|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Mam pytanie z kategorii zaproszeniowej. Do Pań które będa dawać zaproszenie w swoim miejscu pracy.
U nas jest taki zwyczaj, że do Właściciela i Pani Prezes idzie się z zaproszeniami oraz daje się jedno do sekretariatu i jest ono tam stawiane. Każdy z pracowników prędzej czy później tamtędy przechodzi bo to takie centrum dowodzenia firmą, więc będzie mógł się z nim zapoznać. I teraz pytanie co wpisać na tym zaproszeniu do sekretariatu. .. bla bla, mają zaszczyt zaprosić: - Sz. P. pracowników firmy X - Pracowników firmy X (bez Sz. P.) - Koleżanki i Kolegów z firmy X Dodam, że poza Szefostwem z wszystkimi w firmie jestem po imieniu, a nie na Pani/Pan. Przy okazji: właśnie zerknęłam w kalendarz i nadchodzący tydzień będzie obfitował w aż trzy fajne ślubne daty. Coś takie mam dziwne wrażenie, że mi ślubnie odwaliło!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-02-23 o 19:38 |
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa -(...) koleżanki i kolegów z firmy XY
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Magheru Trzymam mocno kciuki za tatę
![]() iliy Myślę, że najbliższe Wam osoby zrozumieją. A jeśli nie przyjdą - ich strata. Skoro robią tak duże problemy z dziećmi, to kto wie co wyszłoby w trakcie Waszego wesela. ijaa Gratuluję florystki - ma piękne realizacje (zwłaszcza bukiet z załącznika). fascinata Czeszę się w salonie - przygotowań i błogosławieństwa nie będzie u mnie w mieszkaniu, a salon jest po drodze. Poza tym odpocznę w salonie - niestety rodzice w ważne dni stresują się za bardzo ( warto ten czynnik też wziąć pod uwagę w szukaniu fryzjera na ślub) velika Mieszkanie zapowiada się naprawdę fajnie - oby wypaliło ![]() Cytat:
Gratuluję obrączek i papierów, kreacje dla mamy świetne ![]() say-hello Na moje oko są tam białe hortensje, goździki/eustomy i coś jak frezja(te z żółtym wnętrzem).Hortensje powinny być w sierpniu. Cytat:
Wg mnie mucha pasuje kolorystycznie do bucików, ładny odcień pomarańczu.ad rem Macie podobny staż związkowy co my Stanik przepiękny. Mam pytanie - skąd zamawiałaś muchę? Będę wdzięczna za namiary ![]() alloffkowa Świetna etolka, stylowa i elegancka. enzunio Zdrowia 17 zaproszeń - jestem pod wrażeniem ![]() bachara U nas będą okrągłe stoliki, ale nasz - prostokątny (siedzimy przy nim my i świadkowie z osobami tow.). Liana Nie ma reguły, ze przy okrągłych stołach ludzie się nie będą bawić. Niestety z paru wesel mam nieprzyjmne wspomnienia, jak rto goście przy stolikach się bardzo izolowali od innych ( min. rodzina panny młodej sobie, pana młodego sobie na drugim końcu sali i ogólna niechęć do siebie nawzajem). KaEs Przepiękna sukienka, mam nadzieję że na żywo równie fajna co na zdjęciu ![]() ines Dzięki za relację Bezproblemowych przygotowań ![]() iza Własnoręcznie wykonane? Jeśli tak, to jesteś bardzo zdolna ![]() Ja bym brała ivory (jest jasny odcień, ale widać że jest ciepły, odcina się od kartki papieru). mala_czarnaGratuluję tortu ![]() opium Swietna fryzura. Obie wersje są świetne, mnie bardziej pasuje druga , ze spinką wygląda obłędnie ![]() coffee lover Przepieknie wyglądasz w tej sukience marlenqa Dziwne podejście prezesa (generalnie nie rozumiem narzucania norm nie do spełnienia). Może rozmowa z szefem by coś pomogła - zgadzam się tu z tym oc napisała positive rebel. Trzymam kciuki za nową pracę - lepszą i bardziej satysfkacjonującą ![]() A my po degustacji tortów, zaklepujemy nasz termin w cukierni. Zdecydowaliśmy się na smak marakujowo-pomarańczowy - wszystkim bardzo smakował - nie za słodki, orzeźwiający. Jedna sprawa z głowy mniej ![]() Co do świadkowych - moją świadkową będzie siostrzenica - Młoda (pełnoletnia jest ). Zanim mój TŻ się oświadczył, myślałam że o świadkowanie poproszę moją bliską koleżankę. Niestety od jakiegoś czasu jest w związku z facetem, do którego nie mam zaufania (żonaty, jeszcze nie rozwiedziony z tendencjami manipulatorskimi). Spędza z nim bardzo dużo czasu, zeszłam na daleki plan. Młoda może nie będzie mieć duuużej ilości obowiązków jako świadkowa, ale się bardzo przejmuje - np. czy mam wymagania co do koloru jej sukienki. No i przeżywa to wesele strasznie - "Pierwszy raz będę wygladać jak człowiek"
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-02-24 o 17:00 Powód: Błąd w cytowaniu |
||
|
|
|
#1114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale napisałabym 'koleżanki i kolegów z firmy x' ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- cornflower, dziękuję
|
|
#1116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1117 | ||||||
|
Zadomowienie
|
niestety nie znalazłam fryzjerki, ktora moglababy przyjechać do mnie do domu
![]() Cytat:
nie mam siostry, ani kuzynki i nie chce być w tym dniu tylko z mamą... ale z jednej strony mama twierdzi że przesadzam i cuduje, a z drugiej to nie wiem czy one mialyby ochote przygotowywać sie u mnie.... i chyba jednak nie zaproszę ![]() Cytat:
Cytat:
Opiumalfa fryzura ślubna zdecydowanie druga! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też obawiam sie tego jak wypadnie wesele z okragłymi stołami tak mi sie strasznie one podobają, że na pewno z nich nie zrezygnuje choćby nie wiem coa co do naszego siedzenia to mimo okragłych stołów bierzemy prostokątny, naprawde pieknie jest wtedy MP wyeksponowana (widzielismy nasza salę w jednym i drugim rozwiązaniu) Cytat:
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
witam na chwilę
chwalę się tylko, że w weekend byliśmy w Łodzi u mojej rodziny i rodziny TŻ i rozdaliśmy 17 zaproszeń sumując z poprzednim weekendem mamy już rozdane 32 ale to i tak mniej niż połowa jeszcze ![]() tak jak zapowiadałam będzie mnie tu mało w najbliższym czasie bo przyspieszam z 3 i 4 rozdziałem magisterki
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie z nowości to obrączki sa już z nami - wybrałam 5 mm ale czuje że popełniłam błąd
chyba za szeroka jest jednak....![]() przyszły buty Tż - za duże, trzeba wymienić, czyli znów ponosić koszty... ehhh... zaczeliśmy remont na górze i idzie nam strasznie powoli - przed weselem nie zdążymy - a tak na to liczyłam ogólnie jakoś tak.... nie fajnie jest.... ![]() p.s. przyszły pierwsze zapytania o makijaż, ale dlaczego wsyztskie albo na 14, albo na 15 albo na 16 sierpnia?! czemu w okolicach mojego ślubu? strasznie niecierpliwa jestem chyba...
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-02-23 o 20:28 |
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na mojej dłoni 5mm wyglądały nijak i jak założyłam 4mm to od razu wiedziałam, że taką szerokość muszę mieć
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Można się przyłączyć? Drugiego sierpnia czeka mnie ten wyjątkowy dzień.
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak wasze przygotowania?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
swiat_katarzyny
Może nie będzie tak źle. Ja wzięłam szeroką na 6mm, a palce mam dość drobne (rozmiar 8) i wcale nie wygląda na taką szeroką. Cytat:
justynkie I jak buty? |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
cornflower - zamawiałam z Top Secret, jest teraz przeceniona na 19,99zł
![]() witam nową PMkę
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym 15 sierpnia to mam teorię :P Dużo salonów urody jest wtedy zamkniętych i jak makijażystka nie maluje poza salonem to PM musi szukać kogoś kto ją umaluje w ten dzień.
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Super, my godzinkę później o 16
![]() A przygotowania pełną parą. W lutym udało nam się załatwić kilka rzeczy, zaczęło się od zamówienia sukni, potem auto i obrączki też już zamówione dzisiaj udało mi się upolować dobry stanik pod sukienkę, a w następnym tygodniu zamawiamy zaproszenia - już mamy wybrane, lista zrobiona teraz najgorszą zmorą będą buty
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też 2 sierpnia
Trochę nas już jest hihi---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Poka suknię i zaproszenia
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam suknię
na zdjęciu jest ecru, moja będzie biała
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2014-03-13 o 18:06 |
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Ślicznie w niej wyglądasz
![]() Dziewczyny które mają kolorowe dodatki powiedzcie mi czy wasi TŻ zakładają w tym samym kolorze krawat/muche itp? bo mój by mnie chyba zabił jakbym mu kazała w kolorze fuksji krawat włożyć i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
|
|
#1132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziewczyny 2 w 1 nie szukałaś? Takiej co maluje i czesze? Cytat:
![]() W nas świadkową będzie moja siostra cioteczna, sukienkę już ma w domu, szybciej niż ja swoją hehehe. A świadkiem będzie nasz wspólny dobry kolega ze studiów, TŻ z nim chodził do LO i mieszkał w akademiku. Strasznie przejął się swoją rolą. Więc będzie dobrze
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ będzie miał krawat w kolorze moich butów (fioletowy). U mnie jest o tyle łatwiejsza sytuacja, że TŻ od razu mówił, że on nie chce nic innego poza standardowych krawatem (żadnych tych zdobionych we wzorki koszul, marszczonych szerokich krawatów i innych jak on to mówi śmieci). Jednocześnie jak decydowałam się na kolor - bo zostawił mi tu wolną rękę i wiedząc, że będzie miał w tym kolorze krawat automatycznie odrzuciłam wszystkie kolory w których wiem, że czułby się nieswojo: mocny różowy, żółty, pomarańczowy. Jeśli TŻ nie chce krawata pod kolor przewodni to myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie jasny ładnie współpracujący z koszulą.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna
gratulacje
|
|
#1136 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja głupieję ze swoją fryzurą, nie mam pleców w sukience i nie chcę ich zasłaniać, a włosy mam prawie do pasa i ich rozpuszczenie odpada. W ogóle nienawidzę koków , może rzeczywiście jakiś romantic look ![]() co do stołów - pogadam z florystką i menagerką i może coś ustalimy. Menagerka mówiła nam, że jedna para powiesiła nad swoim prostokątnym stołem swoje ogromne czarno-białe zdjęcie z sesji narzeczeńskiej, reszta stołów była okrągła. Podobno efekt przeboski. U mnie to prawdę mówiąc istnieje potrzeba izolowania niektórych od siebie ![]() ![]() Cytat:
) i różowe kwiatki w bukiecie, TŻ tylko "przystaje" kwiatkiem w butonierce.Powiem szczerze, że mi nie podoba się takie dopasowanie Pary Młodej. Byłam na weselu, gdzie PM miała czerwone buty i pas, kwiat we włosach i bukiet, a Pan Młody miał czerwoną muchę i pas i butonierkę. Jakoś za dużo mi tego było. Moim zdaniem krawat powinien być mimo wszystko stonowany, zgodnie z zasadami dress code dot. tej okazji, a zaszaleć można z butonierką. Ew. skarpetami ![]()
|
|||
|
|
|
#1137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do paska, to z paskiem na pewno i chyba z aplikacją ![]() Opium, bardzo ładne fryzurki! Bardziej podoba mi się warkocz na boku z wersji 1, ale z 2 koczek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też szukam fioletowych
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądasz w tej sukience
Też jestem fanką białych sukienek
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Taneczne. Dokładnie taki model: http://www.akcesdance.pl/wizdam/view.php?m=26
Moje prezentują się tak:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

I teraz pytanie co wpisać na tym zaproszeniu do sekretariatu.

Wg mnie mucha pasuje kolorystycznie do bucików, ładny odcień pomarańczu.
15.09.2014
nie mam siostry, ani kuzynki i nie chce być w tym dniu tylko z mamą... ale z jednej strony mama twierdzi że przesadzam i cuduje, a z drugiej to nie wiem czy one mialyby ochote przygotowywać sie u mnie.... i chyba jednak nie zaproszę
chciałabym koka albo jakiegoś wysokiego kucyka ( ???
A w koku mam ciemną górę i jasny sam kok 

Bo ja też szukam fioletowych