|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
ysia – ja bym na miejscu udusiła tę babkę w salonie. W ogóle straszna obsługa.
Co do akcji z suknią. Moja kuzynka zamawiała suknię ślubną w odpowiednim momencie tz. minimum pół roku przed ślubem. Dwa tygodnie przed weselem wpada do nich do domu babka z salonu z naręczem sukni i mówi żeby sobie coś wybrała bo „ona” (sprzedawca) za późno złożyła zamówienie i suknia nie zdąży przyjść na czas. cashmere – nawet nie strasz takimi sytuacjami. Usiadłabym i płakała. A salon zapamiętałby mnie na długo na pewno. Kasiulenkowo – zrób te muszle jak canelloni. Pyszne jest. Sunrise28 – jak na moje oko 1 ładniejsza. Jakoś ładnie podkreśla talię ale pas chyba bym zmieniłaElrosa – gratuluję welonu, a cena powala ja jeszcze się nie zastanawiałam jaki wybiorę. Muszę z suknią poprzymierzać ![]() czekooczekolada – piękna suknia ![]() ilonus_ktl – bez dekoracji kościoła płacimy jakoś lekko ponad 2.000 zł – tzn. dekoracja sali kwiatami (12 kompozycji) i świecami (16 świeczników), światłem za PM, stół PM (kompozycja i 8 świec w szklanych kulach) i bukiety z butonierkami. Jakbym chciała jeszcze kościół to dodatkowe około 1.200 zł. Zrezygnowałam, bo kościół jest malutki i w sumie na giełdzie zamówimy kwiaty na ołtarz bo więcej nie ma gdzie nawet postawić i ławki tiulem i mini bukiecikami będę sama ozdabiać. enzunio – paznokcie ![]() cornflower – a jak pojedziecie osobiście? Bo to zawsze jakoś inaczej. Np. z moim właścicielem nic się telefonicznie bądź mailowo nie załatwi. Trzeba go do muru przyprzeć.
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
potem będą na mleko
Cytat:
![]() my z kolei mieliśmy duże ciśnienie na tulipany, ale wygrały polne kwiaty
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
tak mi się też skojarzyło będziecie pod drzwiami zostawiać Cytat:
a powiedz mi co jest podpięcie francuskie? a jakie to tradycyjne? ![]() ja mam na guziczek, w sumie nie pamiętam na ile? chyba na 2-3 jakoś tak to będzie wyglądać, na pewno ładniej, bo to mama tak tylko na przymiarce na szybko zapięła
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-02-24 o 20:15 |
|
|
|
|
#1324 |
|
BAN stały
|
mojakaren ja również na jeden bym dała, ale zastanawiałam się nad takimi paznokciami i zastanawiam się czy białe paznokcie nie byłyby tandetne... Latem często mam paznokcie pomalowane na biało i do letnich rzeczy wyglądają super, ale czy do sukni ślubnej?? Hmmm....
Do tej pory chciałam mleczne, migdałowe... Trochę bukietów
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, że podałyście swoje ceny i propozycje. Czyli dobrze obstawiałam cenę 2-2,5 tys, ehhh szukam dalej...
Muszę kogoś mieć bo w piątek nie mogę dekorować sali bo jest inne wesele a w sobotę nie będę miała czasu |
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
i wcieło mi całą wypowiedź..... brrry
za tą florystkę 3-4 tys to strasznie dużo..... ja mam takie szczęście, że moja świadkowa jest projektantem ogrodów i florystką .... na sali mi proponowali 150 zł / stolik a ja będę mieć 12 stolików... więc suma wychodzi spora do tego kościół, wiązanka dla mnie itd.... świadkowa pow mi, że spokojnie za 1000-1500zł zrobi mi to wszystko : ) gratuluje sukien ! jak dla mnie ta 1 a pas można zrobić pod kolor przewodni ale coś innego ja mam pas w kolorze złota/ ecre jak moje włosy gratuluje kolejnej suki ale szczerz powiem nie pasuje mi ta kokarda na niej...... ale się zdenerwowałam...... zaczełam pisać po cukierniach z pytaniem o tort, babeczki albo mini torciki. I babeczka to ok 5zł za sztukę co jest dla mnie do przeżycia ale cena już mini torcików to jakiś kosmos .... 16zł/szt przeprasza za plagiat ale podkradłam pomysł z tego forum.... w załączniku |
|
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
Hej, zapomniałam, że miałam napisać czy w USC wymagają dokumentów do odebrania zaświadczenia o braku okoliczności wykluczających małżeństwo. Otóż nie. Osoby które urodziły się w mieście, w którym biorą ślub do USC zabierają tylko dowód osobisty i kasę.
To wystarczy, żeby dostać zaświadczenie.
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne Wczorajszy hit mojej tesciowej: "ale Wy to zapraszajcie samych bogatych gosci, zeby wam sie zwrocilo. Jak zaprosicie znajomych to oni zrzuca sie w 5pwr na jakies gowniane zelazko, a wy wydacie na nich 2000 zl" |
|
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio tylko was czytam, ponieważ ciężko wbić się w rozmowę, tak lecicie z tematem. Ale. Musiałam napisać, bo takich wazonów tudzież butelek na mleko szukałam po babcinych strychach Daleko mi do ikea, ale na all są niewiele droższe także zakupie kilka sztuk. Będą idealnie pasować do brzozowych talarków i słoneczników lub gipsówki DziękujęPrzy okazji - również zamówiłam kwadratowe karty z kopertami. Są świetnie, tylko mają mały minus - nie są dwustronne. Ale zaczęłam już produkcję zaproszeń w stylu rustic.
|
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a francuskie- to zadzierasz kiece i zawiązujesz takie sznurki/ wstążki pod spodem- i wychodzi takie marszczenie/ szczypanki z tyłu sukniw zależności od tego ile masz guziczków- dostajesz mape lub nie- u Ciebie chyba nie trzeba mi panie podczas kupna powiedziały że będę mieć 5 guziczków, na wysokości pasa, ale na przymiarce panie z działu krawieckiego powiedziały że katedralnego 5 guziczków nie ma szans utrzymać- że będę mieć tak z 17 i dostanę przeszkolenie dla siebie, i mapę dla osoby ubierającej mnie by wiedziała który guzik z którą pentelką połączyć troche mnie to "przeraziło" powiedzcie, że któraś z Was ma tren podobny długością do mojego, i też będzie miała skład guzików na wysokości pasa ![]() ![]() enzunio, śliczne! te niebieskie bukieciki z drugiego zdjęcia |
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
enzunio Piękne pazurki, mam nadzieję że znajdzie się dobra specjalistka, która wykonałaby takie u Ciebie
Myślę, że mleczny odcień jest lepszy i zdobienia wyglądałyby przy nim jako nieprzesadzone.Magdalenka_w_86 30 zł za 3 kwiatki - Myślę, że lepiej wyjdzie Wam samodzielne przystrojenie sali ( o ile tylko będziecie mieli na to czas).positive rebel Wasza historia bardzo mocna - ciekawe, jak to wytłumaczyli młodzi ewaden Jestem pod wrażeniem, że udało Wam się tyle wynegocjować ![]() Co do żurawi - może jakaś firma zewnetrzna/ obsluga sali chciałaby się tym zająć za oplatą? W końcu nie muszą tego wykonać, wystarczy zawiesić. Ja mam tren dość krótki - będzie podpięty na jeden guzik - przy dłuższych trenach i cięższych materiałach takie coś to może być za mało. ijaa Okrągłe wazony nie będą za duże - z tego co rozmawiałam z florystką, to dekoracje powinno być widać. Jak są bardzo małe w stos. do stołu, to to są zmarnowane pieniądze. A czy robić - pytanie do Ciebie, o czas i możliwości. Niekiedy zlecenie tego specjaliście to mniej nerwów i więcej czasu dla siebie. hihihi Swietnie wyglądają Brałaś z tiulu muślinowego czy welonowego? A, i jaka jest długość tego krotkiego (wybacz tyle pytań, ale ja w temacie welonów jestem strasznie nieogarnięta )springtime A czym się będziesz inspirować przy zaproszeniach? Z tego co piszesz, zapowiadają się fajnie ![]() Co do naszych zmagań noclegowych - zniżka powinna być uwzględniona (a nie wzięli jej pod uwagę). Próbujemy negocjować, ale widzę, że mają podejście że i tak robią nam wielką łaskę. Mamy na oku dwa miejsca - jedno z nich pomieści wszystkich gości i jest o 1/3 tańsze niż hotel. Na minus jest to, że jest dalej (ale nadal ta sama miejscowość) - więc trzeba będzie załatwić dodatkowy bus dla gości.
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
madziarka Współczuję i życzę Wam dużo zdrowia i szybkiego powrotu TŻ do formy.
Ja za kościół, salę i auto w wersji BASIC płacę 700,00 zł. Do tego dojdą żywe kwiaty, świece, serwetki i moje widzimisię (zastanawiam się nad kulami ze sznurka: http://powiedzmytak.pl/wp-content/up...dnewyears3.jpg). Ogólnie póki co mało myślę o tym. Może w sobotę zrobię foty sukni. Mam nadzieję, ze buty dojdą na czas ![]() Muchę raczej czarną jednak weźmiemy. Nie ma co przesadzać. Dziś przyszły kolczyki "próbne", ale jakoś nie czuję szału. Muszę podręczyć jakieś ekspedientki. Sesese... A co do niekompetencji to w tym zakresie bije wszystkich na głowę menadżerka mojej sali. Ot, choćby podpisanie umowy przedwstępnej. Na prośbę o wysłanie projektu majlem "ale tam nic takiego nie ma". I ch... nie wysłała. TŻ dzwoni do niej, żeby umówić się na spotkanie na podpisanie umowy. " Nie ma potrzeby umawiać się na godziny, cały dzień będę na miejscu". Przyjeżdża ok. 10:00, a ona sfochana, bo musiała zawrócić się, bo gdzieś wyjeżdżała. A i tak ma za swoje, bo mój narzeczony jest tak skrupulatny, że wypytał ją nawet jaką chemię używają do czyszczenia toalet i kto je będzie podczas wesela i poprawin sprzątać oraz ile jest kompletów kluczy do pomieszczenia na alkohol i czy może zamontować władną kłódkę ![]() Sesesese...
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie mam normalne też mi się wydaje, że jak masz taki długi to 5 guzików to za mało, żeby się nie zerwały od ciężaru! ale 17 guzików to szok mam nadzieję, że jakoś to ogarniesz Cytat:
krótki - 70cm według mnie idealna długość
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
boskie
ja uderzam w takie![]() Cytat:
ale ja jednak wole takie grubsze, bo sama jestem masywna babka i ciesze się, ze mam swój welonwłaśnie mi kumpela oznajmiła, ze na panienski wyjedzamy na 3 dni nad jezioro ![]() ![]() kupilam dziś biale wieszaki satynowe 3 sztuki za 7 zł ![]() ![]() kolejna rzecz z głowy
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, Ty masz suknie gładką, bez koronki, materiał jest gładki. Nie masz obawy, że jak tren będzie puszczony, to na tej sukni te zaczepki będą się odznaczać? Bo na sukni koronkowej, one się zgubią. Ale jak jest gładko, to to widać Ja mam właśnie te ale, że to będzie widać. Zarówno jedną część zaczepów, ta która będzie w okolicy pasa czyli te z dziurką, jak i ta druga na dole sukni, przy obrzeżach trenu.Ja co prawda nie mam tak długie jak Ty, ale też gładki. A nie chcę, żeby jak suknia będzie puszczona, to było widać.
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszym rowiązaniem jest tren odpinany - ja takowy właśnie mam!
- ale nie do każdej sukni to rozwiązanie wchodzi w grę
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 2 grubsze, bo dostałam gratis do sukni, ale właśnie dla mnie są za grube, bo są z grubszego tiulu i sztywniejszego, do tego są podwójne i wyglądają na strasznie gęste. fryzurę mi całą zasłaniają, dlatego kupiłam nowe ooo, zazdroszczę takiego panieńskiego ![]() fajne wieszaki
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1341 | |
|
Konto usunięte
|
piękne!
Cytat:
![]() Pokaż!
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy po spotkaniu z dekoratorką sali. W cenie 1000 zł mamy:
- dekoracje całego sufitu - jeśli chcemy coś zakryć to także ściany - ścianka za nami jaką chcemy (lampki, nasze wiszące inicjały itp) - nasz stół + bukiet przed nami - dekor stołów, żywe kwiaty, świeczki w kielichach pływające, strusie pióra z podświetleniem - kieliszki do pierwszego toastu - stół do kieliszków - dekor wejścia To chyba wszystko. Bardzo miłą babka, pokazywała nam co zrobi i jak. ZResztą widzielismy jej dzieła na żywo. Uzgodniliśmy szczegóły co jak kiedy. Z ciekawostek: dekoracja naszej sali zajmie jej 9 - 19 godzin i np. zużyje 400 m materiału szok
|
|
#1343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koronki troche na sukni mam- jest naszyta na satyne, ale to raczej nie jest na wysokości gdzie będą zaczepy... Samego ukrycia guzików na wysokości pasa z tyłu sie nie boje aż tak bardzo, bo mam taki pas z naddatkiem/ i te guziki bedę schowane pod niego (pod taka "plisę")Chyba tam pojadę jutro i pomęczę te pani z salonu "100 pytaniami do"
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiając zaproszenia natknęłam się na takie magnesy jako podziękowanie dla gości: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=12
Co o tym myślicie? Robicie w ogóle jakieś podziękowania?
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Mam zrobione próbne, oczywiście są do dopieszczenia, równego przycięcia itd. Co myślicie? Zdjęcia robione na szybko. Mam problem z zapakowaniem zaproszenia do koperty, ponieważ przeszkadza mi kokarda.
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozładował mi się aparat
jutro obfocę i wstawię są piękne - i grawer do 40 znaków na rozmiarze 9 jest jak najbardziej możliwy i jak najbardziej czytelny
|
|
|
|
#1347 |
|
Konto usunięte
|
Moja suknia!
|
|
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Super! Bardzo mi się podobają
są naprawdę eleganckie Cytat:
Chciałabym zobaczyć wyraz twarzy tej ekstra menadżer podczas zadawania tych pytań
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
Czekoczekolada mogę prosić o podpięcie postu z suknią do pierwszego postu?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1347 |
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaes gratki obrączek, pokazesz foty
Hihihi welony świetne, brawo. Ej czy dobrze doczytałam ze masz teraz £ącznie 4 welony? 2pojedyńcze i 2 podwójne? Nie chcesz się jakimś ze mną podzielic? :p Lexie ja podziękowania dla gości olewam, uwazam ze to strara kasy a takie magnesy tymbardziej. Spring bardzo fajne zaproszenia. Brawo
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-02-24 o 21:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

ale pas chyba bym zmieniła

Muszę kogoś mieć bo w piątek nie mogę dekorować sali bo jest inne wesele a w sobotę nie będę miała czasu 

Daleko mi do ikea, ale na all są niewiele droższe także zakupie kilka sztuk. Będą idealnie pasować do brzozowych talarków i słoneczników lub gipsówki 
Myślę, że lepiej wyjdzie Wam samodzielne przystrojenie sali ( o ile tylko będziecie mieli na to czas).

próbuj jeszcze z nimi negocjować, a jak nie to szukać innego miejsca 

Ja mam właśnie te ale, że to będzie widać. Zarówno jedną część zaczepów, ta która będzie w okolicy pasa czyli te z dziurką, jak i ta druga na dole sukni, przy obrzeżach trenu.
i pomęczę te pani z salonu "100 pytaniami do"