Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 09:18   #1171
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Jestem po ciężkim weekendzie!

coffee lover piękna ta twoja suknia, chociaż mi się chyba bardziej podoba bez paska

Opiumalfa mi się bardziej podoba ta pierwsza, z warkoczem na bok i spinką. Ale masz w ogóle świetne, gęste włosy

KaEs Piękna ta kiecka gdzie kliknęłaś?

lexie42 przepięknie wygląda to bolerko z twoją suknią! Na początku myślałam że to rękawy od sukni.

Miałam ostatnio meganieprzyjemną akcję z salonem sukni ślubnych. Oddałam 3tygodnie temu suknie do prania i miałam przyjechać na mierzenie i skracanie po wypraniu. Po 3tyg sama do nich zadzwoniłam, bo już mi się wydawało że trochę długo ją piorą. Pani mi powiedziała że dzień wcześniej nie mogła się do mnie dodzwonić( w salonie powiedziała że od tygodnia suknia jest gotowa) i żeby przyjechała na przymiarkę.

Przyjechałam, nie dość że siedziałam pół godziny w poczekalni(a byłam umówiona na konkretną godzinę) to jeszcze Pani mnie poprosiła, pokazała suknie, i powiedziała "Wygląda jak nowa!To co, zostaje?" Ja zrobiłam wielkie oczy i mówię że miałam mieć przymiarkę i przeróbkę. Na co pani mnie zapytała czy chcę ją kupić? Ja powiedziałam że już ją kupiłam, oddałam do nich do prania i teraz chcę skrócić i zabrać.

Na co pani mówi do mnie że chyba zaszło nieporozumienie, bo myślały że ja ją oddałam 3tygodnie temu DO KOMISU!! Normalnie aż mnie dreszcze przeszły! Przecież gdyby ją sprzedali? To bym została na 2misiące przed ślubem bez sukni. Mam nadzieje że odbiorę ją za tydzień bez żadnych rewelacji...

Tyle na nią psioczyłam to teraz mam za swoje
Masakra chociaż moja bratowa miała gorzej na niecały tydzień przed ślubem jak miała odebrać suknie zadzwonili do niej z salonu że suknie odebrała jej siostra.. jej siostra nigdy nie była z nami w salonie i nie wiedziała jak suknia wygląda ani nic. Bratowa oczywiście powiedziała że to niemożliwe i że ma kwit no ale pani z salonu się upierała po czym jak bratowa z moją mamą stwierdziły że jadą do salonu pani zadzwoniła ponownie z informacją że zaszła pomyłka i suknia jest w ....(pralni/ u krawcowej dokładnie nie pamiętam) no ale bratowa powiedziała że jadą po suknie i za 20 min tam będą. Gdy dojechały okazało się że suknia jest (już) na miejscu. moja mama zrobiła awanturę na cały salon że jak tak można straszyć ludzi :P i w ogóle no i bratowa dostała gratis wsuwki do włosów z kryształkami:P ale co nerwów straciła to straciła.
Stary 2014-02-24, 09:25   #1172
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam ostatnio meganieprzyjemną akcję z salonem sukni ślubnych. Oddałam 3tygodnie temu suknie do prania i miałam przyjechać na mierzenie i skracanie po wypraniu. Po 3tyg sama do nich zadzwoniłam, bo już mi się wydawało że trochę długo ją piorą. Pani mi powiedziała że dzień wcześniej nie mogła się do mnie dodzwonić( w salonie powiedziała że od tygodnia suknia jest gotowa) i żeby przyjechała na przymiarkę.

Przyjechałam, nie dość że siedziałam pół godziny w poczekalni(a byłam umówiona na konkretną godzinę) to jeszcze Pani mnie poprosiła, pokazała suknie, i powiedziała "Wygląda jak nowa!To co, zostaje?" Ja zrobiłam wielkie oczy i mówię że miałam mieć przymiarkę i przeróbkę. Na co pani mnie zapytała czy chcę ją kupić? Ja powiedziałam że już ją kupiłam, oddałam do nich do prania i teraz chcę skrócić i zabrać.

Na co pani mówi do mnie że chyba zaszło nieporozumienie, bo myślały że ja ją oddałam 3tygodnie temu DO KOMISU!! Normalnie aż mnie dreszcze przeszły! Przecież gdyby ją sprzedali? To bym została na 2misiące przed ślubem bez sukni. Mam nadzieje że odbiorę ją za tydzień bez żadnych rewelacji...

zawał na miejscu. co za kobiety... szczęście, że jej nie sprzedały...

zakupiłam ją na stronie lejdi.pl a tutaj każdy rozmiar Ci dopasują mona.megiteam.pl

Myślałam, że Wam się nie będzie "widziec" na poprawiny

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
też tak uważam

A co do kolorowych dodatków dla mężczyzn- też się zastanawiam. Też fuksja/ amarant

Wykukałam coś takiego, chyba kupię narzeczonemu "na próbę".
.
b. ładne

lexie witaj - ślicznie Ci w sukni!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:27   #1173
ysia
Zadomowienie

Powiem wam że ja tętno to miałam 853/s jak usłyszałam o tym komisie, a Warszawiak to był o krok od zrobienia tam jesieni średniowiecza O.O. Zwłaszcza że ja poprzednim razem mierzyłam tą suknie i krawcowa ją na mnie upinała, więc nie wiem jak one wywnioskowały że ona idzie do komisu... Ale tak jak mówicie mam nauczkę, odrzucam konwenanse, ubieram suknie, długi welon, muszę iść za głosem serca

KaEs co Ty! Jest ekstra

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-02-24 o 09:28
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:32   #1174
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:

Boziu! Normalnie miękkie kolana mi się zrobiły jak to przeczytałam! Chyba bym zabiła gdyby suknię komuś sprzedały! Przeciez gdybyś wstawiała do komisu to byłaby jakaś umowa, cokolwiek! To jakieś paparuchy normalnie
Stary 2014-02-24, 09:33   #1175
exist_
Zakorzenienie

ysia straszna ta akcja! Straciłabym całe zaufanie do salonu.. Pewnie bym w nerwach czekała na odebranie sukni po przeróbkach i byłabym spokojna dopiero jakby kieca była u mnie w domu.

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Masakra chociaż moja bratowa miała gorzej na niecały tydzień przed ślubem jak miała odebrać suknie zadzwonili do niej z salonu że suknie odebrała jej siostra.. jej siostra nigdy nie była z nami w salonie i nie wiedziała jak suknia wygląda ani nic. Bratowa oczywiście powiedziała że to niemożliwe i że ma kwit no ale pani z salonu się upierała po czym jak bratowa z moją mamą stwierdziły że jadą do salonu pani zadzwoniła ponownie z informacją że zaszła pomyłka i suknia jest w ....(pralni/ u krawcowej dokładnie nie pamiętam) no ale bratowa powiedziała że jadą po suknie i za 20 min tam będą. Gdy dojechały okazało się że suknia jest (już) na miejscu. moja mama zrobiła awanturę na cały salon że jak tak można straszyć ludzi :P i w ogóle no i bratowa dostała gratis wsuwki do włosów z kryształkami:P ale co nerwów straciła to straciła.
Co jedna akcja to gorsza.... Ta historia też okropna, i to tuż przed ślubem.
Dobrze że ja resztę kwoty za suknię mam wpłacić przy odbiorze jak ktoś będzie mi ją chciał zabrać to musi 2 tysie zapłacić

Cytat:
Powiem wam że ja tętno to miałam 853/s jak usłyszałam o tym komisie, a Warszawiak to był o krok od zrobienia tam jesieni średniowiecza O.O. Zwłaszcza że ja poprzednim razem mierzyłam tą suknie i krawcowa ją na mnie upinała, więc nie wiem jak one wywnioskowały że ona idzie do komisu... Ale tak jak mówicie mam nauczkę, odrzucam konwenanse, ubieram suknie, długi welon, muszę iść za głosem serca

KaEs co Ty! Jest ekstra
Serce dobrze mówi! I dobrze, że zaczynasz go słuchać, bo będzie pięknie
Stary 2014-02-24, 09:35   #1176
cashmere
Zakorzenienie

Dziewczyny ja mam jeszcze lepszą historię z suknią tuż przed ślubem. Moja znajoma z pracy, dzień przed ślubem dowiedziała się, że podczas prasowania panie w salonie ją przypaliły żelazkiem i była kompletnie nie do użytku... Więc ona to miała nóż na gardle. Zrobiła aferę w salonie, i wykłociła się o dużo droższy model pokazowy z salonu, który na nią pasował.
Aż się boję myśleć o takich akcjach....

To tak słowem wstępu o poranku, zabieram się za nadrabianie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:37   #1177
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

KaEs co Ty! Jest ekstra
o mamo.. przepraszam was dziewczyny ale to mi trochę przypomniało że ostatnio sama z tż gadałam na temat że potykamy samych niekompetentnych, durnych "głupich" ludzi. nie wiem co się dzieje ze światem ale serio coraz więcej ludzi jest jakiś niekumatych? gdzie się nie ruszymy to jakieś oszołomy. oczywiście nie mam tu na myśli żadnej z was!

totalnie nie wiem dlaczego te baby tak pomyślały, przecież Ysia na pewno powiedział im wprost że chce u nich suknie przerobić i wyprać. Albo faktycznie takie głupie albo chciały naciągnąć i wyciągnąć od Ysi grubą kasę i myślały że trafiły na jakąś naiwną głupiutką panienkę

a z historii mrożących krew to słyszałam taką że pan młody zostawił garniak do poprawek i nie mogli się zgadać ze sklepem kiedy mu to dostarczyć więc zgodził się żeby mu kurierem do pracy dostarczono ale żeby już miał go. I jego koleżanka z biura taka ciekawa chciała zobaczyć że go rozpakowała... nożyczkami.... nie muszę mówić chyba że laska obcięła mu kawałek nogawek?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2014-02-24 o 09:43
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:41   #1178
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ooo super!! Ja własnie teraz myślałam nad kupnem tych majteczek z pasem do pończoch, ale nie pomyślałam, ze mogłyby spaść całkiem Dzięki za info!
Podejrzewam, że całkiem by nie spadły, ale gdyby pończochy z jakiegoś powodu zaczęły zjeżdżać to niestety pewnie ciągnęłyby całe majtki w dół (albo miałabyś wrażenie, że zjeżdżają w dół) . Wydało mi się to zwyczajnie niewygodne. Myślę, że wygodniejsza wersja to normalny pas do pończoch, zapinany tradycyjnie, bez możliwości zsunięcia. Choć ja się zastanawiam, czy nie odpuścić sobie - i tak planuję pończochy samonośne, a pas miałby spełniać funkcję dekoracyjną jedynie... No nie wiem

PS. a dodaja pokazywała swój welon w klubie? Bo na forum nie mogę znaleźć...

Cytat:
Nie dziwię się ani tobie ani Warszawiakowi ! Na waszym miejscu pewnie też bym się wściekła Aż mnie zmroziła ta historia - ja też kupuję sukienkę z wieszaka, z tym, że pani z salonu stwierdziła, że do 9 maja nie będą jej ruszać - dopiero wtedy zrobimy przymiarkę, suknia pójdzie do prania i ostateczna przymiarka 27 maja. I co dziwne, to powiedziała, że suknie oddaje się do prania po wszystkich poprawkach - nawet te szyte na miarę często idą do prania, żeby były idealnie czyściutkie. Jest jakiś powód dla którego u ciebie zrobili inaczej? Bo nie wiem teraz czy mi jakiegoś kitu nie wcisnęła... Moja suknia ma mocno poszarzały tiul - pani z salonu zaręczała mnie, że po wypraniu będzie idealnie bielutki. A teraz się zastanawiam, czy nie lepiej wyprać ją przed poprawkami.... Nie wiem sama....

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-02-24 o 09:46
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:43   #1179
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
cierpliwości w takim razie

na mojej dłoni 5mm wyglądały nijak i jak założyłam 4mm to od razu wiedziałam, że taką szerokość muszę mieć TŻ będzie miał 5mm
no to mnie dobiłaś
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a świadkowa? ja też nie mam siostry, ale mama i świadkowa mi wystarczą
świadkowa też jeszcze nie wybrana...im bliżej tego ślubu tym gorzej ze mną

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny
Może nie będzie tak źle. Ja wzięłam szeroką na 6mm, a palce mam dość drobne (rozmiar 8) i wcale nie wygląda na taką szeroką.
zrobie zdjęcia i wstawie do klubu, może przemowicie mi do rozumu (wszyscy dookoła twierdzą, ze cuduje)
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A dziewczyny 2 w 1 nie szukałaś? Takiej co maluje i czesze?
u mnie to nawet trudno o jedną specjalistke, a co dopiero o takie dwa w 1 w okolicy moge pomarzyć o takich cudach jakie wy tu podsyłacie poza tym maluje się sama na ślub, także tylko fryzjerki mi trzeba
Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Świat_katarzyny, a podzielisz się jakimiś inspiracjami odnośnie romantycznych upięć ?? Ja głupieję ze swoją fryzurą, nie mam pleców w sukience i nie chcę ich zasłaniać, a włosy mam prawie do pasa i ich rozpuszczenie odpada. W ogóle nienawidzę koków , może rzeczywiście jakiś romantic look

co do stołów - pogadam z florystką i menagerką i może coś ustalimy. Menagerka mówiła nam, że jedna para powiesiła nad swoim prostokątnym stołem swoje ogromne czarno-białe zdjęcie z sesji narzeczeńskiej, reszta stołów była okrągła. Podobno efekt przeboski. U mnie to prawdę mówiąc istnieje potrzeba izolowania niektórych od siebie
upięć zaraz poszukam
a co do zdjęcia to u nas dokładnie tak będzie zdjecie z mojej sali troche mało na nim widać, ale wiadomo o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Jeśli masz możliwość to idź i zmierz jeszcze raz Może da się odkręcić.
U mnie z kolei bło tak, że myslałam że na moje palce to tylko 4, a tu się okazuje że 5 są idealne

Fajnie, że rusza się w temacie makijaży, trzymam kciuki żeby udało się rozkręcić biznes

lexie witaj Bardzo ładnie wyglądasz w sukni
niestety nic sie nie da odkręcić, jedynie przetopić od nowa ja to sie zawsze musze obudzić
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:47   #1180
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a co do zdjęcia to u nas dokładnie tak będzie zdjecie z mojej sali troche mało na nim widać, ale wiadomo o co chodzi

niestety nic sie nie da odkręcić, jedynie przetopić od nowa ja to sie zawsze musze obudzić
są momenty w których wolałabym nie czytać tego co napiszesz....

Stary 2014-02-24, 09:53   #1181
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
a u mnie z nowości to obrączki sa już z nami - wybrałam 5 mm ale czuje że popełniłam błąd chyba za szeroka jest jednak.... mam wątpliwości
przyszły buty Tż - za duże, trzeba wymienić, czyli znów ponosić koszty... ehhh...
zaczeliśmy remont na górze i idzie nam strasznie powoli - przed weselem nie zdążymy - a tak na to liczyłam
ogólnie jakoś tak.... nie fajnie jest....

p.s. przyszły pierwsze zapytania o makijaż, ale dlaczego wsyztskie albo na 14, albo na 15 albo na 16 sierpnia?! czemu w okolicach mojego ślubu? a tak to cisza...
strasznie niecierpliwa jestem chyba...
Nie martw się, skoro wybrałaś 5mm to na pewno te były najlepsze Powodzenia z remontem! Tak to niestety jest, że zawsze trzeba liczy obsuwy czasowe, u mnie to blisko 2 miesiące były (ale robiliśmy poddasze totalnie od zera).
Fajnie, że klientki się odzywają! Nie martw się, pewnie ruszy się i w sprawie kolejnych terminów

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wrzucam suknię na zdjęciu jest ecru, moja będzie biała
Ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają kolorowe dodatki powiedzcie mi czy wasi TŻ zakładają w tym samym kolorze krawat/muche itp? bo mój by mnie chyba zabił jakbym mu kazała w kolorze fuksji krawat włożyć i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
Myślę, że neutralny krawat zawsze pasuje Ja też nie mam w planach ubierać TŻta w czerwoną muchę czy krawat, jedyny akcent to będzie butonierka i spinki do mankietów
Cytat:
Dzięki dziewczyny

Co myślicie o takich butach: http://butyslubne.com.pl/buty-slubne...347215,c,33220 ? Tylko białych oczywiście. Nie chcę mieć takich klasycznych czółenek, muszę mieć coś na pasku
Śliczne buty, tylko nie wiem na ile stabilne i "zabawowe" - ja tam na wesela boję się odkryte palce załkadać

Ysia, cashmere, co za historie! A ja się tak dziwiłam mojej znajomej, która bała się, że coś jej się z suknią stanie i że ma koszmary w związku z tym Ej, akurat o tego typu historie się nie martwiłam, ale chyba zacznę Ma-sa-kra!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:54   #1182
swiat_katarzyny
Zadomowienie

leci piękna inspiracja dla dziewczyn z ombre
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:59   #1183
KaEs
Wtajemniczenie

Dziewczyny z 30.08 --> 187 dni zostało!!!!!!!

Stary 2014-02-24, 10:03   #1184
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość

Nie dziwię się ani tobie ani Warszawiakowi ! Na waszym miejscu pewnie też bym się wściekła Aż mnie zmroziła ta historia - ja też kupuję sukienkę z wieszaka, z tym, że pani z salonu stwierdziła, że do 9 maja nie będą jej ruszać - dopiero wtedy zrobimy przymiarkę, suknia pójdzie do prania i ostateczna przymiarka 27 maja. I co dziwne, to powiedziała, że suknie oddaje się do prania po wszystkich poprawkach - nawet te szyte na miarę często idą do prania, żeby były idealnie czyściutkie. Jest jakiś powód dla którego u ciebie zrobili inaczej? Bo nie wiem teraz czy mi jakiegoś kitu nie wcisnęła... Moja suknia ma mocno poszarzały tiul - pani z salonu zaręczała mnie, że po wypraniu będzie idealnie bielutki. A teraz się zastanawiam, czy nie lepiej wyprać ją przed poprawkami.... Nie wiem sama....
U mnie najpierw ją wyprali, bo ma tiulowy dół i pas z kryształków i bali się że ten pas porwie tiul. Pierwsza warstwa była podarta przez poprzednią PM która brała w niej ślub, więc ją odcięli i teraz będą skracać. Ale normalnie piorą po poprawkach, czyli tak jak u Ciebie.

Odbiór mam w przyszły piątek ale mam nadzieje że nic już się nie stanie do tego czasu...

swiat_katarzyny muszę sobie włączyć filtr na Twoje inspiracje, bo ja już zupełnie nie wiem co robić z tymi włosami, a Ty wcale mi nie pomagasz

Profil FB
Stary 2014-02-24, 10:07   #1185
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Piszecie o siedzeniu... Mi ostatnio spedza to sen z powiek... Mianowicie my chcieliśmy siedziec ze świadkami. Mój brat jest świadkiem i bratowa narzeczonego. Swiadek nie ma żony ani dziewczyny a znowu swiadkowa ma męża i dziecko.. I nie uważacie ze będzie to dziwnie wygladac??
U nas jest podobna sytuacja. Świadek będzie z żoną, a świadkowa nie ma nikogo. Ale jakoś specjalnie się tym nie przejmuję. Będzie chciała to weźmie kolegę dla towarzystwa, jak nie to nie będę na nią naciskać tylko po to by lepiej wyglądało.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

[/B]Postanowiłam sobie że dam z siebie wszystko w marcu, będę walczyła, a jeśli mimo to się nie uda i szef mnie zwolni to trudno..
Gotowa jestem przejść do konkurencji gdyby się udało.
3 dni się maziałam, nic nie jadłam, płakałam ale doszłam do wniosku że to nic mi nie da!
Będzie do ma być..

Co do spraw ślubnych zaproszenia zamówione.

http://allegro.pl/zaproszenia-na-wes...924891141.html
ZAP10

Teraz tylko czekać aż przyjdą
No i super że zmieniłaś podejście! A zaproszenia bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
U mnie z nowosci: Suknia slubna zamowiona bedzie w polowie czerwca Ale jestem podjadana i happy Więc oficjalnie w załączniku moja suknia:jupi : Kolor na zdjęciu tośmietankowa biel, moja będzie w śnieżnej bieli.
Zastanawiam się tylko jaki pasek w talii gladki czy z aplikacja, a moze bez paska?? Pasek na zdjęciach jest przypadkowy.

Gratulacje!! Ja bym się zdecydowała na opcję z ozdobnym paskiem, bardzo mi się ta wersja podoba

Cytat:
Bardzo Ci pasuje, super!

Odnośnie stołów na sali, będziemy mieć okrągłe, ale my ze świadkami będziemy siedzieć przy prostokątnym

jestem mamą
Stary 2014-02-24, 10:08   #1186
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
o mamo.. przepraszam was dziewczyny ale to mi trochę przypomniało że ostatnio sama z tż gadałam na temat że potykamy samych niekompetentnych, durnych "głupich" ludzi. nie wiem co się dzieje ze światem ale serio coraz więcej ludzi jest jakiś niekumatych? gdzie się nie ruszymy to jakieś oszołomy. oczywiście nie mam tu na myśli żadnej z was!
dokładnie do podobnego wniosku doszłam kilka miesięcy wstecz i każdego dnia utwierdzam się w tym przekonaniu niestety

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:09   #1187
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Heej Nie ma szans nie nadrobię po weekendzie
Wczoraj zamówiłam welony!! 2,8 m podwójny (taki jak ma dodaja ) i drugi krótki podwójny 60/40 cm z kryształkami

a ja jade mierzyc suknie i zapaśc ma dziś decyzja bo jak nie to

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-24, 10:10   #1188
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Jak dodaja pokazała fotkę, to się zakochałam a chciałam wstępnie pojedynczy
Uhuhu wychodzi na to, że przyczyniłam się do wzmożonego popytu na welon katedralny

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a z historii mrożących krew to słyszałam taką że pan młody zostawił garniak do poprawek i nie mogli się zgadać ze sklepem kiedy mu to dostarczyć więc zgodził się żeby mu kurierem do pracy dostarczono ale żeby już miał go. I jego koleżanka z biura taka ciekawa chciała zobaczyć że go rozpakowała... nożyczkami.... nie muszę mówić chyba że laska obcięła mu kawałek nogawek?
Jezusmaria ....

Cytat:

PS. a dodaja pokazywała swój welon w klubie? Bo na forum nie mogę znaleźć...
Pokazywała

ysia nawet nie wyobrażam sobie co czułaś ! Umarłabym na zawał !
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:17   #1189
ysia
Zadomowienie

Say Hallo - chciałabym Ci wyznać publicznie moją wieczną miłość, wierność oraz że będę za Tobą nosić buty, za inspiracje fryzury którą mi wrzuciłaś w klubie Chyba mam tą jedyną!

Profil FB
Stary 2014-02-24, 10:26   #1190
say-hello
Zakorzenienie

ysia cieszę się
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:27   #1191
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny Można się przyłączyć?
Drugiego sierpnia czeka mnie ten wyjątkowy dzień.
Cytat:
Witaj, piękna suknia, gratulacje Bierzesz ślub tydzień po mnie
Cytat:

coffee lover piękna ta twoja suknia, chociaż mi się chyba bardziej podoba bez paska

Opiumalfa mi się bardziej podoba ta pierwsza, z warkoczem na bok i spinką. Ale masz w ogóle świetne, gęste włosy

lexie42 przepięknie wygląda to bolerko z twoją suknią! Na początku myślałam że to rękawy od sukni.

o mamo... aż mam ochotę iść zobaczyć czy moja suknia jest w salonie..

annic!! Ja kupowałam welon ivory, nie jest żółty, ale wyraźnie widać że też nie biały
prosz:

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:03
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:28   #1192
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
U mnie najpierw ją wyprali, bo ma tiulowy dół i pas z kryształków i bali się że ten pas porwie tiul. Pierwsza warstwa była podarta przez poprzednią PM która brała w niej ślub, więc ją odcięli i teraz będą skracać. Ale normalnie piorą po poprawkach, czyli tak jak u Ciebie.

Odbiór mam w przyszły piątek ale mam nadzieje że nic już się nie stanie do tego czasu...

Dziękuję za informację Trochę mnie uspokoiłaś bo po twojej historii zaczęłam się denerwować

Jestem pewna, że z twoją suknią nie będzie już żadnych problemów

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Uhuhu wychodzi na to, że przyczyniłam się do wzmożonego popytu na welon katedralny
Pokazywała
A podeśle PW dla sierotki, której nie ma jeszcze w klubie ?

Mismalezji welon cudny, ale mistrz drugiego planu (lewy dolny róg) najlepszy

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-02-24 o 10:32
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:32   #1193
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ja czekam na welony i chyba umówię się na 8 marca do salonu i podjadę obejrzeć suknię bo akurat będziemy na weekend u znajomych (suknię mam 150 km ode mnie ) w końcu też zrobiłabym zdjęcia, żeby Wam pokazać
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:33   #1194
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

a ja jade mierzyc suknie i zapaśc ma dziś decyzja bo jak nie to
No to bez dobrych wieści nie wracaj!

Cytat:
Say Hallo - chciałabym Ci wyznać publicznie moją wieczną miłość, wierność oraz że będę za Tobą nosić buty, za inspiracje fryzury którą mi wrzuciłaś w klubie Chyba mam tą jedyną!
Faktycznie piękna! Idę też przejrzeć te inspiracje

jestem mamą
Stary 2014-02-24, 10:40   #1195
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
annic!! Ja kupowałam welon ivory, nie jest żółty, ale wyraźnie widać że też nie biały
prosz:

lexie witaj piękna suknia

ysia masakryczna sytuacja z tą suknią ja bym tam wszystko rozniosła

gratulacje wszystkim za załatwione sprawy
u nas póki co ślubny zastój, ale jutro idziemy na 1. spotkanie na nauki przedmałżeńskie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:40   #1196
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kochane, nie było mnie od czwartku i nie nadrobię 22 stron, wybaczcie!

Byłam w piątek w All for dance (W-wa) Wybrałam model butów, muszę wybrać tylko kolor. Ale... Do sklepu już nie wrócę. Tak niemiłej obsługi dawno nie spotkałam. Dziewczyna obsłużyła mnie i odpowiedziała na pytania, jakbym była intruzem, który przyleciał z innej planety po buty i ona niestety musi go obsłużyć. Wyszłam zadowolona, ze wiem jaki chcę model, ale zniesmaczona obsługą.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:04   #1197
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam za off top

miałyście do czynienia z takimi muszlami?? jeżeli tak to czym je nadziewałyście i zapiekałyście?? boje się że jak je ugotuje i nadzieje i podam na stół to makaron obeschnie i się posklejają...

https://www.google.pl/search?q=makar...%3B1600%3B1325
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:20   #1198
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
tak jak na tych zaproszeniach na froncie jest to napisałybyście Anna i Arkadiusz czy Ania i Arek
na froncie napisałabym Ania i Arek, wewnątrz będziecie mieli pełne formy imion

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie z kategorii zaproszeniowej. Do Pań które będa dawać zaproszenie w swoim miejscu pracy (...)
Koleżanki i Kolegów z firmy X
Ja mam cały czas problem z zawiadomieniem o ślubie dla osób z pracy, z uwagi na stanowisko mam kontakt z kadrą przeważnie wyższego szczebla i z pracownikami cywilnymi. Postanowiłam, że tylko Ci ostatni otrzymają zawiadomienia, z pozostałych tylko bezpośredni przełożeni. Mam nadzieję, że pozostali się nie obrażą

Cytat:
a u mnie z nowości to obrączki sa już z nami - wybrałam 5 mm ale czuje że popełniłam błąd chyba za szeroka jest jednak.... mam wątpliwości
przyszły buty Tż - za duże, trzeba wymienić, czyli znów ponosić koszty... ehhh...
zaczeliśmy remont na górze i idzie nam strasznie powoli - przed weselem nie zdążymy - a tak na to liczyłam
ogólnie jakoś tak.... nie fajnie jest....
Skoro wybrałaś 5 mm, muszą wyglądać ślicznie
Musiałam przeoczyć, będziecie mieszkali z rodzicami?

Cytat:
Cześć dziewczyny Można się przyłączyć?
Drugiego sierpnia czeka mnie ten wyjątkowy dzień.
Cytat:
Witamy, b. ładna suknia

Cytat:
Masakra,

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
U mnie z nowosci: Suknia slubna zamowiona bedzie w polowie czerwca Ale jestem podjadana i happy Więc oficjalnie w załączniku moja suknia:jupi : Kolor na zdjęciu tośmietankowa biel, moja będzie w śnieżnej bieli.
Zastanawiam się tylko jaki pasek w talii gladki czy z aplikacja, a moze bez paska?? Pasek na zdjęciach jest przypadkowy.
b. ładna suknia! dodałabym pasek w talii z aplikacją

Opiumalfa fryzura nr 2

velika powodzenia z mieszkanie!! na pewno nie możesz doczekać się panieńskiego

Byliśmy z Tż na zakupach w sobotę - mierzył garnitury przez 4h, masakra w dodatku nic nie kupiliśmy byliśmy w Lavardzie, Bytomiu i Vistuli.
na 99,9 % zdecydował się na dwa garnitury z Lavarda w cenie 899 oraz 699. Ten droższy ciemny granat (100 % wełny, splot 130) na ślub i wesele, drugi granat (80 % wełny, 20% poliester, 110 splot) ale nie taki ciemny na poprawiny.
Rozczarowały nas garnitury w Vistuli, ceny znacznie wyższe, natomiast jakość gorsza.

Mierzyliśmy również obrączki w Kruku, na pewno będą soczewkowe w środku - dla mnie rozmiar 3 mm a dla Tż 4 lub 5 mm. ja będę miała gładką a Tż zdobioną

największym utrapienie są dla nas zaproszenia - zamówiliśmy przez internet, ale strasznie się grzebią -projekt dostałam po 3 dniach w dodatku muszę zmiany nanieść i ponowne oczekiwanie na projekt po zaakceptowaniu realizacja ok. 8 dni roboczych. Z tego wynika,że koło połowy marca dopiero by były a to stanowczo za późno. Znaleźliśmy firmę blisko nas, która nam wykona zaproszenia, najpóźniej do 5 marca.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:20   #1199
ysia
Zadomowienie

Kasiulenkowo ja robiłam kiedyś takie nadziewane rurki z makaronu, wszystko było miękkie bo faszerowała ciepłym farszem i on rozgrzewał makaron. Ale straszenie dużo z tym roboty...

Profil FB
Stary 2014-02-24, 11:22   #1200
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
A podeśle PW dla sierotki, której nie ma jeszcze w klubie ?
Oczywiście, że tak
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości