Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek
 
Narzêdzia
Stary 2014-02-22, 20:11   #4141
dirtimeri
Przyczajenie
 
Avatar dirtimeri
 
Zarejestrowany: 2014-02
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomo¶ci: 25
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
1. T³uszcze do w³±czenia do diety to zarówno trochê nasyconych (np. smalec, olej kokosowy - dobre do sma¿enia) i NNKT. Te ostatnie masz przede wszystkim w olejach ro¶linnych, orzechach, nasionach, jajach, rybach morskich. Wa¿ne - wiêkszo¶æ nienasyconych nie nadaje siê do obróbki termicznej (bodaj¿e na rzepakowym oleju mo¿na sma¿yæ, pozosta³e spo¿ywa siê na zimno). Czyli sma¿ysz na smalcu i kokosie, pozosta³e np. dodajesz do sa³atki.
Smalec jest bardzo niezdrowy i nie zalecany. Szkodliwie wp³ywa na uk³ad sercowo-naczyniowy, prowadzi do rozwoju mia¿d¿ycy nawet u m³odych osób. Jego spo¿ywanie szybko prowadzi do odk³adania zbêdnego t³uszczyku.
Na diecie redukcyjne ogólnie nie zaleca siê takiej obróbki termicznej jak sma¿enie... Je¶li ju¿ jest taka potrzeba to mo¿na co¶ podsma¿yæ bezt³uszczowo na patelni teflonowej.
Do sma¿enia nadaje siê olej rzepakowy oraz oliwa.


Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
3. Nie przelicza³am tego, wiêc ciê¿ko mi powiedzieæ ilo¶ciowo. Ale bêdzie lepiej, je¶li to bia³ko rozdzielisz równomiernie pomiêdzy posi³ki. O ile dobrze pamiêtam tre¶æ 10 przykazañ ¿ywieniowych, warto¶ciowe bia³ko (czyli raczej miêso, ryby, jaja str±czki poza soj±) powinno siê znale¼æ w ka¿dym posi³ku. Nabia³ lepiej ograniczyæ. Po pierwsze dlatego, ¿e cukier mleczny (laktoza) jest czêstym alergenem i sporo osób nawet sobie nie zdaje sprawy, ¿e go nie toleruje, a po drugie ze wzglêdu na trudniejsz± przyswajalno¶æ bia³ka mlecznego.
a niby czemu soja nie? jest mnóstwo producentów nie stosuj±cych tego str±czka GMO. Soja jest bardzo zdrowa, szczególnie dla kobiet, Polecam,

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
4. Te¿ uwa¿am, ¿e to lepsza opcja ni¿ du¿a ilo¶æ mleka krowiego (patrz punkt 3. ). A próbowa³a¶ np. mleka owsianego, ry¿owego, orkiszowego? Te¿ s± warto¶ciowe, kaloryczno¶æ maj± podobn± jak mleko 1,5%, a - przynajmniej u mnie - s± odczuwalnie tañsze ni¿ mleko migda³owe. Co nie znaczy, ¿e nieco krowiego mleka od czasu do czasu nie mo¿e siê zdarzyæ - je¶li dobrze tolerujesz nabia³, to nie musisz ca³kiem z niego rezygnowaæ i mo¿esz spokojnie u¿ywaæ np.do kawy.
czytajcie etykiety mleka migda³owego. Producent potrafi dodaæ tam mnóstwo zbêdnej chemii, a samego ekstraktu z migda³ów potrafi tam byæ jedynie kilka procent...
dirtimeri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:12   #4142
missy7
Zadomowienie
 
Avatar missy7
 
Zarejestrowany: 2004-09
Lokalizacja: UK / Szczecin
Wiadomo¶ci: 1 696
GG do missy7
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Erena dziêkuje ¶licznie. Co do mleka migda³owego to muszê spróbowaæ innych jak owsiane , ryzowe itp. Z mleka krowiego oczywi¶cie nie rezygnuje , czasami uzywam do owsianki czy kawy

Wiem ju¿ co zmieniaæ, wiêc mam nadziejê ¿e nastêpny jad³ospis otrzyma mniej uwag

Pozdrawiam serdecznie
__________________
missy7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 12:00   #4143
Koko Szanelll
Rozeznanie
 
Avatar Koko Szanelll
 
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomo¶ci: 678
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

A móg³by kto¶ zerkn±æ na mój jad³ospis?

Mam nadziejê, ¿e mo¿na siê do Was przy³±czyæ?
Zacznê od tego, ¿e posypa³o mi siê bardzo zdrowie i to mnie zmotywowa³o do zmiany trybu ¿ycia i diety. Póki co nie wolno mi siê ruszaæ nic ponadto, co jest konieczno¶ci± (dodatkowo zaczê³am zajadaæ stres i automatycznie przyty³am blisko 10kg...), jako, ¿e o æwiczeniu póki co nie ma mowy, to na pocz±tek postanowi³am skupiæ siê na tym co jem i dopracowaæ swoj± dietê. Nie podjadaæ (co jest dla mnie mega ciê¿kie... ). No i w koñcu je¶æ regularnie!


R

¦niadanie: Otrêby owsiane górskie (pó³ szklanki), garstka rodzynek, pó³ banana, ma³a garstka orzechów laskowych, mleko krowie 2% + herbata czarna z cytryn± + 2,5 ³y¿ki cukru bia³ego
II ¦niadanie: 2 kromki chleba razowego z rozsmarowan± sa³atk± z tuñczyka (ry¿,tuñczyk, ogórek kiszony, kukurydza,³y¿ka majonezu)
Przek±ska: 2 kiwi
Obiad: w±ski pasek ³ososia nowerskiego (podsma¿anego bez oleju na patelni grillowej), 4 ró¿yczki broku³a, pó³ paczki ry¿u
Kolacja: Kefir Tola + pó³ papryki

+ w ci±gu dnia zielona herbata, czerwona herbata, pokrzywa+skrzyp i rumianek

Za wszelkie uwagi bêdê bardzo wdziêczna!
Koko Szanelll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 13:26   #4144
Shariana
Rozeznanie
 
Avatar Shariana
 
Zarejestrowany: 2013-08
Lokalizacja: Wieliczka
Wiadomo¶ci: 580
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Poka¿ wiadomo¶æ
A móg³by kto¶ zerkn±æ na mój jad³ospis?

Mam nadziejê, ¿e mo¿na siê do Was przy³±czyæ?
Zacznê od tego, ¿e posypa³o mi siê bardzo zdrowie i to mnie zmotywowa³o do zmiany trybu ¿ycia i diety. Póki co nie wolno mi siê ruszaæ nic ponadto, co jest konieczno¶ci± (dodatkowo zaczê³am zajadaæ stres i automatycznie przyty³am blisko 10kg...), jako, ¿e o æwiczeniu póki co nie ma mowy, to na pocz±tek postanowi³am skupiæ siê na tym co jem i dopracowaæ swoj± dietê. Nie podjadaæ (co jest dla mnie mega ciê¿kie... ). No i w koñcu je¶æ regularnie!


R

¦niadanie: Otrêby owsiane górskie (pó³ szklanki), garstka rodzynek, pó³ banana, ma³a garstka orzechów laskowych, mleko krowie 2% + herbata czarna z cytryn± + 2,5 ³y¿ki cukru bia³ego
II ¦niadanie: 2 kromki chleba razowego z rozsmarowan± sa³atk± z tuñczyka (ry¿,tuñczyk, ogórek kiszony, kukurydza,³y¿ka majonezu)
Przek±ska: 2 kiwi
Obiad: w±ski pasek ³ososia nowerskiego (podsma¿anego bez oleju na patelni grillowej), 4 ró¿yczki broku³a, pó³ paczki ry¿u
Kolacja: Kefir Tola + pó³ papryki

+ w ci±gu dnia zielona herbata, czerwona herbata, pokrzywa+skrzyp i rumianek

Za wszelkie uwagi bêdê bardzo wdziêczna!
1 - pó³ szklanki otrêbów to zdecydowanie za du¿o. Zamieñ to na p³atki owsiane górskie, cukier z kolei radzi³abym zast±piæ miodem.

Poza tym... ma³o jako¶, ma³o tego. Kolacja to nawet nie przegryzka.
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 15:45   #4145
Koko Szanelll
Rozeznanie
 
Avatar Koko Szanelll
 
Zarejestrowany: 2013-01
Wiadomo¶ci: 678
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
1 - pó³ szklanki otrêbów to zdecydowanie za du¿o. Zamieñ to na p³atki owsiane górskie, cukier z kolei radzi³abym zast±piæ miodem.

Poza tym... ma³o jako¶, ma³o tego. Kolacja to nawet nie przegryzka.
Moja pomy³ka mia³o byæ p³atki owsiane górskie
Do tej pory u¿ywa³am miodu, ale aktualnie mi siê skoñczy³.

Mówisz, ¿e ma³o? Hmm. Ja siê bojê przy moim bezruchu wiêcej je¶æ Nie mam pomys³u, co jeszcze dodaæ, ¿eby nie przesadziæ...
Koko Szanelll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 16:01   #4146
Seducer
Zadomowienie
 
Avatar Seducer
 
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomo¶ci: 1 212
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Powracam i wci±¿ walczê. Ostatnio mam zajawkê na s³odycze, naprawdê nie umiem siê pohamowaæ. ¦rednio mi z tym, bo wiem, ¿e niezdrowo siê tak opychaæ czekolad± Dlatego dzisiaj by³am taaaka dumna, ¿e na deser wybra³am kisiel
Waga lekko wzros³a, powoli zbli¿am siê do 5 z przodu.


U skierowane lekko na P

I 50g kaszy pêczak gotowanej na wodzie, potem z 2/3 szklanki mleka 1,5%, po³ow± banana, ³y¿k± wiórków kokosowych, ³y¿eczk± lnu mielonego, podana z naprawdê kopiat± ³y¿k± ricotty i paskiem gorzkiego Wedla; kawa z mlekiem

II kajzerka wieloziarnista na pó³: jedna po³ówka cienko posmarowana almette, na to polêdwica drobiowa, 3 plastry jajka, kapusta czerwona, druga po³ówka posmarowana ricott±, na to porz±dna ³y¿eczka d¿emu; jab³ko

Banish Fat Boost Metabolism Jillian Michaels + abs

III 2 chochle roso³u z niewielk± ilo¶ci± makaronu; pêczak (4-5 ³y¿ek ugotowanego) z potrawk±, czyli noga z królika (najpierw lekko obtoczona w m±ce) z sosem ¶mietanowym z porem, marchewk± i koperkiem + surówka z kapusty pekiñskiej, ogórka kiszonego, papryki marynowanej i kukurydzy

IV kawa z mlekiem + kisiel z ³y¿k± ricotty; s³onecznik (by³o 30g, ale pewnie wskoczy jeszcze wieczorkiem ), marchewka

V twaróg pó³t³usty jakie¶ 60-70g, pó³ du¿ego jogurtu naturalnego, 2 gar¶cie p³atków b³onnikowych, len i cynamon do tego + ma³a kromka chleba nie wiem jeszcze z czym; ³y¿eczka kakao prawdziwego z 2/3 szklanki mleka 1,5%
__________________
http://sailwithmex.blogspot.com/ <--- ¶niadaniujê, gotujê, oceniam i rozwa¿am
http://eattrainbehealthy.blogspot.com/ <--- blog fit!
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:20   #4147
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

dzisiejszy R

I -kanapki: 2 kromki chleba razowego ¿ytniego, kotlet mielony drobiowo wieprzowy w³asnej roboty, sa³ata, pomidor, szczypiorek

II - barszcz ukraiñski


III - schab pieczony z duszonymi jab³kami i ¿urawinami, grillowana papryka, ziemniaki

godzina robienia zakupów
godzina ZUMBY

IV - kanapki: 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, 2 jajka gotowane, szczypior, sa³ata
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 18:57   #4148
Irish lady 28
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomo¶ci: 1 358
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

r
  1. 2 kie³baski cielêce z musztard±, 3 kromki grahama z szynk±, mas³em, pomidorami, szczypiorkiem
  2. micha roso³u, wyjedzone warzywa z roso³u pó¼niej
  3. sa³atka : rukola, pomidory, feta, groszek, kapary, oliwa z oliwek, cebula czerwona, 2 podudzia z kurczaka ( wyjê³am z zupy)




porcje mega solidne, wpad³a lampka wina




i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:58   #4149
Ily
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomo¶ci: 254
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

RRR
I
3 ¶rednie kromki pieczywa ¿ytniego , mas³o , sa³ata , szynka drobiowa , ogórek kiszony , ogórek zwyk³y , papryka czerwona , sól .

II
Brak :P - wsta³am gruuubo po 12.00 ale gryzne³am troszkê miêska jakiego¶ z obiadu

III
Pier¶ na parze , kasza , ogórki kiszone

IV
Bu³ka wieloziarnista , z piersi± z obiadu , sa³at± , mas³em , ogórkiem , pomidorem , cebul± i kie³kami + sól

----

z 5 zielonych herbat i woda Troszkê ma³o tego wysz³o , ale g³odna nie jestem
__________________
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10

impossible is nothing



jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S





Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:01   #4150
czescwujku
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2012-05
Wiadomo¶ci: 72
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Czym sie ró¿ni nale¶nik od pancake?

http://magicznykociolek.blox.pl/2012...inacja-do.html

Czy jak nie dodam czekolady, to nie wyjdzie? ;-)

2. Jak smakuje ciasto marchewkowe,bo chce zrobiæ,a nigdy nie jad³am ;>
czescwujku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:06   #4151
beatiska
Zakorzenienie
 
Avatar beatiska
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Tychy
Wiadomo¶ci: 13 110
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez czescwujku Poka¿ wiadomo¶æ
2. Jak smakuje ciasto marchewkowe,bo chce zrobiæ,a nigdy nie jad³am ;>
dla mnie troszkê jak piernik, pyszny
__________________
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi co¶

23/6
beatiska jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 22:43   #4152
akot80
Zadomowienie
 
Avatar akot80
 
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: gdzie¶ pod stolic± ;)
Wiadomo¶ci: 1 793
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
Perfecta....

ale kurcze, ja siê najadam....ja mam wra¿enie takiej syto¶ci po ¶niadaniu, ¿e ka¿dy normalny posi³ek , np. po 2 godzinach, powoduje,¿e pêkam z objedzenia;(


p.s. dodam, ¿e wcale nie chudnê..
Nie mo¿liwe, nie chudniesz? Hmm, ciekawe dlaczego.
__________________
Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Normalnie nowa dieta cud! "Nie jedz nic i licz na cud, ¿e prze¿yjesz!" A nie, przepraszam... zjad³a¶ jogurt.


"Niech po¿ywienie bêdzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 06:51   #4153
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez czescwujku Poka¿ wiadomo¶æ
Czym sie ró¿ni nale¶nik od pancake?

http://magicznykociolek.blox.pl/2012...inacja-do.html

Czy jak nie dodam czekolady, to nie wyjdzie? ;-)

2. Jak smakuje ciasto marchewkowe,bo chce zrobiæ,a nigdy nie jad³am ;>
Czego ma nie wyj¶æ??? Wyjdzie, tylko ciasto bêdzie jasne i bêdziesz musia³a czym¶ pos³odziæ...
__________________

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu


Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:06   #4154
martha22
Raczkowanie
 
Avatar martha22
 
Zarejestrowany: 2009-01
Wiadomo¶ci: 67
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Moja R-ka:
woda z cytryn± i aloesem
- pomarañcza, 5 ³y¿ek p³atków, rodzynki, siemiê lniane, pestki dyni, z ok 200 g budyniu o sm. krówki, herbata zielona
- 2 ma³e jab³ka, mix orzechów-garstka
- 2 kromki wieloziarniste, mas³o, 2 plastry szynki, avocado, ogórek zielony
- tran, gêsty barszcz czerwony na kostkach miêsnych i wo³owinie z ziemniakami, wo³owina gotowana ok 120g
- broku³ gotowany, makrela wêdzona lub ¶led¼ z cebul±, olej s³onecznikowy.
__________________
Wiecznie na diecie
73 kg / 168 cm

Edytowane przez martha22
Czas edycji: 2014-02-24 o 08:11
martha22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 09:42   #4155
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

hej, obcinam trochê wêglowodany, bo oprócz wiêkszych miê¶ni wogólê nie chudnê. zaczynam trochê ostrzej waga 63,5 wzrost 170 (wczoraj siê zwa¿y³am ;p).

Redukcja

I - 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, jajko sadzone b/t, pomidor, polêdwica wieprzowa i ser koryciñski do chleba

II - kalarepa, du¿a szklanka karotki

III - jogurt naturalny, kabanosy extra - 2 sztuki

IV - pier¶ kurczaka, kasza jêczmienna, kapusta kiszona

trening dolnych partii miê¶niowych, godzina zumby

V - placek z 2 jajek i 2 ziemniaków tarkowanych, ogórki kiszone
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:45
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:01   #4156
joannat
Raczkowanie
 
Avatar joannat
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomo¶ci: 168
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
hej, obcinam trochê wêglowodany, bo oprócz wiêkszych miê¶ni wogólê nie chudnê. zaczynam trochê ostrzej waga 63,5 wzrost 170 (wczoraj siê zwa¿y³am ;p).

trening dolnych partii miê¶niowych, godzina zumby

V - placuszki owsiane (p³atki owsiane, jajko, jogurt) z mas³em orzechowym -> jak taka kolacja? czy lepiej zje¶æ jajka sadzone i do tego chleb ¿ytni razowy?
Moim zdaniem lepsze jajka, zawsze to wiêcej koniecznego po wysi³ku bia³ka.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Weekend zupe³nie zrujnowa³ dietê i podepta³ siln± wolê. Ciacho, winko, rozjechane pory posi³ków... Ale przynajmniej siê dobrze bawi³am

Moje R dzisiaj:
I. kakaowy budyñ jaglany (na wodzie) z ³y¿k± miodu
II. koktajl z jogurtu i 1/2 banana, jab³ko
III. Grillowany amur + ry¿ + surówka z kiszonej kapusty z jab³kiem i marchewk±
IV: kanapka z gotowan± szynk± sa³at±, ogórkiem i zio³ami
V. sa³atka z wêdzonej makreli, jajka i broku³a, sos jogurtowo-zio³owy
joannat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:56   #4157
lils_
Raczkowanie
 
Avatar lils_
 
Zarejestrowany: 2011-03
Wiadomo¶ci: 61
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

R z dzisiaj

1. serek wiejski lekki z suszonymi morelami, sezamem i otrêbami ¿urawinowymi
szklanka ¶wie¿o wyci¶niêtego soku pomarañczowego

2. gulasz z czarnej soczewicy (w ¶rodku broku³y, buraki, pomidory, marchewka, seler, cebula, zio³a)

3. ciemna bu³ka s³onecznikowa z burakiem i serem ple¶niowym

4. dwa jajka sma¿one z broku³ami



lils_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:34   #4158
201606210914
Konto usuniête
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomo¶ci: 2 279
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
hej, obcinam trochê wêglowodany, bo oprócz wiêkszych miê¶ni wogólê nie chudnê. zaczynam trochê ostrzej waga 63,5 wzrost 170 (wczoraj siê zwa¿y³am ;p).

Redukcja

I - 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, jajko sadzone b/t, pomidor, polêdwica wieprzowa i ser koryciñski do chleba

II - kalarepa, du¿a szklanka karotki

III - jogurt naturalny, kabanosy extra

IV - pier¶ kurczaka, ziemniaki, kapusta kiszona

trening dolnych partii miê¶niowych, godzina zumby

V - placuszki owsiane (p³atki owsiane, jajko, jogurt) z mas³em orzechowym -> jak taka kolacja? czy lepiej zje¶æ jajka sadzone i do tego chleb ¿ytni razowy?
mo¿na zapytaæ ile kalorii spo¿ywasz? - pytam tak z ciekawo¶ci
201606210914 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 13:43   #4159
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

teraz planujê spo¿ywaæ oko³o 1900 - 2000 od dzisiaj, moje spoczynkowe zapotrzebowanie to 1700, ca³kowite oko³o 2350 kcal (i dotychczas jad³am zgodnie z zapotrzebowaniem ca³kowitym), do tego 3 razy w tygodniu trening si³owy (æwiczenia wielostawowe) + aeroby
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-24 o 13:49
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 14:03   #4160
201606210914
Konto usuniête
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomo¶ci: 2 279
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

agaczini dziêki podobaj± mi siê Twoje jad³ospisy wiêc czasem co¶ zgapiê
201606210914 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:07   #4161
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez superkas Poka¿ wiadomo¶æ
agaczini dziêki podobaj± mi siê Twoje jad³ospisy wiêc czasem co¶ zgapiê
bardzo mi³o to s³yszeæ! o to chodzi ¿eby sobie czasem "pozgapiaæ" od siebie nawzajem
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 14:52   #4162
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

agaczini, zostaw Ty te wage w spokoju! Jesli cialo wyglada lepiej, to najwazniejsze. Wiesz, sama po prawie pol roku z zelastwem waze jakies 2,5 kg wiecej niz na starcie, a wygladam nieporownywalnie lepiej i (uwaga uwaga) szczuplej
Jesz tyle (w sensie, na takim rozsadnym minusie), ze kompozycja ciala na pewno powoli sie zmienia na lepsze
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 15:29   #4163
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
agaczini, zostaw Ty te wage w spokoju! Jesli cialo wyglada lepiej, to najwazniejsze. Wiesz, sama po prawie pol roku z zelastwem waze jakies 2,5 kg wiecej niz na starcie, a wygladam nieporownywalnie lepiej i (uwaga uwaga) szczuplej
Jesz tyle (w sensie, na takim rozsadnym minusie), ze kompozycja ciala na pewno powoli sie zmienia na lepsze

tak patrze na spisie subskrybowanych w±tków : oho Erena co¶ napisa³a, my¶lê: bêdzie opiernik chyba hehehe ;* wagi nawet nie posiadam, ale skusi³am siê u mamy na wa¿onko ;D pomy¶la³am ¿e trochê obetnê wêglowodanów po prostu, podczas przek±sek, a oko³otreningowe i ¶niadanie dalej bêd± pe³nowarto¶ciowe ) przy takim zachrzanie si³owniowo zumbowym nawet bym nie podo³a³a za du¿o uci±æ zjad³am dzi¶ kabanosy i jogurt i dukan mi siê przypomnia³....ble... przez niego nabawi³am siê trwa³ego wstrêtu do serków wiejskich ;p chyba masz racjê znowuu...
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 15:42   #4164
Erena
Zadomowienie
 
Avatar Erena
 
Zarejestrowany: 2013-02
Lokalizacja: Getynga, Niemcy
Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
tak patrze na spisie subskrybowanych w±tków : oho Erena co¶ napisa³a, my¶lê: bêdzie opiernik chyba hehehe ;* wagi nawet nie posiadam, ale skusi³am siê u mamy na wa¿onko ;D pomy¶la³am ¿e trochê obetnê wêglowodanów po prostu, podczas przek±sek, a oko³otreningowe i ¶niadanie dalej bêd± pe³nowarto¶ciowe ) przy takim zachrzanie si³owniowo zumbowym nawet bym nie podo³a³a za du¿o uci±æ zjad³am dzi¶ kabanosy i jogurt i dukan mi siê przypomnia³....ble... przez niego nabawi³am siê trwa³ego wstrêtu do serków wiejskich ;p chyba masz racjê znowuu...
Oj tam zaraz opiernik... "Nagaduje" komus tylko wtedy, jak gada totalne bzdury albo ma chore wyobrazenie o sobie, zywieniu, sporcie czy jakimkolwiek innym temacie, niekoniecznie z tego zakresu. Ale to prawda - patrzenie na cyferki zapala mi lampke alarmowa w glowie i ruszam interweniowac
Jak chcesz cos pokombinowac, to moze ewentualnie sprobuj tak - zostan na starej kalorycznosci, ale poprzemieszczaj makro i jedz wegle inne niz z warzyw tylko do sniadania i posilkow okolotreningowych. Czyli mniej wiecej tak jak mowisz, ale bez ucinania. I bez slowa na "D" przy mnie prosze
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 15:51   #4165
agaczini
Zadomowienie
 
Avatar agaczini
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomo¶ci: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Oj tam zaraz opiernik... "Nagaduje" komus tylko wtedy, jak gada totalne bzdury albo ma chore wyobrazenie o sobie, zywieniu, sporcie czy jakimkolwiek innym temacie, niekoniecznie z tego zakresu. Ale to prawda - patrzenie na cyferki zapala mi lampke alarmowa w glowie i ruszam interweniowac
Jak chcesz cos pokombinowac, to moze ewentualnie sprobuj tak - zostan na starej kalorycznosci, ale poprzemieszczaj makro i jedz wegle inne niz z warzyw tylko do sniadania i posilkow okolotreningowych. Czyli mniej wiecej tak jak mowisz, ale bez ucinania. I bez slowa na "D" przy mnie prosze

no ok - czyli ry¿, makaron, kasze, chleb, ziemniaki tylko do ¶niadania i oko³otreningowych - to faktycznie mniej wiêcej podobnie to sprobujê tak jak sugerujesz i bêdê obserwowaæ
__________________
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 16:35   #4166
dezett
Zadomowienie
 
Avatar dezett
 
Zarejestrowany: 2013-08
Wiadomo¶ci: 1 405
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

.
__________________
Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny dzieñ jest nowym rozdzia³em
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-02-24 o 16:38
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:30   #4167
Poa alpina
Zadomowienie
 
Avatar Poa alpina
 
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Poznañ
Wiadomo¶ci: 1 290
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Poka¿ wiadomo¶æ
W koñcu wróci³a, ale i tak odpu¶ci³am jeszcze dzisiaj



Pewnie, ka¿da cieszy, szczególnie, ¿e to pierwsza w tym roku i dla Ciebie gratulacje I za @ i za wymarzon± pracê

Moje ¿ywienie ju¿ przesz³o bardzo generalna metamorfozê, ale w³a¶nie takie szczegó³y, które gdzie¶ cichaczem siê czaj±, jak te nieszczêsne kostki czy inne kucharki przyda³oby siê wyeliminowaæ bo jaki sens ma przygotowanie fajnego, zdrowego posi³ku, jak siê w niego pó¼niej pakuje tak± chemiê

Nigdy nie ³±czy³am manny z owsiank± bêdzie trzeba spróbowaæ



Moje U takie no, nie do koñca zaplanowane, ale niech bêdzie:


I owsianka - cukiniowe brownie (na mleku krowim i ry¿owym, ugotowana z kawa³kiem banana i ³y¿eczk± cukru trzcinowego) z twaro¿kiem i pekanami
*jab³ko
II pe³noziarniste pierogi 4 ruskie/4 z miêsem i grzybami (odgrzane na ³y¿eczce mas³a), surówka z czarnej rzepy z jogurtem nat
*gdzie¶ w miêdzyczasie 2 kostki gorzkiej z wi¶niami, ok. ³y¿ki p³atków kokosa i kilka pekanów, ³y¿ka makowca
III jednoporcjowe ¿ytnie ciastko z jab³kiem (jajko, 1/2 szk. ¿ytniej m±ki, ³y¿eczka mas³a), 2 ³ychy wiejskiego
IV 2 jajka gotowane (a raczej sadzone) w sosie z pomidorów i czerwonej soczewicy z kawa³kiem fety, owsiana grzanka
*Per³a Winter



I mam jeszcze pytanko [je¶li powinnam zadaæ je gdzie indziej to przepraszam ] ju¿ nie raz czyta³am, ¿e brzuch robi siê g³ównie w kuchni i w zwi±zku z tym -> chodzi o to, ¿eby trzymaæ 'czyst±' dietê, bez ff, alko, przetworzonych produktów, s³odyczy czy jednak s± jeszcze jakie¶ dodatkowe wskazania? Na przyk³ad, no nie wiem, ograniczaæ wêgle w posi³kach popo³udniowych albo (widzê, ¿e te¿ zwracacie na to uwagê) czy bia³ko w wiêkszo¶ci posi³ków dostarczane jest z nabia³u czy z innych produktów?
Dziêkujê Jako¶ wyj±tkowo krótka i sk±pa by³a ta @, ale wa¿ne, ¿e by³a... Wiecie, co mo¿e byæ przyczyn±?

Nad szczegó³ami mo¿na pracowaæ zawsze .

Po³±czenie manny z owsiank± jest nie tylko smaczne, ale i praktyczne - taka mikstura szybciej gêstnieje podczas gotowania

Do menu nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. Nawet s³odko¶ci bardzo zdrowe . Tylko Per³ê Winter zamieni³abym na jakie¶ rzemie¶lnicze piwko

Ja staram siê ograniczaæ wêgle pod wieczór z jednego powodu - po prostu noc± zazwyczaj niespecjalnie potrzebujê energii . Przynajmniej nie tyle, co z rana - od rana bardzo o nie dbam. No a bia³ko... Wa¿ne, aby dbaæ o urozmaicenie jego ¼róde³

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Och, to gratulujê! Pochwalisz siê, co to za praca?
Twoje menu pyszne
Serek dosta³am z USA
Dziêkujê . Bêdê doradc± ¿ywieniowym. Ale nie od ¿ywienia ludzi .

Ah te USA Z chêci± bym spróbowa³a takiego serka.

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
Okropna eRRka

I
3 ma³e kromki pieczywa ¿ytniego , mas³o , sa³ata , szynka drobiowa , pomidor , ogórek , cebula , sól + zielona

II
brak- pó¼no wsta³am i ogólnie 5 posi³ków za du¿o wychodzi . Ale zjad³am 2 mandarynki

III
MASAKRA ! kopytka ze skwarkami , i jak robi³am gulasz do nich to musia³am próbowaæ ... ale gulaszu nie jad³am na szczê¶cie .

IV
Je¶æ czy nie je¶æ ? kara kopytkowa ? jak tak to zjem mini wersje greckiej , tz ser feta , pomidor , ogórek , papryczka , sa³ata. Bez oliwek i sosu


---
zielona herbata i woda niegaz.
Skoro Twoje dni nie s± d³ugie, naprawdê nie musisz na si³ê wciskaæ piêciu posi³ków. Lepiej skup siê np. na trzech + przek±sce. Ale niech to bêd± naprawdê pe³nowarto¶ciowe, czyste posi³ki!

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka¿ wiadomo¶æ
Powracam i wci±¿ walczê. Ostatnio mam zajawkê na s³odycze, naprawdê nie umiem siê pohamowaæ. ¦rednio mi z tym, bo wiem, ¿e niezdrowo siê tak opychaæ czekolad± Dlatego dzisiaj by³am taaaka dumna, ¿e na deser wybra³am kisiel
Waga lekko wzros³a, powoli zbli¿am siê do 5 z przodu.


U skierowane lekko na P

I 50g kaszy pêczak gotowanej na wodzie, potem z 2/3 szklanki mleka 1,5%, po³ow± banana, ³y¿k± wiórków kokosowych, ³y¿eczk± lnu mielonego, podana z naprawdê kopiat± ³y¿k± ricotty i paskiem gorzkiego Wedla; kawa z mlekiem

II kajzerka wieloziarnista na pó³: jedna po³ówka cienko posmarowana almette, na to polêdwica drobiowa, 3 plastry jajka, kapusta czerwona, druga po³ówka posmarowana ricott±, na to porz±dna ³y¿eczka d¿emu; jab³ko

Banish Fat Boost Metabolism Jillian Michaels + abs

III 2 chochle roso³u z niewielk± ilo¶ci± makaronu; pêczak (4-5 ³y¿ek ugotowanego) z potrawk±, czyli noga z królika (najpierw lekko obtoczona w m±ce) z sosem ¶mietanowym z porem, marchewk± i koperkiem + surówka z kapusty pekiñskiej, ogórka kiszonego, papryki marynowanej i kukurydzy

IV kawa z mlekiem + kisiel z ³y¿k± ricotty; s³onecznik (by³o 30g, ale pewnie wskoczy jeszcze wieczorkiem ), marchewka

V twaróg pó³t³usty jakie¶ 60-70g, pó³ du¿ego jogurtu naturalnego, 2 gar¶cie p³atków b³onnikowych, len i cynamon do tego + ma³a kromka chleba nie wiem jeszcze z czym; ³y¿eczka kakao prawdziwego z 2/3 szklanki mleka 1,5%
Menu niczym strasznym nie razi (jedynie w kolacji czego¶ kolorowego mi brakuje ), ale wizja osoby która powinna przytyæ wykonuj±cej Banish Jillian trochê mnie przera¿a. Po co?

Cytat:
Napisane przez martha22 Poka¿ wiadomo¶æ
Moja R-ka:
woda z cytryn± i aloesem
- pomarañcza, 5 ³y¿ek p³atków, rodzynki, siemiê lniane, pestki dyni, z ok 200 g budyniu o sm. krówki, herbata zielona
- 2 ma³e jab³ka, mix orzechów-garstka
- 2 kromki wieloziarniste, mas³o, 2 plastry szynki, avocado, ogórek zielony
- tran, gêsty barszcz czerwony na kostkach miêsnych i wo³owinie z ziemniakami, wo³owina gotowana ok 120g
- broku³ gotowany, makrela wêdzona lub ¶led¼ z cebul±, olej s³onecznikowy.
Kostki miêsne? Chodzi o ko¶ci czy o chemiê typu Knorr? Je¶li o to drugie - niech ucieka daleko. Wystarczy dobrze doprawiæ zupê naturalnymi przyprawami, zio³ami.

Przyczepiê siê jak zwykle do oleju s³onecznikowego - lepiej bêdzie, gdy u¿yjesz oliwy z oliwek b±d¼ oleju lnianego. Maj± o wiele korzystniejszy stosunek kwasów omega 3 do 6.

Cytat:
Napisane przez joannat Poka¿ wiadomo¶æ


Weekend zupe³nie zrujnowa³ dietê i podepta³ siln± wolê. Ciacho, winko, rozjechane pory posi³ków... Ale przynajmniej siê dobrze bawi³am

Moje R dzisiaj:
I. kakaowy budyñ jaglany (na wodzie) z ³y¿k± miodu
II. koktajl z jogurtu i 1/2 banana, jab³ko
III. Grillowany amur + ry¿ + surówka z kiszonej kapusty z jab³kiem i marchewk±
IV: kanapka z gotowan± szynk± sa³at±, ogórkiem i zio³ami
V. sa³atka z wêdzonej makreli, jajka i broku³a, sos jogurtowo-zio³owy
¯ycie mamy jedno, zabawiæ te¿ siê trzeba! Po weekendzie powrót do czystego jedzonka i to siê chwali. Nie za ma³o tu t³uszczu? I trochê brak mi ¼ród³a bia³ka z rana... Generalnie te poranne posi³ki jakie¶ takie ³yse.

Cytat:
Napisane przez lils_ Poka¿ wiadomo¶æ
R z dzisiaj

1. serek wiejski lekki z suszonymi morelami, sezamem i otrêbami ¿urawinowymi
szklanka ¶wie¿o wyci¶niêtego soku pomarañczowego

2. gulasz z czarnej soczewicy (w ¶rodku broku³y, buraki, pomidory, marchewka, seler, cebula, zio³a)

3. ciemna bu³ka s³onecznikowa z burakiem i serem ple¶niowym

4. dwa jajka sma¿one z broku³ami



Serek wiejski lekki zamieni³abym na normalny. Otrêby ¿urawinowe s± pewnie dos³adzanym, przetworzonym produktem. Lepiej, gdyby¶ u¿y³a tu pe³noziarnistych p³atków np. owsianych czy orkiszowych.

O ile porcja gulaszu nie by³a mikro, to reszta mo¿e byæ - zale¿y, jak d³ugi mia³a¶ dzieñ. ¦niadanie jednak wydaje mi siê zbyt s³abe. No i na bu³kê warto zwróciæ uwagê - je¶li jest bardzo ciemna, to prawdopodobnie jest podbarwiona s³odem i z pe³noziarnistym pieczywem nie ma nic wspólnego. A, i na czym sma¿ysz jajka?




Wstawiam moje U z wczoraj (dzieñ spêdzony u T¯, na garnuszku Te¶ciowej )

I 2 podwójne grzanki z jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: serem gouda, szynk±, pieczarkami, papryk± i ketchupem
Do kawy: 40 mlecznej czekolady z wiórkami kakao
2,5 godziny trekkingu z kijkami
II Udko z kurczaka duszone; ziemniaki; broku³y w sosie ¶mietanowym
Przek±ska: jab³ko
III 4 mniejsze kromki chleba graham z: 2 jajami na twardo, mas³em, sa³at±, rzodkiewkami i szczypiorkiem

... i dzisiejsze U, ju¿ u siebie - ale ze ¶niadaniem w podró¿y.

I Grahamka z pestkami dyni z: serem gouda, szynk±, rzodkiewkami, pomidorem i sa³at±
II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
Przek±ska: jab³ko
III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z piersi± kurczaka sma¿on± bez t³uszczu, czerwonym pesto i patisonami konserwowymi
IV Mix sa³at z 2 jajami na twardo, pomidorem, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i olejem lnianym

Korzystaj±c z ostatnich dni wolno¶ci, jutro znowu mam dzieñ plackowy
__________________
od 10.7.2005 - T¯
od 3.03.2014 praca
od 11.07.2014 MGR IN¯




Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:34
Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:44   #4168
Seducer
Zadomowienie
 
Avatar Seducer
 
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomo¶ci: 1 212
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ

Menu niczym strasznym nie razi (jedynie w kolacji czego¶ kolorowego mi brakuje ), ale wizja osoby która powinna przytyæ wykonuj±cej Banish Jillian trochê mnie przera¿a. Po co?

Wstawiam moje U z wczoraj (dzieñ spêdzony u T¯, na garnuszku Te¶ciowej )

I 2 podwójne grzanki z jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: serem gouda, szynk±, pieczarkami, papryk± i ketchupem
Do kawy: 40 mlecznej czekolady z wiórkami kakao
2,5 godziny trekkingu z kijkami
II Udko z kurczaka duszone; ziemniaki; broku³y w sosie ¶mietanowym
Przek±ska: jab³ko
III 4 mniejsze kromki chleba graham z: 2 jajami na twardo, mas³em, sa³at±, rzodkiewkami i szczypiorkiem

... i dzisiejsze U, ju¿ u siebie - ale ze ¶niadaniem w podró¿y.

I Grahamka z pestkami dyni z: serem gouda, szynk±, rzodkiewkami, pomidorem i sa³at±
II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
Przek±ska: jab³ko
III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z piersi± kurczaka sma¿on± bez t³uszczu, czerwonym pesto i patisonami konserwowymi
IV Mix sa³at z 2 jajami na twardo, pomidorem, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i olejem lnianym

Korzystaj±c z ostatnich dni wolno¶ci, jutro znowu mam dzieñ plackowy

Dziêkujê
Æwiczê ze wzglêdu na nadmiar energii i walka o lepsze samopoczucie. To moja odskocznia od problemów, a przy okazji mam ¶wiadomo¶æ, ¿e skoro poch³aniam mniej-wiêcej 2500 kalorii, to przynajmniej nie bêdzie z tego samego t³uszczu... Mo¿e g³upie my¶lenie, nie umiem siê czasem wyzbyæ my¶lenia, ¿e wrócê ja z dawnych lat :/

Twoje jad³ospisy s± mega apetyczne i ¶wietnie zró¿nicowane, a w dodatku niez³± aktywno¶æ trzymasz!
__________________
http://sailwithmex.blogspot.com/ <--- ¶niadaniujê, gotujê, oceniam i rozwa¿am
http://eattrainbehealthy.blogspot.com/ <--- blog fit!
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:12   #4169
magda_lena40
Zakorzenienie
 
Avatar magda_lena40
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Górny¦l±sk
Wiadomo¶ci: 9 201
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê Jako¶ wyj±tkowo krótka i sk±pa by³a ta @, ale wa¿ne, ¿e by³a... Wiecie, co mo¿e byæ przyczyn±?

Nad szczegó³ami mo¿na pracowaæ zawsze .

Po³±czenie manny z owsiank± jest nie tylko smaczne, ale i praktyczne - taka mikstura szybciej gêstnieje podczas gotowania

Do menu nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. Nawet s³odko¶ci bardzo zdrowe . Tylko Per³ê Winter zamieni³abym na jakie¶ rzemie¶lnicze piwko

Ja staram siê ograniczaæ wêgle pod wieczór z jednego powodu - po prostu noc± zazwyczaj niespecjalnie potrzebujê energii . Przynajmniej nie tyle, co z rana - od rana bardzo o nie dbam. No a bia³ko... Wa¿ne, aby dbaæ o urozmaicenie jego ¼róde³


Wstawiam moje U z wczoraj (dzieñ spêdzony u T¯, na garnuszku Te¶ciowej )

I 2 podwójne grzanki z jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: serem gouda, szynk±, pieczarkami, papryk± i ketchupem
Do kawy: 40 mlecznej czekolady z wiórkami kakao
2,5 godziny trekkingu z kijkami
II Udko z kurczaka duszone; ziemniaki; broku³y w sosie ¶mietanowym
Przek±ska: jab³ko
III 4 mniejsze kromki chleba graham z: 2 jajami na twardo, mas³em, sa³at±, rzodkiewkami i szczypiorkiem

... i dzisiejsze U, ju¿ u siebie - ale ze ¶niadaniem w podró¿y.

I Grahamka z pestkami dyni z: serem gouda, szynk±, rzodkiewkami, pomidorem i sa³at±
II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
Przek±ska: jab³ko
III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z piersi± kurczaka sma¿on± bez t³uszczu, czerwonym pesto i patisonami konserwowymi
IV Mix sa³at z 2 jajami na twardo, pomidorem, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i olejem lnianym

Korzystaj±c z ostatnich dni wolno¶ci, jutro znowu mam dzieñ plackowy
Wed³ug mojej gin u mnie powodem mo¿e byæ odchudzanie albo podwy¿szony poziom TSH (co te¿ mo¿e byæ powodem odchudzania, o ile j± dobrze zrozumia³am ), z którym muszê i¶æ do endo resztê badañ które mi robi³a mia³am w porz±dku.

Mi bardzo przypasowa³o gotowanie owsianki razem z bananem albo z mielonymi migda³ami, nie do¶æ ¿e pycha to bardziej gêstnieje z tych samych powodów zaprzyja¼ni³am siê te¿ z dodawaniem cukinii, buraka albo marchewki

z Per³± i ka¿dym innym póki co siê ¿egnam

U Ciebie smacznie jak zwykle
__________________

Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie.
Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci.
Ale czêsto w±tpiê.
Bardzo czêsto.

magda_lena40 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:18   #4170
GreenBalance
Raczkowanie
 
Avatar GreenBalance
 
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomo¶ci: 469
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Dziewczyny - co do wêgli na noc - one dobrze robi± na sen - zw³aszcza wszelkiego rodzaju warzywa korzeniowe - bataty, ziemniaki, dynie, owoce z wiêksz± ilo¶ci± glukozy np. banany no i miód. Jak kto¶ ma problemy ze snem/ wybudza siê w nocy to ³ycha prawdziwego, dobrego miodu mo¿e byæ zbawienna.
__________________
Every day is a chance...
GreenBalance jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka


Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 2 (0 u¿ytkowników i 2 go¶ci)
 

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki


Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.