|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Hej.
Właśnie jade do do medycyny pracy bo musze badania zrobic (w koncu prawie dwa lata mnie w pracy nie było). Nie mam humoru. .. Pokłóciłam się z Tz ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160
#4772 |
Zakorzenienie
|
Yellow, bosze, współczuję!!! Ten Twój tż......
![]() ![]() Nancy, yay, pamiętałaś, ale mi miło ![]() ![]() ![]() Znowu 45 osób na pasku? ![]()
#4773 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wcfzoraj przeglądnęłam stroną c&a i już na 150 zł wypatrzyłam ciuszki, boskie na lato mają. Cytat:
![]() Już się odnisłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45300503] Debrah, puzzle 2elementowe ok. 1,5 roku bo właśnie potrzebna umiejętność kategoryzacji i dobra spostrzegawczość. Dla Agu miała takie pierwsze, miała 1,7 roku: http://www.ceneo.pl/22907325 28 elementów to zdecydowanie po 2rż, powiem ci, że Agatka dłuuugo nie mogła puzzli załapać większych, mając 2 lata ledwo ledwo układała progresywne 2-3-4-4. Ruszyło nagle po 3rż, i to na duuuużych podłogowych! właśnie tych z czu-czu, tylko ma morskie żyjątka. A teraz układa 48 elementów. Tzn. mamy i 24 el podłogowe, i 30 takie stolikowe, no ale te to już z sentymentu raczej ![]() Ale polecam wam też na po 1,5 roku takie: http://www.ceneo.pl/Gry_dzieciece;szukaj-puzlino 2 elementy pasujące do siebie [QUOTE] Teraz w biedrze takie będą drewniane, zamierzam kupić ze dwa zestawy ![]()
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Silver, WY się pokłóciliście???!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ultra, taka z Ciebie bije pozytywna energia jak piszesz o pracy! Aż zazdroszczę ![]() ![]() Jestem gruba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4775 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Ola miaładziś tylko 2 pobudki (tej, kiedy jeszcze nie spałam i tej po której wstałyśmy nie liczę), a więc 2, dwie, DWIE, D W I E! pobudki , ale.... mnie od paru dni tak boli bark, ze ani ruszyc, ani sie wygodnie połozyc, a jak cos dzwigne to mi chrupie, no i w nocy jakies nasilenie bólu, tragedia.... zapewne jak bol przejdzie to Ola wroci do miliarda pobudek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Rozeznanie
|
Dzięki Lady
![]() My naprawdę mamy fajne rzeczy do roboty (w moim przekonaniu) ![]() ![]() ![]() Silver - przykro im z powodu starcia z tz ![]() Dobra, robota czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ludzie jacy? [QUOTE=Ifwka;45301500]Kur.a mój to snuł takie opowieści zanim się Mała urodziła a teraz to co, cale g z tego wyszło. Np na spacerze razem we trójkę to bylismy aż dwa razy ![]() Ja na dzien kobiet to buty do biegania mam dostać ![]() A o wkłądce nie myslałaś?? Moja też zawsze dostaje jakieś słodycze, ale to my zjadamy wtedy. Teraz po roczku mamy zapas kinderów i w pracy do kawki sobie zjadam ![]() Super te buciki i te h&M zakupy. Na czapkę tez poluję. Wcfzoraj przeglądnęłam stroną c&a i już na 150 zł wypatrzyłam ciuszki, boskie na lato mają. O współczuję, i dużo zdrówka ![]() Już się odnisłam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45300503] Debrah, puzzle 2elementowe ok. 1,5 roku bo właśnie potrzebna umiejętność kategoryzacji i dobra spostrzegawczość. Dla Agu miała takie pierwsze, miała 1,7 roku: http://www.ceneo.pl/22907325 28 elementów to zdecydowanie po 2rż, powiem ci, że Agatka dłuuugo nie mogła puzzli załapać większych, mając 2 lata ledwo ledwo układała progresywne 2-3-4-4. Ruszyło nagle po 3rż, i to na duuuużych podłogowych! właśnie tych z czu-czu, tylko ma morskie żyjątka. A teraz układa 48 elementów. Tzn. mamy i 24 el podłogowe, i 30 takie stolikowe, no ale te to już z sentymentu raczej ![]() Ale polecam wam też na po 1,5 roku takie: http://www.ceneo.pl/Gry_dzieciece;szukaj-puzlino 2 elementy pasujące do siebie Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi 5 stron zostało po weekendzie do nadrobienia ale napisze najpierw co u nas.
Oczywiście standardowo w weekend się pokłóciliśmy, znaczy dopiero w niedzielę wieczorem. Wszystko było ok, byli goście: chrzestna Olwiki z rodzicami i bratam, fajnei było, potem mama przyjechała. Jak usypiałam Oliwkę to Tż mi sie cały czas przewierał i w końcu jak przyszedł po butelkę to go wygoniłam a on: jak nie to nie, tak hamsko i już się zaczęło i w końcu poszliśmy pokłóceni spać. Mniejsza z tym. W sobote byłą impreza. Byliśmy u brata po 13. No to szybko: pakowanie prezentów, wieszanie dekoracji co przywiozłam. Bratowa już popowieszała to co miałą jeszcze z roczku córki. Potem przyjechała mama. Patrzę a tam tort dla roczniaków mocno poturbowany. Bo jak zamykała drzwi z tortem w ręce to zaczął jej się zsuwać i go złapała jakoś ręką i lukier rozwalony itp. Coś tam próbowałam ratować. Zobaczycie efekt jak będę mieć fotki. Zjedliśmy obiad na spokojnie i czekaliśmy na gości. Byliśmy: ja z Tż i Młodą, moja mama, siostra, brat i bratowa, chrzestny Wiktora z żoną i kuzyn z kuzynką i dwóją dzieci. Przyszła fotografka i robiła mase zdjęć. Dzieci róznie raz chciały raz nie chciały pozować, wiadomo drzemki poprzestawiane. Ale ogólnie było wesoło. Były 4 sałatki: z szynką, z porami, z brokułami i z selerem; ciasteczka ( Młoda nasza piekła), dwa torty i wiadomo wędlina itp. Dzieciaki mnóstwo prezentów dostały, ogólnie szał. Dzieci były takie: 3-letnia Emilka, 2-letnia Lenka, roczniaki Wiktor i Oliwka i 3-miesięczny Mateusz. Mamay głównie biegały za dziećmi, tatusiowie plotkowali przy kieliszku. Olwika troszkę płakała jak Lenka lalkę załączyła ( taka sama jak mu mamy i Oliwka się jej boi). Olikwa dostała: stolik edukacyjny, taką tańczącą wieże w v-techa, łyżeczkę srebrną, misia, 2 sztuki klocków clemmy, bajki Pawlikowskiej, taka piramidkę co się kolejne etapy trzeba dopasować, ręczniczek, słodycze, i wczoraj od chrzestnej: misia i bajkę Mała syrenka. Ogólnie było super. Przywiozłam jeszcze trzy torby ciuchów od bratowej i kuzynki, tak więc jak będę teraz coś kupować Oliwce to już na lato. Czekam teraz z niecierpliwością na zdjęcia.
#4780 |
Zakorzenienie
|
bałam się, że będę najstarsza
![]() ![]() ![]() ![]()
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi co do kłótni. Tulę ![]() Dziewczyny te nocki nie przespane to chyba jednak z braku jedzenia w dzień. Wczoraj Zuzka o 8 zjadła kaszkę, po 10 trochę rosołu, koło 13 ziemniaczki z mięsem, potem z 2 chrupki, 3 ciasteczka i po 17 dwie kromki chleba. O 18:45 wypiła mm, zasnęła i na mleko obudziła się o 5:15 ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | ||
Zakorzenienie
|
Zaraz się zbieram do miasta na zakupki z TŻ i małą, jest taka piękna pogoda.
![]() ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, że TŻ przykro było - u nas podobnie, teściowie nawet nie pomyśleli, żeby zrobić Oliwce jakiś prezent na święta, a na urodziny - nie przyjechali, bo nie było urlopu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tabsów, to się nie przejmuj, mi się też chce z tego śmiać. ![]() Rozumiem, że mówisz o spirali? Nie i nigdy sobie czegoś takiego nie wsadzę - inwazyjne i nie daje 100% skuteczności. Mój ginekolog powiedział, że nigdy w życiu nie poleciłby czegoś takiego żadnej kobiecie, a już na pewno nie takiej młodej dziewczynie, jak ja, która planuje jeszcze drugą ciążę za kilka lat. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
kurcze olałam Was przez weekend ale raz ze była piękna pogoda i siedzielismy z małym na dworze ile się dało a dwa,że chyba mi dysk wypadł ![]() no a przy dziecku wiadomo leżeć się nie da Fewcia, kochana, czy Ty kiedyś pracowałaś w banku??? a co do paska i osób czytających to chyba coś się zepsuło bo sprawdzałam na innych wątkach Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-24 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Lady, jaka jesteś? Błagam Cie, chcesz żeby Cię dziewczyny zlinczowały? :P mam nadzieję że żartujesz tylko ![]() Cytat:
Tż napisał ze chyba jelitowke ma... ehh jak tu uchronić małego? ![]() A ten zamiast iść do lekarza to mi zdaje relacje na bieżąco i jeszcze ma do mnie pretensje. Nie ma to jak optymistyczny początek tygodnia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Fotelik do roweru juz jak najbardziej, ale nie na tyl a na przod |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Leos? jak snajper? ![]() kciuki za konsultacje! Ifwka - fajnie ze imprezka sie udala! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
yellow jedyna szansa (jesli dotad Oli nie zlapal), to calkowita izolacja. Powiedztz, zeby wrocil do domu, kiedy zdrowy bedzie albo Wy sie gdzies przewaletujcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zadomowienie
|
![]() od wczoraj mam ochrzczone dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
dziec mi JUZ spi!!!!!!!!!!
wesze podstep ![]() Cytat:
jak bylo? zdjecia som? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Rozeznanie
|
No właśnie nie wiem, bo zaczęło się od gorączki u młodego i ma też kaszel, pewnie nas nie ominie... kiedys nie było takich wscieklych wirusów. Masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
zdrowia dla naszych chorych dzieciaczków i ulgi dla ząbkujących
![]() i tulę mamy pokłócone z tatami (silver TY? ![]() ![]() U nas nocka ok, obudził się raz na flachę, drugi raz już jadł 6:50 i pospał jeszcze pół godziny także standardowo po 7 pobudka ![]() Aktualnie chodzi i szuka królika, woła "Kajko" chyba, ostatnio tak mówił sam do siebie to jak mu wczoraj TŻ królika przyniósł to Kajko jest ![]() U nas normalnie taka dupna pogoda, że wstać się z łóżka nie chciało i nic robić się nie chce, a tu sprzątanie (standard i standard po weekendzie - prosiłam TZ żeby ogarnął wczoraj to został u mamuni ![]() Posprzątam jedno, to Dawid leci rozwalić drugie i tak w koło ![]() Dziś na obiad pieczarkowa. Misiael powiedz mi jak Hania z rowerkiem się przyjaźni? |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Rozeznanie
|
Meneq, dzięki za odpowiedź
![]() Tak w ogóle to jutro próba generalna z zapiekanymi warzywami ![]() Charlizz - jak chrzest? udało się wszystko? Yellow - może spróbuj podzwonić jeszcze? W mojej przychodni, jeśli nie ma miejsc, to zawsze pytają, co się dzieje i ewentualnie pytają lekarkę, czy przyjmie dodatkowego pacjenta. Z reguły się zgadza. Tzn. dwa razy byłam świadkiem takiej sytuacji. Ja zapisałam też Młodą do Luxmedu, tak w razie "w", gdybym potrzebowała specjalisty "na już". Mam z nimi dobre doświadczenia, nieraz w ciąży korzystałam. Zawsze się miejsce znalazło. W każdym razie mocno kciuki trzymam! A tak w ogóle to zapisałam właśnie Mychę na szczepienie, 11 marca. Muszę w końcu przestać o tym myśleć, bo mnie strach zeżre. |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko nie ryzykowalabym kontaktow z tz. Trzymajcie sie zdrowo i reszta chorowitkow niech tez predko do formy wraca. Yae nadal z nosa kapie, czasami kaszlnie, ale temperatury nadal nie ma i wojuje jak zawsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Black, mnie też spirala nie przekonuje, szczególnie ta miedziana. Póki co mnie takie tematy nie dotyczą z wiadomych przyczyn i może to i lepiej, bo tabletek mi nie wolno brać ze względu na cholestaze w ciąży.
w ogóle to napisałam Wam wczoraj takieeeego posta, ale się nie wysłał i poszłam spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czekamy na foty i ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tylu widze 2,5-3latki. Daj znac czy zjedzone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() Cytat:
![]() I też problem ze sprzątaniem. Oliwka wstała o 5:30 - masakra, o 9 już sie słaniała na nogach i usnęła praktycznie sama. Wogóel to nie wiem, niedziela pełan wrażeń, poszła spać 20:30, pobudka o 5:50, wczoraj mało co w dzień spała, unęła o 20, pobudka o 5:30. Co zrobić żeby on atroszke tylko dłużej rano pospała??
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
Dzięki wielkie
![]() Poszukam czegoś na wiosnę ![]() Tak mi się marzą wyprawy rowerowe z Małą ![]() A czy zjedzone... zjedzone będzie na pewno, kwestia tylko - przez kogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.