Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 11:50   #3121
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja od BN przytylam 6 kilo, myslalam, ze bede w ciazy, a tu ciaza spozywcza
Kochana trzymam kciuki żeby udało Ci się zajść w ciążę!

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Też bym już chciała ogarnąć kurteczko-płaszczyk na wiosnę i buciki ale na koncie 0 zł
Czekam do wypłaty
Stary 2014-02-24, 11:51   #3122
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Pogoda jest piękna, trochę bardziej chce się żyć
Trzyma mnie dołek, czasem odpuszcza. Czuję, że gdyby nocki były lepsze, to byłoby mi pozytywniej. Baaardzo powolutku coś się poprawia, ale ja nie jestem herosem

No ale Julo jest przekochany. Bardzo pogodny, uwielbia ludzi i serducho mi się rozpływa jak bliscy zachwycają się, że malutki jest naprawdę wyjątkowo sympatyczny i śliczny Julek bardzo garnie się do pozytywnie nastawionych ludzi, jak tylko wyczai, że ktoś się do niego zwraca, to natychmiast zaciesza i domaga się wspólnej zabawy No bo ile można na matkę patrzeć
hej smutasie może masz ochotę na pączki w czwartek? mozemy przywieźć, w srodę będzie u nas masowa produkcja
Cytat:
Czy myslicie o zmianie gondoli na spacerowke?Bo ja powoli tal.Maly jak nie spi to sie strasznie szarpie, probuje sie podniesc, odkleja nozkami okrycie
mój marcin to samo za ciasno mu już w gondoli
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mój mąż pracuje niby na dwie zmiany, niby bo to po prostu jeden tydzień 8-16, a drugi 9-17. I jak ma tę drugą zmianę to ja odbieram Dawida ze żłobka, a nie lubię tego robić, bo wracamy wzdłuż bardzo ruchliwej ulicy, przechodzimy przez duże skrzyżowanie i trzymam go na siłę za rękę, bo on nie lubi, czasem się wyrywa, a tu jeszcze wózek z młodym itd. W tym tygodniu akurat wypada, że to ja obieram, ale dziś ktoś tam chciał się zamienić i mój mąż poszedł na pierwszą zmianę. I mówię mu rano trochę w żartach, że jakby jeszcze ktoś chciał się w tym tygodniu zamieniać to spokojnie, niech się nie krępuje i nawet mnie nie pyta. A on mi na to z miną wielce obrażoną, że może w ogóle do pracy nie będzie chodził, jego brat pracuje na trzy zmiany i jego żona jakoś sobie z dwójką w domu radziła, a ja tylko narzekam Nie wiem co go ugryzło, ale zapamiętam mu to

ja bym jeszcze miesiąc chciała pojeździć z Miłkiem w gondoli, a może i dłużej jak będzie chciał, bo miejsce jest; jak nie śpi to zachowuje się tak samo jak Janek, ale na szczęście póki wózek się toczy to śpi

mnie się generalnie też nie podobali chłopcy w rajtach, ale tak było wygodnie i do tego w domu jak poszedł do żłobka to tam też większość chłopców biegała w rajtkach, ale ja zapowiedziałam mężowi, że ma rajtki spod spodni ściągać i puszczać dziecko w dresach, bo przy ludziach się nie będzie kompromitował
strasznie arogancko to zabrzmiało. mąż nie powinien tak do CIebie mówić
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
co robicie dzis na obiad ? ja mam wybrednego tzta i nie wiem co mu gotowac, zup nie jada wiec odpadaja
zupa jarzynowa i placki ziemniaczane ale skoro zupa niet to moze kurczak pieczony razem z ziemniaczkami

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-02-24 o 12:01
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:54   #3123
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Młody odsypia poranne harce, bo obudził się na szamkę o 5.20, a że było już widno na dworze, więc postanowił już nie zasypiać Leżał ze mną. Najpierw gadał, potem śpiewał, potem zaczął pokrzykiwać, aż w końcu stękać i skwierczeć, a stąd szybko przeszedł do płaczu, więc było po spaniu.

Poza tym jestem wk.... bo nasz bank to złodzieje i oszuści Ale o tym może napiszę potem w K., bo to dłuższa historia.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam nie pisałam, ze przez durnych lekarzy spędziliśmy pół wczorajszego dnia na IP....
jak pisałam, Marysia miała zapalenie oskrzeli. w piątek na kontroli była już osłuchowo czysta, więc zmian było bardzo mało (antybiotyk miała od wtorku wieczorem), czyli super.
w sobote wieczorem i w nocy zaczęła bardzo płakać że ją ucho boli... nie spaliśmy do 1, dopiero paracetamol pomógł (ibum nie zadziałał).
w niedziele mąż z nią pojechał na nocną pomoc, a tam Pani dr w trakcie badania stwierdziła: zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, zapalenie zatok!!!! co ciekawe, nie zajrzała nawet do nosa czy ucha!!!
zestresowałam się okropnie i stwierdziłam że jedziemy na IP, bo jeśli faktycznie to wszystko ma to coś jest nie tak. wzięliśmy też Hanię, bo zaczęła brzydko kasłać a mieliśmy małą przygodę z zachłyśnięciem się wodą w kąpieli...
i co? Marysia osłuchowo czysta!!! faktycznie, przyplątało się lekkie zapalenie ucha (nie zatok!!!) ale ten antybiotyk który bierze działa też na uszy, wiec spoko. po prostu złapała bakterie (prawdopodobnie pneumokoka), który wywowluje zapalenie płuc (więc super że u niej było tylko lekkie zapalenie oskrzeli!) i ucha. myślałam że tam padne miałam ochotę wrócić na tą nocną pomoc i uświadomić Pani jakim lekarzem jest
Hani zrobili rtg bo bali się zachłystowego zapalenia płuc, ale też czysto po prostu ma infekcję, prawdopodobnie złapała od Marysi (ja zresztą też ) ale mam nadzieję że nie rozwinie się tak jak u niej i wierzę że to że Hania tak się trzyma jest zasługa kp
współczuję przeżyć

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wczoraj wzięłam przykład z Laryski i poszłam do parku z kawą miałam też owsiankę z owocami i orzechami a na koniec umyłam wózek
No i wczoraj Miłosz tak się rozpłakał na spacerze, że na syrenie wracaliśmy do domu. Krzyczał jakby go ze skóry obdzierali Nie mam pojęcia co się stało Oczy miał całe zapuchnięte.
Przy KP?
Mojemu też ostatnio się zdarza płakać na spacerze.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kasiunia takie pomaranczowo granatowe, zapinane na zameczek z przodu
moze nie sa jakos wyjatkowo urodziwe, ale naprawde mega praktyczne.
polecam bo mysle ze teraz do spacerowki na wiosne i kurteczki beda idealne.
widziałam je wczoraj na stronie i też pomyślałam o nich jak o bucikach Chyba też kupię

Cytat:
Czy myslicie o zmianie gondoli na spacerowke?Bo ja powoli tal.Maly jak nie spi to sie strasznie szarpie, probuje sie podniesc, odkleja nozkami okrycie
Ja się wstrzymuję jeszcze.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!! U nas dziś baaardzo słonecznie. Szymcio dał mi dziś w miarę pospać, bo nie było aż tylu karmień i pobudek co ostatnio, ale za to koło 1 obudził mnie ból brzucha i przez godzinę chodziłam po mieszkaniu, bo spać nie mogłam Tak w ogóle wczoraj uświadomiłam sobie jakie moje dziecko jest już duże Na dole w szafie miałam poukładane "większe" ciuszki, o których myślałam będąc w ciąży, że będą gdzieś na maj-czerwiec, a tymczasem wczoraj je wyciągam, przykładam do Szymcia i co? dobre!
U nas z ubrankami podobnie. A co najśmieszniejsze mam takie piękne body i bluzki z Primarka (nowe). A po upraniu zmalały niemal o połowę Wkurzyłam się... Bluzki już są praktycznie za małe, bo krótkie i wąskie, ale za to z za długimi rękawami Nosz kurde! I to rozmiar 6-9 miesięcy

Cytat:
Mój mąż pracuje niby na dwie zmiany, niby bo to po prostu jeden tydzień 8-16, a drugi 9-17. I jak ma tę drugą zmianę to ja odbieram Dawida ze żłobka, a nie lubię tego robić, bo wracamy wzdłuż bardzo ruchliwej ulicy, przechodzimy przez duże skrzyżowanie i trzymam go na siłę za rękę, bo on nie lubi, czasem się wyrywa, a tu jeszcze wózek z młodym itd. W tym tygodniu akurat wypada, że to ja obieram, ale dziś ktoś tam chciał się zamienić i mój mąż poszedł na pierwszą zmianę. I mówię mu rano trochę w żartach, że jakby jeszcze ktoś chciał się w tym tygodniu zamieniać to spokojnie, niech się nie krępuje i nawet mnie nie pyta. A on mi na to z miną wielce obrażoną, że może w ogóle do pracy nie będzie chodził, jego brat pracuje na trzy zmiany i jego żona jakoś sobie z dwójką w domu radziła, a ja tylko narzekam Nie wiem co go ugryzło, ale zapamiętam mu to

oj, mój też ostatnio wyjechał, że ja mu daję ciągle jakieś zadania, a on nie może przez to pracować po godzinach i zarabiać pieniędzy

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dziś mam tą nieszczęsną wizytę o której jakiś czas temu pisałam w k. Strasznie się boję od kilku dni kiepsko śpię i to też jest powód dla którego mnie tu mało ostatnio...
Przez mojego "cudownego" TŻ Wikuś wstał gotowy do zabawy o 1:30- tak mu przeorganizował dzień że zamiast 3-4 drzemek miał dwie i padł biedaczek o 19 Walczyłam z nim do 3 i w końcu zasnął.
Big

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:56   #3124
ladanseuse14
Zakorzenienie

Madzia czyli te z Primarka to jakby mniejszy rozm?
Stary 2014-02-24, 11:58   #3125
kasiuni_a
Wtajemniczenie

placki ziemniaczane

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:02   #3126
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Madzia czyli te z Primarka to jakby mniejszy rozm?
Cholercia go wie
Zanim uprałam wydawały się ok, choć na pewno mniejsze niż np. 74 z H&M (zdecydowanie mniejsze). Bawełna extra gatunkowo. Po upraniu body są jeszcze jako tako, ale bluzeczki do bani. Tak jak pisałam - zwęziły się i skróciły, a rękawy pozostały długaśne Taki sam problem mam z bluzkami z 5 10 15

Ps. Tassia, nie znałam tego serialu, o którym pisałaś, ale zacznę oglądać, bo lllubię takie!

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Tak myślę, że z tych angielskich to najlepszą rozmiarówkę ma jednak George

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:11   #3127
ladanseuse14
Zakorzenienie

Wczoraj byłam na wyjeździe w Stalowej Woli, wyszłam z domu o 8, wróciłam 2:30. Wiecie co mój mąż robił? Byłam przekonana, że będzie leżał, leniuchował i nic nie robił. Nie dość, że był z Julką w parku, to jeszcze zrobił PIEROGI Z MIĘSEM To ja nigdy pierogów nie robiłam - po prostu mnie zawstydził Są idealnie równiutkie, kształtne, zrobił ich tyle, że wczoraj pojadł, dziś rano pojadł, wziął na 12 h do pracy i jeszcze zamroził

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-02-24 o 12:12
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:12   #3128
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
6ciu

Ale same jajka bez tluszczu i zadnych dodatkow.
ja zawsze z 2 jaj i kromka chlebka i jestem pełna...

Cytat:
Kochana trzymam kciuki żeby udało Ci się zajść w ciążę!

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Też bym już chciała ogarnąć kurteczko-płaszczyk na wiosnę i buciki ale na koncie 0 zł
Czekam do wypłaty
u mnie zapewne ten sam płaszczyk co w ubiegłym roku- tylko go wypiorę a buciki mam baleriny i na koturnie botki, ale po wypłacie sobie jakieś sprawię bo etraz mam na koncie 0.37 zł

Cytat:
placki ziemniaczane
zjadłabym ale się boję...
w sobotę pierwszego schabowego zjadłam
Stary 2014-02-24, 12:15   #3129
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Co myslicie o takim menu

sniadanie-2 kromki razowego chleba z szynka, pomodor, pol ogorka,jajko gotowane
II sniadanie-owsianka z szklanki mleka, 3 lyzki platkow, banan
obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego
podwieczrek-jogurt naturalny, jablko, kilka orzechow
kolacja-seek wiejski, pomidor

Dostalam je od dietetyka jak bylam w pl, tak gdzies od tygodnia probuje utrtzymac, ale ciagle bglodna jestem i oczywiscie podjadal.Wytrzymalybyscie ?

Dzisiaj wracam do Dukana i to faze uderzeniowa 4 dni
jak dla mnie super menu
wystarczajace, dobrze zbilansowane
mysle ze jakbys tydzien wytrzymala to byloby z gorki

Cytat:
co robicie dzis na obiad ? ja mam wybrednego tzta i nie wiem co mu gotowac, zup nie jada wiec odpadaja
ja dzis malo oryginalna bo znow robie krem z brokulow i kotlety schabowe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:16   #3130
bojatoja
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Ja kupiłam schab, pokroiłam i zrobię z sosem. Nie mam weny dzisiaj na gotowanie.
Cytat:
nic niech mój mąż do bratowej jedzie na obiad

Mam pytanko. Filip skończył pół roku. MM daje mu tylko przed snem. I teraz nie wiem czy mu podawać jednego dnia mleko 1 (początkowe) a drugiego dnia mleko 2 (powyżej 6 miesiąca życia). I tak co drugi dzień, żeby przyzwyczaił się do dwójki. Czy w mojej sytuacji jest to obojętne i od razu podać mu mleko 2?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:17   #3131
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj byłam na wyjeździe w Stalowej Woli, wyszłam z domu o 8, wróciłam 2:30. Wiecie co mój mąż robił? Byłam przekonana, że będzie leżał, leniuchował i nic nie robił. Nie dość, że był z Julką w parku, to jeszcze zrobił PIEROGI Z MIĘSEM To ja nigdy pierogów nie robiłam - po prostu mnie zawstydził Są idealnie równiutkie, kształtne, zrobił ich tyle, że wczoraj pojadł, dziś rano pojadł, wziął na 12 h do pracy i jeszcze zamroził
super mąż
Stary 2014-02-24, 12:21   #3132
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
super mąz!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:25   #3133
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
u mnie zapewne ten sam płaszczyk co w ubiegłym roku- tylko go wypiorę a buciki mam baleriny i na koturnie botki, ale po wypłacie sobie jakieś sprawię bo etraz mam na koncie 0.37 zł
Ale ja mówiłam o rzeczach dla córki
Stary 2014-02-24, 12:26   #3134
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
no i hit z nocy,mój sen
śniło mi się że Matall i Teacherka w kolejnych ciążach , Matall zaczęła prowadzic listę mam w ciąży i odydwie były wpisane na różowo,wiec kolejne córki
chyba za dużo myślę o córce

Ja już więcej dzieci nie. Ja z tymi, co mam, nie wyrabiam.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dziś mam tą nieszczęsną wizytę o której jakiś czas temu pisałam w k. Strasznie się boję od kilku dni kiepsko śpię i to też jest powód dla którego mnie tu mało ostatnio...
Przez mojego "cudownego" TŻ Wikuś wstał gotowy do zabawy o 1:30- tak mu przeorganizował dzień że zamiast 3-4 drzemek miał dwie i padł biedaczek o 19 Walczyłam z nim do 3 i w końcu zasnął.

ladan a mi się śniło, że szłyśmy gdzieś razem i narzekałyśmy, że wszystko takie drogie, że jak się jedzie na zakupy, to już nie sposób mniej niż 900 zł zostawić w sklepie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:26   #3135
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
brawo, podziwiam

Cytat:

ja już kilka razy jadłam placki, ale mój syn nie zje, więc raczej nie robię choć może powinnam się nie przejmować, bo on i tak dwudaniowy obiad ma żłobku, a w domu to co bym nie ugotowała to i tak wymyśla

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:26   #3136
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja mówiłam o rzeczach dla córki
Stary 2014-02-24, 12:32   #3137
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ladan a mi się śniło, że szłyśmy gdzieś razem i narzekałyśmy, że wszystko takie drogie, że jak się jedzie na zakupy, to już nie sposób mniej niż 900 zł zostawić w sklepie
Stary 2014-02-24, 12:40   #3138
anutka171
Rozeznanie

dla wszystkich dzieciaczkow za nowe miesiace

teacherka za dobre wyniki Zuzi

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

dobre

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wszystko świetnie sie udało
Jasio był dziś aniołkiem wkościele zero płaczu. W domu rownież (byłoo tyle chętnych rąk do noszenia). Jedyne co to z podwodu wrażeń nie spał praktycznie nic przez cały dzien ciekawe jak będzie wyglądała noc. poki co ma mnóstwo energi!
dostał też piekne upominki, bardzo podob mi się ksiązka z wierszami Tuwmia - niestandardowe wydanie z pięknymi ilustracjami
jak coś ogarnę to wrzucę foty w k.
super, ze wszystko sie udalo
szkoda, ze nie zobacze fotek

Natala wspolczuje stresu, ktory musialas przejsc
brak slow na kompetencje niektorych lekarzy
duzo zdrowka dla was

Cytat:
U nas też szaro i pochmurno, i póki co chłodno.
A jeszcze z rana mąż mnie tak docenił, że jak wyszedł to się popłakałam

nialadnie z jego strony. za to co powiedzial to

dziekuje za wszystkie rady odnosnie prezentow
logoasia super pomysly

Cytat:
Co myslicie o takim menu

obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego

Dostalam je od dietetyka jak bylam w pl, tak gdzies od tygodnia probuje utrtzymac, ale ciagle bglodna jestem i oczywiscie podjadal.Wytrzymalybyscie ?

dla mnie za duzo

Cytat:
tylko pozazdroscic

nadrobione ale duzo tego nie bylo.
od razu widac, ze pogoda dopisuje
u nas niestety dzisiaj pochmurno. a liczylam na dluugi spacer na miasto :/

chyba u mojego malucha idzie pierwszy zabek bo ma taka gorke na dziaselku i przebija biala plamka.
chcialam postukac lyzeczka, ale Jakub nie bardzo mi pozwala
poki co przebiega to bezobjawowo (odpukac, zeby nie zapeszyc) i oby tak pozostalo

ja sie wzielam od dzisiaj za siebie. wdrozylam diete i mialam dzis swoj pierwszy dzien z mel b
nie bylo zle, tylko kondychha slabiutka
mam nadzieje, ze wytrwam
Stary 2014-02-24, 12:44   #3139
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Brawo! Perfekcyjny pan domu !

Cytat:

Eee No cos ty! Ja dziewczyn sie tu radzilam o cytrusy Zjadłam i wszystko z malutka ok ja juz nawet krążki cebulowe jadłam ... Teraz to juz naprawdę wszystko wcinam ... No oprócz mięsa. Bo nie jadam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:46   #3140
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Oho ho

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:50   #3141
ladanseuse14
Zakorzenienie

A ja muszę zacząć szukać sukienki, bo na 99% mam wesele (nie moje) 2 maja i D. chyba będzie świadkiem
Stary 2014-02-24, 13:17   #3142
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam nie pisałam, ze przez durnych lekarzy spędziliśmy pół wczorajszego dnia na IP....
jak pisałam, Marysia miała zapalenie oskrzeli. w piątek na kontroli była już osłuchowo czysta, więc zmian było bardzo mało (antybiotyk miała od wtorku wieczorem), czyli super.
w sobote wieczorem i w nocy zaczęła bardzo płakać że ją ucho boli... nie spaliśmy do 1, dopiero paracetamol pomógł (ibum nie zadziałał).
w niedziele mąż z nią pojechał na nocną pomoc, a tam Pani dr w trakcie badania stwierdziła: zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, zapalenie zatok!!!! co ciekawe, nie zajrzała nawet do nosa czy ucha!!!
zestresowałam się okropnie i stwierdziłam że jedziemy na IP, bo jeśli faktycznie to wszystko ma to coś jest nie tak. wzięliśmy też Hanię, bo zaczęła brzydko kasłać a mieliśmy małą przygodę z zachłyśnięciem się wodą w kąpieli...
i co? Marysia osłuchowo czysta!!! faktycznie, przyplątało się lekkie zapalenie ucha (nie zatok!!!) ale ten antybiotyk który bierze działa też na uszy, wiec spoko. po prostu złapała bakterie (prawdopodobnie pneumokoka), który wywowluje zapalenie płuc (więc super że u niej było tylko lekkie zapalenie oskrzeli!) i ucha. myślałam że tam padne miałam ochotę wrócić na tą nocną pomoc i uświadomić Pani jakim lekarzem jest
Hani zrobili rtg bo bali się zachłystowego zapalenia płuc, ale też czysto po prostu ma infekcję, prawdopodobnie złapała od Marysi (ja zresztą też ) ale mam nadzieję że nie rozwinie się tak jak u niej i wierzę że to że Hania tak się trzyma jest zasługa kp
masakra z tymi lekarzami
jak Szymek miał zapalenie oskrzeli to też tylko jedna na 3 pani dr wysłuchała, a reszcie musiała pokazać gdzie osłuchać
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
(...)

Teraz idę jeść śniadanie i posprzątać w chacie bo po weekendzie jakby nikt nie sprzątał (dodam, że codziennie odkurzam i ścieram kurze ).
poważnie? szacun!
Cytat:
my już zmieniliśmy i jest super, podłożyłam tylko tą gąbkę z gondoli i opatulam kocykiem dokładnie. przynajmniej Mały nie drze się na spacerze tylko jest ustawiona na najniższy poziom
Cytat:
Co myslicie o takim menu

ja nie mam wytrwałości w żadnej diecie, w ćwiczeniach już prędzej.
jedyna dieta, którą w pełni zrobiłam kiedyś to 10 dniowa oczyszczająca

Cytat:
placki ziemniaczane
zjadłabym, ale nie chce mi się smażyć

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

dziewczyny mam pytanie, czy jak Szymek zjada już cały słoiczek 130g to czy zaraz po słoiczku powinnam dawać mu jeszcze mleko? czy dopiero na następnym posiłku?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:20   #3143
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy jak Szymek zjada już cały słoiczek 130g to czy zaraz po słoiczku powinnam dawać mu jeszcze mleko? czy dopiero na następnym posiłku?
Przy następnym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 13:33   #3144
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Kochana trzymam kciuki żeby udało Ci się zajść w ciążę![COLOR="Silver"]

s:
Dzeiki.Bara bara bylo w 11 i 13 tc to moze cos z tego bedzie, jeszcze moze w 15tym sie uda.

Kurcze tak naprawde to malo tych dni plodnych jest w miesiacu

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Litosci, ja tu na diecie, wchodze na forum a tu pierogi w miesem, placki ziemniaczane.

Moj chlop sie tez chce odchudzic, ale za bardzo nie wie jak sie za to zabrac.Bo jak to kawa bez cukru i jak to tak bez chlebka.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:35   #3145
dodinha
Wtajemniczenie

Ale u nas dziś piękna pogoda.Normalnie wiosna.Właśnie jesteśmy na spacerku,a Mała sobie śpi.Kurcze jak jest słońce,to od razu chce się żyć i humor lepszy,pomimo niewyspania.Pozdrawiamy ze słonecznej Anglii

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-24, 13:37   #3146
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny mam pytanie, czy jak Szymek zjada już cały słoiczek 130g to czy zaraz po słoiczku powinnam dawać mu jeszcze mleko? czy dopiero na następnym posiłku?
Zalezy czy jeszcze glodny czy nie.Wydaje mi sie, ze powinien sie najesc, bo maly jeszcze.Moj miesiac starszy i zjada 190 g.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale u nas dziś piękna pogoda.Normalnie wiosna.Właśnie jesteśmy na spacerku,a Mała sobie śpi.Kurcze jak jest słońce,to od razu chce się żyć i humor lepszy,pomimo niewyspania.Pozdrawiamy ze słonecznej Anglii

Niemcy tez sloneczne.Rano w sloncu 16 stopni, ale w cieniu tylko 9.Sasiadom ogrodki kwitna.
Ale tutaj rekordowy mroz tej zimy to -4 stopnie i to w nocy

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:40
Stary 2014-02-24, 13:48   #3147
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Zalezy czy jeszcze glodny czy nie.Wydaje mi sie, ze powinien sie najesc, bo maly jeszcze.Moj miesiac starszy i zjada 190 g.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Niemcy tez sloneczne.Rano w sloncu 16 stopni, ale w cieniu tylko 9.Sasiadom ogrodki kwitna.
Ale tutaj rekordowy mroz tej zimy to -4 stopnie i to w nocy
Tutaj też mróz był,jakieś minus dwa hehe

Stary 2014-02-24, 13:53   #3148
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Dzeiki.Bara bara bylo w 11 i 13 tc to moze cos z tego bedzie, jeszcze moze w 15tym sie uda.

Kurcze tak naprawde to malo tych dni plodnych jest w miesiacu
Trzymam kciuki!

A z tymi dniami płodnymi - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Stary 2014-02-24, 13:58   #3149
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Trzymam kciuki!

A z tymi dniami płodnymi - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Az 5 dni, z cyzego tak naprawde tylko 2 maja duze prawdopodobieństwo zajscia, 2 srednie, a 2 male.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-24 o 14:01
Stary 2014-02-24, 14:03   #3150
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej smutasie może masz ochotę na pączki w czwartek? mozemy przywieźć, w srodę będzie u nas masowa produkcja

mój marcin to samo za ciasno mu już w gondoli

strasznie arogancko to zabrzmiało. mąż nie powinien tak do CIebie mówić

zupa jarzynowa i placki ziemniaczane ale skoro zupa niet to moze kurczak pieczony razem z ziemniaczkami
robilam ostatnio placki, narobilam sie jak glupia bo moj chlop to za pieciu je

Cytat:

ojej, ale ty masz z nim super... moj czasem obiad tez zrobi jak ma sobote wolna

Cytat:
masakra z tymi lekarzami
jak Szymek miał zapalenie oskrzeli to też tylko jedna na 3 pani dr wysłuchała, a reszcie musiała pokazać gdzie osłuchać

poważnie? szacun!

my już zmieniliśmy i jest super, podłożyłam tylko tą gąbkę z gondoli i opatulam kocykiem dokładnie. przynajmniej Mały nie drze się na spacerze tylko jest ustawiona na najniższy poziom

ja nie mam wytrwałości w żadnej diecie, w ćwiczeniach już prędzej.
jedyna dieta, którą w pełni zrobiłam kiedyś to 10 dniowa oczyszczająca

zjadłabym, ale nie chce mi się smażyć

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

jesli widzisz, ze jeszcze by cos zjadl to daj mu butle

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

U nas tez pieknie, wiosna normalnie, ale ja to szybko do domu uciekalam obiad robic, moze pozniej jeszcze tzta wyciagne...
A na obiad paluszki rybne z ziemniakami i surowka

Wysłane z mojego LG
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości