|
|
#3031 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część VIII
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ;/
|
|
#3033 |
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie :p
![]() Kicia sika jak wodospad, duze ilosci, ona tez duzo pije i bardzo lubi mokra karme. U mlodego jest gorzej, taka wielkosc sliwki bym powiedziala i pic nie lubi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3035 | ||
|
|
Cytat:
On nie zna wstydu ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Najśmieszniejsze jest to, że jak dałam im trawę do jedzenia to nie ruszyły Koty...
|
|
#3036 |
|
KOTerator
|
--------- Co Wy to chcecie, nową cześć dzisiaj założyć, ledwo nadrobiłam .
|
|
|
|
#3037 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja się przyznaję, że czytam posty wybiórczo bo co pójdę do pracy to tyle nastukane, że nie ogarniam.
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Ja także baaardzo rozcieńczam mokre. Dostaje raz dziennie na śniadanie. Plus suche i woda w miseczce. I surowe mięso często.
W efekcie sika kilka razy dziennie (3-4), czasem są to siuśki wielkości nektarynki, czasem średniego jabłka.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
|
|
|
#3039 | |
|
|
Cytat:
Pijawki też są pożyteczne ![]() Szkoda, babcia była do nich bardzo przywiązana
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
biorąc pod uwagę oficjalne imię Burego, to to zdanie można różnie interpretować
![]() uf, nie ma nic gorszego niż poranna kolejka do łazienki
|
#3041 |
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
A co w tym dziwnego?
Nie mieszkam w jednorodzinnym. Ale sąsiedzi też wyjeżdżają, więc własciwie dom będzie pusty. Nie widze problemu. Wyjeżdżamy co roku ![]() Cytat:
![]() Będę jeszcze pytać znajomych, sąsiadów z ulicy.... a w ostateczności poszukam pettsittera - takich się mnóstwo ogłasza, tyle że ja nikogo takiego nie znam osobiście i nie wiem czy ktoś na prawdę potrafi sie zając kotem. Wolałabym nie wyjeżdżać. No ale nie mogę teraz tego zmienić. Dlatego szukam jakiegoś rozsądnego rozwiązania. Cytat:
Cytat:
Do kwiatów wystarczy, że przyjdzie ktoś raz na tydzień.Ale do kota trzeba przychodzić rano i wieczorem. Kot nie jest wypłoszem, więc nie powinien miec z tym problemu. Jemu będzie tylko ważne, żeby dostac jeść Będę jeszcze pytać po znajomych. Może akurat będę miała to szczęście i jednak ktoś się zgodzi/ będzie miał możliwość mi pomóc, nawet odpłatnie. A jak nie, to petsitter. Myślę, że zabranie kota ze sobą, to jednak nie jest dobry pomysł. Dziś sprawdziłam trasę i wyszło, że mamy 1800km do przejechania. Będziemy musieli na pewno zatrzymac sie po drodze w jakimś hotelu, bo nawet zmieniając się za kierownicą nie wytrzymamy takiej długiej trasy. A kot męczyłby się jeszcze bardziej. Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi i sugestie. A tymczasem przedstawiam wam mojego Rambo ![]() Rambo we wrześniu skończył rok. Jest wykastrowany. Jest niesamowitym pieszczochem, głodomorem i śpiochem. Ma niesamowite pokłady cierpliwości. Mam troje dzieci, a kot całkiem dobrze sobie z nimi radzi
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2014-02-24 o 21:54 |
|||
|
|
|
#3043 |
|
Nie depcze krokusów
|
Myślę, że nadużywa Bacardi...
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo, jaki fajny grzejniczek na plecki
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
O taaakkk
Tu na zdjęciu akurat wtula się w plecy mojego najmłodszego synka. Nieraz muszą się 'bić' o miejsce w łóżku. Np. przychoidze do sypialni i chcę kłąść dziecko, patrzę, a tam zajęte Biorę kota na ręce i chcę przełożyć w inne miejsce, to się skubaniec trzyma pazurami i nie da się przenieść Ogólnie to bardzo kochany i rozkoszny kot. Mamy go od czerwca i pokochaliśmy go od pierwszego wejrzenia. Właściwe nie był planowany, ale jakoś tak wyszło. Nie umiałam odmówić gdy go zobaczyłam Dlatego tym bardziej ciężko mi jest się z nim rozstać. No i tym bardziej zależy mi na jak najlepszym rozwiązaniu mojego problemu. Do lipca mam jeszcze kilka miesięcy, więc mam nadzieję, że znajdę rozwiązanie. |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to jeszcze nieudana kopia, bo ma bure plecy! |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to kopia? A może twój to kopia mojego ![]() A jakie plecki ma twój kociak? Mój Rambo ma plecy buro-rudawe. Miałam jeszcze jedną koteczkę, ale miał mniej białego, a więcej pręgowanej burości A nosek miała z czarną obwódką. Miałam też dwie rude koteczki. A jeszcze wcześniej miałam niebieskiego brytyjczyka. Ale Rambo jest najcudowniejszy. |
|
|
|
|
#3048 |
|
Nie depcze krokusów
|
Najpiękniejsza!
|
|
#3049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie zanosi się na przeprowadzkę do ich miasta, więc tak będziemy jeździć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Analiza karmy: białko surowe 10,0%, tłuszcz surowy 5,5%, popiół surowy 2,5%, włókno surowe 0,1%, wilgotność 81,5%. Dodatki dietetyczne: witamina A 2000 IU, witamina D3 200 IU, witamina E 20 mg, tauryna 220 mg, cynk (jako siarczan cynku jednowodny) 5,7 mg, mangan (jako siarczan manganu (II), jednowodny) 1,4 mg, jog (jako jodan wapnia, bezwodny) 0,1 mg, miedź (jako aminokwasowy chelat miedzi, hydrat) 0,5 mg. Dodatki technologiczne: guma kasja 2700 mg Florki karmię dobrą karmą, ale jestem zawsze ciekawa co jest dostępnego w sklepach, bo można znaleźć perełki, choć się człowiek nie spodziewa.
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Moja Luska ma siersc jakby oleista czasem sie sama jakby...rozwarstwia wet nie zauwazyl nic zlego
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|
|
|
#3052 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
To niezły biznes zrobiłaś
![]() Rzekłabym: nic nowego na tym wątku A kotka rzeczywiście urocza, kocurek oczywiście też
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w końcu ile masz teraz kotów? |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
cat lady
|
wasze koty wszystkie maja microchipy?
chcialam sie jeszcze wstrzymac do czerwca ale musialam sie wczoraj za kotem na drzewo wdrapac, zeby mu smycz od szelek odpiac (zaczepil sie karabinczyk o galazke) i tak zlazil sam, i juz lekki schiz ze zwieje. a i z szelek mu sie juz zdarzylo wyjsc kiedys ![]() grawerowana adresowke juz zamowilam, przyczepie do szelek, chociaz sie zastanawiam na obrozka (oczywiscie z rozciagliwym panelem), ktora mialby nosic zawsze, tez z adresowka. ale wiadomo, ze kot to kot i nie wszystko bedzie chcial nosic
|
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Tak wyszlo, ze mialm ciezko tydzien, odcielo mnie od netu na prawie caly tydzien, ale wracam, nie, zeby bylo, ze boje sie krytyki. Zawsze szanuje, jak ktos mi zwraca uwage na bledy, bo wiem, ze je popelniam. Ale czemu zaraz zarzucac zla wole? Zauwazylam, ze Leos da sie poglaskac prawie wszedzie - poza brzuszkiem. Czyli - uczymy sie siebie. To wszysto zajmuje czas. To nie jest tak hop i wiem wszystko. Leos zrobi wszystko, zeby go miziac miedzy uszami, albo po szyi. Ostatnio usiadl mi na twarzy.... (tak bardziej plecami, niz "okiem saurona").... Ale za kazdym razem jak sie zmierza do brzuszka - gryzie. Zaobserwowalam, przekazalam reszcie rodziny. Pamietajmy, ze to jest najpewniej kotek po przejsciach i ze ja, jako wciaz poczatkujaca kociara moge sobie nie dac rady. Ale sie nie poddaje. Ostatnio spali z Kitka tak splatani, ze nie bylo wiadomo czyja lapka jest czyja. To im dobrze robi. Lubia sie, kochaja sie. Ja tylko musze sie do nich dostosowac. Tylko musze wiedziec jak. Kitka wygryzla minimalny kawalek ogonka - czy to znaczy, ze to znowwu wraca? Nie mam nowch zdjec.... Malla pamietasz, jak pisalas, ze moja Kita moze byc przykladem nienakolanowego kota, ktory magle sie zmienia? Ona kocha ten fotel, ten komputerowy, tam, gdzie moj TZ ja mizial. I ja wciaz twierdze, ze ona wchodzac tam i pyrgajac go pod pacha mowi mu "wypad z mojego miejsca", a potem "no jak juz tu jestes, to sie przytule" - bo ktkolwiek tam siedzi, to Kitka kocha ![]() Sylwia, Kitka ma micro, Leos jeszcze nie, bedzie mial przy akkcji RSPCA. Tak, mozna mi zarzucac, ze biore za darmo, ale jak mnie nie stac, to wole sie zainteresowac i zrobic za darmo, niz sie nie interesowac i nie zabezpieczyc wcale.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2014-02-25 o 03:49 |
|
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
Koty - część VIII
Wieści z pola bitwy - byliśmy dzisiaj z rudym u nowego weta. Tesla dostał lek przeciwzapalny i rozkurczowy, mam pobrać jeszcze raz mocz, będzie też robione usg. Zalecono mi podawanie mokrego jedzenia, postawienie drugiej miski z wodą z dala od tej z karmą oraz zejście z Uroseptu. Mamy jeszcze przychodzić przez kilka dni, żeby wszystko do końca zaleczyć i dojść przyczyny. Rzeczywiście, weterynarz podejrzewa SUK, ale póki co chce wykluczyć wszystkie opcje, bo być może problemem jest i pęcherz, i głowa. Jeśli to faktycznie ta choroba - jest może ktoś na forum, kto ma kota z takim problemem i chciałby podzielić się doświadczeniem?
Cieszy mnie bardzo, że kot jest spokojny, a przy tym nie otępiały - po kroplówkach u poprzedniego weta potrafił siedzieć nieruchomo za kanapą i patrzeć się w jeden punkt przez godzinę… A przy okazji - oto i sam zainteresowany, jaśnie pan Tesla na swoim ulubionym, maskującym fotelu :P Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2014-02-25 o 04:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Nie mieszkam w jednorodzinnym. Ale sąsiedzi też wyjeżdżają, więc własciwie dom będzie pusty. Nie widze problemu. Wyjeżdżamy co roku
klucz zawsze u sasiadow/rodziny. Takie niepisane prawo w naszej rodzinie