|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na właściwe tory powracamy, już nigdy więcej grzeszkom się nie damy! Cz XVII
Nie wspominałaś o tym...grasz?
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na właściwe tory powracamy, już nigdy więcej grzeszkom się nie damy! Cz XVII
Ja nie. Mam gumowe uszy. Ale T. i owszem, a młodszemu też nieźle idzie. Tyle, że tylko dla siebie grają... na szczęście mam takich sąsiadów, że wcale nie jest mi ich żal
![]() Teraz mamy elektryczną (można grać na słuchawkach choć grają przez głośniki raczej) ale kiedyś była zwykła ... masakra
Edytowane przez wings6 Czas edycji: 2014-02-23 o 22:46 |
|
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem na polonistyce
. Możesz powiedzieć, że dla rzeczowników kategoria rodzaju jest klasyfikująca - czyli jest jedna i zmieniać się nie może ![]() Ahhh, te czasy słodkiej niewiedzy, kiedy myślało się, że rodzaje są tylko trzy . Teraz na magisterce mam jeszcze weselej jak sobie radośnie rekonstruujemy słowa z praindoeuropejszczyzny, czyli języka którym posługiwali się nasi przodkowie 3000 lat przed naszą erą , a potem porównujemy z prasłowiańszczyzną i staropolszczyzną. Coś czuję, że w maju polegnę na tych wszystkich jerach, przegłosach i aorystach charlizeee - co to za kolacyjka? Wygląda jak jakieś czekoladowe słodkości, ale pewnie składa się głównie z izolatu białkowego?
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje plecy i ramiona
i melduje 52pompki w 2minuty..z 3przerwami..pod koniec bylo juz ciezko jutro robie przerwe, bo we wtorek rano do pracy po 3tygodniach lenistwa, wiec jutro bede lezec i odpoczywac ![]() Fionka nie martw sie, ja myslalam ze juz sie skonczy moje czekoladowe szalenstwo a krotko przed treningiem znowu wyjadalam nutelle ze sloika masakra ..szczegolnie ze ja za czekolada nie przepadam ![]() Asia moja corka i jej tatus tez w sumie maja zima taka skore ze musza sie az drapac .. i jej lekarz przepisuje specjalnie robiona masc bez sterdow..tylko kurcze nie pamietam skladu..w aptece mogliby Ci moze ukrecic cos takiego..i mojemu A. tez ona pomaga..choc akurat w ta zime oboje jakos lagodnie to przechodza... wings hahaha..ale masz super trenera Moja cora poszla z tata do kina i dlatego nie mogla przyjechac a teraz spi ![]() ja to juz teraz mowie ze wszystkie zadania domowe bedzie tatus z nia przerabial..ja tylko w-f
|
|
#2195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
córa usprawiedliwiona i melduję pompki T. - 45 sztuk (po ćwiczeniach) ale 40 zrobił dośc szybko, chyba w minutę, potem już poległ i tylko 5 dołożył... |
||
|
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
Może na specjalizacji nauczycielskiej lepiej tłumaczą, jak dotrzeć do dzieci, ja wybrałam inną specjalizację i nie miałam zajęć dotyczących dydaktyki
![]() Dzisiaj za to miałam wykład o tym, że właściwie język jest naszym dodatkowym organem wykształconym ewolucyjnie i dzieci w momencie urodzenia mają już w głowach kategorie gramatyczne, które potem tylko określają odpowiednimi parametrami, np. dla j. polskiego podmiot nie musi być obecny w zdaniu, a dla j. angielskiego musi być. Czyli - powiedz swojemu dziecku, by odwołało się do swojej biologicznej mądrości natywnego użytkownika języka polskiego, a nie zadawało głupie pytania ogórekpazurek - o matko, 52 pompki w dwie minuty? Szacun! Ja mam problem żeby zrobić kilka damskich porządnych pompek, szybko moje mięśnie dostają od tego kociokwiku i zmagam się strasznie z tym, żeby się podnieść. Próbowałam dzisiaj zrobić męską pompkę, ale poległam
Edytowane przez busch Czas edycji: 2014-02-23 o 23:03 |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn, że artysta może dla celu artystycznego dokonać pewnego przekształcenia gramatycznego vide Leśmian ale zaraz mu powiedz, że ta piosenka sztuką nie jest busch, witam koleżankę filolożkę
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
ridja devojka - polonistyczne high five!
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
wings
dobry T. z pompkami..tez musze mojego pogonic i zobaczyc ile zrobi ![]() bush rok tem tez nie potrafilam zwyklej pompki...ale cwiczylam cwiczylam cwiczylam..i nawet jak dzien nietreningowy mialam to pompki damskie i planki robilam..
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i już po mgr (2013).
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2014-02-24 o 06:36 |
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaraz idę na pakernie może nakręce filmik wyznaniowy zobaczę bo dzisiaj klate robie wiec nie wiem czy bede moała tyle mocy
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
jak zawsze krótko i na temat
![]() Cytat:
wrocilam po inwentaryzacji, spałam godzine w autbusie. jestem po prysznicu, araz makijaz od nowa i na uczelnie... wieczorem kolejna inwentaryzacja. ostatnia w lutym, haha a czy w marcu cos bedzie to nie wiem na razie.
|
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wpadłam powiedzieć dzień dobry i uciekam do pracy ![]() miłego dnia dziewczyny
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ skończyły mi się już wszystkie warzywa w lodówce, z pewną nieufnością zrobiłam sobie dzisiaj płatki owsiane w jajku - taki placek jak u Ereny kiedyś widziałam. Całkiem dobry, nie wiem czemu byłam wcześniej tak negatywnie nastawiona do tego pomysłu
![]() smerffie - to też zależy, co Ci jest . Moją znajomą rozbolał brzuch i pół godziny później miała operację, bo okazało się że to skręt jelit, miała jakieś zrosty i w ogóle manianę. Ja za to trafiłam na pogotowie z takim bólem brzucha, że nie umiałam się wyprostować. Po komplecie badań i wypisaniu tabletek przeciwbólowych wypuścili mnie do domu, mówiąc że to podrażnienie żołądka czy coś w tym stylu . Także spokojnie, to że ktoś inny był operowany, nie znaczy że u Ciebie też tak źle będzie ![]() ridja devojka - jakich języków Cię uczyli? My mamy zdaje się slawistykę z litewskim i łotewskim, fajna sprawa . Takie nietypowe języki pewnie są dużo większym atutem przy poszukiwaniu pracy, niż angielski, który znają wszyscy
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Serbski i slowacki. No i scs
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Helo helo helo ;D
http://www.youtube.com/watch?v=rfWBCrvMRok oglądacie? Najlepsza końcówka- trzeba było nie żreć! <3 |
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Kury są fajne
|
|
#2213 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
A długo już chodzi?Podbijam moje pytanie: jak ważne jest tempo ćwiczeń w siłowym? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Ale co okropne? Ona czy pole dance?
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale jestem chora nie pojechałam na zajęcia, jeszcze nie wstałam przed 7 a już czułam jak mnie głowa i nos boli. Poszłam do sklepu po jedzenie to taka sieczka że szok Dzisiaj DNT, ew. krótki aeroby zrobię.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Jak machasz ciężarem dla machania wykonujesz mniej pracy, niż gdybyś wykonywała ruch wolny, z takim samym lub mniejszym ciężarem. Fajnie jest też nie "luzować" mięśni podczas treningu np. na barki robię wznosy bokiem. Nie opuszczam rąk do bioder tylkowykonuję krótki ruch, załóżmy w połowie drogi ruchu negatywnego jadę znów do góry. Albo robiąc uginanie naprzemienne przedramienia na bajseps rękę która niećwiczy trzymać spiętą. |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze myślę?
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o trenowanie mięśnia, dawanie mu odpowiedniego bodźca. Gwarantuję, że robiąc nieco wolniej a dokładniej serducho też wali jak oszalałe
No i sam trening siłowy na redukcji nic nie zrobi, do palenia potrzebne cardio na odpowiednim poziomie Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu chodzi o poprawny ruch a nie tetno chyba.
Juz mam konto, chodzi od roku i ogolnie jest wysportowana i ma super kondycje, jezdzi na rowerze w gorach itp oczywiscie moj przyszy teściu uwaza, ze jest chuda i ma anemie i sie odchudza... On wlasnie tak widzi swiat a laska jest umiesniona, wysportowana, wytrzymala i dobrze odzywiona
|
|
#2218 | ||
|
Zadomowienie
|
Kurde, no właśnie w tym rzecz.
Naczytałam się, że w siłowym ważna technika i lepiej robić wolno, bo większa i lepsza praca mięśni. I ja tak wolę robić. A ta instruktorka z siłki mówiła mi, że szybko w tempie. Tylko, że kurde, ja serii nie dam rady robić w tym samym tempie. Kilka powtórzeń mogę machnąć szybko, ale potem jest już ciężej i woniej. Nie mówiłam wam jak mnie za pierwszym razem capnęła. 20 przysiadów/10 brzuchów/20 wypady nóg/20 pochylenia tułowia do przodu(coś jak w mc ale bez ciężaru), potem to wszystko razy 15, potem razy 10, wszystko w mega szybkim tempie kazała mi robić. Mało nie zeszłam, myślałam że zemdleję . Potem sobie poszłam i zaczęłam robić trening siłowy z sfd, ona przyszła gdzieś w połowie i powiedziała, że powinnam robić to wszystko bardzo szybko i nie czekać na maszyny. No generalnie wszystko powinno być w takim "cardio" tempie. No i teraz nie wiem.---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Jesteś pewna co do tego siłowego? Tzn. nie wiem czy na Wizażu gdzieś w podwieszonych nie ma Rzabby wątku, z którego by wynikało, że na samym siłowym też można schudnąć? Boże, mam wrażenie, że wiem coraz mniej
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
wytrzymałościowe robi się w tempie, wtedy technika może trochę polecieć- tak mówił mi instruktor ode mnie jak zobaczyłam jak ćwiczy moja koleżanka.
Rób tak jak uważasz, wg. mnie wolno i dokładnie. Nie trzeba szaleć z ciężarem, ale ma być ciężko. I progres jest ważny. Tyle z zasad. Ja na początku jak zaczęłam współpracować z trenerem to jak mi kazał robić wolno to czułam że robię to taaak baaaardzoooo aneeeemiiiiicznieeeeee ![]() Robię cardio. Codziennie. około godziny+czasem na czczo. Cardio warto robić nawet jeśli nei w celach redukcyjnych to dla serducha Jestem pewna tego co piszę, sama jadę według tych zasad i wychodzę... no same widziałyście jak. Może i samym siłowym schudniesz, ale będzie to trwało dużo dłużej. Tylko nie wiem co wtedy w momencie gdy będzie zastój. Tak to wydłużasz cardio, ew. tniesz makro i leci. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2014-02-24 o 11:51 |
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wolałabym zostać przy samym aero i siłowym. Myślicie, że na tym da się zredukować troszkę?Lubie wolno robić, np. rozpiętki na ławce na leżąco zawsze wolno robię, po 2,5 kg ciężarek, a boooli. Wyciskanie sztangielek leżąc na ławce skośnej, rozpiętki na ławce leżąc, Wyciskanie sztangielek siedząc - z jakim ciężarem robicie te ćwiczenia?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

. Możesz powiedzieć, że dla rzeczowników kategoria rodzaju jest klasyfikująca - czyli jest jedna i zmieniać się nie może
jutro robie przerwe, bo we wtorek rano do pracy po 3tygodniach lenistwa, wiec jutro bede lezec i odpoczywac
masakra ..szczegolnie ze ja za czekolada nie przepadam

nie pojechałam na zajęcia, jeszcze nie wstałam przed 7 a już czułam jak mnie głowa i nos boli. Poszłam do sklepu po jedzenie to taka sieczka że szok
Dzisiaj DNT, ew. krótki aeroby zrobię.
dobrze myślę?