Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 07:43   #541
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Rybko Ciebie to chyba czesto ta glowa boli co?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no już csie zapisałam na wizyte do neurologa ale wiadomo kolejki a dzisiaj ide jeszcze popytać czy ktoś nie odwołał albo cos, a moze sie prywatnie umówie...

Nasturcja- za chrzciny
Stary 2014-02-24, 07:49   #542
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Rybko a moze to od tabletek anty? Bo Ty bierzesz, dobrze kojarze?

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 07:57   #543
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Oglądam ddtvn i jest o śmierci dziecka przez błąd lekarski... ((
Stary 2014-02-24, 07:58   #544
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Rybko a moze to od tabletek anty? Bo Ty bierzesz, dobrze kojarze?

akurat mam przerwe zarcik. kiedys bralam leki na migreny, moze wróciło?
Stary 2014-02-24, 08:00   #545
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Anulka to strasznie mocno współczuję i dopiero zrozumiałam powagę sytuacji. Naprawde oczy w koło głowy a i tak zdarzy się ze nie upilnujesz.Chciałabym drugie dziecko ale kompletnie nie wiem kiedy się na to zdecydować.
U nas moze nie codziennie ale mnie to juz do nerwicy doprowadza. Bo starszak biega, szaleje, strach mlodego polozyc gdzies na podlodze by go nie podeptal. No i ma rozne pomysly.Ostatnio wzial butelke i zaczal go karmic woda. Na sile.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
my uzywamy i uwielbiamy

jakas,masakre sobie zrobila:p

o tak

my mielismy dzis fajny,rodzinny dzien

i dorzuce swoje 3 grosze nt zostawiania dziecka:p - wg mnie decydujac sie na dziecko zegnamy bezstroskie zycie i spontan:p przynajmniej na poczatku
bliskosc z mezem jest juz inna, ale wg mnie to co teraz jest to cos wspanialego!
mimo,ze od ponad dwoch miesiecy wstaje w nocy po kilka razy, mam mega nerwuska,ktory w 5 sek z placzu przechodzi do mega histerii...nie jest aniolkiem,o nie:p
musze b.uwazac na to co jem, o seksie nie wspomne
ale mimo to...to jest najwspanialsze co nas spotkalo i nie wyobrazam sobie " odpoczynku" na wiecej niz 3 godz:p
a nawet sie nie da,bo moje dziecie juz niebutelkowe.

bliskosc i czulosc okazujemy juz sobie inaczej...M. nie spi ze mna juz ktoras noc,bo mala tylko do pierwszego karmienia spi w lozeczku,czyli do polnocg:p

ale z tym sie liczylam planujac z M. dziecko,a nawet myslalam,ze bedzie trudniej
A moze taka bliskosc mezowi nie wystarcza??

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
My po pierwszym nocnym karmieniu, fakt Bartus budził się w nocy ale dałam mu smoka, potrzymalam go 5 min i zasypiał dalej ciekawe czy będzie spał jak go teraz odłoże.

A ja tam w sumie zazdroszczę Domi bo mój syn potrzebuje dużo uwagi, sam poleży maks 15 min czy to w leżaczku czy pod karuzelka, trzeba go cały czas zabawiać a i nie wspomnę że od jakiegoś tygodnia spi w dzień może z 30 min dom to jest tak zapuszczony, że codziennie się zastanawiam jak wy sprzatacie o ugotowaniu obiadu nie mówiąc, nie wiem czy po pół godziny bym po niego nie wracała ale przydałby mi się chociaż jeden wieczór i noc relaksu.

Jejku tak czytam o tym co piszecie o rozszerzaniu diety i nie wiem jak ja sobie z tym poradzę ale u nas to jeszcze sporo czasu.

Mam pytanko czy tylko jeszcze ja nie uprawialam bunga bunga po porodzie? tzn raz próbowaliśmy i do niczego nie doszło bo po pierwsze nic nie czułam i bardzo bolało, ogólnie to nie jest mi do niczego potrzebne, ale wiecie jak to faceci, a ja jakoś nie mam potrzeby się przytulić czy nawet całować, odrzucilam tż totalnie i przykro mi z tym ale nie wiem jak to zmienić
Moze ktos by przejal malego na trzy godzinki a wy gdzies wyszlibyscie wieczorem?

Cytat:
ja tez mialam metlik w glowie z dieta ale juz mam rozjasnione sporo i sie tak nie boje tego, wrecz sie doczekac nie moge

Musze w takim razie zakupic mam dziecko bo ostatnio kupilam Mamo to ja i Dziecko wlasnie

My sie powoli budzimy, znacY moj potworek a mnie czeka tyle prania ze chyba bede musiala pozyczyc od mamy druga suszarke
W ogole i letnie sukienki i rampersy poprzynosilam wiec nie moge sie doczekac az bedzie lato i bede mogla Nelce zakladac

Mialan sir zapytac, dziewczyny ktore mialy porod sn: czy jak kucacie i rozszerzacie nogi (bez zbednych skojarzen prosze ) to bola Was krocza? Bo mnie jakos tak boli jakby cos mnie tam ciagnelo i to takie nie fajne uczucie jest
Nie, mnie nic nie boli.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Więc ja szybko napiszę, jak było
Chrzcił nasz zaprzyjaźniony Ksiądz - na mszy. Siedzielismy przed samym ołtarzem,a Miłek nie chciał opuścić fotelika. dopiero na polewanie wodą go wyjęliśmy. Ksiądz pamiętał,jak opowiadałam,ze Miłek lubi gorącą wodę i taka też była święcona
Teściów moich nie było,bo zostali z wnuczkami,które są chore. Szwagier był chrzestnym, więc przyjechał z żoną s dziećmi zaoferowali się zająć dziadkowie. Teściowie przyjadą za to za tydzień.
W domu był sajgon. Tzn.jedzenie wyszlo mi super. Ale taki tumult ludzi ...a potem to sprzątanie...

Miłoś był niezwykle grzeczny. W ogóle nie płakał. Tylko uciekał główką przed wodą w kościele.
a i ksiądz nam zrobil niespodziankę. Na wejście organista zagrał to samo, co na naszym ślubie

Fajna niespodzianke wam zrobil ksiadz.

U nas Christian chory.Zakatarzony strasznie, kaszle i kicha.Bylam z nim w piatek u lekarza i ide dzis znowu, niech go chociaz oslucha.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:06   #546
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Miłoś był niezwykle grzeczny. W ogóle nie płakał. Tylko uciekał główką przed wodą w kościele.
a i ksiądz nam zrobil niespodziankę. Na wejście organista zagrał to samo, co na naszym ślubie

za chrzciny
a co takiego zagrał??

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas moze nie codziennie ale mnie to juz do nerwicy doprowadza. Bo starszak biega, szaleje, strach mlodego polozyc gdzies na podlodze by go nie podeptal. No i ma rozne pomysly.Ostatnio wzial butelke i zaczal go karmic woda. Na sile.
MAlwina podobnie. wczoraj wzieła kubek niekapek i wciskała go Hani by się napiła.
jak mała dostaje wodę, to M. zaraz pierwsza, się wpycha by trzymać butelkę, wyciągnąć ją.
najchętniej to ją krradnie i sama pije z niej.
no i smoczek jej wciska do buzi i wyciąga i tak w kółko. nawet jak Hania nie potrzebuje smoczka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:13   #547
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Kurcze, nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to może być aż ta trudne z dwoma maluchami...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 08:15   #548
ola_k11
Zadomowienie

lineczko, ryba, lusesita u mnie wszyscy w knajpach mowia ze tradycja jest taka ze musi byc alko i w zwiazku z tym przustawki, ciasta, napoje, kawa i herbata wszedzie i najtaniej znalazlam za 100zl do 150nawet. jak chcialam sam obiad to nie wszedzie chca zrobic a w jednym lokalu mi powiedzieli 60zl ale mnie to i tak duzo wyjdzie bo maz ma 5 braci ja siostre i wszyscy z rodzinami to okolo dwoch kola wychodzi. Jak trzy lata temu w domu robilam to wydalam 800zl. Teraz ceny inne ale juz tez nie planuj takiego przyjecia jak wtedy tylko obiad po prostu. Wtedy to byly flaki rosol kurczaki kotlety mloda kapustka lazania tiramisu pieczone wedliny kilka salatek sledzie tatar itd. Pelno tego bylo a teraz planuje tylko flaki rosol pieczony schab ale na cieplo (zebysie nie chrzanic ze smazeniem). wedliny kupie gotowe, zrobie trzy salatki ciasta zrobi mama i tesciowa i nara. Nic wiecej nie mam zamiaru bo wtedy sie ucharowalam.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Byliśmy dziś na zakupach i mała się obłowiła w ciuszki, mleko, kleik, słoiczki, łyżeczki, miseczki... ale uwielbiam robić dla niej zakupy
Od jutra zaczynamy z kleikiem Beatko a czym się różni kleik do mleka a kleik na mleku??
Dzień nam mignął znowu ale miło się zakończył gorącą, relaksującą kąpielą
My rajstopek nie nosimy, bo wszystkie co mam są za duże tu jest dziwna rozmiarówka 0-6msc i te nogawki są takie długie...na chrzciny jej tylko ubrałam i śmiesznie wyglądała w takich wielkich podrośnie to będzie nosić

Super, to pochwal się jak już założysz

Było milusio ale póki co Majcia nam wystarczy

Boziu ale oni słodko wyglądają razem

mądralińska mała....już widzę ten gąszcz pytań

agentka

wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko w takich momentach

Dzieciaczki skokowe - niech szybko minie ten trudhy czas

Dobranoc!
kleik do mleka to musisz najpierw zrobic mm dopiero dodac kleiku a tamten drugi juz gotowy

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:18   #549
CorkaCzarownic
Zadomowienie

A ja mam pytanie o ten kleik: normalnie dodaje się do mleka go tak? Np na 150ml to 5 miarek mleka plus np 3 kliku? Głupie pytanie ale tak rozmyślam o tym od wczoraj i nie wiem...
Stary 2014-02-24, 08:22   #550
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy tylko jeszcze ja nie uprawialam bunga bunga po porodzie? tzn raz próbowaliśmy i do niczego nie doszło bo po pierwsze nic nie czułam i bardzo bolało, ogólnie to nie jest mi do niczego potrzebne, ale wiecie jak to faceci, a ja jakoś nie mam potrzeby się przytulić czy nawet całować, odrzucilam tż totalnie i przykro mi z tym ale nie wiem jak to zmienić
my też nic, wczoraj była próba ale małemu się radar włączył i nic z tego

też oglądałam DDtvn o tym dziecku

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:22   #551
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
za chrzciny
a co takiego zagrał??

MAlwina podobnie. wczoraj wzieła kubek niekapek i wciskała go Hani by się napiła.
jak mała dostaje wodę, to M. zaraz pierwsza, się wpycha by trzymać butelkę, wyciągnąć ją.
najchętniej to ją krradnie i sama pije z niej.
no i smoczek jej wciska do buzi i wyciąga i tak w kółko. nawet jak Hania nie potrzebuje smoczka
"Ojcze z Niebios,Boże Panie"

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:23   #552
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my też nic, wczoraj była próba ale małemu się radar włączył i nic z tego

też oglądałam DDtvn o tym dziecku
Popłakałam się i jeszcze wkurzyla mnie ta matka z głupim uśmieszkiem...
Stary 2014-02-24, 08:23   #553
kOmorowska
Rozeznanie

Witamy się poniedziałkowo
od wczoraj moje dziecko je co równe 3 godziny

my z Natalą dziś do lekarza jedziemy-ma katarek i w nocy zaczęla pokasływać i jest niespokojna. Temperaturę mierzymy co 3 godz. najwyższa była 37.1.

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:26   #554
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Oglądam ddtvn i jest o śmierci dziecka przez błąd lekarski... ((
;( jutro zobacze na necie

De- zdrówka dla Christiana!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
A ja mam pytanie o ten kleik: normalnie dodaje się do mleka go tak? Np na 150ml to 5 miarek mleka plus np 3 kliku? Głupie pytanie ale tak rozmyślam o tym od wczoraj i nie wiem...
tak, ;D
Stary 2014-02-24, 08:27   #555
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
my placimy max.38 zl. - zupa,obiad w tym 3 rodzaje mies,soki,kawa i herba.
kolezanka robila z przystawkami i 3 cieplymi daniami i wyszlo im 70 zl,ale oni placili od porcji jakos...

ja sie witam po dupnej nocy- do 2 Marys miala juz 3 pobudki

To mega tanio z 3 cieplymi daniami.

Lineczka Nie boli
DeZdrówka dla Małego

Ale mieliśmy wczoraj niespodziankę,wchodzę o zgrozo na konto żeby się załamać.Do wyplaty tz jeszcze 2 tygodnie a my już dosłownie na oparach ciągniemy i trzeba byłoby pożyczać bo jeszcze pare pierdól na chrzest trzeba zakupić a tutaj premia od poprzedniego pracodawcy.Po 5 miesiącach wpłynęła to sie nazywa uczciwość,mam tylko nadzieję że to nie pomyłka
Dzisiaj muszę zamówic tort,a i postanowilismy jednak że na chrzcinach będzie tylko winko.

Lecę poczytać niedzielne wiadomości

A i wklejam strój małego" opcja z body z kołnierzykiem albo koszulą(dostał wczoraj).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ubranka.jpg (40,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ad41655fe523c7b6.jpg (54,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg allechzamszjbraz.jpg (42,6 KB, 21 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:31   #556
maomami
Wtajemniczenie

Helol,witam się po weekendzie.
Pojechałam wczoraj z mężem do teściowej, skusiła mnie śliczna pogoda, poszliśmy na dwie godziny na spacer.Zuzia pięknie spała.

Wiecie co dzisiaj będzie trzeci dzień jak nie podaje Zuzi marchewki i odpukać mam zupełnie inne dziecko,a wczoraj ślicznie zjadła 90ml kaszki

A jeszcze apropo zostawiania dziecka na noc, ja Domi rozumiem zwłaszcza że kilka razy pisała że Jaś u jej rodziców jest spokojniejszy niż w domu u teściowej. A jeszcze problemy Domi z kręgosłupem. Osobiście nie zostawilabym Zuzi z teściową na noc ale to tylko dlatego że mam taki a nie inny stosunek do mojej teściowej,z moją mamą bym mogła zostawić no ale mieszkamy razem :p

Nasturcja super że Miłek był grzeczny no i fajnie z tą pieśnią.

My AR narazie nie odstawiamy, będziemy podawać do tego 6 msc zwłaszcza że ostatnio zrobiłam hurtowe zamówienie i mam 12 puszek, ale opłacało się, bo wychodziło prawie 10 zł mniej na puszce. Chociaż nie powiem z 3-4 pasowało by mi jakoś wymienić albo odsprzedać

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:41   #557
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
lineczko, ryba, lusesita u mnie wszyscy w knajpach mowia ze tradycja jest taka ze musi byc alko i w zwiazku z tym przustawki, ciasta, napoje, kawa i herbata wszedzie i najtaniej znalazlam za 100zl do 150nawet. jak chcialam sam obiad to nie wszedzie chca zrobic a w jednym lokalu mi powiedzieli 60zl ale mnie to i tak duzo wyjdzie bo maz ma 5 braci ja siostre i wszyscy z rodzinami to okolo dwoch kola wychodzi. Jak trzy lata temu w domu robilam to wydalam 800zl. Teraz ceny inne ale juz tez nie planuj takiego przyjecia jak wtedy tylko obiad po prostu. Wtedy to byly flaki rosol kurczaki kotlety mloda kapustka lazania tiramisu pieczone wedliny kilka salatek sledzie tatar itd. Pelno tego bylo a teraz planuje tylko flaki rosol pieczony schab ale na cieplo (zebysie nie chrzanic ze smazeniem). wedliny kupie gotowe, zrobie trzy salatki ciasta zrobi mama i tesciowa i nara. Nic wiecej nie mam zamiaru bo wtedy sie ucharowalam.
kleik do mleka to musisz najpierw zrobic mm dopiero dodac kleiku a tamten drugi juz gotowy

no tak, u nas też jak wiecej żarcia to ok 100-120zł chcieli. mNIE wyszłoby wtedy ok 1,5tys. a mnie na to nie stać. Zrobiłam w domu i też żałuje ze Aż tyle robiłam, miałam kurczaka, schaba, kaczkę, karczek 3xsałatki, tort, sernik,makowiec, z owocami, ziemniaki, bigos, rosół wędliny.. Wiec nie dość że sie narobiłam, ale to za namową mamy w sumie, choć mi pomogła. nIE powiem ile wydałam bo nie wiem. Kaczkę karczek i schaba kupiłam w okresie świąt- ceny wtedy nie był aż takie wysokie. Kaczka 20 zł, schab za kg 11, i karczek za 12/kg wiec w summie nie wyszło dużo. Najgorzej to ta robota, sprzatanie potem. Nie wie, moze na następne chrzciny znajdzie sie tańszą knajpe, albo moze lepiej finansowo bedziemy stać.. a jak nei, to zrobie w domu ale na pewno nie tyle żarcia [potem przez 2 tyhodnie mogłabym jeść te rzeczy bo tyle zostało, mama i siostra sobie wzięły tez ] rosół, ziemniaki z mięsem nawet mogą być dwa rodzaje, surówka, ze 2 sałatki, bigos ciasto i tort- koniec . teraz dopiero widziałam po chrzcinach ile to jednak sie zrobiło za dużo.. :P

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Lineczka Nie boli
DeZdrówka dla Małego

Ale mieliśmy wczoraj niespodziankę,wchodzę o zgrozo na konto żeby się załamać.Do wyplaty tz jeszcze 2 tygodnie a my już dosłownie na oparach ciągniemy i trzeba byłoby pożyczać bo jeszcze pare pierdól na chrzest trzeba zakupić a tutaj premia od poprzedniego pracodawcy.Po 5 miesiącach wpłynęła to sie nazywa uczciwość,mam tylko nadzieję że to nie pomyłka
Dzisiaj muszę zamówic tort,a i postanowilismy jednak że na chrzcinach będzie tylko winko.

A i wklejam strój małego" opcja z body z kołnierzykiem albo koszulą(dostał wczoraj).
ale będzie przystojniak <3
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pojechałam wczoraj z mężem do teściowej, skusiła mnie śliczna pogoda, poszliśmy na dwie godziny na spacer.Zuzia pięknie spała.

Wiecie co dzisiaj będzie trzeci dzień jak nie podaje Zuzi marchewki i odpukać mam zupełnie inne dziecko,a wczoraj ślicznie zjadła 90ml kaszki

A jeszcze apropo zostawiania dziecka na noc, ja Domi rozumiem zwłaszcza że kilka razy pisała że Jaś u jej rodziców jest spokojniejszy niż w domu u teściowej. A jeszcze problemy Domi z kręgosłupem. Osobiście nie zostawilabym Zuzi z teściową na noc ale to tylko dlatego że mam taki a nie inny stosunek do mojej teściowej,z moją mamą bym mogła zostawić no ale mieszkamy razem :p

My AR narazie nie odstawiamy, będziemy podawać do tego 6 msc zwłaszcza że ostatnio zrobiłam hurtowe zamówienie i mam 12 puszek, ale opłacało się, bo wychodziło prawie 10 zł mniej na puszce. Chociaż nie powiem z 3-4 pasowało by mi jakoś wymienić albo odsprzedać

popytaj na innych wątkach o wymiane.

Ja z teściową też bym nie zostawiła Kacpra. dziwne, nie?
chociaż teraz to ja nie wiem czy mogę nazywać ją "babcią"
Ale z oją mamą- bez problemu. Raz Kacper został na cał dzień [bo w nocy i tak spaliśmy wszyscy w jednym domu] z nią. Nie widział mnie od rana, bo o 6 już wyjechałam a wróciłam po 19tej.. nie płakał ani nic, ze mnie nie ma. Cieszył sie ze jest ktoś kto sie z nim bawi i kogo zna. Ale on ogólnie zaciesza do mojej mamy i "chyba przypadli sobie do gustu"
Stary 2014-02-24, 08:49   #558
Lilith890502
Zakorzenienie

ja z Mamą małego bym zostawiła, moze nie na noc, bo by mi się tęskniło, ale z teściową już mniej

moje dziecko molestuje T-Rexa z Lamaze, uważam że te zabawki są boskie, właśnie gniecie mu ogon

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:57   #559
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Nie spimy od 7 ale nocka przespana.Nawet nie pamietam czy karmilam bo maly spal z nami.Nie chcialam go juz budzic i wkladac wieczorem do spiworka wiec wyladowal w naszym lozku.
Teraz czas na sniadanko

ja tez czasem nie wiem czy karmilam:p

Cytat:
Więc ja szybko napiszę, jak było
Chrzcił nasz zaprzyjaźniony Ksiądz - na mszy. Siedzielismy przed samym ołtarzem,a Miłek nie chciał opuścić fotelika. dopiero na polewanie wodą go wyjęliśmy. Ksiądz pamiętał,jak opowiadałam,ze Miłek lubi gorącą wodę i taka też była święcona
Teściów moich nie było,bo zostali z wnuczkami,które są chore. Szwagier był chrzestnym, więc przyjechał z żoną s dziećmi zaoferowali się zająć dziadkowie. Teściowie przyjadą za to za tydzień.
W domu był sajgon. Tzn.jedzenie wyszlo mi super. Ale taki tumult ludzi ...a potem to sprzątanie...

fajnie! super ksiadz

Cytat:

u nas z kolei swieta dzieci,czyli urodziny,chrzest i komunia sa bez alko...sa.tacy co sie burza,ale mam to gdzies

Cytat:

Lineczka Nie boli
DeZdrówka dla Małego

super z ta premia!
zdjec nie widze z tel.

De wiadomo,ze seks tez jest,ale chodzilo mi o inny rodzaj bliskosci.wiadomo,ze jak sie pojawia dziecko to wszystko sie zmienia i trzeba sie umiec w tym odnalezc.ale to MO
i nie chodzi mi o Domi, nic nie mam do tego,tylko taka refleksja mi sie nasunela po prostu:p

mala pobuszowala,teraz spi wtulona w cyca

Stary 2014-02-24, 09:00   #560
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Kurde wyje na prawo i lewo... To jeszcze hormony? Bo na każdej reklamie placze
Stary 2014-02-24, 09:01   #561
ola_k11
Zadomowienie

corko zasada jest jedna ktora obowiazuje wszedzie - zadna skrajnosc nie jest dobra starszak od roku czyli mial 2,5 roku chodzi czasem do babci spac. zaczal jak sam wyrazil taka chec i byl tez w takim wieku ze jakby mial zly sen to babcia by mu wytlumaczyla i utulila. Marcinowi babcia nie wytlumaczy i nie utuli. Jestza maly. Mimo ze cieszy sie do babci na jej widok to jak placzetylko ja umiem go uspokoic. Nawet u meza nie potrafi ukoic placzu. Dziecko do pewnego wieku uspakaja bliskosc mamy.

Stary 2014-02-24, 09:02   #562
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Ola popieram. Skrajności są złe a Ulke czasami też tylko ja uspokoje
Stary 2014-02-24, 09:02   #563
nasturcja7667
Zadomowienie

W pytaniu na śniadanie o dzieciach co nie chcą butelki będzie zaraz

nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:03   #564
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
na poczatku to pamietam ja dawalam tylko jedna miarke aby nie bylo zaparc a potem stopniowo zwiekszalam

Stary 2014-02-24, 09:03   #565
nemosek
Zakorzenienie

Oby wszystkie skoki minęły z prędkością światła

Mam 3 pary rajstopek,na razie nie nosimy bo nie mam do czego.Ale do sukienusi jak najbardziej bym zakładała

Co do zadrości maluchów to tak czytam i sobie nie wyobrażam jaka trzeba mieć uwagę żeby ogarnąć.I to jeszcze w najmniej spodziewanym momencie dziecko potrafi "zaatakowac " drugie dziecko.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
z ta przypominajką to ja tam akurat mam ,po mamie, ona zawsze pamięta kto i kiedy ma urodziny, ja się wspomagam listą

Mama nadzieję że Paulia zwiela sobie do serca moją propozycję i się chociaż zrelaksowała

ach te nasz piersi

chętnie wypiję tą butelkę mleka

Bobodent ma 0,5 g/100 g, wiem ze ten calgel miał miej ok 3,5, i jeszcze jeden mi pokazała ale też koło 3g

na miejscu twojej siostry to samo bym pewnie zrobiła, nie dziwię się jej

wiem że zbeirają ale ja akutat często piorę(za zcęsto wg mojej mamy) a ja zasze chciałam mieć wiec jak narazie moja córeczka będzie mieć

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

A my wstałyśmy o 8.30 sama byłam źdzwiona. Ale Liwka musiała się obudzić wcześniej i sobie leżala, bo jak wstałam była już obudzona i gtowa do zabawy

Wqrzyłąm się na męża nie dość ze długo spał, to oczywiście kto dzieckiem się ma zajmować, zrobić herbatkę czy wodę przegotować, wyparzyć utelki, przebrać, nakarmić dziecko. PRzecież jestem ja i on może leżec. W tygodniu też dłużej leży a ja wstaje. Wiec mu powiedziałam, on oczywiście problemu nie widzi. czepaim się. Mam ochote mu
Dentinox ma 34/10 g

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Hej,
oczywiście jak to weekend mnóstwo spraw do załatwienia a czasu malutko, ale starałam się Was podczytywać. Z tego co pamiętam

Nasturcja udanej imprezki życzę
Sylwia oby Bartuś szybko się przyzwyczaił, biedny jest, ale jeszcze trochę i przestanie nawet zwracać uwagę na szynę.
Ryba Oby Kacperkowy szybko przeszły humorki i dał Ci trochę odpocząć

Też mi strasznie wypadają włosy, ale tak na potęgę, są po prostu wszędzie. Będę łysa
Co do zostawiania dziecka na noc, to niestety nawet nie mam co o tym myśleć bo Zuzia nadal do butelki przekonać się nie daję więc mogę się oddalić najwyżej na 3 godziny. Czasem to trochę męczące, bo może na całą noc nie chciałabym jej zostawić, ale u nas nawet wypad do kina odpada.
W ogóle od jakiś 2 tygodni małą bezbłędnie poznaje obcych i reaguje na nich płaczem, jak podchodzę ja lub TŻ to się śmieje i zadowolona, jak babcia przyjedzie albo ciocia to płacz nie z tej ziemi jak chcą ją wziąć na ręce lub chociaż zagadują do niej, wcześniej tak nie było.
Mój ostatnio zrobił podkówę do babci jednak bez płaczu,ale nie widział jej parę dni.Tak to cygańskie dziecko

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ci nasi mężowie

Jest cięzko ale musze sobie radzić

Dziewczyny jak wstawić filmik? chciałabym Wam pokazać akrobacje moja Aurelci

A teraz fotka, jak maluchy leżą a matka układa ich ubranka
A ta w łóżeczkach to z wieczora
Ale macie łoże wielkie w sam raz na cała czwórkę
Dzieciaki świetne
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no i luzik zreszta ja tez pytałam kiedyś z ciekawości ;d

Ale sie najdałam ;d dziś kluski śląskie, z gulaszem z łopatki ;p
a na deser zrobiłam sernik na zimno, na góre dałam brzoskwinie bo miałam i zieloną galaretkę ;d bo innej nie miałam;d nawer smaczne

Kacper zasnął, ale już tak marudził ze

Zadna nie ma wspomnień ciążowych? można jiuż pisać.
Czas uruchomic mózg tylko gdzie on jest?

Wasze maluchy też tak podkurczają paluszki u stópek?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-24, 09:03   #566
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Nie wiem gdzie mam klucze od domu.......
Stary 2014-02-24, 09:12   #567
nemosek
Zakorzenienie

100 zł za chrzciny-PRZESADA!!!!

Cytat:
no tak, u nas też jak wiecej żarcia to ok 100-120zł chcieli. mNIE wyszłoby wtedy ok 1,5tys. a mnie na to nie stać. Zrobiłam w domu i też żałuje ze Aż tyle robiłam, miałam kurczaka, schaba, kaczkę, karczek 3xsałatki, tort, sernik,makowiec, z owocami, ziemniaki, bigos, rosół wędliny.. Wiec nie dość że sie narobiłam, ale to za namową mamy w sumie, choć mi pomogła. nIE powiem ile wydałam bo nie wiem. Kaczkę karczek i schaba kupiłam w okresie świąt- ceny wtedy nie był aż takie wysokie. Kaczka 20 zł, schab za kg 11, i karczek za 12/kg wiec w summie nie wyszło dużo. Najgorzej to ta robota, sprzatanie potem. Nie wie, moze na następne chrzciny znajdzie sie tańszą knajpe, albo moze lepiej finansowo bedziemy stać.. a jak nei, to zrobie w domu ale na pewno nie tyle żarcia [potem przez 2 tyhodnie mogłabym jeść te rzeczy bo tyle zostało, mama i siostra sobie wzięły tez ] rosół, ziemniaki z mięsem nawet mogą być dwa rodzaje, surówka, ze 2 sałatki, bigos ciasto i tort- koniec . teraz dopiero widziałam po chrzcinach ile to jednak sie zrobiło za dużo.. :P

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

ale będzie przystojniak <3

popytaj na innych wątkach o wymiane.

Ja z teściową też bym nie zostawiła Kacpra. dziwne, nie?
chociaż teraz to ja nie wiem czy mogę nazywać ją "babcią"
Ale z oją mamą- bez problemu. Raz Kacper został na cał dzień [bo w nocy i tak spaliśmy wszyscy w jednym domu] z nią. Nie widział mnie od rana, bo o 6 już wyjechałam a wróciłam po 19tej.. nie płakał ani nic, ze mnie nie ma. Cieszył sie ze jest ktoś kto sie z nim bawi i kogo zna. Ale on ogólnie zaciesza do mojej mamy i "chyba przypadli sobie do gustu"

Ja u teściowej bez problemu mogłabym zostawić,nawet kiedyś została z małym na godzinę ale byłam zadrosna i cały czas myslałam co oni robią.Tak mi małego brakowało.
Z mamą nie mam tego problemu.Może to kwestia zaufania ,aczkolwiek nie mam podstaw żeby nie ufac teściowej
Cytat:
ja tez czasem nie wiem czy karmilam:p

fajnie! super ksiadz

u nas z kolei swieta dzieci,czyli urodziny,chrzest i komunia sa bez alko...sa.tacy co sie burza,ale mam to gdzies

super z ta premia!
zdjec nie widze z tel.

De wiadomo,ze seks tez jest,ale chodzilo mi o inny rodzaj bliskosci.wiadomo,ze jak sie pojawia dziecko to wszystko sie zmienia i trzeba sie umiec w tym odnalezc.ale to MO
i nie chodzi mi o Domi, nic nie mam do tego,tylko taka refleksja mi sie nasunela po prostu:p

mala pobuszowala,teraz spi wtulona w cyca

Nie bądź leń i włącz laptoka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 09:12   #568
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

nie no to faktycznie dużo, bo u mnie max to 100 zł i za dużą ilość jedzenie ale co to nie wiem bo się tym nie interesowałam i robię w restauracji gdzie była Gesslerowa
Cytat:
Cytat:
tak, ;D
to się tak daje? o a ja bym inaczej podawała
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Witamy się poniedziałkowo
od wczoraj moje dziecko je co równe 3 godziny

my z Natalą dziś do lekarza jedziemy-ma katarek i w nocy zaczęla pokasływać i jest niespokojna. Temperaturę mierzymy co 3 godz. najwyższa była 37.1.
to u dziecka nie jest temperatura zaczyna się od 38 stopni

Cytat:

Lineczka Nie boli
DeZdrówka dla Małego

o jak fajnie z tą premią a Tymuś będzie elegancik!
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

nie pamiętam czy pisałaś czy podawałaś kleik Zuzce? ulewała po nim dalej czy nie?
Bo jeżeli mi po kleiku do mleka będzie dalej ulewać to chyba zostanę przy AR, bo kurcze podaję jej Bebilon 1 [sam] i czasem jej się uleje a czasem nie i nie wiem czy dać czas organizmowi przyzwyczaić się do nowego mleka czy jak

dzieć mój usypia, pranie wstawione ide zaraz dokończę pakować za małe ciuszki i mama mi śniadanko przyniesie bo nic nie mam w lodówce

pisałam Wam że byłam w piątek na spacerze z Nelką w spacerówce na wypróbowanie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:13   #569
ryba91
Zakorzenienie

jaki nie ogarniety kurier przyjechał
Stary 2014-02-24, 09:15   #570
ola_k11
Zadomowienie

corko to masz glowe z tymi kluczami
nemosek stroj na chrzciny swietny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości