Kremy i mleczka do włosów

Boots Essentials, Curl Creme Krem do loków

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 lipca 2022 o 9:44
    Klasyk z UK
    Kto nie miał albo chciał mieć ten krem? Wydaje mi się że prawie każda kręcona włosomaniaczka. Ja oczywiście też. Choć swego czasu miałam spory problem żeby zdobyć ten produkt w normalnej cenie, ale się udało. Ale czy było warto aż tak się o niego starać? Chyba nie.. Mam włosy wysokoporowate, rozjaśniane w typie wurly. Potrzebują one porządnego dociążenia, kochają emolienty w każdej ilości. Moja stylizacja zawsze składa się z kilku produktów - BS, żel lub krem lub pianka lub jakieś mixy. Kremu Boots próbowałam używać jako BSa - niestety nie sprawdził się, był za lekki w moim odczuciu. Jako stylizator także nie spełnił moich oczekiwań. Włosy były za lekkie, spuszone, nie miały podkreślonego skrętu.. Ogólnie niewypał. Jedynie przy reanimacji skrętu sprawdza się całkiem w porządku. Tylko że ja rzadko kiedy wykonuję reanimację. Trzeba uważać z ilością kremu, gdyż nieodpowiednia ilość potrafi :"zatłuścić" włosy. Ja go spróbowałam i raczej nie będą do niego wracać. W tych czasach jest dużo fajniejszych i łatwo dostępnych kremów i stylizatorów żeby polować na ten gdy czasami jest trudno dostępy i potrafi kosztować grube pieniądze - gdzie w UK kosztuje chyba z 2 funty.
    Zalety:
    • dobrze się sprawdza do reanimacji
    Avenna
    12 października 2021 o 19:12
    emolinetowy krem
    Opakowanie: Przezroczysty plastik z niebieskimi napisami, wewnątrz mamy gęsty, jasnoróżowy krem. Zapach mdły, delikatny jak mydło, nie przeszkadzał. Krem ma gęstą i budyniową konsystencję, bardzo przyjemną w używaniu. Krem Boots ma czysto emolientowy skład, z jednym polimerem utrwalającym skręt, później już są głównie konserwanty i dodatki. Produkt jest niezgodny z metodą CG: co prawda ma alkohol, jednak jest na końcu składu i otoczony emolientami, więc raczej nam nie przesuszy loków. Działanie: Byłam bardzo ciekawa jego działania, bo od dawna kusiły mnie recenzje na polskich i zagranicznych blogach o kręconych włosach. Krem ten ma za zadanie trwale zdefiniować loki, do tego ograniczyć puch, odżywić i nadać połysk, czyli typowe obietnice producentów stylizatorów do włosów. Ja sama nie zawsze wydobywam skręt, chociaż mam trochę loków to najczęściej jednak kręcę je za pomocą wałków, na skarpetkę lub warkocze. Krem ten mogłam wiec przetestować w wielu rolach- jako odzywka B/S, podkład pod mocny żel, pod piankę, jako sam stylizator. Kremu trzeba nakładać oszczędnie, jest dość tłusty, trzeba go też dobrze rozetrzeć w dłoniach i starać się równomiernie wgnieść we wszystkie loki. Zazwyczaj nakładałam go zaraz po umyciu, zamiast żelu na ociekające włosy i ugniatałam. Nie używałam pod niego już odżywki bez spłukiwania, bo sam jest emolientowy i nie było takiej potrzeby. Niestety nie sprawdził się tutaj idealnie, loki nie były zdefiniowane ani podkreślone, ale nic dziwnego – mój słaby skręt potrzebuje mocnych stylizatorów. Jednak nałożony pod mocny żel (jak Syoss) redukował przesuszenie i sucharki, dawał mi miękkie fale, a do tego podtrzymywał mój skręt jedne dzień dłużej. W tym przypadku byłam zachwycona- sprawdzał mi się nawet lepiej niż Cantu Aktywator, który czasem obciążał mi włosy. Znalazłam też dla niego genialne zastosowanie- krem Boots najlepiej się jednak u mnie sprawdza do reanimacji loków i fal. Moczę lekko włosy, nakładam odrobinę kremu i suszę włosy suszarką z dyfuzorem razem z ugniataniem. Ten efekt miękkości i podkreślenia jest wtedy naprawdę super.
  • 28 lipca 2021 o 22:42
    Hit!
    Jest to jeden z moich ulubieńców jeśli chodzi o kremy do stylizacji. Super utrwala i nie puszy włosów . Przy większej ilości, oraz przy myciu emolientowym czasem zdarzyło się że włosy wyglądały na lekko tłustawe, więc częściej stosowałam go w myciach humektantowych bądź przy proteinach. Czasem zostawiał małe sucharki. Dobrze się dogaduje z odżywkami bs, bądź żelami, dając jeszcze większy hold. Jedynym minusem jest isopropyl alcohol na końcu składu, jednak przy regularnym stosowaniu nie zauważyłam jakiegoś wysuszenia włosów czy innych problemów.
    Zalety:
    • Dobrze utrwala loki
    • Nie puszy
    • Dogaduje się z innymi kosmetykami stylizującymi np. żel
    • Wydajny
    Wady:
    • Isopropyl alcohol w składzie
  • 25 maja 2021 o 21:08
    BARDZO DOBRY KREM DO KRĘCONYCH I FALOWANYCH WŁOSÓW....
    Boots Curl firmy Boots kupiłam z ciekawości po przeczytaniu pozytywnych recenzji na jego temat. Produkt bardzo ciekawy, nie zawiera silikonów, parabenów, SLS. W składzie znajdziemy emolienty, filtr UV, 2 antystatyki, polimery oraz konserwanty. Krem znajduje się w odkręcanym słoiczku które jest plastikowe i przezroczyste o pojemności 250 ml. Konsystencja bardzo gęsta koloru lekko różowego. Zapach jest ładny, trochę chemiczny. Po uzyciu kremu wlosy są miękkie w dotyku, ładnie zdyscyplinowane,podkreślony jest skret, nie puszą się. Dobrze sprawdził się w reanimacji moich włosów nawet 3 dni pod rząd, niestety użyty w nadmiarze obciąza wlosy i daje lekki przyklap. Cena dość wysoka, więc ja szukalam jakiegoś zamiennika co daje podobne efekty a nawet i lepsze i znalazłam krem Curl La La, który jest lepszy dla moich włosów. Produkt zgodny z CG
    Wady:
    • trudno dostępny
    FIGA99
    12 sierpnia 2020 o 10:08
    dobry i ładny skręt włosów
    jest to na prawdę tani a serio dobry produkt jeżeli włosy chcą się kręcić. myślę, że jeżeli widzi się takie preferencje włosów i chce się zobaczyć co z tego wyjdzie to te 10 złotych nie będzie tragedią jeżeli chce się nawet wypróbować. Jak dla mnie jest to kosmetyk jak na taką cenę niesamowicie przydatny . kolor i zapach kwestia względna, ale trzeba przyznać, że wygląda też uroczo :) z minusów można wymienić w sumie sklejenie się włosów, nie można go dostać tak od ręki no i jednak no wiadomo, to jest kosmetyk na początek drogi, a nie jakiś wybitny kosmetyk.