Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 12:18   #181
ErnestyLda
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Nautiz ja sie zastanawiam właśnie czy sie zapisać, temu was pytam. W sumie to nawet nie wiem czy by mój maz znalazł czas bo od rana do nocy pracuje, a w weekendy to ja odpadam bo na uczelni siedze. W sumie to ja miałam stycznośc z niemowlakami najbpierw z dzieckiem mojej kuzynki a potem z moim chrzesniakiem, a moj maz to jako nastolatek 13-14 lat pomagał teciowej przy opiece nad biźniakami wiec przeszedł chrzest bojowy. Jeszcze to pamiętam jak ja i mój szwagier (jest w moim wieku) bawilismy sie u niego i patrzylismy na mojego męza że daje rade hehe ( wtedy co prawda nie przypuszczałam ze zostanie on moim męzem :P:P )
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:19   #182
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko, zapisałyscie się może do szkoły rodzenia? co o tym sadzicie?
Ja sie nie zapisuje bo w dni kiedy jest szkola ja pracuje. Pozatym zajecia w szpitalu beda ale poznym popoludniem a wtedy to ja nie mam czym tam dojechac, musialabym kogos wynajac zeby mnie zawiozl i czekal na mnie.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:20   #183
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Hehe możemy sobie podać ręce z Twoim tż co do materiału bo my tytan właśnie bierzemy kuty ze złotem. Fajnie wygląda i cena normalna. A te klasyczne co oglądaliśmy na targach to myślałam że padnę. Cena bagatela 12.000... :screwy: sory jeszcze mam pomysły na co kasę wydać zwłaszcza przy fasolce w drodze...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12 tys? żartujesz?
My co prawda już 5 lat temu kupowaliśmy, ale za te klasyczne właśnie to... nie pamiętam ile, ale myślę, że góra z 2 tys. przy czym na pewno obrączka tż była dwa razy droższa, bo on ma palce znacznie większe.
Złoto chyba jednak kiedyś było znacznie tańsze.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:22   #184
Lena21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Zapisujemy się. Ja z niemowlętami nie miałam do tej pory zbytnio do czynienia, a tż to się boi, że krzywdę zrobi jak weźmie na ręce, bo on ma "wielkie i nieporadne, a to dziecko takie małe i kruche" zawsze tak mówi. Dla komfortu psychicznego, ze człowiek się jednak przygotowuje, myślę, że warto. A i tż trochę się o porodzie dowie.
Też planuję się zapisać do szkoły rodzenia. Będziecie się śmiały, ale ja się zapisuję, bo się boję, że nie będę wiedzieć kiedy się poród zaczyna (przyjadę za pozno do szpitala albo za wczesnie) No wiadomo, że techniki oddechowe itp. w trakcie porodu też mnie interesują, ale nie wiadomo czy w stresie i bólu będę w stanie przywołać to czego nauczyłam się w szkole.

Lena21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:28   #185
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Nautiz ja sie zastanawiam właśnie czy sie zapisać, temu was pytam. W sumie to nawet nie wiem czy by mój maz znalazł czas bo od rana do nocy pracuje, a w weekendy to ja odpadam bo na uczelni siedze. W sumie to ja miałam stycznośc z niemowlakami najbpierw z dzieckiem mojej kuzynki a potem z moim chrzesniakiem, a moj maz to jako nastolatek 13-14 lat pomagał teciowej przy opiece nad biźniakami wiec przeszedł chrzest bojowy. Jeszcze to pamiętam jak ja i mój szwagier (jest w moim wieku) bawilismy sie u niego i patrzylismy na mojego męza że daje rade hehe ( wtedy co prawda nie przypuszczałam ze zostanie on moim męzem :P:P )
Pogadaj może z mężem. Jeden zjazd zawsze możesz zawalić - mąż pewnie przez tydzień wolnego nie weźmie żebyście sobie na szkołę pochodzili. Może zajęcie z pielęgnacji wam się tak nie przydadzą ( a może i owszem dowiecie się nowych rzeczy). Mąż będzie z tobą przy porodzie? Jeśli tak to warto choćby z tego względu się zapisać, żeby dowiedział się jak ma ci pomóc i jak cię wspierać w trakcie akcji porodowej. Tobie pewnie też sie ta wiedza przyda.
Filmy puszczane na takiej szkole też dobrze działają na wyobraźnię (rozmawiałam z tatą po szkole rodzenia i po prodzie sn - nie spodziewał się tego co zobaczy, ale właśnie dzięki szkole był świadom tego co go czeka), żeby się potem nie okazało, że facet myśli, ze będzie jak na hamerykańskim filmie, a tu dziecko takie brudne, krew, i jeszcze jakieś inne wydzieliny.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:31   #186
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
My się zapisujemy, mój ptż chce pocwiczyc kąpanie, stwierdził, że tylko on będziemałego mył ale zapiszę się w przyszłym tygodniu po połówkowym

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:31   #187
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
myślę, że warto bo np. ja małemu musiałam gotować marchwiankę -zalecenie pani doktor -więc butelki były wykorzystane najpierw te małe -ale ja od razu kupuję cały zestaw bo taniej wychodzi

a te kropelki to teraz już chyba można w Polsce kupić
a na co marchwiankę? chłonę wiedzę jak gąbka, każda wiadomość na wagę złota
Cytat:
dziewczyny mam pytanko, zapisałyscie się może do szkoły rodzenia? co o tym sadzicie?
ja bym się zapisała, ale godziny nam nie pasują, TŻ jest jeszcze w pracy a sama nie będę chodzić .... żałuję, bo tam będzie wyjaśnione kąpanie, przewijanie itd, a jesteśmy z TŻ totalnie zieloni ... YouTube musi wystarczyć
Cytat:
Jestem po badaniu połówkowym. Z dzieckiem wszystko w porządku, łożysko się przesunęło na tylną ścianę, tylko siusiaka tym razem nie udało się podejrzeć. Żeby sie ten mój synek w córę nie zamienił . Poza tym high life po podejrzeniu malucha zawsze mam świetny humor
super, gratuluję
Stary 2014-02-24, 12:35   #188
agnes208
Zakorzenienie

Fujjj wlasnie zjadlam uzdrawiajaca kanapke z czosnkiem i natka pietruszki mam nadzieje ze mi pomoze. Najgorzej ze tzta tez lapie wiec beda sie wirusy mutowac nam w domu.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:35   #189
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
po dzisiejszym dniu stwierdzam, że nie nadaję się do wyjścia w goście
musiałam komicznie wyglądać przy stole ciągle jedząc i wyjadając jeden rodzaj ciasta ze stołu
hehe... też tak miałam wczoraj jak na kolację jadłam tylko parówki z sałatką i chlebem z masłem

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że szybciej się najadam, kiedyś zjadłabym taką pizze jak dziś i mogłabym zjeść deser, a dziś oddałam 1/4 tż bo już nie dałam rady. Tak jest ze wszystkim co jem... mniejsze porcje bo nie daję rady
no tak, to już będzie
ja nawet małego kebaba nie ogarnęłam ostatnio a był taaaki pyszny...

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Kochana, ja mam taki zestaw, tylko z napisem "mum + dad = me" i ogólnie wszystko super, tylko w te legginsy to wiem na pewno, że dziecka nie wcisnę, bo nie ma nawet miejsca na pieluchę
moje znajome miały te zestawy i były zadowolone, więc na pewno będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Niebianka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mała zmiana planów. Z zakupów nici, ale za to jadę do lekarza na nieplanowaną wizytę kontrolną (do innego lekarza, nie mojego, z normalnym usg i zobaczę dziś maleństwo)

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Tak pomyslalam ze dla wczesniaka mozna nie miec ale dla siebie moze warto kupic zeby miec spokoj w razie w. Oby zadnej z nas te akcesoria sie wczesniej nie przydaly ale mysle ze kupie miec bo ciaza to jedna wielka niewiadoma.
nawet niekoniecznie na poród można szybciej trafić do szpitala, kilka moich koleżanek leżało wcześniej, więc ja też szybciej kupiłam koszulę na ew. większy brzuch. Nie przydała się, ale co miałam spokój to jednak.

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Mam pytanie "karmieniowe" czegi nie wolno jeść przy karmieniu piersią. Truskawki już wiem... co mnie jeszcze ominie?
ja jadłam raczej wszystko poza mocno wzdymającymi (fasola, kapusta, cebula itp.).
potem czekolada doszła,no i kakao, bo Timo od razu wysypki dostawał.

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Ale jestem bardzo zaskoczona reakcją przyszłych młodych, bo nikt chyba jeszcze się nie cieszył jak sie dowiedział o mojej ciąży (oczywiście poza rodzicami) i bardzo mi się miło zrobiło
śiwtnie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
mamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście?
my używaliśmy profilaktycznie polskiej wersji Bobotic - ciut niższa zawartość simetikonu, ale cena 13 zł/opak.

Cytat:
ja nie chodziłam i teraz też nie będę
--------------------------------
poczytałam, idę zamarynować piersi kuraka i na chwilę się położę
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:40   #190
Agata0606
Raczkowanie

Dziewczyny możecie polecić jakiś fajny i sprawdzony sklep z odzieżą ciążową???

Ile płacicie za szkołę rodzenia???
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:43   #191
ErnestyLda
Zadomowienie

Nautiz no maz nie masz szans dostać wolnego bo cały urlop planuje wziąc w lipcu odrazu po urodzeniu maleństwa, a ja za bardzo tez nie chce zawalać zjadów bo nie wiem jak długo bede na chodzi, mam nadzieje że do końca ciązy ( bo 14 czerwca czeka mnie jeszcze wesele przyjaciółki i nie chciałbym jej zostawić w tak waznym dniu- była moja swiadkową na moim slubie )a druga rzecz u nas w weekendy szkołą rodzenia jest dodatkwo płatna i jest o wiele droższa wiec chyba zostane przy pomocy mamy i teściowej oraz na włsanych odczuciach jakie miałam przy opiece nad chcrześniakime, a jak co to jest jeszcze youtube i inne źródła.
Co do rodzenia z mężem to sama nie wiem czy chce żeby był przy mnie, bo ja jestem strasznym nerwusem, a ja on widzi ze mnie cos denerwuje to może roza dwa tam wszystkie panie i panów do pionu ustawiać wiec nie wiem czy potrzebna nam bedzie taka wybuchowa mieszanka na porodówce wiec jeszcze sie zastanawiam nad wspólnym, rodzinnym porodem
Stary 2014-02-24, 12:48   #192
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Ja je siostrze do dwójki dzieci przywoziłam, bo miałam wtedy akurat taką pracę, że często bywałam w Niemczech. Pomogły obojgu, polskie leki nie dawały rady. Szwagierka natomiast, mimo, że dziecko miało okropne kolki, nie chciała podać tego leku, bo uznała, że skoro w Polsce go nie sprzedają, to znaczy, że jakiś norm nie spełnia, czyli może dziecku zaszkodzić.
Ja tam jak młody będzie miał kolki to spróbuje wszystkiego, żeby tylko mu pomóc.
ja tak samo, jeśli będzie kiepsko, a SS miałby pomóc to nie będę się czaić
Stary 2014-02-24, 12:49   #193
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość

z tego co wyczytałam na stronce szkoły rodzenia z maista obok którego mieszkam to panie z tegoz powiatu moga miec za darmo te zajęcie ( ale nie jest to pewne) a tak to konkretnej ceny nie podaja tylko cene za pojedyńczy wykład grupa 40zł indywidualnie 60 zł a w domu klienta 80 zł a z tego co patzryłam to tych wykłądów tam mają z 10. a w weekendy tez istnieje możliwość szkoła rodzenia w pigułce ale koszt jest wyższy bo 650 zł.
Stary 2014-02-24, 12:50   #194
sunfire
Rozeznanie

O mamo, pękam właśnie wciągnel sałatke z kurczakiem i szejka czekoladowego nawet mi się nie chce ryszyć do łazienki a mały po szejku salta chyba uskutecznia

Agata ja nie płacę nic - szpital ma umowę z nfz i jest za free (prywatny) w publicznym u nas kosztuje 40zł za potkanie.

Ja polecam happymum i ten sklep co ostatnio była taka mega wyprzedaż to jest chyba 9fashion

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-02-24 o 12:53
Stary 2014-02-24, 12:53   #195
ErnestyLda
Zadomowienie

dziewczyny ja nie wiem wy ciągle mówicie ża wasze maleństwa szaleją, ze to czujecie. A ja własnie prawie że nic (moze czuje ale nie uwazam ze to maleństwo) nie wiem może ja strasznie gruboskórna jestem i wyczekuje na takiego mega kopniaka. Mój mąz jak przytula sie do brzuszka to mói że czuje jak maleństwo go kopie, a ja nic.... buuu.... a ja czekam na takiego mega kopniaka....
Stary 2014-02-24, 12:57   #196
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja nie wiem wy ciągle mówicie ża wasze maleństwa szaleją, ze to czujecie. A ja własnie prawie że nic (moze czuje ale nie uwazam ze to maleństwo) nie wiem może ja strasznie gruboskórna jestem i wyczekuje na takiego mega kopniaka. Mój mąz jak przytula sie do brzuszka to mói że czuje jak maleństwo go kopie, a ja nic.... buuu.... a ja czekam na takiego mega kopniaka....
moje to już od zewnątrz widać TŻ chce nagrać film ale i Twoje się uaktywni, pewnie chłopak - oni są ponoć bardziej leniwi
a może czujesz tylko nie wiesz że to TO?
Stary 2014-02-24, 13:01   #197
ErnestyLda
Zadomowienie

może, wiesz co czasem takie bulkotanie czułam albo lekki nito skórcz ni to dotkniecie, moze po porstu nie chce sie nakrecać, sama nie wiem czemu nie umiem tego rozpoznać. może po prostu za bardzo czekam na takiego mocengo kopniaka co aż mnie połozy hehe. juz mówie do burzusia, no maleństwo kopnij mamusie ale tak pożadnie a tu nic...

Edytowane przez ErnestyLda
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:02
Stary 2014-02-24, 13:02   #198
debesciara
Zadomowienie

Vegetka coś mi się wydaje że pani młoda dobije królika wcześniej (taka niezbyt humanitarna przenośnia), skoro tak im się spodobał Twój brzuszek a ciąża zdecydowanie jest zaraźliwa, wbrew wszelkim naukowym teoriom Fajnie, że tak się zachowali, no i przedewszystkim że sprawili Ci tym przyjemność

Celebrinfea kapusta i wszystkie jej kuzynki... Pamiętam że teściowa gotowała mi na parze obiadki (przepyszne!) i przynosiła do szpitala, któregoś razu położna szpitalna albo pediatra zobaczyli co ja tam mam.. i był kalafior... dostała mi się pogadanka, chociaż w sumie małej nic nie było po tym....
Ja jadłam wszystko (włącznie ze schabem w tradycyjnej formie) od 2-3 miesiąca po porodzie

Eydrith ja nie używałam nic antykolkowego oprócz BioGai bo tak zalecił mi pediatra, w zupełności wystarczyło, to takie kultury bakterii.. A SabSimplex swoją drogą mam, nawet dwie flaszki nietknięte, bo mi wujek z Niemiec przywiózł, także jakby któraś potrzebowała to mam na zbyciu choć, kto wie, może jeszcze się przydadzą... oby nie

Nautiz gratulacje udanej wizyty, wspaniałe uczucie

dzięki za miłe słowa w kierunku córy, aczkolwiek zdjęcie wrzuciłam nieszczególne, bardziej pod kątem ubranka... no dobra dobra, była (i jest) cudna no ale ja nie jestem obiektywna
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:09   #199
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
12 tys? żartujesz?
My co prawda już 5 lat temu kupowaliśmy, ale za te klasyczne właśnie to... nie pamiętam ile, ale myślę, że góra z 2 tys. przy czym na pewno obrączka tż była dwa razy droższa, bo on ma palce znacznie większe.
Złoto chyba jednak kiedyś było znacznie tańsze.
my 2 lata temu też za klasyczne płaciliśmy też 2 tys i w tym grawer po wewnętrznej stronie z imionami i datą ślubu

Cytat:

ja mam też za darmo

Cytat:
ja regularne ruchy czuję od ok 20 tc a tak to tylko jakieś sporadyczne czasami i to nie codziennie

a ja na obiadek przerobiłam wczorajszy rosól w zupkę pomidorową i właśnie wcinam
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:11   #200
ErnestyLda
Zadomowienie

dobrze ide gotować obiadek, robie pulpeciki w sosie pomidorwoym, jak pomysle to już mi ślinka ciekanie
Stary 2014-02-24, 13:13   #201
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie płacę nic jeśli masz pobyt stały/czasowy w mieście to masz to niejako w formie prezentu, prywatnie od 600.00

Sklep ja polecam torelle ale sprawdzone produkty bardzo dobre jakościowo i ciekawy dedign. No i mają moją rozmiarówkę. Mają sklep internetowy.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:18   #202
malwiska
Zakorzenienie

jeśli chodzi o szkolę rodzenia to ja się zapisałam od maja u mnie przy szpitalu,
jeśli chodzi o ruchy to ja jeszcze nie czuję - niestety
jeśli chodzi o mojego męża to mnie dzisiaj powalił na łopatki... poszłam do kosmetyczki a po drodze jeszcze pochodziłam po sklepach, zadzwonił tż i się pyta co na obiad a ja mu mówię że kotlety mielone i już nic nie zdąże raczej zrobić więc frytki niech sobie upiecze.. a on pyta: a ryz?? ja mówię że nie ma ryzu tylko makaron i że wszystko trzeba wyjeść i pojechać na zakupy... druga alternatywa to pierogi, albo leczo ze słoiczka - a on zaczyna wybrzydzać ...
myślałam że padnę... oczywiście powiedziałam mu że jak mieszkał sam to codziennie jadł makaron z sosem pieczeniowym i nie wybrzydzał a teraz jak drugi dzień ma być ten sam obiad albo taki co mu nie pasuję do ćwiczeń (a tu najlepiej ryż i kurczak) to zrzędzi

tak mnie zdenerwował że myślałam że się popłaczę ... mi się czasami nie chce nic robić czy to takie dziwne?? jeszcze gdybym siedziała na l4... aj ale mnie wkurzył
Stary 2014-02-24, 13:25   #203
Fame
Zakorzenienie

malwiska już kiedyś mówiłam, ale się powtórzę..
mój też czasami wymyśla z obiadami, ale ja mu mówię, żeby jadł to co jest zrobione i koniec! nie będę specjalnie dla niego robić jakichś specjalnych dań, bo np. biedaczek nie lubi zupy pomidorowej.. co mnie to obchodzi?! może ja lubię i reszta domowników to czego mamy rezygnować z dań, których on nie tknie...
jakby był głodny to by zjadł wszystko
i po takim kazaniu mój tż się zamyka i je pokornie to co jest
Stary 2014-02-24, 13:27   #204
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena21 Pokaż wiadomość

Vegetka do spania z poduchą się przywyczaisz. Jak ja zaczynałam z nią spać to w sumie większość nocy poduszka leżała na podłodze. Tak mi z nia było "wygodnie". Generalnie uważam że bardziej docenię nią jak mnie bardziej wybrzuszy.

..
Chyba już się powoli przyzwyczajam, już mi dziś nie przeszkadzała za bardzo :P

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

śiwtnie
Kurcze chyba źle to napisałam, wszyscy którzy się dowiedzieli się cieszą, ale nikt nie cieszył się jeszcze tak jak oni a szczególnie młoda że się wzruszyła i skakała z radości, wyściskała mnie i w ogóle - jeszcze nikt tak nie zareagował a było to bardzo miłe tylko mina młodego - "ja to się chyba nigdy nie doczekam"

Wróciłam od lekarza, l4 do przyszłego poniedziałku włącznie - jakaś infekcja, leżeć i herbatki z malin pić :P
Trochę się cieszę, bo mam jakiegoś lenia jeżeli chodzi o pracę, ale z drugiej strony nie chcę nadużywać l4, żeby dyrektor źle o mnie nie pomyślał, że w ciąży mnie nie było ciągle, to nie będę jej zatrudniać bo z dzieckiem to już w ogóle jej nie będzie...
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:28   #205
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
może, wiesz co czasem takie bulkotanie czułam albo lekki nito skórcz ni to dotkniecie, moze po porstu nie chce sie nakrecać, sama nie wiem czemu nie umiem tego rozpoznać. może po prostu za bardzo czekam na takiego mocengo kopniaka co aż mnie połozy hehe. juz mówie do burzusia, no maleństwo kopnij mamusie ale tak pożadnie a tu nic...
może zjedz tabliczkę czekolady, tak jak kularek kiedyś pisała, podobno po czekoladzie dzieci nieźle brykają
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Eydrith ja nie używałam nic antykolkowego oprócz BioGai bo tak zalecił mi pediatra, w zupełności wystarczyło, to takie kultury bakterii.. A SabSimplex swoją drogą mam, nawet dwie flaszki nietknięte, bo mi wujek z Niemiec przywiózł, także jakby któraś potrzebowała to mam na zbyciu choć, kto wie, może jeszcze się przydadzą... oby nie
ja bym odkupiła, ale uważam że powinnaś zostawić dla siebie lepiej żeby nie były potrzebne, ale kto wie?
tak samo nie wiadomo czy mojej będą potrzebne z tymi kolkami to pewnie totalna loteria ...
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
dzięki za miłe słowa w kierunku córy, aczkolwiek zdjęcie wrzuciłam nieszczególne, bardziej pod kątem ubranka... no dobra dobra, była (i jest) cudna no ale ja nie jestem obiektywna
taka gładziutka
Stary 2014-02-24, 13:30   #206
Fame
Zakorzenienie

czekając na tą paczkę chyba jajko zniosę, się okazuje, że może przyjść dziś lub jutro

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:31
Stary 2014-02-24, 13:32   #207
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
czekając na tą paczkę chyba jajko zniosę, się okazuje, że może przyjść dziś lub jutro
Fame Ty jajek to może lepiej nie znoś

Malwiska ja zawsze mówie, jak marudzi, że będzie to co sobie ugotuje jak nie smakuje to co jest

Stary 2014-02-24, 13:35   #208
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza, l4 do przyszłego poniedziałku włącznie - jakaś infekcja, leżeć i herbatki z malin pić :P
Trochę się cieszę, bo mam jakiegoś lenia jeżeli chodzi o pracę, ale z drugiej strony nie chcę nadużywać l4, żeby dyrektor źle o mnie nie pomyślał, że w ciąży mnie nie było ciągle, to nie będę jej zatrudniać bo z dzieckiem to już w ogóle jej nie będzie...
też się tego boję... mam nadzieje ze mój szef odbył w weekend jakieś rozmowy w sprawie pracy i już ktoś z nami będzie jeździł od marca, to może uda mi sie szybciej pójść na zwolnienie
ja nigdy nie brałam l4 na nic, nawet jak byłam chora. OD 2,5 roku nie opuściłam ani jednego dnia pracy... nigdy nawet nie wykorzystałam całego urlopu bo wolałam pieniążki tylko ja wiem że ja po macierzyńskim ma drogę otwartą na powrót, szef wie że od maja na 100% już nie będę przychodzić do pracy więc nie może mieć do mnie żalu, zresztą on myślał że już od marca mnie nie będzie
Stary 2014-02-24, 13:38   #209
Fame
Zakorzenienie

Boże.. juz mi zaczyna walić
Stary 2014-02-24, 13:41   #210
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Fame Ty jajek to może lepiej nie znoś

Malwiska ja zawsze mówie, jak marudzi, że będzie to co sobie ugotuje jak nie smakuje to co jest

wiecie mi jest bez różnicy czy mu zrobie ryz z kurczakiem, czy ziemniaki ze schabowym bo codziennie robię obiad. Czasem robie na dwa dni. Teraz jest tak że zjedliśmy cały ryż, a ja nie lubię latać po sklepach i dokupować rzeczy. Zawsze robimy raz w miesiącu - aby łatwiej pilnować rachunków domowych. wiadomo jakieś serki czy jogurty i śmietany staram się dokupić ale innych rzeczy nie. Tak samo jak z hurtowni biorę mięso to staram się na cały miesiąc i jak zostaną schabowe to niestety tż przez 3 dni je schabowe.
w tym miesiącu jakoś często mu robiłam ryż bo tak bardzo chciał i się skończył... nie będę latać po sklepach (choć dzisiaj łaziłam po miescie) u nas jest zasada że musimy zjeść wszystko z lodówki i dopiero jedziemy na nowe zakupy - chyba mu się zapomniało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości