|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
![]() Dwa zawały na miejscu! Swoją drogą.. zakręcone baby! Na prawdę nie chce myśleć co by było jakby na prawdę sprzedały Twoją suknie i byś się o tym dowiedziała za kilka tygodni. Ja już chcę swoją suknię. Ostatnio mnie babeczka w salonie pocieszała, że mam się nie martwić (bo pytałam oczywiście kiedy przyjedzie) bo oni są bardzo terminowi i na pewno niedługo będzie. Swoją drogą kwestia z suknią to chyba dla mnie największy koszarek który pewnie lada chwila zacznie i spędzać sen z powiek. Jakoś mam poczucie, że wszystko inne da się jakoś ogarnąć coś na szybko załatwić, a suknia jeśli jej się coś stanie w salonie chwile przed, albo najgorzej w domu w dniu ślubu to kaplica. Nie ma alternatywy i nie ma czasu na nic innego. ![]() Cytat:
Na patelnię wlewal chlust leka, podgrzewam. Wrzucam kostkę serka topionego śmietankowego i mieszając i rozgniatając łącze z mlekiem. Do tego dorzucam np. kawałek gorgonzoli albo sera pleśniowego (my z TŻ lubimy wyraziste w smaku sery) rozpuszczam. Ewentalnie przyprawiam biały pieprzem i voila. Bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas sobie pozwalamy np. do makarony ze szpinakiem. ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla TŻ. ![]() Cytat:
Ja jutro się widzę z naszą florystką i cały czas sie zastanawiam czy pytać tez o kwiaty na sali - nie chciałabym tam zejść na zawał jak mi sumkę krzyknie. ![]() W cenie sali mamy sztuczne dekoracje, ale ja jednak chcę żywe kwiaty. Nic skomplikowanego bo najchętniej białe tulipany w wazonach i cały czas dywagujemy czy ogarnąć to sami w piątek (rano kupić, wieczorem zawieźć na salę) czy jednak skorzystać z usługi firmy. Ja również.
|
|
|
#1292 | ||
|
Zakorzenienie
|
alucior Bardzo przepraszam za pomyłkę - coś mi się pomerdało przy cytowaniu
![]() Cytat:
A co do makijażu - na pewno pojawią się klietnki, nie tylko w Twoim terminie slubnym ![]() Ad rem Dziękuję lexie42 Witaj ![]() Cytat:
MagheruW kwestii kolorów patrzyłaś na stronie producenta? Wygląda na jeden i ten sam kolor, tylko różne oświetlenia. ysia Jaki koszmar Dobrze, że sukienka czekała na Ciebie.Cashmere Też mocna akcja, dobrze że chociaż salon zrekompensował zniszczenie... anka Może lepiej zamówić w tej drugiej firmie? Chyba, że macie kary umowneza zerwanie umowy... kishlaczkowa A miałam całkiem dobre opinie o tym sklepie. sunriseBardzo podobają mi się obie sukienki (pierwszą sama chętnie bym przymierzyła ) - tylko ten pasek średnio mi tam pasuje. Gdyby byłjasniejszy albo niżej, na linii gorsetu, wyglądałoby to lepiej.elrosa Piękne welony czekooczekolada Gratuluję sukienki - jest obłędna madziara Zdrowia dla TŻ-ta. Oby to nic groźnego i łatwego do wyleczenia ![]() ilonus A gdybyś zapytała ją o kwiaty dostępne tutaj? Jest ich naprawdę dużo, poza tym są tańsze. Niestety jak na moje okolice to normalne ceny, sama szukałam czegoś tańszego, był problem - ale się dało. mysza Gratuluję szampana ![]() annic Pomysł z kokardą świetny ![]() A propos historii z sukienka wieszakowymi - trochę się boję o tę moją, aż jutro normalnie się przejdę i zobaczę co u niej. I muszę się wyżalić (wybaczcie) Załatwiamy noclegi dla gości (te, które obserwują wątek, wiedzą że były z tym przjeścia, bo rodzina chciała ulokować gości kątem u siebie; postawiliśmy na swoim i szukamy im hotelu/ pensjonatu). Nagle po podliczeniu gości, noclegów zrobiło się 40 (niestety rodzice TŻ przypomnieli sobie o dużej liczbie osób, które pominęli wcześniej na liście)... W naszym hotelu mieliśmy mieć zniżkę na wszystko (15%). Wysłaliśmy zapytanie o noclegi, jako że jest ich dużo, liczyliśmy na ofertę preferencyjną. Dostaliśmy ofertę z normalnymi cenami, bez bajerów. TŻ poprosił o uwzględnienie zniżek i dużej rezerwacji - przyszła oferta od działu sprzedaży i lipa, ceny te same co poprzednio. Jestem wkurzona na hotel, bo robi problemy; zmienił się też kucharz. Jakby nie to, że do ślubu zostało tylko 5 mies., wpłaciliśmy zadatek, zaliczkę (I rata z III), to bym normalnie szukała innego miejsca. Wysyłamy zapytania ofertowe do innych miejsc, nie wiem, czy znajdziemy miejsce, które pomieści wszystkich gości. Zastanawiam się, czy nie będzie kwasu wśród gości, że nie nocują w miejscu wesela...
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-02-24 o 17:49 |
||
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
annic strasznie ciekawy patent z tymi obrączkami
|
#1294 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio PIEKNE
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cornflower kurcze neifajnie :/ ale jak sobie tak mysle, to goscie nie powinni stroic fochów że nocuja w innym miejscu, ja to bym sie tam cieszyła że młodzi pofatygowali się cos zalatwic no ale ja to ja :Penzunio ![]() dzieki wszystkim za mile slowa !!
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-02-24 o 18:01 |
||
|
|
|
#1297 |
|
BAN stały
|
Cornflower to jest chamstwo, przy tak dużej ilości osób powinna być jakaś zniżka, u nas na przykład jest to aż 50% przy pełnym obłożeniu... Ręce opadają jak czytam takie rzeczy dlatego, że my też mamy kilka spraw na "gębę" i teraz boję się, że i nas mogą wykiwać z wieloma rzeczami... Może jedźcie i porozmawiajcie twarzą w twarz? Może zmiękną wtedy?
|
|
|
|
#1298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:![]() NO CUDNE!
|
||
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wczesniej zaaplikowała sobie walium Powiem Ci ile moja florystka chciała za tulipany- żebyś miała bazę porównawczą za bukiet na stół w postaci kuli z 10 tulipanów chciała 35zł, zaś 15 tulipanów- 45zł
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam florystki i usłyszałam np. ok. 30ł za bukiet z 3 róż. Zrezygnowałam. Sami to ogarniemy. Piękne świeże kwiaty kupimy i zawieziemy. Dla mnie nie muszą być to bukiety z przybraniem. Za 40 zł to kupię pęki róż albo tulipanów. Nie muszę mieć żadnego przybrania. Wiosną tulipany nie są drogie, a w czerwcu róże też w atrakcyjnej cenie. |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Raczkowanie
|
cornflower girl, nie sądzę by się pogniewali
w końcu nie jest obowiązkiem młodych zapewnienie hotelu gościom, ale ukłonem w ich stronę (przynajmniej ja to tak widzę)Ja w swoim hotelu dostałam zniżkę jakieś 25%, choć nie robię wesela u nich na sali, tylko w innej restauracji (i ta zniżka obowiązuje mi też na inne noce- goście z zagranicy przylatują wcześniej- 44 noclegi w totalu, z czego w noc po ślubie - 23) Cytat:
w kwocie jaką by zapłacili za kwiaty które oni zapewniają- zresztą florystka jest z ich polecenia )
|
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zapytać zapytam, co mi szkodzi, ale prawda jest taka, że jesteśmy to w stanie zorganizować sami bez problemu, wiec wszystko zależy od kosztów - jak nie będą duże, to może się zdecydujemy dla własnej wygody i zdjęcia tego obowiązku z siebie. Coś takiego jak w załączniku mi się marzy, ale raz, że nie wiem czy to jednak nie za wielkie - za dużo miejsca zajmie na okrągłych stołach, a dwa takie okrągłe wazony są drogie. I teraz mamy kilka opcji: 1. Jak byśmy robili sami to kupilibyśmy prostokątne wazony - ostatnio w Pepco widziałam fajne po 9,99zł, a my potrzebowalibyśmy 7. Do tego tulipany w kwietniu tanie jak barszcz, więc obstawiam, że łącznie w 150zł byśmy się zamknęli. 2. Możemy wypożyczyć od florystki (mają wypożyczalnię różnych rzeczy) okrągłe wazony - po 10 zł sztuka, więc cenowo wyszlibyśmy tak samo. 3. Jak to policzy florysta mając swoje wazony i w związku z tym, że kwiaty będą tanie. Ciekawe ile weźmie za usługę kupienia i powkładania ich w kulki.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-02-24 o 18:58 |
||
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
OŁ MAJ GAD! Cudowne!
![]() Cornflower Współczuję, ale może da się jeszcze coś wskórać? Swoją drogą my mamy możliwość noclegów na sali ale załatwiamy gościom w miejscowości obok (oczywiście z opcją dowozu/odwozu). Jeżeli goście chcą zostać w hotelu na miejscu to płacą sami. I jak na razie nikt się nie oburzył (my byliśmy u tej rodziny na weselu trzy lata temu - mieliśmy zapewniony nocleg u babci pana młodego -ja i Tż plus jego rodzice w czwórkę na jednym tapczaniku - mieliśmy spać w poprzek, z nogami na dokładanych taboretach Mismalezji słodziutka gwiazdeczka
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- to co w załączniku, czyli podobne do tego co Ty wstawiłaś ![]() Nie sądzę by były za duże Jeśli myślisz, że będziesz mieć czas przed ślubem, i ochotę, a koszty zsumowane dekoracji "do it yourself" będą się znacznie różnić od wyceny florystki , to rób sama. Ja nie robię sama, choc to rozważałam, bo mam gości już od środy/ czwartku na głowie, a poza tym z dekoracjami nie mogę wejść na sale wcześniej niż w sobotę rano (właśnie to doczytałam w umowie i od razu pomyślałam też o montażu papierowych żyrandoli z żurawii, które planowałam mieć na slai tanecznej i nie wiem czy się z tym wyrobię )
|
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio, zachowania ludzi są dla mnie czasem niepojęte.
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower strasznie niemiło postępuje hotel, bo za tyle noclegów, to jednak powinni dać Wam zniżkę
próbuj jeszcze z nimi negocjować, a jak nie to szukać innego miejsca ![]() przyszły mi welony z butterfly, są śliczne! cieniutkie, z fajnego tiulu a długi - 3m, jest faktycznie długaśny ![]() ![]() ![]() ![]()
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-02-24 o 19:28 |
|
|
|
#1309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Efekt jest mega Kwadratwowe do mnie nie przemawiają jakość, a ta kula ma fajny efekt No i skoro florystka wypożycza wazony, a kwiaty tanie, to nie powinna brać zbyt dużo. Ale znów jak to usługi, słowo 'ślub' i nagle tak tanio nie jest ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Ten długi ma długość 280 cm?
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
nasze zaproszenia
![]() jutro jadą do Niemiec i do Anglii |
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jak florystka weźmie dużo, to sami możecie powkładać kwiaty w wazony i co wolisz czy okrągłe czy prostokątne wazony, jeśli cenowo tak samo chociaż jak dla mnie okrągłe są cudne!
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
|
#1315 | ||
|
Zakorzenienie
|
enzunio paznokcie (a właściwie jeden paznokiec, który wrzuciłaś
) robi wrażenie Cytat:
Cytat:
![]() Ja się dowiedziałam, że u nas na sali podobno w cenie są kwiaty na stoły tylko musze podpytać jaki to te kwiaty i w co je wsadzają. W Ikei widzieliśmy świetne wazony - butelki za grosze, które by nam idealnie pasowały wrzucam w załączniku
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
aż zaczynam się bać ile mi zaśpiewają za dekorację kościoła, auta i bukiety. Dekorację sali mamy w cenie - świece i bukiety z żywych kwiatów na każdym stole. U nas w cenie są kwiaty sezonowe lub całoroczne
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaaa myślicie, ze w czerwieni będzie sie prezentować tak samo cudownie?
![]() hihihi gratuluje welonów! Ten dłuuugasny jest świetny
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie by wyglądały z jakimś jednym większym kwiatem np. kwiatem czosnku. Swoją drogą takie pojedynczy kwiat czosnku to też był nasz pomysł, zwłaszcza, że są dostępne w kolorze fioletowym, ale jednak wiosenne tulipany wygrały.
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a butelki bardzo fajne, takie klimatyczne ![]() Mam pytanie do dziewczyn, które mają treny w swoich sukniach(szczególnie dłuższe- ja ma katedralny) - jak macie je podpinane? Będziecie mieć podpięcie francuskie czy tradycyjne? W ilu miejscach, i jakich, łapane? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Czy tak się kształtują ceny? Powiem szczerze, że liczyłam bardziej na 2-2,5 tys...

i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
) - tylko ten pasek średnio mi tam pasuje. Gdyby byłjasniejszy albo niżej, na linii gorsetu, wyglądałoby to lepiej.

Ale faktycznie w bieli będzie genialnie. A włosy masz śliczne, że aż szkoda upinać...

NO CUDNE!
)

)