Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 09:40   #481
Yuza
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cześć dziewczęta;-)
jak tam humorki dzisiaj dopisują?
Ja po wczorajszej masakrze, dzisiaj muszę się pilnować, bo już wystarczająco naraziłam mojego bobaska na stresy. Miałam bardzo nieprzyjemną sytuację z moją bratową, która tak mnie wyprowadziła z równowagi, że nie mogłam się uspokoić poźniej pół dnia brzuszek mnie bolał Cały czas mam wyrzuty sumienia, że dałam się sprowokować ehhh
Dzięki za opinie na temat naszej bryki cieszę się, że się podoba co prawda to jeszcze nie jest wybór ostateczny, bo jeszcze jej na żywo nie widzieliśmy, ale jest naszym faworytem z zakupem i tak jeszcze poczekamy ze 2 mc, bo nie za bardzo mamy gdzie go trzymać
za dzisiejsze wizyty
no i gratuluje pięknych brzuszków ja też się pochwalę jak będę miała chwilę, żeby zrobić zdjęcie
Stary 2014-02-25, 09:46   #482
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cześć dziewczyny

Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo zanim bym skończyła to miałabym dwa razy tyle do czytania

Boję się dzisiejszej wizyty A jeszcze tyle godzin trzeba czekać
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:50   #483
kularek
Zadomowienie

Yuza - współczuję stresu z bratową a jeśli chodzi o wózek to wybraliście tako prawda ? -jeśli dobrze pamiętam a jak nie chcecie już kupować to obejrzyjcie sobie w sklepie wybierzcie kolor i zaglądaj na ich stronę bo może się zdarzyć, że będzie promocja akurat na ten wybrany przez Was nam się tak udało -tylko w ich sklepie firmowym i za 800 zł mieliśmy 3w1 a dla szwagireki mojej siostry kupował wózek jej ojciec też w tym sklepie i promocji nie było ale utargował 300 zł taniej nie wiem jak jest aktualnie ale pewnie się wybiorę tam jak będziemy parasolki szukać
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 09:50   #484
Yuza
Raczkowanie

mamaya będzie dobrze nie denerwuj się, bo znowu będziesz miała wysokie ciśnienie, może spróbuj się jakoś zrelaksować? weź kąpiel albo potańcz mi to pomaga
Stary 2014-02-25, 09:51   #485
kularek
Zadomowienie

mamaya - nie bój się na pewno wszystko będzie dobrze i wrócisz zadowolona
Stary 2014-02-25, 09:54   #486
mamaya
Zakorzenienie

Yuza, z tym tańcem to nie jest głupi pomysł Tańczyłam zawodowo wiele lat, może sobie powtórzę jakieś kroki

kularek, dziękuję

A właśnie, które dziewczyny mają jeszcze dzisiaj połówkowe i na jakie godziny? No i które nie mają jeszcze potwierdzonej płci?
Stary 2014-02-25, 09:59   #487
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cytat:
A właśnie, które dziewczyny mają jeszcze dzisiaj połówkowe i na jakie godziny? No i które nie mają jeszcze potwierdzonej płci?
nie bój się, będzie OK!!!!! ja mam wizytę, tyle że zwykłą bez połówkowego, na około 17tą
a Ty na którą?
Stary 2014-02-25, 10:02   #488
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
nie bój się, będzie OK!!!!!

ja mam wizytę, tyle że zwykłą bez połówkowego, na około 17tą
a Ty na którą?
Dzięki Kochana!

Ja mam na 19 dopiero
Stary 2014-02-25, 10:03   #489
Fame
Zakorzenienie

chodzi o to, że w ogóle nie czuje się jak u siebie w domu
wstaje dzisiaj rano, idę do kuchni zrobić sobie kakao a tam siedzi teścio z kuzynką i palą papierochy
musiałam wyjść od razu i poczekać aż skończą siedzieć i sobie pójdą.. wtedy poszłam otworzyłam okno, żeby się przewietrzyło i mogłam w końcu zrobić śniadanie
nie wiem czy ja mam wywiesić przed wejściem tabliczkę z napisem "Zakaz palenia"?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:09   #490
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak już tak rozmawiacie o dodatkowych kilogramach i brzuchach to dla Was obrazek

rybka13 wiem wiem, chyba jestem zbyt wymagająca... Boze i juz to na dziecko chce przenieść (czego nie chciałam) No cóz cała ja. Ja i moje wymagania i ambicje.

Dziewczyny śliczne brzuszki macie

roksanka88 ja mam w czwartek USG wiec może dowiem się kto tam w brzusiu siedzi, o ile dzidzia bedzie taka łaskawa i zechce pokazać, bo ostatnio nie miała takich zamiarów.

Fame popieram, ze dziewczynka nie musi mieć wszystkiego co różowe, jak ja bym miała mieć dziewczynkę t onie wiem czy będzie mieć cos z różu pewnie jak cos w prezencie dostanie hehe

mamaya
ja jeszcze nie znam płci
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:09   #491
mamaya
Zakorzenienie

Fame, a to jest formalnie dom teściów? Bo jeśli tak to są niestety takie osoby, które wyznają zasadę "to jest nasz dom i my możemy robić co nam się podoba". Znam nawet takie osoby, u których dochodzi do tego, że prezentują taką postawę także względem swoich dzieci. Dziecko nie ma prawa głosu, bo to rodziców dom.
Uważam, że to czysty egoizm i kiedyś wyjdzie im to bokiem, no ale cóż
Stary 2014-02-25, 10:11   #492
ErnestyLda
Zadomowienie

A ja juz dzisiaj po sniadanku i siedze przy drzwiach od wczoraj i czekam jak idiotka na kuriera z moimi komoda, zaraz chyba będe dzwonic do tego sklepu bo normalnie sfiksuje tutaj...
Stary 2014-02-25, 10:12   #493
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, a to jest formalnie dom teściów? Bo jeśli tak to są niestety takie osoby, które wyznają zasadę "to jest nasz dom i my możemy robić co nam się podoba". Znam nawet takie osoby, u których dochodzi do tego, że prezentują taką postawę także względem swoich dzieci. Dziecko nie ma prawa głosu, bo to rodziców dom.
tak, to formalnie jest dom teściów
szczezrze mówiąc teściowej też się to nie podoba i krzyczy teścia, i w rezultacie pali tylko w swoim pokoju (zazwyczaj), ale wkurza mnie to, że teść jest nie do ruszenia ma ponad 80 lat i każdy mu ustępuje jakby to dziecko było
Stary 2014-02-25, 10:14   #494
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niebianka86 Pokaż wiadomość
Jestem i ja
Ja wieczorem zasnąć nie mogę, ale za to rano wstać mam problem, ale niestety szkoła wzywa dzieciaki i trzeba wstać

Miłego dnia dziewczynki

Dziękuję za wszystkie gratulacje, mam nadzieję, że się nic nie zmieni

Oglądam właśnie na polsat cafe przygotowanie do macierzyństwa. Kobieta rodzi w wannie z mężem i dwójką starszych dzieci (ok 12-13l), położna wołała ich, żeby zajrzeli sobie do wychodzącej główki. Jakoś tego nie widzę
Fee okropne, już dla męża to będzie trauma co dopiero dla dzieci. Poza tym ja bym się mimo wszystko wstydziła, może jestem dziwna

Cytat:
Napisane przez Niebianka86 Pokaż wiadomość
joanna2228 Ja mam dzisiaj wizytę u psychologa Sama się umówiłam, ze względu na dziewczyny. Lepiej porozmawiać i inaczej spojrzeć na sprawę, żeby nie popełnić jakiś mega błędów
Potem mam wizytę u swojego lekarza i się zastanawiam czy mówić mu o wczorajszym usg. Obawiam się, że sam wtedy nie zrobi
Takie częste usg mogą nie być dobre dla malucha

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Pytanie do już obecnych mamusiek i do tych zorientowanych lepiej ode mnie. Jak z ręcznikami kąpielowymi dla malucha? Kupujecie te z kapturkiem czy po prostu takie zwykłe mięciutkie i największe z możliwych? No i ile by się ich przydało?

44 gości?
Ja miałam na początek dwa a potem dokupiłam trzeci, wszystkie z kapturkiem. Gdybym miała teraz kupować od razu celowałabym w rozmiar 100x100 też z kapturem. Mamy takie chyba 76x76 albo 80x80 i szybko się zrobiły za małe. Już od kilku miesięcy używamy dwóch, na jednym młody leży w kapturku, drugim wycieramy.

Debeściara to muszę wypróbować tych przekładanych przez głowę, chyba widziałam takie w Ikei, bo młody już dość stabilnie siedzi.

Fame mi się ubranka bardzo podobają, Twój tż się postarał I dla dziewczynki są ok, ja bym tak ubierała, przecież dziewczynka nie musi chodzić w samych różach i kokardkach.

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:17
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:16   #495
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
szczezrze mówiąc teściowej też się to nie podoba i krzyczy teścia, i w rezultacie pali tylko w swoim pokoju (zazwyczaj), ale wkurza mnie to, że teść jest nie do ruszenia ma ponad 80 lat i każdy mu ustępuje jakby to dziecko było
Starsi ludzie są różni i wielu z nich nie przetłumaczysz już niczego
Nie pozostaje Ci chyba nic innego jak zacisnąć zęby Skoro nawet żona nie potrafi wpłynąć na teścia
Stary 2014-02-25, 10:16   #496
kularek
Zadomowienie

Fame - ciężka sytuacja -ale są ludzie i parapety nie cierpię papierosów w ciąży tym bardziej -a tabliczkę wywiesić możesz -niby tak dla zabawy -albo następnym razem udawaj, że będziesz wymiotować -to zawsze działa

uciekam z małym do dentysty i na zakupy spożywcze :/
Stary 2014-02-25, 10:16   #497
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Oj niestety tez znam taki przypadek. To jest chyba najgrosze co może być, przecież zawsze sie mozna jakos dogadać. Choć wiem z własnej autopsji że niektóre os tego nie potrafią. Moja babcia tak miła że to ich dom i ma być tak jak ona mówi, teraz nawet jak babcia mamie dom przepisała i ma tylko zapisany zachówek to sie rzadzi jak na swoim, spraszała kuzynke z dziecmi na wakcje a mama z tata musieli koszty za to ponieśc i jeszcze ajkis pokój udostepnic, a najlepsze jest to ze zachówek babcia ma taki że ma pokój do własnej dyspozycji i musi miec dojscie do kuchni, łazienki i obejście domu tylko że to ma ona a nie jej goscie. i jeszcze pretensje potem do rodziców miała ze musi sie ona zajmowackuzynka bo oni nie raczyli sobie wolnego wziąc, a przeciez to jej goście byli... smiesza mnie tacy ludzi, dla innych próbója sie robić dobrzy by pokazać innym jacy są wspaniali a prawda jest zupełnie inna
Stary 2014-02-25, 10:22   #498
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Fame mi się ubranka bardzo podobają, Twój tż się postarał I dla dziewczynki są ok, ja bym tak ubierała, przecież dziewczynka nie musi chodzić w samych różach i kokardkach.
hehe tak, ale nie wiem czy zauważyłyście na jednej bluzie jest napis "super dude baby boy"
ale macie racje.. przecież nie będzie dziecko całe w różu chodziło

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Starsi ludzie są różni i wielu z nich nie przetłumaczysz już niczego
Nie pozostaje Ci chyba nic innego jak zacisnąć zęby Skoro nawet żona nie potrafi wpłynąć na teścia
ona całe życie mu ustępowała, ale winie ją za to, bo powinna się już dawno postawić, a ona nigdy nie miała prawa głosu
wkurza mnie to, że teścio jest najmąrzejszy i wszystko wie najlepiej i tak jak mówisz.. nie da się przetłumaczyć np, że jak jest z 1932r. to ma teraz 82 lata.. on uważa, że 81 bo jak się urodził to nie miał od razu roku i odejmuje sobie ten rok.. i suma sumarum trzeba przyznac mu rację, bo by się z nim nie skończyło..

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Fame - ciężka sytuacja -ale są ludzie i parapety nie cierpię papierosów w ciąży tym bardziej -a tabliczkę wywiesić możesz -niby tak dla zabawy -albo następnym razem udawaj, że będziesz wymiotować -to zawsze działa
haha już próbowałam... nie działa
Stary 2014-02-25, 10:24   #499
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Fame ja mam sposób na takie atrakcje, tylko, że u mnie od razu jak poczuję takie różne zapachy to także gdybym głodna weszła do kuchni w której byłoby najarane to paw murowany działa skutecznie

Kurcze "boczki" mnie trochę swędzą, mam nadzieję, że to nie zapowiedź rozstępów
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:26   #500
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Kochana!

Ja mam na 19 dopiero
oesu, to jajko zniesiesz do tej pory a Twój synio to nawet i dwa
bo u Ciebie jest
dam sobie za to rękę i nogę obciąć
Cytat:
wstaje dzisiaj rano, idę do kuchni zrobić sobie kakao a tam siedzi teścio z kuzynką i palą papierochy
musiałam wyjść od razu i poczekać aż skończą siedzieć i sobie pójdą.. wtedy poszłam otworzyłam okno, żeby się przewietrzyło i mogłam w końcu zrobić śniadanie
nie wiem czy ja mam wywiesić przed wejściem tabliczkę z napisem "Zakaz palenia"?
fatalna sprawa, współczuję rozumiem że teść jest stary, ale powinien uszanować Twoją ciążę! z drugiej strony szkoda Twoich nerwów, skoro on taki uparty ... sytuacja patowa ....
Stary 2014-02-25, 10:26   #501
ramirka
Raczkowanie

Cześć

Dziewczyny śliczne macie te brzuszki
Mój tez już niczego sobie rośnie i coraz większy
Najbardziej z tego wszystkiego cieszę sie z tych ruchów mój dzieć to dżentelmen daje się mamusi wyspać i razem wstajemy, no słodkie to jest

Na głos mojego męża reaguje bardziej niż na mój, więcej chyba ze soba rozmawiają ;-)
Kiedyś jak tak długo spał to mąż zaczął do niego wołać po imieniu i się obudził Ciekawe jak to będzie jak się urodzi

Za wszystkie dziewczyny i wizyty trzymam kciuki!!!
Eydrith pamietam że Ty tez masz niedoczynność, powiedz mi Kochana jak idziesz na te badania z glukozą to pierw bierzesz tabletkę na tarczyce czy dopiero po badaniach?
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:27   #502
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to pracodawca musi dać ci czas na zrobienie badań w ciąży. I nie ma że boli. Ale oczywiście zależy jak twój szef bo jak się masz kopać to nie ma sensu. Rany nic na śniadania mi nie pasuje... wszystko mi się przewraca... jade autobusem i wznosze modły o drogę bez wybojów... masakra jakaś powtórka z 1 trymestru???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wspolczuje naprawde automatycznie slabo mi sie robi na mysl o tym co sie dzialo u mnie w 1 trymestrze. Koszmarny byl.
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Asia może patrzą bo myślą "u psyciatry siedzi, może ta ciąża to urojona"
Hehe tez mi to przeszlo przez mysl.
Cytat:
Cześć dziewczyny

Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo zanim bym skończyła to miałabym dwa razy tyle do czytania

No wlasnie dlatego nas ponadrabiaj zanim skonczysz to juz bedziesz do gina spozniona haha powodzenia wieczorem
Cytat:
o litosci bidula jestes ale starszym ludziom ciezko cos wytlumaczyc, zwlaszcza facetom niektorzy sa tacy glupio uparci.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:27   #503
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam potwierdzonej płci, ale na dzień dzisiejszy nie chcę jej znać. Marzy mi się niespodzianka

Cytat:
To by nie był głupi pomysł. Mówi się, że to młodzi są niegrzeczni, egoiści itp. a tak naprawdę to starsi ludzie bardzo często są nauczeni tego, że im się należy i basta. Ciężko z nimi dyskutować, bo skoro jesteśmy 20-30-40 lat młodsi to i tak się na niczym nie znamy. Takie niestety panuje przekonanie.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:27   #504
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mamaya czego się nerwujesz? Spokojnie wszystko będzie ok, musze Cię w końcu na jakąś kawo/herbato/soczek wyciągnąć.

Fame no nie zazdroszczę sytuacji. Jak chcesz odpocząć to zapraszam. Nawet Ci moją ulubioną leżankę w salonie odstąpię (ma taki mega wygodny materac, ze jak nie mogę spać to do salonu i spanie do rana )

Dobra to też Wam pokażę brzuszek ale jakoś się sobie nie podobam, wielka i niezgrabna... Inne kobiety mi się bardziej podobają...

Co do badań w ciąży:

http://www.infor.pl/prawo/praca/prac...sie-pracy.html

http://praca-kobiet.wieszjak.polki.p...zas-badan.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brzuszek.jpg (15,6 KB, 35 załadowań)
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:28   #505
Vegetka
Zakorzenienie

dzień dobry ale macie fajne brzuszki mój wychodzi po południu
Asia a taki jak Ty to ja miałam przed ciążą tylko nie taki ładny i jędrny jak Twój więc nie wiem, gdzie Twoje dodatkowe kg

Już się nie mogę doczekać tłustego czwartku jak wciągnę ogromnego pączka ze śmietaną mmmm moje ulubione !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:28   #506
mamaya
Zakorzenienie

Mnie akurat palenie w ogóle nie przeszkadza, bo sama uwielbiam palić Niestety... Ale na przykład nigdy nie paliłam w pomieszczeniach przy osobach, które wiem, że nie znoszą zapachu dymu papierosowego. Powinno się szanować drugiego człowieka

Celebrinfea, jestem zwarta i gotowa Zarówno na soczek, jak i herbatę Bo kawy od kilku lat już nie piję

A brzusio masz super

Eydrith, Ty moja Wróżko Mam nadzieję, że te dwa jajka będą
A te, które ja zniosę to sobie najwyżej na kolację ugotuję

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:33
Stary 2014-02-25, 10:29   #507
Vegetka
Zakorzenienie

powiem Wam, że strasznie swędzą mnie plecy, smaruję się cała dwa razy dziennie a plecy swędzą mnie strasznie..
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:30   #508
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
wkurza mnie to, że teścio jest najmąrzejszy i wszystko wie najlepiej i tak jak mówisz.. nie da się przetłumaczyć np, że jak jest z 1932r. to ma teraz 82 lata.. on uważa, że 81 bo jak się urodził to nie miał od razu roku i odejmuje sobie ten rok.. i suma sumarum trzeba przyznac mu rację, bo by się z nim nie skończyło..
co za koleś znaczy - co za teść
to faktycznie nie ma co się łudzić że na niego wpłyniesz ....
Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Eydrith pamietam że Ty tez masz niedoczynność, powiedz mi Kochana jak idziesz na te badania z glukozą to pierw bierzesz tabletkę na tarczyce czy dopiero po badaniach?
kochana nie mam niedoczynności, mam hashimoto ale tabletkę na Twoim miejscu bym wzięła, bo jedno się nijak ma do drugiego - na pewno nie zafałszuje wyniku
Stary 2014-02-25, 10:33   #509
ramirka
Raczkowanie

Fame 82 lata i jeszcze pali??? Ja na twoim miejscu powiedziałabym mężowi, żeby to załatwił,to jego rodzice, przecież tu chodzi o dziecko to niech nie palą w domu tylko gdzieś w garażu, albo tam gdzie Ty nie wchodzisz.
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:35   #510
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Dobra to też Wam pokażę brzuszek ale jakoś się sobie nie podobam, wielka i niezgrabna... Inne kobiety mi się bardziej podobają...
Pięknie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Już się nie mogę doczekać tłustego czwartku jak wciągnę ogromnego pączka ze śmietaną mmmm moje ulubione !
O nie... Narobiłaś mi ochoty na żarcie- dużo, słodko i niezdrowo U mnie pewnie nie skończy się na jednym pączku. Ani na dwóch. Po piątym pewnie też nie będę mogła się opanować
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości