Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 17:26   #2191
wicherek1989
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zmasakrowałam swoje włosie. Zostawiłam je bez jakiejkolwiek stylizacji. Bez żelu, ręcznikowania, suszarki. Żeby wyschły sobie. Chciałam zobaczyć czy to one chcą się kręcić, czy ja chcę żeby się kręciły
I jak rezultat?

Joanku, bardzo ładne włosy w codzienniku
Stary 2014-02-24, 17:36   #2192
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
I jak rezultat?
Marny, bardzo marny. Delikatny puch (ale to może przez joaśkę?) no i nie są to jednak włosy jak po żelu. Trochę się ogarnę i zrobię jakieś zdjęcie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:46   #2193
Joanku
Zadomowienie

Hmm zgodnie z radą wyolejowałam, się na odżywkę. WOW, różnica kolosalna ;] A jakie miękkie!
Floria Po drugim myciu i użyciu odżywki z silikonem włosy wyglądają tak obłędnie, że po roku zaciętej walki i ratowana tego co się ostało, w oczach stanęły mi łzy. Widać, naprawde mi służą, ale przecież był moment, że się w ogóle nie kręciły mimo pielegnacji silikonowej i były smutne i oklapłe [może hormony wciąz wariowały? Teraz przynajmniej wiem jak działać ;D]
Iwonsia01, jestem Twoją dłuzniczką! Ten krem jest tak fantastyczny, że mam ochotę zabrać go na kolację, zrobić striptiz i iść z nim do łózka już na pierwszej randce ;D

JAko, że jest z czym się iść, czas na mój pierwszy wpis codziennikowy!
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 17:54   #2194
bijum
Raczkowanie

Dawno się nie odzywałam, ale staram się być w miarę na bieżąco. Joanku - z silikonami mam dokładnie to samo! Jeszcze nie tak dawno odrzuciłam je niemal całkowicie, we wszystkim, zabezpieczałam olejem. Potem doszłam do wniosku, że ok, to chociaż na końcówki będę dawać serum silikonowe. W tym tygodniu z kolei odkryłam, że jak nawalę dość konkretną ilość w odżywce d/s i w serum, to włosy wyglądają o wiele lepiej, chcą współpracować, nie są tak matowe, bardziej się falują (tego akurat w ogóle nie rozumiem) i ogółem to szał.

Trochę to przykre, z fotoshopem to z każdego można zrobić Jennifer Lopez, a silikony działają podobnie. ;c No trudno, wolę już chyba je obtaczać namiętnie dimothiconem, niż narzekać na czyste. :p

Joanku - po raz drugi - teraz zobaczyłam Twój post w codzienniku, jakie przecudowne! <3

Wczoraj zafundowałam sobie kilkugodzinną sesję z efektem laminowania z Mariona. O dziwo, pomimo dość sporej dawki protein, nie było tak najgorzej, szału jednak też nie zaobserwowałam. No i wyprost nieziemski, dopiero po południu coś się tam podwinęło.

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:00
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:13   #2195
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywałam, ale staram się być w miarę na bieżąco. Joanku - z silikonami mam dokładnie to samo! Jeszcze nie tak dawno odrzuciłam je niemal całkowicie, we wszystkim, zabezpieczałam olejem. Potem doszłam do wniosku, że ok, to chociaż na końcówki będę dawać serum silikonowe. W tym tygodniu z kolei odkryłam, że jak nawalę dość konkretną ilość w odżywce d/s i w serum, to włosy wyglądają o wiele lepiej, chcą współpracować, nie są tak matowe, bardziej się falują (tego akurat w ogóle nie rozumiem) i ogółem to szał.

Trochę to przykre, z fotoshopem to z każdego można zrobić Jennifer Lopez, a silikony działają podobnie. ;c No trudno, wolę już chyba je obtaczać namiętnie dimothiconem, niż narzekać na czyste. :p

Joanku - po raz drugi - teraz zobaczyłam Twój post w codzienniku, jakie przecudowne! <3

Wczoraj zafundowałam sobie kilkugodzinną sesję z efektem laminowania z Mariona. O dziwo, pomimo dość sporej dawki protein, nie było tak najgorzej, szału jednak też nie zaobserwowałam. No i wyprost nieziemski, dopiero po południu coś się tam podwinęło.
Dziękuję!

Co do silikonów to to trochę jak z podkładem na buzi ;P Najzdrowsze to nie jest, i maskuje niedoskonałości ale mimo wszystko jakoś tam chroni skórę i czuje się człowiek lepiej. Będę starała się kombnować, ale ale chyba silikony się u mnie spisują i najwazniejsze, włosy się tak nie kruszą i końce wyglądaa bardzo dobrze.
Wszystko jest dla ludzi. I przekonało mnie o tym to forum

Ja laminuję siemieniem lnianym bo wiem, że nie przeproteinuję a i włosy super bo miękkie i skręt podbity ;D Polecam.
Imprefecta i jak tam... Schniesz dalej?

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:15
Stary 2014-02-24, 18:18   #2196
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Wyschłam do kitu jest
Stary 2014-02-24, 18:21   #2197
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję!

Co do silikonów to to trochę jak z podkładem na buzi ;P Najzdrowsze to nie jest, i maskuje niedoskonałości ale mimo wszystko jakoś tam chroni skórę i czuje się człowiek lepiej. Będę starała się kombnować, ale ale chyba silikony się u mnie spisują i najwazniejsze, włosy się tak nie kruszą i końce wyglądaa bardzo dobrze.
Wszystko jest dla ludzi. I przekonało mnie o tym to forum

Ja laminuję siemieniem lnianym bo wiem, że nie przeproteinuję a i włosy super bo miękkie i skręt podbity ;D Polecam.
u mnie wszystko, co wygładza, jednocześnie rozprostowuje i tak niezbyt falowane włosy. W sumie teraz już tak nie walczę o ich skręt, ale kurka, o niebo lepiej czuję się w jakiś zafalowanych, niż takich drutach albo czymś bliżej nieokreślonym, bo tak zazwyczaj wyglądają ;< Mam cienkie i dość rzadkie włosy, do tego dość pociągłą twarz i proste pasma nie komponują się za dobrze. :<

Siemię w formie płukanki i w maskach prostuję, nawilżacze wszelakie i oleje tak samo. Ale chyba już pogodziłam się z tym, że moje włosy nie są falowane, a przynajmniej nie tak w normalnym tego słowa rozumieniu. One zaczynają falować tak na 50 centymetrze, a kończą się pięć centymetrów później. :P

Imperfecta - pokaż nam się

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-02-24 o 18:22
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 18:23   #2198
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Marny, bardzo marny. Delikatny puch (ale to może przez joaśkę?) no i nie są to jednak włosy jak po żelu. Trochę się ogarnę i zrobię jakieś zdjęcie
Zrób zrób
Ja w końcu joaśkę b/s miód i cytryna zakupiłam czasem będę używała w zestawie przy jakichś kiepskich d/s na pewno nie przy kallosie, on robi mi super odzwyczaiłam się od odżywek bez spłukiwania bo dawno nie mogłam spotkać żadnej joaśki
Stary 2014-02-24, 19:20   #2199
Imperfecta
Zakorzenienie

No to macie. Zdjęcie znów z lampą i bez.
W nagrodę, że dzielnie znosicie moje czasem koszmarne włosy macie dzióbek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0985.jpg (59,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg page1.jpg (47,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0977.jpg (85,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2014-02-24, 19:27   #2200
Miskaa78
Kazar Lady

Joanku, przepięknie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 19:38   #2201
wicherek1989
Zakorzenienie

Imperfecta, znów awatarek uroczy masz
Oj znosimy dzielnie te Twoje włosiska, którymi być mogła z 3 osoby obdzielić
Stary 2014-02-24, 19:56   #2202
macka
Zadomowienie

Cytat:
W takim układzie może zostanę przy eld skoro tak ładnie chwyta, no pierwszy raz był bajeczny normalnie glow in the darkness, ale szybo się sprał a potem poszło w czerwien [choc ja zawsze przerazona tymi barwnikami własnie robilam pol na pol z chna, no to moze czas sprobowac samego tycjanu. Tylko kiedy ja bede miała okazję go kupić ;<]
Chcialabym troche tego blysku pomaranczu po ciemku...

No zobacz; w słońcu|[tu włosu po katastrofie przenawilżeniowej, ale chodzi o kolor]:

W ciemnym pokoju;

Ale hennowe kolory to chyba wszystkie tak mają z tym światłem. Wydaje mi się ze gdzieś kiedyś o tym czytałam, ze ten barwnik jak wniknie do włosa i się tam z ta keratyna czy czym tam połączy, top modyfikuje odbijanie światła i stąd na hennowanych taki blask, poświata i kolor pod światło.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:16   #2203
jula85
Raczkowanie

Zakupiłam pierwszy raz hydrolizat keratyny.
Ile mam tego dodawać do odzywki czy maski?
Stary 2014-02-24, 20:24   #2204
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
Ja dodaję 7 kropli na porcję Ogólnie przyjęte jest "kilka".
Stary 2014-02-24, 20:27   #2205
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
ja dodaje 3 krople na porcje maski
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:41   #2206
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Imperfecta, znów awatarek uroczy masz
Oj znosimy dzielnie te Twoje włosiska, którymi być mogła z 3 osoby obdzielić
Dziękuję przynajmniej już wytrzeszczu nie ma
No tak, ale ostatnio są okropnie niesforne

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-02-24, 20:43   #2207
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Ale hennowe kolory to chyba wszystkie tak mają z tym światłem. Wydaje mi się ze gdzieś kiedyś o tym czytałam, ze ten barwnik jak wniknie do włosa i się tam z ta keratyna czy czym tam połączy, top modyfikuje odbijanie światła i stąd na hennowanych taki blask, poświata i kolor pod światło.
O tu o tym kolorze, str 18-19
http://www.hennaforhair.com/freebook...nnaforhair.pdf

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 20:48   #2208
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Martaakow a fotki byś nie podrzuciłaaa ? ;>
Moje włosy to też taki mysi blond, kiedyś byłam rudoblondziasta ale odkąd zafarbowałam po raz pierwszy włosy nigdy już nie wyglądały tak samo i ściemniały do tego dziwnego koloru. Ale nawet rudy, farbowany rudy chwyta dziwnie...
Odrost, oczywiscie na pewno jest za ciemny, żeby henna złapała, to wiem.
Ale właśnie, akurat miałam pytać jakiejś hennującej się tu osoby.
Po pierwsze czy lepiej położyć blond na odrost a potem henne, czy rudą farbę? [Bo robiłam zawsze wersje drugą, ale szybko się wypłukuje i właśnie potem henna się kasztani...]
Tu dziewczyna robi 1wszy sposób i poleca; http://www.khadi.pl/ruda-farba

W takim układzie może zostanę przy eld skoro tak ładnie chwyta, no pierwszy raz był bajeczny normalnie glow in the darkness, ale szybo się sprał a potem poszło w czerwien [choc ja zawsze przerazona tymi barwnikami własnie robilam pol na pol z chna, no to moze czas sprobowac samego tycjanu. Tylko kiedy ja bede miała okazję go kupić ;<]
Chcialabym troche tego blysku pomaranczu po ciemku...

No zobacz; w słońcu|[tu włosu po katastrofie przenawilżeniowej, ale chodzi o kolor]:

W ciemnym pokoju;

Z henną eld jest tak, że chyba tylko ta klasyczna ruda ma w sobie faktycznie henne, a do innych odcieni kolorystycznych już są dodawane jakieś syfy. Ja używałam sante i khadi, kiedyś jeszcze hennę syryjską i proponowałabym Ci się przerzucić albo na khadi albo na tradycyjną z polahenny (nie próbowałam, ale słyszałam dobre opinie na wątku hennowym).

Hej, to który dyfuzor uniwersalny byście poleciły?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 21:20   #2209
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Z henną eld jest tak, że chyba tylko ta klasyczna ruda ma w sobie faktycznie henne, a do innych odcieni kolorystycznych już są dodawane jakieś syfy. Ja używałam sante i khadi, kiedyś jeszcze hennę syryjską i proponowałabym Ci się przerzucić albo na khadi albo na tradycyjną z polahenny (nie próbowałam, ale słyszałam dobre opinie na wątku hennowym).
Dlatego pytałam jak bardzo 'be' są te barwniki w hennie koloryzowanej ;]
Używałam khadi mieszałam naturalną z tą z amlą do tego kurkuma i cytryna, rzeczywiście kolor był całkiem fajny, muszę znów popróbować.
Tylko ja na prawdę chce uniknąć brązowo-kasztanowych czerwieni. Tak jak mam mi pasi i myślę własnie żeby tylko odrost farbować na bazie z jakiejś farby.

Miskaa78 Dziękuję, nawet nie wiesz jak to dla mnie ważne.
Stary 2014-02-24, 21:27   #2210
szizii
Raczkowanie

Witajcie
Wracam z podkulonym ogonem na forum kręconowłosych Po raz kolejny
Generalnie jest tak, że staram się dbać o włosy a szybko ten zapał mi zanika. W tej chwili mam włosięta w tak tragicznym stanie, jak chyba jeszcze nigdy - dużo ich wypadło, przez studia nie mam czasu o nie dbać, a przy czym za często (!) je prostuję. Czas, po raz kolejny, zabrać się za nie

Na dziś olejowanie przez 2h olejem łopianowym z arganem z Green Pharmacy, mycie szamponem Babydream, maska Stapiz do suchych włosów, odżywka b/s Joanna z apteczki babunii z miodem, odrobina pianki Nivea do kręconych włosów i jedwab CHI. Bez prostownicy!

Bardzo marzy mi się zapuścić włosy za łopatki i sprawić, żeby naprawdę ładnie się prezentowały. Postaram się łykać jeszcze skrzypokrzywę.

Jak na razie nie mam żadnych zdjęć, postaram się wstawić je niebawem, choć jak na razie jestem załamana wyglądem moich kręciołów
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 22:05   #2211
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Naftę z żółtkiem mogę spróbować. Na rycynowy się nigdy więcej nie piszę Przeczytałam na wizażu właśnie, jakoś w roku 2007/2008 o olejowaniu, jakie to cudowne no i że olejek rycynowy takie super właściwości, poleciałam, zrobiłam (chyba 2 podejścia były) ale zmyć się tego za choinkę nie dało, bo oczywiście testowałam jakieś delikatne dzieciowe szampony typu bambino Jakoś 2 lata temu było podejście nr 3 i rycynowemu mówię nigdy więcej bo zmyć nie potrafię.

Taka maseczka 1xtydzień wystarczy? To przed myciem szamponem, po i na jak długo nakładać?
Też na początku nie mogłam go zmyć. Potem jakoś poszło. Ale ciężko się go zmywa to fakt
Taka maska raz na tydzień wystarczy w zupełności
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:19   #2212
sereniti
Zakorzenienie

a ja dziś miałam dzień lenia i po umyciu włosów odżywką nic z nimi nie zrobiłam w kierunku skrętu - zawinęłam w turban z mikrofibry na jakieś 10 minut a potem rozczesałam (pierwszy raz od miesiąca) szerokim grzebieniem i zostawiałam - żadnych zeli, ugniatania, cuda-wianków - i są proste (cóż oczekiwać przy 2a/2b) lekko się falują od połowy długości ale PODOBA mi się to - zdecydowanie bardziej niż te smęty które otrzymywałam próbując wydobyć skręt. chyba pozostanę przy pielęgnacji cg ale opuszczę stylizację - moje włosy są bardzo podatne więc wystarczy na pół godzinki koczek czy ślimak i mam fale a nawet loczki - jak będę chciała to tak zrobię a teraz niech sobie po prostu rosną do wymarzonej długości do pasa
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:20   #2213
szizii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Też na początku nie mogłam go zmyć. Potem jakoś poszło. Ale ciężko się go zmywa to fakt
Taka maska raz na tydzień wystarczy w zupełności
W moim przypadku zmycie rycyny jest możliwe tylko za pomocą szamponu z SLS i to dwa razy. Sama również nie przekonałam się do tego oleju, nawet na skalp
Mała zmiana dziś: do maski dodałam kilka kropel keratyny
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:39   #2214
margitta
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiem o co kaman, ale dzisiaj wstałam rano z takimi włosami, że TŻ zasugerował nieśmiało: "yyy a może wyprostujesz prostownicą?"

czy możliwe, że wpływ na włosy ma suche powietrze w domu? Od niedawna mamy nowe ogrzewanie, jest nagle cieplej i wszystko mam suche - ręce, twarz. Jak inaczej wytłumaczyć, że włosy zrobiły się ruiną w ciągu miesiąca?

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
a ja dziś miałam dzień lenia i po umyciu włosów odżywką nic z nimi nie zrobiłam w kierunku skrętu - zawinęłam w turban z mikrofibry na jakieś 10 minut a potem rozczesałam (pierwszy raz od miesiąca) szerokim grzebieniem i zostawiałam - żadnych zeli, ugniatania, cuda-wianków - i są proste (cóż oczekiwać przy 2a/2b) lekko się falują od połowy długości ale PODOBA mi się to - zdecydowanie bardziej niż te smęty które otrzymywałam próbując wydobyć skręt. chyba pozostanę przy pielęgnacji cg ale opuszczę stylizację - moje włosy są bardzo podatne więc wystarczy na pół godzinki koczek czy ślimak i mam fale a nawet loczki - jak będę chciała to tak zrobię a teraz niech sobie po prostu rosną do wymarzonej długości do pasa
też mam takie 2b i jak je rozczeszę po myciu to są prawie proste. Niestety moje to z urodzenia siano i robi się z nich coś strasznego Ale ile czasu oszczędza brak stylizacji!
Stary 2014-02-25, 09:16   #2215
iwonsia01
Zadomowienie

Joanku- Ciesze się, że Ci przypasował Też długo szukałam alternatywy dla żeli, bo nie odpowiadał mi z czasem efekt po nich. A ten krem jest ogólnie polecany na zagranicznych forach. Też bałam się, że będzie to kolejny bubel po np Marcu Anthonym (brrrr) i innych cudach a tu jednak Szkoda, ze w PL go nie ma Dobrze, że jednak na wyspach jest trochę naszych rodaków to zawsze mi ktoś przytaszczy w paczce:P Ja dziś mam włosową masakrę, bo od 2 dni leżę z gorączką i nie dość, że teraz moje włosy wyglądają okropnie to nie chcę na nie jeszcze dawać oleju, bo bym w lustro już totalnie patrzyć nie mogła
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:21   #2216
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Joanku- Ciesze się, że Ci przypasował Też długo szukałam alternatywy dla żeli, bo nie odpowiadał mi z czasem efekt po nich. A ten krem jest ogólnie polecany na zagranicznych forach. Też bałam się, że będzie to kolejny bubel po np Marcu Anthonym (brrrr) i innych cudach a tu jednak Szkoda, ze w PL go nie ma Dobrze, że jednak na wyspach jest trochę naszych rodaków to zawsze mi ktoś przytaszczy w paczce:P Ja dziś mam włosową masakrę, bo od 2 dni leżę z gorączką i nie dość, że teraz moje włosy wyglądają okropnie to nie chcę na nie jeszcze dawać oleju, bo bym w lustro już totalnie patrzyć nie mogła
Iwonisia możesz zalinkowac ten krem ?

Margitta moje kudeły bardzo reagują na suche powietrze

Stary 2014-02-25, 09:25   #2217
iwonsia01
Zadomowienie

Już chwilka Był gdzieś 3 strony wcześniej ale jeszcze raz zapodam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...url-creme.html
Jak dla mnie jedyna wada to zapach ( ale nie o to chodzi prawda? Jeśli ktoś myśli, że da to efekt jak po żelu to będzie żałował zakupu. Ja jak daje odrobinkę to włosy są puszyste i leciutko wystylizowane. Jak więcej to robią się lekkie sucharki po wyschnięciu, ale taki miłe w dotyku a nie tak jak po żelu I jak dla mnie włosy są mniej splątane i naturalniej wyglądają Ale może o rezultatach niech ktoś jeszcze się wypowie
Stary 2014-02-25, 09:32   #2218
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Już chwilka Był gdzieś 3 strony wcześniej ale jeszcze raz zapodam : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...url-creme.html
Jak dla mnie jedyna wada to zapach ( ale nie o to chodzi prawda? Jeśli ktoś myśli, że da to efekt jak po żelu to będzie żałował zakupu. Ja jak daje odrobinkę to włosy są puszyste i leciutko wystylizowane. Jak więcej to robią się lekkie sucharki po wyschnięciu, ale taki miłe w dotyku a nie tak jak po żelu I jak dla mnie włosy są mniej splątane i naturalniej wyglądają Ale może o rezultatach niech ktoś jeszcze się wypowie
dziekuję Ci bardzo, nie nadrabiam wszystkich postów, ostatnią stronę włączyłam, by pochwalić włoski Joanku z codziennika

Stary 2014-02-25, 09:43   #2219
iwonsia01
Zadomowienie

No ja ostatnio rzadko się tu udzielam, bo włosy mam tragiczne. Najgorsze, że zaczęły strasznie wypadać:/ Mam wrażenie, że połowę ich straciłam. Obwiniam za to farbowanie:/ Teraz nie ma innej opcji, sama nie będę farbować:/ Pójdę na lekkie pasemka do fryzjera. Postanowiłam też w końcu coś zacząć łykać od środka (1 raz w życiu:P). Zawsze nie miałam cierpliwości do tych suplementów. Więc tylko możecie sobie wyobrazić jakie są moje włosy, że aż na to mnie wzięło. Kupiłam sobie Celebrin (bo był na promocji, całkiem w ciemno!) i pozwolę sobie pokazać moje babyhair po tylko 2(!) tygodniach. Sama jestem w szoku:P Co do przyrostu niestety większego nie zauważyłam... Od marca chcę jeszcze dodać Kurację Joanna Rzepa. Musze ratować moje kudełki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-25 09.32.46.jpg (110,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-02-25, 11:23   #2220
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję przynajmniej już wytrzeszczu nie ma
No tak, ale ostatnio są okropnie niesforne
O tym samym pomyślałam
Oj tam niesforność fajna sprawa

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości