|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Mój mąż pracuje niby na dwie zmiany, niby bo to po prostu jeden tydzień 8-16, a drugi 9-17. I jak ma tę drugą zmianę to ja odbieram Dawida ze żłobka, a nie lubię tego robić, bo wracamy wzdłuż bardzo ruchliwej ulicy, przechodzimy przez duże skrzyżowanie i trzymam go na siłę za rękę, bo on nie lubi, czasem się wyrywa, a tu jeszcze wózek z młodym itd. W tym tygodniu akurat wypada, że to ja obieram, ale dziś ktoś tam chciał się zamienić i mój mąż poszedł na pierwszą zmianę. I mówię mu rano trochę w żartach, że jakby jeszcze ktoś chciał się w tym tygodniu zamieniać to spokojnie, niech się nie krępuje i nawet mnie nie pyta. A on mi na to z miną wielce obrażoną, że może w ogóle do pracy nie będzie chodził, jego brat pracuje na trzy zmiany i jego żona jakoś sobie z dwójką w domu radziła, a ja tylko narzekam
Nie wiem co go ugryzło, ale zapamiętam mu to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak poszedł do żłobka to tam też większość chłopców biegała w rajtkach, ale ja zapowiedziałam mężowi, że ma rajtki spod spodni ściągać i puszczać dziecko w dresach, bo przy ludziach się nie będzie kompromitował
|
||
|
|
|
#3092 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja kupuje 74 przejsciowke, o ile bedziew potrzebna, bo mam kombinezon i taka letnia wiatrowke, a nie wiem jaka bedzi pogoda. |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie, Adaś rzadko tak robi.
|
#3094 |
|
BAN stały
|
Co myslicie o takim menu
sniadanie-2 kromki razowego chleba z szynka, pomodor, pol ogorka,jajko gotowane II sniadanie-owsianka z szklanki mleka, 3 lyzki platkow, banan obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego podwieczrek-jogurt naturalny, jablko, kilka orzechow kolacja-seek wiejski, pomidor Dostalam je od dietetyka jak bylam w pl, tak gdzies od tygodnia probuje utrtzymac, ale ciagle bglodna jestem i oczywiscie podjadal.Wytrzymalybyscie ? Dzisiaj wracam do Dukana i to faze uderzeniowa 4 dni |
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boze, czemu moje dziecko jest takim potworkiem i tak mi daje popalic jak ojciec w domu to aniolek i nawet mi nie wierzy, ze ona taka niedobra, a ja z rana zawsze mam jej dosc ![]() chyba ide z nia na spacer bo juz nie wiem o co jej chodzi. |
|
|
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj ja tez bym była głodna.. Dukan mnie tez kusi ale jak sobie pomysle o tych codziennych bólach zołądka to mi się odechciewa. a próbowałas weigt watchers?swojego czasu ta dieta była baaardzo popularna w Niemczech.Nawet niektore dania mozna było kupic w sklepie..nie wiem jak jest teraz.Kuzynka,i kuzyna zona były i schudły baaardzo duzo.Wpisz w google i poczytaj.a noz Ci podpasuje. |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3098 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i codziennie masz jeść to samo? Próbuję zarejestrować Miłka na usg brzucha i najwcześniejszy termin jaki póki co udało się znaleźć to 11 marca, a w innych miejscach nie odbierają... Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-24 o 10:52 |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie wiem no, nie chcę jej krzywdy zrobić,ale znowu w fotelki też czasem jeździ,a w taką pogodę na spacerze nie jesteśmy dłużej niż 2,3 godziny
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołajek się jeszcze mieścił w gondoli, ale nie chciał w niej jeździć- on musi widzieć
|
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
kaska no ja też właśnie zauważyłam,że jak mała jeździ w foteliku, to jestem bardziej spokojniejsza...
|
|
#3104 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślam ze te wszytskie prezenty ubrankowe rozm. 74 Jasio będzie miał na kwiecień, a on sa na teraz akurat duze te nasze Bąbelki![]() Cytat:
mój tez już coś podobengo niedawno chalpną. oj pokutował później za to
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
co robicie dzis na obiad ? ja mam wybrednego tzta i nie wiem co mu gotowac, zup nie jada wiec odpadaja
|
|
|
|
#3107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
u nas ponuro i wietrznie,wczoraj była piękna pogoda, także zazdroszczę tym które mają dziś slonko bo po zimie uwielbiam słońce,nastraja i nakręca mnie pozytywnie dziś idę w poszukiwaniach firanki idealnej ,mus być taka żeby mężowi kopara opadła bo twierdzi że wszystkie są babciowe no i hit z nocy,mój sen śniło mi się że Matall i Teacherka w kolejnych ciążach , Matall zaczęła prowadzic listę mam w ciąży i odydwie były wpisane na różowo,wiec kolejne córki chyba za dużo myślę o córce Motyl kciuki za biznesy i organizacje wakacji ,my też coś chcemy z mężem rozkręcić, ale my bardziej sprzedaż internetowa, jak to moja mama ciągle powtarza ,,kto handluje ten żyje" Cytat:
ale wszytsko ma swoje plusy i minusy w moim domku moge w gatkach chodzić, z mężem się poprzekomarzać i powygłupiać na całego ![]() Cytat:
![]() mamy chrzciny w rodzinie na wielkanoc i chce miec moją talię znowu bedzie ciężko ale powymyślam jakies zastępczaki typu suszone owoce,pestki dyni,słonecznik Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dziś mam tą nieszczęsną wizytę o której jakiś czas temu pisałam w k. Strasznie się boję od kilku dni kiepsko śpię i to też jest powód dla którego mnie tu mało ostatnio... Przez mojego "cudownego" TŻ Wikuś wstał gotowy do zabawy o 1:30- tak mu przeorganizował dzień że zamiast 3-4 drzemek miał dwie i padł biedaczek o 19 Walczyłam z nim do 3 i w końcu zasnął.
|
#3109 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 |
|
BAN stały
|
Wlasnie zjadlam jajecznice z 6ciu jajek.I jak ja mam wytrzymac na diecie od dietetyka.
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ja od BN przytylam 6 kilo, myslalam, ze bede w ciazy, a tu ciaza spozywcza |
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3112 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech mój mąż do bratowej jedzie na obiad ![]() Cytat:
![]() pomijając fakt, że nie lubię jajecznicy, to na pewno nie zjadłabym więcej niż z dwóch
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka ja nie polecam tego rowerku 3- kołowego. W ogóle nie wiem czemu takie rzeczy mają służyć. Wywrotne, drogie i dobrze dziecka zapiac nie mozna. I tak nie umie pedalowac bo niedosiegnie. Jesli juz rowerek to polecam biegowy
Natala zdrowka dla dziewczynek |
|
|
|
#3115 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi być dobrze!
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawid dostał na roczek, tylko wtedy był sporo za duży dla niego, ale od kiedy młody skończył dwa lata to bardzo chętnie na nim jeździ, do pedałek dostaje, bierzemy go zawsze na dłuższy spacer jak idziemy we czwórkę, ja z wózkiem a mąż z Dawidem na rowerku, popycha go, ale młody cały czas pedałkami kręcilatem kupiliśmy biegówkę, ale póki co żadnego zainteresowania, myślę że też musi dorosnąć jeszcze do niej, może latem się przesiądzie z trójkołowca karolson masz tę bluzę? http://www.51015kids.eu/chlopiec-2-7...lopieca-1h2612 ona jest trochę grubsza czy taka zwykła bluzeczka? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasio spi już ponad godzinę w nosidełku w takim przypadku będziemy musieli wyjśc na spacer później. mam nadzieję ze słońce nadal tak pięknie będzie świecić
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
jestem strasznie zmęczona
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny weekend na uczelni mąż na zwolnieniu bo sie rozchorowal i juz nie jestem w stanie was dogonić :/
Tez miałam zagwozdke z tymi bucikami na teraz ale fajowe sa te kapciuchy z soxo ze stronki która podała Tassia , także dzięki ! Dziewczyny ktore narzekają ze po skoku jeszcze bardziej dzieci marudy, u nas skok chyba sie przesunął ... Taka byłam szczęśliwa ze ten 19 tydzien spokojny a to co nastąpiło w 20 to była jakaś masakra :/ ciagle jeczenie ciagle rączki ciagle zle, problemy z zasypianiem pobudki w nocy na zabawę , No koszmar jakiś ! A od wczoraj juz inne dziecko... uśmiechnięta ćwiczy przewrotki i pelzanie. Także dziewczyny u zawsze miejcie w głowie ze zaraz to minie ... Ja wiem ze łatwo sie mówi i ze nieraz cieżko ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Nie wiem co go ugryzło, ale zapamiętam mu to 

[wiem, że Kaśka kupuje 86 (!), a Karolson 92 (!!)
jak ojciec w domu to aniolek i nawet mi nie wierzy, ze ona taka niedobra, a ja z rana zawsze mam jej dosc 

Na dole w szafie miałam poukładane "większe" ciuszki, o których myślałam będąc w ciąży, że będą gdzieś na maj-czerwiec, a tymczasem wczoraj je wyciągam, przykładam do Szymcia i co? dobre!

Musi być dobrze!