|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4141 | |||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
Na diecie redukcyjne ogólnie nie zaleca siê takiej obróbki termicznej jak sma¿enie... Je¶li ju¿ jest taka potrzeba to mo¿na co¶ podsma¿yæ bezt³uszczowo na patelni teflonowej. Do sma¿enia nadaje siê olej rzepakowy oraz oliwa. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Erena dziêkuje ¶licznie. Co do mleka migda³owego to muszê spróbowaæ innych jak owsiane , ryzowe itp. Z mleka krowiego oczywi¶cie nie rezygnuje , czasami uzywam do owsianki czy kawy
![]() Wiem ju¿ co zmieniaæ, wiêc mam nadziejê ¿e nastêpny jad³ospis otrzyma mniej uwag ![]() Pozdrawiam serdecznie
#4143 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
A móg³by kto¶ zerkn±æ na mój jad³ospis?
![]() Mam nadziejê, ¿e mo¿na siê do Was przy³±czyæ? ![]() Zacznê od tego, ¿e posypa³o mi siê bardzo zdrowie i to mnie zmotywowa³o do zmiany trybu ¿ycia i diety. Póki co nie wolno mi siê ruszaæ nic ponadto, co jest konieczno¶ci± (dodatkowo zaczê³am zajadaæ stres i automatycznie przyty³am blisko 10kg...), jako, ¿e o æwiczeniu póki co nie ma mowy, to na pocz±tek postanowi³am skupiæ siê na tym co jem i dopracowaæ swoj± dietê. Nie podjadaæ ![]() ![]() ![]() R ¦niadanie: Otrêby owsiane górskie (pó³ szklanki), garstka rodzynek, pó³ banana, ma³a garstka orzechów laskowych, mleko krowie 2% + herbata czarna z cytryn± + 2,5 ³y¿ki cukru bia³ego II ¦niadanie: 2 kromki chleba razowego z rozsmarowan± sa³atk± z tuñczyka (ry¿,tuñczyk, ogórek kiszony, kukurydza,³y¿ka majonezu) Przek±ska: 2 kiwi Obiad: w±ski pasek ³ososia nowerskiego (podsma¿anego bez oleju na patelni grillowej), 4 ró¿yczki broku³a, pó³ paczki ry¿u Kolacja: Kefir Tola + pó³ papryki + w ci±gu dnia zielona herbata, czerwona herbata, pokrzywa+skrzyp i rumianek ![]() Za wszelkie uwagi bêdê bardzo wdziêczna! ![]()
#4144 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
Poza tym... ma³o jako¶, ma³o tego. Kolacja to nawet nie przegryzka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
Cytat:
![]() Do tej pory u¿ywa³am miodu, ale aktualnie mi siê skoñczy³. Mówisz, ¿e ma³o? Hmm. Ja siê bojê przy moim bezruchu wiêcej je¶æ ![]()
![]() |
#4146 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Powracam i wci±¿ walczê. Ostatnio mam zajawkê na s³odycze, naprawdê nie umiem siê pohamowaæ. ¦rednio mi z tym, bo wiem, ¿e niezdrowo siê tak opychaæ czekolad±
![]() ![]() Waga lekko wzros³a, powoli zbli¿am siê do 5 z przodu. U skierowane lekko na P I 50g kaszy pêczak gotowanej na wodzie, potem z 2/3 szklanki mleka 1,5%, po³ow± banana, ³y¿k± wiórków kokosowych, ³y¿eczk± lnu mielonego, podana z naprawdê kopiat± ³y¿k± ricotty i paskiem gorzkiego Wedla; kawa z mlekiem II kajzerka wieloziarnista na pó³: jedna po³ówka cienko posmarowana almette, na to polêdwica drobiowa, 3 plastry jajka, kapusta czerwona, druga po³ówka posmarowana ricott±, na to porz±dna ³y¿eczka d¿emu; jab³ko Banish Fat Boost Metabolism Jillian Michaels + abs III 2 chochle roso³u z niewielk± ilo¶ci± makaronu; pêczak (4-5 ³y¿ek ugotowanego) z potrawk±, czyli noga z królika (najpierw lekko obtoczona w m±ce) z sosem ¶mietanowym z porem, marchewk± i koperkiem ![]() IV kawa z mlekiem + kisiel z ³y¿k± ricotty; s³onecznik (by³o 30g, ale pewnie wskoczy jeszcze wieczorkiem ![]() V twaróg pó³t³usty jakie¶ 60-70g, pó³ du¿ego jogurtu naturalnego, 2 gar¶cie p³atków b³onnikowych, len i cynamon do tego + ma³a kromka chleba nie wiem jeszcze z czym; ³y¿eczka kakao prawdziwego z 2/3 szklanki mleka 1,5%
#4147 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
dzisiejszy R
I -kanapki: 2 kromki chleba razowego ¿ytniego, kotlet mielony drobiowo wieprzowy w³asnej roboty, sa³ata, pomidor, szczypiorek II - barszcz ukraiñski III - schab pieczony z duszonymi jab³kami i ¿urawinami, grillowana papryka, ziemniaki godzina robienia zakupów ![]() godzina ZUMBY IV - kanapki: 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, 2 jajka gotowane, szczypior, sa³ata
#4148 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
r
porcje mega solidne, wpad³a lampka wina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
RRR
I 3 ¶rednie kromki pieczywa ¿ytniego , mas³o , sa³ata , szynka drobiowa , ogórek kiszony , ogórek zwyk³y , papryka czerwona , sól . II Brak :P - wsta³am gruuubo po 12.00 ale gryzne³am troszkê miêska jakiego¶ z obiadu III Pier¶ na parze , kasza , ogórki kiszone IV Bu³ka wieloziarnista , z piersi± z obiadu , sa³at± , mas³em , ogórkiem , pomidorem , cebul± i kie³kami + sól ---- z 5 zielonych herbat i woda ![]()
#4150 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Czym sie ró¿ni nale¶nik od pancake?
http://magicznykociolek.blox.pl/2012...inacja-do.html Czy jak nie dodam czekolady, to nie wyjdzie? ;-) 2. Jak smakuje ciasto marchewkowe,bo chce zrobiæ,a nigdy nie jad³am ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 110
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa³oe mgo± byæ w niaedzi³e i w dszalym c±igu nie pwinono to sawrztaæ polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi co¶ 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 793
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4154 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
Moja R-ka:
woda z cytryn± i aloesem - pomarañcza, 5 ³y¿ek p³atków, rodzynki, siemiê lniane, pestki dyni, z ok 200 g budyniu o sm. krówki, herbata zielona - 2 ma³e jab³ka, mix orzechów-garstka - 2 kromki wieloziarniste, mas³o, 2 plastry szynki, avocado, ogórek zielony - tran, gêsty barszcz czerwony na kostkach miêsnych i wo³owinie z ziemniakami, wo³owina gotowana ok 120g - broku³ gotowany, makrela wêdzona lub ¶led¼ z cebul±, olej s³onecznikowy.
Wiecznie na diecie ![]() 73 kg / 168 cm Edytowane przez martha22 Czas edycji: 2014-02-24 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zadomowienie
|
hej, obcinam trochê wêglowodany, bo oprócz wiêkszych miê¶ni wogólê nie chudnê. zaczynam trochê ostrzej
![]() Redukcja I - 2 kromki chleba ¿ytniego razowego, jajko sadzone b/t, pomidor, polêdwica wieprzowa i ser koryciñski do chleba II - kalarepa, du¿a szklanka karotki III - jogurt naturalny, kabanosy extra - 2 sztuki IV - pier¶ kurczaka, kasza jêczmienna, kapusta kiszona trening dolnych partii miê¶niowych, godzina zumby V - placek z 2 jajek i 2 ziemniaków tarkowanych, ogórki kiszone
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-24 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Weekend zupe³nie zrujnowa³ dietê i podepta³ siln± wolê. Ciacho, winko, rozjechane pory posi³ków... Ale przynajmniej siê dobrze bawi³am ![]() Moje R dzisiaj: I. kakaowy budyñ jaglany (na wodzie) z ³y¿k± miodu II. koktajl z jogurtu i 1/2 banana, jab³ko III. Grillowany amur + ry¿ + surówka z kiszonej kapusty z jab³kiem i marchewk± IV: kanapka z gotowan± szynk± sa³at±, ogórkiem i zio³ami V. sa³atka z wêdzonej makreli, jajka i broku³a, sos jogurtowo-zio³owy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
R z dzisiaj
![]() 1. serek wiejski lekki z suszonymi morelami, sezamem i otrêbami ¿urawinowymi szklanka ¶wie¿o wyci¶niêtego soku pomarañczowego 2. gulasz z czarnej soczewicy (w ¶rodku broku³y, buraki, pomidory, marchewka, seler, cebula, zio³a) 3. ciemna bu³ka s³onecznikowa z burakiem i serem ple¶niowym 4. dwa jajka sma¿one z broku³ami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 279
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
teraz planujê spo¿ywaæ oko³o 1900 - 2000 od dzisiaj, moje spoczynkowe zapotrzebowanie to 1700, ca³kowite oko³o 2350 kcal (i dotychczas jad³am zgodnie z zapotrzebowaniem ca³kowitym), do tego 3 razy w tygodniu trening si³owy (æwiczenia wielostawowe) + aeroby
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-24 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 279
|
agaczini dziêki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4162 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
agaczini, zostaw Ty te wage w spokoju!
![]() ![]() Jesz tyle (w sensie, na takim rozsadnym minusie), ze kompozycja ciala na pewno powoli sie zmienia na lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak patrze na spisie subskrybowanych w±tków : oho Erena co¶ napisa³a, my¶lê: bêdzie opiernik chyba hehehe ;* wagi nawet nie posiadam, ale skusi³am siê u mamy na wa¿onko ;D pomy¶la³am ¿e trochê obetnê wêglowodanów po prostu, podczas przek±sek, a oko³otreningowe i ¶niadanie dalej bêd± pe³nowarto¶ciowe ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
![]() ![]() Jak chcesz cos pokombinowac, to moze ewentualnie sprobuj tak - zostan na starej kalorycznosci, ale poprzemieszczaj makro i jedz wegle inne niz z warzyw tylko do sniadania i posilkow okolotreningowych. Czyli mniej wiecej tak jak mowisz, ale bez ucinania. I bez slowa na "D" przy mnie prosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ok - czyli ry¿, makaron, kasze, chleb, ziemniaki tylko do ¶niadania i oko³otreningowych - to faktycznie mniej wiêcej podobnie ![]() ![]()
![]() |
#4166 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
.
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-02-24 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() Nad szczegó³ami mo¿na pracowaæ zawsze ![]() Po³±czenie manny z owsiank± jest nie tylko smaczne, ale i praktyczne - taka mikstura szybciej gêstnieje podczas gotowania ![]() Do menu nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. Nawet s³odko¶ci bardzo zdrowe ![]() ![]() Ja staram siê ograniczaæ wêgle pod wieczór z jednego powodu - po prostu noc± zazwyczaj niespecjalnie potrzebujê energii ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ah te USA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyczepiê siê jak zwykle do oleju s³onecznikowego - lepiej bêdzie, gdy u¿yjesz oliwy z oliwek b±d¼ oleju lnianego. Maj± o wiele korzystniejszy stosunek kwasów omega 3 do 6. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
O ile porcja gulaszu nie by³a mikro, to reszta mo¿e byæ - zale¿y, jak d³ugi mia³a¶ dzieñ. ¦niadanie jednak wydaje mi siê zbyt s³abe. No i na bu³kê warto zwróciæ uwagê - je¶li jest bardzo ciemna, to prawdopodobnie jest podbarwiona s³odem i z pe³noziarnistym pieczywem nie ma nic wspólnego. A, i na czym sma¿ysz jajka? Wstawiam moje U z wczoraj (dzieñ spêdzony u T¯, na garnuszku Te¶ciowej ![]() I 2 podwójne grzanki z jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: serem gouda, szynk±, pieczarkami, papryk± i ketchupem Do kawy: 40 mlecznej czekolady z wiórkami kakao 2,5 godziny trekkingu z kijkami II Udko z kurczaka duszone; ziemniaki; broku³y w sosie ¶mietanowym Przek±ska: jab³ko III 4 mniejsze kromki chleba graham z: 2 jajami na twardo, mas³em, sa³at±, rzodkiewkami i szczypiorkiem ... i dzisiejsze U, ju¿ u siebie - ale ze ¶niadaniem w podró¿y. I Grahamka z pestkami dyni z: serem gouda, szynk±, rzodkiewkami, pomidorem i sa³at± II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym Przek±ska: jab³ko III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z piersi± kurczaka sma¿on± bez t³uszczu, czerwonym pesto i patisonami konserwowymi IV Mix sa³at z 2 jajami na twardo, pomidorem, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i olejem lnianym Korzystaj±c z ostatnich dni wolno¶ci, jutro znowu mam dzieñ plackowy ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-02-24 o 18:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Cytat:
Dziêkujê ![]() Æwiczê ze wzglêdu na nadmiar energii i walka o lepsze samopoczucie. To moja odskocznia od problemów, a przy okazji mam ¶wiadomo¶æ, ¿e skoro poch³aniam mniej-wiêcej 2500 kalorii, to przynajmniej nie bêdzie z tego samego t³uszczu... Mo¿e g³upie my¶lenie, nie umiem siê czasem wyzbyæ my¶lenia, ¿e wrócê ja z dawnych lat :/ Twoje jad³ospisy s± mega apetyczne i ¶wietnie zró¿nicowane, a w dodatku niez³± aktywno¶æ trzymasz!
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 201
|
Cytat:
![]() ![]() Mi bardzo przypasowa³o gotowanie owsianki razem z bananem albo z mielonymi migda³ami, nie do¶æ ¿e pycha to bardziej gêstnieje ![]() ![]() ![]() ![]() U Ciebie smacznie jak zwykle ![]() ![]()
Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie. Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci. Ale czêsto w±tpiê. Bardzo czêsto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Dziewczyny - co do wêgli na noc - one dobrze robi± na sen - zw³aszcza wszelkiego rodzaju warzywa korzeniowe - bataty, ziemniaki, dynie, owoce z wiêksz± ilo¶ci± glukozy np. banany no i miód. Jak kto¶ ma problemy ze snem/ wybudza siê w nocy to ³ycha prawdziwego, dobrego miodu mo¿e byæ zbawienna.
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 2 (0 u¿ytkowników i 2 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.