Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 17:32   #1291
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio meganieprzyjemną akcję z salonem sukni ślubnych. Oddałam 3tygodnie temu suknie do prania i miałam przyjechać na mierzenie i skracanie po wypraniu. Po 3tyg sama do nich zadzwoniłam, bo już mi się wydawało że trochę długo ją piorą. Pani mi powiedziała że dzień wcześniej nie mogła się do mnie dodzwonić( w salonie powiedziała że od tygodnia suknia jest gotowa) i żeby przyjechała na przymiarkę.

Przyjechałam, nie dość że siedziałam pół godziny w poczekalni(a byłam umówiona na konkretną godzinę) to jeszcze Pani mnie poprosiła, pokazała suknie, i powiedziała "Wygląda jak nowa!To co, zostaje?" Ja zrobiłam wielkie oczy i mówię że miałam mieć przymiarkę i przeróbkę. Na co pani mnie zapytała czy chcę ją kupić? Ja powiedziałam że już ją kupiłam, oddałam do nich do prania i teraz chcę skrócić i zabrać.

Na co pani mówi do mnie że chyba zaszło nieporozumienie, bo myślały że ja ją oddałam 3tygodnie temu DO KOMISU!! Normalnie aż mnie dreszcze przeszły! Przecież gdyby ją sprzedali? To bym została na 2misiące przed ślubem bez sukni. Mam nadzieje że odbiorę ją za tydzień bez żadnych rewelacji...

Tyle na nią psioczyłam to teraz mam za swoje
O raaaaany julek!
Dwa zawały na miejscu!

Swoją drogą.. zakręcone baby! Na prawdę nie chce myśleć co by było jakby na prawdę sprzedały Twoją suknie i byś się o tym dowiedziała za kilka tygodni.

Ja już chcę swoją suknię.
Ostatnio mnie babeczka w salonie pocieszała, że mam się nie martwić (bo pytałam oczywiście kiedy przyjedzie) bo oni są bardzo terminowi i na pewno niedługo będzie.

Swoją drogą kwestia z suknią to chyba dla mnie największy koszarek który pewnie lada chwila zacznie i spędzać sen z powiek.
Jakoś mam poczucie, że wszystko inne da się jakoś ogarnąć coś na szybko załatwić, a suknia jeśli jej się coś stanie w salonie chwile przed, albo najgorzej w domu w dniu ślubu to kaplica. Nie ma alternatywy i nie ma czasu na nic innego.

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ostatnie pytanie off topowe

poszukuję prostego sosu śmietanowo-serowego
A może być serowo-serowy?

Na patelnię wlewal chlust leka, podgrzewam. Wrzucam kostkę serka topionego śmietankowego i mieszając i rozgniatając łącze z mlekiem. Do tego dorzucam np. kawałek gorgonzoli albo sera pleśniowego (my z TŻ lubimy wyraziste w smaku sery) rozpuszczam. Ewentalnie przyprawiam biały pieprzem i voila.
Bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas sobie pozwalamy np. do makarony ze szpinakiem.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Miałam koszmarny weekend. W sobotę musiałam wzywać pogotowie do Tż Zasłabł, miał bardzo wysokie ciśnienie i puls, nie mógł dobrze oddychać, miał ból w klatce i zaczęły mu drętwieć ręce i nogi. Podejrzewali stan przedzawałowy ale okazało się, że to od kręgosłupa. Nigdy tak się o niego nie bałam.
Teraz czeka nas jeżdżenie po lekarzach i leczenie.
Nie mam na razie głowy do spraw ślubnych.
Oooo rany. Przerażają mnie takie akcje.
Zdrówka dla TŻ.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
POMOCY
Mam sprawdzoną florystkę (3 lata temu robiła deko u koleżanki), napisałam do niej wiadomość i odpowiedz mnie przeraziła, tzn cena. Pytałam o usługę kompleksową - strojenie sali, kwiaty do kościoła, samochód, bukiet. Pani napisała, że zamawia kwiaty tylko z Holandii bo na nich się nie zawiodła, cena oczywiście zależy od ilości dekoracji i rodzaju kwiatów, ale wstępnie ok 3-4 tys zł Czy tak się kształtują ceny? Powiem szczerze, że liczyłam bardziej na 2-2,5 tys...
Faktycznie kosmiczna wycena.
Ja jutro się widzę z naszą florystką i cały czas sie zastanawiam czy pytać tez o kwiaty na sali - nie chciałabym tam zejść na zawał jak mi sumkę krzyknie.
W cenie sali mamy sztuczne dekoracje, ale ja jednak chcę żywe kwiaty. Nic skomplikowanego bo najchętniej białe tulipany w wazonach i cały czas dywagujemy czy ogarnąć to sami w piątek (rano kupić, wieczorem zawieźć na salę) czy jednak skorzystać z usługi firmy.

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Też mam zakryte Bo boję się o palce
Ja również. To jeden z dwóch powodów. Drugim jest dość mocno niepewna pogoda w kwietniu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:48   #1292
cornflower_girl
Zakorzenienie

alucior Bardzo przepraszam za pomyłkę - coś mi się pomerdało przy cytowaniu

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja mam takie same obawy jak ty też obawiam sie tego jak wypadnie wesele z okragłymi stołami ale ejstem dobrej myśli tak mi sie strasznie one podobają, że na pewno z nich nie zrezygnuje choćby nie wiem co
a co do naszego siedzenia to mimo okragłych stołów bierzemy prostokątny, naprawde pieknie jest wtedy MP wyeksponowana (widzielismy nasza salę w jednym i drugim rozwiązaniu)
Przy prostokątnym stole można więcej zaszaleć z dekoracjami - czy fototapeta, czy inicjały, czy kompozycje kwiatowe. Widać, że to wyjąwy stolik a nie jeden z wielu.

A co do makijażu - na pewno pojawią się klietnki, nie tylko w Twoim terminie slubnym

Ad rem Dziękuję Rozglądnę się tam.

lexie42 Witaj Piękna sukienka, bardzo podoba mi się jej gorset i to, jak układają się fabany

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

Dziewczyny które mają kolorowe dodatki
powiedzcie mi czy wasi TŻ zakładają w tym samym kolorze krawat/muche itp? bo mój by mnie chyba zabił jakbym mu kazała w kolorze fuksji krawat włożyć i myślę czy będzie pasować jak On będzie miał krawat neutralny?
Nie wiem, czy pomogę - bo TŻ nie będzie miał nic w kolorach przewodnich. Dla Ciebie mogłabym doradzić krawat w delikatny fuksjowy wzorek (np. ten wygląda obłędnie). Będzie jakiś akcent, a TŻ nie będzie się czuł dziwnie. Ewentualnie zostańcie przy klasycznych męskich kolorach dodatków i weź dla niego butonierkę.

MagheruW kwestii kolorów patrzyłaś na stronie producenta? Wygląda na jeden i ten sam kolor, tylko różne oświetlenia.

ysia Jaki koszmar Dobrze, że sukienka czekała na Ciebie.

Cashmere Też mocna akcja, dobrze że chociaż salon zrekompensował zniszczenie...

anka Może lepiej zamówić w tej drugiej firmie? Chyba, że macie kary umowneza zerwanie umowy...

kishlaczkowa A miałam całkiem dobre opinie o tym sklepie.

sunriseBardzo podobają mi się obie sukienki (pierwszą sama chętnie bym przymierzyła ) - tylko ten pasek średnio mi tam pasuje. Gdyby byłjasniejszy albo niżej, na linii gorsetu, wyglądałoby to lepiej.

elrosa Piękne welony

czekooczekolada Gratuluję sukienki - jest obłędna Bardzo pasuje do Twojej urody ( kamienie, chłodny odcień ) i sylwetki.

madziara Zdrowia dla TŻ-ta. Oby to nic groźnego i łatwego do wyleczenia

ilonus A gdybyś zapytała ją o kwiaty dostępne tutaj? Jest ich naprawdę dużo, poza tym są tańsze. Niestety jak na moje okolice to normalne ceny, sama szukałam czegoś tańszego, był problem - ale się dało.

mysza Gratuluję szampana

annic Pomysł z kokardą świetny

A propos historii z sukienka wieszakowymi - trochę się boję o tę moją, aż jutro normalnie się przejdę i zobaczę co u niej.

I muszę się wyżalić (wybaczcie) Proszę też o niecytowanie całej wypowiedzi...
Załatwiamy noclegi dla gości (te, które obserwują wątek, wiedzą że były z tym przjeścia, bo rodzina chciała ulokować gości kątem u siebie; postawiliśmy na swoim i szukamy im hotelu/ pensjonatu). Nagle po podliczeniu gości, noclegów zrobiło się 40 (niestety rodzice TŻ przypomnieli sobie o dużej liczbie osób, które pominęli wcześniej na liście)...

W naszym hotelu mieliśmy mieć zniżkę na wszystko (15%). Wysłaliśmy zapytanie o noclegi, jako że jest ich dużo, liczyliśmy na ofertę preferencyjną. Dostaliśmy ofertę z normalnymi cenami, bez bajerów. TŻ poprosił o uwzględnienie zniżek i dużej rezerwacji - przyszła oferta od działu sprzedaży i lipa, ceny te same co poprzednio. Jestem wkurzona na hotel, bo robi problemy; zmienił się też kucharz. Jakby nie to, że do ślubu zostało tylko 5 mies., wpłaciliśmy zadatek, zaliczkę (I rata z III), to bym normalnie szukała innego miejsca.

Wysyłamy zapytania ofertowe do innych miejsc, nie wiem, czy znajdziemy miejsce, które pomieści wszystkich gości. Zastanawiam się, czy nie będzie kwasu wśród gości, że nie nocują w miejscu wesela...

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-02-24 o 17:49
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:54   #1293
mojakaren
Zakorzenienie

annic strasznie ciekawy patent z tymi obrączkami ale nie mam pojęcia jak z jakością

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:55   #1294
enzunio
BAN stały

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:57   #1295
misia880
Zakorzenienie

enzunio PIEKNE

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:57   #1296
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
bardzo ładna mnie tylko ta kokarda nie pasuje, ale to wiadomo, kazdy ma inny gust zostawiasz ją?
no wlasnie ustalilysmy z panią że kokarda przyjdzie luzem - albo ją upniemy albo nie, to jeszcze kwestia jak bedzie wygladac juz na sukni na moja miare

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Cudna! Gratuluję dobrego wyboru Ale faktycznie w bieli będzie genialnie. A włosy masz śliczne, że aż szkoda upinać...
nienawidze swoich włosów

cornflower kurcze neifajnie :/ ale jak sobie tak mysle, to goscie nie powinni stroic fochów że nocuja w innym miejscu, ja to bym sie tam cieszyła że młodzi pofatygowali się cos zalatwic no ale ja to ja :P

enzunio

dzieki wszystkim za mile slowa !!

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:01
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:01   #1297
enzunio
BAN stały

Cornflower to jest chamstwo, przy tak dużej ilości osób powinna być jakaś zniżka, u nas na przykład jest to aż 50% przy pełnym obłożeniu... Ręce opadają jak czytam takie rzeczy dlatego, że my też mamy kilka spraw na "gębę" i teraz boję się, że i nas mogą wykiwać z wieloma rzeczami... Może jedźcie i porozmawiajcie twarzą w twarz? Może zmiękną wtedy?
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:09   #1298
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

Mismalezji welon cudny, ale mistrz drugiego planu (lewy dolny róg) najlepszy
Ba, oczywiście modelka musi się wcisnąć na każdą fotkę
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Muszę nadrobić po weekendzie 10 stron dam radę

Zaraz się za to biorę jednakże chciałabym od razu wstawić zdjęcia dwóch sukni ślubnych.
Przymierzałam w weekend i którąś z tych wybiorę.
Pomożecie ?
I czy w ogóle ona mi pasują?
Od razu przepraszam za zdjęcia, ale wiecie tak to jest jak się na szybko robi.
Kolor paska w pierwszej sukni jest granatowy gwoli wyjaśnienia
Zdjęcia w załączeniu

Przeczytałam też na szybko o historii Ysii... No chyba bym jej wszystkie włosy wyrwała za taką akcję.
Przytulam wirtualnie
jestem za 1, ale z innym, delikatniejszym paskiem
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
oto ONA !
sposa - havannah
zaklepana

proszę o zerkniecie w klubie
gratulacje, piękna!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:12   #1299
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
oto ONA !
sposa - havannah
zaklepana

proszę o zerkniecie w klubie
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wrzucam suknię na zdjęciu jest ecru, moja będzie biała
Piękne macie suknie !! Robią wrażenie!
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
POMOCY
Mam sprawdzoną florystkę (3 lata temu robiła deko u koleżanki), napisałam do niej wiadomość i odpowiedz mnie przeraziła, tzn cena. Pytałam o usługę kompleksową - strojenie sali, kwiaty do kościoła, samochód, bukiet. Pani napisała, że zamawia kwiaty tylko z Holandii bo na nich się nie zawiodła, cena oczywiście zależy od ilości dekoracji i rodzaju kwiatów, ale wstępnie ok 3-4 tys zł Czy tak się kształtują ceny? Powiem szczerze, że liczyłam bardziej na 2-2,5 tys...
Jak dla mnie cena z kosmosu!! Ja co prawda pytałam tylko o strojenie sali ale powiedzieli że ok 600zł (żywe kwiaty)!! Gdybym chciała jeszcze samochód kościół itp. pewnie zamknęło by się w 2 tys. spokojnie!!!!
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
:sli na:: slina:NO CUDNE!
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:22   #1300
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja jutro się widzę z naszą florystką i cały czas sie zastanawiam czy pytać tez o kwiaty na sali - nie chciałabym tam zejść na zawał jak mi sumkę krzyknie.
W cenie sali mamy sztuczne dekoracje, ale ja jednak chcę żywe kwiaty. Nic skomplikowanego bo najchętniej białe tulipany w wazonach i cały czas dywagujemy czy ogarnąć to sami w piątek (rano kupić, wieczorem zawieźć na salę) czy jednak skorzystać z usługi firmy.
Ja bym zapytała a wczesniej zaaplikowała sobie walium Powiem Ci ile moja florystka chciała za tulipany- żebyś miała bazę porównawczą za bukiet na stół w postaci kuli z 10 tulipanów chciała 35zł, zaś 15 tulipanów- 45zł
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:29   #1301
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też w cenie są sztuczne dekoracje. O ile dekoracje mogę przeżyć, o tyle sztucznych kwiatów w wazonie sobie nie wyobrażam
Pytałam florystki i usłyszałam np. ok. 30ł za bukiet z 3 róż. Zrezygnowałam. Sami to ogarniemy. Piękne świeże kwiaty kupimy i zawieziemy. Dla mnie nie muszą być to bukiety z przybraniem.
Za 40 zł to kupię pęki róż albo tulipanów. Nie muszę mieć żadnego przybrania. Wiosną tulipany nie są drogie, a w czerwcu róże też w atrakcyjnej cenie.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:50   #1302
ewaden
Raczkowanie

cornflower girl, nie sądzę by się pogniewali w końcu nie jest obowiązkiem młodych zapewnienie hotelu gościom, ale ukłonem w ich stronę (przynajmniej ja to tak widzę)
Ja w swoim hotelu dostałam zniżkę jakieś 25%, choć nie robię wesela u nich na sali, tylko w innej restauracji (i ta zniżka obowiązuje mi też na inne noce- goście z zagranicy przylatują wcześniej- 44 noclegi w totalu, z czego w noc po ślubie - 23)
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
U mnie też w cenie są sztuczne dekoracje. O ile dekoracje mogę przeżyć, o tyle sztucznych kwiatów w wazonie sobie nie wyobrażam
ja miałam w cenie restauracji żywe kwiaty, sezonowe, ale nie dawali mi gwarancji jakie to będą, więc zdecydowałam się na florystkę (myślę, czy by do nich nie napisać, że skoro rezygnuję z ich dekoracji, to może by mi się dorzucili do florystki w kwocie jaką by zapłacili za kwiaty które oni zapewniają- zresztą florystka jest z ich polecenia )
Stary 2014-02-24, 18:55   #1303
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Ja bym zapytała a wczesniej zaaplikowała sobie walium Powiem Ci ile moja florystka chciała za tulipany- żebyś miała bazę porównawczą za bukiet na stół w postaci kuli z 10 tulipanów chciała 35zł, zaś 15 tulipanów- 45zł
Cytat:
Pytałam florystki i usłyszałam np. ok. 30ł za bukiet z 3 róż. Zrezygnowałam. Sami to ogarniemy. Piękne świeże kwiaty kupimy i zawieziemy. Dla mnie nie muszą być to bukiety z przybraniem.
Za 40 zł to kupię pęki róż albo tulipanów. Nie muszę mieć żadnego przybrania. Wiosną tulipany nie są drogie, a w czerwcu róże też w atrakcyjnej cenie.
No, u nas też o tyle łatwiej, że ja to nawet bukietów nie chcę. Cięte tulipany wstawione w przezroczyste wazony które ewentualnie można tasiemką przewiązać co by było more fancy.
Zapytać zapytam, co mi szkodzi, ale prawda jest taka, że jesteśmy to w stanie zorganizować sami bez problemu, wiec wszystko zależy od kosztów - jak nie będą duże, to może się zdecydujemy dla własnej wygody i zdjęcia tego obowiązku z siebie.

Coś takiego jak w załączniku mi się marzy, ale raz, że nie wiem czy to jednak nie za wielkie - za dużo miejsca zajmie na okrągłych stołach, a dwa takie okrągłe wazony są drogie.
I teraz mamy kilka opcji:
1. Jak byśmy robili sami to kupilibyśmy prostokątne wazony - ostatnio w Pepco widziałam fajne po 9,99zł, a my potrzebowalibyśmy 7. Do tego tulipany w kwietniu tanie jak barszcz, więc obstawiam, że łącznie w 150zł byśmy się zamknęli.
2. Możemy wypożyczyć od florystki (mają wypożyczalnię różnych rzeczy) okrągłe wazony - po 10 zł sztuka, więc cenowo wyszlibyśmy tak samo.
3. Jak to policzy florysta mając swoje wazony i w związku z tym, że kwiaty będą tanie. Ciekawe ile weźmie za usługę kupienia i powkładania ich w kulki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Stol-weselny-z-biela-tulipanow.jpg (45,1 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:58
Stary 2014-02-24, 19:11   #1304
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Mamy luty a w lutym nie ma 30 dnia miesiąca... Kiedy więc będziemy świętować pół roku do ślubu
Może zacznijmy już dziś

Positive rebel lepiej odpuszczę sobie te majteczki a pasem - nie chciałabym doświadczyć uczucia zsuwających się majtek, nie daj Boże podczas tańca
każdy pretekst jest dobry "D
Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Muszę nadrobić po weekendzie 10 stron dam radę

Zaraz się za to biorę jednakże chciałabym od razu wstawić zdjęcia dwóch sukni ślubnych.
Przymierzałam w weekend i którąś z tych wybiorę.
Pomożecie ?
I czy w ogóle ona mi pasują?
Od razu przepraszam za zdjęcia, ale wiecie tak to jest jak się na szybko robi.
Kolor paska w pierwszej sukni jest granatowy gwoli wyjaśnienia
Zdjęcia w załączeniu

Przeczytałam też na szybko o historii Ysii... No chyba bym jej wszystkie włosy wyrwała za taką akcję.
Przytulam wirtualnie
piękna suknia pierwsza tylko pasek inny
Cytat:
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:17   #1305
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
OŁ MAJ GAD! Cudowne! Zapisuję i pokaże mojej paznoktyczce

Cornflower Współczuję, ale może da się jeszcze coś wskórać? Swoją drogą my mamy możliwość noclegów na sali ale załatwiamy gościom w miejscowości obok (oczywiście z opcją dowozu/odwozu). Jeżeli goście chcą zostać w hotelu na miejscu to płacą sami. I jak na razie nikt się nie oburzył (my byliśmy u tej rodziny na weselu trzy lata temu - mieliśmy zapewniony nocleg u babci pana młodego -ja i Tż plus jego rodzice w czwórkę na jednym tapczaniku - mieliśmy spać w poprzek, z nogami na dokładanych taboretach )

Mismalezji słodziutka gwiazdeczka
Stary 2014-02-24, 19:21   #1306
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
No, u nas też o tyle łatwiej, że ja to nawet bukietów nie chcę. Cięte tulipany wstawione w przezroczyste wazony które ewentualnie można tasiemką przewiązać co by było more fancy.
[...]
Coś takiego jak w załączniku mi się marzy, ale raz, że nie wiem czy to jednak nie za wielkie - za dużo miejsca zajmie na okrągłych stołach, a dwa takie okrągłe wazony są drogie
pisząc bukiet z tulipanów miałam na myśli pęk gołych tulipanów wstawionych do wazonu- to co w załączniku, czyli podobne do tego co Ty wstawiłaś
Nie sądzę by były za duże
Jeśli myślisz, że będziesz mieć czas przed ślubem, i ochotę, a koszty zsumowane dekoracji "do it yourself" będą się znacznie różnić od wyceny florystki , to rób sama.
Ja nie robię sama, choc to rozważałam, bo mam gości już od środy/ czwartku na głowie, a poza tym z dekoracjami nie mogę wejść na sale wcześniej niż w sobotę rano (właśnie to doczytałam w umowie i od razu pomyślałam też o montażu papierowych żyrandoli z żurawii, które planowałam mieć na slai tanecznej i nie wiem czy się z tym wyrobię )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tulipany.jpg (90,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-02-24, 19:24   #1307
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
OŁ MAJ GAD! Cudowne! Zapisuję i pokaże mojej paznoktyczce

Cornflower Współczuję, ale może da się jeszcze coś wskórać? Swoją drogą my mamy możliwość noclegów na sali ale załatwiamy gościom w miejscowości obok (oczywiście z opcją dowozu/odwozu). Jeżeli goście chcą zostać w hotelu na miejscu to płacą sami. I jak na razie nikt się nie oburzył (my byliśmy u tej rodziny na weselu trzy lata temu - mieliśmy zapewniony nocleg u babci pana młodego -ja i Tż plus jego rodzice w czwórkę na jednym tapczaniku - mieliśmy spać w poprzek, z nogami na dokładanych taboretach )
Oooo w morde jeża!
Serio, zachowania ludzi są dla mnie czasem niepojęte.

Stary 2014-02-24, 19:27   #1308
hihihi
Zakorzenienie

cornflower strasznie niemiło postępuje hotel, bo za tyle noclegów, to jednak powinni dać Wam zniżkę próbuj jeszcze z nimi negocjować, a jak nie to szukać innego miejsca

przyszły mi welony z butterfly, są śliczne! cieniutkie, z fajnego tiulu krótki w sam raz a długi - 3m, jest faktycznie długaśny

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-02-24 o 19:28
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:30   #1309
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Zapytać zapytam, co mi szkodzi, ale prawda jest taka, że jesteśmy to w stanie zorganizować sami bez problemu, wiec wszystko zależy od kosztów - jak nie będą duże, to może się zdecydujemy dla własnej wygody i zdjęcia tego obowiązku z siebie.

Coś takiego jak w załączniku mi się marzy, ale raz, że nie wiem czy to jednak nie za wielkie - za dużo miejsca zajmie na okrągłych stołach, a dwa takie okrągłe wazony są drogie.
1. Jak byśmy robili sami to kupilibyśmy prostokątne wazony - ostatnio w Pepco widziałam fajne po 9,99zł, a my potrzebowalibyśmy 7. Do tego tulipany w kwietniu tanie jak barszcz, więc obstawiam, że łącznie w 150zł byśmy się zamknęli.
2. Możemy wypożyczyć od florystki (mają wypożyczalnię różnych rzeczy) okrągłe wazony - po 10 zł sztuka, więc cenowo wyszlibyśmy tak samo.
3. Jak to policzy florysta mając swoje wazony i w związku z tym, że kwiaty będą tanie. Ciekawe ile weźmie za usługę kupienia i powkładania ich w kulki.
Zdecydowanie te okrągłe !
Efekt jest mega
Kwadratwowe do mnie nie przemawiają jakość, a ta kula ma fajny efekt
No i skoro florystka wypożycza wazony, a kwiaty tanie, to nie powinna brać zbyt dużo. Ale znów jak to usługi, słowo 'ślub' i nagle tak tanio nie jest

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
cornflower strasznie niemiło postępuje hotel, bo za tyle noclegów, to jednak powinni dać Wam zniżkę próbuj jeszcze z nimi negocjować, a jak nie to szukać innego miejsca

przyszły mi welony z butterfly, są śliczne! cieniutkie, z fajnego tiulu krótki w sam raz a długi - 3m, jest faktycznie długaśny

Ten długi ma długość 280 cm?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:31   #1310
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam za off top

miałyście do czynienia z takimi muszlami?? jeżeli tak to czym je nadziewałyście i zapiekałyście?? boje się że jak je ugotuje i nadzieje i podam na stół to makaron obeschnie i się posklejają...
ja nadziewałam takie "surowe", zalewałam sosem i zapiekałam w piekarniku

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić: kupiłam dziś dwa welony za obłędną kwotę 30 złotych (za oba!) salon, w którym kupiłam kieckę zrobił wyprzedaż

Pierwszy to taki zwyklak, długi do kostek z krótszą warstwą. Marzył mi się długi koronkowy (nawet kupiłam na ebay, ale bardzo nie chciał się ładnie układać, więc pchnęłam go dalej). Mieli takie, ale niestety się spóźniłam za to jak założyłam ten, to tak mi się spodobał, że wzięłam bez namysłu wygląda dokładnie tak, jak na tym zdjęciu:

Drugi chciałam krótki, obszyty tą samą koronką, co moja kiecka, ale akurat obsługiwała mnie pani, która będzie tę moją kiecę szyć i powiedziała, że to niemożliwe - ta koronka ma zbyt szeroki wzór na obszywanie welonu i nie będzie się to ładnie układać. Więc wzięłam dokładnie ten sam, który mierzyłam z moją sukienką i przez który zdecydowałam się na koronkowy muszę go tylko uprać, bo jest trochę przykurzony (a może to właśnie jest ten welonowy kolor ivory ). Znalazłam na nim metkę z ceną: 240 zł

Koronka ma taki wzór, bardzo delikatny i podobny do tego, który będę mieć na sukni (pani pokazała mi jego kawałek, podobno już mają zamówione materiały dla mnie! ). Na żywo wygląda oczywiście lepiej, nie widać tak tego łączenia

ten pierwszy genialny mają jeszcze takie?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:34   #1311
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Ten długi ma długość 280 cm?
3m ma

Dexter w spódnicy
Stary 2014-02-24, 19:35   #1312
alloffkowa
Zakorzenienie

nasze zaproszenia
jutro jadą do Niemiec i do Anglii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (57,5 KB, 54 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:36   #1313
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

świetnie wyglądają te tulipany w takim wazonie
w sumie jak florystka weźmie dużo, to sami możecie powkładać kwiaty w wazony i co wolisz czy okrągłe czy prostokątne wazony, jeśli cenowo tak samo chociaż jak dla mnie okrągłe są cudne!

Dexter w spódnicy
Stary 2014-02-24, 19:42   #1314
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
nienawidze swoich włosów
Stary 2014-02-24, 19:45   #1315
mojakaren
Zakorzenienie

enzunio paznokcie (a właściwie jeden paznokiec, który wrzuciłaś ) robi wrażenie ale taką ozdóbkę brałabym tylko na jeden -nie na wszystkie

Cytat:
dokładnie, można ogarnąć samemu, my też taki zamiar mieliśmy, a jeszcze wcale nie wykluczone, że jak cenowo coś będzie nie halo to nie wrócimy do tej wizji. tylko trzeba to ogarnąć czasowo, żeby na spokojnie zdążyć. Zwłaszcza jeżeli są to popularne, sezonowe kwiaty, które na targu można kupić na grosze to nie ma sensu przepłacać

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
cornflower girl, nie sądzę by się pogniewali w końcu nie jest obowiązkiem młodych zapewnienie hotelu gościom, ale ukłonem w ich stronę (przynajmniej ja to tak widzę)
Ja w swoim hotelu dostałam zniżkę jakieś 25%, choć nie robię wesela u nich na sali, tylko w innej restauracji (i ta zniżka obowiązuje mi też na inne noce- goście z zagranicy przylatują wcześniej- 44 noclegi w totalu, z czego w noc po ślubie - 23)

ja miałam w cenie restauracji żywe kwiaty, sezonowe, ale nie dawali mi gwarancji jakie to będą, więc zdecydowałam się na florystkę (myślę, czy by do nich nie napisać, że skoro rezygnuję z ich dekoracji, to może by mi się dorzucili do florystki w kwocie jaką by zapłacili za kwiaty które oni zapewniają- zresztą florystka jest z ich polecenia )
a pewnie, że z nimi zagadaj zwłaszcza, że to babeczka z polecenia to jak to się mówi "rączka rączkę myje"

Ja się dowiedziałam, że u nas na sali podobno w cenie są kwiaty na stoły tylko musze podpytać jaki to te kwiaty i w co je wsadzają.
W Ikei widzieliśmy świetne wazony - butelki za grosze, które by nam idealnie pasowały wrzucam w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ikea-wazon-butelka-flakon-wazonik-ensidig-3544027553.jpg (14,9 KB, 14 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:51   #1316
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

aż zaczynam się bać ile mi zaśpiewają za dekorację kościoła, auta i bukiety. Dekorację sali mamy w cenie - świece i bukiety z żywych kwiatów na każdym stole. U nas w cenie są kwiaty sezonowe lub całoroczne
Stary 2014-02-24, 19:56   #1317
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam, że u nas na sali podobno w cenie są kwiaty na stoły tylko musze podpytać jaki to te kwiaty i w co je wsadzają.
W Ikei widzieliśmy świetne wazony - butelki za grosze, które by nam idealnie pasowały wrzucam w załączniku
super te butelki, takie stylowe

Dexter w spódnicy
Stary 2014-02-24, 19:57   #1318
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaa myślicie, ze w czerwieni będzie sie prezentować tak samo cudownie?

hihihi gratuluje welonów! Ten dłuuugasny jest świetny

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:03   #1319
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne te butelki.
Świetnie by wyglądały z jakimś jednym większym kwiatem np. kwiatem czosnku.

Swoją drogą takie pojedynczy kwiat czosnku to też był nasz pomysł, zwłaszcza, że są dostępne w kolorze fioletowym, ale jednak wiosenne tulipany wygrały.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czosnek.jpg (41,0 KB, 13 załadowań)

Stary 2014-02-24, 20:03   #1320
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
a pewnie, że z nimi zagadaj zwłaszcza, że to babeczka z polecenia to jak to się mówi "rączka rączkę myje"

zagadam zagadam
a butelki bardzo fajne, takie klimatyczne

Mam pytanie do dziewczyn, które mają treny w swoich sukniach(szczególnie dłuższe- ja ma katedralny) - jak macie je podpinane? Będziecie mieć podpięcie francuskie czy tradycyjne? W ilu miejscach, i jakich, łapane?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości