Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 13:45   #211
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Fame nie wariuj wsiadaj w pociąg i przybywaj. O matko jakiego mam lenia dziś... Tak się tej nieprzygotowanej walizki orzestraszyłam że koszuli do szpitala sobie szukam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:46   #212
Vegetka
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Mojemy Tż-towi pasi że ugotuję 5 litrów zupy i jemy przez 3 dni, bo bo zawsze pytam zeby mi powiedział co zrobić na obiad to to zrobię, a że jemu się nie chce wymyślać więc nie marudzi :P póki co :P
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:50   #213
magdix
Raczkowanie

Szkoła rodzenia akurat w moim szpitalu jest za darmo, można zacząć zajęcia od ok. 25 tc, ale można też pójść prywatnie do położnej, która też pracuje w tym szpitalu i to kosztuje 250 zł za cały cykl spotkań - skąd u was takie ceny?! Trochę się przeraziłam...

Jednak mimo taniości i zaleceń położnej też się nie zapiszę, z kilku powodów. Raz, że mieszkam teraz trochę u mamy, trochę z mężem 100 km dalej i nie zawsze jestem tu na miejscu; dwa, że mąż pracuje daleko i nie chcę chodzić sama, a pracuje dość, można powiedzieć, nieregularnie i nie ma wolnych co tydzień w ten sam dzień, więc nawet jeśli by przyjechał w każdym tygodniu to w różne dni, a tak przecież nie da rady.

Biedne jesteście ze swoimi marudami :P Ja za każdym razem pytam, co chce na obiad, a on odpowiada, że nic konkretnego, nie ma specjalnych życzeń, co zrobię to zje bo i tak mu wszystko zawsze smakuje

Edytowane przez magdix
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:53
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:51   #214
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Fame nie wariuj wsiadaj w pociąg i przybywaj. O matko jakiego mam lenia dziś... Tak się tej nieprzygotowanej walizki orzestraszyłam że koszuli do szpitala sobie szukam...
ja to samo
zastanawiam się nawet które koszule są wygodniejsze.. takie rozpinane na środku czy takie po bokach http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...927772765.html o takie
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:52   #215
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
wiecie mi jest bez różnicy czy mu zrobie ryz z kurczakiem, czy ziemniaki ze schabowym bo codziennie robię obiad. Czasem robie na dwa dni. Teraz jest tak że zjedliśmy cały ryż, a ja nie lubię latać po sklepach i dokupować rzeczy. Zawsze robimy raz w miesiącu - aby łatwiej pilnować rachunków domowych. wiadomo jakieś serki czy jogurty i śmietany staram się dokupić ale innych rzeczy nie. Tak samo jak z hurtowni biorę mięso to staram się na cały miesiąc i jak zostaną schabowe to niestety tż przez 3 dni je schabowe.
w tym miesiącu jakoś często mu robiłam ryż bo tak bardzo chciał i się skończył... nie będę latać po sklepach (choć dzisiaj łaziłam po miescie) u nas jest zasada że musimy zjeść wszystko z lodówki i dopiero jedziemy na nowe zakupy - chyba mu się zapomniało
Ooooo ja jestem pod wielkim wrażeniem, chyba wydrukuję sobie co napisałaś i powiesze na lodówce, będziesz moim mentorem Ja mam lewe ręce do wydawania pieniędzy, a rozsądne zakupy takie właśnie strategiczne na dłuższy okres czasu to wogóle u nas fikcja, jak już wiem co będę gotowac to lecę po to do sklepu... I jeszcze, że tżta tak wyszkoliłaś Zdaje się, że muszę się wziąść za swoje podwórko
U nas wprawdzie zwykle mama gotuje, ja z 2 razy w tygodniu coś upichcę i często jest to zachcianka tżta... Czasem moja... ale jest wtedy uszczypliwy , facetów jednak nie można rozpuścić, bo potem wziąść w ryzy jest ciężko...
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:53   #216
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Mojemy Tż-towi pasi że ugotuję 5 litrów zupy i jemy przez 3 dni, bo bo zawsze pytam zeby mi powiedział co zrobić na obiad to to zrobię, a że jemu się nie chce wymyślać więc nie marudzi :P póki co :P
tylko pozazdrościć, mój nie uznaje zupy jako obiad - co najwyżej jako herbatę w sumie po 12h w pracy zupa przelałaby mu się tylko przez żołądek :P
Stary 2014-02-24, 13:57   #217
svelta
Rozeznanie

Melduję się z pracy csiiiiiiii, nikt nie widzi
Co do tego czego nie można jeść to słyszałam o kiszonych rzeczach, truskawkach, pomidorach, cytrusach i -o zgrozo- czekoladzie. Ale wiadomo, że każda przechodzi to inaczej.

Co do szkoły rodzenia to planuję się zapisać za tydzień-dwa. U nas jest za darmo, poza tym będę miała poczucie, że zrobiłam wszystko żeby się przygotować do opieki nad moim pierwszym dzieckiem

Pytanko: czy Wy też tak macie, że ciągle Wam ciepło? Ja zawsze byłam zmarzluchem, a teraz ciągle mi duszno. Dzisiaj to już mnie tak głowa rozbolała, że wysiedzieć nie mogę. Nie ma mowy żeby się na czymś skupić
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:00   #218
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
wiecie mi jest bez różnicy czy mu zrobie ryz z kurczakiem, czy ziemniaki ze schabowym bo codziennie robię obiad. Czasem robie na dwa dni. Teraz jest tak że zjedliśmy cały ryż, a ja nie lubię latać po sklepach i dokupować rzeczy. Zawsze robimy raz w miesiącu - aby łatwiej pilnować rachunków domowych. wiadomo jakieś serki czy jogurty i śmietany staram się dokupić ale innych rzeczy nie. Tak samo jak z hurtowni biorę mięso to staram się na cały miesiąc i jak zostaną schabowe to niestety tż przez 3 dni je schabowe.
w tym miesiącu jakoś często mu robiłam ryż bo tak bardzo chciał i się skończył... nie będę latać po sklepach (choć dzisiaj łaziłam po miescie) u nas jest zasada że musimy zjeść wszystko z lodówki i dopiero jedziemy na nowe zakupy - chyba mu się zapomniało
OoO zawsze sobie powtarzam, że najpierw dojemy to co jest, a dopiero pózniej zakupy, a wychodzi jak wychodzi :/

Jak Ty to robisz?! Powiedz chociaż, że masz dalej do większych sklepów

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:01   #219
Lena21
Raczkowanie

ErnestyLda, Malwiska też o tym czytałam (tak jak pisze Eydrith), sprobujcie zjeść coś słodkiego (glukoza pobudza maluchy) , położyć się na chwilę (na lewym boku ), albo usiąść i czekajcie cierpliwie na ruchy. Ja też czekałam na kopniaki, a przecież nasze dzieciaczki są jeszcze malutkie i trudno oczewiać, że zasadzą nam kopa pod żebra, że aż zobaczymy gwiazdy (na to przyjdzie czas) Ja swoje czuję tak jakby mnie ktoś delikatnie dotykał od drugiej strony, albo coś mi się slizgało pod brzuchem U mnie dzisiaj w brzuchu impreza od rana, ale nic dziwnego skoro matka non stop coś wcina.

Lena21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:03   #220
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ooooo ja jestem pod wielkim wrażeniem, chyba wydrukuję sobie co napisałaś i powiesze na lodówce, będziesz moim mentorem Ja mam lewe ręce do wydawania pieniędzy, a rozsądne zakupy takie właśnie strategiczne na dłuższy okres czasu to wogóle u nas fikcja, jak już wiem co będę gotowac to lecę po to do sklepu... I jeszcze, że tżta tak wyszkoliłaś Zdaje się, że muszę się wziąść za swoje podwórko
U nas wprawdzie zwykle mama gotuje, ja z 2 razy w tygodniu coś upichcę i często jest to zachcianka tżta... Czasem moja... ale jest wtedy uszczypliwy , facetów jednak nie można rozpuścić, bo potem wziąść w ryzy jest ciężko...
no my tak sobie ustaliliśmy na początku, łatwiej utrzymać pieniążki i łatwiej zaplanować budżet domowy. Na początku chciałam sobie porobić słoiczki i co miesiąc rozdzielać w te słoiczki pieniądze. Miał być słoiczek na jedzenie, na dom, na przyjemności, na tż auto, na rachunki i oszczędności - ale wybralismy pierwszą opcje
nawet mamy swoje kieszonkowe na własne wydatki, prezenty dla drugiej osoby i zachcianki
Stary 2014-02-24, 14:06   #221
elcia_
Raczkowanie

Witam w III części wątku z lekkim opóźnieniem ale już tak mam że nie mogę opuścić żadnej strony, ciągle Was nadrabiam bo nadajecie jak szalone.

bambusiek pisałaś że u ciebie taka ładna pogoda a u mnie szaro buro i ponuro

Co do zakupów żywnościowych to pracuję w sklepie spożywczym teściowej więc zakupy z dnia na dzień za to w mocno dyskontowych cenach dla teściowej. Chociaż siedzi obok mnie i jak widzi że nie pracuję tylko siedzę na necie to mogę długo nie popracować
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:07   #222
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
OoO zawsze sobie powtarzam, że najpierw dojemy to co jest, a dopiero pózniej zakupy, a wychodzi jak wychodzi :/

Jak Ty to robisz?! Powiedz chociaż, że masz dalej do większych sklepów

ja mam służbowe auto więc mi obojętne jak daleko jest sklep
ja przeglądam szafkę co jest, wyciągam mięso z zamrażalki i robie obiad z tego co jest. Wiadomo że czasami zabraknie mi czy to przecieru pomidorowego czy mleka to wtedy idę do warzywniaka, ale to są zakupy maks do 10zł

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena21 Pokaż wiadomość
ErnestyLda, Malwiska też o tym czytałam (tak jak pisze Eydrith), sprobujcie zjeść coś słodkiego (glukoza pobudza maluchy) , położyć się na chwilę (na lewym boku ), albo usiąść i czekajcie cierpliwie na ruchy. Ja też czekałam na kopniaki, a przecież nasze dzieciaczki są jeszcze malutkie i trudno oczewiać, że zasadzą nam kopa pod żebra, że aż zobaczymy gwiazdy (na to przyjdzie czas) Ja swoje czuję tak jakby mnie ktoś delikatnie dotykał od drugiej strony, albo coś mi się slizgało pod brzuchem U mnie dzisiaj w brzuchu impreza od rana, ale nic dziwnego skoro matka non stop coś wcina.
u mnie słodkie nie działa, mój dzieć jest ulepiony ze slodyczy :P
Stary 2014-02-24, 14:10   #223
svelta
Rozeznanie

Cytat:

u mnie słodkie nie działa, mój dzieć jest ulepiony ze slodyczy :P
Potraktuj go czekoladą, ale... gorzką! Zaraz się zbuntuje i mamie kopniaka zasadzi za karę
Stary 2014-02-24, 14:12   #224
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Melduję się z pracy csiiiiiiii, nikt nie widzi
też się kamuflujesz przed stażystą?
Cytat:
Pytanko: czy Wy też tak macie, że ciągle Wam ciepło? Ja zawsze byłam zmarzluchem, a teraz ciągle mi duszno. Dzisiaj to już mnie tak głowa rozbolała, że wysiedzieć nie mogę. Nie ma mowy żeby się na czymś skupić
tak!!! też zawsze marzłam, a teraz ciągle mi za gorąco. Podobno w ciąży tak jest - daaawno temu kumpela była w ciąży i mi mówiła, i mi to jakoś zapadło w pamięć, no i faktycznie

Cytat:
Napisane przez Lena21 Pokaż wiadomość
też mam imprezę od rańca niech się zmęczą, będą lepiej spały

a tymi koszulami mnie nastraszyłyscie, chyba też zacznę szukać
Stary 2014-02-24, 14:15   #225
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
też się kamuflujesz przed stażystą?
tylko troszeczkę
Stary 2014-02-24, 14:18   #226
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ja to samo
zastanawiam się nawet które koszule są wygodniejsze.. takie rozpinane na środku czy takie po bokach http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...927772765.html o takie
O mało nie padłam takie same wxory przeglądam

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:21   #227
elcia_
Raczkowanie

Co do ciepłoty ciała to u mnie normalnie bo jestem zmarzluchem ale pamiętam jak byłam na stażu zimową porą to ciężarna koleżanka siedziała w biurze w krótkim rękawku a ja zastanawiałam się czy jej nie zimno
Stary 2014-02-24, 14:21   #228
Fame
Zakorzenienie

idę prasować, bo samo się nie uprasuje (chociaż mogło by)
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:23   #229
elcia_
Raczkowanie

Koszule nocne gdzieś posiadam, niestety nie wiem w którym worku oby do świąt i przeprowadzka koniec życia na worach jakkolwiek to brzmi
Stary 2014-02-24, 14:26   #230
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
tylko troszeczkę

chcę już do lumpka dziś dzień dostawy, może powetuję sobie nieudaną sobotę
Stary 2014-02-24, 14:27   #231
svelta
Rozeznanie

Dobrze, że piszecie o tych koszulach. Zupełnie zapomniałam, że oprócz miliona rzeczy dla dziecka potrzebuję jeszcze jakiś tysiąc rzeczy dla siebie A wszyscy mówią, że ja taka rozsądna, poukładana...
Stary 2014-02-24, 14:28   #232
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
idę prasować, bo samo się nie uprasuje (chociaż mogło by)
moje "ulubione" zajęcie , ja uciekam do pracy, ale będę na bieżąco
Stary 2014-02-24, 14:28   #233
i like it
Rozeznanie

hej dziewczynki!ja również witam się z pracy tak an szybko wpadam bo popołudnie i wieczór mam cały załadowany i nie wiem czy dam radę po odpisywać
svelta byłam okropnym zmarzluchem...aktualnie siedzę w krótkim rękawie przy otwartym oknie
malwiska ja przed każdym usg pije na 1h wcześniej puszkę coli, nie znoszę napojów gazowanych a coli to już w ogóle ale Sońka ewidentnie po niej tańce szalone odstawia. Musisz tylko zobaczyć jaki jest czas reakcji u Twojego lokatora ;P

na szkołę rodzenia zapisałam się od kwietnia i płącę 350 zł

w kwestii gotowania dla tż to się chyba ustawiłam się najlepiej z Was bo jak już ktoś gotuje u nas w domu to właśnie tż a ja jestem tą stroną co wybrzydza
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:31   #234
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
w kwestii gotowania dla tż to się chyba ustawiłam się najlepiej z Was bo jak już ktoś gotuje u nas w domu to właśnie tż a ja jestem tą stroną co wybrzydza
Wymienimy się na facetów?

nie no żartuję, mojego bym nie oddała
Stary 2014-02-24, 14:34   #235
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Wymienimy się na facetów?

nie no żartuję, mojego bym nie oddała
hahah no niestety moj model, również ma swoje wady dlatego bilans ogólny wychodzi na zero
Stary 2014-02-24, 14:35   #236
svelta
Rozeznanie

Matko kochana, Właśnie jem mandarynkę, która zajeżdża kiszonym ogórem
Stary 2014-02-24, 14:35   #237
i like it
Rozeznanie

dobra uciekam z powrotem do pracy, miłego popołudnia!
Stary 2014-02-24, 14:38   #238
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
to mamy remis, bo u mnie jest tak samo chyba że mam zajawkę żeby coś ugotować albo upiec, to się realizuję - a że rzadko ma to miejsce, to TŻ zawsze doceni i pochwali
Stary 2014-02-24, 14:42   #239
elcia_
Raczkowanie

Mój tż nie wymyśla w kwestii jedzenia a sam potrafi zaserwować herbatkę więc ja bym mu dała wybrzydzanie Jednego mnie nauczył, że obiad musi mieć postać stałą, więc nawet robione zupy przeze mnie są takie że łyżka stoi. Więcej w nich warzyw i różności niż wody.
Stary 2014-02-24, 14:56   #240
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Mój tż nie wymyśla w kwestii jedzenia a sam potrafi zaserwować herbatkę więc ja bym mu dała wybrzydzanie Jednego mnie nauczył, że obiad musi mieć postać stałą, więc nawet robione zupy przeze mnie są takie że łyżka stoi. Więcej w nich warzyw i różności niż wody.
też takie lubię przynajmniej można się najeść
u nas to rzadko się je zupy, ja mam uraz z dzieciństwa, TŻ też nie lubi. Na początku ciąży nic szczególnie nie mogłam jeść, to zupy były na tapecie, ale teraz mi przeszło.

ale mnie brzuch boli, chyba rośnie, wykrakałyście z tym startem brzuchola w 6tym miesiącu w ogóle mam wrażenie że mała jest ułożona w poprzek, ciekawe czy usg potwierdzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości