|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() tak! nawet jak poruszam się po domu - np. muszę zejść z 2 piętra na parter i z powrotem to w połowie drogi powrotnej mam już zadyszkę. Wcześniej tak nie miałam. Kłucia czasem mam, ale to raczej nie z tego powodu, bo nie widzę powiązań czasowych pomiędzy wysiłkiem, a kłuciem.
![]() |
#3272 |
Zadomowienie
|
Tez dokladnie wczoraj mialam taka sytuacje z pizza.. oboje zrobilismy a zjadlam tylko jeden kawalek bo jakos mi nie do konca smakowala a zanim misio podal pizze do stolu to umieralam z glodu i slinka mi leciala na widok w piekarniku.
Umizumi no tak faktycznie pisalas, teraz sobie przypomnialam. Mnie czesto laptop sam sie wylacza i pozniej nie chce mi sie po raz drugi wchodzic z obawa ze bede odpisywac i zas sie wylaczy wrrrrrr .. na tablecie nie cierpie odpisywac i w ogole jakos nie lubie go, wiec moge czasem was nie doczytac itp. Wiec wybaczcie jak cos ;*
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie tu nie było i niestety nie mam czasu nadrobić.
U mnie w porządku, w sumie nie czuję się, jakbym była w ciąży, nie licząc, że nadal czasem odrzuca mnie od zapachów i niektórych potraw. U endokrynologa nie dowiedziałam się niczego ciekawego puki co, Usg tarczycy wyszło super, dostałam jod do łykania profilaktycznie i mam powtórzyć poziom hormonów i tyle.
#3274 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sukienka ktora pokazalas jest ładna, ja w czarnej bym nie poszla nawet na czyjs slub a co dopiero na wlasny....ale u nas taka zasada panuje w rodzinie ![]() ![]() W ciazy byla w 4-5 m-cu i miala sliczna kremowa sukienke i bukiecik z tulipanow. Wygladala pieknie a ja sesje zdjeciowa im robilam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Idac z TŻ na spacer zanim zaczniemy wracac siadam by odpoczac, sprzatajac klade sie w miedzyczasie wieeeele razy. Po wejsciu na 2 pietro zadyszka jak po maratonie ![]() Ale nie narzekam bo i tak to juz jest super. W klimatyzowanych pomieszczeniach, albo dusznych, supermarketach mdleję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli sam nie powie, nie da telefonu, nie wymagalabym - jak piszesz, kazdy ma prawo do prywanosci, chyba, ze sam powie inaczej ![]() A wiosny tez nie moge sie doczekac... Wcvzoraj bylo cudnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i sie witam poweekendoo ![]() Dzis mam planowa wizyte u gina. Dobrze, ze mnie obejrzy, bo ostanio mam bole podbrzusza, wczoraj nawet sie nie moglam wyprostowac... Mam nadzieje, ze to rozciaganie, ale niech mnie zbada. I waga wreszcie ruszyla - waze tyle, co przed ciaza, czyli na razie BILANS 0 ![]()
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Też zazdroszczę Wam ogrodów, u mnie bieganie już rozpoczęte na dobre. Nie wyobrażam sobie co to będzie latem z wielkim bebzolem przede mną. Najgorzej, że teraz Młody ani myśli wsiadać do wózka.
#3277 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() (szkoda, ze na takie dlugoterminowki nie ma co za bardzo liczyc... ![]() I chcialam jeszcze dodac, ze jak tak spuchlam pod koniec ciazy, to bylo przedwiosnie i zadnych upalow, wiec to nie do konca jest zalezne ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 |
Zadomowienie
|
Optymistka teraz to my się cieszymy że może być lato chłodne a gdyby nie ciąża to byśmy narzekały
![]() ![]() o kręgosłupie nie chcę nic wspominać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Czy któraś orientuję się czy wystarczy zmienić lekarza (nfz) na zasadzie mojej prywatnej książeczki ciążowej czy będą potrzebne jakieś ksera z poprzedniego lekarza?
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3280 | |
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
U mnie zapowiada się bardzo pracowity tydzień. Czeka mnie sprzątanie, pakowanie rzeczy i mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy już u siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |||
Wtajemniczenie
|
No to jak czytam jak wyglądają Wasze książeczki ciążowe to nóż mi się w kieszeni otwiera
![]() No i jak pisałam wcześniej, szukam nowego gina (ale przy starym chyba też zostanę). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3282 |
Raczkowanie
|
Witajcie cieżaróweczki
![]() Gratulacje dla wszystkich mamusiek. które dowiedziały się kto mieszka w brzuszku ! Alee wam zazdroszczę ! Właśnie umówiłam się na II prenatalne (darmowe więc skorzystam) i wiecie na kiedy? 21 marzec Pani w rejestracji powiedziała, że piękna data bo to pierwszy dzień wiosny i jednocześnie załapię się na darmowe połówkowe (22 marzec wg OM) ALE DO TEGO CZASU CHYBA MNIE ZEŻRE Z CIEKAWOŚCI KTO MIESZKA W BRZUSZKU ... tym bardziej, że coraz więcej z Was już pisze, że wie!!!!!!!!! Podejrzewam, że nie wytrzymam do tego czasu i umówię się prywatnie. Zaczarowana... uuuu i powiedzieli, że macie teraz zakaz ? Widziałam, że piszecie o wadze.... więc u mnie huśtawka. Pierwszy pomiar u położnej 75 kg (mam 172 cm wzrostu) i nie mogła uwierzyć, gdzie schowałam te KG bo podobno nie było po mnie widać. Dwa razy wcbodziłam na wagę żeby uwierzyła, że to faktycznie 75. Później zeszłam na 71 jakoś i teraz mam 72,5. Wiec istna huśtawka. Imiona dla maluszka wzbudzają wiele emocji u mnie w rodzince. Szczególnie u mojej mamy. Kiedyś podczas niedzielnego obiadu powiedziała, że dla mnie imię wybrała babcia ..... i teraz ona też by tak chciała wybrać coś dla swojego wnuczka lub wnuczki. Nie było to oczywiście powiedziane w formie ROZKAZU. Bardziej na luzie.... Ale mama ma zupełnie inne gusta niż my z mężem. Ona kieruje się tym co u koleżanek w pracy córki lub synowe nadały za imiona i że są takie słodkie i takie fantastyczne i brzmią cudownie. Ona lubuje się w imionach Szymuś, Antoś, Jasiu dla dziewczynki Amelcia, Julcia, Zuzia.... Ja absolutnie nic nie mam do tych imion i uważam, że każde (prawie) imię jeżeli ładnie się go wypowie i z szacunkiem to będzie dobrze. MY jednak mamy zupełnie wizje na imię dla NASZEGO maleństwa. Dla synka mamy wybrane opcje Marcel Lucjan (po pradziadku) a dla dziewczynki Kornelia Danuta(po prababci) lub Lena Danuta . Co oczywiście nie obeszło się bez komentarzy, że Marcel to twarde imię i jak do nazwiska będzie pasować.... Marcel M.? Kornelia też twarde ale już do nazwiska pasuje. Już nawet nie chcę zaczynać tego tematu bo mnie drażni jak każdy ma swoje wizje jak nazwać moje dziecko. Bulgotki w brzuszku są co raz częściej ... ![]() Pozdrawiam Cieplutko w ten pochmurny dzień.
#3283 |
Zakorzenienie
|
nie, nie mamy. badala mnie dopochwowo. wsadzila mi cos metalowego zeby cos tam zobaczyc myslalam ze sie poplacze z bolu. Mam w srodku strasznie sucho dlatego krwawilam bo cos tam podraznilam. powiedziala zeby kupic jakies zele, ale mi na tym nie zalezy jakos nie mam ochoty ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- chlopak mi zamowil 3 rozmiary tej sukienki zobaczymy jak wyglada, to byla jedyna sukienka ktora miala wszystkie pozytywne opinie od kupujacych no jak mi sie nie spodoba to w czwartek sie jeszcze poszuka czegos na miescie no i buty ale to juz w sklepie. mysle nad czarnymi na obcasie ale nie wiem czy bedzie pasowac czy jakis inny kolor |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jednak idąc dalej tym tropem: w zeszłym roku padało w dzień św. Medarda (mam nadzieję, że nie pokręciłam) i wg. powiedzonka miało padać 40 dni, u mnie padało może z tydzień, a lato w ubiegłym roku było wyjątkowo upalne. Nigdy nie zapomnę temp. 35 st. C. w cieniu w dzień ślubu ![]() ![]() Idę skorzystać ze słoneczka ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-24 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My się nie zastanawiamy jeszcze nad imieniem. Z rodziną tym bardziej nie dyskutowaliśmy o tym. Chciałabym aby choć drugie imię dziecko miało po pradziadkach ![]() Jak ktoś zapyta o imię to powiemy dla ściemy coś mega odjazdowego to zamknie usta wszystkim ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zadomowienie
|
Wyniki mam przy sobie
![]() ![]() dziś mam jakoś dobry humorek (jak narazie) ale mimo tego chcę się zdrzemnąć bo już coś mnie spanie niesie :P Mam mega oochotę na pączka, kołaczyka i inne takie podobne słodkości ale chyba poczekam z tym do czwartku i będę się objadać za wszystkie dni hihihi ja wiele słodyczy nie umiem zjeść bo mnie zaraz ząbki bolą takie mam wrażliwe.
![]() |
#3287 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki ;-)
weekend miałam pracowity w sobotę zrobiłam pierożki pyszne mi wyszły, ale tak się przy nich umęczyłam że zawroty głowy miałam. Wczoraj poszliśmy na spacerek do lasu piękna pogoda , a potem na gofry z owocami i bitą śmietaną mniam mnaim ;-) Mój maluszek już od paru dni delikatnie kopie TŻ wczoraj poczuł pierwsze ruchy jupiii ;-) Optimistko byle te prognozy z latem się sprawdziły Zaczarowana śliczna sukienkę, będziesz wyglądać w niej BOSKO !!
#3288 |
Zakorzenienie
|
Jeju co za pogoda sloneczko swieci az sie zyc chce
![]() posciel zmienilam, pranie wstawione, okna wszedzie pootwierane ![]() a teraz czas na obiadek ziemniaczki ogorek i schabowy mniam mniam ![]() zazdroszcze dziewczyna ktore maja ogordek ;( posiedzialabym sobie na dworku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Rozeznanie
|
prawie godzinkę pospacerowałam
![]()
#3290 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie dziewczyny, tak się zastanawiam w związku z moim co najmniej przeziebieniem, ponieważ przed ciąża w takim stanie bardzo pomagało mi moczenie stop w gorącej i słonej wodzie wiec teraz zastanawiam się czy moge zastosować ten sposób. Co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej przerwie.
![]() w końcu mogę coś napisać, u nas rożnie, najpierw wszystkich dopadła jelitówka, później wyjechaliśmy w góry, a teraz znowu przeziębienie i zatoki. Dzisiaj już w miarę się czuję. 12 lutego miałam porobione większość badań, na razie wszystko dobrze. ![]() ![]() Idę was trochę poczytać, bo mam zaległości ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() I na twarzy wyskakują mi jakieś czerwone plamy, a w pierwszej miałam buzie jak pupa niemowlaka ![]() Co do brzucha to mój tez się różnie układa, raz wystająca kulka jest z prawej strony, raz na dole, różnie się układa ![]() Z imionami mamy problem, dla chłopaka już w pierwszej ciąży mieliśmy wybrane Franek i Julek, a dla dziewczynki jest problem, jak mi się coś podoba to tżtowi nie. Na razie jest Iga, Kalina, Hania, podoba mi się jeszcze Maja, ale tak dużo Maj jest teraz, że odpada. Pamiętam, że za pierwszym razem mieliśmy wybrane Zosia i Lena i do końca nie wiedzieliśmy które. Tż sam musiał wybrać jak szedł do urzędu i wybrał Zofia Lena. ![]()
![]() |
#3293 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Właśnie wróciłam od lekarza i niestety nie dowiedziałam się co tam siedzi... Ginka nawet chyba nie starała się szukać tylko powiedziała, że to jeszcze za wcześnie ![]() No i już drugi raz nie dostałam zdjęcia... I trochę mi przykro ![]() Tak ogólnie z dzidzią wszystko dobrze, nie wiem ile mierzy i waży bo ginka też nic nie mówiła ![]() Znowu wydaje mi się, że ta lekarka to jednak nie to ale teraz już nie będę kombinować i zmieniać... 27 idę już na zajęcia do szkoły rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Aha i muszę powtórzyć badanie na tarczycę i zrobić jakieś dokładniejsze badania bo tsh wyszło mi trochę za dużo, norma w ciąży jest niby do 3 a mi wyszło 3,08... |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Bidulka. Ja sie boję zapeszać ale nie mam w końcu mdłości. Stan ten u mnie trwa od ok 3 dni. Obecnie jestem w 15 tygodniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zadomowienie
|
Zuken przykro ze nie dostalas zdjecia.. ale ciekawe czemu, nie chciala ci dac? Czy zapomnialas poprosic? Bo ja mojemu ginowi musialam powiedziec ze chce zdjecie i nie bylo problemu heh pewnie jeszcze bardziej zniecierpliwiona jestes ze nie dowiedzialas sie o plci ale najwazniejsze ze z dzidzia jest wszystko ok.
Mysia111 zaskoczylas mnie tym pytaniem a takze mnie rozbawilas heheh moj TZ to juz sie przyzwyczail ze takie rzeczy to tylko wtedy kiedy tylko ja mam ochote, hihihi nie no zartuje ale zauwazyl ze jakos tak jakby unikam tego, no coz tak jakos sie zlozylo :p
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha i następną wizytę mam w 19 tygodniu i nie wiecie czy później będę miała od razu tydzień po w 20?? Bo połówkowe usg powinno być w 20 tygodniu nie? Czy może być np w 22? I kiedy najlepiej umówić się na usg 3d??? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Raczkowanie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Bylam dzisiaj w pracy po 3-tyg przeriwe i od razu 4 nadgodziny-ufff ledwo zyje ![]() Nie bede cytowac, odpisze tylko na te tematy ktore zapamietalam ![]() Ja jak sie zmecze mam wiekszy brzuch, czasem twardszy i troche tez pobolewa/czasem kluje, wiec to chyba normalne? Sukienka ze zdjecia podoba mi sie ![]() Wczoraj pisalam o nie-jedzeniu slodyczy, a tu dzisiaj mialam dziwna sytuacje. Pojechalam w trakcie pracy po syna do przedszkola i jak wychodzilam to bylam troszke glodna ale nie jakos bardzo. POl godz pozniej jak wrocilismy myslalam ze umre z glosu, az mi sie rece trzesly, wiec na szybko wsunelam banana, poszlam do sklepu kupic warzywa na patelnie, ale stwierdzilam ze nie wytrymam 15 min ![]() No wiec wsunelam pol paczka, pozniej sledzia w oleju i pozniej drugie pol paczka ![]() ![]() ![]() Kurde no, dziwny atak glodu, ma ktoras z Was tak? Mi sie teraz to czesto zdarza, ale dzisiaj 1 raz az tak, wczesneij bylam w domu wiec szybciej reagowalam ![]() Po prostu wydaje mi sie ze nie jestem glodna a w momencie robie sie MEGA jakbym 2 dni nie jadla ![]() Super okazja z tym darmowym polowkowym, zazdroszxcze bo przyznam ze troche mnie boli 250 zl wydawac ![]() ![]() Ehhh ide chyba spac, jeszcze 3 tyg i od 15 marca wolne, ide na L4 ![]() Spijcie dobrze!! P.S. moj brzuszek tez przybiera rozne ksztalty ![]()
#3300 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczarowana, teraz dopiero skojarzyłam, że Ty mówisz o sukience na swój ślub ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I jak wizyta? Ja też właśnie dobiłam do wagi sprzed ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli nie jesteś z niej zadowolona to zmieniaj lekarza. Ja zmieniłam w 34tc ![]() Kciuki za wyniki. Cytat:
Chodzi za mną kebab ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.