat:
Ale z drugiej strony, kiedy były chrzciny Kuby to Jego prababcia (moja babcia) pytała mnie, co kupić Kubie, ja jej powiedziałam, że nieważne co, ważna jest jej obecność (babcia ma 80 lat i nie wiadomo, czy dożyje kolejnego prawnuka). Okazało się, że miała na ten cel odłożone pieniądze ale skoro ja powiedziałam, że nie trzeba nic to pieniądze dała wnusi swojej (Beatce - 31-letniej starej pannie, która od 12 lat STUDIUJE ale nie pracuje) a Kuba dostał od niej na pamiątkę świeczkę z tekturze :/
o losie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:42   #4735
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak mnie mój mąż wkurza. Biorę te zasrane tabletki, a on co? Zasypia przy biurku, sprawdzając facebooka, zamiast tutaj przyleźć do mnie do łóżka i skorzystać z tych tabletek. Ostatni O. miałam w walentynki. Jestem sfrustrowana.

Cytat:

Czekoladę to pewnie dla Was ktoś dał.

A co do teścia i teściowej - a zwłaszcza teściowej - no to trochę... bez sensu myślenie? No fakt - dziecko się pobawi 10 minut i chce coś innego, ale po jakimś czasie wraca do każdej zabawki, więc to nie jest jednorazowa sprawa przecie.

A rajstopki na Boże Narodzenie to w ogóle bez komentarza...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-02-23 o 20:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:44   #4736
hje
Zakorzenienie

Pola na święta od żadnych dziadków nic nie dostała, a na roczek tylko od rodziców tż - pampersy, a moi rodzice nie dali nic, bo się dołożyli do imprezy. I nie widzę w tym nic złego
Stary 2014-02-23, 20:49   #4737
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne ) jakieś promo są?

Cytat:
uwielbiam jak maluch tak wszystko naśladuje, taki samodzielny mały-dorosły <3

Cytat:
Hej

Poszalały, cała jedna strona przez dzień

Bokeh, czekamy na zdjęcia i super, że zabawa się udała

Silver, ładne Pewnie i jakość dobra?

Lenova, Pola też lubi podkładać do pieca, ale na razie tylko dogląda

Przy pisaniu tego posta już była u mnie z 6 razy, tż ją ciągle bierze, a ona mu ucieka

Spać
"mamizm" brzmi super gratulować?
Widzisz, myślę, że ta "nieumiejętność zajęcia się sobą i chcenie na rączki" to był zaczątek mamizmu
Buziaki sa przeurocze, u nas najpierw były takie jak u Was, z otwartą buzią, a teraz zamyka, w dzióbek usta daje i z dźwiękiem "cmok" - miodzio <3

Cytat:
hej kochane!

Biedny Pietraszko
Znam to bo moja Amelcia właśnie tak odchorowuje każdy! ząb - mega gorączka i spanie na mamusi.

Cytat:

pchacz macie.. a może jakiś stolik edu? Taki chłopięcy, z narzędziami??

Książeczki?

Pierwsze auto, jakieś takie większe rozmiarowo, jeśli miejsce macie?
hm hm hmmmmmm
uruchomiłam oprogramowanie kombinujące - jak mi coś wpadnie do głowy jeszcze - napiszę zaraz.

---
A my spędziliśmy dzień na długim parkowym spacerze + placu zabaw, a potem poszliśmy do małego CH (Solvay). Amelcia dużooo na nóziach tuptała, cały czas chciała chodzić, ale przewraca się czasem z tych zimówkach - nie wiem czy to kwestia tych konkretnych butów czy braku wprawy w chodzeniu w bucikach w ogóle - jak chciała szybciutko podbiec to czasem pad na pupę był.
Na placu zabaw zachwycona dziećmi, uśmiechy rozdawała. Nie lubi się hustać za bardzo boi się chyba. Na topie chodzenie było.

W CH jeszcze lepiej - równe podłoże, podłoga - hulaj dusza. Chodziła non stop, od razu ją z Tuli wyjęłam i dreptała. Co by nam dziecię nie zwiało to większość za rękę z Tż - żeby nie właziła do sklepów i nie robiła demolki. Ale ona ładnie podaje łapkę jak jej się powie "daj rączkę" więc luz - bunty pewnie dopiero przed nami
Nie właziliśmy do sklepów, tylko do jednego 5-10-15 bo chciałam na czapeczki wiosenne popatrzeć - nic godnego uwagi nie było i szybko wyszliśmy bo moją córką ciekawiła obrzydliwa bluza z Monster High, taka dla większej dziewczynki i buciki wszelkie, musieliśmy się ewakuować jak buty zauważyła.

Docelowo do CH poszliśmy na kawę szybką, bo mamy tyle czasu dla siebie do kot napłakał (ja ostatnio co tydzień w szkole w weekend, tż soboty pracujące, w domu po 18..). Dziećko siedziało w takim kąciku dziecięcym małym, płotkiem otoczony był, obok stolika. Zjadła wafla od loda - wióry leciały.. (szkoda, że tylko takie suche badziewia je z apetytem...;/)
Potem było śmiesznie bo szła obok kawiarni i były lody na gałki w boksie z szybą - a dziecko co? Staje przy tym, paluszek do góry i "chciem, ja chciem" (jak zwykle, bo to przecież słowo ulubione, po milionpińćset razy na dzień używane) - a Pani za ladą " To które dajemy ? "
Dodam, że dziecię moje lodów na oczy nie widziało póki co. Nie wiem o co cho, widać coś się spodobało.

"Matka-która-nie-zna-umiaru" ( znaczy się ja) wlazła do empikopodobnego Matrasa - bo mi się uroiło, że może tam są takie pierwsze puzzle, duże, wiecie. A potem mi się przypomniała "bardzo głodna gąsienica" - i tak mi się na żywo spodobała, że mamy i puzzle i książkę - ale wina nie moja, bo kazałam Amelkowemu tacie wybrać jedno bo ja niezdecydowana - i też nie mógł zdecydować.
Ale chyba puzzelki schowam, poczekają, bo mamy taki obrazek - wieś, od 2lat, z Czuczu - Szaja - to są dobre puzzle? A jakie byś poleciła dla maluszków i od kiedy można z puzzlami próbować? Czy to jest taka sama umiejętność jak wrzucanie do sortera różności - tzn wymaga umiejętności kategoryzacji? Czy jeszcze czegoś?
Bo, że teraz trochę za mała to wiem, bo puzzle duże rozmiarowo, ale jednak 28 części. Poczekają na swój czas, chociaż się podobają już teraz, daje nam do rąk i czeka żeby ułożyć.

Boże, znów elaborat. Przepraszam
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 20:50   #4738
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Pola na święta od żadnych dziadków nic nie dostała, a na roczek tylko od rodziców tż - pampersy, a moi rodzice nie dali nic, bo się dołożyli do imprezy. I nie widzę w tym nic złego
W tym, że Pola nic nie dostała od dziadków czy w tym, że Twoi rodzice w ramach prezentu dołożyli sie do imprezy?

Ile ludu na pasku, a cichą siedzą

Stary 2014-02-23, 20:51   #4739
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
W tym, że Pola nic nie dostała od dziadków czy w tym, że Twoi rodzice w ramach prezentu dołożyli sie do imprezy?

Ile ludu na pasku, a cichą siedzą
W tym, że nie dostała nic/dostała mało
Stary 2014-02-23, 20:54   #4740
elllmi
Zakorzenienie

hej
weekend minął ani fajnie ani nie fajnie, jakoś tak spędzilismy go razem, a w sumie obok siebie w pewnym momencie sobie pomyślałam, że dobrze, że jest Filip, bo mamy jakiś wspólny temat no nic, może jakiś gorszy czas mieliśmy

Cytat:
Zrobilam fotki kiecy.
nie będę oryginalna - bardzo fajna sukienka i jakie nogi fajne

Cytat:
poczytałam, popisałam, wreszcie wiem, co u Was
napiszę jeszcze co u nas Kuba zaczyna "chodzić" przy meblach, wstaje już pięknie nie tylko przy mnie i potrafi przejść już kawałeczek
super

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu jupi
dobrze, że się udało już wyjść oby teraz już nic się do Julka nie przyplątało

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam: Amelcia miała wypadek
dobrze, że tylko tak to się skończyło; sama mam labradora i wiem, jakie to są szajbusy - nawet jak chcą tylko się bawić, to swoim ciężarem mogą zrobić krzywdę;

Cytat:
No i muszę się Wam pochwalić - dostałam telefon jest cudny
zazdroszczę
ja czekam już od świąt i chyba się nie doczekam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
O boziu, Pstryczkowa zaczyna rozkminkę Meneq, nie wiesz, na jaki grunt grząski własnie weszłas wyłamując sie z szeregu

Cytat:
Hej kochane pisze z frontu po weselnego było super wytanczylam sie
super, że się udała imprezka
no i Hania dała radę, Ty dałaś radę...

Cytat:
Tz ogarnął z rana mój i swój rower i pojeździłam dziś sobie. Ale było super
przypomniałaś mi o naszych zakurzonych rowerach w garażu rok temu TŻ w kółko gadał, że w tą wiosnę już będzie z Fifkiem jeździł, więc tylko czekam, kiedy go znowu najdzie i zacznie organizować jakieś siodełka, bagażniki czy cuś

Cytat:
no to brawa dla młodego a za samodzielne zaśnięcie jeszcze większe

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości