Mamusie sierpień 2014 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 06:50   #3241
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Tasia wyobraź sobie że mój lekarz nie dał mi do siebie numeru więc muszę czekać na wizytę albo iść po weekendzie ale ci powiem że to nie jest taki mega dokuczliwy ból.więc może odczekam..

zaczarowanadlaniego a dlaczego chcesz iść w czarnej?? Jak lubisz ciemne kolory to może wybierz granat

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 08:01   #3242
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Niebieskie oczy, karnacja raczej średnia ani jasna ani ciemna coś po między jestem brunetka ciemna. Z racji tego że mam duże piersi to czuje się lepiej bez dekoltu i w czarnym nie lubię eksponować swojego ciała . Taki dzikusek ze mnie
Myślałam o jakimś żywszym kolorze. Najlepiej elegancka sukienka.

Jak nie lubisz się odkrywać to może coś takiego:

http://allegro.pl/asos-sliczna-elega...928708407.html

http://allegro.pl/listing/listing.ph...C4%85%C5%BCowa

http://allegro.pl/dm-asos-exclusive-...918305550.html

http://allegro.pl/asos-sliczna-pudro...918908424.html

A może coś klasycznego. Coś w stylu lat 60. Granatowy też jest ładny, elegancki kolor.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
ja bardzo lubię czarny kolor ale pannę młoda w czerni jakoś ciężko mi sobie wyobrazić

a jeśli chodzi o imiona to ja dla chłopca chciała bym Joshua ale pewnie w polskim urzędzie będzie problem z takim imieniem bo nie ma go w rejestrze imion które można nadawać, a dla dziewczynki jeszcze nie wybralismy
Mi też podoba się to imię. Jest piękne. Dawno temu musiałam, żeby właśnie tak nazwać syna. Maż wybrał Franka i Hanie. Jak okaże się, że będzie córeczka to będę negocjować. Franek jest ok.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 10:35   #3243
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Piękne te sukieneczki ja na wesele w maju do sis idę ale mam dużo czasu jeszcze

zaczarowanadlaniego jeszcze raz napiszę że w granacie na pewno będzie ci ładnie

Stary 2014-02-23, 13:11   #3244
Mamamarta2010
Raczkowanie

Hej Dziewczynki!! Ale piekne sloneczko dzis Az humor mi sie polepszyl, w dodatku moi chlopcy poszli do kina na stacyjkowo wiec mam chwile dla siebie ehhh bylam na krotkim spacerku, dokonczylam czytac ksiazke w wannie a zaraz spadam na obiadek do Mamy)
Nie no takie niedziele to zyc nie umierac

Milego i slonecznego dnia dla Was i pozdrowionka dla bobasow w brzuszkach

P.S. Dzisiaj stwierdzilam ze musze skonczyc ze slodyczami bo normanie z 20 kg przytyje i pozniej bedzie ryk... w ogole to slinka mi leci na widok warzyw, salatek i zdrowego zarcia a jak przyjdzie ugotowac obiad to masakra robie jakies swinstwa smazone:/ Kurka no.... Wczoraj robilam kotleciki z kurczaka (pokrojonego w kostke), do tego skorka z pomaranczy, starta marchewka duza, jajo, maka i sru na patelnie, dzeicko zjadlo to najwazniejsze ale mi jakos srednio:/ w ogole tluste to i ta skora pomaranczowa...ble, no ale trza bylo przepis wyprobowac

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Czy wypada zalozyc czarna sukienke na slub cywilny ?

jakos nie wyobrazam sobie siebie w innym kolorze
Powiem Ci ze tez tak mialam, ze tylko czarny i czarny, ale w koncu dalam spokoj bo nie zawsze pasowalo, choc nadal moje kolory to brazy, beze, kolory ziemi..

Ja jak mialam cywilny zalozylam szara jasna dosyc sukienke i gruby pas czarny na biodra, na to zakiet....czarny :P Wiec rozumiem Cie znakomicie Ale ja w ogole mialam wszystko gdzeis bo lacznie na slubie bylo nas 10 osob w tym moj synek-wtedy 10 miesieczny wiec nawet nie kupowalam specjalnie sukienki na ta okazje

Ale teraz jak masz slicznie zaokraglony brzuszek to moze Ci przejdzie? Ja sie wstydze brzucha normalnie ale teraz w ciazy jest super, nie mam zwiazanych z tym kompleksow

Jak masz szczuple nogi to teraz sa modne sukienki takie odcinane pod biustem a potem troche rozkloszowane tak ze nawet brzuszka nie widac ale za to nozki mozna wyeksponowac Albo typu bombka ale nie wszyscy dobrze w tym wygladaja..

Jak masz wciecie i zgrabne nogi to nie bedziesz miala problemow na pewno i znajdziec cos pieknego

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 14:46   #3245
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

NO ja właśnie myślałam o jakieś fajnej długiej luźnej od pasa (a raczej od podbiustu) aż do samej ziemi z jednym długim rękawem a do kolorów to już będę miała dylemat.. hm ale gdzie w ogóle będę mogła taką kupić , bo się dowiedziałam że i w czerwcu kolejne wesele będzie więc mam dwa wesela i zamierzam iść w jednej tej samej a co :P kupię jedną a konkretną i piękną

Udanej i słonecznej niedzieli życzę

Stary 2014-02-23, 15:41   #3246
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Tasia wyobraź sobie że mój lekarz nie dał mi do siebie numeru więc muszę czekać na wizytę albo iść po weekendzie ale ci powiem że to nie jest taki mega dokuczliwy ból.więc może odczekam..
Ja to jestem jednak z innej bajki, w życiu nie przyszłoby mi do głowy żeby numeru oczekiwać. Przecież ten gin też człowiek, ma rodzinę, jakieś plany na weekend, cokolwiek, jego sprawa przecież nie jest niewolnikiem. A taka porada telefoniczna i tak się sprowadza do weź no-spę i poczekaj a jak nie przejdzie to jedź do szpit bo bez badania to nikt nic mądrego nie powie. Tyle to i my Ci tu możemy poradzić

Chyba u wszystkich piękna pogoda bo pustki. Ehh...niechby już była wiosna
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:10   #3247
konikowa84
Przyczajenie

Wiosna juz niedługo pewnie, mnie przeraża noszenie ogromnego brzucha przez cale lato w upały :'( jeszcze tego ciepła będziemy miały dosyć
konikowa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 20:15   #3248
mamuska11
Rozeznanie

Ja planuje do połowy czerwca juz miec wszystko gotowe a pózniej tylko leżeć w ogródku w basenie i jeść lody cały lipiec aż do porodu w tamtym roku tak spędziłam lato dwa psy biegały po ogrodzie moja Zuza pluskala sie w baseniku ma na ogródku piaskownice zjeżdżalnie i domek takze sie nie nudziła starsza córka gonila psy i pryskala z węża woda a ja miałam święty spokój leżałam i zajadalam sie lodami nawet nie myślałam sie nigdzie ruszać z domu przez wszystkie upały.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:21   #3249
konikowa84
Przyczajenie

Ja pewnie podobnie z tą różnica, ze moje dziecko bedzie miała troszkę ponad rok i pewnie bede musiała za nią biegać a mam prawie 1500m ogrodu także bedzie masakra
Stary 2014-02-23, 20:29   #3250
tygrysek1641
Przyczajenie

Widzę że mamy podobne plany mam tylko nadzieję że moje dziecko pozwoli mi międzyczasie czytać książki, bo on mimo że już prawie 6-latek to strasznie absorbujący.
tygrysek1641 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:55   #3251
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A zakupy jak robiłaś jak nie miał kto zawieść , pewnie dźwigałaś
Trzymam kciuki za odwagę i oby tak dalej
no coś Ty! na zakupy jeżdżę głównie z TŻ, czasem z mamą samej mnie nikt nie puści, ponieważ wiedzą, że wszystko co kupię trzeba załadować do auta i wnieść do domu (na 2 piętro). Sama chodzę do piekarni, ewentualnie u siebie w dzielnicy do sklepu, jak 1 czy 2 rzeczy potrzebuję tak na szybko, które nie są ciężkie.
TŻ robi mi ostre przeszkolenie z manewrów. Czuję się, jakbym uczyłam się tego na nowo. Głupia byłam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 21:03   #3252
konikowa84
Przyczajenie

Ja tu uważam zeby nie przytyć za bardzo, ale mam wrażenie, ze przez ta ciążę w upały napuchniemy jak baniaki, niby w wakacje nie nosiłam ciazy ale moja kumpela miała termin na koniec sierpnia, słonica dosłownie, tak napuchla w ostatni miesiac ze nawet palce miała okrągłe :'( boje się tego :'(
Stary 2014-02-23, 21:19   #3253
UmiZumi
Rozeznanie

w sobotę późnym wieczorem znowu dopadł mnie ból brzucha. Długo nie chciało przejść. Musiałam sięgnąć po nospę. W nocy się budziłam jeszcze z bólem. Na szczęścia do rana przeszło. Dzisiaj było ok. Mam nadzieję, że była to chwilowa słabość po pracowitej sobocie i że z Dzidzią wszystko dobrze!

Mam wizytę 05.03 i ciekawa jestem, czy też poznam płeć (?) chciałabym już wiedzieć, tak jak sporo spośród Was

co do karty ciąży. Też mam taką "harmonijkę" i nie wszystko w nią jest wpisane. W przychodni w kartotece wpisane są wszystkie wyniki i wpięte oryginały badań (chyba zacznę robić ksero dla siebie). Do karty ciąży wyniki wpisuje położna, ona mnie też waży i mierzy ciśnienie. Lekarz zawsze przegląda i analizuje zapiski położnej w karcie ciążowej, wpisuje swoje zalecenia i uzupełnia pozostałe rubryki. Analizuje całe wyniki badań aktualnych badań, które położna wkłada mu w kartę ciąży, on je wpina do kartoteki, w której robi notatki. Jak to lekarz - mało czytelnie, ale da się rozszyfrować.
Stary 2014-02-23, 22:45   #3254
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Przed chwila wróciłam ze szpitala.
Miałam lekkie krwawienie o 20 okazało się ze to po stosunku. Dzidzia ma się dobrze widać było kręgosłup pani powiedziała ze jest bardzo ładny. Dzidzia machala rączkami jak by się z kimś biła.
Serduszko bije to najważniejsze.
Pobrala mi wymaz bo możliwe ze mam jakąś infekcje.
Za bardzo panikuje musze się ogarnąć

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 05:23   #3255
AgnesD
Rozeznanie

Co do upalow latem nie chce straszyc ale z moim mlodym chodzilam cale lato, urodzil sie w polowie wrzesnia. Bylam nauchnieta jak balon, kostek nie bylo widac dawalam rade, z chaty nie wychodzilam I wiatrak caly czas byl wlaczony, dodam ze tamte lato byli laskawe I dopiero pod koniec ciazy byly dopiero upaly. Teraz mnie przeraza ze synus bedzie mial 3 latka I raczej lezec nie da.

Zazdroszcze bardzo ogrodkow

Mnie tez czesto pobolewa brzuchale nic na to nie biore. Jeszcze daje rade
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 05:25   #3256
paulownia
Zakorzenienie

Wspolczuje wiem jaki to stres, miałam krwawienie w 7 tygodniu, potem plamienie przez dłuższy czas i dosłownie chodziłam po ścianach z nerwów- okazało sie, ze miałam małego krwiaka. Groszek miał go w nosie, bo siedział w zupełnie innym miejscu teraz już nic sie nie dzieje od 9 tygodnia i odzyskałam spokój.
Czyli zaczynam 17 tydzień. Macie większy apetyt teraz, dziewczyny? Bo ja w ogóle nie mam ani zachcianek ani smaków a jem tyle co przed ciaza. Przez ostatnie 5 tygodni przybył mi jeden kilogram. TZ mnie namawia do jedzenia, a ja nie lubię wpychac na sile.
Wczoraj jednak upieklam placek z jabłkami i zjadłam trzy kawalki
Tym, które jeszcze sie męczą z mdlosciami rownież polecam herbatę imbirowa- pomogła mi bardzo w pierwszym trymestrze.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 06:45   #3257
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja jem bardzo mało czasem zjem obiad ale kolacji nie jadam.
Co do zachcianek ciągnie mnie do słodkiego Bardziej w siebie wmuszam jedzenie bo mogłabym nic nie jesc.
Mi akurat ta herbata nie pomogła ja jestem na czopkach przeciw wymiotnych i mdloscia bez tego nie dałabym rady

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze tez tak mialam, ze tylko czarny i czarny, ale w koncu dalam spokoj bo nie zawsze pasowalo, choc nadal moje kolory to brazy, beze, kolory ziemi..

Ja jak mialam cywilny zalozylam szara jasna dosyc sukienke i gruby pas czarny na biodra, na to zakiet....czarny :P Wiec rozumiem Cie znakomicie Ale ja w ogole mialam wszystko gdzeis bo lacznie na slubie bylo nas 10 osob w tym moj synek-wtedy 10 miesieczny wiec nawet nie kupowalam specjalnie sukienki na ta okazje

Ale teraz jak masz slicznie zaokraglony brzuszek to moze Ci przejdzie? Ja sie wstydze brzucha normalnie ale teraz w ciazy jest super, nie mam zwiazanych z tym kompleksow

Jak masz szczuple nogi to teraz sa modne sukienki takie odcinane pod biustem a potem troche rozkloszowane tak ze nawet brzuszka nie widac ale za to nozki mozna wyeksponowac Albo typu bombka ale nie wszyscy dobrze w tym wygladaja..

Jak masz wciecie i zgrabne nogi to nie bedziesz miala problemow na pewno i znajdziec cos pieknego

ja nie moge sie przyzwyczaic do do brzuszka bo nigdy go nie mialam i trudno mi sie spalo odkad robil sie wiekszy bo mi przeszkadzal strasznie
teraz sie przyzwyczailam i go uwielbiam
uwielbiam sukienki bombki mialam na studniowce i bylam mega zadowolona, ale teraz przez te moje omdlenia i wymioty nie mam sily wyjsc z domu zeby latac i szukac czegos.
dzisiaj cos zamowie z neta bo moj naciska ja to bym najchetniej poszla w spodniach i marynarce bo i tak beda tylko swiadkowie w naszym wieku (21) i mojego mama wiec nie ma po co sie stroic, gdyby byli rowniez i moi rodzice to inna sprawa bo to by bylo juz bardziej powiedzmy kameralne.

Zaszaleje na slubie koscielnym

Nasze szczescie
Stary 2014-02-24, 07:01   #3258
izka-1987
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
My dla synka mamy Tymon Tyberiusz. Mi się Tymon od zawsze podobało, ale widzę, że rodziny kręcą nosem, że takie niepopularne. A Tyberiusz wzięło się ze star treka oboje z TŻ uwielbiamy klimaty sci-fi, kosmos itp. No i oba imiona świetnie pasują do nazwiska.

Gratuluję córci!

Ja chyba właśnie odkryłam, skąd się wzięło poprzednie plamienie. Bo mam je znowu. Okazuje się, że można plamić nie tylko po stosunku ale i po samym orgazmie. Tak, brzmi głupio, ale plamię po orgazmie nawet bez penetracji. Czyli to by było na tyle w kwestii mojego seksu w ciąży.
Tymon też mi się podoba, co do plamień dobrze, że znasz przyczynę będziesz się mniej stresować, a celibat no cóż ...

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja juz po usg lekarka powiedziała ze na 100% bedzie dziewczynka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pisałaś chyba kiedyś, że na chłopca liczyłaś, ale Córcia będzie miała towarzyszkę zabaw a później zakupów i przyjaciółkę. Najważniejsze, że będzie zdrowe Gratuluję

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej
Melduję się że od jutra nadrabiam wszystko

Olivia miała robione badania na poziom cukru, na szczęście wszystko w normie, moja teoria to brak witaminy d i sama zaczęłam jej podawać, póki co się nie powtórzyło już.

Ja przed wczoraj wylądowałam w szpitalu, bardzo bolało mnie między piersiami i miałam problemy z oddychaniem, nie było mowy o żadnym wysiłku, nawet nie miałam siły wyjść po schodach Zostawili mnie na obserwację zrobili prześwietlenie bo myśleli że mam zator płucny no ale na szczęście to nie to następnego dnia zrobili mi prześwietlenie płuc, też nic nie wykazało. Dostałam dwa zastrzyki na krzepliwość krwi i na następny dzień wyszłam do domu. Powiedzieli że to dziecko może uciskać.

Witam nowe dziewczyny

Mogłabym prosić o dane do dopisania i aktualizacji na pierwszą stronę??
Witaj miałaś przeżycia ale najważniejsze, że już wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość
Ja tu uważam zeby nie przytyć za bardzo, ale mam wrażenie, ze przez ta ciążę w upały napuchniemy jak baniaki, niby w wakacje nie nosiłam ciazy ale moja kumpela miała termin na koniec sierpnia, słonica dosłownie, tak napuchla w ostatni miesiac ze nawet palce miała okrągłe :'( boje się tego :'(
To chyba też zależy od kobiety, ja też rodziłam w połowie września i nie spuchłam, fakt upały były troche męczące dla mnie ale jakoś traumatycznie ich nie wspominam. Koleżanka rodziła na początku czerwca i już 2 miesiące przed porodem wyglądała jak balonik więc różnie to bywa

Cytat:
Miałam lekkie krwawienie o 20 okazało się ze to po stosunku. Dzidzia ma się dobrze widać było kręgosłup pani powiedziała ze jest bardzo ładny. Dzidzia machala rączkami jak by się z kimś biła.
Najważniejsze, że z bobasem wszystko ok. Co do sukienki też wydaje mi się, że czarny to jednak trochę za ciemny.

Co do ciąż w pierwszej faktycznie jadłam więcej słodkiego od tej, bo w tej nie mogę patrzeć nawet na słodkości i była córka, a teraz ma być chłopak, ale też w pierwszej uwielbiałam mięso- córci to zostało A teraz w zasadzie nie mam na nic ochoty, na początku warzywa i fast foody a teraz jem jak głodna jestem ale to zazwyczaj chlebek z czymś albo ziemniaczki coś takiego.

Co do imion to mamy wstępnie wybrane Wojtuś Aleksander, ale to jeszcze zobaczymy. U mnie na razie nikt się nie odzywał na temat naszego wyboru i mam nadzieje, ze tak zostanie

Nas cały weekend nie było mieliśmy roczek x 2 więc Ania się wybawiła, poza tym korzystaliśmy z pogody, bo u nas piękne słoneczko.

Miłego dnia życzę i idę do mojego diabełka bo wstaje
Stary 2014-02-24, 07:25   #3259
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Ja to jestem jednak z innej bajki, w życiu nie przyszłoby mi do głowy żeby numeru oczekiwać. Przecież ten gin też człowiek, ma rodzinę, jakieś plany na weekend, cokolwiek, jego sprawa przecież nie jest niewolnikiem. A taka porada telefoniczna i tak się sprowadza do weź no-spę i poczekaj a jak nie przejdzie to jedź do szpit bo bez badania to nikt nic mądrego nie powie. Tyle to i my Ci tu możemy poradzić

No tak masz racje z tym telefonem, wiesz to nie jest taki mega bol pobrzusza, nie chce by mnie wysmiali ze panikuje przy takim lekkim bolu a to maluszek mi rosnie hihi raz podbrzusze raz jajnik za chwile nic i pozniej cos podobnego.. poczekam jeszcze kilka dni.

Umizumi tez mam 5 wizyte i juz sie doczekac nie moge ty pewnie tez

Nie straszcie mnie z tymi upalami... musimy byc dobrej mysli.. moze lato nie bedzie takie upalne jak w zeszlym roku.

Dziewczynki mam pytanie do was.. czy wasze brzuszki tez leza na prawej stronie jak lezycie na prawym boku? Czy pozostaje posrodku? Dzis rano witalam sie z maluszkiem i zauwazylam ze ten brzuszek jakos mi tak jakby zwisa na tym boku co lezalam, to moja pierwsza ciaza wiec stad te dziwne pytanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 07:37   #3260
Moni 26
Zadomowienie

Cześć dziewczynki Słuchajcie czy wy też po delikatnym wysiłku tzn spacer czy zalupy jesteście strasznie zmęczone i kuje was dół brzucha....? Bo ja wcześniej mał wychodziłam bo ciągle mdłości i wymioty, teraz już mam co 2,3 dzień to już wychodzę do ludzi
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:39   #3261
konikowa84
Przyczajenie

Konikowa84 lat 29 tp. 13.08 mam juz 9cio miesieczna córeczkę
Stary 2014-02-24, 07:45   #3262
paulownia
Zakorzenienie

Ja czasem wracam do domu mocno zmęczona po dłuższym spacerze czy zakupach, ale zazwyczaj jestem tylko zgrzana, spocona i trochę mi sie kręci w głowie. Klucia nie zauważyłam.
Miałam osłabienia i zawroty głowy, stany przedomdleniowe, w pierwszym trymestrze. Tak jak mdłości, ustąpily po 12 tygodniu.
Angels, sprawdzę swój brzuszek jutro rano wcześniej sie nie przyglądałam.

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2014-02-24 o 07:46
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:54   #3263
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

a moze taka sukiene ?
https://www.otto.de/p/neun-monate-kl...onId=134865911
mi to sie nic nie podoba

Nasze szczescie
Stary 2014-02-24, 08:01   #3264
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Ja wychodze z psem na dwor i wchodzac po schodach na 1 pietro juz mam zadyszke ale to pewnie dlatego ze wlasnie malo ruchu mam .. trza to zaniedlugo zmienic .

Paulownia no te czekam na odpis.. bo nie daje mi to spokoju.

Stary 2014-02-24, 08:37   #3265
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Słuchajcie czy wy też po delikatnym wysiłku tzn spacer czy zalupy jesteście strasznie zmęczone i kuje was dół brzucha....? Bo ja wcześniej mał wychodziłam bo ciągle mdłości i wymioty, teraz już mam co 2,3 dzień to już wychodzę do ludzi
Po spacerze to nie, ale właśnie zebrałam pranie, rozniosłam po szafach, łóżko zaścieliłam itp i dupa siad. Nic takiego nie robiłam a sie czuję jakby rów wykopała. Mam nadzieje że to jeszcze skutki tego rotawirusa piątkowego. Ale brzuch przy tym nie boli. Jak więcej porobię to mam czasem wrażenie że się taki cieżki robi ale traktuje to jako info że czas na przerwę i po odpoczynku przechodzi.
Stary 2014-02-24, 08:58   #3266
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wypada zalozyc czarna sukienke na slub cywilny ?

jakos nie wyobrazam sobie siebie w innym kolorze
ja bym założyła. Na moim ślubie były dziewczyny w granatowych i czarnych sukienkach. Wyglądały bardzo elegancko.

Cytat:
Mój poprzedni gin, którego zapytałam kiedyś czemu tak bazgroli (słowo zwykle miał pierwszą literę a potem była falbanka) powiedział że jakby kiedyś chciał to czytać prokurator to on powie to co będzie mu pasowało bo przecież nic tam nie pisze. To niby żart był ale w świetle tego co we włocławku np, mało śmiezne.
Jako pacjentkę, nie ubawił by mnie ten żart.

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Mi też podoba się to imię. Jest piękne. Dawno temu musiałam, żeby właśnie tak nazwać syna. Maż wybrał Franka i Hanie. Jak okaże się, że będzie córeczka to będę negocjować. Franek jest ok.
U nas jeśli będzie dziewczynka to będzie Hania próbowaliśmy znaleźć inne imię (Hania jest bardzo popularnym imieniem) ale nic nam nie pasuje
Franek bardzo mi się podoba ale Franciszek już w ogóle.

Cytat:

Ja mam telefon do swojej ginki ale w razie gdyby się coś działo, to i tak jechałabym do szpitala. Tam szybko otrzymałabym pomoc a ginka przez telefon raczej zbyt dużo by nie pomogła.

Też marzę już o wiośnie

Cytat:
Napisane przez konikowa84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Co do upalow latem nie chce straszyc ale z moim mlodym chodzilam cale lato, urodzil sie w polowie wrzesnia. Bylam nauchnieta jak balon, kostek nie bylo widac dawalam rade, z chaty nie wychodzilam I wiatrak caly czas byl wlaczony, dodam ze tamte lato byli laskawe I dopiero pod koniec ciazy byly dopiero upaly. Teraz mnie przeraza ze synus bedzie mial 3 latka I raczej lezec nie da.

Zazdroszcze bardzo ogrodkow

Mnie tez czesto pobolewa brzuchale nic na to nie biore. Jeszcze daje rade
Ja rodziłam w październiku więc lato przechodziłam już z dość dużym brzuszkiem. Ja w ogóle nie puchłam. Za to wysokie temperatury sprawiały, że było mi ciągle duszno i do popołudnia starałam się nie wychodzić, gdyż robiło mi się słabo.
Agnes, też mnie przeraża lato w zaawansowanej ciąży + 3 latek, który uwielbia być na dworze jak najwięcej.

Cytat:
Koniecznie musisz mniej się stresować. Maluszek też to odczuwa.
Dobrze, że znacz przyczynę krwawienia.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Nie, mnie nic nie kłuje. Zmęczona jestem gdy w ciągu dnia nie mam chwili odpoczynku.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Po spacerze to nie, ale właśnie zebrałam pranie, rozniosłam po szafach, łóżko zaścieliłam itp i dupa siad. Nic takiego nie robiłam a sie czuję jakby rów wykopała. Mam nadzieje że to jeszcze skutki tego rotawirusa piątkowego. Ale brzuch przy tym nie boli. Jak więcej porobię to mam czasem wrażenie że się taki cieżki robi ale traktuje to jako info że czas na przerwę i po odpoczynku przechodzi.
a jak synek? nie zaraził się?
Stary 2014-02-24, 09:24   #3267
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
a jak synek? nie zaraził się?
dziekuję za pamieć. aż się boję pisać żeby nie zapeszyć ale wygląda na to że nie. szczęście chyba że mnie w nocy złapało, rano mąż do przedszk zaprowadził więc w tych najgorszych godzinach nie mieliśmy kontaktu. a może on jako przedszkolak ma lepszą odporność niż ja teraz
Stary 2014-02-24, 09:41   #3268
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję za pamieć. aż się boję pisać żeby nie zapeszyć ale wygląda na to że nie. szczęście chyba że mnie w nocy złapało, rano mąż do przedszk zaprowadził więc w tych najgorszych godzinach nie mieliśmy kontaktu. a może on jako przedszkolak ma lepszą odporność niż ja teraz
Oby się udało
Stary 2014-02-24, 10:01   #3269
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Oj tez bym chciala wiosne, moze nie od razu by bylo 15 stopni ale zeby bylo sloneczko i nie padal snieg lub deszcz to juz by pieknie bylo.. bardziej nie umiem doczekac sie wielkanocy ktore tak bardzo kocham te swieta

Stary 2014-02-24, 10:57   #3270
Moni 26
Zadomowienie

Kurczę coś bym zjadła, ale sama nie wiem na co mam ochotę...jakiś nabiał za mną chodzi....ostatnio robiłam sobie zapiekanki z serem żółty, tak na nie miałam ochotę, a teraz sama nie wiem ...hm. A muszę to wykorzystać, bo jak mi się już chce jeść to jest coś bo miałam jeszcze niedawno jak
zaczarowanadlaniego że musiałam się zmuszać, aby cokolwiek jeść. Jakie to cudowne uczucie znowu cieszyć sie apetytem Co prawda zupełnie inaczej mi wszystko smakuje niż innym, ale spocko. Czy wy tez inaczej czujecie smaki niż przed ciążą. Ja jak robiłam paczki to czułam jak je jadłam jak by były na samych drożdżach, wczoraj u siory jadłam placka po węgiersku. To wszyscy się zajadali, a dla mnie był po prostu bez smaku...placek ziemniaczany w ogóle nie słony a ten sos mdły...A ponoć był dobrze doprawiony.. A na mięso schabowe, mielone to nie mogę patrzeć, tylko je zobaczę, albo ugryzę to już mi niedobrze...odwrotnie też mam, mój maż mówi że coś jest za bardzo doprawione, a dla mnie akurat a dodam że przed ciaża uwielbiałam mieso pod każda postacią.. a nabiału nie koniecznie, a teraz mleko piję litrami, ostatnio od szwagierki dostałam prosto od krowy to piłam codziennie, a to samo a to zrobiłam kakao, a teraz miałam ochotę na zsiadłe i teraz takim się zajadam...Troche sie obawiam ze przesadzam z nabiałem, ale nie moge sie powstrzymać, oczywiście na zmianę z ogórkami kwaszonymi, słodyczami i owocami....Każdego dnia wolę co innego :0 A ostatnio zrobiłam takie pyszne spaghetti z serków topionych,żółtego i ze śmietaną, to nie mogłam sie najeść pycha a dzis mam ochotę na jajeczko sadzone z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i zsiadłe mleczko

A i dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie trochę z ty zmęczeniem...może te kłucia też mi miną , dopiero dziś je tak głównie odczułam, ale już sobie odpoczywam, ale jak na razie nnie ustają

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-24 o 11:02
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości