|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cześć dziewczęta;-)
jak tam humorki dzisiaj dopisują? Ja po wczorajszej masakrze, dzisiaj muszę się pilnować, bo już wystarczająco naraziłam mojego bobaska na stresy. Miałam bardzo nieprzyjemną sytuację z moją bratową, która tak mnie wyprowadziła z równowagi, że nie mogłam się uspokoić ![]() Dzięki za opinie na temat naszej bryki cieszę się, że się podoba co prawda to jeszcze nie jest wybór ostateczny, bo jeszcze jej na żywo nie widzieliśmy, ale jest naszym faworytem z zakupem i tak jeszcze poczekamy ze 2 mc, bo nie za bardzo mamy gdzie go trzymać za dzisiejsze wizyty![]() no i gratuluje pięknych brzuszków ja też się pochwalę jak będę miała chwilę, żeby zrobić zdjęcie
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cześć dziewczyny
Nawet nie próbuję Was nadrobić, bo zanim bym skończyła to miałabym dwa razy tyle do czytania Boję się dzisiejszej wizyty A jeszcze tyle godzin trzeba czekać
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Yuza - współczuję stresu z bratową
nam się tak udało -tylko w ich sklepie firmowym i za 800 zł mieliśmy 3w1 a dla szwagireki mojej siostry kupował wózek jej ojciec też w tym sklepie i promocji nie było ale utargował 300 zł taniej nie wiem jak jest aktualnie ale pewnie się wybiorę tam jak będziemy parasolki szukać
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
mamaya będzie dobrze
nie denerwuj się, bo znowu będziesz miała wysokie ciśnienie, może spróbuj się jakoś zrelaksować? weź kąpiel albo potańcz mi to pomaga
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
mamaya - nie bój się
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Yuza, z tym tańcem to nie jest głupi pomysł
![]() kularek, dziękuję A właśnie, które dziewczyny mają jeszcze dzisiaj połówkowe i na jakie godziny? No i które nie mają jeszcze potwierdzonej płci?
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty na którą?
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na 19 dopiero
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to, że w ogóle nie czuje się jak u siebie w domu
![]() wstaje dzisiaj rano, idę do kuchni zrobić sobie kakao a tam siedzi teścio z kuzynką i palą papierochy musiałam wyjść od razu i poczekać aż skończą siedzieć i sobie pójdą.. wtedy poszłam otworzyłam okno, żeby się przewietrzyło i mogłam w końcu zrobić śniadanie nie wiem czy ja mam wywiesić przed wejściem tabliczkę z napisem "Zakaz palenia"? |
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rybka13 wiem wiem, chyba jestem zbyt wymagająca... Boze i juz to na dziecko chce przenieść (czego nie chciałam) No cóz cała ja. Ja i moje wymagania i ambicje. ![]() Dziewczyny śliczne brzuszki macie roksanka88 ja mam w czwartek USG wiec może dowiem się kto tam w brzusiu siedzi, o ile dzidzia bedzie taka łaskawa i zechce pokazać, bo ostatnio nie miała takich zamiarów. Fame popieram, ze dziewczynka nie musi mieć wszystkiego co różowe, jak ja bym miała mieć dziewczynkę t onie wiem czy będzie mieć cos z różu pewnie jak cos w prezencie dostanie hehe mamaya ja jeszcze nie znam płci
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, a to jest formalnie dom teściów? Bo jeśli tak to są niestety takie osoby, które wyznają zasadę "to jest nasz dom i my możemy robić co nam się podoba". Znam nawet takie osoby, u których dochodzi do tego, że prezentują taką postawę także względem swoich dzieci. Dziecko nie ma prawa głosu, bo to rodziców dom.
Uważam, że to czysty egoizm i kiedyś wyjdzie im to bokiem, no ale cóż
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz dzisiaj po sniadanku i siedze przy drzwiach od wczoraj i czekam jak idiotka na kuriera z moimi komoda, zaraz chyba będe dzwonic do tego sklepu bo normalnie sfiksuje tutaj...
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczezrze mówiąc teściowej też się to nie podoba i krzyczy teścia, i w rezultacie pali tylko w swoim pokoju (zazwyczaj), ale wkurza mnie to, że teść jest nie do ruszenia ma ponad 80 lat i każdy mu ustępuje jakby to dziecko było
|
|
|
|
|
#494 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Debeściara to muszę wypróbować tych przekładanych przez głowę, chyba widziałam takie w Ikei, bo młody już dość stabilnie siedzi. Fame mi się ubranka bardzo podobają, Twój tż się postarał Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:17 |
|||
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozostaje Ci chyba nic innego jak zacisnąć zęby Skoro nawet żona nie potrafi wpłynąć na teścia
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Fame - ciężka sytuacja -ale są ludzie i parapety
nie cierpię papierosów w ciąży tym bardziej -a tabliczkę wywiesić możesz -niby tak dla zabawy -albo następnym razem udawaj, że będziesz wymiotować -to zawsze działa uciekam z małym do dentysty i na zakupy spożywcze :/ |
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale macie racje.. przecież nie będzie dziecko całe w różu chodziło ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() wkurza mnie to, że teścio jest najmąrzejszy i wszystko wie najlepiej Cytat:
już próbowałam... nie działa
|
|||
|
|
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także gdybym głodna weszła do kuchni w której byłoby najarane to paw murowany działa skutecznie Kurcze "boczki" mnie trochę swędzą, mam nadzieję, że to nie zapowiedź rozstępów
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
oesu, to jajko zniesiesz do tej pory
a Twój synio to nawet i dwa![]() bo u Ciebie jest ![]() dam sobie za to rękę i nogę obciąć Cytat:
rozumiem że teść jest stary, ale powinien uszanować Twoją ciążę! z drugiej strony szkoda Twoich nerwów, skoro on taki uparty ... sytuacja patowa ....
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Dziewczyny śliczne macie te brzuszki ![]() Mój tez już niczego sobie rośnie i coraz większy![]() Najbardziej z tego wszystkiego cieszę sie z tych ruchów mój dzieć to dżentelmen daje się mamusi wyspać i razem wstajemy, no słodkie to jest![]() Na głos mojego męża reaguje bardziej niż na mój, więcej chyba ze soba rozmawiają ;-) Kiedyś jak tak długo spał to mąż zaczął do niego wołać po imieniu i się obudził Ciekawe jak to będzie jak się urodzi![]() Za wszystkie dziewczyny i wizyty trzymam kciuki!!! ![]() Eydrith pamietam że Ty tez masz niedoczynność, powiedz mi Kochana jak idziesz na te badania z glukozą to pierw bierzesz tabletkę na tarczyce czy dopiero po badaniach? |
|
|
|
#502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya czego się nerwujesz? Spokojnie wszystko będzie ok, musze Cię w końcu na jakąś kawo/herbato/soczek wyciągnąć.
Fame no nie zazdroszczę sytuacji. Jak chcesz odpocząć to zapraszam. Nawet Ci moją ulubioną leżankę w salonie odstąpię (ma taki mega wygodny materac, ze jak nie mogę spać to do salonu i spanie do rana )Dobra to też Wam pokażę brzuszek ale jakoś się sobie nie podobam, wielka i niezgrabna... Inne kobiety mi się bardziej podobają... ![]() Co do badań w ciąży: http://www.infor.pl/prawo/praca/prac...sie-pracy.html http://praca-kobiet.wieszjak.polki.p...zas-badan.html |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale macie fajne brzuszki mój wychodzi po południu Asia a taki jak Ty to ja miałam przed ciążą tylko nie taki ładny i jędrny jak Twój więc nie wiem, gdzie Twoje dodatkowe kg Już się nie mogę doczekać tłustego czwartku jak wciągnę ogromnego pączka ze śmietaną mmmm moje ulubione !
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie akurat palenie w ogóle nie przeszkadza, bo sama uwielbiam palić
Niestety... Ale na przykład nigdy nie paliłam w pomieszczeniach przy osobach, które wiem, że nie znoszą zapachu dymu papierosowego. Powinno się szanować drugiego człowieka ![]() Celebrinfea, jestem zwarta i gotowa Bo kawy od kilku lat już nie piję A brzusio masz super Eydrith, Ty moja Wróżko Mam nadzieję, że te dwa jajka będą A te, które ja zniosę to sobie najwyżej na kolację ugotuję
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-25 o 10:33 |
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że strasznie swędzą mnie plecy, smaruję się cała dwa razy dziennie a plecy swędzą mnie strasznie..
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znaczy - co za teść to faktycznie nie ma co się łudzić że na niego wpłyniesz .... Cytat:
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Fame 82 lata i jeszcze pali??? Ja na twoim miejscu powiedziałabym mężowi, żeby to załatwił,to jego rodzice, przecież tu chodzi o dziecko to niech nie palą w domu tylko gdzieś w garażu, albo tam gdzie Ty nie wchodzisz.
|
|
|
|
#510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie pewnie nie skończy się na jednym pączku. Ani na dwóch. Po piątym pewnie też nie będę mogła się opanować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

cieszę się, że się podoba
z zakupem i tak jeszcze poczekamy ze 2 mc, bo nie za bardzo mamy gdzie go trzymać
za dzisiejsze wizyty
ja też się pochwalę jak będę miała chwilę, żeby zrobić zdjęcie

A jeszcze tyle godzin trzeba czekać
nam się tak udało -tylko w ich sklepie firmowym i za 800 zł mieliśmy 3w1 a dla szwagireki mojej siostry kupował wózek jej ojciec też w tym sklepie i promocji nie było ale utargował 300 zł taniej
nie denerwuj się, bo znowu będziesz miała wysokie ciśnienie, może spróbuj się jakoś zrelaksować? weź kąpiel albo potańcz

No i które nie mają jeszcze potwierdzonej płci? 

ma ponad 80 lat i każdy mu ustępuje jakby to dziecko było
Skoro nawet żona nie potrafi wpłynąć na teścia
także gdybym głodna weszła do kuchni w której byłoby najarane to paw murowany 
z drugiej strony szkoda Twoich nerwów, skoro on taki uparty ... sytuacja patowa ....

Mam nadzieję, że te dwa jajka będą
U mnie pewnie nie skończy się na jednym pączku. Ani na dwóch. Po piątym pewnie też nie będę mogła się opanować