|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Kładę się do wyrka bo mi głowa żyć nie daje. Dobranoc wszystkim |
|
|
|
|
#812 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dość, że podwójne szczęście to jeszcze jakie duuuże Zubi89 a z czego wynika, że lekarz już przewiduje ile dziecko może ważyć do porodu? swoją drogą też bym chciała tak malutko przytyć ja mam już 8 kg na plusie tyle, że zaczęłam z niedowagą...Cytat:
Praca z ZD to sama przyjemność - przynajmniej z osobami, z którymi miałam styczność tu jednak są różne przypadki.Ale ja też dziś nie narzekałam chociaż opiekunki nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia Cytat:
a praktyki mam w domu samopomocy dla dorosłych osób z głęboką niepełnosprawnością. Bardziej jednak obawiam się późniejszych praktyk w normalnej szkole specjalnej, bo tam ląduje dużo osób z różnych patologii, zaniedbanych ze stwierdzonymi lekkimi upośledzeniami... Ale nie nastawiam się. Na szczęście mieszkam przy tej szkole więc się nie nachodzę z brzucholemDobrej nocy mamusie |
|||
|
|
|
#813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najpierw wymaz i później zobaczymy. Mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
#814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ostatnio sprawy ciążowo-wyprawkowe jakoś na dalszym planie. Wykańczamy nasz dom i siebie przy okazji W zeszłym tygodniu zamówiłam płytki do łazienki, jutro drzwi wewnętrzne, w pt jedziemy po meble do sypialniAle Majkela z nieba mi spadłaś Też właśnie szukam pralki więc sobie jutro pozapisuję Twoje linki. A Twój tż może coś doradzić w sprawie agd - lodówka, płyta, okap czy zmywarka? Chodzi mi i o konkretny sklep internetowy i o markę. Ale to tak dopiero gdzieś za miesiącNo właśnie Bazile - jak tam wypad do Sopotu się udał? Pozazdrościłam Wam tych weekendowych wypieków i też wczoraj upiekłam sobie murzynka z bloga Izetki pyyyyszny! Ale teraz muszę sobie dać trochę szlaban na słodycze, bo niedługo czeka mnie badanie glukozy i już zaczynam mieć stresa. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę więc teraz jestem ciekawa jak to wyjdzie A co do wagi to mój syn miał... 4620, ale cukrzycę miałam i zdiagnozowaną i leczoną więc jakoś nie do końca jestem przekonana czy to od tego. Ja jak się urodziłam miałam 4700 więc może taka moja "uroda" po prostu![]() Cytat:
Ale z Twoim małym brzuchem to i z czekolady jesteś usprawiedliwiona![]() Ja jutro mam wizytę u gina i u dentysty (w końcu) więc poproszę o kciuki ![]() PS- a malin rzeczywiście dawno też nie było
|
||
|
|
|
#815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
mocne
|
||||
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem na feriach z córka i podczytuje tylko z tel,ale posłusznie sie melduje
![]() Wczoraj strasznie mnie kuło na wysokości pepka jakieś 3 cm w prawo... nie mogłam sie schylać,siadać,tak bolało. Wziełam buscopan i nie dal rady..bolało mnie do 3 w nocy.Teraz jest ok zastanawiam sie co to mogło być? Nie chcialam panikowac i dzwonić do lekarza był to kucie znośne ale uciązliwe
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
w takie święto pracujesz?
|
|
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Heloooołłłł
![]() Słonko świeci w okna ![]() Ramona-robimy imprezkę Sylwunia- to pogodę macie udaną na feriach
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny znowu mam głupie pytanie Raz przez przypadek usunęłam sobie w podpisie tego pływającego bobasa Niestety nie wiem jak go znowu wkleić i podpisać
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, ja mając wolne to pewnie dopiero bym śniadanko jadła o tej porze albo kawe piła a nie pranie robiła anteria niestety nie pomogę, bo potrafię jedynie zwykłego suwaczka ustawić a nie wiem czy te pływające robi sie tak samo |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
body 11 śpiochy 1 sukienka 1 i jedna taka 50 + (będzie dobra te z na 62) bluzki 2 spodnie 1 półśpiochy 2 legginsy 4 pajacyk 2 rampers 1 a na 62: krótkie spodenki 1 koszulka z kr. rękawkiem 4 koszulka z dł. rękawkiem 4 sweterek 3 body 14 pajacyk 12 śpiochy 5 bluzki 4 (nie pamiętam czy z długim czy z krótkim rękawkiem) rampersy 3 bluza 2 spodnie 2 kubraczek taki jesienny 1 rajtuzki takie 0-3 miesiące 4 pary Najlepsze jest to że z tych dwóch rozmiarów sama kupiłam tylko jakieś pojedyncze sztuki, reszta spadkowa ![]() W ogóle to zaczęło mnie boleć gardło i jakiś taki nos mam mokry No i jak obiecałam wrzucę foty co tam było w kartonie od kuzynki. To tylko część bo reszta wyniesiona już do mamy |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nowicjusz ale myśle, że body, pajace, śpiochy to najważniejsze, bo w tym przede wszystkim dziecko będzie chodzić jak jest malutkie a reszta to już dla strojenia te sukieneczki, sweterki itp kolekcje już masz niezłą ![]() zdrówka
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Może w piątek podejdę do lumpka bo będzie wszystko po 1 zł i zapoluję na jakieś śpiochy i pajace na 56 bo tego w sumie mam tylko 3 sztuki i wydaje mi się że to ciut za mało.
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
dziś pogoda piękna, ale ja odpuszczę spacery, bo po wczorajszych mam dziś zakwasy Zjadłam śniadanie i na kanapkę dałam jak zwykle rukolę i znalazłam w niej koniczynkę, w sumie miała trzy listki, ale kto wie czy nie miała czwartego, ale jej odpadł? ![]() Cytat:
![]() kamilla123 dobrze, że jesteś i że wszystko ok trzymam kciuki ze wykańczanie domku ![]() Ramona_85 w takim razie baw się dobrze w tą studniówkę
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45308600]już za późno, bo dopisałam, ale najwyżej poczekamy kilka dni i jak się nie odezwą, to wykasuję
![]() właśnie tak coś kojarzył mi się ten nick [/QUOTE]No to teraz mnie zaskoczyłyście... Może i nie udzielam się długo bo może troche ponad miesiąc nie pamiętam dokładnie, ale zaglądam codziennie. Udzielam się żadko bo mało co moge powiedzieć narazie w tym temacie, ale gdy już pisze to bywa, że odpowiedzi na moje zapytanie czy rade brak (tak było ostatnio- str. 17) :/ chyba za dużo nas tu jest i nie każdy ogarnia wszystko poprostu. Dobrze, że chociaż jedna mnie kojarzy...
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:00 |
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ta stronka którą podałaś myśle, że przydatna bardzo nie znałam.
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:04 |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie się przegapiło, widać, że sporo osób pisze i czasem się zdarzy, ze nikt nie odpisze i to nie ma się o co obrażać a zapytać raz jeszcze
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są osoby które odezwą się raz, i tyle. Nie dziwi mnie to że można ich nie zauważyć. Widać komuś nie zależy na odpowiedzi i chodzi mu tylko o zwrócenie na siebie uwagi, jeżeli się nie uda to od razu wielka obraza, strasznie mnie to wkurza... Tak samo napisało kilka osób z prośbą o dopisanie do listy i tyle...
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Jakie plany na dziś? Ja będę hennować włosy, robić ciacho a wieczorem do teatru z mężem ![]() Dziewczyny, bez nerwów, zdarza się często, że nikt nie odpisuje na czyjeś pytania i wtedy trzeba do skutku powtarzać Jest nas tyle i wszystkie dużo piszemy, że nie często się po łebkach nadrabia i nie widzi wszystkiego, ja np. dziś przegapiłam na innym wątku wytłuszczony powiększony tekst
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i do tego nasz budyń nie zawsze wszystko ogarnia więc uważam, że powinnyśmy to mieć wybaczone ![]() na co idziecie do teatru i co za ciasto pieczesz? |
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ciasto bez pieczenia ![]() Biszkopty na to pianka z bitej śmietany kremówki z galaretką, potem owoce: maliny, borówki, jagody, i całość zalewam galaretką
|
|
|
|
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no taki zboczuch ze mnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super! no to już też masz z górki ![]() Cytat:
pisz do nas częściej jak masz ważne pytanie to pogrub je może będzie lepiej widać ![]() ------------------ A ja dziewczyny właśnie chciałam spytać co przepisywał wam lekarz jak byłyście przeziębione/grypa itd? Chodzi mi o konkretne leki, bo wiem, że chyba tylko jedna grupa antybiotyku wchodzi w grę? No chyba, że przepisze coś innego? Nie wiem czy dziś się wybiorę do lekarki, bo dziś u nas wyjątkowo zimno, ale choróbsko nie odpuszcza - wyglądam jak zwłoki, a jutro na jakieś 4 godziny znowu praktyki. Zresztą nie chcę nikogo zarażać no i martwię się o dzidzię żeby mu nic nie było przez tą moją niedyspozycję...W ogóle ostatnio na wątku sporo kulinarnych tematów powiedzcie co gotujecie dzisiaj dobrego? zróbcie smaka, bo przy przeziębieniu to jakoś pomysłów nie mam ![]() Aldrin świetna stronka nie wiedziałam o czymś takim dzięki
Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-02-25 o 10:31 |
||
|
|
|
#838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczne ciuszki!Herbatka z cytrynką, dużo odpoczynku i może przejdzie... Cytat:
dzięki |
||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha juz się zajefajnie bawię |
|
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
TroppoSensibile koniecznie do lekarza, wtedy się okaże czy antybiotyk potrzebny, ja jak chorowałam przez tydzień to na domowych sposobach, bo nie było potrzeby. Tylko tyle, że ja w domu cały czas...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Współczuję bólu głowy, to pewnie z nadmiaru wrażań ciuszkowych

ale nadrobię, obiecuję .
mamy 23tc a Borys ma ok. 670g
a Oliwier 607g
niestety nie mam żadnych ładnych zdjęć maluchów.. chyba, że siusiaka 
W zeszłym tygodniu zamówiłam płytki do łazienki, jutro drzwi wewnętrzne, w pt jedziemy po meble do sypialni
A co do wagi to mój syn miał... 4620, ale cukrzycę miałam i zdiagnozowaną i leczoną więc jakoś nie do końca jestem przekonana czy to od tego. Ja jak się urodziłam miałam 4700 więc może taka moja "uroda" po prostu