Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 06:06   #691
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

dzień dobry

Hania po tej wodzie spała prawie do 2. ale była tak głodna, że nie szło jej sprawdzić pieluszki

jade dzisiaj zawieść dokmenty do becikowego

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 06:45   #692
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja marchewke miałam swoją to ugotowałam i pomroziłam porcje. ale dyni swojej nie mam

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

mamy sukces, mam nadzieje ze na stałe

kapiel bez najmniejszego zająknięcia wrecz z usmiechem
: oklaski: mam nadzieje, ze Kacperkowi tak zostanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Doczytałam
I już nie wiem co i jak

NiuniaNawet tak nie mów,wszystko dobrze się skończy.My tutaj dopingujemy ostro Twoje i Nanusi dziecię.Nie może być inaczej.

Byłam dzisiaj w Lidlu zlukałam słoiczki i składy.Potem wróciłam do domu i oglądnełam te 3 które ostatnio dostałam.Składy ok.Oj będą mnie kusić żeby spróbować dac małemu.

A ja nie mogę doczekać sie lata i świeżej sałatki,rzodkiewki,szczyp ioru,pomidorów,ogórków.Mn iam.Prosto z działeczki.

W ramach akcji oszczędzanie zamiast sypkiego pudru nabyłam dzieciowy puder z Babydream-podobno dobry do matowienia.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Brawo Rybko a razcej KAcperku

tez nie mogę się doczekać lata ale tutaj targów nie ma

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
to bardzo duzo daje!dziecko nie ma szoku. my na przyklad powoli zanurzamy nozki a jak woda dotknie dupki to wtedy chlapiemy brzuszek zeby sie przyzwyczail do temp.

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
My też powoli zanurzamy, wtedy jest w miarę ok.

U nas jest już lepiej. Kupy są jak narazie codziennie, nawet po kilka razy wczoraj były 3!! Niestety przy bakach nadal jest bunt Ulka spi zazwyczaj całe noce, wczoraj zasnela sama w lozeczku ale kichnela dwa razy i się obudzila dałam jej mleka i zasnela. Sypia od około 22.30-7 i odpukać ma na razie taki rytm dnia plus kąpiel o 19 i spacer przed 14

Dzisiaj śniło mi się, ze wygraliśmy w lotto i jakiś koleś przyniósł nam do domu 14 tysięcy :p przydałoby sie:d

Co do słoiczków to ja tez będę kupowac warzywa i gotować, bo jakoś wole te warzywa iż słoiczek. Tak samo jak De nie ufam czemuś co może na polce tyle leżeć... Ale dynie niestety ze sloika
Stary 2014-02-25, 07:07   #693
Kociak85
Zadomowienie

Lineczka, nie mam pewności. Ale tak samo nie mam, że do słoiczków użyli bio. Poza tym w słoiczkach na pewno są konserwanty jakieś które umożliwiają tak długie stanie słoiczków. Pewne źródło to tylko własny lub zaprzyjaźniony ogródek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-25, 07:24   #694
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Majka jakaś nieswoja dziś...coś apetytu nie ma i opuściła jedno karmienie Około 18 miała drzemkę i o 19 miała jeść, więc zrobiłam jej butlę i jak tylko brałam w pozycji do karmienia to ryk...tylko na rączkach przodem do świata było ok co jakiś czas podawałam jej butlę ale efekt taki sam...wreszcie już mnie ręce bolały to ją odłożyłam na chwilę do łóżeczka i padła, obudziliśmy ją przed 22 i dopiero opędzlowała butlę ze smakiem.
Zmarnowałam dziś 4 butle mleka 2 przez kleiki (bo nawet jedna miarka kleiku zapchała smoczek), 1 co nie chciała zjeść i 1 jak się przebudziła po 20 z płaczem ale smok wystarczył i spała dalej.

Mąż kupił smoczki 3 i mam nadzieję, że przez nie przeleci ten kleik, bo jak nie to chyba łyżeczką podam
A czy te kaszki mleczno-ryżowe też tak zapychają smoczki? bardzo gęste są??

Jejciu musiał się męczyć bidulek z tak wysoką temperaturą, dobrze że udało się zbić

Lepsze takie niż żadne jest wiele wózków z taką kombinacją i się sprawdzają, więc pewnie i u Was będzie ok.

Ale ładnie to napisałaś - na pewno Wasi chłopcy czuwają
Kochana wysypiaj się, bo niedługo Cię czeka to samo
Biedna jesteś z tymi zastrzykami, ale jak mus to mus

Ja właśnie nie mam tu warzywek ze sprawdzonego źródła a w marketach to wiadomo co można kupić, dlatego te pierwsze 'posiłki' będą słoiczkowe a później wiosną i latem jak brzuszek będzie większy i mała dobrze przyswoi rozszerzenie diety bedę jej gotować sama. Raz wvtygodniu jes u nas taki mały ryneczek i rolnicy sprzedają swoje zbiory to może tam się będę zaopatrywać

i niech tak już zostanie

Łiiii tam czasem można zaszaleć

Beatko - a Ty jakiego smoczka używasz w butelce? kleik Ci go nie zapycha???

Dobrej nocy
My kaszkę podajemy łyżeczką

Dzień dobry dzisiaj Zuza zrobiła pobudkę o 3 z płaczem i jak się okazało na jedzenie, jakoś wcześnie. A na noc zjada 180 bez problemu, teraz nie wiem czy mam jej dawać normalnie 150 jak w dzień tak i na noc czy nie.

Rybka super że postęp w kąpieli

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:28   #695
Miss Triss
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Wczoraj mąż wrócił z pracy z bólem głowy, karku i kręgosłupa - okazało się, że to pierwsze oznaki przeziębienia i musi zostać tydzień w domu. Wiec teraz oprócz Zosi mam na głowie chorego męża. Nie chcę żeby przypadkiem ją zaraził więc cały czas zajmuje się nią tylko ja, a mąż ma zakaz podchodzenia na metr do Małej.
Wczoraj dodatkowo ogarnął mnie wir pracy - wyprałam 2 duże pralki ciuchów, rozwiesiłam, wyprasowałam to co zalegało od tygodnia, wysprzątałam łazienkę.
Przepraszam, że będę się mniej udzielać, ale postaram się być na bieżąco.

Pozdrawiam Was serdecznie! Buziaki!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:31   #696
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Lineczka, nie mam pewności. Ale tak samo nie mam, że do słoiczków użyli bio. Poza tym w słoiczkach na pewno są konserwanty jakieś które umożliwiają tak długie stanie słoiczków. Pewne źródło to tylko własny lub zaprzyjaźniony ogródek

Gorzej jak ktos teraz takiego zrodla czy elasnego ogrodka nie ma

Z reszta.. to jest tak samo kontroweesyjny temat jak z karmieniem mm

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:33   #697
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Gorzej jak ktos teraz takiego zrodla czy elasnego ogrodka nie ma

Z reszta.. to jest tak samo kontroweesyjny temat jak z karmieniem mm

Chyba każdy temat dotyczący dziecka jest kontrowersyjny :d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 07:36   #698
De28
Wtajemniczenie

U nas sa markety z warzywami bio ale maja takie ceny ze masakra. Ja kupuje regionalne produkty, wiec nie musza byc transportowane i pryskane przed transportem. No i wspomagam sie wlasnym ogrodkiem ale to tyle co troche owocow, marchewka,buraczki, salata, troche ziemniakow itp. Sloiczki u nas zawsze byly tylko na podroz Wiem, ze kiedys testowali, ile np tego losoia jest w sloiczku i okazalo sie ze duzo za malo. Ja juz wole kupic takiego z certyfikatem, pomrozic i sama gotowac.

Ale Christian chory.Nadal goraczka. Biedny zle mu sie spi i oddycha.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2014-02-25 o 07:38
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 07:45   #699
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Hej!!! Widze ze wszystkich naszło na powroty to jestem I ja !!
Ostatnio ledwo mam czas na siku, ale postaram sie na Wizaz cos znalesc chociażby w nocy przy karmieniu.
Moze dzieki Wam zacznę odkladac Maje do lozeczka po karmieniu, bo ostatnio przysypiam I zostaje w lozku..

Nadrobiłam 35 stron nowego wAtku I jedyne co pamietam bo jest Srodek nocy :
RYBKA - a Twoje problemy z buzia nie zbiegly sie z przeprowadzka? Nie jest to Od zmiany wody? Sprobuj myc kilka dni w przegotowanej Lub mineralnej wodzie .

Jeśli chodzi o słoiczki to u nas Hipp to najwieksze gòw*** , ciekawe nie? Bo to chyba ten Sam producent prawda?
a Hipp w puszkach metalowych też jest w Polsce?

nIUNIA - trzymam kciuki I szczerze wierze ze dotrwasz do szczesliwego rozwiazania - juz nie dlugo !!
NANUSIA - to samo dla Ciebie!!
Juz nie dlugo, kupki, baki, brzuszki I inne takie ;D

Mòj dziędziołek spi dzis wyjatkowo , narazie jedna pobudka wiec ja też lece ..

Załozyli mi wczoraj ten implant I powiem Wam ze jak zobaczylam jakie to duże jest I jaka igła to wprowadzaja to mialam ochote wiac )
Teraz tylko troszke boli jak karmie na tym boku I musze sie podeprzec ..

Aha .. Mi sie podoba ta nowa wizaz pea aplikacja !! W końcu widze fotki !!!!

Trele!!

Wiesz co, moze i od wody, póki co kupiłam tą ziaje smaruje od czwartku czyli prawie tydzień i jest poprawa. Wczoraj wieczorem po kąpieli troche mi znów sie tak mocno zaogniło, ale posmarowałam i dzisiaj tylko kilka plamek. Oczywiscie jak nie posmaruje to zaraz wszystko wychodzi

Hipp w metalowych puszkach-

A Co tam Majeczka już zajada, poza marchewką?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
My kaszkę podajemy łyżeczką

Dzień dobry dzisiaj Zuza zrobiła pobudkę o 3 z płaczem i jak się okazało na jedzenie, jakoś wcześnie. A na noc zjada 180 bez problemu, teraz nie wiem czy mam jej dawać normalnie 150 jak w dzień tak i na noc czy nie.

Rybka super że postęp w kąpieli

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
U nas też kilka razy o 3 pobudka, ale picie dałam i spał do 5-6-7 zależy. Natomiast teraz budzi sie o 4 na smoka, o 5-6 na jedzenie... czemu nie wiem.. Ale jak sie obudzi np. o 4 na jedzenie to daje 120ml bez zageszczacza. zje, idzie spać i potem je dopiero ok 9-10 i wtedy 150 tak jak zawsze w dzień. a na noc też daję mu 180 wiec nie wiem czemu sie budzi... zreszta jak dam 150 to tez sie budzi

Po dzisiejszej nocce stwierdzam ze Kacpra budzą jakieś koszmary. Smoczek i ciiiiiii uspokaja.
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Wczoraj mąż wrócił z pracy z bólem głowy, karku i kręgosłupa - okazało się, że to pierwsze oznaki przeziębienia i musi zostać tydzień w domu. Wiec teraz oprócz Zosi mam na głowie chorego męża. Nie chcę żeby przypadkiem ją zaraził więc cały czas zajmuje się nią tylko ja, a mąż ma zakaz podchodzenia na metr do Małej.
Wczoraj dodatkowo ogarnął mnie wir pracy - wyprałam 2 duże pralki ciuchów, rozwiesiłam, wyprasowałam to co zalegało od tygodnia, wysprzątałam łazienkę.

ojjj, to niech kupi sobie maseczkę na twarz bo przecież zarazki po domu sie rozchodza Nam pediatra podczas pierwszej choroby Kacpra powiedziała ze nawet najmniejsze przeziębienie przechodzić w masce- a tą maskę gorącym żelazkiem co 2 godziny przejechać zeby zabić bakterie. No ale my zachorowaliśmy jak mał miał 2 miesiace...

Witam z rana

Dzisiaj pobudka była po 4 ale to smok i tyle potem o 5 ale to już butla i o 6 pobudka. Obudziłam męża bo ja chciałam pospać a on na siłe próbował Kacpra uspac mał sie nie dał, ale o 8juz wstałam i poszlismy sie bawić a mąż sobie kima. Za godzinkę go obudzę

Sniło mi sie że dostałam zaproszeie do domii, ale nie miałam w czym jechać wiec ona wysłała miczerwoną sukienkę. Pojechalam z Kacprem i mieliśmy pakować małe ciuszki do domu samotnej matki. My pakowałyśmy a chłopcy to rozwalali

U mnie w lidlu te warzywa BIO wcale na takie nie wyglądają...
Stary 2014-02-25, 07:54   #700
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!

Zdrówka dla męża i oby Zosia nie złapała choróbska

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas sa markety z warzywami bio ale maja takie ceny ze masakra. Ja kupuje regionalne produkty, wiec nie musza byc transportowane i pryskane przed transportem. No i wspomagam sie wlasnym ogrodkiem ale to tyle co troche owocow, marchewka,buraczki, salata, troche ziemniakow itp. Sloiczki u nas zawsze byly tylko na podroz Wiem, ze kiedys testowali, ile np tego losoia jest w sloiczku i okazalo sie ze duzo za malo. Ja juz wole kupic takiego z certyfikatem, pomrozic i sama gotowac.

Ale Christian chory.Nadal goraczka. Biedny zle mu sie spi i oddycha.
Jejku zdrówka dużo dla Christianka

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Trele!!

Wiesz co, moze i od wody, póki co kupiłam tą ziaje smaruje od czwartku czyli prawie tydzień i jest poprawa. Wczoraj wieczorem po kąpieli troche mi znów sie tak mocno zaogniło, ale posmarowałam i dzisiaj tylko kilka plamek. Oczywiscie jak nie posmaruje to zaraz wszystko wychodzi

U nas też kilka razy o 3 pobudka, ale picie dałam i spał do 5-6-7 zależy. Natomiast teraz budzi sie o 4 na smoka, o 5-6 na jedzenie... czemu nie wiem.. Ale jak sie obudzi np. o 4 na jedzenie to daje 120ml bez zageszczacza. zje, idzie spać i potem je dopiero ok 9-10 i wtedy 150 tak jak zawsze w dzień. a na noc też daję mu 180 wiec nie wiem czemu sie budzi... zreszta jak dam 150 to tez sie budzi

Po dzisiejszej nocce stwierdzam ze Kacpra budzą jakieś koszmary. Smoczek i ciiiiiii uspokaja.

ojjj, to niech kupi sobie maseczkę na twarz bo przecież zarazki po domu sie rozchodza Nam pediatra podczas pierwszej choroby Kacpra powiedziała ze nawet najmniejsze przeziębienie przechodzić w masce- a tą maskę gorącym żelazkiem co 2 godziny przejechać zeby zabić bakterie. No ale my zachorowaliśmy jak mał miał 2 miesiace...

Witam z rana

Dzisiaj pobudka była po 4 ale to smok i tyle potem o 5 ale to już butla i o 6 pobudka. Obudziłam męża bo ja chciałam pospać a on na siłe próbował Kacpra uspac mał sie nie dał, ale o 8juz wstałam i poszlismy sie bawić a mąż sobie kima. Za godzinkę go obudzę

Sniło mi sie że dostałam zaproszeie do domii, ale nie miałam w czym jechać wiec ona wysłała miczerwoną sukienkę. Pojechalam z Kacprem i mieliśmy pakować małe ciuszki do domu samotnej matki. My pakowałyśmy a chłopcy to rozwalali

Aha no to myślałam że z Zuza coś nie tak że się budzi jak zje 180,a w nocy nawet myślałam podać jej wodę ale ona pije tylko podgrzana,a w nocy mam butle na mleko caly czas wsadzona.
U nas dzisiaj niestety smoczek i ciiii nie dał rady,a wcześniej jeszcze zasypiala tak do 4:30

Stary 2014-02-25, 07:56   #701
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja tez bede dawac sloiczki na razie... gdzie nie pojde do sklepu to te warzywa takie paskudne sa ze szok a na wiosne bede brala warzyeka od sasiadow bo maja folie i moja mama bedzie sadzic

a jaka masz pewnosc ze one sa naprawde bio? Z reszta slyszalam opinie ze warzywa bio smierdza szambem nawer jak sie je umyje

Ja dalej zdjec nie widze wiec nie wiem co masz za aplikacje

Mi nie rzucily sie produkty Hipp w metalowych puszkach

Heja!

Lineczka ja jak klikne na post to mam w opcjach View Web I pokazuje mi posta ze zdjeciem tak jakby w przegladarce

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 07:59   #702
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zdrówka dla męża i oby Zosia nie złapała choróbska

Jejku zdrówka dużo dla Christianka

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Aha no to myślałam że z Zuza coś nie tak że się budzi jak zje 180,a w nocy nawet myślałam podać jej wodę ale ona pije tylko podgrzana,a w nocy mam butle na mleko caly czas wsadzona.
U nas dzisiaj niestety smoczek i ciiii nie dał rady,a wcześniej jeszcze zasypiala tak do 4:30

wieesz co, mały mi sie wydaje ze ma koszmary, bo budzi sie z piskiem. jak go uspokoje to wtedy ok. ale jak wczesniej pobudka była o 6;30-7 od 21 to teraz mi dziwnie wstac o 4
Stary 2014-02-25, 08:05   #703
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Majka jakaś nieswoja dziś...coś apetytu nie ma i opuściła jedno karmienie Około 18 miała drzemkę i o 19 miała jeść, więc zrobiłam jej butlę i jak tylko brałam w pozycji do karmienia to ryk...tylko na rączkach przodem do świata było ok co jakiś czas podawałam jej butlę ale efekt taki sam...wreszcie już mnie ręce bolały to ją odłożyłam na chwilę do łóżeczka i padła, obudziliśmy ją przed 22 i dopiero opędzlowała butlę ze smakiem.
Zmarnowałam dziś 4 butle mleka 2 przez kleiki (bo nawet jedna miarka kleiku zapchała smoczek), 1 co nie chciała zjeść i 1 jak się przebudziła po 20 z płaczem ale smok wystarczył i spała dalej.

Mąż kupił smoczki 3 i mam nadzieję, że przez nie przeleci ten kleik, bo jak nie to chyba łyżeczką podam
A czy te kaszki mleczno-ryżowe też tak zapychają smoczki? bardzo gęste są??

Ale ładnie to napisałaś - na pewno Wasi chłopcy czuwają
Kochana wysypiaj się, bo niedługo Cię czeka to samo
Biedna jesteś z tymi zastrzykami, ale jak mus to mus

Ja właśnie nie mam tu warzywek ze sprawdzonego źródła a w marketach to wiadomo co można kupić, dlatego te pierwsze 'posiłki' będą słoiczkowe a później wiosną i latem jak brzuszek będzie większy i mała dobrze przyswoi rozszerzenie diety bedę jej gotować sama. Raz wvtygodniu jes u nas taki mały ryneczek i rolnicy sprzedają swoje zbiory to może tam się będę zaopatrywać

i niech tak już zostanie

Łiiii tam czasem można zaszaleć

Beatko - a Ty jakiego smoczka używasz w butelce? kleik Ci go nie zapycha???

Dobrej nocy
ja mam ogólnie butelki Aventa, i smoczek do mleka ma dokładnie taka dziurke - (tylko pionową) nie ejst okrągła tylko podłużna, nie zachłystyje się i jest ok, jak miała 3 miesiace to jej kupiłam na opakowaniu piszę że to jest smoczek do gestych pokarmów
Cytat:
Trele!!

Witam z rana

Stary 2014-02-25, 08:07   #704
Madzik 89
Zadomowienie

Witamy
Moje dziecko chyba wraca do siebie już nie jest takim marudą jak ostatnio i nocki też już ok to chyba skok bo młody umie kilka nowych rzeczy powtarza nonstop i w kółko aguuu aguuu guuu guuu i przewraca się z brzucha na plecy
Jutro mamy drugie szczepienie i strach mnie obleciał okaże się ile waży, ja obstawiam 6,3 kg zobaczymy czy zgadnę
A no i poznaliśmy sporo nowych smaków i o dziwo jak na razie wszystko smakuje marchewka, jabłko surowe, gotowane, brokuł , banan , dziś będzie ziemniak, za 3 dni gruszki, a później będziemy mieszać smaki A i na codzień pijemy sok ze świeżego jabłuszka rozrobiony z wodą Widziałam na słoiczkach że jagody są po 4 mż, więc za jakieś 2 tygodnie zrobię małemu kaszkę i dodam troszkę jagód bo mam zeszłoroczne zamrożone
Ale dziąsła za to swędzą przeokrutnie :/ rzuca się na wszystko żeby tylko pomemłać..
20.08.2016

Edytowane przez Madzik 89
Czas edycji: 2014-02-25 o 08:09
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:09   #705
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele!!

Witam z rana

Warzywa bio zazwyczaj wygladaja bardzo brzydko. Ostatnie ktore na "oki" bym do koszyka wrzuciła .

Maja je jabłko , marchew I dynie , . Na ziemniaka ma "długie zeby" , wyczuje go nawet w najmniejszej ilosci zmieszane z marchwia czy dynie I zaraz odmawia jedzenia. Procz tego je jeszcze kleik ryzowy I kaszke mleczno- ryzowa.
A Kacperek?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-02-25, 08:10   #706
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
wieesz co, mały mi sie wydaje ze ma koszmary, bo budzi sie z piskiem. jak go uspokoje to wtedy ok. ale jak wczesniej pobudka była o 6;30-7 od 21 to teraz mi dziwnie wstac o 4
No to u nas dzisiaj tak z płaczem się obudziła a tak to się wierci

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja mam ogólnie butelki Aventa, i smoczek do mleka ma dokładnie taka dziurke - (tylko pionową) nie ejst okrągła tylko podłużna, nie zachłystyje się i jest ok, jak miała 3 miesiace to jej kupiłam na opakowaniu piszę że to jest smoczek do gestych pokarmów
Masz z tej nowej serii butelki? Natural? Dobrze wiedzieć że jest taki smoczek

Stary 2014-02-25, 08:12   #707
Trele_Morele
Zakorzenienie

Aha PAULINA - jakie masz butelki?
TT ma oczek z krzyzykiem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-02-25, 08:15   #708
dizi
Zadomowienie

De dużo zdrówka dla Christiana. Co do łobuziaków - znam ten ból trzeba mieć oczy dookoła głowy, w jednej minucie starszak daje małemu buzi, a za chwilę wsadza mu palec w oko i buntuje się strasznie :banghead:

Starszemu na początku też dawaliśmy słoiczki, potem gotowałam sama zupki( moi teście mają gospodarstwo, więc warzywa mam od nich). Gorzej, że Kamilkowi tak posmakowały moje zupki , że słoiczki były be

tak na marginesie - Was też rozbrajają te nazwy na etykietach? króliczek, cielęcinka, krupniczek, rosołek, ziemniaczki?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:15   #709
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Warzywa bio zazwyczaj wygladaja bardzo brzydko. Ostatnie ktore na "oki" bym do koszyka wrzuciła .

Maja je jabłko , marchew I dynie , . Na ziemniaka ma "długie zeby" , wyczuje go nawet w najmniejszej ilosci zmieszane z marchwia czy dynie I zaraz odmawia jedzenia. Procz tego je jeszcze kleik ryzowy I kaszke mleczno- ryzowa.
A Kacperek?

a ma zaparcia po kleiku?

my dynia z ziemniakiem marchew i grucha. kleik- ból brzuszka a jabłko- zielone sluzowe kupki. samych ziemniaków nie..

Madzik
- ale super ze sie rzekreca-
my starsii i nic ale jeszcze nie panikuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 08:17   #710
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

U mnie nadal po staremu, nic się nie pogarsza ani nie poprawia... Tak wiec leże sobie dalej w szpitalu i mam nadzieje ze będzie dobrze. Odliczam tylko tygodnie ile zostało do bezpiecznego terminu. Obecnie jestem w 18t3d.
Trzymajcie nadal kciuki
Pozdrawiam
Na pewno wszystko się dobrze zakończy trzymam za Twojego maluszka ogromne kciukasy
20.08.2016
Stary 2014-02-25, 08:17   #711
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Chyba każdy temat dotyczący dziecka jest kontrowersyjny :d
Dokladnie

Cytat:
Trele!!

Witam z rana

My z TZ obojętnie chorowalismy i zajmowalismy sie Nelka bez maseczek i nie rozchorowala nam sie a wcale jej nie izolowalam od tatusia

Cytat:
Lineczka ja jak klikne na post to mam w opcjach View Web I pokazuje mi posta ze zdjeciem tak jakby w przegladarce

Ooo to moze i ja bede mogla zobaczyc foty

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-25 o 08:19
Stary 2014-02-25, 08:18   #712
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
a ma zaparcia po kleiku?

my dynia z ziemniakiem marchew i grucha. kleik- ból brzuszka a jabłko- zielone sluzowe kupki. samych ziemniaków nie..

Madzik
- ale super ze sie rzekreca-
my starsii i nic ale jeszcze nie panikuje

Nie nie ma. Mam wrazenie ze teraz dopiero jak je cos innego , to ma normalne kupki. Co prawda zamiast trzech jest jedna ale zawsze o stalej porze I bez problemu.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2014-02-25, 08:21   #713
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
De dużo zdrówka dla Christiana. Co do łobuziaków - znam ten ból trzeba mieć oczy dookoła głowy, w jednej minucie starszak daje małemu buzi, a za chwilę wsadza mu palec w oko i buntuje się strasznie :banghead:

Starszemu na początku też dawaliśmy słoiczki, potem gotowałam sama zupki( moi teście mają gospodarstwo, więc warzywa mam od nich). Gorzej, że Kamilkowi tak posmakowały moje zupki , że słoiczki były be

tak na marginesie - Was też rozbrajają te nazwy na etykietach? króliczek, cielęcinka, krupniczek, rosołek, ziemniaczki?

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
No co, takie typowo dzieciege nazzy niektorzy tak zdrabniaja caly czas

Nela 5/11/13
Stary 2014-02-25, 08:21   #714
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
U Kuby zeszła gorączka po 3 dobach. A było cięzko mu zbić momentami te 40st. Pierwszy raz miałam taką akcję. Teraz czekam aż obojgu zejdzie katar. Na szczęście oboje osłuchowo czyści więc jedziemy na soli fizjologicznej i witaminach. A już się bałam, że Kubę czeka pierwszy antybiotyk. Trzymajcie kciuki za odporność Poli. A starszaka postanowiłam teraz przez 2 tyg nie posyłać do przedszkola, żeby się wszyscy w domu do końca wykurowali.
Zdrówka dla dzieciaczków i dla Christiana De
20.08.2016
Stary 2014-02-25, 08:22   #715
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień dobry

U nas nocka w sumie w miarę - z pobudką o 5 na apu.

Oj Córko, masz rację - każdy temat dotyczący dziecka jest kontrowersyjny

Miss - dużo zdrówka dla męża !
Niunia - wszystko będzie dobrze ! Twój maluszek tu ma tyle kciuków i pozytywnych wibracji że inaczej być nie może
De - zdrówka dla Christiana !

I zapomniałam co miałam dalej pisać

Wogóle jakaś nietomna dziś jestem

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:26   #716
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wlasnie wylaczyl mi sie laptop to chyba znak ze trzeba pozegnac wizaz na dzisiaj.
Lusesita az tyle pobudek?
Ja dokoncze karmi i tez spadam chyba spac chociaz godzina jeszcze mloda jak dla mnie

no...a w nocy chyba 5

Cytat:
oby sie to nie zmienilo!
mąż zaczął go zanim włoży do wody to lekko pochlapać, a potem wkłada.. moze to cos pomoze?

zawsze tak robimy...na samo chlapanie,jest ryk,ale pomaga wkladanie od nozek,powoli...

jeny,znow mala mi sie budzila w nocy,praktycznie co godzina!

Niunia a ile glukozy daje sie na 90 ml??
bo juz chcialam sprobowac jak mala popoludniami domaga sie co chwila cyca.chyba pic jej sie chce,musze sprobowac

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

wiecie co? Hania zamiast kolacji wypiła butelkę wody z glukozą i śpi już 4 godz.
myślałam, że zdążę wrócić z kolacją nim mała zgłodnieje, przyjeżdżam a mała już spała. wypiła 90ml wody
ja za to ściągnęłam godz temu 70ml mleka.
musze jeszcze sciagnać by miec porcyjkę na jakieś dłuższe wyjście

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

M.jak byl chory to zajmowal sie mala,ale nie calowal i nie nachylal sie za,bardzo. mala miala lekki katarek,ale mogla to zlapac tez wczesniej w sumie
Stary 2014-02-25, 08:29   #717
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie

My z TZ obojętnie chorowalismy i zajmowalismy sie Nelka bez maseczek i nie rozchorowala nam sie a wcale jej nie izolowalam od tatusia

Ooo to moze i ja bede mogla zobaczyc foty

nie ma reguły,
Cytat:
Nie nie ma. Mam wrazenie ze teraz dopiero jak je cos innego , to ma normalne kupki. Co prawda zamiast trzech jest jedna ale zawsze o stalej porze I bez problemu.

zazdroszcze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 08:31   #718
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witamy
Moje dziecko chyba wraca do siebie już nie jest takim marudą jak ostatnio i nocki też już ok to chyba skok bo młody umie kilka nowych rzeczy powtarza nonstop i w kółko aguuu aguuu guuu guuu i przewraca się z brzucha na plecy
Jutro mamy drugie szczepienie i strach mnie obleciał okaże się ile waży, ja obstawiam 6,3 kg zobaczymy czy zgadnę
A no i poznaliśmy sporo nowych smaków i o dziwo jak na razie wszystko smakuje marchewka, jabłko surowe, gotowane, brokuł , banan , dziś będzie ziemniak, za 3 dni gruszki, a później będziemy mieszać smaki A i na codzień pijemy sok ze świeżego jabłuszka rozrobiony z wodą Widziałam na słoiczkach że jagody są po 4 mż, więc za jakieś 2 tygodnie zrobię małemu kaszkę i dodam troszkę jagód bo mam zeszłoroczne zamrożone
Ale dziąsła za to swędzą przeokrutnie :/ rzuca się na wszystko żeby tylko pomemłać..
Już się przewraca? jejku szybciutko- w sensie do moich

Dzień dobry

Wstałam nawet wyspana, maluchy zasnęly o 20, o 3 pobudka, potem o 7. Zostawiłam małą w łóżeczku, małego u nas w łóżku i sobie drzemią, a ja juz wstawiłam pranie, byłam po chleb, z psem, zjadłam sniadanie a teraz pije kawe

TRrochę długo bedzie, jak ktos nie chce niech nie czyta ale musze sie "wypisac".

Dzisiaj szczepienie brrr, aż się boje jak z mała i szyną sobie damy rade. W ogóle wczoraj bylismy z bliźniakami na rehabilitacji. Pierwszy raz. Z małym bo ta asymetria, z małą bo wiadomo szyna.
I.... z małym asymetrie wyśmiali, że teraz z byle czym zajmuje sie głowę rehabilitantom i że rodzice wynajdują sobie problemy typu własnie asymetria. Z małą to jak zobaczyli szyne to w ogóle w szoku. Że krępuje to ruchy i najlepiej mam to zdjąć i jej w ogóle nie zakładać. No niestety nie przekonali mnie do tego, ufam ortopedzie. Pokazali na małym jak ćwiczyć z małą, bo nie chcielismy jej ściagać bucików. Pokazali jak nosić, jak trzymać maluchy, oczywiście wszystko do tej pory robilismy zle, żel nosiliśmy, zle, podnosiliśmy, ehhh człowiek sie cały czas uczy.

W ogóle Pani doktor to wyglądała jak jakaś helga, hahah mój mąż stweirdził że to stara matrona zamiast zwrócić uwagę na rzeczy dotyczące rehabilitacji, to pytała jak pielęgnujemy malucha (ciemieniuche ma dalej straszną) Oczywiście powiedziałam co i jak a na to że mały je nutramigen zamiast cycusiaa, to tak przewróciła oczami, że myslałam, że jej wylecą powiedziała, że jestem głupia i mam dawać cyca , to nic ze mały jest wysypany, drapie się, ma placki na ciele, to nic że nutramigen pomaga, mam męczyć dziecko i dawać cycusia. Fakt, ze ja bardzo bym chciała dawać mu cyca, ale nie chce go męczyć. Mówiłam Wam, ze chciałabym mu dać cyca, ale się waham, no i dałam, a w nocy miałam koszmar. Mały się drapał, stękał wierzgał i chwila moment wyszły mu placki na buźce. Tak więc niestety, ale nutramigen u nas rządzi.
I tak jestem dumna, że udało mi się tak pobudzić laktacje, że mogłabym dwójkę wykarmić, a że niestety ale to dziecko, nie przyjęło mleka mojego, to ja juz nic nie poradzę. Malutką karmię i się z tego cieszę

Rybko- brawo za kąpiel a co do koszmarów, to ja bym powiedziala że mojemu się śnią horrory, bo budzi się z wrzaskiem, dam smoka i znów zasypia
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:34   #719
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dobry
nocka u nas w sumie spokojnie jedna pobudka na jedzenie i jedna "na odciąganie gila" jak to mówi mój małż.
Byłyśmy wczoraj u lekarza, mamy zalecone inhalacje z soli fizjologicznej i kropelki do noska. Inhalacje bardzo jej się podobają

Moja Natala wczoraj skończyła 2 miesiące zważyliśmy ją w przychodni i mój wcześniaczek waży 4500g (przez 17 dni przybrała 500g).

Trele_Morele w Polsce z Hippa jest mleko mm w puszkach.

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 08:38   #720
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Już się przewraca? jejku szybciutko- w sensie do moich

Dzień dobry

Wstałam nawet wyspana, maluchy zasnęly o 20, o 3 pobudka, potem o 7. Zostawiłam małą w łóżeczku, małego u nas w łóżku i sobie drzemią, a ja juz wstawiłam pranie, byłam po chleb, z psem, zjadłam sniadanie a teraz pije kawe

TRrochę długo bedzie, jak ktos nie chce niech nie czyta ale musze sie "wypisac".

Dzisiaj szczepienie brrr, aż się boje jak z mała i szyną sobie damy rade. W ogóle wczoraj bylismy z bliźniakami na rehabilitacji. Pierwszy raz. Z małym bo ta asymetria, z małą bo wiadomo szyna.
I.... z małym asymetrie wyśmiali, że teraz z byle czym zajmuje sie głowę rehabilitantom i że rodzice wynajdują sobie problemy typu własnie asymetria. Z małą to jak zobaczyli szyne to w ogóle w szoku. Że krępuje to ruchy i najlepiej mam to zdjąć i jej w ogóle nie zakładać. No niestety nie przekonali mnie do tego, ufam ortopedzie. Pokazali na małym jak ćwiczyć z małą, bo nie chcielismy jej ściagać bucików. Pokazali jak nosić, jak trzymać maluchy, oczywiście wszystko do tej pory robilismy zle, żel nosiliśmy, zle, podnosiliśmy, ehhh człowiek sie cały czas uczy.

W ogóle Pani doktor to wyglądała jak jakaś helga, hahah mój mąż stweirdził że to stara matrona zamiast zwrócić uwagę na rzeczy dotyczące rehabilitacji, to pytała jak pielęgnujemy malucha (ciemieniuche ma dalej straszną) Oczywiście powiedziałam co i jak a na to że mały je nutramigen zamiast cycusiaa, to tak przewróciła oczami, że myslałam, że jej wylecą powiedziała, że jestem głupia i mam dawać cyca , to nic ze mały jest wysypany, drapie się, ma placki na ciele, to nic że nutramigen pomaga, mam męczyć dziecko i dawać cycusia. Fakt, ze ja bardzo bym chciała dawać mu cyca, ale nie chce go męczyć. Mówiłam Wam, ze chciałabym mu dać cyca, ale się waham, no i dałam, a w nocy miałam koszmar. Mały się drapał, stękał wierzgał i chwila moment wyszły mu placki na buźce. Tak więc niestety, ale nutramigen u nas rządzi.
I tak jestem dumna, że udało mi się tak pobudzić laktacje, że mogłabym dwójkę wykarmić, a że niestety ale to dziecko, nie przyjęło mleka mojego, to ja juz nic nie poradzę. Malutką karmię i się z tego cieszę

Rybko- brawo za kąpiel a co do koszmarów, to ja bym powiedziala że mojemu się śnią horrory, bo budzi się z wrzaskiem, dam smoka i znów zasypia
ale ze sciagac tą szyne na caly dzien ? eh.. i teraz weź sie zastanawiaj co lepsze.. ale ufalabym lekarzowi

przegladampit meza, a tam gdie pisze podpis platnika moje panienskie nazwisko a firma z katowic

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości