|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
dzień dobry
![]() Hania po tej wodzie spała prawie do 2. ale była tak głodna, że nie szło jej sprawdzić pieluszki jade dzisiaj zawieść dokmenty do becikowego |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
tez nie mogę się doczekać lata ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas jest już lepiej. Kupy są jak narazie codziennie, nawet po kilka razy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj śniło mi się, ze wygraliśmy w lotto i jakiś koleś przyniósł nam do domu 14 tysięcy :p przydałoby sie:d Co do słoiczków to ja tez będę kupowac warzywa i gotować, bo jakoś wole te warzywa iż słoiczek. Tak samo jak De nie ufam czemuś co może na polce tyle leżeć... Ale dynie niestety ze sloika ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Lineczka, nie mam pewności. Ale tak samo nie mam, że do słoiczków użyli bio. Poza tym w słoiczkach na pewno są konserwanty jakieś które umożliwiają tak długie stanie słoiczków. Pewne źródło to tylko własny lub zaprzyjaźniony ogródek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry dzisiaj Zuza zrobiła pobudkę o 3 z płaczem i jak się okazało na jedzenie, jakoś wcześnie. A na noc zjada 180 bez problemu, teraz nie wiem czy mam jej dawać normalnie 150 jak w dzień tak i na noc czy nie. Rybka super że postęp w kąpieli ![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Wczoraj mąż wrócił z pracy z bólem głowy, karku i kręgosłupa - okazało się, że to pierwsze oznaki przeziębienia i musi zostać tydzień w domu. Wiec teraz oprócz Zosi mam na głowie chorego męża. Nie chcę żeby przypadkiem ją zaraził więc cały czas zajmuje się nią tylko ja, a mąż ma zakaz podchodzenia na metr do Małej. ![]() Wczoraj dodatkowo ogarnął mnie wir pracy - wyprałam 2 duże pralki ciuchów, rozwiesiłam, wyprasowałam to co zalegało od tygodnia, wysprzątałam łazienkę. Przepraszam, że będę się mniej udzielać, ale postaram się być na bieżąco. Pozdrawiam Was serdecznie! Buziaki!
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z reszta.. to jest tak samo kontroweesyjny temat jak z karmieniem mm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Chyba każdy temat dotyczący dziecka jest kontrowersyjny :d
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
U nas sa markety z warzywami bio ale maja takie ceny ze masakra. Ja kupuje regionalne produkty, wiec nie musza byc transportowane i pryskane przed transportem. No i wspomagam sie wlasnym ogrodkiem ale to tyle co troche owocow, marchewka,buraczki, salata, troche ziemniakow itp. Sloiczki u nas zawsze byly tylko na podroz
![]() Ale Christian chory.Nadal goraczka. Biedny zle mu sie spi i oddycha. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2014-02-25 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz co, moze i od wody, póki co kupiłam tą ziaje smaruje od czwartku czyli prawie tydzień i jest poprawa. Wczoraj wieczorem po kąpieli troche mi znów sie tak mocno zaogniło, ale posmarowałam i dzisiaj tylko kilka plamek. Oczywiscie jak nie posmaruje to zaraz wszystko wychodzi ![]() Hipp w metalowych puszkach- ![]() A Co tam Majeczka już zajada, poza marchewką? ![]() Cytat:
![]() Po dzisiejszej nocce stwierdzam ze Kacpra budzą jakieś koszmary. Smoczek i ciiiiiii uspokaja. Cytat:
![]() Witam z rana ![]() Dzisiaj pobudka była po 4 ale to smok i tyle potem o 5 ale to już butla i o 6 pobudka. Obudziłam męża bo ja chciałam pospać a on na siłe próbował Kacpra uspac ![]() ![]() Sniło mi sie że dostałam zaproszeie do domii, ale nie miałam w czym jechać wiec ona wysłała miczerwoną sukienkę. Pojechalam z Kacprem i mieliśmy pakować małe ciuszki do domu samotnej matki. My pakowałyśmy a chłopcy to rozwalali ![]() U mnie w lidlu te warzywa BIO wcale na takie nie wyglądają...
![]() |
#700 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
U nas dzisiaj niestety smoczek i ciiii nie dał rady,a wcześniej jeszcze zasypiala tak do 4:30 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lineczka ja jak klikne na post to mam w opcjach View Web I pokazuje mi posta ze zdjeciem tak jakby w przegladarce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#703 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Moje dziecko chyba wraca do siebie już nie jest takim marudą jak ostatnio i nocki też już ok ![]() ![]() Jutro mamy drugie szczepienie i strach mnie obleciał ![]() ![]() A no i poznaliśmy sporo nowych smaków i o dziwo jak na razie wszystko smakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dziąsła za to swędzą przeokrutnie :/ rzuca się na wszystko żeby tylko pomemłać..
20.08.2005 ![]() 14.11.2013 nasz maluszek <3 ![]() 20.08.2014 ![]() 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-25 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa bio zazwyczaj wygladaja bardzo brzydko. Ostatnie ktore na "oki" bym do koszyka wrzuciła . Maja je jabłko , marchew I dynie , . Na ziemniaka ma "długie zeby" , wyczuje go nawet w najmniejszej ilosci zmieszane z marchwia czy dynie I zaraz odmawia jedzenia. Procz tego je jeszcze kleik ryzowy I kaszke mleczno- ryzowa. A Kacperek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#706 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Aha PAULINA - jakie masz butelki?
TT ma oczek z krzyzykiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#708 |
Zadomowienie
|
De dużo zdrówka dla Christiana. Co do łobuziaków - znam ten ból
![]() Starszemu na początku też dawaliśmy słoiczki, potem gotowałam sama zupki( moi teście mają gospodarstwo, więc warzywa mam od nich). Gorzej, że Kamilkowi tak posmakowały moje zupki , że słoiczki były be ![]() tak na marginesie - Was też rozbrajają te nazwy na etykietach? króliczek, cielęcinka, krupniczek, rosołek, ziemniaczki? ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dynia z ziemniakiem marchew i grucha. kleik- ból brzuszka a jabłko- zielone sluzowe kupki. samych ziemniaków nie.. ![]() Madzik- ale super ze sie rzekreca- ![]() my starsii i nic ![]() ![]()
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#711 | ||
Zakorzenienie
|
Dokladnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-25 o 08:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie ma. Mam wrazenie ze teraz dopiero jak je cos innego , to ma normalne kupki. Co prawda zamiast trzech jest jedna ale zawsze o stalej porze I bez problemu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#715 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w sumie w miarę - z pobudką o 5 na apu. Oj Córko, masz rację - każdy temat dotyczący dziecka jest kontrowersyjny ![]() Miss - dużo zdrówka dla męża ! Niunia - wszystko będzie dobrze ! Twój maluszek tu ma tyle kciuków i pozytywnych wibracji że inaczej być nie może ![]() De - zdrówka dla Christiana ! I zapomniałam co miałam dalej pisać ![]() Wogóle jakaś nietomna dziś jestem ![]()
#716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze tak robimy...na samo chlapanie,jest ryk,ale pomaga wkladanie od nozek,powoli... jeny,znow mala mi sie budzila w nocy,praktycznie co godzina! Niunia a ile glukozy daje sie na 90 ml?? bo juz chcialam sprobowac jak mala popoludniami domaga sie co chwila cyca.chyba pic jej sie chce,musze sprobowac Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- M.jak byl chory to zajmowal sie mala,ale nie calowal i nie nachylal sie za,bardzo. mala miala lekki katarek,ale mogla to zlapac tez wczesniej w sumie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wstałam nawet wyspana, maluchy zasnęly o 20, o 3 pobudka, potem o 7. Zostawiłam małą w łóżeczku, małego u nas w łóżku i sobie drzemią, a ja juz wstawiłam pranie, byłam po chleb, z psem, zjadłam sniadanie a teraz pije kawe ![]() TRrochę długo bedzie, jak ktos nie chce niech nie czyta ![]() Dzisiaj szczepienie brrr, aż się boje jak z mała i szyną sobie damy rade. W ogóle wczoraj bylismy z bliźniakami na rehabilitacji. Pierwszy raz. Z małym bo ta asymetria, z małą bo wiadomo szyna. I.... z małym asymetrie wyśmiali, że teraz z byle czym zajmuje sie głowę rehabilitantom i że rodzice wynajdują sobie problemy typu własnie asymetria. Z małą to jak zobaczyli szyne to w ogóle w szoku. Że krępuje to ruchy i najlepiej mam to zdjąć i jej w ogóle nie zakładać. No niestety nie przekonali mnie do tego, ufam ortopedzie. Pokazali na małym jak ćwiczyć z małą, bo nie chcielismy jej ściagać bucików. Pokazali jak nosić, jak trzymać maluchy, oczywiście wszystko do tej pory robilismy zle, żel nosiliśmy, zle, podnosiliśmy, ehhh człowiek sie cały czas uczy. W ogóle Pani doktor to wyglądała jak jakaś helga, hahah mój mąż stweirdził że to stara matrona ![]() ![]() ![]() ![]() I tak jestem dumna, że udało mi się tak pobudzić laktacje, że mogłabym dwójkę wykarmić, a że niestety ale to dziecko, nie przyjęło mleka mojego, to ja juz nic nie poradzę. Malutką karmię i się z tego cieszę ![]() ![]() Rybko- brawo za kąpiel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() nocka u nas w sumie spokojnie jedna pobudka na jedzenie i jedna "na odciąganie gila" jak to mówi mój małż. Byłyśmy wczoraj u lekarza, mamy zalecone inhalacje z soli fizjologicznej i kropelki do noska. Inhalacje bardzo jej się podobają ![]() Moja Natala wczoraj skończyła 2 miesiące ![]() ![]() Trele_Morele w Polsce z Hippa jest mleko mm w puszkach.
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przegladampit meza, a tam gdie pisze podpis platnika moje panienskie nazwisko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.