Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 19:34   #1111
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Mam pytanie z kategorii zaproszeniowej. Do Pań które będa dawać zaproszenie w swoim miejscu pracy.

U nas jest taki zwyczaj, że do Właściciela i Pani Prezes idzie się z zaproszeniami oraz daje się jedno do sekretariatu i jest ono tam stawiane. Każdy z pracowników prędzej czy później tamtędy przechodzi bo to takie centrum dowodzenia firmą, więc będzie mógł się z nim zapoznać. I teraz pytanie co wpisać na tym zaproszeniu do sekretariatu.
.. bla bla, mają zaszczyt zaprosić:
- Sz. P. pracowników firmy X
- Pracowników firmy X (bez Sz. P.)
- Koleżanki i Kolegów z firmy X
Dodam, że poza Szefostwem z wszystkimi w firmie jestem po imieniu, a nie na Pani/Pan.

Przy okazji: właśnie zerknęłam w kalendarz i nadchodzący tydzień będzie obfitował w aż trzy fajne ślubne daty.
Coś takie mam dziwne wrażenie, że mi ślubnie odwaliło!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-02-23 o 19:38
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:41   #1112
Dotka90
Zakorzenienie

ijaa -(...) koleżanki i kolegów z firmy XY
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:42   #1113
cornflower_girl
Zakorzenienie

Magheru Trzymam mocno kciuki za tatę

iliy Myślę, że najbliższe Wam osoby zrozumieją. A jeśli nie przyjdą - ich strata. Skoro robią tak duże problemy z dziećmi, to kto wie co wyszłoby w trakcie Waszego wesela.

ijaa Gratuluję florystki - ma piękne realizacje (zwłaszcza bukiet z załącznika).

fascinata Czeszę się w salonie - przygotowań i błogosławieństwa nie będzie u mnie w mieszkaniu, a salon jest po drodze. Poza tym odpocznę w salonie - niestety rodzice w ważne dni stresują się za bardzo ( warto ten czynnik też wziąć pod uwagę w szukaniu fryzjera na ślub)

velika Mieszkanie zapowiada się naprawdę fajnie - oby wypaliło

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A propos mnie strasznie zapadło w pamięć jedno ze zdjęć mojej fotograf, ma taki fajny klimat, właśnie z całą gromadką zwierzaków http://jasnykadr.pl/?page_id=233 trzecie czy tam czwarte od lewej
Jest świetne - ciekawe, skąd załatwili całą tę ferajnę Gratuluję obrączek i papierów, kreacje dla mamy świetne

say-hello Na moje oko są tam białe hortensje, goździki/eustomy i coś jak frezja(te z żółtym wnętrzem).Hortensje powinny być w sierpniu.

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały welony na stronie http://butterfly-dodatkislubne.pl/ - któraś zamawiała welon w kolorze ivory? Mam zagwozdkę, bo niby moja kieca nie jest śnieżnobiała, ale nie jest też ecru. Taka cieplejsza biel. I zastanawiam się, czy brać ivory (czy jest jakiś dużo ciemniejszy od śnieżnej bieli?) czy ten biały. Czy to się nie będzie tak rzucało w oczy? Chcę żeby to w miarę do siebie pasowało
justynkie Gratuluję świadkowej Wg mnie mucha pasuje kolorystycznie do bucików, ładny odcień pomarańczu.

ad rem Macie podobny staż związkowy co my Stanik przepiękny. Mam pytanie - skąd zamawiałaś muchę? Będę wdzięczna za namiary

alloffkowa Świetna etolka, stylowa i elegancka.

enzunio Zdrowia 17 zaproszeń - jestem pod wrażeniem

bachara U nas będą okrągłe stoliki, ale nasz - prostokątny (siedzimy przy nim my i świadkowie z osobami tow.).

Liana Nie ma reguły, ze przy okrągłych stołach ludzie się nie będą bawić. Niestety z paru wesel mam nieprzyjmne wspomnienia, jak rto goście przy stolikach się bardzo izolowali od innych ( min. rodzina panny młodej sobie, pana młodego sobie na drugim końcu sali i ogólna niechęć do siebie nawzajem).

KaEs Przepiękna sukienka, mam nadzieję że na żywo równie fajna co na zdjęciu

ines Dzięki za relację Bezproblemowych przygotowań

iza Własnoręcznie wykonane? Jeśli tak, to jesteś bardzo zdolna

Ja bym brała ivory (jest jasny odcień, ale widać że jest ciepły, odcina się od kartki papieru).

mala_czarnaGratuluję tortu

opium Swietna fryzura. Obie wersje są świetne, mnie bardziej pasuje druga , ze spinką wygląda obłędnie

coffee lover Przepieknie wyglądasz w tej sukience Rzeczywiście, pasek bardzo by się przydał. Wg mnie możesz bardziej poszaleć z szerokością paska i wielkością aplikacji.

marlenqa Dziwne podejście prezesa (generalnie nie rozumiem narzucania norm nie do spełnienia). Może rozmowa z szefem by coś pomogła - zgadzam się tu z tym oc napisała positive rebel. Trzymam kciuki za nową pracę - lepszą i bardziej satysfkacjonującą

A my po degustacji tortów, zaklepujemy nasz termin w cukierni. Zdecydowaliśmy się na smak marakujowo-pomarańczowy - wszystkim bardzo smakował - nie za słodki, orzeźwiający. Jedna sprawa z głowy mniej

Co do świadkowych - moją świadkową będzie siostrzenica - Młoda (pełnoletnia jest ). Zanim mój TŻ się oświadczył, myślałam że o świadkowanie poproszę moją bliską koleżankę. Niestety od jakiegoś czasu jest w związku z facetem, do którego nie mam zaufania (żonaty, jeszcze nie rozwiedziony z tendencjami manipulatorskimi). Spędza z nim bardzo dużo czasu, zeszłam na daleki plan. Młoda może nie będzie mieć duuużej ilości obowiązków jako świadkowa, ale się bardzo przejmuje - np. czy mam wymagania co do koloru jej sukienki. No i przeżywa to wesele strasznie - "Pierwszy raz będę wygladać jak człowiek"

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-02-24 o 17:00 Powód: Błąd w cytowaniu
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:01   #1114
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

alucior Mieszkanie zapowiada się naprawdę fajnie - oby wypaliło

to chyba jakaś pomyłka
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:10   #1115
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie z kategorii zaproszeniowej. Do Pań które będa dawać zaproszenie w swoim miejscu pracy.

U nas jest taki zwyczaj, że do Właściciela i Pani Prezes idzie się z zaproszeniami oraz daje się jedno do sekretariatu i jest ono tam stawiane. Każdy z pracowników prędzej czy później tamtędy przechodzi bo to takie centrum dowodzenia firmą, więc będzie mógł się z nim zapoznać. I teraz pytanie co wpisać na tym zaproszeniu do sekretariatu.
Dodam, że poza Szefostwem z wszystkimi w firmie jestem po imieniu, a nie na Pani/Pan.
nie znam się na etykiecie ale napisałabym 'koleżanki i kolegów z firmy x'

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

cornflower, dziękuję
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:19   #1116
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Patrze na tą sukienkę i się napatrzeć nie mogę.... jak ja wam zazdroszczę, że możecie takie sukienki w ciemno przez internet zamawiać... ja z moim wzrostem i obwodem bioder to wszystko muszę mierzyć zanim kupię a w stacjonarnych sklepach nie ma takich fajnych rzeczy
Znam Twój ból

Cytat:

Przy okazji: właśnie zerknęłam w kalendarz i nadchodzący tydzień będzie obfitował w aż trzy fajne ślubne daty.
Coś takie mam dziwne wrażenie, że mi ślubnie odwaliło!
Jak dla mnie pierwsza opcja odpada zupełnie a dwie pozostałe są ok
Stary 2014-02-23, 20:23   #1117
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w dniu ślubu czeszecie się w domu czy salonie?
niestety nie znalazłam fryzjerki, ktora moglababy przyjechać do mnie do domu

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja bym chciała, żeby mnie fryzjerka uczesała w domu, ale u nas taka opcja nie przejdzie tak samo makijażystka. twierdzą, że dopiero od 5 osób im się to opłaci. a ja aż tyle w domu osób nie uzbieram, a koleżanek do domu w tym dniu nie chcę aż tylu zapraszać
a ja bym chciała nie mam siostry, ani kuzynki i nie chce być w tym dniu tylko z mamą... ale z jednej strony mama twierdzi że przesadzam i cuduje, a z drugiej to nie wiem czy one mialyby ochote przygotowywać sie u mnie.... i chyba jednak nie zaproszę
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które zamawiały welony na stronie http://butterfly-dodatkislubne.pl/ - któraś zamawiała welon w kolorze ivory? Mam zagwozdkę, bo niby moja kieca nie jest śnieżnobiała, ale nie jest też ecru. Taka cieplejsza biel. I zastanawiam się, czy brać ivory (czy jest jakiś dużo ciemniejszy od śnieżnej bieli?) czy ten biały. Czy to się nie będzie tak rzucało w oczy? Chcę żeby to w miarę do siebie pasowało
jeżeli są do wyboru tylko 2 kolory, to ten nie biały będzie raczej intensywnie ecru, ale nie taki chamski żółty
Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała wcześniej co planują dziewczyny z ombre na włosach - ja mam swoje długie i ciemne, ombre mam ciemny zimny blond / moim zdaniem nieskromnym - fryzjerka spisuje się na medal!/ i nie wiem co planuję chciałabym koka albo jakiegoś wysokiego kucyka ( ??? ), nie chcę malować wszystkich włosów na jednolity kolor specjalnie na ślub, bo później nie wrócę do ombre A w koku mam ciemną górę i jasny sam kok
ale ombre daje niesamowite mozliwości - żadne romantyczne upięcia nie wyglądaja tak pieknie jak na ombre

Opiumalfa
fryzura ślubna zdecydowanie druga!
Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
U mnie z nowosci: Suknia slubna zamowiona bedzie w polowie czerwca Ale jestem podjadana i happy Więc oficjalnie w załączniku moja suknia:jupi : Kolor na zdjęciu tośmietankowa biel, moja będzie w śnieżnej bieli.
Zastanawiam się tylko jaki pasek w talii gladki czy z aplikacja, a moze bez paska?? Pasek na zdjęciach jest przypadkowy.
ale piękna z paskiem z aplikacjami koniecznie!

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie było mnie kilka dni, nie nadrobię..
Przyszłam powiedzieć że życie zawaliło mi się do góry nogami, i po prostu nie dam rady cieszyć się ze ślubu
We czwartek miałam nalot prezesa, i powiedział mi że jeżeli w marcu nie zrobię planu sprzedażowego to mnie zwolni..
A ja tego planu nie zrobię bo jest mega duży, wiem że nie dam rady.
Siedzę teraz i przeprawiam CV, i chyba muszę szukać nowej pracy.
Boże, a w tym roku ślub! Jeśli stracę pracę nie wiem jak my się utrzymamy.
Przepraszam za spam ale musiałam to napisać żadne gadżety ślubne już mnie nie cieszą, siedzę i płaczę 3 dzień
nie łam się niektorzy uważają, ze takie naskakiwanie na pracownika i straszenie to najlepsza motywacja, ale sie mylą - może nie chce on ciebie zwolnić tylko w taki głupi sposób zmotywować?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Kiedyś był temat kolejności osób na zaproszeniach. Znalazłam coś takiego:

Personalizacja zaproszenia - Kolejność
Jeżeli z treści zaproszenia wynika to imiona i nazwiska gości powinny być w IV przypadku BIERNIKU (kogo?) i z uwzględnieniem liczby mnogiej przy nazwisku: zapraszamy "Sz.P. Annę i Jana Brzęczyszczykiewiczów"
weź to powiedz mojemu teściowi, ktory jest uparty jak nie wiem i ciagle wkurza mnie tekstem- nie-odmienia-sie już żadne argumenty do niego nie trafiają, w jego świecie sie nie odmienia i już
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:23   #1118
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
My mamy okrągłe stoły i jeszcze nie wiemy jak to rozwiązać, ale rozwiązania są dwa- z tego co mówiła pani w naszym hotelu:

1. młodzi siedzą przy stole prostokątnym, tradycyjnie "pod ścianą" , przeważnie w 6 osób - Młodzi + świadkowie + ich osoby towarzyszące.
2. młodzi siedzą przy okrągłym stole na środku sali.

Nie wiem które rozwiązanie wybierzemy. Z jednej strony nie po to decydujemy się na okrągłe stoły, żebyśmy sami siedzieli przy prostokątnym, szczególnie że wtedy siedzimy troszkę jak na wystawie i niezbyt mi się to widzi.
Porozmawiam z moją dekoratorką i pewnie wybierzemy jednak opcję okrągłego stołu inaczej, bardziej "bogato" przystrojonego, tak że będzie z daleka widać który to stół PM

Ja w ogóle jednak boję się tych okrągłych stołów, że to zły pomysł Nigdy nie byłam na weselu z okrągłymi stołami, troszkę się tym martwię. Na szczęście w każdej chwili można zmienić ustawienie i wybrać jednak stoły prostokątne moja sala pięknie wygląda ze stołami okrągłymi i dlatego je wybraliśmy ale boję się, że ludzie się nie będą bawić i jakoś podzielę towarzystwo
ja mam takie same obawy jak ty też obawiam sie tego jak wypadnie wesele z okragłymi stołami ale ejstem dobrej myśli tak mi sie strasznie one podobają, że na pewno z nich nie zrezygnuje choćby nie wiem co
a co do naszego siedzenia to mimo okragłych stołów bierzemy prostokątny, naprawde pieknie jest wtedy MP wyeksponowana (widzielismy nasza salę w jednym i drugim rozwiązaniu)
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn, których TŻci ubierają muszkę. Kupujecie muchy wiązane? Te gotowe, o ile fajnie wyglądają to jakoś dziwnie wyglądają kiedy widoczne jest to zapięcia przy kołnierzyku łamanym. Czy tylko ja przesadzam?
ani ja, ani Tż nie umiemy wiązać muchy, także nie zamierzamy sie przejmować zapięciem
Stary 2014-02-23, 20:26   #1119
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam na chwilę

chwalę się tylko, że w weekend byliśmy w Łodzi u mojej rodziny i rodziny TŻ i rozdaliśmy 17 zaproszeń

sumując z poprzednim weekendem mamy już rozdane 32 ale to i tak mniej niż połowa jeszcze

tak jak zapowiadałam będzie mnie tu mało w najbliższym czasie bo przyspieszam z 3 i 4 rozdziałem magisterki

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:26   #1120
swiat_katarzyny
Zadomowienie

a u mnie z nowości to obrączki sa już z nami - wybrałam 5 mm ale czuje że popełniłam błąd chyba za szeroka jest jednak.... mam wątpliwości
przyszły buty Tż - za duże, trzeba wymienić, czyli znów ponosić koszty... ehhh...
zaczeliśmy remont na górze i idzie nam strasznie powoli - przed weselem nie zdążymy - a tak na to liczyłam
ogólnie jakoś tak.... nie fajnie jest....

p.s. przyszły pierwsze zapytania o makijaż, ale dlaczego wsyztskie albo na 14, albo na 15 albo na 16 sierpnia?! czemu w okolicach mojego ślubu? a tak to cisza...
strasznie niecierpliwa jestem chyba...

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-23 o 20:28
Stary 2014-02-23, 20:33   #1121
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a u mnie z nowości to obrączki sa już z nami - wybrałam 5 mm ale czuje że popełniłam błąd chyba za szeroka jest jednak.... mam wątpliwości
przyszły buty Tż - za duże, trzeba wymienić, czyli znów ponosić koszty... ehhh...
zaczeliśmy remont na górze i idzie nam strasznie powoli - przed weselem nie zdążymy - a tak na to liczyłam

p.s. przyszły pierwsze zapytania o makijaż, ale dlaczego wsyztskie albo na 14, albo na 15 albo na 16 sierpnia?! czemu w okolicach mojego ślubu? a tak to cisza...
cierpliwości w takim razie

na mojej dłoni 5mm wyglądały nijak i jak założyłam 4mm to od razu wiedziałam, że taką szerokość muszę mieć TŻ będzie miał 5mm

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:43   #1122
lexie42
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Można się przyłączyć?
Drugiego sierpnia czeka mnie ten wyjątkowy dzień.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:51   #1123
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
W ten sam dzień ślubujemy. Jak wasze przygotowania?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:53   #1124
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

a ja bym chciała nie mam siostry, ani kuzynki i nie chce być w tym dniu tylko z mamą... ale z jednej strony mama twierdzi że przesadzam i cuduje, a z drugiej to nie wiem czy one mialyby ochote przygotowywać sie u mnie.... i chyba jednak nie zaproszę
a świadkowa? ja też nie mam siostry, ale mama i świadkowa mi wystarczą

Cytat:
ja też ślubuję 02.08
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:54   #1125
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

swiat_katarzyny
Może nie będzie tak źle. Ja wzięłam szeroką na 6mm, a palce mam dość drobne (rozmiar 8) i wcale nie wygląda na taką szeroką.

Cytat:
Witaj Opowiedz coś o Was, przygotowaniach.

justynkie
I jak buty?

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:54   #1126
Ad rem
Zadomowienie

cornflower - zamawiałam z Top Secret, jest teraz przeceniona na 19,99zł
witam nową PMkę

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:55   #1127
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Życzę dużo cierpliwość i do remontu i do prób w makijażu!
A z tym 15 sierpnia to mam teorię :P Dużo salonów urody jest wtedy zamkniętych i jak makijażystka nie maluje poza salonem to PM musi szukać kogoś kto ją umaluje w ten dzień.
Stary 2014-02-23, 20:56   #1128
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Super, my godzinkę później o 16

A przygotowania pełną parą. W lutym udało nam się załatwić kilka rzeczy, zaczęło się od zamówienia sukni, potem auto i obrączki też już zamówione dzisiaj udało mi się upolować dobry stanik pod sukienkę, a w następnym tygodniu zamawiamy zaproszenia - już mamy wybrane, lista zrobiona teraz najgorszą zmorą będą buty
Stary 2014-02-23, 21:01   #1129
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja też 2 sierpnia Trochę nas już jest hihi

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Super, my godzinkę później o 16

A przygotowania pełną parą. W lutym udało nam się załatwić kilka rzeczy, zaczęło się od zamówienia sukni, potem auto i obrączki też już zamówione dzisiaj udało mi się upolować dobry stanik pod sukienkę, a w następnym tygodniu zamawiamy zaproszenia - już mamy wybrane, lista zrobiona teraz najgorszą zmorą będą buty
''

Poka suknię i zaproszenia

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:08   #1130
lexie42
Zakorzenienie

Wrzucam suknię na zdjęciu jest ecru, moja będzie biała

Edytowane przez lexie42
Czas edycji: 2014-03-13 o 18:06
Stary 2014-02-23, 21:31   #1131
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Ślicznie w niej wyglądasz

Dziewczyny które mają kolorowe dodatki
powiedzcie mi czy wasi TŻ zakładają w tym samym kolorze krawat/muche itp? bo mój by mnie chyba zabił jakbym mu kazała w kolorze fuksji krawat włożyć i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
Stary 2014-02-23, 21:39   #1132
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

A dziewczyny 2 w 1 nie szukałaś? Takiej co maluje i czesze?

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

powiedzcie mi czy wasi TŻ zakładają w tym samym kolorze krawat/muche itp? bo mój by mnie chyba zabił jakbym mu kazała w kolorze fuksji krawat włożyć i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
Ja planowałam kolorową muchę. Ale usłyszałam sprzeciw. Więc pewnie zostaną tylko kwiataki w butonierce pod kolor... A marzyła mi się taka jaką wrzucała justykie

W nas świadkową będzie moja siostra cioteczna, sukienkę już ma w domu, szybciej niż ja swoją hehehe. A świadkiem będzie nasz wspólny dobry kolega ze studiów, TŻ z nim chodził do LO i mieszkał w akademiku. Strasznie przejął się swoją rolą. Więc będzie dobrze

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:40   #1133
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mój TŻ będzie miał krawat w kolorze moich butów (fioletowy).
U mnie jest o tyle łatwiejsza sytuacja, że TŻ od razu mówił, że on nie chce nic innego poza standardowych krawatem (żadnych tych zdobionych we wzorki koszul, marszczonych szerokich krawatów i innych jak on to mówi śmieci).
Jednocześnie jak decydowałam się na kolor - bo zostawił mi tu wolną rękę i wiedząc, że będzie miał w tym kolorze krawat automatycznie odrzuciłam wszystkie kolory w których wiem, że czułby się nieswojo: mocny różowy, żółty, pomarańczowy.

Jeśli TŻ nie chce krawata pod kolor przewodni to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jasny ładnie współpracujący z koszulą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 21:46   #1134
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:

My się zastanawiamy bo nie woem jak na zielony krawat zareaguje mama TŻ ta wiec biwrzemy pod uwage opcje czegoś innego do kościoła i na wesele a zielony krawat będzie na plener

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-23, 21:47   #1135
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna gratulacje

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:48   #1136
Liana
Zadomowienie

Cytat:
ale ombre daje niesamowite mozliwości - żadne romantyczne upięcia nie wyglądaja tak pieknie jak na ombre

[:
Cytat:
ja mam takie same obawy jak ty też obawiam sie tego jak wypadnie wesele z okragłymi stołami ale ejstem dobrej myśli tak mi sie strasznie one podobają, że na pewno z nich nie zrezygnuje choćby nie wiem co
a co do naszego siedzenia to mimo okragłych stołów bierzemy prostokątny, naprawde pieknie jest wtedy MP wyeksponowana (widzielismy nasza salę w jednym i drugim rozwiązaniu)
Świat_katarzyny, a podzielisz się jakimiś inspiracjami odnośnie romantycznych upięć ?? Ja głupieję ze swoją fryzurą, nie mam pleców w sukience i nie chcę ich zasłaniać, a włosy mam prawie do pasa i ich rozpuszczenie odpada. W ogóle nienawidzę koków , może rzeczywiście jakiś romantic look

co do stołów - pogadam z florystką i menagerką i może coś ustalimy. Menagerka mówiła nam, że jedna para powiesiła nad swoim prostokątnym stołem swoje ogromne czarno-białe zdjęcie z sesji narzeczeńskiej, reszta stołów była okrągła. Podobno efekt przeboski. U mnie to prawdę mówiąc istnieje potrzeba izolowania niektórych od siebie

Cytat:

Ja mam różowe buty (jedne z wielu ) i różowe kwiatki w bukiecie, TŻ tylko "przystaje" kwiatkiem w butonierce.

Powiem szczerze, że mi nie podoba się takie dopasowanie Pary Młodej. Byłam na weselu, gdzie PM miała czerwone buty i pas, kwiat we włosach i bukiet, a Pan Młody miał czerwoną muchę i pas i butonierkę. Jakoś za dużo mi tego było.

Moim zdaniem krawat powinien być mimo wszystko stonowany, zgodnie z zasadami dress code dot. tej okazji, a zaszaleć można z butonierką. Ew. skarpetami
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:57   #1137
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
U mnie z nowosci: Suknia slubna zamowiona bedzie w polowie czerwca Ale jestem podjadana i happy Więc oficjalnie w załączniku moja suknia:jupi : Kolor na zdjęciu tośmietankowa biel, moja będzie w śnieżnej bieli.
Zastanawiam się tylko jaki pasek w talii gladki czy z aplikacja, a moze bez paska?? Pasek na zdjęciach jest przypadkowy.
Ślicznie wyglądasz A co do paska, to z paskiem na pewno i chyba z aplikacją

Opium, bardzo ładne fryzurki! Bardziej podoba mi się warkocz na boku z wersji 1, ale z 2 koczek

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 21:57   #1138
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Mój TŻ będzie miał krawat w kolorze moich butów (fioletowy).
U mnie jest o tyle łatwiejsza sytuacja, że TŻ od razu mówił, że on nie chce nic innego poza standardowych krawatem (żadnych tych zdobionych we wzorki koszul, marszczonych szerokich krawatów i innych jak on to mówi śmieci).
Jednocześnie jak decydowałam się na kolor - bo zostawił mi tu wolną rękę i wiedząc, że będzie miał w tym kolorze krawat automatycznie odrzuciłam wszystkie kolory w których wiem, że czułby się nieswojo: mocny różowy, żółty, pomarańczowy.

Jeśli TŻ nie chce krawata pod kolor przewodni to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jasny ładnie współpracujący z koszulą.
A jakie masz buty i skąd? Bo ja też szukam fioletowych

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:59   #1139
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie wyglądasz w tej sukience Też jestem fanką białych sukienek

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:07   #1140
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
A jakie masz buty i skąd? Bo ja też szukam fioletowych
Taneczne. Dokładnie taki model: http://www.akcesdance.pl/wizdam/view.php?m=26
Moje prezentują się tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki1.jpg (42,2 KB, 36 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości