|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Nautiz ja sie zastanawiam właśnie czy sie zapisać, temu was pytam. W sumie to nawet nie wiem czy by mój maz znalazł czas bo od rana do nocy pracuje, a w weekendy to ja odpadam bo na uczelni siedze. W sumie to ja miałam stycznośc z niemowlakami najbpierw z dzieckiem mojej kuzynki a potem z moim chrzesniakiem, a moj maz to jako nastolatek 13-14 lat pomagał teciowej przy opiece nad biźniakami wiec przeszedł chrzest bojowy. Jeszcze to pamiętam jak ja i mój szwagier (jest w moim wieku) bawilismy sie u niego i patrzylismy na mojego męza że daje rade hehe ( wtedy co prawda nie przypuszczałam ze zostanie on moim męzem :P:P )
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Ja sie nie zapisuje bo w dni kiedy jest szkola ja pracuje. Pozatym zajecia w szpitalu beda ale poznym popoludniem a wtedy to ja nie mam czym tam dojechac, musialabym kogos wynajac zeby mnie zawiozl i czekal na mnie.
|
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() żartujesz? My co prawda już 5 lat temu kupowaliśmy, ale za te klasyczne właśnie to... nie pamiętam ile, ale myślę, że góra z 2 tys. przy czym na pewno obrączka tż była dwa razy droższa, bo on ma palce znacznie większe. Złoto chyba jednak kiedyś było znacznie tańsze. |
|
|
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) No wiadomo, że techniki oddechowe itp. w trakcie porodu też mnie interesują, ale nie wiadomo czy w stresie i bólu będę w stanie przywołać to czego nauczyłam się w szkole.
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Filmy puszczane na takiej szkole też dobrze działają na wyobraźnię (rozmawiałam z tatą po szkole rodzenia i po prodzie sn - nie spodziewał się tego co zobaczy, ale właśnie dzięki szkole był świadom tego co go czeka), żeby się potem nie okazało, że facet myśli, ze będzie jak na hamerykańskim filmie, a tu dziecko takie brudne, krew, i jeszcze jakieś inne wydzieliny. |
|
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zapiszę się w przyszłym tygodniu po połówkowym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#187 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Fujjj wlasnie zjadlam uzdrawiajaca kanapke z czosnkiem i natka pietruszki mam nadzieje ze mi pomoze. Najgorzej ze tzta tez lapie wiec beda sie wirusy mutowac nam w domu.
|
|
|
|
#189 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet małego kebaba nie ogarnęłam ostatnio Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
potem czekolada doszła,no i kakao, bo Timo od razu wysypki dostawał. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
-------------------------------- poczytałam, idę zamarynować piersi kuraka i na chwilę się położę
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny możecie polecić jakiś fajny i sprawdzony sklep z odzieżą ciążową???
Ile płacicie za szkołę rodzenia??? |
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Nautiz no maz nie masz szans dostać wolnego bo cały urlop planuje wziąc w lipcu odrazu po urodzeniu maleństwa, a ja za bardzo tez nie chce zawalać zjadów bo nie wiem jak długo bede na chodzi, mam nadzieje że do końca ciązy ( bo 14 czerwca czeka mnie jeszcze wesele przyjaciółki i nie chciałbym jej zostawić w tak waznym dniu- była moja swiadkową na moim slubie
)a druga rzecz u nas w weekendy szkołą rodzenia jest dodatkwo płatna i jest o wiele droższa wiec chyba zostane przy pomocy mamy i teściowej oraz na włsanych odczuciach jakie miałam przy opiece nad chcrześniakime, a jak co to jest jeszcze youtube i inne źródła. Co do rodzenia z mężem to sama nie wiem czy chce żeby był przy mnie, bo ja jestem strasznym nerwusem, a ja on widzi ze mnie cos denerwuje to może roza dwa tam wszystkie panie i panów do pionu ustawiać wiec nie wiem czy potrzebna nam bedzie taka wybuchowa mieszanka na porodówce wiec jeszcze sie zastanawiam nad wspólnym, rodzinnym porodem
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
z tego co wyczytałam na stronce szkoły rodzenia z maista obok którego mieszkam to panie z tegoz powiatu moga miec za darmo te zajęcie ( ale nie jest to pewne) a tak to konkretnej ceny nie podaja tylko cene za pojedyńczy wykład grupa 40zł indywidualnie 60 zł a w domu klienta 80 zł a z tego co patzryłam to tych wykłądów tam mają z 10. a w weekendy tez istnieje możliwość szkoła rodzenia w pigułce ale koszt jest wyższy bo 650 zł.
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
O mamo, pękam
właśnie wciągnel sałatke z kurczakiem i szejka czekoladowego nawet mi się nie chce ryszyć do łazienki a mały po szejku salta chyba uskutecznia ![]() Agata ja nie płacę nic - szpital ma umowę z nfz i jest za free (prywatny) w publicznym u nas kosztuje 40zł za potkanie. Ja polecam happymum i ten sklep co ostatnio była taka mega wyprzedaż to jest chyba 9fashion Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-02-24 o 12:53 |
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja nie wiem wy ciągle mówicie ża wasze maleństwa szaleją, ze to czujecie. A ja własnie prawie że nic (moze czuje ale nie uwazam ze to maleństwo) nie wiem może ja strasznie gruboskórna jestem i wyczekuje na takiego mega kopniaka. Mój mąz jak przytula sie do brzuszka to mói że czuje jak maleństwo go kopie, a ja nic.... buuu.... a ja czekam na takiego mega kopniaka....
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ chce nagrać film a może czujesz tylko nie wiesz że to TO?
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
może, wiesz co czasem takie bulkotanie czułam albo lekki nito skórcz ni to dotkniecie, moze po porstu nie chce sie nakrecać, sama nie wiem czemu nie umiem tego rozpoznać. może po prostu za bardzo czekam na takiego mocengo kopniaka co aż mnie połozy hehe. juz mówie do burzusia, no maleństwo kopnij mamusie ale tak pożadnie a tu nic...
Edytowane przez ErnestyLda Czas edycji: 2014-02-24 o 13:02 |
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Vegetka coś mi się wydaje że pani młoda dobije królika wcześniej (taka niezbyt humanitarna przenośnia), skoro tak im się spodobał Twój brzuszek
![]() Celebrinfea kapusta i wszystkie jej kuzynki... Pamiętam że teściowa gotowała mi na parze obiadki (przepyszne!) i przynosiła do szpitala, któregoś razu położna szpitalna albo pediatra zobaczyli co ja tam mam.. i był kalafior... dostała mi się pogadanka, chociaż w sumie małej nic nie było po tym.... Ja jadłam wszystko (włącznie ze schabem w tradycyjnej formie) od 2-3 miesiąca po porodzie Eydrith ja nie używałam nic antykolkowego oprócz BioGai bo tak zalecił mi pediatra, w zupełności wystarczyło, to takie kultury bakterii.. A SabSimplex swoją drogą mam, nawet dwie flaszki nietknięte, bo mi wujek z Niemiec przywiózł, także jakby któraś potrzebowała to mam na zbyciu Nautiz gratulacje udanej wizyty, wspaniałe uczucie ![]() dzięki za miłe słowa w kierunku córy, aczkolwiek zdjęcie wrzuciłam nieszczególne, bardziej pod kątem ubranka... no dobra dobra, była (i jest) cudna
|
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam też za darmo Cytat:
![]() a ja na obiadek przerobiłam wczorajszy rosól w zupkę pomidorową i właśnie wcinam
|
||
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
dobrze ide gotować obiadek, robie pulpeciki w sosie pomidorwoym, jak pomysle to już mi ślinka ciekanie
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sklep ja polecam torelle ale sprawdzone produkty bardzo dobre jakościowo i ciekawy dedign. No i mają moją rozmiarówkę. Mają sklep internetowy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o szkolę rodzenia to ja się zapisałam od maja u mnie przy szpitalu,
jeśli chodzi o ruchy to ja jeszcze nie czuję - niestety ![]() jeśli chodzi o mojego męża to mnie dzisiaj powalił na łopatki... poszłam do kosmetyczki a po drodze jeszcze pochodziłam po sklepach, zadzwonił tż i się pyta co na obiad a ja mu mówię że kotlety mielone i już nic nie zdąże raczej zrobić więc frytki niech sobie upiecze.. a on pyta: a ryz?? ja mówię że nie ma ryzu tylko makaron i że wszystko trzeba wyjeść i pojechać na zakupy... druga alternatywa to pierogi, albo leczo ze słoiczka - a on zaczyna wybrzydzać ... myślałam że padnę... oczywiście powiedziałam mu że jak mieszkał sam to codziennie jadł makaron z sosem pieczeniowym i nie wybrzydzał a teraz jak drugi dzień ma być ten sam obiad albo taki co mu nie pasuję do ćwiczeń (a tu najlepiej ryż i kurczak) to zrzędzi ![]() ![]() ![]() tak mnie zdenerwował że myślałam że się popłaczę ... mi się czasami nie chce nic robić czy to takie dziwne?? jeszcze gdybym siedziała na l4... aj ale mnie wkurzył |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska już kiedyś mówiłam, ale się powtórzę..
mój też czasami wymyśla z obiadami, ale ja mu mówię, żeby jadł to co jest zrobione i koniec! nie będę specjalnie dla niego robić jakichś specjalnych dań, bo np. biedaczek nie lubi zupy pomidorowej.. co mnie to obchodzi?! może ja lubię i reszta domowników to czego mamy rezygnować z dań, których on nie tknie...jakby był głodny to by zjadł wszystko i po takim kazaniu mój tż się zamyka i je pokornie to co jest
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze chyba źle to napisałam, wszyscy którzy się dowiedzieli się cieszą, ale nikt nie cieszył się jeszcze tak jak oni a szczególnie młoda że się wzruszyła i skakała z radości, wyściskała mnie i w ogóle - jeszcze nikt tak nie zareagował a było to bardzo miłe tylko mina młodego - "ja to się chyba nigdy nie doczekam" Wróciłam od lekarza, l4 do przyszłego poniedziałku włącznie - jakaś infekcja, leżeć i herbatki z malin pić :P Trochę się cieszę, bo mam jakiegoś lenia jeżeli chodzi o pracę, ale z drugiej strony nie chcę nadużywać l4, żeby dyrektor źle o mnie nie pomyślał, że w ciąży mnie nie było ciągle, to nie będę jej zatrudniać bo z dzieckiem to już w ogóle jej nie będzie...
|
|
#205 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lepiej żeby nie były potrzebne, ale kto wie? tak samo nie wiadomo czy mojej będą potrzebne z tymi kolkami to pewnie totalna loteria ... Cytat:
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-02-24 o 13:31 |
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nigdy nie brałam l4 na nic, nawet jak byłam chora. OD 2,5 roku nie opuściłam ani jednego dnia pracy... nigdy nawet nie wykorzystałam całego urlopu bo wolałam pieniążki tylko ja wiem że ja po macierzyńskim ma drogę otwartą na powrót, szef wie że od maja na 100% już nie będę przychodzić do pracy więc nie może mieć do mnie żalu, zresztą on myślał że już od marca mnie nie będzie
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Boże.. juz mi zaczyna walić
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym miesiącu jakoś często mu robiłam ryż bo tak bardzo chciał i się skończył... nie będę latać po sklepach (choć dzisiaj łaziłam po miescie) u nas jest zasada że musimy zjeść wszystko z lodówki i dopiero jedziemy na nowe zakupy - chyba mu się zapomniało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

) No wiadomo, że techniki oddechowe itp. w trakcie porodu też mnie interesują, ale nie wiadomo czy w stresie i bólu będę w stanie przywołać to czego nauczyłam się w szkole.

co mnie jeszcze ominie? 

i właśnie wcinam

z tymi kolkami to pewnie totalna loteria ...