Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 23:15   #1381
positive rebel
Rozeznanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Imienniczko, ma być I serce, a w nim 27.09.2014 W taki jak na załacnziku tylko inne litery i data Dziękuję!
Proszę
Stary 2014-02-24, 23:15   #1382
iza1336
Raczkowanie

Jesteście najlepsze! <3 Uciekam spać! Dziękuję za słowa otuchy! Jesteście niezawodne!
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:48   #1383
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Co o tym myślicie? Robicie w ogóle jakieś podziękowania?
Mnie te magnesy jakoś szczególnie nie zachwycają.
Ale my też planujemy być może dziwne dla kogoś podziękowania-świece z wosku pszczelego, czyli coś jako "pamiątkę z Bieszczad". Mój TŻ stamtąd pochodzi i pierwsze plany ślubne to był ślub tam...

Tylko z nieco innym wzorem-też kwiatowym.

Zapakowane z kartką z opisem działania
Cytat:
Spalają się bezdymowo pozostawiając w pomieszczeniu delikatny zapach miodu i propolisu. Wydzielane z płomienia świecy woskowej ujemne jony oczyszczają powietrze łagodząc dolegliwości nieżytu górnych dróg oddechowych, chorób płuc, astmy, alergii, kataru.

Jony ujemnie stabilizują ciśnienie krwi, podnosząc wydajność organizmu, zdolność zapamiętywania oraz obniżają czas reakcji. Palenie świec woskowych unieszkodliwia działanie promieniowania pochodzącego od komputera, telewizora i urządzeń elektrycznych. Wytrąca metale ciężkie z powietrza oraz likwiduje przykry zapach dymu tytoniowego.
Płomień świecy woskowej działa również oczyszczająco na sfery duchowe. Powoduje przepływ dobrej energii, uspokaja nerwy i wycisza emocje. Zaleca się zapalić świece woskowe 15-60 minut dziennie przy stole w porze obiadowej lub przy spotkaniach rodzinnych.

Leczniczo: w pomieszczeniu w którym się śpi przed snem pomieszczenie wywietrzyć, szczelnie zamknąć i zapalić świece na czas od 10 - 20 minut, zdmuchnąć płomień świecy tak żeby biały dym ulatniający się z knota uchodził do zniknięcia. Naturalny wosk pszczeli w postaci świec czy figurek niepalący się jonizuje powietrze.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Dzielnie Was podczytywałam cały dzień, ale albo haftowałam (14/40...), albo spałam w aucie, albo się stresowałam wizytą u fizjoterapuety.
Także serdecznie gratuluję załatwienia spraw, zwłaszcza sukni, bo same urocze się tutaj pojawiły ostatnio

Na szczęście wizyta nie była tak bolesna jak zazwyczaj (dobrze, że jestem u tego faceta raz na 2 miesiące, bo inaczej bym była jednym wielkim siniakiem) i powiedział bardzo pozytywną rzecz- mimo mojego pokrzywienia i przykurczów on nie widzi jakichś przeciwwskazań ciążowych, ba, nawet naturalny poród(a phi, nie ma tak dobrze ). Jedynie mam intensywnie ćwiczyć wciąż i wciąż, a w ciąży będę musiała a siebie uważać i prawdopodobnie leżeć 3 trymestr, ale generalnie możemy myśleć o swoim maluchu . Nawet nie wiecie, jaka ulga, że to usłyszałam, bo już sobie świrowałam trochę ostatnio, że nie będziemy mogli mieć swoich dzieci
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2014-02-24 o 23:37
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 23:49   #1384
wenedka
Zakorzenienie

Haha

Swiadek Tz bierze slub za 18 miesiecy, a za tydzien ma przymiarke garnituru
A Tz 4 mies przed garnituru nie ma
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 01:03   #1385
Atomoowka
Wtajemniczenie

Iza patrząc na auto to cud ze TZ towi nic nie jest. Miał szczęście chłopak.
A tate no cóż olej i tyle.

KaEs lece do klubu zobaczyć foty.

Lin cudne wieści od lekarza. Po ślubie będziecie się starać.

Hihihi no to jak tak to z chęcią przygarnę ten krótki

Wenedka u Nas 2,5 msc do ślubu a TŻ nie ma świadka. No to są chłopy.

Lece spać, tv mi padło nie ma co ogladać.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-02-25 o 01:04
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 01:16   #1386
cornflower_girl
Zakorzenienie

Magheru Czarna mucha to dobry wybór Co do menadżerki - myślałam, że tylko moja tak ma Jakby co, mam u siebie na dysku szkic takiej umowy (bardziej zaawansowanej niż przedwstępna) - jakbyś chciała, to odezwij się na priv.
Podoba mi się podejście Twojego mężczyzny

hihihi Dziękuję Cały czas się zastanawiam z jakiego tiulu zamówić. A ten welonowy wygląda ślicznie.

ewaden 17 guzików Mam nadzieję, że ubierające Cię osoby dadzą radę.

Kaes Gratuluję obrączek

swiat-katarzyny Świetne wieszaczki

lexie Z okładki zaproszenia wyglądają bardzo fajnie. Eleganckie i z klasą Magnesy do mnie nie przemawiają - nie wszystkim mogą się tak spodobać, jak Wam. Myślimy o ciastach i trochę po ślubie o podziękowaniach ze zdjęciami/filmem z wesela (jak tylko je dostaniemy).

mimi Ale Wam się udało z dekoratorką sali - mam nadzieję, że efekt końcowy będzie oszałamiający

springtime Zapowiadają się super - podoba mi się wybrany przez Ciebie papier, kolorystyka. Fakt, kokardka się nie mieści i to trochę psuje całość efektu. Możesz popróbować z płaską kokardką lub wyciąć w górnej części koperty takie kółko, przez które kokarda będzie wystawać.

mysza Na modelce wygląda na bardzo widowiskową - na pewno na gościach zrobisz ogromne wrażenie. A jak leży na Tobie?

iza Strasznie mi przykro z powodu natłoku nieprzyjemnych wydarzeń. Z tatą - smutna sprawa, podejrzewam jak możesz się czuć. Dobrze, że Twojemu TŻ-towi nic się nie stało

A ten napis z plexi widziałam na etsy, jakiś specjalnie drogi nie był (do 150 zł). Planuję zrobić coś w tym guście u nas - jak znajdę jakiegoś dobrego wykonawcę, mogę Ci dać znać

Linaewen Świetny pomysł na podziękowanie - ja bym się bardzo z takiego prezentu ucieszyła I gratuluję dobrych wieści - dobrego fizjoterapeuty też

Atomooowka Mam nadzieję, że Twój TŻ wybierze w końcu świadka. Fakt, czasu mało, ale nie ma tragedii.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 06:48   #1387
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Haha

My będziemy szukać w kwietniu a jaki kolor planujecie?
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

lexie Z okładki zaproszenia wyglądają bardzo fajnie. Eleganckie i z klasą Magnesy do mnie nie przemawiają - nie wszystkim mogą się tak spodobać, jak Wam. Myślimy o ciastach i trochę po ślubie o podziękowaniach ze zdjęciami/filmem z wesela (jak tylko je dostaniemy).
Mi też do końca się to nie widzi, tak zapytałam z ciekawości czy któraś z Was stosuje takie podziękowania My na pewno będziemy dawać ciasto i wódkę.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:08   #1388
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha

Żartujesz sobie??? Ludzie to mają...

Witam sie z pracy tak w ogóle... Jeszcze "tylko" 7 h i do domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:18   #1389
enzunio
BAN stały

Witam się kolejny dzień chora...

Iza dobrze, że Tz nic poważnego się nie stało .
A tatą się nie przejmuj, lepiej by takich osób nie było w dniu wesela.

Z pozytywów: 3 marca mam próbny makijaż!!!!

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:26   #1390
alloffkowa
Zakorzenienie

Iza trzymaj sie a tata sie nir przejmuj, nie warto, ja swojego skreśliłam ze swojego życia..

Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-02-25, 07:50   #1391
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam z rana!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Wczorajszy hit mojej tesciowej: "ale Wy to zapraszajcie samych bogatych gosci, zeby wam sie zwrocilo. Jak zaprosicie znajomych to oni zrzuca sie w 5pwr na jakies gowniane zelazko, a wy wydacie na nich 2000 zl" boże, co za kobieta
OMG, ale ma kobieta podejście

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Hej, zapomniałam, że miałam napisać czy w USC wymagają dokumentów do odebrania zaświadczenia o braku okoliczności wykluczających małżeństwo. Otóż nie. Osoby które urodziły się w mieście, w którym biorą ślub do USC zabierają tylko dowód osobisty i kasę.
To wystarczy, żeby dostać zaświadczenie.
To super

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
właśnie mi kumpela oznajmiła, ze na panienski wyjedzamy na 3 dni nad jezioro mega sie ciesze! 3dniowy panienski - czujecie to?

kupilam dziś biale wieszaki satynowe 3 sztuki za 7 zł

kolejna rzecz z głowy
Szykuje się grubsza impreza
Przypomniałaś mi że miałam zrobić wieszak na suknię!

Mimi bardzo fajna oferta na deko

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zamawiając zaproszenia natknęłam się na takie magnesy jako podziękowanie dla gości: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=12
Co o tym myślicie? Robicie w ogóle jakieś podziękowania?
My w ramach podziękowań dajemy paczki z ciastem. Jestem przeciwna wszelkiego rodzaju kurzpłapom - gdybym dostała taki magnes/figurkę czy coś jeszcze innego to najpierw poszłoby to na dno szuflady a potem do kosza; jak dla mnie szkoda kasy.

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Mam zrobione próbne, oczywiście są do dopieszczenia, równego przycięcia itd. Co myślicie? Zdjęcia robione na szybko. Mam problem z zapakowaniem zaproszenia do koperty, ponieważ przeszkadza mi kokarda.
Baaardzo ładne!

Iza - oBoże! To cud że nic nie stało się TŻ! Czołówka z tirem to nie przelewki!
Co do ojca.... szkoda że nie potrafi swojej dumy wsadzić do kieszeni i cieszyć się Twoim szczęściem...

Lin świetna wiadomość

Cytat:
O kurde, trochę za wczesnie jak dla mnie - przez półtora roku coś w sylwetce może się przecież zmienić
Stary 2014-02-25, 08:20   #1392
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Iza, auto na zdjęciu wygląda paskudnie, dobrze, że tż jest cały i zdrowy

Znalazłam w moim mieście jeszcze dwie florystki, muszę do nich napisać o kosztorys, bo przez te 3-4 tys to myślałam, że tż na zawał zejdzie
Mam umówioną nieplanowaną wcześniej przymiarkę sukni na 8 marca, nie mogę się doczekać
Kończę kawę i wracam do pracy, dziś ogień niesamowity...
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:23   #1393
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Haha

Ja nie do końca rozumiem po co taki pośpiech... Rozumiem, gdy na rok, dwa lata wcześniej rezerwuje się zespół, salę czy fotografa. Ale garnitur? Czy sukienkę? Przecież sylwetka przez półtora roku może się zmienić... (Albo zmienimy koncepcję wyglądu i zamiast księżniczki zapragniemy coś w stylu boho). Ja nie twierdzę, że powinno się zostawiać te sprawy na ostatnią chwilę, ale dla mnie przygotowania do ślubu to sama radość i nie chciałabym kupować wszystkiego na rok wcześniej, tak jakby był to przykry obowiązek, który trzeba odbębnić i mieć spokój. Nie wiem, czy mnie rozumiecie, ale ja mam aktualnie 3 miesiące do ślubu i co chwilkę sobie coś dokupujemy - a to bieliznę ślubną, a to biżuterię, itp. I to jest super frajda Nie wiem czy miałabym taka radochę, gdybym wszystko kupiła rok wcześniej i teraz tylko siedziała i czekała na ślub. Ale może to tylko moje zdanie i są osoby, dla których zakup np. pończoch 3 miesiące przed ślubem to stanowczo za późno
Stary 2014-02-25, 08:24   #1394
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po udanym weekendzie, przyszedł czas na cholerny poniedziałek

po 1! Ojciec powiedział, że nie będzie Go na ślubie, ani nie dostaniemy błogosławieństwa od niego.
po 2! Tż maił wypadek zderzenie czołowe z tirem z jego winy, ale na szczęście nic mu się nie stało. W załączniku auto...

Nie mam na nic sił dzisiaj! Wybaczcie

Witam nową PMkę

masakrycznie wygląda auto ale dobrze ze nic mu się nie stało
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:25   #1395
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Ja nie do końca rozumiem po co taki pośpiech... Rozumiem, gdy na rok, dwa lata wcześniej rezerwuje się zespół, salę czy fotografa. Ale garnitur? Czy sukienkę? Przecież sylwetka przez półtora roku może się zmienić... (Albo zmienimy koncepcję wyglądu i zamiast księżniczki zapragniemy coś w stylu boho). Ja nie twierdzę, że powinno się zostawiać te sprawy na ostatnią chwilę, ale dla mnie przygotowania do ślubu to sama radość i nie chciałabym kupować wszystkiego na rok wcześniej, tak jakby był to przykry obowiązek, który trzeba odbębnić i mieć spokój. Nie wiem, czy mnie rozumiecie, ale ja mam aktualnie 3 miesiące do ślubu i co chwilkę sobie coś dokupujemy - a to bieliznę ślubną, a to biżuterię, itp. I to jest super frajda Nie wiem czy miałabym taka radochę, gdybym wszystko kupiła rok wcześniej i teraz tylko siedziała i czekała na ślub. Ale może to tylko moje zdanie i są osoby, dla których zakup np. pończoch 3 miesiące przed ślubem to stanowczo za późno
Popieram w 100 %

Oliwka 21.07.2016
Stary 2014-02-25, 08:27   #1396
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Lin cudne wieści od lekarza. Po ślubie będziecie się starać.
No, tak po pierwszej rocznicy

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Linaewen Świetny pomysł na podziękowanie - ja bym się bardzo z takiego prezentu ucieszyła I gratuluję dobrych wieści - dobrego fizjoterapeuty też
Teściowa jak usłyszała to tych świeczkach to mało na zawał nie padła-"ale jak to świecie,tam będą starsi ludzie! Poczują się, że ich już na cmentarz wysyłacie..."
Dobry fizjo to rzadkość, kilka lat szukałam. Jednego mam na miejscu, drugiego w Poznaniu i współpracują razem

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
OMG, ale ma kobieta podejście
(...)
Lin świetna wiadomość
Moja mama cały czas nam powtarza-"macie na liście tylu znajomych, że nie liczcie na wielkie pieniądze. Myśmy też tak mieli i każdy dał ile mógł, a w tym wieku to mało można". No to będzie mało, trudno...

Od wczoraj latam nad ziemią ze szczęścia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-02-25, 08:36   #1397
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
kupiłam suknię na rok przed ślubem i sylwetka choć bardzo ciężko pracuje nad przytyciem nie chce się zmienić... przecież miary zdejmują z Ciebie na np. pół roku przed ślubem, więc sylwetka może się zmieniać

ja sobie myślę tak - chcą kupić 18 miesięcy wcześniej garnitur - niech kupują co nam do tego?

my co prawda garnitur kupimy dopiero miesiąc przed ślubem, ale nie razi mnie gdyby ktoś kupuje znacznie wcześniej

sukni szukałam wcześniej z wielu powodów - byłam wówczas bezrobotną, tuż po studiach - miałam na to czas teraz trudno byłoby mi obskoczyć salony... w weekendy zazwyczaj człowiek woli inne zajęcia niż jeżdzenie po salonach Dla mnie akurat wybór sukni to nic przyjemnego źle to wspominam

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:38   #1398
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Od wczoraj latam nad ziemią ze szczęścia
?

Witam się chora nie wiem co mi jest ale całe gardło mam zawalone białym nalotem, z nosa schodzi syf, próbowałam się leczyć jakimiś lekami co mam w domu ale średnio mi to wychodzi. Nie wiem czy nie trzeba będzie do lekarza się zapisać

Iza całe szczęście że Twój TZ jest cały! Auto rzecz nabyta, ważne, ze jemu się nic nie stało a tatą się nie przejmuj, będzie tego żałował! A w tym dniu będzie mnóstwo innych, z którymi się będziesz mogła cieszyć

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:42   #1399
justynkie
Wtajemniczenie

Iza przykro mi z powodu taty
Dobrze że TŻ nic się nie stało, miał mega szczęście!

Mam problem z muchą. Ta którą zamówiłam nie do końca mi leży. Materiał się błyszczy, przez co mucha mieni się na różne odcienie pomarańczu i to mi się nie podoba. Pod światło nie jest w ogóle pomarańczowa...
Szukam innej ale jest to utrudnione bo TŻ nie chce zwykłej pomarańczowej muchy z białe kropki.
Stylizację mamy na lata 60 - grochy i kolor pomarańczowy.
Czy ta mucha pasuje do tej koncepcji? Nie jest zbyt ekstrawagancka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.554175930_k6ka.jpg (31,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.554176000_dp80 (1).jpg (36,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2014-02-25 o 08:46
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:43   #1400
kasia1201
Rozeznanie

Pysia masz teściową jak z kawałów ;-) moja też wydziwia. Powiedziała nawet że na wesele przyjadą goście z ich rodziny co więcej kasy mają i ich stać a po weselu mam z Tż pojechać w jego rodzinne strony (550 km) na przyjęcie dla " biedniejszych " które ona chce zorganizować :-B Tż powiedział że że mną pogada a ja... odmówiłam. Na weselu kto chce to będzie, nie będę organizowała kilku imprez dla wszystkich członków rodziny w różnych stronach kraju. Z mojej rodziny też może kogoś nie być i co? Mam specjalnie jechać do nich i robić tam 2 imprezę???? No ręce opadają!!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:47   #1401
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Takie kupowanie rok-dwa przed ślubem pozwala rozłożyć koszty, co ja doskonale rozumiem. Ciężej wyskoczyć nagle z 5 tysięcy niż dwa ray po 2,5. Może oczywiście pieniądze odkładać i potem razem nagle wydawać, ale odłożone pieniądze mają to do siebie, że w krytycznej sytuacji trzeba je czasem nagle wyciągnąć z konta. A i są ludzie którym sylwetka się nie zmienia-mój TŻ spokojnie jest w stanie nosić jeszcze spodnie i koszulki z gimanzjum(już tylko jak stroje robocze, bo są zniszczone, ale spokojnie się mieści).

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
?
Wczoraj usłyszałam od mojego fizjo, że mimo problemów z mięśniami nie ma przeciwwskazań do ciąży A że moje problemy to dolna część pleców i miednica to sobie już chyba od pół roku wkręcałam, że takowe będą.
Stary 2014-02-25, 08:50   #1402
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
przyszły mi welony z butterfly, są śliczne! cieniutkie, z fajnego tiulu krótki w sam raz a długi - 3m, jest faktycznie długaśny
śliczne

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
nasze zaproszenia
jutro jadą do Niemiec i do Anglii
wyglądają jak kupione!

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

właśnie mi kumpela oznajmiła, ze na panienski wyjedzamy na 3 dni nad jezioro mega sie ciesze! 3dniowy panienski - czujecie to?
rany, ale będzie impreza!! wieszaki śliczne są

Cytat:
Mam zrobione próbne, oczywiście są do dopieszczenia, równego przycięcia itd. Co myślicie? Zdjęcia robione na szybko. Mam problem z zapakowaniem zaproszenia do koperty, ponieważ przeszkadza mi kokarda.
no i kolejne, które nie wyglądają na diy

iza przykro mi z powodu taty, ale całe szczęście, że Tż nic się nie stało!

kwietniówki zostało 60 dni!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:00   #1403
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Dziewczyny z 13.09 - 200 DDŚ

Stary 2014-02-25, 09:00   #1404
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Są piękne !!
Bardzo poodba mi się rozłożeniue tekstu w środku !
A z tą kopertą, tak jak pisała positive rebel - zrobić dziurkę.

Cytat:
Mnie te magnesy jakoś szczególnie nie zachwycają.
Ale my też planujemy być może dziwne dla kogoś podziękowania-świece z wosku pszczelego, czyli coś jako "pamiątkę z Bieszczad". Mój TŻ stamtąd pochodzi i pierwsze plany ślubne to był ślub tam...

Nawet nie wiecie, jaka ulga, że to usłyszałam, bo już sobie świrowałam trochę ostatnio, że nie będziemy mogli mieć swoich dzieci
Te podziękowania w tej formie, to świetna sprawa ! Tym bardziej, że wpisuje się to w klimat wesela
Bardzo dobra wiadomość, że spokojnie będziecie mogli mieć dzidzie !!!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mam problem z muchą. Ta którą zamówiłam nie do końca mi leży. Materiał się błyszczy, przez co mucha mieni się na różne odcienie pomarańczu i to mi się nie podoba. Pod światło nie jest w ogóle pomarańczowa...
Szukam innej ale jest to utrudnione bo TŻ nie chce zwykłej pomarańczowej muchy z białe kropki.
Jak mam być szczera, to wydaje mi się, że nie pasuje do tej stylizacji. Wygląda mi ona na bardziej elegancką , współczesną. Ten wzór taki jest. Szkoda, że taka jest na żywo
Pasowałaby super z matowego materiału, naprawdę pomarańczowa w te białe grochy. Trudno taką zdobyć?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:02   #1405
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj usłyszałam od mojego fizjo, że mimo problemów z mięśniami nie ma przeciwwskazań do ciąży A że moje problemy to dolna część pleców i miednica to sobie już chyba od pół roku wkręcałam, że takowe będą.
czasem człowiek podświadomie niepotrzebnej paniki narobi
cieszę sie, że wszystko po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość

kwietniówki zostało 60 dni!
wiem, jutro będzie równo 2 miesiące

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:05   #1406
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
kupiłam suknię na rok przed ślubem i sylwetka choć bardzo ciężko pracuje nad przytyciem nie chce się zmienić... przecież miary zdejmują z Ciebie na np. pół roku przed ślubem, więc sylwetka może się zmieniać

ja sobie myślę tak - chcą kupić 18 miesięcy wcześniej garnitur - niech kupują co nam do tego?

my co prawda garnitur kupimy dopiero miesiąc przed ślubem, ale nie razi mnie gdyby ktoś kupuje znacznie wcześniej

sukni szukałam wcześniej z wielu powodów - byłam wówczas bezrobotną, tuż po studiach - miałam na to czas teraz trudno byłoby mi obskoczyć salony... w weekendy zazwyczaj człowiek woli inne zajęcia niż jeżdzenie po salonach Dla mnie akurat wybór sukni to nic przyjemnego źle to wspominam
Ależ oczywiście, że zakup wcześniej nie jest niczym nagannym, a jeśli nasza waga i wymiary są stałe to szanse są niewielkie, że cokolwiek zmieni się na rok przed ślubem

I twoja sytuacja, gdy wiedziałaś, że bliżej ślubu nie będziesz mieć czasu na szukanie sukni jest zupełnie zrozumiała Może zasugerowałam się moim Tżtem, który potrafi w ciągu pół roku schudnąć lub przytyć 10 kg i zakup garnituru dla niego rok wcześniej to duże ryzyko

Chodziło mi bardziej o to, że im bliżej ślubu, tym większą frajdę przynosi mi kupowanie ślubnych dodatków, czy załatwianie ślubnych spraw. Ale to oczywiście moje zdanie i nie krytykuję nikogo, kto woli załatwić te wszystkie rzeczy dużo wcześniej. Ja po prostu wiem, że kupowanie butów ślubnych czy krawata rok przed ślubem nie sprawiłoby mi takiej radochy jak teraz Choć pewnie gdybym trafiła na to forum dwa lata wcześniej, to wiedziałabym, żeby kupić wódkę przed podwyższeniem akcyzy - zakup jej w tym momencie akurat radochą nie jest
Stary 2014-02-25, 09:06   #1407
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jak mam być szczera, to wydaje mi się, że nie pasuje do tej stylizacji. Wygląda mi ona na bardziej elegancką , współczesną. Ten wzór taki jest. Szkoda, że taka jest na żywo
Pasowałaby super z matowego materiału, naprawdę pomarańczowa w te białe grochy. Trudno taką zdobyć?
Nie trudno ale jak napisałam, TŻ nie chce po prostu pomarańczowej w białe grochy. Ta którą kupiliśmy ma dosłownie kilka małych kropeczek, wrzucałam ją w weekend. Ale materiał do bani. Znalazłam kilka much fajnych które mu się podobały ale cena ok 150 zł... za dużo. Z tych tańszych podoba mu się tylko ta i powiedział że albo założy tą co mamy w domu albo kupimy taką która jemu będzie się podobać...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 09:07   #1408
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
czasem człowiek podświadomie niepotrzebnej paniki narobi
cieszę sie, że wszystko po Twojej myśli

wiem, jutro będzie równo 2 miesiące
Mama udatnie mi tą panikę podsycała... Wiem, że to z troski, ale efekt był jaki był...
Stary 2014-02-25, 09:12   #1409
enzunio
BAN stały

Cytat:
?

Witam się chora nie wiem co mi jest ale całe gardło mam zawalone białym nalotem, z nosa schodzi syf, próbowałam się leczyć jakimiś lekami co mam w domu ale średnio mi to wychodzi. Nie wiem czy nie trzeba będzie do lekarza się zapisać

Iza całe szczęście że Twój TZ jest cały! Auto rzecz nabyta, ważne, ze jemu się nic nie stało a tatą się nie przejmuj, będzie tego żałował! A w tym dniu będzie mnóstwo innych, z którymi się będziesz mogła cieszyć
Idź do lekarza, ja tak 10 dni przełaziłam zanim poszłam i teraz dopiero narobiłam sobie problemów... Muszę leżeć przez tydzień i co najgorsze... nie mogę się odzywać
Też mi się zaczęło od nalotu a teraz nie mam głosu, próbuję coś powiedzieć to mogę tylko szeptem

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Iza przykro mi z powodu taty
Dobrze że TŻ nic się nie stało, miał mega szczęście!

Ja wolałam tamtą szczerze mówiąc.
A może postawić na sam pomarańcz? Czy takiej też nie będzie chciał?
A co on proponuje? Bo pisałaś, że jakąś ma?
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:14   #1410
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:

Chodziło mi bardziej o to, że im bliżej ślubu, tym większą frajdę przynosi mi kupowanie ślubnych dodatków, czy załatwianie ślubnych spraw. Ale to oczywiście moje zdanie i nie krytykuję nikogo, kto woli załatwić te wszystkie rzeczy dużo wcześniej. Ja po prostu wiem, że kupowanie butów ślubnych czy krawata rok przed ślubem nie sprawiłoby mi takiej radochy jak teraz Choć pewnie gdybym trafiła na to forum dwa lata wcześniej, to wiedziałabym, żeby kupić wódkę przed podwyższeniem akcyzy - zakup jej w tym momencie akurat radochą nie jest
Kochana ja Cię całkowcie rozumiem ale zakup garnituru 18 miesięcy przed nie dyskwalifikuje z cieszenia się zakupionymi dodatkami przed samym ślubem o to mi chodzi że zapewne i tak wiele rzeczy zostaje na później, które pozwolą się cieszyć

ps. mój Tz kupuje miesiąc przed garniaka z tego samego powodu co Twój też waha mu się waga - różnica ok. 5 kg

my wódkę zakupiliśmy w listopadzie, już zdrożała 1,5
innych alkoholów nie zakupiliśmy i trochę żałujemy no ale trudno.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości