![]() |
#2341 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
To będzie to usg I trymestru, które sie robi do 13tyg 6 dnia ciązy. Nie zadne specjalne tzn (prenatalne czy jakieś). Lekarz ma ocenić przezorność karkową i kość nosową i ogólnie dzidzie
![]() Cytat:
![]() Ostatnio mnie brzuch pobolewa, ale to tak jakby flaki mnie bolały, jelita czy coś. Bo to nie na dole tylko tak na wysokości pępka po lewej lub po prawej stronie. Nie wiem co to ![]() ![]()
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
Uff, chyba powoli wracam do żywych, od dwóch dni nie wymiotowałam
![]() Wczoraj udało mi się nawet zjeść normalny obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki bol wlasnie jakby jajnika od razu po seksie,nie jestem sama ufff ![]() Misstic mam tak samo,te bóle brzucha,duzo dziewczyn o tym pisze wiec to chyba normalne ![]() Mnie w ogole w nocy brzuch bolal,źle mi sie spalo...i teraz cos mi sie oczy kleją na sen ![]() Nie wiem jak wy ale ja nie lubie po poludniu spac bo nie dosc ze sie budze przymulona to mam od razu mdlosci i dziwne uczucie w brzuchu ![]() Dziewczyny kojarzycie gdzie jeszcze oprocz H&M są spodnie czy legginsy ciazowe ale kryjące,nieprzeswitujace? bo ja w H&M nic nie znalazlam na siebie i zupelnie nie mam w czym chodzic ![]() ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-23 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
carolciuska,ja dzisiaj w nocy kochając się z Tż,bardzooooo delikatnie rano poczułam bóle jajnika. Ale minęło dosyć szybko
![]() A ja mam i czarne włoski w okół pępka i dzisiaj zauważyłam biały meszek na brzuchu a zawsze brzuch miałam taki gładki.. Wczoraj zjadłam jabłko i taaak mnie żołądek rozbolał,że myślałam,że się przekręcę i aż mnie na wymioty brało. Ale minęło po jakimś czasie. A ja ta niewymiotująca i bez mdłości ![]() Trochę swój szał dupki uspokoiłam i jestem mniej nerwowa. Ale dzisiaj się chrześniakiem zajmowałam i mimo,że przy mnie o dziwo jest grzeczny i kochany i ja praktycznie siedziałam na łóżku i od czasu do czasu pogadałam jak to do 2-latka to wróciłam taka padnięta jak nigdy ![]() ![]() Dziwi mnie to,że istny szatan przy rodzicach i wieczna maruda przy mnie jest jak aniołek i mały amant,który tylko przytula się do kolana i się uśmiecha zalotnie ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj dzień był okropnie stresujący- miałam 2 ostatnie egzaminy. Zaliczyłam wszystko śpiewająco, także sesję uważam za ZAMKNIĘTĄ! ![]() ![]() Dzisiaj byłam w szoku. Wracam z uczelni a tutaj czeka na mnie tż z pięknym bukietem kwiatów! ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy pisałam, ale jutro miałam jechać na usg genetyczne - niestety, przełożyli mi wizytę na za tydzień. ![]() No nic, robię sobie herbatkę i siadam do czytania ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Już Was nadrobiłam - gratuluję wszystkich wizyt i ślicznych maluchów ![]() bezaczek - Walisz łychę oleju i się smażą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze tylko 10 h do USG ![]() ![]() Myślałam,że wymioty już mi przeszły, ale jednak powróciły. Nic nie dam rady jeśc tylko mięte pije.
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo wam współczuję tych wymiotów i mdłości.U mnie z każdym dniem jest coraz lepiej,mdłości mam teraz rzadko, od dawna nie wymiotowałam.Czasem ciąży nie czuję, gdyby nie fakt że mi brzuszek rośnie i widzę czasem maleństwo na usg to bym się martwiła.A i zmęczenie, szczególnie po południu mi nie przeszło.A jutro do pracy po krótkim urlopie.Czekam z utęsknieniem na wiosnę no i tą energię, która ma ponoć wkrótce nadejść, bo to jakoś w 4 miesiącu prawda?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile takie cudo kosztuje i gdzie idzie dostać? ja w pracy dziś się pomyliłam i usmażyłam frytki, a klient nie zamawiał. myślę sobie-zjem, ale jedną porcję, bo drugiej już nie wcisnę. po czym jak zaczęli klienci chodzić, to praktycznie przez 3 godziny sobie nie usiadłam ![]() ![]() seksu dawno nie było, bo albo ja po pracy zmęczona i się boję-wyczuwam miękką szyjkę i wracającą do tyłozgięcia, choć się niby "prostuje", albo jakoś nie ma okazji-tż na nockach, więc nie wiem czy mnie boli ![]() za to kręgosłup dziś przeszedł sam siebie, jak mnie bolał po lewej stronie w krzyżu, tak teraz po prawej też i poszło w górę. ale to od pracy. i każdy (!) krok sprawia mi ból. teraz dwa dni przrwy, a potem środa-czwartek znów praca po 5-7 godzin. zobaczymy jak to zniosę. w czwartek przed pracą usg prenatalne, tż jednak pojedzie ze mną (początkowo nie chciał), więc już się nie mogę doczekać. a ja się stresuję ostatnio, bo tż sobie pije(sobota i niedziela), ja nie chcę żeby tyle pił, koledzy się z niego śmieją przez to i koło się zamyka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mniejsza, idę spać, dobrej nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
Hej hej. Witam się z dodatkowym 0,5kg
![]() Dzisiaj tż też mnie znowu wkurzył ![]() Ania - i to jest właśnie największy ból - ja w piątek mam już następny zjazd. Na szczęście 26.04 kończymy semestr i w ogóle studia ![]() ![]() Bezaczek - tutaj masz linka do frytownicy: http://www.euro.com.pl/frytkownice/t...FUjpwgodzhQABA Co do tżta... Egh. Wiem o co Ci chodzi.Z moim mam ten sam problem. Nigdy nie zabraniałam mu pić alko, ale jak zaczął codziennie po 2 piwka a w weekend więcej to zaczęłam się poważnie martwić. Jak gdziekolwiek byliśmy i był alkohol i prosiłam żeby nie pił, to wszyscy patrzyli na mnie wilkiem i mówili, że mam mu dać spokój bo on taki zmęczony, styrany a ja mu wypić nie pozwalam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
Ja mam szczęście że mój rzadko pije
![]() Co do bólu jajnika po seksie dzisiaj rano bolał mnie prawy :P więc to chyba norma ![]() ![]() ![]() A dzisiaj do pracy na 10 godzin :/ Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Ocho...mam krwotok z nosa :/ jak z kranu!! Ratunku!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2352 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie mam siły cytować postów na które chciałam odp. więc pojadę na sucho ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Niestabilna Tobie to się lanie należy za te zdjęcia śniadań ![]() Wczoraj tak się przeziębienie rozkręciło, że nie wyszłam z łóżka po nocce przez cały dzień, obudziłam się tylko dwa razy na siku ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, orientujecie się jaki mogę sprawdzony syrop na kaszel wciągnąć? Nie chcę nic brać na własną rękę... Jak tak piszecie o tym USG do 13tc 6dn to ja już nie wiem... mam wizytę dopiero 11.03 a nie miałam jeszcze tego USG z przeziernością, wtedy już będzie 14tc 2dn, jutro pójdę się zapytać położnej co i jak, bo zaczęłam się serio martwić. Monika - jak na mój gust powinnaś się suplementować żelazem jeśli zdarza się krwotok z nosa. ![]() Miłego dnia! ![]()
31.07.2014 Gabryś jest już z nami ![]() Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-02-24 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
bezaczek7 i Miminek moj TŻ tez pije,tak naprawde codziennie piwo musi wypic ale moja mama ma to samo odkad pamietam...wiec nie robi to juz na mnie wrazenia.Takze zawsze jak gdzies idziemy z rodzicami,to ja z tata herbatka,moja mama z TŻ browary....Bezaczek bardziej bym sie martwila tym ze on pije az tyle ze sie upija.Ja nie pamietam kiedy widzialam mojego TŻ pijanego,on pije dwa,trzy piwa i koniec dlatego juz sie nie wtracam w to.Poki sie zachowuje normalnie,niech robi co chce.
Ale prawda jest taka ze masa ludzi pije i nie widzi dnia bez alko czy soboty bez porządnego upicia sie ![]() Ja bym tak tego nie zostawiala
#2354 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny jeszcze was nie nadrobilam bo jak zwykle przez weekend nie zagladam bo nie mam jak
jesli chodzi o picie to moj maz tez pije nie codziennie ale jak juz sie dopadnie to niema zmiluj..........!! u mnie 10 tydz wczoraj znowu dopadly mnie mdlosci masakra.... teraz wizyta 20 marca czyli w 13 tyg i 6dniu wiec zobaczymy juz sie nie moge doczekac, miala byc jakas lista przeczuc płci czy jakos tak gdzie to jest?
#2355 |
Zadomowienie
|
Witam
ja już po wizycie ![]() przezierność karkowa 1,5mm więc w normie. Kość nosowa na miejscu. Rączki są nóżki też iii siusiak na 80 % też :P więc przeczucie mnie myliło ![]() ![]() Niesamowity widok na usg 4d. Jechałam do domu i płakałam całą drogą ![]()
#2356 |
Raczkowanie
|
Byłam w sklepie po jakieś zakupy podstawowe żeby choć trochę uzupełnić lodówkę i okazało się, że mam ochotę na wszystko co jest w sklepie
![]() ![]() Monika - udało się zatamować krwawienie? Nigdy jeszcze mi nie poszła krew z nosa, ale mam kuzyna który w dzieciństwie bardzo często krwawił. Straszne. Zapytaj lekarza co on na to jeżeli to często się pojawia. Denaris - idziesz na 14h do pracy? ![]() małaPaulina - tylko ja myślę, że jeżeli ktoś już musi wypić codziennie chociaż jedno piwo to znaczy, że ma problem. Nawet jeżeli się nie upija. I ja się zwyczajnie martwię o mojego męża (czasem robi sobie takie małe przerwy bez żadnego alkoholu, np. 5 dni - ale to rzadko). kujon - do Niestabilnej pisz ![]() Ania - super! Gratuluję udanej wizyty! Wrzucaj zdjęcie, pochwal się maluchem ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-02-24 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluje super wiesci
![]() |
#2358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jejku dziewczyny,a ja usg mialam ostatnio 28.01 gdzie moj dzidzius to bylo jeszcze malenstwo i teraz nie moge wytrwac do kolejnego usg jak tak czytam te wasze posty, martwie sie czy wszystko ok ech Jeszcze mam pytanie ile placilas za to usg??? Miminekrozumiem bo moja mama tak pije od ponad 20lat,dzien w dzien,mnie to juz po prostu nie rusza,to na pewno nie jest normalne ale co ja moge zrobic...
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-24 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Raczkowanie
|
Hej dziołchy! Nadrabiam Was i nadrabiam i powiem szczerze, że nie jest łatwo.Ale to fajne, że nasz wątek żyje i jest tutaj taki ruch
![]() W każdym razie chcę Wam powiedzieć co wczoraj odwaliłam - była tak piękna pogoda, że nie mogłam usiedzieć w domu, zatem postanowiłam pomóc Tż-owi w myciu auta, a potem w sprzątaniu ogródka i kojca naszego psa, do tego polatałam trochę jeszcze z córcią i po 2,5 godzinnych pracach i zabawach tak mnie w krzyżu i w ![]() ![]() A ja też szykuję się na usg - jadę w czwartek, to będzie 13 tydz i 4 dni - akurat, żeby malucha pomierzyc. Ja też chciałabym juz wiedziec czy będzie chłopiec, czy dziewczynka... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() zdjęcia dodam jak dopadne telefon mojego K :P mój to już w muzeum powinien leżeć ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2361 |
Konto usunięte
|
Hej Dziewuszki
![]() U mnie z alkoholem to jest tak, że Tż czasem walnie sobie piwko,dwa i wtedy się nie czepiam... ale nienawidzę jak pije whisky bo jak zacznie od drinka to na jednym nie skończy bo przecież pije ze znajomymi to jak to tak zostawić buteleczkę ![]() ![]() ![]() ![]() Ja ogólnie jestem mooocno przewrażliwiona na punkcie alkoholu bo mój ojciec jest alkoholikiem, rodzice po rozwodzie i z ojcem w sumie mam zerowy kontakt od 12lat. A że ojciec miał wyroki za znęcanie się i w ogóle to trauma pozostała i Tż na szczęście to rozumie ![]() ![]() najczęściej jak jedziemy do Pl bo tam za dużo kolegów ma i każdy go dawno nie widział i namawiają do głupot ale na szczęście nauczył się czasem nawet wyłączyć telefon ![]() ![]() Ale w De to normalnie sielanka ![]() ![]() za tydzień moje USG na zakończenie 1 trymestru ![]() ![]() samopoczucie się poprawia no ale to już 12t3dz więc czas najwyższy ![]() najgorzej jest tylko jakoś zjeść śniadanie a później już jest ok ... no i nie dopuścić się do głodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
u mnie też coraz lepiej
![]() ![]()
#2363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lepiej dopytaj, będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej nieobecności
![]() Ja wreszcie czuje się super ![]() ![]() ![]() ![]() W środę jadę też na "wypasione USG 4D" za jedyne 250 zł...Będę wtedy w 12t i 2 dniu. Mam problem z Tż bo on nie chce wejść ze mną do gabinetu ![]()
5.9. 2003 - poznanie ![]() 5.1.2004 - to chyba ![]() 20.9. 2008 - mieszkamy razem ![]() 12.1.2013 - zaręczyny ![]() 16.11.2013 - ![]() Edytowane przez zazdrosnica0 Czas edycji: 2014-02-24 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ale skoro to dla Ciebie takie ważne to może usiądź z nim na spokojnie i postaraj się wyjaśnić dlaczego Ci tak na tym zależy... mi się wydaje, że do mojego Tż to jeszcze mało dociera bo brzuch mały ![]() ostatnio był w szoku, że widać już było oczka, usta i nosek bo przecież na zewnątrz widok ciąży prawie zerowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4 d super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
![]() kto sie chowa w domku tym? ![]() 88Ekaterina88-chlopiec agnes20-dziewczynka aisa84-dziewczynka allckarola-chlopiec Aneta???-dziewczynka anesh_-chlopiec ania9106-dziewczynka carolciuska-chlopiec Denaris-chlopiec etusiaaa-chlopiec katiuszka1985-dziewczynka kujon001-dziewczynka martek-chlopiec Metamfetaminax-dziewczynka Miminek-dziewczynka Misstic-chlopiec Mo_onika_ika-chlopiec Natkaandbenefits-chlopiec Niestabilna-dziewczynka perelka_np-dziewczynka zazdrosnica0-dziewczynka
![]() 10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. ![]() Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-02-25 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
Zapodajcie jakieś fotki z usg 4d
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2369 |
Wtajemniczenie
|
aisa84 bo w Polsce jest tez taka mentalnosc"ze mną się nie napijesz?" wszystko trzeba zawsze oblać!!jak ktos dostanie awans to sie pije ze szczęscia,jak cię zwolnia z pracy,to z rozpaczy,jak zdasz egzamin-ze szczescia,jak nie zdasz-to co tu robic jak sie nie napic?zawsze jest powod do bicia!Moj TŻ tez nie odmawia kumplom,na szczescie nie pije w ogole wodki bo strasznie po niej wymiotuje
![]() Co do naszego wątku;fajnie jakby sie ktos zajął naszym forum bo szonka to tu nie zaglada,pisalam do niej jakis czas temu i nie odpisala do tej pory...
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-24 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() przykładowe zdjęcia 4D - KLIK
5.9. 2003 - poznanie ![]() 5.1.2004 - to chyba ![]() 20.9. 2008 - mieszkamy razem ![]() 12.1.2013 - zaręczyny ![]() 16.11.2013 - ![]() Edytowane przez zazdrosnica0 Czas edycji: 2014-02-24 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.