|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Fame nie wariuj wsiadaj w pociąg i przybywaj. O matko jakiego mam lenia dziś... Tak się tej nieprzygotowanej walizki orzestraszyłam że koszuli do szpitala sobie szukam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Mojemy Tż-towi pasi że ugotuję 5 litrów zupy i jemy przez 3 dni, bo bo zawsze pytam zeby mi powiedział co zrobić na obiad to to zrobię, a że jemu się nie chce wymyślać więc nie marudzi :P póki co :P
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Szkoła rodzenia akurat w moim szpitalu jest za darmo, można zacząć zajęcia od ok. 25 tc, ale można też pójść prywatnie do położnej, która też pracuje w tym szpitalu i to kosztuje 250 zł za cały cykl spotkań - skąd u was takie ceny?! Trochę się przeraziłam...
Jednak mimo taniości i zaleceń położnej też się nie zapiszę, z kilku powodów. Raz, że mieszkam teraz trochę u mamy, trochę z mężem 100 km dalej i nie zawsze jestem tu na miejscu; dwa, że mąż pracuje daleko i nie chcę chodzić sama, a pracuje dość, można powiedzieć, nieregularnie i nie ma wolnych co tydzień w ten sam dzień, więc nawet jeśli by przyjechał w każdym tygodniu to w różne dni, a tak przecież nie da rady. Biedne jesteście ze swoimi marudami :P Ja za każdym razem pytam, co chce na obiad, a on odpowiada, że nic konkretnego, nie ma specjalnych życzeń, co zrobię to zje bo i tak mu wszystko zawsze smakuje
Edytowane przez magdix Czas edycji: 2014-02-24 o 13:53 |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się nawet które koszule są wygodniejsze.. takie rozpinane na środku czy takie po bokach http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...927772765.html o takie |
|
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze, że tżta tak wyszkoliłaś ![]() U nas wprawdzie zwykle mama gotuje, ja z 2 razy w tygodniu coś upichcę i często jest to zachcianka tżta... Czasem moja... ale jest wtedy uszczypliwy , facetów jednak nie można rozpuścić, bo potem wziąść w ryzy jest ciężko...
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie po 12h w pracy zupa przelałaby mu się tylko przez żołądek :P
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się z pracy
csiiiiiiii, nikt nie widzi![]() Co do tego czego nie można jeść to słyszałam o kiszonych rzeczach, truskawkach, pomidorach, cytrusach i -o zgrozo- czekoladzie. Ale wiadomo, że każda przechodzi to inaczej. Co do szkoły rodzenia to planuję się zapisać za tydzień-dwa. U nas jest za darmo, poza tym będę miała poczucie, że zrobiłam wszystko żeby się przygotować do opieki nad moim pierwszym dzieckiem ![]() Pytanko: czy Wy też tak macie, że ciągle Wam ciepło? Ja zawsze byłam zmarzluchem, a teraz ciągle mi duszno. Dzisiaj to już mnie tak głowa rozbolała, że wysiedzieć nie mogę. Nie ma mowy żeby się na czymś skupić |
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Ty to robisz?! Powiedz chociaż, że masz dalej do większych sklepów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
ErnestyLda, Malwiska też o tym czytałam (tak jak pisze Eydrith), sprobujcie zjeść coś słodkiego (glukoza pobudza maluchy) , położyć się na chwilę (na lewym boku
), albo usiąść i czekajcie cierpliwie na ruchy. Ja też czekałam na kopniaki, a przecież nasze dzieciaczki są jeszcze malutkie i trudno oczewiać, że zasadzą nam kopa pod żebra, że aż zobaczymy gwiazdy (na to przyjdzie czas) Ja swoje czuję tak jakby mnie ktoś delikatnie dotykał od drugiej strony, albo coś mi się slizgało pod brzuchem U mnie dzisiaj w brzuchu impreza
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet mamy swoje kieszonkowe na własne wydatki, prezenty dla drugiej osoby i zachcianki
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Witam w III części wątku z lekkim opóźnieniem ale już tak mam że nie mogę opuścić żadnej strony, ciągle Was nadrabiam bo nadajecie jak szalone.
bambusiek pisałaś że u ciebie taka ładna pogoda a u mnie szaro buro i ponuro Co do zakupów żywnościowych to pracuję w sklepie spożywczym teściowej więc zakupy z dnia na dzień za to w mocno dyskontowych cenach dla teściowej. Chociaż siedzi obok mnie i jak widzi że nie pracuję tylko siedzę na necie to mogę długo nie popracować
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przeglądam szafkę co jest, wyciągam mięso z zamrażalki i robie obiad z tego co jest. Wiadomo że czasami zabraknie mi czy to przecieru pomidorowego czy mleka to wtedy idę do warzywniaka, ale to są zakupy maks do 10zł ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#224 | ||
|
Zadomowienie
|
też się kamuflujesz przed stażystą?
![]() Cytat:
Cytat:
a tymi koszulami mnie nastraszyłyscie, chyba też zacznę szukać
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Co do ciepłoty ciała to u mnie normalnie bo jestem zmarzluchem ale pamiętam jak byłam na stażu zimową porą to ciężarna koleżanka siedziała w biurze w krótkim rękawku a ja zastanawiałam się czy jej nie zimno
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
idę prasować, bo samo się nie uprasuje (chociaż mogło by)
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Koszule nocne gdzieś posiadam, niestety nie wiem w którym worku oby do świąt i przeprowadzka
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
chcę już do lumpka dziś dzień dostawy, może powetuję sobie nieudaną sobotę
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że piszecie o tych koszulach. Zupełnie zapomniałam, że oprócz miliona rzeczy dla dziecka potrzebuję jeszcze jakiś tysiąc rzeczy dla siebie
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
moje "ulubione" zajęcie
, ja uciekam do pracy, ale będę na bieżąco
|
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki!ja również witam się z pracy
svelta byłam okropnym zmarzluchem...aktualnie siedzę w krótkim rękawie przy otwartym oknie malwiska ja przed każdym usg pije na 1h wcześniej puszkę coli, nie znoszę napojów gazowanych a coli to już w ogóle ale Sońka ewidentnie po niej tańce szalone odstawia. Musisz tylko zobaczyć jaki jest czas reakcji u Twojego lokatora ;P na szkołę rodzenia zapisałam się od kwietnia i płącę 350 zł w kwestii gotowania dla tż to się chyba ustawiłam się najlepiej z Was bo jak już ktoś gotuje u nas w domu to właśnie tż a ja jestem tą stroną co wybrzydza |
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
hahah no niestety moj model, również ma swoje wady dlatego bilans ogólny wychodzi na zero
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
Matko kochana, Właśnie jem mandarynkę, która zajeżdża kiszonym ogórem
|
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
dobra uciekam z powrotem do pracy, miłego popołudnia!
|
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba że mam zajawkę żeby coś ugotować albo upiec, to się realizuję - a że rzadko ma to miejsce, to TŻ zawsze doceni i pochwali
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Mój tż nie wymyśla w kwestii jedzenia a sam potrafi zaserwować herbatkę więc ja bym mu dała wybrzydzanie
Jednego mnie nauczył, że obiad musi mieć postać stałą, więc nawet robione zupy przeze mnie są takie że łyżka stoi. Więcej w nich warzyw i różności niż wody.
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też takie lubię u nas to rzadko się je zupy, ja mam uraz z dzieciństwa, TŻ też nie lubi. Na początku ciąży nic szczególnie nie mogłam jeść, to zupy były na tapecie, ale teraz mi przeszło. ale mnie brzuch boli, chyba rośnie, wykrakałyście z tym startem brzuchola w 6tym miesiącu w ogóle mam wrażenie że mała jest ułożona w poprzek, ciekawe czy usg potwierdzi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

I jeszcze, że tżta tak wyszkoliłaś 
, facetów jednak nie można rozpuścić, bo potem wziąść w ryzy jest ciężko...

csiiiiiiii, nikt nie widzi

dla teściowej. Chociaż siedzi obok mnie i jak widzi że nie pracuję tylko siedzę na necie to mogę długo nie popracować 

dziś dzień dostawy, może powetuję sobie nieudaną sobotę